-
IT café
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspepe
tag
A wifi lassulás minden AP-nál jelentkezik?
4 AP-nál biztosan. 2-nél a kollégák szóltak, hogy nem műjödik rendesen. 2-nél Én mértem sebességtesztet speedtesten, és elég lassú volt. Ez a 4 AP 3 különböző switchen csatlakozik a hálózathoz. Az egyik másik épületben van, ahol már ki van építve az új WIFI hálózat cisco eszközökkel, amin 300 Mb/s-ot mértem. Az Unifi-n meg alig 1 Mb/s-et.
Mind mondtam az asztali gépek amik ugyan ezekhez a switchekhez vannak csatlakozva normálisan működnek.
Minden AP ugyanarra a switchre csatlakozik?
Nem, és ezt jelenleg nem is tudnám kivitelezni.Szegmentált a hálózat? A wifi külön VLAN-ban van?
Nincs külön VLAN-ban. Viszont évek óta működik. Nyáron volt szervercsere, így a controller átkerült másik gépre, de azóta is két hónapig nem volt semmi gond.Ami még gond lehet, két régi AP mindig lecsatlakozik a controllerről, egy pedig ritkábban. A jelenség azzal kezdődik, hogy hibát ír ki a STUN kommunikációra. De csak ez a 3 AP a többivel nem volt ilyen gond sose.
[ Szerkesztve ]
-
kisspepe
tag
válasz kisspepe #9755 üzenetére
A másik probléma ami szintén mostanában gyakran előfordul, hogy a controller elindul szépen, fut egy idejig, majd átvált Start-up failded-re. Azonban közben böngészőből elérhető a controller.
A logban a következő hibák vannak:
WARN system - cannot load native lib - ubnt_sdnotify_jniERROR SDNotify - failed to locate ubnt_sdnotify_jni
ERROR dev - SSH adopt failed adopt_state[2],prev_state[0],firmware[6.2.35.14043],model[U7LR],uses_default_credentials[false]
ERROR dev - SSH adopt failed adopt_state[2],prev_state[0],firmware[4.3.28.11361],model[BZ2],uses_default_credentials[false]
ERROR launcher - Server taking too long to start...
ERROR launcher - Start-up failed.
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Van az iskolánkban egy Ubiquiti Unifi wifi hálózat. Összesen 21 Wifi AP. Vannak közte régebbiek, és újabbak is. Általában jól működnek, de tegnap óta valamiért belassultak. Alig tudnak rá csatlakozni, ráadásul a letöltési sebesség ilyen 0,5 Mb/s. Nem tudom mi lehet a probléma.
A hálózat a következőképpen néz ki. Van egy Tűzfal gép, azon megy ki minden a netre. Van egy virtuális szerver windows 10-el, azon van a Unifi controller. A tűzfal gépen pFSense van egy Radius szerver, az végzi a felhasználók hitelesítését.
Az első kérdésem: Az adatforgalom keresztül megy-e Unifi controlleren, vagy egyenesen a tűzfalon keresztül megy ki az adat? Azért is kérdezem, mert az a virtuális gép amin a controller fut, valamiért szintén gyenge a net (Le: 7,84 Mb/s, fel 209,83 Mb/s)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BMW topik
- Külpolitika
- Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest