Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- DIGI internet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Microsoft Outlook topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
-
IT café
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tha_answer
őstag
port forward nem mukodik.
sem pppoe0 sem eth0be van minden pipalva advancednel
reset utan sem.
-
tha_answer
őstag
kozben kapott egy hard resetet is, majd utana nem volt hajladno felcsatlakozni ppoera, ujraindit, es most fennt van. termeszetesen most se akar mukodni. isp valodi public ipt ad.
ps: az lehet baj, ha a routes-ba tobb ugyanaz isptol kapott ip van? mondjuk nemertem, hogyan, mert elvileg elsore nem csatlakozott kiiras szerint, meg net se volt. akk hogy kerult oda megis megegy public ip a mostani melle?
Codes: S - State, L - Link, u - Up, D - Down, A - Admin Down
Interface IP Address S/L Description
--------- ---------- --- -----------
eth0 - u/u Internet (PPPoE)
eth1 - u/D Local
eth2 - u/u Local
eth3 - u/u Local
eth4 - u/D Local
eth5 - u/D
lo 127.0.0.1/8 u/u
::1/128
pppoe0 **************** u/u
switch0 192.168.1.1/24 u/u Local
auto-firewall enable
hairpin-nat enable
lan-interface switch0
rule 1 {
description ""
forward-to {
address 192.168.1.136
port 27960
}
original-port 27960
protocol tcp_udp
}
wan-interface pppoe0
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz tha_answer #4388 üzenetére
nemtom kitorolni azt amelyik nem az aktualis public ip. vagy ezzel nem kell foglalkozni?, nem emiatt nem mukodik a port forwarding testek pl canyouseeme? total noobnak erzem mar magam es ket nap szarakodas utan minden gyanus
dehat interfacen nezi a portot, az meg ettol fuggetlen , szal ha jol tevedek akkor nem kene, hogygond legyen nem? -
tha_answer
őstag
connection timed outot ir ki. isp flip, irtam elozoben h valodi public ipt kapok
eloszor a halozatokrol alaposan topikba irtam, ott mondtak h ppoe legyen a wan interface, mert addig a konfig ezexerint nem volt jo h eth0.
ebben a postban leirtam, h utana okenak tunt, de reggel mikor probalnam, akkor suket megint.
https://mobilarena.hu/tema/halozatokrol_alaposan_melyviz/hsz_9449-9449.html[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
perpill connection timed out akkor is ha fut akkor is ha nem fut, azt a portot hasznalja igen, lecsekkolhatod Te is. Quake 3. XD
a linkelt hozzaszolasban lathatod a telorol keszult screenshotokat:
errornak error az osszes de a reason mindig mas:
no route to host: gondolom ez azt jelenti, hogy belepett a routerba azon a porton, de ahova tovabbitotta router az nem letezik. (igaz, mert nem ment a gep mar)
connection refused: lett host, de rajta nem futott semmi ami hasznalna. (igaz mert mobilomra atirtam a ipt, es nem fut a service (quake3))
mindharom error, de a reasonok elaruljak, hogy hol akadt el, nem?
jelenleg, ha jol ertelmezem, be se jut.[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
hard reset, basic setup varazslo, port forwarding
>>>
connection timed out canyouseenannyit vettem eszre, hogy hiaba allitottam be basic setup varazsloba a cloudflare dnseket, dnshez 192.168.1.1-et adott meg, kijavitottam es ennnyi.
EdgeRouter X SFP v2.0.8
hajra! THX[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz MasterMark #4396 üzenetére
mobilnetrol ^^
am a canyousee, mint alabb kifejtettem irja h meddig jut, szoval tok jo[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
tuti h itt lesz a gaz.
se telekom, se digi nem natol duplan, de egyiknel sem mukodik a portforward.szerk4399: 188 meg 79
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz MasterMark #4401 üzenetére
hwnat disable
ipsec disable
>>
reason:connection timed out[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
az h melyik az ip az attol fugg h eppen kabelen, vagy wifin vagyok.
timed outam egy kerdes: mi a biztonsagosabb? port forwarding v vpn? i mean vpnen bekuszhat vmi a tavoli gepekrol, port forwarding miatt meg portscannerek elobb utobb jelezni fognak a szorakozni akaroknak.
azaz inkabb minek a nagyobb az eselye? haveroktol vmi (van aki incident response osztalyon van, ki tudja mi szabadul be onnan XD) vagy ha vmi portscan megtalalja es elkezdienek szorakozni?
[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz tha_answer #4411 üzenetére
am vannak jo hirek is:
lrt214el osszejott a port forwarding. es be is lehetett lepni.es vhogy edgerouterrel is osszejott, de nem mnkivel pedig ugyanaz a verzio mert vpnen megy, illetve akivel is, azzal is csak ugy ha akozben inditom az exe-t majd a servert amig awaiting response van naluk, tehat csatlakozas kozben vannak. ha mar elotte fut a server akkor nem tudnak csatlakozni, csak ha csati kozben indul. es igy sem mnki tud csatlakozni. ha fullra ki van kapcsolva minden gepen futo tuzfal akkor se.
szoval igazabol nem megy XD. de koszi mindent, eleg sok idot elvett igy is...
szoval? vpn vagy port forward? mmint security szempontjabol.
optika es vdsl port forwardingal 24-es q3 ping edgen. vpn 47-49 , vpnben a win cmd ping 13-14.
es el kell ismerni, igaza van MM kolleganak is, mert nem lehet teljesen megbizni ezekben testerekben, mert raneztunk akkor is mikor mas is csatlakozni birt XD
es most nem ugy ertem ahogy o ertette de a paranoid el csak tul ez igy van[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
válasz tha_answer #4417 üzenetére
perspektivafuggo na
a router szempontjabol jol mer kb.
tehat ami neked letoltes , az neki is a wanjan rx, de a lanjan mar tx, mig ami neked feltoltes az a lanjan rx, es a wanjan tx. -
tha_answer
őstag
betojt, ujrainditottam , semmi, majd reseteltem.
reset utani wizzard beallitasokat nem menti el es nem is general le dhcp servert
upgradeltem a firmwaret
erx sfp legujabb firmware 2.09 hf2 de a guin mindenutt 2.08-at mutat, versionra a 2.09hf2 image mondja activnak.
ugyanez. varazslo, ujrainditas utan semmi, de bezzeg a jelszot azt megvaltoztatta, meg eth0-ba mar nem lehet rajta csatlakozni csak eth1-be, de ugyanakkor a ppoe kapcsolat sincsen letrehozva.
de bejelentkezes utan egybol tolja hogy default minden es varazsoljak
wtf? ismetlem azert upgradeltem fmw-t mert 2.08nal is ugyanezt csinalta
elotte szuk masfel evet hiba nelkul ment.[ Szerkesztve ]
-
tha_answer
őstag
1 db wanport 1.38gbot fogadott
1 db lanport 1.81gbt kuldott
ez igy hogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy A25 5G - az út középen járható
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Villanyszerelés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Suzuki topik
- Steam Deck
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest