Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Bond 007

őstag

válasz Akor #1962 üzenetére

Neked mind2 jó választás lehet, nekem pl digis gigás netre edgerouter lite, egy 5 portos (neked mehet több is ha kell) buta switch és egy unifi ap ac lite van. Unifi controllert tudsz futtatni a nason (én is a qnapomon futtatom) így nem kell venned unifi cloud key-t bármelyik is a befutó. Azt nem tudom hogy a vlanhoz kell-e managelhető switch, mert én nem használok. Vagy vehetsz unifi security gateway-t unifi switchet(ez drágább mint a sima, de managelhető) + wifi ap-t. Ez utóbbit könnyebb managelni, kicsit egyszerűbb átlátni is. Edge vonalon sokkal többmindent tudsz gui alól állítani (még többet a console-ban). Ha nem vagy annyira jártas a hálózati dolgokban én unifi-t vennék a helyedben. Ha nem kell a vlanhoz unifi switch akkor kb egálra jön ki az áruk.

Ma már én is unifit vennék, de anno kb 2.5-3 éve még az edge vonal sokkal többet tudott. Többek közt csak az kezelte a gigabites pppoe-t. Mára a unifi vonal is szépen felzárkózott tudásban. (bár néhány dologban még mindig vannak hiányosságai)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák