-
IT café
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
albert8
veterán
Es freut mich
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Góliát
őstag
Was makogsz? Ich bin pingvin, du bidt Tourist!
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
Góliát
őstag
Na, ez a topik is meghalt!
-
-
EmberXY
veterán
válasz Synthwave #2157 üzenetére
Hát akkor még sincs vége....
Azért vagyok műveletlen, mert a metafórát hosszú ó-val írom?
Ezek szerint a műveltség kapcsán megint az irodalomhoz térünk vissza... Megnézném azért, hogy a versíráson kívül mit/mennyit tudsz az írókról, költőkről fejből, google nélkül, ha már ilyen szép metafóóórákat tudsz írni...Up the Irons!
-
DJ WOKKY
addikt
Reggelt trollok !
-
-
válasz EmberXY #2158 üzenetére
De, én már lezártam.
"Azért vagyok műveletlen, mert a metafórát hosszú ó-val írom?"
Nem. Az csak egy kis nyelvtani hiányosság. Bár a kijavítás utáni helytelen használata már IRRACIONÁLIS.
"Megnézném azért, hogy a versíráson kívül mit/mennyit tudsz az írókról, költőkről fejből, google nélkül, ha már ilyen szép metafóóórákat tudsz írni..."
Gondolom, itt most elsősorban a szépirodalomról van szó.
Nézd meg. Nem túl sokat. Mint mondottam volt, soha nem tanultam célzottan ilyesmit (nem is fogok), a kultúra nagy átlagban lepereg rólam - de nem utálom az irodalmat. Egy-két költő (leginkább Radnóti, Tóth Árpád, József Attila) néhány verse tetszik, szoktam néha írogatni. Ennyi.
Ha regényt olvasok, akkor leginkább Lovecraft, Tolkien, David Gemmel, R.A. Salvatore, Raymond E. Feist, Robin Cook, Tom Clancy - nem szépirodalom.
Ellenben a helyesírással (vagy az önkifejezéssel) nincs különösebb gondom. ^^SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
koshmar
addikt
-Miért jó szegedi lányokkal szexelni?
-Mert ők nem azt mondják, hogy még egyszer. hanem még öccör!Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
EmberXY
veterán
válasz koshmar #2183 üzenetére
Nem kell szégyellni a tájszólást, elég sokan beszélik, Csongrád megyében sok helyen hallani..
Még Hódmezővásárhely talán az a város, ahol ugyancsak még hivatalos beszédben is hallani, interjúban is hallottam már ezt a tájszólást..
Azzal, hogy rosszul írják, nem őket járatják le, maximum azt, aki írta.
Bács-Kiskunban is sok helyen megtalálható még ez, én is otthon apámmal és közeli ismerősökkel, rokonokkal általában így beszélek, bár hivatalosan nem használom azért...[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
koshmar
addikt
válasz EmberXY #2184 üzenetére
Nekem nincs tájszólásom.
Az fenti mondat elé először oda akartam írni, hogy szerencsére. De végül nem tettem.
Mert valójában egyáltalán nem szégyellném magam, ha tájszólással beszélnék.Mint László Attila. Na ő nagyon durván tájszólásos.
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
EmberXY
veterán
válasz koshmar #2187 üzenetére
Hát ezt nem tudom...
A leggyakoribb ilyen szavak a jösz, jövök, jön vs gyüsz, gyüvök, gyün, vagy éppen a te vs té, hasonlók... Ezeket azért abszolút korrigálom, tehát azt mondhatom, hogy "pestiesen" beszélek, ha nem akarok, akkor nem beszélek tájszólással, otthon valahogy visszaáll a rendszer, de tudom kontrollálni...
Az "ő" vel történő beszédnél a szavakat nem hajlítjuk, mint más tájszólásnál, pl a jó vs jaó, vagy a már említett Maunika, ilyesmi szavaknál, így a hajlításhoz nem szokunk hozzá, csak egy magánhangzót kell cserélgetni...Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz DJ WOKKY #2191 üzenetére
Amióta rejtélyes módon eltűnt az összes adathordozóról, már nem.
De előtte az MI6-nél és a Moszadnál ez ment állandóan, most már tudod, hogy miért hagytam ott azokat a cégeket.
A KGB más volt, oda nem engedték be az ilyesmit, meg a vodka is több volt...
Régi szép idők..Up the Irons!
-
Góliát
őstag
Milyen sokat írtatok! Ez igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest