Hirdetés
-
IT café
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z86
őstag
IBM tésztaszaggató
Közben megtaláltam: A gép egy IBM System x iDataPlex dx360 M2 szerver 280 darab Intel Xeon 5500-as, négymagos processzorral és 3,2 terabájtnyi (RAM) memóriával. forrásTálydi:
Azt vágom. Egy pillangó elenged egy galambocskát a hortobágyi Kilenc lyukú hídon, minek hatására az egész országban elkezd fújni az észak-keleti szél.[ Szerkesztve ]
-
Domxc
senior tag
Én sem nézem, bár nálunk van bekötve. Egyszerűen baromság, minek nézzem a média felfújt faszságait (pl.: Szex Elek, f@sznagyobbító műtétre fizette be magát), a tömény, erőltetett unalmas szappanoperákat, azt ahogyan minden sz@rt összehordanak a celebek, és azthiszik jópofák, plusz a 0-24h krimi hétfő-kedd-szerda-csütörtök-péntekeket.
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Csak épp a te véleményed hülyeség!
-
EmberXY
addikt
Én itt vagyok, figyelek, csak az autós témához nem tudok hozzászólni, ezért nem láttam értelmét közbeszólni....
Amúgy az "itt szóltam hozzá" részben lévő topikok aszerint kerülnek előrébb, hogy melyikhez szólsz hozzá, nem? Szóval ha nem írsz hsz-t, akkor lehet akármekkora pörgés, előbb-utóbb kikerülne onnan...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
koshmar
addikt
Utálom, ha egy általam kedvelt topik kicsúszik az Itt szóltam hozzá listából.
Ilyenkor két dolgot tehetek:
Vagy írok egy értelmetlen hozzászólást, és így fent lesz.
Vagy minden bejelentkezéskor elnavigálok oda, ami hosszú.
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
-
ArchElf
addikt
válasz ArchElf #1480 üzenetére
Kis idézet:
Almost all of the NERVA research, design and fabrication was done at Los Alamos Scientific Laboratory. Testing was done at a large installation specially built by SNPO on the Nevada Test Site. Although Los Alamos tested several KIWI and Phoebus engines during the 1960's, testing of NASA's NERVA NRX/EST (Engine System Test) contractor engine didn't begin until February 1966. The objectives were:
1.Demonstrate the feasibility of starting and restarting the engine without an external power source.
2.Evaluate the control system characteristics (stability and control mode) during startup, shutdown, cooldown and restart for a variety of initial conditions.
3.Investigate the system stability over a broad operating range.
4.Investigate the endurance capability of the engine components, especially the reactor, during transient and steady state operation with multiple restarts.
All test objectives were successfully accomplished, and the first NERVA NRX operated for nearly 2 hours, including 28 minutes at full power. It exceeded the operating time of previous KIWI reactors by nearly a factor of two.The second NERVA engine, the NERVA XE, was designed to come as close as possible to a complete flight system, even to the point of using a flight-design turbopump. Components that would not affect system performance were allowed to be selected from what was available at Jackass Flats, Nevada to save money and time, and a radiation shield was added to protect external components. The engine was reoriented to fire downward into a reduced-pressure compartment to partially simulate firing in a vacuum.
The NERVA NRX/EST engine test objectives now included:
1.Demonstrating engine system operational feasibility
2.Showing that no enabling technology issues remained as a barrier to flight engine development.
3.Demonstrating completely automatic engine startup.
The objectives also included testing the use of the new facility at Jackass Flats for flight engine qualification and acceptance. Total run time was 115 minutes, including 28 starts. NASA and SNPO felt that the test "confirmed that a nuclear rocket engine was suitable for space flight application and was able to operate at a specific impulse twice that of chemical rocket system [sic]." The engine was deemed adequate for Mars missions being planned by NASA. The facility was also deemed adequate for flight qualification and acceptance of rocket engines from the two contractors.1966 !
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
EmberXY
addikt
válasz ArchElf #1480 üzenetére
Így már értem a dolgot, érdekes dolgokat mutattál, elkezdett érdekelni a téma..
Számomra az tűnik furcsának, hogy ezeket a projecteket mind leállították, pedig ha belegondolunk, mára akár már ilyen szerkezetek röpködhetnének az űrben..
Tehát ezek szerint az atombomba után elkezdtek azon gondolkodni, hogy mire lehet még használni ezt az energiát..
A kezdeti időkből ez az idézet tetszik:
"During the late 1940s, Stanisław Ulam realized that nuclear explosions could not yet be realistically contained in a combustion chamber."
A Prometheus project ígéretes lett volna, de ha jól értem, akkor 2 évig dolgoztak a semmin 530 millió dollárból, majd 90 millióért szálltak ki a buliból...
Ezzel még nem megyünk messzire...[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
DJ WOKKY
addikt
válasz ArchElf #1590 üzenetére
ezt én is tudom igazolni
Sőt!!! Gyengék kérem NE OLVASSÁK !!!!
... gyerek koromban (7-8 évesen) mamámnál volt elég sok baromfi, én volt, hogy nagy dolgomat végeztem egy fa darabra vagy palára, és beadtam nekik, azok meg olyan jó ízűen ették, hogy csak na
A kakas is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
EmberXY
addikt
válasz ArchElf #1680 üzenetére
Én is kíváncsi leszek, eddig hasznos volt minden alkalom..
A védelmi igazgatás azért érdekel, (azon belül a katasztrófavédelem), mert ha egy védelmi szervnél sikerül elhelyezkedni, ott kvázi megbecsülik az embert, és tulajdonképpen biztos munkahelye van.
Azon is gondolkodtam, hogy esetleg el kéne menni szerződéses katonának, esetleg tűzoltónak (a mostani képzésben is van lehetőség ilyen szakirányra, de csak a hivatásos tűzoltóknak, én meg ugyebár civil vagyok) vagy valami ilyen irányba, de jelenleg még nem lennék rá alkalmas fizikailag.
Rendőr valamiért nem szeretnék lenni, nem akarok én ellenséget magamnak.
Egyébként én azt nem értem, hogy ezt miért olyan különös megérteni, nyilván különbözőek vagyunk, más-más érdekel minket, én a jelen helyzetemben azon munkálkodom, hogy egyáltalán valahogy el tudjak indulni az életben. Családom még nincs, így nem jár szinte semmilyen lemondással az, ha netán 180 fokot fordulok, valahogy meg kell (kéne) élni ebben a rohadt világban, mivel semmilyen komolyabb egzisztenciális háttér nincs mögöttem, ezért csak ki akarom ásni magam a szarból valahogy. Ennyi.Up the Irons!
-
EmberXY
addikt
válasz ArchElf #1682 üzenetére
"Keress rendes munkát és hivatást."
Épp azon vagyok, bár nem hinném, hogy bármilyen hivatásban lenne garancia arra, hogy el tud az ember helyezkedni, itt is-ott is ki van szolgáltatva valaki kénye-kedvének.
Tűzoltó szívesen lennék, bár jelenleg fizikailag nem biztos, hogy megfelelnék a követelményeknek, az utóbbi időben "kicsit" meghíztam, de ezen lehet változtatni.DJ WOKKY: Pénzügyi-számviteli ügyintézői (OKJ) képesítésem van, de nem igazán ezen a vonalon szeretnék elhelyezkedni, inkább váltanék. Volt erről a témáról már egy beszélgetés ebben a topikban nemrég, ott is sok vélemény találkozott, elég sokat írtam oda, ezeket még egyszer nem akarom leírni...
Jó lenne valahol elhelyezkedni, legalább azért, hogy el tudjam végezni a megkezdett tanulmányokat, hogy aztán tovább léphessek.Up the Irons!
-
EmberXY
addikt
válasz ArchElf #1688 üzenetére
Most leszek (lennék) másodéves, levelezőn vagyok, jelenleg gondjaim vannak még a tandíjjal, még nem igazán gyűlt össze, sajnos még az is lehet, hogy passzív lesz belőle. (Sajnos ezt az alternatívát is figyelembe kell venni, ráadásul azért is, mert ha a tandíj össze is jönne, de közben sikerül elhelyezkednem, akkor nagy valószínűséggel a próbaidő alatt biztosan nem kapnék szabadságot, így a félévem nem sikerülne valami jól.)
Nézegetem az általad említett oldalt is rendszeresen, úgy, mint még sok másik oldalt is, elhiheted....
A behajtói munkát még nem próbáltam, bár láttam néhány hirdetést, kicsit furának érezném, mert jelenleg én is el vagyok maradva jó néhány számlával, és engem is ilyen emberkék szoktak telefonon keresni néha... Valahogy nem tartom egy becsületes szakmának, mások nyomorán élősködni, talán ezért sem szeretnék ilyesmivel foglalkozni.Up the Irons!
-
EmberXY
addikt
válasz ArchElf #1692 üzenetére
Ezt értem, de a tapasztalatom az, hogy nem értik meg, hogy az ember miért nem tud fizetni az adott időszakban, és ugyanúgy hetente képesek hívogatni az embert, és mindig más "ügyintéző" van a vonal végén, mert természetesen kell 30-40 egy cégnél, és mindig újra el kell mondani, hogy mi a gond. A bosszantó az, hogy az ember nem azért nem fizet, mert el akarja sumákolni, hanem azért, mert nem tud fizetni, és amíg a behajtónak biztos munkahelye van, addig nekem nincs, és morálisan neki van nagyobb tekintélye, mert ugyebár ő tisztességesen dolgozik, én meg csak egy adós vagyok, akivel mindig valamilyen gond van, ezt felháborítónak tartom.
Én nem tudom megérteni ezeket az embereket, épp úgy, mint akik a direkt marketinget csinálják, egyszerűen nem embernek valók ezek a szakmák. Nem is szeretnék többet ezekről a dolgokról beszélni, most is kellőképpen felidegesítettem magam.Up the Irons!
-
EmberXY
addikt
válasz ArchElf #1700 üzenetére
A párhuzamot ott látom a DM és a behajtás között, hogy akárkit hívsz fel, az legszívesebben elküldene oda, ahonnan már egyszer kijöttél.
Call center-t már próbáltam, a próbanap után hanyatt-homlok menekültem el onnan, kb 4-500 emberrel beszélhettem, ebből 99 % szó szerint elküldött a fenébe, a maradék 1 % pedig még fel is akart jelenteni, mert aznap már hívták egy párszor hasonló ügyben...Up the Irons!
-
válasz ArchElf #1949 üzenetére
HOL vannak a pöttöm DESZKAtündérek?? Hogy egyem a kis pogácsa húsukat.
[ Szerkesztve ]
Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Dell Optiplex 7000 i9-12900 Intel UHD 630 64GB DDR5 1TB NVMe 6 hó gar
- Eladó Dell Optiplex 7070 i9-9900 Intel UHD 630 64GB DDR4 1TB NVMe 6 hó gar
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam új akku gar
- Samsung S24 Onyx Black 256 új
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen