-
IT café
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Ha igen akkor hogy a legolcsobb 'feltolteni'? Pl HUF ot kell a raiffeisenes szamlajukra utalni es belsoleg konvertalni az osszeget usd be?
A feltételeid szerint így.(egyelore nekem USd szamla latszik csak az appban, ilyenkor van alapbol eur es huf acc is vagy csak usd?)
Van az a rész hogy Egyenlegek és Pénznem aktiválása a böngészőn vagy Egyenlegek, Egyenleg hozzáadása az app-ban
-
Kobe
veterán
-
titán
Vásárláskori átváltásra ezt írják:
Mindaddig ingyenesen költhetsz pénzt a TransferWise kártyáddal, amíg az adott pénznemben egyenleggel rendelkezel.
Ám, akkor is nyugodtan költhetsz, ha nem rendelkezel egyenleggel az adott pénznemben. Az okos átváltási technológiánk segítségével, automatikusan azt az egyenleged fogod használni, amelynek a legalacsonyabb az átváltási díja.
Íme néhány példa.
Ha valamit veszel 100 € értékben, és 150 € van a számládon, díjmentesen költesz.
Ha valamit veszel 100 € értékben, és nincs pénz az EUR egyenlegeden, automatikusan átváltjuk a szükséges összeget az elérhető egyenlegedről, és átváltási díjat számolunk fel.
Ha valamit veszel 100 € értékben, és csak 90 € van az egyenlegeden, de van 100 $ az USD egyenlegeden, akkor felhasználjuk a 90 eurót, a maradékot pedig átváltjuk az USD egyenlegedről, amihez átváltási díjat számolunk fel.A pénznemek között másodpercek alatt válthatsz a több pénznemű számládon. Mindig a piaci középárfolyamot kapod, amit a Google-ön is látsz.
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
A "piaci középárfolyam"-on esetünkben azért van egy elég erős kerekítést. Euróra váltásnál ez 1 forintnyi eltérést is okozhat a valódi árfolyamhoz képest (értsd: a középárfolyam például 320 forint körül mozog, de lehet, hogy 319 lesz TW által használt középárfolyam, 321-nél meg 322). Ebből lehet előnyünk és hátrányunk is, az is előfordul, hogy valóban megadják a középárfolyamot, ha pont nem veszik el semmi a kerekítés miatt.
Rákérdeztem, hogy ez szándékos-e, és igen, február közepe óta csinálják ezt, direkt rontottak a pontosságon.
-
titán
Melyik piaci árfolyamra gondolsz? Van amit ők használnak és van amit mások, nem tudod megkerülni. Még mindig jobb ha középárfolyammal dolgoznak mint külön a vételivel és külön az eladásival. Mivel ennél nincs jobb ez van.
De egyértelműen leírják hogy miként kalkulálnak, szerintem ez teljesen korrekt. 2.pont[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
A piaci és valódi árfolyam alatt én ugyanazt értem.
A TW jelenleg úgy működik, hogy minden árfolyamot 5 tizedesjegy pontossággal követ. Beszerzik az árfolyamot a Reuters-től, azt kerekítik 5 tizedesjegyre, és azzal számolnak tovább, amikor pénzt váltanak. Amikor EUR -> HUF konverzió van, azzal nincs is baj, de amikor HUF -> EUR van, akkor számít, hogy csak 5 jegy a pontosság. Ma például két árfolyam volt rá náluk: 0,00312 és 0,00313, ami akkora ugrást jelent, mintha 320,51-ről közvetlenül 319,49-re erősödött volna a forint, miközben ez nem így volt, folyamatos árfolyammozgások voltak nap közben a két érték között.
Februárig 6 tizedesjegy pontossággal számoltak, addig tényleg észre lehetett venni, hogy valós időben követik az árfolyammozgást, de amióta váltottak 5 jegyre, azóta nem tudnak (és nem is akarnak) pontos valós idejű árfolyammal számolni, amikor a két devizapár közt olyan nagy különbség van, mint a forint és az euró közt.
El lehet ezt fogadni, de szerencsétlen állásnál nekem már van, hogy a TW nem olcsóbb, mint a bankon belüli devizaváltás (szerencsés állásnál meg még attól is olcsóbb, mint eddig volt, úgyhogy oda kell figyelni, melyiket választom).
-
-
Tuomas
addikt
Amúgy most gondolkozom...
Én azért (is) transferwise-ozok, hogy revolutra át tudjam rakni a pénzt, revolut virtuális kártyával meg tudjak vásárolni itthoni, vagy külföldi webáruházban, vagy paypalon keresztül.
Na de miért jó ez a + lépcsőfok nekem, ha a tw kártyával is tudok vásárolni on-line itthon vagy külföldön, illetve paypalon? Tudok vele vásárolni? Elvégre ugyan fizikai kártya, de csak annyi pénz van rajta, amennyit utalok rá.We were here
-
titán
Ugyan melyik bankról beszélsz? Megnéznéd a kártyás vásárlás deviza elszámolási módszerét? A TW egyenlegen való átváltás az meg általában a számlakonverziós banki árfolyamhoz hasonlítható.
Nem kell megírnod mivel ismerem a kártyatársaságok elszámolási árfolyamát, legfeljebb azt nem tudom hogy bankod miként számolja el. de bank név alapján már azt is tudhatom. -
titán
Pontosan így van, lehet vele vásárolni az általad felsorolt helyeken. A PP-n is ott a TW kártyám.
Lehet hogy a Revolut deviza árfolyam kedvezőbb, persze annak jó aki nem forinttal töltögeti, hanem eleve devizában tudja rárakni. Azért használnak többen TW-t mert forinttal még mindig nem lehet direkt utalni a Revolutra.[ Szerkesztve ]
-
balhmm
tag
Elég sok banknál, elég sok bankszámlám van. De előbb 3 erste számlához kötött bankkártyát írtam (maestro, visa, mc). Írtam, hogy készítettem direkt azonos napon feltöltéseket!
MNB oldala alapján 2019. április 11. 321,49 volt a közép árfolyam. Az erste végül 322 forinton számolta a feltöltést! Nem tudom mennyivel lett volna olcsóbb a tw vagy bármi, de azért ne beszéljünk már óriási eltérésekről...
Mint írtam, szintén erste esetén a maestro kártya kb 10 forinttal szarabb áron váltott... -
titán
Az eredeti hozzászólásom ehhez kapcsolódott: vnorbi de szerencsétlen állásnál nekem már van, hogy a TW nem olcsóbb, mint a bankon belüli devizaváltás
Olcsóbb.
Erre te
Az MNB árfolyam nem lakossági és nem piaci árfolyam, ahhoz nem viszonyíthatsz.
Te azt írtad hogy De pl a visa kartyaval szinte kozepen valtott. Az MNB árfolyam nem számít, te senkitől, még tőlük sem kapsz devizát annyiért.
Az Erste kártyás vásárlásoknál meg így számolja az árfolyamot:Alap szituációban a TW árfolyam a kedvezőbb.
A feltöltésekből hogy lehet következtetni a vásárlási árfolyamra? Ha kártyát használsz a TW feltöltésre akkor forintot szoktunk fel tenni, mert forintos a bankszámla, ott nincs árfolyam. Ha te €-ot teszel fel mert €-os a kártyád akkor azt az €-os egyenlegre kell tenni, de ha forintos akkor botorság az Ersté-vel €-ra váltatva feltölteni.
A TW Mastercard -al történő vásárlást azonos időben, azonos deviza összeggel hasonlíthatod össze egy Erste MC kártyás vásárlással, amelyet majd a tényleges lekönyvelési árfolyammal kell figyelembe venni, ami pár nappal később lesz mint az összeg zárolása.
[ Szerkesztve ]
-
balhmm
tag
Tényleg kezdem nem érteni melyik részét nem érted
Az MNB árfolyamot tájékoztató jelleggel írtam, mert azért ez alatt ritkán számolja el bárki is az eurót és mivel a valós árfolyamom ettől alig tért el, így erre írtam, hogy annyival jobban szerintem a tw sem váltott volna..
A számokat már a pontos levonás után írtam.
Csináltam azonos időben egy csomó feltöltést és vásárlást és ezeket az árfolyamokat hasonlítottam össze. Szerintem kimutathatatlan az átváltás közti eltérés.Ha a mai napon utalok forintot a tw számlára, hogy ingyen legyen a feltöltés és ez most oda is érne, akkor 32064 forintba kerülne a váltásom a költségekkel együtt. Ez 320.64 ft-os árfolyamot jelent. Most vásárolok euroban a visa és az mc kártyámmal. Pár munkanap múlva kiderül, hogy milyen árfolyamon váltottét át a forintomat euróra. A Revolut jelenleg 32000 forintot kér a 100 euróra (jelenleg van rajta forint).
És én azt állítom, hogy a pár nap múlva kiderül árfolyam nagyon ennek a közelében lesz és kérdés, hogy akkor mennyire ér meg szarakodni a feltöltésekkel (főleg úgy, hogy a hitelkártya a sima vásárlások után visszatérítést is ad (bárhol vásárolok).
Természetesen, ha már utalni is kell, akkor verhetetlenek ezek, hiszen ezért is választottam ilyen kártyát. És szeretném jelezi, hogy ebben a pillanatban egy átlagos pesti pénzváltó 321 forintért adja az eurót (ha valaki amúgy nyaralás miatt szeretne vinni eurót)
Pár nap és megírom mennyit vontak le!
-
balhmm
tag
Közben amúgy jóváírtak egy 70eurós paypal vásrlást is, ami 04.14-én tettem meg. Ekkor a tw valami 322 körül akart váltani. Végül inkább az erste visa virtual kártyával fizettem, aminek 22446 ft lett a végére, ami 320,657-os árfolyam volt!
Viszont megnéztem újra és a wizzair mastercard rosszabbul váltott! 45 euróra 14814 forintot számolt.. 329,2 forintos árfolyam.
-
Cyphon
csendes tag
Hali!
Jópár fogalmat keversz. Visszaigényeltél egy Paypal tranzakciót? Neked nem jóváírást, hanem terhelést kellene látnod.
Másrészt várd meg a számlakivonatot, mert a könyvelés után látsz majd pontos HUF összeget. Ugyanis ez a sorrend, ha magyar bankkártyával vásárolsz forintszámláról külföldi pénznemben: vásárlás, tranzakció, tájékoztató jellegű HUF terhelés, könyvelés, számlakivonat, pontos HUF terhelés. Jónéhányszor ki lett már tárgyalva, gondold át mégegyszer az egész folyamatot. Értsd meg hol húznak le és nem fogsz akarni csak TW-t használni!
-
balhmm
tag
Természetesen megvártam a könyvelést és nem visszaigénylés volt, hanem kifizettem 70eurot paypalen a kártyámat terhelve, illetve vásároltam is azon a napon, amit szinten ezen az osszegen irtak jova. Szóval a jóváírást arra értettem, hogy nem a függő tételek között van, hanem már a véglegesen levont összeget látom.
Szóval nem keverek semmit, hidd el
[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
Mindenki avval vált
amivel akarami úgy gondolja neki kedvezőbb.
Az másnál nem valószínű hogy ugyanígy van, függhet banktól, számlacsomagtól, mikor kötött szerződést, ajánlással, stb.Az hogy nálad X bank Z kártyával jobban / kb. egy árfolyamon vált, mint a pl. TransferWise, Curve, Revolut, stb.
örülj neki.
De ez az esetek nagyon nagy többségében,
nagyon nem így szokott lenni.Ezt ellenőrizni egyszerűen Revolut fizetésilinkkel lehet.
Bekérsz 1 EUR, USD, akármit egymásután pár percen belül, és különböző kártyákkal kifizeted.
Ha van Revolut fiókod.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Tuomas
addikt
Átlagosan mennyi ideig szokott tartani a kártya megerkezése? Olvastam már itt valakinek 4 nap alatt megjött, tw-on 2 hetet írnak. Többnyire mennyi idő szokott lenni?
We were here
-
zsoltex70
csendes tag
Sziasztok! Az üzleti (Business) profilnak és üzleti kártyának van valami előnye vagy hátránya a személyes profillal szemben egy földi halandónak?😊 Kíváncsiságból megrendeltem, úton a kártya 😊
-
KTU
addikt
válasz zsoltex70 #626 üzenetére
Itt az üzleti (Business) fiók (+ kártya) nem extrákat jelent.
Értsd: cég / vállalkozói számla.
Mikor regisztráltam, igazolni kellet hogy saját vállalkozás / cég.
Ugyanaz a felhasználói név, jelszó páros, csak váltani kell a 2 profil közt.
De a kétfajta számla, jól elkülönül.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Tuomas
addikt
Az imént kaptam az alábbi e-mailt, pedig nem is reklamáltam
"Sajnáljuk hogy a kártyád kézbesítése késik.
Az előző hét folyamán egy tehnikai problémába ütköztünk, ami miatt egy ideig lelassult a kártyáink gyártása. Sajnos emiatt késni fog a kártyád kézbesítése.
A problémát megoldottuk, így a kártyád nemsokára úton lesz hozzád. Legkésőbb péntekig megkezdjük a kézbesítést.
Azt szeretnénk, hogy a várakozás ne legyen hiábavaló, így egy 5 ingyenes kártyás átváltásra jogosító kupont adunk. Ez azt jelenti, hogy 5 alkalommal nem fogunk átváltási díjat felszámolni, amikor olyan pénznemben költesz, amit nem tartasz a többpénznemű számládon.
Mégegyszer elnézést kérünk a késedelemért, és köszönjük a türelmedet.
A TransferWise csapata"
Korrektek!
[ Szerkesztve ]
We were here
-
DIEGO15
őstag
Sziasztok!
Nagyon új vagyok még ezen a terepen ezért szeretnék egy kis segítséget kérni.
Csináltam egy borderless account-ot.Ha jól értelmezem akkor, ha feltöltök rá jó magyar forintot, akkor a "támogatott" valuták között kedvemre átválthatom őket oda-vissza és vásárolhatok kártyával ilyen módon.
Mi van akkor, ha csak forint van a számlámon és nem váltom át előre, de egy támogatott devizában szeretnék fizetni a kártyámmal, pl. euróban? És mi van akkor ha egy nem támogatott devizában szeretnék fizetni kártyával, az sikertelen fizetés lesz?Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tuomas
addikt
Na ma megjött a kártya, úgyhogy a tegnapi emailt nem is értem.
Kérdés: Írják, hogy az érintéses használathoz egyszer chipes vásárlast kell végrehajtani.
Egy készpénzfelvétel is annak számít? Tehát ha veszek fel pénzt egy automatánál, utána használhatom teljes értékűen a kártyát?We were here
-
titán
Javaslom a TransferWise mobil appot is aktiválni, a kártya kezeléshez szükséged lesz rá, mert azon belül tudod engedélyezni hogy melyik fizetési módszer legyen használható (érintéses. mágnescsíkos, pin kódos) és ott látod a pin kódod is valamint a limitek is ott szabályozhatóak.
A válasz a kérdésedre:
1. Ha még sosem fizettél érintésmentesen: először egy ATM-nél kell használnod a kártyát vagy chip és pin együttes használatával szükséges fizetned valahol, mielőtt az érintésmentes fizetés aktiválódik.
Tehát ha pénzt veszel fel akkor is.[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
Hmm.
Ma, hogy aktiválva legyen az érintéses fizetés, próbáltam egy jelképes összeget, 5000 ft-ot felvenni egy MKB automatából, de a tranzakció során azt írta, a bankom elutasította a tranzakciót. Mit bénázhattam el? Fel van töltve a HUF egyenlegem, szerintem a PIN kódot is jól írtam be. Vagy HUF-ot itthon nem tudok felvenni?
Vagy mi lehett a baj? Esetleg az MKB...?[ Szerkesztve ]
We were here
-
TigerDzsó
tag
Jól gondolom, hogy a Transferwise online tranzakcióként kezeli, ha a Curve közbeiktatásával akarok fizetni vele?
Ma a Lidl-ben nem sikerült fizetnem a Curve-el és csak az online fizetés volt kikapcsolva a Transferwise app-ban. -
Angelotti69
újonc
Sziasztok, én nemrég nyitottam számlát, itt egész jól összefoglaltak mindent, amit érdemes tudni a róla:
-
roger.smith
csendes tag
a transferwise es revoluton kivul(nekem csak ezek vannak es ezeknel nincs ilyen ha jol latom) van olyan hasonlo szolgaltato ahol magyar szamlaszamra tudnak nekem forintot befizetni mintha magyar bankszamlara utalnanak?
-
gyulaszu
senior tag
válasz roger.smith #645 üzenetére
Esetleg egy magyar banknál nyitott számla száma nem lenne megoldás?
gyulaszu
-
nagyúr
válasz roger.smith #645 üzenetére
CIB ECO számla?
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
titán
válasz roger.smith #648 üzenetére
Hm? Ezt írtad: magyar szamlaszamra tudnak nekem forintot befizetni
Forintos bankszámlát csak magyar bankoknál tudsz nyitni.
Természetesen lehet forintot utalni a TransferWise-re, csak a másik személynek te adod meg az utalási adatokat.
Tevékenység, Pénz hozzáadása és ott Banki átutalás.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- EA Sports WRC '23
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Proxmox VE
- Okos Otthon / Smart Home
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest