Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikutya
csendes tag
Sziasztok!
Használtam már mindkét rendszert, open és ddwrt-t is, igaz más más eszközön.
Mindkettőből több-kevesebb tudással sokat ki lehet hozni.
Jelenleg az 1043 ND-n vargalex 1.1.7 fut, és ahol lakom, ott mobil netet tudok továbbosztani, kiterjeszteni, mivel a wifis kütyü max 5 eszközt szolgál ki, és így a dhcp szervernek is mennie kell, hogy ötnél több eszköz ki legyen szolgálva.
Így a wan interface helyett egy wwan dolgozik és a net wifin jön be az eszközbe.
Kérdés, hogy melyk rendszerrel lehet többet kihozni az eszközből, és hogy ddwrt-vel is meg lehet valósítani a wwan interface + dhcp konfigurációt? Érdekességképpen szeretném kipróbálni, hogy melyk konfigurációban hogyan lehet ezt megvalósítani. a rouer még nálam a jó öreg 1043 ND v1-es, ami már idestova több, mint 4 éves. Mondjuk sokat újraindul.Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
válasz Cucuska2 #65879 üzenetére
Nálam pont ez az ami nem akar sehogysem összejönni, lehet valamit én csinálok rosszul.
Egy hipernetes mobilinternetet akarok kiterjeszteni, a hozzáadott hueway mini routeren, azonban nincs wds tudomásom szerint, az itt nem jöhet szóba.
Régebben linksis 54 gl-t használtam ddwrt-vel, ott azt hiszem ez úgy volt megoldva, hogy repeater bridge módot hoztam össze, és kifogástalanul működött.
Most egy 1043 ND Vargalex 1.1.7-tel van, és én a kövtkező megközelítésből próbáltam megoldani:
Hálózat, wifi, hálózatok felderítése. Meg is találom a telenoros kütyüt, megadom a wpa2 jelszavát, majd felugrik egy új ablak, ahol új hálózatot kell megadnom.
Ezt wwannak nevezi el, ha jól értelmezem. Amint látom, létre is jön egy új interfész. Felülíródnak a wifi beállítások és hozzáférésből át is vált ügyfélre, mert nyílván így a TPLink kliens szerepet fog játszani, ha logikusan gondolkozunk.
Ezután azt kell kiválasztanom, melyk tűzfal zónához akarom hozzárendelni, itt alapértelmezetten az eth 0.2-höz akar hozzácsapódni.
Nyílván itt össze kellene hidalni valamit valamivel, hogy az openwrt-s routeren is jöjjön a net, amit a hueway kütyüről felvesz.
Elképzelhető hogy csak etherneten fog a TPLinken menni a net? Vagy hozzá lehet-e esetleg még egy accesspointot adni, és akkor wifiről is elérem?
Azért volna jó, mert a koli ahol vagyunk,emeletes, és egy színttel lejjebb is akarnék netet.
Nálam sajnos sehogy se akar menni.
Lényeg az, hogy valami repeater bridge módot akarnék összehozni, ha ez lehetséges egyáltalán ezen a készüléken ezzel a firmmel. Le tudjátok írni részletesen, hogy mit, hogyan csináljak?
Lucin keresztül megoldható? Köszönöm a segítséget előre is!Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
válasz vargalex #61890 üzenetére
mindjárt megpróbálom amiket írtál, viszont újra előjött a gond, másik böngészővel is: második kimenetben ez:
tmpfs 14.3M 14.3M 0 100%
ami az előbb 45%volt ugye
valami pakol ide
De a transmission konfigot már átállítottam, mindjárt nézem mi történik amit írtál, hogy mi leszSzakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
válasz vargalex #61888 üzenetére
a parancs kimenete:
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 503.9M 42.2M 436.2M 9% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 14.3M 6.4M 7.9M 45% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sda2 503.9M 42.2M 436.2M 9% /overlay
overlayfs:/overlay 503.9M 42.2M 436.2M 9% /
/dev/sda3 1.8T 263.8G 1.5T 14% /mntSzakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
Sziasztok!
Alex,
Hibás transmission konfig okozhatja ezt? Luci nem indul
Már csak azért sejtem hogy ez, ugyanis amikor elkezdtem konfigurálni a transmissiont, és indítottam volna a transguit windowson, nem kapcsolódott. Ugye míg mindent beállítottam, több idő is eltelt, addig gond nélkül el is értem. Nem sokkal később, már a lucit nem tudtam elérni, ez fogadott: Ekkor már futotta transmission is ugyebár.
/usr/lib/lua/luci/sauth.lua:87: Session data invalid!Most változtattam a konfigon, de sejtem hogy ez lehet: előtöltés elől kivettem a pipát. Ennek a funkciónak van jelentősége memória használat terén?
Nem lehet, hogy a transmission hibás beállítás miatt eszi meg a prociját vagy a memóriát?
1043 ND v1, a te 1.1.7-es builded fut rajta.Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
WR 1043 ND v1-es van. Swapolni így is kell, különben azonnal ledöglik egy egy komolyabb kihívásnál, extroot megoldva. A webes felületet a rtorrent miatt kérded?
Nem jól látó vagyok és egy konzolos felületen nehezebben igazodok ki, mint egy webes felületen. Rutorrent pedig egész jól pluginolható.Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
Nem tudom ,lehetséges-e vargalex builden rtorrentet rutorrenttel irányítani.
Korábban eztubunton apache alaatt végeztem.
Gondolom nincs nagy akadálya, hiszen xml-rpc-n keresztül mozgatja a rutorrent. Ehhez nyílván kell php5 és apache.
Ezeket fel is tettem.
Artorrentet konfigoltam szépen, el is kapkodja a torrentfájlokat a watch dirből, azonban az apachenál már gond lenne:
indítanám:
root@OpenWrt:~# apachectl start
httpd: apr_sockaddr_info_get() failed for OpenWrt
httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, us
ing 127.0.0.1 for ServerName
(125)Address already in use: make_sock: could not bind to address [::]:80
(125)Address already in use: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
root@OpenWrt
/etc/apache/httpd.conf fájlt átnéztem, itt a 81-es port szerepel, hiszen ugye a 80-as a lucinak kell, ezt nem bolygattam.
Hogyan induljak neki a megoldásnak?Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
Helló!
Lehet volt már itt kérdés.
Tovább boncolgatva a múltkori forgalmi szabályokat, nagyon sok helyen az van, hogy amikor olyan helyre akarsz menni, ami nem neked való, nem is mehetsz oda.
Múltkor a régi sulimban voltam és wifin kapcsolódtam az ő hálózatukra. Na gondoltam, megnézem milyen felülete van az ő átjárójuknak. Böngészőből már nem sikerült meghívni a 192.168.1.254-es címet. Nyílván ez egy adott gépről érhető el. Gondolom én, óvintézkedésekből állítják be, hogy a gyerkőcök véletlenül se piszkáljanak bele. Nyílván nekik nem openwrt-jük van, lehet szervert használnak, nem tudom.
Ebből kifolyólag viszont érdekelne, hogy openwrt alatt tudok-e olyat, hogy csak pl. a 6C:62:6D:47:66:2E mac című gépről érhessem-e el a lucit vagy ssh-n a készüléket, azonban minden máshol lehessen internetezni, Abban az esetben, ha máshol hívom meg a 192.168.1.1-e, nyomjon neki egy rejectet.
Logikusan végig gondolva iptablessel kell szépen egy forgalmi szabályt felvenni. Régi routeren dd-WRT alatt szépen meg is lehetett oldani.
Mondjuk ezekkel a forward szabályokkal tényleg óvatosan kell játszani, mert már voltam úgy hogy könnyen kívül találtam magam és jöhetett a reset.
Mondjuk én fontosabb változtatás előtt mindig csinálok mentést a legutóbbi működő beállításomról, így ha reset is van, akkor mehetnek vissza a beállítások.Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
Sziasztok!
Iptablessel felvettem ip-ket, amiket nem akarok elérni
pl. így:
iptables -A INPUT -s 87.229.103.50 -j DROPiptables -A INPUT -s 87.229.103.50 -j DROP
Az innen érkező kéréseket dobni akarom
ssh-n keresztül adtam mega parancsokat
uci firewall commit
utána restartoltam a firewallt /etc/init.d/firewall restart
Ezután a luciban amikor nézem a firewallon a listát, már nincs itt a felvenni kívánt cím.
Hogyan véglegesíthetek egy felvett szabályt?Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
Pendrive vagy külső HDD?
Sok helyen megoszlanak a vélemények, hogy flash meghajtón nem célszerű a sűrű írás és olvasás miatt ext fájlrendszert használni, arra inkább jobb egy külső hdd.
A routert nem zavarja, hogyha usb hubot teszek rá?
Mivel egy usb van a készüléken, így felraktam rá a hubot, így a hdd és a nyomtató most ezen van. A hdd is probléma nélkül üzemel.Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
Sziasztok!
1043 ND-n, openWRT alatt ti használtok swapet?
Én amióta bekapcsoltam, azóta nem döglik le a transmissiontól. Valószínű azért halt le, mert a kevés memória elfogyott, így szükséges a swap működése is hozzá.Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
válasz vargalex #55099 üzenetére
Akkor ezért lehetséges az is, hogyfixen rendelek mac címhez ip-címet, ha olyan gépről van szó, ahol portot is kell forwardolni. Nálam van úgy hogy egy vagy két számmal odébb rak egy-egy eszköz ip-címét, így a port forwardos gépeknek mindig jó ha fix ip-t kérek.
Valamint láttam továbbá, hogy alapbeállításonként 12 órás intervallumban újítja meg az ip-ket. Tegyük fvel, jön ismerős, netezik nálam telóval vagy táblával, akkor egy adott dhcp bérlet időtartamra még bent van az ip-címe, és ha nincs hatókörben az ő eszköze, akkor a következő szórásból ő már kimarad.Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
-
zolikutya
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex build 1.1.7 vana routeremen.
Faintul megy minden, azonban egy érdekesség, ami lehet így működik jól, meg nem is akarom megbabrálni, csak érdekel hogy hogyan működik a dhcp-ben az ipcím kiosztás.
A hagyományor routerek sorba egymás mellé rakják az ipcímeket 192.168.1.2,3,4,4,5,stb.
Itt nálam így rakja ki:
Iphonenek 192.168.1.180
destopnak: 192.168.1.188
laptopnak: 192.168.1.225
Androidos telónak 192.168.1.248
Milyen szisztéma alapján dönti el, hogyez az eszközezt fogja kapni?Szakmai iskolába járunk! Bizony gyerekek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest