- Bitcoin topic
- OpenWRT topic
- Spotify
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Windows 8 / 8.1
- Microsoft Excel topic
- Megemeli a Microsoft az Office-Teams duó árát az EU kedvéért
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- FreeCAD
-
IT café
A topik célja, hogy a félresikerült üzleteket itt megbeszélhessék a felek, ha azt nyilvánosan szeretnék megtenni.
További tudnivalók >>>
Új hozzászólás Aktív témák
-
balees
tag
Szoftveres telefonjavítást szerettem volna vásárolni tőle: spaceship20
Hirdetése: [link]Írásban és szóban is megállapodtunk az árról, valamint hogy mikor lesz kész. Nem jelentkezett, majd amikor ráírtam, jelezte hogy többe fog kerülni a szoftverjavítás. Én kértem hogy maradjunk az előzetesen megbeszélt feltételeknél. Erre nem válaszolt, majd újra ráírtam, amiben azt állította hogy nem tudja megcsinálni a javítást. A telefont végül visszakaptam javítatlanul, fizetni nem fizettem, legfeljebb az időmmel. Szóban is jeleztem neki hogy nem volt fair az utólagos költségnövelési szándék, arra hivatkozott hogy nem tudta hogy pontosan hogy kell javítani, és egy fizetős szoftvert is kellett volna még használnia, ezért akart többet kérni. Értékelést kezdeményeztem, de nem fogadta el, ezért is írom ide.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Mester9999 #2381 üzenetére
Most nem azért de amiket leírtál azok így kb kizárólag csak feltételezések, illetve az sem világos hogy miért érzed azt hogy ez az eladó felelőssége lenne. Amit írsz az akkor lenne helytálló, ha az eladó próbálkozott volna javítással, vagy az a helyzet állna fenn hogy tudottan ért hozzá annyira hogy kiszúrjon a barnuláson túlmutatóan bármilyen utólagos módosítást, viszont mivel az üzenetváltásotokból kiderül hogy az eszköz előélete tisztázatlan, semmi nem utal arra hogy az eladó szakember lenne, viszont eladáskor, és utána is az eszköz működik,
Nem lebaszásból vagy minősítésből írom, de én most tényleg nem értem mit akarsz az eladón számon kérni. A frusztrációdat megértem de ez az igényed szerintem ha emberileg érthető is, sajnos nem jogos.Mindazonáltal Reggie0-vel értek egyet, keress egy hozzáértőbb szerelőt, bár ez már kicsit offtopik. Egy full analóg, diszkrét tranzisztoros erősítő az az a cucc amit egy analóg elektrotechnikával foglalkozó szakembernek nagyjából kapcsolási rajz nélkül is illik átlátnia és a mérést/tesztelést maximum olyan alapon visszautasítani hogy neked mint ügyfélnek nem lenne gazdaságos, persze ha ragaszkodsz hozzá...
Amit leírtál, az alapján ez a szerelő nekem azt a benyomást kelti mint aki csak protokollokat tud követni de úgy igazándiból nem ért mélységében a dologhoz ami a komponensszintű javításhoz kellene. Ez nem baj, és tök korrekt hogy ezt jelezte is neked, viszont a jelen helyzet megoldásában nem ő lesz az embered, szóval ezen kár rugózni, ha a problémádat szeretnéd megoldani akkor keress valakit aki bevállal egy olyan javítást amihez részleges reverse engineering kell, ez nyilván körülményesebb lesz mert egyre kevesebben vagyunk akik ilyesmikkel is foglalkoznak még.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Reggie0
félisten
válasz
Mester9999 #2381 üzenetére
Szerintem nezesd meg egy masik szerelovel. En nem latom, hogy miert lenne mas a kapcsolasa, mint gyari allapotban, azaz nem latom, hogy hol valtoztattak volna az osszekotteteseken. Csak javitasokat, elegett/serult furat es vezetek atkoteseket latok, amik az eredetit potoljak. Az, hogy nem egyezik meg a kapcsolasi rajzzal kb. barmitol is lehet, mas revizio esetleg nem dokumentalt modositas a gyarto altal. Egy ilyen eszkozhoz azert nem kell nagyon fineszesnek lenni, eleg egyszeru kapcsolas. Jol latszik, hogy a ket csatornabol csak ez egyik oldallal volt gond, ha tippelnem kene zarlatot kapott a kimeneten, a masik az erintetlen. Csak siman meg kell nezni, hogy milyen alkatreszek vannak az ep oldalon es ugyanazokat beepiteni a masikra, ahol meg rezfolia hiba van, azt at kell kotni es ennyi az egesz.
-
Mester9999
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, most ezen belül több hozzászólásra is bővebben kifejtem.
A szerelő aki átnézte azt mondta, hogy nem nyúl hozzá mert nem stimmel a gyári kapcsolási rajzzal (a legnagyobb probléma szerintem) és ilyen állapotban amiben van nem fog próbálkozni, bár persze sokan mondják, hogy javítható ami nyilván igaz de milyen pénzekért...
Garancia nem volt rá persze de én úgy tudtam, hogy jó műszaki állapotban van és ezek a forrasztások minden csak nem jó (azon a 2 képen kívül még több helyen is van javítva)
Én szerintem is tudta milyen állapotban van és úgy gondoltam ,hogy legalább valamennyit visszakapok a pénzből vagy megtudom ki javította és miért nem stimmel a gyárival
-
fatpingvin
addikt
válasz
Mester9999 #2375 üzenetére
a frusztrációd érthető, viszont ez szerintem nem az eladónál pattog a labda. ha első üzem során nem volt hibajelenség, akkor onnantól a te ügyed.
ebben az esetben egyedül azt tudnám kifogásolni, ha ő szervizeltette/tákolta volna és erről nem szólt, ezt viszont nem bizonyítja semmi, amit írt az egy ilyen korú erősítő esetén teljesen üzemszerűnek tekinthető.
ugyanitt szerintem se tűnik javíthatatlannak hogy Reggie0 is írta. még ha a panel szénné égett akkor is igazából javítható lenne (égett rész kivágása után egy segédpanel beültetésével, kérdés hogy ér-e ennyit az egész, mert ez már közelíti a részleges újraépítést)A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
gban
veterán
válasz
Csupati #2378 üzenetére
Értékelés februári, meghibásodás jelzés júliusi.
A képek meg gányolásra vallanak, nagyon csúnyák az átforrasztások (ha tippelni kellene, a hőtől elengedtek a forrasztások és újraforrasztották a forrpontokat), és simán lehet hogy zárlat lett a forrasztásoknál, összeérhetnek néha a hőtágulástól.
Ez mind tipp, de simán belefér a képbe hogy a nyári melegben ment tönkre, a jelzés alapján.
A szerelő meg, aki nem tudja javítani, lehet ő is csak átforrasztotta, de vagy nem ért hozzá és inkább visszaadta, vagy nem talált hozzá leírást, vagy simán nem volt kedve méricskélni, látatlanban alkatrészeket cserélgetni, ami sose térül meg ha nem jön össze a javítás.
De mindez hangsúlyozottan csak tipp, lehet hogy távol áll a valóságtól, és tényleg javíthatatlan, nem szerencsés véleményt mondani bárkiről látatlanban.Postázást nem vállalok.
-
Csupati
őstag
válasz
Meddig használtad mielőtt tönkre ment? Garanciát vállalt rá vagy volt rá? Azt látom hogy miután jelezted a problémát 4 hónap mulva válaszolt a kolléga.
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
válasz
3-4 hónapig használtad a terméket.Az eladót semmi felelősség nem terheli ennyi idő után.A melegedés általi elszineződés amúgy sem hiba..Keress másik szerelőt láttam,javítottam én ennél sokkal rosszabbat is azóta is megy.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
Reggie0
félisten
válasz
Hat, ha 3-4 honapig nem volt vele gondod es aztan meghalt, akkor nagyon nincs ezzel mit kezdeni. Oreg eszkoz volt.
Masfelol a javithatatlansagat ketsegbevonom. Ezek eleg primko szerkezetek, ha nem egett szenne a panel, akkor kb. minden cserelheto benne.
-
Mester9999
csendes tag
Hello, én csak véleményeteket szeretném kérni de mivel sehol máshol nem találtam ennek megfelelő topikot és ide se való 100% valahova le kell írnom mert nem hagy nyugodni
+egy nagy kérdésem van ha nem szedek szét és nézem meg minden porcikáját az eladott terméknek akkor eladót nem lehet hibáztatni? [kép] [kép]
[kép]
Én nyugodtan vártam 4 hónapot a válaszára 120K volt az erősítő a tag nevét egyenlőre kitakartam. Köszönöm hogy elolvastad -
Sziasztok!
bakkaimate userről mi a véleményetek?
új userneve: MateePC
Most feltűnően olcsón árul külső samsung ssd-ket.Én vásároltam 1x tőle előre utalással, kettő helyett 1db-ot kaptam.
Felhívtam, jeleztem.
Elvileg külföldre utazott.
1hét múlva visszautalta a pénzt.Másnak milyen tapasztalata van vele kapcsolatban?
Egy ilyet találtam a most eladó termékei alatt:[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
KROK640 #2368 üzenetére
Lehet tenyleg el akarja adni, csak ket szivas kozott nem jo idopontban jottek a vevok. Szimpla idozitesi problema
Hasonlo tapasztalat: Anno egy baratom videki foldeket vasarolgatott/cserelgetett energetikai beruhazasokhoz. O meselte, hogy reggel 7-re mar mindig keso odaerni, mert addigra csatak reszegek az emberek es nem tudnak szerzodni...
[ Szerkesztve ]
-
-
Már mire hazaértem megbékéltem a történettel. Igazából azért írtam csak le az egészet, hogy másokat megkíméljek a felesleges köröktől.
Köszönöm és Neked is Boldog Karácsonyt kívánok ![ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
gjoco1
addikt
válasz
KillHates #2360 üzenetére
Na igen . Az is benne van a pakliban vastagon .
Minden esetre gerinctelen viselkedés valóban .Tudom nehéz megemészteni a történteket , pláne ha erre a vasra volt szükséged .
Persze azért szerencsére van ellen példa is amire tudnék egy velem megtörtént esetről írni .Igazán sajnálom a történteket , de el kell engedni . Tüske marad még egy ideig tudom .
Azért legyen boldog és békés Karácsonyod !
"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
Teljesen igazad van, én is kétkedéssel indultam neki a történetnek, de felhívtam telefonon és teljesen normális volt a hozzáállása, korrektül tájékoztatott mindenről. Nem hinném, hogy olyan jellegű sumákolás lenne, hogy be akarna csapni valakit mert oda hívott ahol lakik. Én inkább arra tippelek, hogy kapott, azaz valaki gerinctelenül rámigért és arra mozdult rá. Utána meg már nem mert velem beszélni...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
gjoco1
addikt
válasz
KillHates #2358 üzenetére
Szia !
Való igaz , már ott gyanúsnak kellett volna lennie a történetnek , hogy " elkavarodott az email amit a garancia van " . Nyilván , mert feltételezhető , hogy mivel szolgáltatós a telefon , így már alapból necces az ilyen megvásárlása . Legalábbis Én már innentől lapoztam is volna tovább .
Annyira tipkus az ilyen " eladók " viselkedése . Szinte borítékolni lehetett a továbbiakat .
Értékelés nélküli Hardverapróstól pedig alapból nem is vásárolnék semmit .
Gyanítom , hogy a jegelt telefon , miután valaki megveszi , utána nem az arhívban lesz , hanem , mint törölt hirdetés fog megjelenni . Hacsak végleg el nem távolítja .Bocsi tudom a kispadról könnyű okoskodni és elnézést is kérek !
Igazán a történetnek nincs tanulsága , hacsak az nem , amit említettem , hogy értékelés nélküli taggal ne is próbálkozzunk . Sajnos nagyon Marketplacesedett a Hardverapró is ezt látom . Már ennek az " úriembernek " a felhasználó neve is utal valamire . Hiába a négy éves regisztrációja 0 szakmai és , 0 közösségi aktivitása van ( nincs ) . Jellemzően próbálnak halászgatni - kétes ( törvénytelen ) üzleteket kötni .
Sajnos azok , akik majd még leendő ügyfelei lesznek a " kollégának " azok ide nem néznek be , így lavírozhat tovább a göröngyös úton .
Azért kívánom , hogy megtaláld a neked megfelelő telefont egy tisztességes eladótól !
Még egyszer bocsi az elmélkedésemért !
Üdv : gjoco1
"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
Sziasztok! Hát én is beszaladtam tátott szájjal abba az erdőbe amit ilyenkor emlegetni szoktak, pedig általában igyekszem körültekintő lenni...
acc1slukot beszédes nevű felhasználóval felvettem a kapcsolatot, mert hirdetett egy telefont. Beszéltem vele telefonon, többször is. Már ott gyanúsnak kellett volna lennie a dolognak amikor mondta, hogy "elkavarodott az email amit a garancia van, de majd intézi" Megbeszétem vele egy találkozót a Flórián téren, ami nekem több mint egy órás utazás volt. Mikor indultam felhívtam és mondtam neki, hogy megyek mondta, hogy vár. Viszont amikor már odaértem a telefont már kinyomta. Próbálkoztam pár percenként kb 20 percen keresztül, de ugyanaz. Miközben csörgettem, "lejegelődött" a hirdetés, írtam neki SMS-t és itt privátot is amit olvasott, de semmi reakció, egy "bocs, de eladtam másnak" vagy egyéb. Gondoltam, hogy ennél többet ér valakinek a becsülete... Megbízhatatlan, kerüljétek nagy ívben!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Sziasztok. Soha nem kellett még ide írnom, de ugye mindent el kell kezdeni! Nem ajánlanám nobela [link] forumtársat üzletfélnek. Leírom, maradjon itt az utókornak.
Annyi a történet, hogy megegyeztünk egy Topping D70 pro Dac-ra. Le is jegelte a hirdetést nekünk. Bartimex audio-tól pedig vettünk egy használt a70 pro fejhallgató erősítőt, át is utaltuk neki a 142000Ft-ot. Közben még vettünk innen egy kábelt is 15000Ft+posta 1500Ft [link]
Közben az úriember visszamondta a Dac hirdetést, mondta, hogy amit ez helyett vett, az nem tetszik neki, így megtartja. Pedig elvileg 3 napja tesztelte már, és az eladó terméket tegnap reggel hírdette meg! A Fejhallgató Dac topikban meg írja, hogy egy Silent Angelt Dac-ot tett a nem tetsző helyére. Ergo hazudik. Muszáj volt ezt leírnom -
gban
veterán
válasz
Tomtailor85 #2354 üzenetére
Nem tiltja semmi hogy megnézd, kivel üzletelt, és azt sem hogy írj a korábbi üzletfélnek privátot.
Postázást nem vállalok.
-
Tomtailor85
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy innen hardverről rendeltem egy alaplapot az egyik tagtól. Nem jelentkezik, előre elküldtem a pénzt neki, nem reagál. Mastól elkérhetem a telefonszámát?
Köszönöm szépen előre is!
-
-
omfgk
veterán
Viszont a végén egy meglepetés, hogy visszaküldi a postát végül. Nem kértem rá, csak megküldtem neki a teszteket, megnyitottam minden létező monitorozó programot közben ,hogy látszódjon ,hogy a 7600 itt nálam pöcc.
Azért csak volt előnye ,hogy bár nem kérdeztem rá nála ,hogy ért-e a ramokhoz, de a PH profilja az bizony 20 éves.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
omfgk
veterán
7600MHz-es ramot adtam el aprón. Másfél hónapig használtam hiba nélkül.
Eladtam. Vételár plusz fizette a szállítást.
Megérkezett a vevőhöz. Nem megy az XMP profil. Nem jut el az asztalig vele. Kapásból rávágja ,hogy hibás. Próbálok kérdezgetni, friss bios, egyebek, aztán kínkeservesen, de eljutunk oda ,hogy benyögi az alaplap típusát is. Természetesen eleve csak 7200-at ígér a lap. QVL listában a márka sehol, 6200-on van a legmagasabb XMP tesztelve tőlük.Mindegy, érzem ,hogy a manuális beállítás esélytelen, így mondom ,hogy küldje vissza. Francnak se kell 1 hétnyi távgyógyítási kísérlet... Vagy ez vagy vissza.
Visszaküldi. Utánvét vár az automatánál, eredeti vásárlási összeg, plusz az oda posta is, szóval itt álltam egy postát is.
Mindegy, elhoztam. Természetesen nálam továbbra is pöccre megy az XMP 7600. Tesztek garmadája fut most is, minden fasza.
Sebaj, tanulópénz nekem is. Hiába 20 éves PH profil, attól még lehet ,hogy csak annyit tud a számítógépekről, hogy a nagyobb szám a jobb.
Valószínűleg az alaplap típusánál kellett volna azt mondanom, hogy így jártál. Nem jól választottál. Csak ugye ha nincs egy normális gépe, ahol ki tudja tesztelni, akkor benne az marad meg ,hogy hibás ramot adtam el neki. Fekete pont, egyebek...
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Trailblazer
veterán
válasz
KillHates #2337 üzenetére
Azért kellett az Alza miatt 2 napot várnod a pénzedre, mert Csehországból küldik vissza az összeget, és a nemzetek közti banki tranzakció nem 3 másodperc, mint a belföldi utalás. Ugyanitt vagyok most én is, napok óta várom vissza a pénzem egy szlovák cégtől.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Ezek alapján amiket írtok nem vagyok hibás, mivel a telefonnak semmi baja nincs, ha még ma nem adja fel és tartogatja mert nem utalok neki vissza előre, akkor utána már nem is kell feladnia, mert nem veszem vissza.
Szerk.:
Na közben feladta úgy néz ki.[ Szerkesztve ]
OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
gban
veterán
válasz
Elit3Zotya #2346 üzenetére
Lehet csak engedélyezett eszközöket enged fel az otthoni hálózata.
De tényleg kár tippelgetni, pláne ha már eldöntötted hogy visszaveszed.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
válasz
Csupati #2345 üzenetére
Azt mondja másik 3 telefonnal simán megy amik neki vannak, csak a nord 4 nem.
Nálam 4g-5g változatokra is simán csatlakozott és más telefonról megosztva is. Megosztással neki is megy, csak az otthoni hálózatán nem.
Elhiszem neki, hogy így van, mert akkor azt sem mondta volna meg, hogy más hálózatra felcsatlakozik, de egyértelműen nála van a gond szerintem.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
Csupati
őstag
válasz
Elit3Zotya #2344 üzenetére
A szolgáltatót miért nem hivta fel mert nem lehet a wifire csatlakozni? Lehet a másik telefonnal is ugyan ez lesz. Előbb utóbb elfogják hajtani hogy márpedig hibátlan telefont kapott.
-
válasz
Reggie0 #2343 üzenetére
Magánszemélyként adok el mindent, kipróbálom és ha meguntam vagy ha nem tetszik, akkor megy tovább.
Én így is vissza veszem, ha visszaküldte előbb és megnéztem, hogy valóban ugyan olyan állapotban van, mint ahogyan elküldtem.
De ha lehetne feketepontot adni neki mint vevő, akkor tuti adnék neki, mert nála van a hiba, és nem a telefonban.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
Reggie0
félisten
válasz
Elit3Zotya #2336 üzenetére
Kerdes, hogy te mint kereskedo, vagy mint maganszemely adod el. Ha mint kereskedo, akkor jofejsegbol es az uzlet hirnevenek epitese celjabol visszaveheted. Ha maganszemelykent, akkor johiszemuen eladtad, a keszulek tudja amit kell, ha autot vesznek toled, akkor sem veszed vissza, mert rajon, hogy nem fer be a garazsaba. Esetleg eladhatod neki a routered is, azzal biztos mukodik
-
KROK640
nagyúr
válasz
Nekem ebből egyértelműen az jön le, hogy a hibát saját magánál kell keresnie. Azért egy ilyen drága és jó telefont akkor sem küldenék vissza ha csak nálam nem csatlakozik. Jönne a másik beállítás/router stb megoldás inkább.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
gban
veterán
válasz
Csupati #2339 üzenetére
Vagy simán meggondolta magát és kifogást keres...
De fölösleges vádaskodni, csak ezt a lehetőséget sem szabad elvetni.
Sajnos láttam már itt olyanokat is amit el se hinne senki, de benne van a pakliban hogy valóban valami gond van a két eszköz kapcsolódásakor.
Erre viszont a kompatibilitási garancia vonatkozik. Vállaltál ilyet?
Mert ha megveszi boltban és ugyanezt tapasztalja, hiba nem tapasztalhatóval visszaadják neki simán.
Nem lehet hogy túl új a telefon a router meg túl régi / olyan szabvány van beállítva amit már nem támogat a telefon?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
válasz
Csupati #2339 üzenetére
Próbálta QR beolvasással is állítása szerint, és többször is beírta a jelszót.
Más telefonjával megy tökéletesen, valószínűleg csak egy visszaállítás kéne a routernek, de ő nem foglalkozik ilyenekkel és inkább a biztosra megy, hogy vissza mindent.
Nekem is kapcsolódott simán 4g és 5g-s wifi-re is itthon. (T-home)[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
válasz
Vagy ruter gond lesz, vagy csak szimplán rossz a jelszó amit beír. QR kódos jelszó megosztás is van ,azzal is próbálta?
-
-
válasz
Csináld úgy ahogy az a jogban is meg van adva, illetve ahogy a webshop-ok; miután visszakaptad "bevizsgálod" és ha minden oké, akkor visszautalod a pénzt. Más alternatívát felejts el! Nincs fele visszautalgatás, meg ilyen himuhumizás. Megtehette volna, hogy elmegy a telefonért Hozzád, de ő a kényelmes/egyszerűbb opciót választotta.
Az ALZA-ba is vittem már vissza gyárilag rossz 4090-es majd egymilliós kártyát és bizony kellett várnom majd két napot mire visszautalták az árát, persze addig elfogyott készletről, úgyhogy két szék között a padlóra ültem...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Sziasztok.!
Remélem jó helyen járok.
Van egy adásvételem, én vagyok az eladó.(hirdetésem [link])
Az illető megvette előre utalással a telót.
Elküldtem neki makulátlan állapotban és minden pontosan olyan amint amit leírtam, hibátlanul működik rendeltetés szerűen.
De állítása szerint, nem működik a wifi.
Erre megkértem, hogy próbáljon meg másik hálózatokra csatlakozni, amikre persze tökéletesen tud csatlakozni hibátlanul, csak és kizárólag, az ő otthoni hálózatára nem tud fellépni.
Kéri utaljam vissza neki az árát, mielőtt vissza feladná.
De kértem, hogy előtte küldjön képeket, hogy ugyan olyan állapotban van e a telefon mint ahogyan én elküldtem.
Erre küldött pár homályos képet, amiken egyáltalán nem látszik, hogy keletkezett e rajta karc vagy egyéb sérülés.
Már be is csomagolta, hogy küldi vissza.
Mi lenne a helyes eljárás ebben az esetben.?
Természetesen visszautalom neki az árát, ha úgy alakul.Előre is köszönöm a segítséget, bár mire választ kapok, már tuti vissza utaltam neki az árát, remélem azért utólag ha még is karcosan kapom vissza, tudok még neki egy feketét kérni.
[ Szerkesztve ]
-
Vorontsov
tag
válasz
Trailblazer #2334 üzenetére
Most egy időre kikerült szerencsére de meg is érdemli.
Hogy lehet így viselkedni?[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
válasz
PROHARDVER! #2333 üzenetére
Pont erre akartam felhívni a figyelmét, amellett, hogy meglehetősen zavaros a kommunikációja.
-
PROHARDVER!
válasz
Trailblazer #2332 üzenetére
Irhatsz neki csak kirakta a privát üzenetet ami tilos.Időszakos a pihenő.
-
Trailblazer
veterán
Látom, közben repült a panaszos, pedig pont írtam volna neki valamit. Mindegy is.
-
Vorontsov
tag
válasz
Csupati #2329 üzenetére
Nézőpont kérdése az egész,így is fel lehet fogni ahány ember annyi gondolkodás.
Szerettem volna beszélni itt az oldalon fent,mivel itt vettem fel vele a kapcsolatot.
ezzel az indoklással elállási lehetőséged van, de az hogy nem akarsz beszélni az eladóval, ilyen problémához vezethet.
Nem volt rá lehetőség addig nem jutottam el mivel késő este írtam vissza neki,reggel ha megnézi visszamondhatta volna.
Több telefont árul lett volna másik ami tetszett volna.....z1-ből lett sima z.
Én meg nem szeretek csomagbontáskor más termékkel szembesülni sem meglepődni de még a tréfákat sem szeretem nem mindenki tolerálja ha átbasszák magyarul.
Hogy elérhetetlen lettem ennek ellenére elküldi a csomagot normális ez a viselkedés?
Nincsen olyan hogy elérhetetlen vagyok minden infót megadtam magamról,csak dolgoztam és anyu aki átszokta venni a csomagjaimat nem számított rá,mivel én see szóltam neki,csak hogy át kéne venni.
Nem mást is meg akarok venni csak azt amit akartam z1-et semmi mást abból 4DB-ot.
Átment a beszédstílus rondába így ami neki lett még eladó telója és érdekelt is volna arra már úgy reagált amint azt pvt üzenet formájában elküldtem akinek elment."Ha ennyire tartasz az adat lopástól , akkor csak személyes átvétellel keress terméket, úgy nem ér csalódás."
Megbízhatóság alapján vásárolok bocs érte,nekem az megfelelő.. "A kommunikáció fontos része egy adás vételnek, látatlanban sosem utalunk előre, nem adunk fel terméket!"
Ennek ellenére feladta a csomagot...kösz nem fogom holnap átvenni....legközelebb figyelmes lesz, másik meg ő sértődik meg saját hülyeségén.Beszélni szöveges üzenet formájában is lehet én ezen az oldalon így kommunikálok ez nekem tetszik és elfogadott,az hogy ő mit szeretett volna ahhoz nem ész nélkül kell telefonálgatni hanem telefonszámot elkérni amin elérhető vagyok,nem ez a baj,nem kaptam lehetőséget hogy változtassak bármin is,amit írt nekem stílust arra én azt tudom mondani nem gondolom egy ilyen embert fel kéne hívnom,felnőtt ember ezzel tisztában van szerintem mindenki a következményekkel,úgy ahogy én is.
Szöveges beszéd lehet lassabb, de a szavaknak ugyan az a jelentése van leírva és kimondva is,teljesen mindegy min kommunikálunk,itt a félrevezetésen van a hangsúly,nem ért el engemet és tudatlanul-elkapkodva-meggondolatlanul adta fel a csomagot egyeztetés híján...
Én figyelmes és türelmes voltam és nem beszéltem randán vele.
Köszi mindenkinek aki hozzászólt vagy próbált segíteni.[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
válasz
Vorontsov #2325 üzenetére
Ha tényleg változott a széria szám, és a típus, ezzel az indoklással elállási lehetőséged van, de az hogy nem akarsz beszélni az eladóval, ilyen problémához vezethet.
Ha beszéltél volna vele , és már ott megy a humbuk duma , megelőzted volna az egészet
A másik, hogy nem volt jó a Z/Z1 mert módosította a hirdetést/ kijelentetted hogy Neked kell a telefon de nem vagy elérhető az nem az eladó hibája. És valószínű azért adta fel mert senki nem szereti ha áll a pénze a termékben és nem pörög.
Plusz volt ez a gond a Z/Z1 dologgal rá írtál, hogy mást is meg akarsz venni és alkudni szerettél volna . Én már a Z/Z1 baki után már nem írtam volna Neki hogy mást akarsz megvenni, gondolom ezen kapta fel a vizet, érthetően.Nem kell mindenkinek mindenféle információkat megosztani amivel később visszaélhetnek,név-lakcím-biometrikus azonosítók stb.Ai korában élünk.
Ha ennyire tartasz az adat lopástól , akkor csak személyes átvétellel keress terméket, úgy nem ér csalódás. A kommunikáció fontos része egy adás vételnek, látatlanban sosem utalunk előre, nem adunk fel terméket![ Szerkesztve ]
-
Vorontsov
tag
válasz
KROK640 #2326 üzenetére
Ha minden tű pontos nincsen semmi mellébeszélés,megy minden mint a karikacsapás.
Sajnos amit akarok azt már tőle nem tudom megvenni,mert átment ronda módba.
Ezt buktam...Nem kell mindenkinek mindenféle információkat megosztani amivel később visszaélhetnek,név-lakcím-biometrikus azonosítók stb.Ai korában élünk.
Minél kevesebb infót adok meg-annál jobban érzem magamat,kevesebb a bánkódás."nincsen szükség beszédre" - na, ezért kaptál más széria számú és verziójú terméket"
Nem csak a seria számot bsta el....
hanem még fel is adta úgy hogy nem mondtam rá semmit.
Én meg őt hibáztatom.....nem így kell eladni valamit ész nélkül.Nem kaptam mert nem vettem át a futártól holnap ha jön vagy mikor,csak szerette volna hogy kapjak."ez a majom" - erre igazán semmi szükség
Olvasd el amit privátban írtam neked,szerintem még jobban járt ezzel a jelzővel,ez még nem volt erős a szókincsemben lévők közül.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vorontsov #2324 üzenetére
"Nem volt szándékom kapcsolatba lépni." - ezt elrontottad.
"nincsen szükség beszédre" - na, ezért kaptál más széria számú és verziójú terméket
"ez a majom" - erre igazán semmi szükségA Sony Z és Z1 közötti dologból fakadó bosszankodásodat megértem. Van egy Sony Z1-esem és én is szeretem, még anno vízalatti fényképezéshez lett szerezve.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Vorontsov
tag
válasz
Csupati #2322 üzenetére
"Ezt amikor elküldted jelezted az eladó felé egyből ,hogy nem a Te számod, vagy csak később írtad meg Neki?"
Én vásárló vagyok amit hirdetnek azt veszem meg,itt ez a legnagyobb gond nem az hogy milyen számot adok meg.
Anyukámon keresztül elérhető vagyok.....más telefont adott el ami meg volt hirdetve aztán megváltoztatta nem várta meg a visszajelzésemet.
Hiszen az időpontot megadtam amin elérhető lettem volna.
A félre lettem vezetve a seria számmal.....
Ne a részleten akadjunk fent hanem a tartalmon mert abban van benne a lényeg."A helyzet ugyanis az , hogy a legtöbb eladó/ vevő elkéri a másik telefonszámát es felhivja egyeztetni a részleteket, megbizonyosodni, hogy nem átverés vagy csalás a történet vége."
-Azért van megbízhatóságom...
-Ezt nektek írtam heló,nem válaszoltam az eladónak mert szapult, de ezt írtam volna így gondolom,mindenkinek tiszta legyen:
Ha számodra gond hogy nem szeretnéd hallani a másik hangját, legtöbbször a másik fél feléről ez már gyanúra adhat okot, hogy miért nem akar Vele beszélni( legtöbbször átverés miatt) .Pont ezért illik olyan elérhetőséget adni, amin ha bármi van tudjátok értesíteni egymást, mert nem mindenki nézi 10-20-30 percenként a privát üzeneteit.
És az eladó is hibás mivel vakon feladta a csomagot.-A Hardverapro egy olyan elérhetőség amit holnap is meg tudsz nézni nincsen fegyver tartva a fejedhez kimásolom a privát beszélgetést és elküldöm nektek mi lett megbeszélve:Mivel itt egy felelős ember vagyok aki tevékenykedik akit ezen viselkedésformáimért felelősségre vonható is vagyok vagy le is tartóztathatnak ennek tükrében járok ide,nem bűnözni vagy bűncselekményeket elkövetni.
Az oldalnak és a mindenkori szabályzatnak betartásával használtam az oldalt ennek megfelelően."És az eladó is hibás mivel vakon feladta a csomagot.
Sztem a legjobb megoldás, ha nem raboljátok egymás idejét veszekedéssel, felesleges."-Alap történet ha jó telefoninformációkat ad meg nem lett volna ez az egész.
Meg a másik ha nem ér el nem fura hogy ennek ellenére feladja,
és másik szériás telefon aminek nem az a tudása mint amit meghirdetett?"Sztem a legjobb megoldás, ha nem raboljátok egymás idejét veszekedéssel, felesleges."
Normálisan álltam hozzá szerintem sajnálom hogy ez lett belőle.
Megy a részedre a beszélgetés teljes részletekkel.
Név cím kiszedve stb mert a tartalom a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
Vorontsov
tag
válasz
KROK640 #2323 üzenetére
Nem visszamondott hanem félre lettem vezetve ugyanis eszem ágában nem vettem volna olyan telót mint amit eladásra kínált a gyerek.
10.000-ft os 10 éves mobilról van szó.
A második rendelés képezte volna az alkú részét ha neki is megfelelt volna mivel ő az eladó,szerettem volna kedvezményben részesülni több darab esetén kifutott modellekről van szó,ki tudja milyen az akkumlátora hol tudok hozzá venni 10-12 éves telók de újak.Remélem azt elmondtad neki, hogy nincs telefonod és a szám nem a tied.
Nem volt szándékom kapcsolatba lépni.
Közlöm kell a cucc.Elküldöm neki infókat a futár részére.
Majd átveszem a csomagot a szülők segítségével.
Az hogy a sony z1-ből hogyan lett sima sony z és mire föl adta fel úgy hogy a véleményemet nem várta meg,hova sietett az emberünk az egy másik dolog,nem mindegy idd ki vagy vidd ki a bilit.Itt is 1 betű és más értelmet nyer a dolog.
Gagyi 2.500 ft a szállítás a nagykereskedő sokszoros pozitívos ember ezt megérthette volna.
Korrektség az lett volna ha szétdobjuk a gempát felét ő felét én fizetném neki,így ha vissza megy senki nem szív vele.
Nem az a gond hanem nem számítottam rá hogy megkeres,nem volt számításba véve.
Akkor elmondtam volna neki mikor vagyok otthon mert váltott műszakban dolgozok,beteg vagyok amikor hazamegyek gyakran fürdés után elalszok,későn jöttem fel az oldalra ez a majom meg feladta a csomagot hogy az én válaszomat megvárta volna.
Azt gondoltam itt az oldalon fixáltunk mindent nincsen szükség beszédre.
Érted a seria szám az más volt 10-12 re felvitte az árát neki,mondjuk amit adott az 10-be ment na de más típus olyan készülék ami nem is tetszik,ami tetszett volna azt már nem tudom megvenni mert megsértődött gyerekesen nekem esett stb.... -
KROK640
nagyúr
válasz
Vorontsov #2321 üzenetére
Mivel bizonyos telefonokból 5-10db-ot vennél (ami a visszamondott megrendeléls alapján az eladónak tényleg kockázatos) gondolom nem flagship telókról van szó, és itt már a vételárnak észrevehető részét képezi a postaköltség. Bár az eladó jelezte, hogy neki nem baj ha visszajön, utána mégis neked esett. (bár ha jól vettem ki, akkor te akartad neki megmondani, hogy bizonyos tipusokat mennyiért adjon, és akkor 5-10db-ot veszel belőlük).
Remélem azt elmondtad neki, hogy nincs telefonod és a szám nem a tied.
De amúgy megértem az eladót is, mert a nagyobb üzletek előtt én is szeretek telefonálni egyet a másik féllel, nagyon sokmindent meglehet belőle tudni, hogy gyorsdan lehet pontosítani. Itt ez neked most nem volt opció.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Csupati
őstag
válasz
Vorontsov #2321 üzenetére
Több részlet is van ami arra ad okot, hogy mind2en hibáztatok .
Rögtön egy kérdés:Majd elküldtem infókat rólam a futár részére.
EZ az anyukám száma mivel nem jó a telefonom.
Ha dolgozok ezen keresztül tud elérni a futár,anyámat
Ezt amikor elküldted jelezted az eladó felé egyből ,hogy nem a Te számod, vagy csak később írtad meg Neki?
A helyzet ugyanis az , hogy a legtöbb eladó/ vevő elkéri a másik telefonszámát es felhivja egyeztetni a részleteket, megbizonyosodni, hogy nem átverés vagy csalás a történet vége. Ha számodra gond hogy nem szeretnéd hallani a másik hangját, legtöbbször a másik fél feléről ez már gyanúra adhat okot, hogy miért nem akar Vele beszélni( legtöbbször átverés miatt) .
A másik viszont ha tényleg így van, nem szép dolog módosítgatni a hirdetést. Illetve mint írtad:Mivel nem értelek el amúgy feladtam.
Pont ezért illik olyan elérhetőséget adni, amin ha bármi van tudjátok értesíteni egymást, mert nem mindenki nézi 10-20-30 percenként a privát üzeneteit.
És az eladó is hibás mivel vakon feladta a csomagot.
Sztem a legjobb megoldás, ha nem raboljátok egymás idejét veszekedéssel, felesleges.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Vorontsov
tag
válasz
Vorontsov #2320 üzenetére
Bárki mert admin-moderátor nem ér rá?
Sziasztok van admin vásárlás eladás a téma?
Privátba elmondanám kimásolnám a történetet mi történt.
Srác el akart adni telefont közben megváltoztatta a seria számot és emelkedett is az ára korábbihoz képest.
Most meg feladott valami csomagot úgy hogy meg se lett beszélve mi is kell pontosan.
Teljes történetet kimásolnám mert csúnyán beszél velem.
Vásárló vagyok...Röviden a srácnak írtam kell a telefon amit árul.
Majd elküldtem infókat rólam a futár részére.
EZ az anyukám száma mivel nem jó a telefonom.
Ha dolgozok ezen keresztül tud elérni a futár,anyámat.Majd szólok a srácnak:
Szia szólt anyukám hogy technikai gond van.
látom mi a gond emelkedett közben, majd veszek máskor ha találok, azért köszi..Szia. Nem, nem ez a Problema. Nem emelkedett semmi. A dobozok feketék voltak ezért megtevesztettek,nem fekete a telefon hanem Feher. Mivel nem értelek el amúgy feladtam. Holnap kivinné a Futar neked, de ha nem megfelelő akkor szólok és visszafordittatom. Csak kérlek időben jelezd. Mondjuk ha a sajat szamod adtad volna meg vagy olyat amin el tudlak érni akkor meg tudtuk volna ezt beszélni egy perc alatt személyesen…
Én erre:Szia nem kell...(.zy zx szavak telefon típusokat jelöltem vele)
Azért mert a sima zy és zy1 között van különbség és a zy1 kellett volna üdv és bocs érte,...zx érdekelne az milyen színben van,fehér tetszene.
Dobozon fehér,remélem nem fekete-csak fehér érdekelne.
Abból ha szeretnék x.000-ft ért 5DB-ot vásárolni.
2.500.-ft lenne a posta.
x.500.-ft ot fizetnék érte.
Nincsen telefonom tönkrement,nem tudtam hogy fogsz hívni.
Ha az neked is megfelelne akkor kérnék szépen 5DB-ot.
zx minden megvan 10db x.000.-/db
Ha az úgy jó neked zx várom tőled.
Várom válaszodat,fel is lehet adni bátran ha van fehér üdvMegnézem mit tud amit vennék és ha tetszik akkor a többit is vinném úgy kapok rá kedvezményt a maradékra?
x.000-ft darab árra gondoltam plusz posta?
Tehát tesztelném amit megveszek és ha lehet róla szó maradékot olcsóbban vinném.független? nem volt infó róla.
Erre ő:
Szia. Te normális vagy? Miért nem szóltál hogy papirod van róla hogy debil vagy? Felejtsd el az egészet, azt hittem hogy azért mert tag vagy talán elvárható valami, de tévedtem!Ja persze gondoltad elküldöd a telefont úgy hogy beszélni se beszéltél velem.
y1-ből hova lett a 1-es ?
Hova siet egyáltalán,úgy hogy el se tudott érni?
Árat láttam módosítani rajta és a széria számot.
Az mi amit elküldött hogy jön a posta x.500-ft.
Rosszul gondoltad szólj egy adminnak nézzen rá a beszélgetésünkre bármikor odaadom a fiókomat ugyanis eltárolja azt amit mi beszéltünk,lehet kiderülne magáról ez meg az.
Mert én a felh,nevemet és jelszavamat bármikor át tudom adni hozzáértőnek ill aki át próbálja verni a másikat arra is rá lehet szólni,nézni,ha te ilyen vagy vigyáznék a helyedben.
Talán meg tudja magyarázni a seria számot hová lett belőle az 1-es és az ára miért is emelkedett?
Amire szükségem van az időben lett jelezve,az hogy maga mit gondol jónak az egy másik dolog.
A kérdés mi fog jönni postán?A Srác:
"Mai világban megadni egy telefonszámot ami anyádnál csörög nem csak ciki hanem vicc kategória is. Kérted adjam fel megbeszéltünk mindent, idáig nem volt senkinek probléma vele,de mondom rákérdezek azért nálad ne legyen probléma. Nem értelek el, igy feladtam mondom maximum nem veszed át,de te még nem is tudtál róla hogy más szín és az ár sem változott hiszen x.500ft-ot kellene fizetned mégis gyorsan kihátráltál az egészből mondva csinált dolgokra hivatkozva. Egy kibaszott bohóc vagy,és ezek után még teszel rá egy lapáttal elmondod,hogy ezt nem de majd mást üzleteljünk meg veszel y típusú készüléket. Szerinted ezek után mi a faszt fogok neked elküldeni előre??? Semmit.
Ki a faszom akart téged becsapni? Szólok egy adminnak lehet az egyszerűbb tényleg"Erre én nem küldtem el neki:
DE ÍGY GONDOLOM:
Tönkre ment a telefonom, a futár részére lett megadva elérhetőség bro...sorry nem részedre.
Egyáltalán nem ciki mivel én dolgozó ember vagyok így legalább látod van aki foglalkozik a dologgal.
Nem értem miért kell megsértődni rosszabb esetben vissza megy a holmi és ráterheled a következő rendelésre és nincsen károd belőle.
Miért lenne ciki rajta keresztül elérhető vagyok.
Nem mondtam neked semmit se hogy hol keress meg vagy hogy beszéljünk róla.
Egyáltalán kíváncsi vagyok-e a hangodra vagy ilyesmi.Ha én erre a fórumra bejövök és itt felveszem a kapcsolatot egy eladóval az nem jelenti azt hogy máshogy is akarok vele beszélni,miből gondolod azt hogy másként lenne?
Ide írtam neked azért nincsen megadva elérhetőség stb semmi se mert csak vásárolni jövök be ide,ebből kifolyólag se telefonszám se semmi nincsen megadva rólam,csak a futár részére küldök infót.A személyeskedést hagyjuk....Magyarán úgy gondolta a fiatal ember elküldi nekem azt a telót aminek más a széria száma és emelkedett az ára neki,nem várta meg a visszajelzésemet ezzel kapcsolatban és elküdte postán azt ami más szériaszámos de a megbeszélt árban,holott nekem
lenne olyan telefonja mai tetszene,csak átmentünk személyeskedésbe.....Nem látja saját magát.....
Vagy rosszul gondolom?[ Szerkesztve ]
-
Vorontsov
tag
Moderátort keresek....
-
Symple The Best
tag
Sziasztok!
Jómagam lennék a vevő!
Természetesen tudok róla videót feltenni , hogy nem működik. A winyot igyekeztem gyorsan kipróbálni ,de nem működött nálam (több gépben sem ) (azóta is otthon hever az asztalon, vettem másikat. )
A foxpost betartotta a 30 napos kivizsgálási időt majd elutasította a kérelmem.
A munkából kifolyólag sokat utazom ezért csak hétvégente van "időm" a géppel foglalkozni , így kb kézhezvételétől kb 1 héten belül jelentettem a foxpost nak.
Ennyi a rövid story (az eladó korrekt volt nem öt hibáztatom , csak túl drága ez levél nehezéknek főleg hogy a levelek 98% már elektronikus )
-
NaNe80
csendes tag
Köszönöm a sok értékes hozzászólást!
Természetesen igyekeztem a csomagolassal az esetleges szallitasbol keletkező problémákat orvosolni, több réteg bubis csomagolás, de nem mentem el extrém iranyokba (3 réteg karton, stb), eddig mindig minden flottul ment.
Vevő gyorsan jelezte a problémáját kezhezvetel után. Állítólag csomagolás nem volt sérült, viszont bizonyítékot nem kértem, mondjuk egy videó felvételt, mert allotolag a gép (több) fel sem ismerte azt.
Késedelem ha volt esetleg abból fakadhatott hogy több gépben is próbálta kiprobalni a hdd-t hogy ne vaklarma legyen.
Látva a forum társ értékelésit abszolút megvan a bizalom részemről. Szerintem abszolút a köztes fél lehet a hibás (fox), aki elzarkozott a dologtól.
-
-
Üdv több kérdésem is volna.
Az átvétel után mikor mennyi idő után jelezte feléd a dolgot?A termék csomagolása milyen volt van e erről képed?Ő mutatott képet hogy hibás a hdd?Illetve ha a foxpostnál sérült erről van e kép,hogy a doboz mondjuk sérült stb?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
-
koby11h
őstag
Mindent megtettél azért, hogy a csomag épségben érjen oda? Antistatikus zacskó, több réted buborékfólia vagy hasonló és 3 rétegű karton doboz? Van erről fotód? Mert ezt pl. külső-belső csomagolásról csatolni kell a bejelentéshez a Foxpostnak. Kért ilyet a vevő?
A csomag megsérült szállítás közben? Van erről fotója? Vagy a csomag ép és a hdd használhatatlan? Utóbbi esetben szerintem a Foxpost semmit sem fog csinálni, ő "épségben leszállította..."
A vevő mit mondott arra, hogy miért várt a bejelentéssel? Weboldalon azonnal lehet kártérítési igényt küldeni, ami még fotók egyeztetésével is 1-2 nap, max.Pötyi:
Igen, mert a vevő ezt kéri, nálam is van ilyen. A hirdetésben kiírva, hogy személyes átvétel, de ő postán kéri pl:
"Előre utalással foxpost megoldható?"
"Szia! Megoldható a Foxpost, azért nem írtam, mert merevlemezt nem szívesen postázok. Ki tudja mit él át a "hajigálók" kezei között... De ha így szeretnéd, akkor nincs akadálya annak sem."
Mondjuk nekem épségben ért oda mindig... de lehet csak szerencsém van.[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
NaNe80
csendes tag
Sziasztok!
Eladtam egy HDD-t, ami nálam abszolút működőképes volt, ugyanakkor a hirdetésben pontos leírást adtam annak állapotáról, 1 db gyenge szektorral rendelkezett. [link]
A vevő panasza, hogy a hozzá megérkezedd termék abszolút működésképtelen.
Előre utalás volt, Foxpost automatás szállítás.
Kértem, hogy forduljon panasszal a Foxposthoz, feltételezve, hogy mindenkinek igaza van - én működőképesen adtam fel, ő használhatatlan állapotban kapta meg.Most írt egy hónappal később - mikor felajánlottam, hogy adja meg a panaszának hivatkozási számát, hogy én is próbálok érdeklődni - hogy a Foxpost elutasító választ adott számára:
Rendszeradataink alapján tájékoztatjuk, hogy a CLFOX172292110473098 csomagszámú küldeményre benyújtott kártérítési igényét kivizsgálni és pozitívan elbírálni nem áll módunkba, mert megkeresését jogvesztő határidőn túl nyújtotta be.
Abban kérem segítségeteket, hogy ilyenkor van-e nekem bármi kártérítési felelősségem a vevő felé?Üdv,
Gábor -
Sziasztok.
A HA-n vettem bluetooth-os hangfalat, aminek a kapacitása közel sem tudja a felhasználói visszajelzések alapján elvárható átlagot, lényegében a felét sem.
Jogos lenne ezt szóvá tennem az eladónak,felkérni az üzlet visszacsinálására.
Nem vállalt garanciát, de mégse tartom korrektnek, hogy a jó állapotúnak hirdetett termék közelében sincs a az elvárható üzemidő minimumnak, az ára nincs arányban a képességével.Alapjába véve, nem az ára a gond, hanem a korlátozott felhasználási idő.
Már az első nap jeleztem a problémát, a válaszát nem mondanám megnyugtatónak, de elzárkózónak sem.
Szerintetek milyen irányba mozduljak?
Előre is köszönöm a segítséget.Udv Attila
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
-
gozso
őstag
sziasztok
több mint 20év itt üzletelés, fórumozás után (soha nem hittem volna) engem is elért a vég
első körben azt szeretném tudni, ha egy eladónál az jelenik meg hogy:Felfüggesztett hirdetés
ott van valami gond az eladóval ugye? több hirdetése is volt, egyik sem elérhető jelenleg
[ Szerkesztve ]
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
Reggie0
félisten
válasz
babcehh #2302 üzenetére
Eso utan koponyeg mar, de celszeru lemerni a dobozt/csomagot es akkor meg bontatlanul is tudod ellenorizni, hogy tenyleg mind benne van-e.
Ha esetleg lemeri a csomagkuldo es van osszehasonlitasi alapod mas ugyanilyen kuldemennyel es a csomagoloanyagok tomege joval kisebb, mint a tartalome akkor azzal tudod utolag is bizonyitani.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Több SmartTag2 (4db)-os pakkot is értékesítettem már hardveraprón. Mindegyik csomag bontatlan, egyikre sem volt még panasz.
Az imént jelzett az egyik vevőm, hogy kibontotta a csomagot és kevesebb volt benne (3db). Csomagküldéssel vásárolta.
Ebben az esetben mit kellene tennem? Ilyet még nem tapasztaltam sose.
A kérdést feltettem a "Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?" topikban is.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest