Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz n_atsi #65737 üzenetére
Szia!
1. Ha port továbbítást definiálsz, akkor a forgalmi szabály nem szükséges.
2. A port továbbításoknál biztos vagy benne, hogy a forrás portokat is definiálni tudod? Jellemzően azt a kliens egy magas portszámról indítja, ami véletlenszerű. Elegendő a külső port megadása.Alex
-
csixy
addikt
válasz n_atsi #64654 üzenetére
Valahol a turkálóban keress egy régifajta USB-s , vagy soros portos telefon tuningoló kábelt (az RS232-es azért jobb választás, mert ahhoz nem kell driver, ha van soros port a PC-den , ez esetleg pótolható USB - RS232 átalakítóval, de ez nem sétautas megoldás már) és a pinouts.ru portable devices oldalán keresd meg, hogy a kütyüdön melyik az Rx , Tx , GND, és esetleg a Vcc drót. Na ez a 3 vagy esetleg 4 (rs232 esetén javaslom a Vcc 3,3Voltos drótot is bekötni, USB esetén valószinüleg nem kell) és csináld meg a saját kábeled ez alapján! Nekem pl valamilyen samsunghoz való RS232-es van kipróbálva , ronda de működik, csak már nem tudom , hogy hova pakoltam. .... Ennyi!
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz n_atsi #56932 üzenetére
Nekem pédául nem USB , hanem rs232-es telefon okosító kábelem van . Ez a : Samsung PCB037DBE .
Bármelyik ócskapiacon tonnaszám található.
Külön jó, hogy nem kell hozzá windowsos driver. Csak az eszközkezelőben kell beállítani a megfelelő soros portos paramétereket. Én a 3.3 Voltos kék drótot is be szoktam kötni a negyedik VCC lyukba.
Szét kell bontani a telefon felőli végét és akkor így néz ki:
piros : Rx
narancssárga : Tx
barna (meg az árnyékolás) : GND
kék : VCC
a sárgát és a zöldet nem kell bekötni
Képek (az enyém csúnya, de jó):De bármelyik telefonos downloading kábel megteszi amelyik a
http://pinouts.ru/ adatbázisában:
megtalálható.Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Kicsirics77
veterán
válasz n_atsi #56930 üzenetére
Ca-42 megfelelően bekötve,majd putty programmal serial opcio a megfelelő com portal és 115200 baud-al.
Elindítod így a puttyot és elméletileg látni kell a boot folyamatot.
Persze kell a hálókártyának fix ip 192.168.0.5 255.255.255.0 mivel a tftp csak ezen hajlandó kommunikálni.
Persze mindezt ajánlott winxp alatt.
Mikor eljut a boot folyamat odáig,hogy autoboot 1 sec akkor kell kiadni a tpl parancsot és így állítható le a boot folyamat.
Utána már csak a megfelelő parancsokat kell kiadni és visszatölteni egy megfelelő firmwaret.[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
krealon
veterán
válasz n_atsi #56926 üzenetére
A TFTP recovery nem mukodik?
-
krealon
veterán
válasz n_atsi #51248 üzenetére
Esetleg probald meg ezt:
TP Link router újraélesztése -
vargalex
Topikgazda
válasz n_atsi #51188 üzenetére
Szia!
Mert alapban a busybox-os find parancsnál a build környezetben nincs bekapcsolva fordításkor az mtime opció. A saját build-emnél én bekapcsoltam.
Persze azért van egy kicsit bonyolultabb megoldás.Alex
-
suste
veterán
válasz n_atsi #50307 üzenetére
+ annyi az elöttem szólókhoz, hogy az ipv6-ot igazából úgy tudod csak kiszedni, ha magadnak buildelsz és kihagysz minden ezzel kapcsolatos dolgot, de egyébként ha nem használod, akkor túl sok erőforrást nem hiszem hogy eszik
a rendszer/szoftvernél azért törölheted a szükségtelen csomagokat, és akkor gondolom valami minimális RAM-ot nyerhetsz, mivel nem tölti be őket, de majd a linux azt is okosan elhasználja, ha kell neki....
-
MODERÁTOR
válasz n_atsi #50307 üzenetére
Én sem értem, mit szeretnél...?! Netán 40MB üres RAM jobban tetszene? A lényeget leírta Alex, a Linux belakja a rendelkezésre álló RAM-ot! Mivel a jelenlegi routeredben több memória van, így többet is tud használni a rendszer, amit használ is, ergo ebben a vasban jobb neki! Nem értem miért lenne jobb az neked, ha lenne egy 64MB-os routered, amiben a rendszer úgy működne, hogy folyton kínosan ügyel arra, hogy üres legyen 40MB RAM! Akkor minek is bele a 64MB?
Vigasztalásképpen íme az én 256MB-os routerem memória kihasználtsága!
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# free -t
total used free shared buffers
Mem: 255724 236120 19604 0 3008
-/+ buffers: 233112 22612
Swap: 506036 1356 504680
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# cat /proc/meminfo
MemTotal: 255724 kB
MemFree: 21764 kB
Buffers: 3132 kB
Cached: 186304 kB
SwapCached: 40 kB
Active: 80992 kB
Inactive: 136532 kB
HighTotal: 131072 kB
HighFree: 4320 kB
LowTotal: 124652 kB
LowFree: 17444 kB
SwapTotal: 506036 kB
SwapFree: 504680 kB
Dirty: 0 kB
Writeback: 0 kB
AnonPages: 28052 kB
Mapped: 13192 kB
Slab: 10468 kB
SReclaimable: 2176 kB
SUnreclaim: 8292 kB
PageTables: 568 kB
NFS_Unstable: 0 kB
Bounce: 0 kB
WritebackTmp: 0 kB
CommitLimit: 633896 kB
Committed_AS: 50196 kB
VmallocTotal: 1015800 kB
VmallocUsed: 4576 kB
VmallocChunk: 1009572 kBAmint látod, nálam a 256MB-ból mindössze 19MB szabad! Most akkor ez nem lenne jó nekem?
[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
válasz n_atsi #50274 üzenetére
hát most megfogtál, én az elsőt tettem fel, nekem ez van ez müxik rendesen, igen lehet extrootolni! poli27be minden benne van ami vargalex buildjába.Én ajánlom, nekem müxik tökéletesen már hónapok óta.
Poli cuccait itt találod meg, csak kicsit lassú az oldala, azért linkeltem az én tárhelyem!
Poli: [link]
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
válasz n_atsi #50272 üzenetére
De van! Poli27-et tehetsz rá, én is azt használom az kb ugyanaz mint a vargalexes!
Van benne TM is, FTP is, Samba, stb..Itt az fw: [link]
FW update a szokásos: TP-Link menüjébe firmwire upgradenél betallózod és vársz...
Természetesen van benne magyar nyelv is és Luci is.. 99%ba az mint a vargaelexes fw
Ha volt már openwrtbe részed, a többit tudni fogod.. persze lehetőleg fw updatet UTP kábellel összekötve csináld IP meg 192.168.1.1 lesz..
Ott meg megtudod változtatni a jelszót, menü jelszó az amit beirsz elsőnek tök8, utánna menüben tudod változtatni..
tehát pl:
user: root
pass: x2.1-es 1043ND -m van nekem is szóval tapasztalatból írtam, amit meg nem értesz abban meg segítünk
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
siddis
őstag
válasz n_atsi #48125 üzenetére
Én úgy csinálnám, hogy alapból tiltanám és egyesével engedélyezném ami kell.. De a 80-as porttal például az a probléma, hogy például azon (vagy a 443-ason) dolgozik a LuCI..
És miért akarsz amúgy minden portot letiltani és csak párat engedélyezni.?-- Aux armes, citoyens --
-
Kicsirics77
veterán
válasz n_atsi #45024 üzenetére
átirányítható,de minek?
mitől lenne gyorsabb a 62345-ös porton
mert azt senki nem használja
alapvetően inkább a szolgáltatónál van esetenként korlátozva mint esetenként a torrent fájlok lassítása..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
MODERÁTOR
-
doberman
senior tag
válasz n_atsi #27499 üzenetére
Szia!
én ez a leírás alapján készítettem. (ugyan a saját b*lf*szságom miatt nem sikerült elsőre, de miután itt lakozó guruk felhívták figyelmemet a kliensben visszaadott hibára, rögtön sikerült - olyannyira, hogy már 3-at is csináltam és elsőre sikerültek... )
olvasd el, pontról pontra csináld és sikerülni fog.... ja a telepített és a használt repó-verziószámokra figyelj!
és persze jól jönne a hibaüzenet is.
z
8lnu
-
appel
őstag
válasz n_atsi #19927 üzenetére
options.pptpd fájl tartalma:
#debug
#logfile /tmp/pptp-server.log
172.16.1.1:
auth
name "pptp-server"
lcp-echo-failure 3
lcp-echo-interval 60
default-asyncmap
mtu 1482
mru 1482
nobsdcomp
nodeflate
#noproxyarp
#nomppc
mppe required,no40,no56,stateless
require-mschap-v2
refuse-chap
refuse-mschap
refuse-eap
refuse-pap
#ms-dns 172.16.1.1
#plugin radius.so
#radius-config-file /etc/radius.conf
--------------------------------------------------
chap-secrets fájl tartalma#USERNAME PROVIDER PASSWORD IPADDRESS
felhnev pptp-server jelszo 172.16.1.2azt hiszem ennyi...már openvpn-t használok, ezért ez csak backupból van kiírva...
természetesen a tűzfalat is hozzá kell lőni..talán ilyesmi menjen a firewall.user fájlba:iptables -t nat -A prerouting_wan -p tcp --dport 1723 -j ACCEPT
iptables -A input_wan -p tcp --dport 1723 -j ACCEPT
iptables -A output_rule -p 47 -j ACCEPT
iptables -A input_rule -p 47 -j ACCEPT
iptables -A input_wan -p gre -j ACCEPTez pedig a /etc/config/firewall-ba
config 'redirect'
option 'proto' 'tcp'
option 'src_dport' '1723'
option 'dest_port' '1723'
option '_name' 'PPTP'
option 'src' 'wan'szerintem minden benne van, ha nem, akkor apróságokat kell átírni...
-
vargalex
Topikgazda
válasz n_atsi #19442 üzenetére
Hi!
Ahogy írtam, nem találkoztam, ráadásul soha nem is hallottam hasonló problémáról. Az pedig, hogy reboot, illetve tápkábel ki/be nem segít a dolgon, egyértelműen azt mutatja, hogy alapjában véve nem a router a gond. Azt nézd meg, hogy ilyen esetben a dnsmasq fut-e a routeren. Ha nem, akkor biztos, hogy van LAN oldalon DHCP szerver, amit a többi firmware egyébként nem figyel. Esetleg ennek kizárására a Network->Interfaces->LAN->DHCP server->Advanced settings fülön pipáld ki a force opciót!
Ha ezek az opciók nem láthatóak, akkor az a Luci hibás megjelenítése miatt van, vedd ki a pipát az Ignore interfaceí elől.Jut eszembe, nem változtattál LAN IP-t úgy, hogy benne maradt a pipa az Ignore interface-nál? Ez egy alapvető hiba sajnos a fent említett Luci megjelenítés miatt.
Persze ez kiderülne akkor is, ha bemásolnád a kért config-ok tartalmát.Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz n_atsi #19437 üzenetére
Hi!
E-mail-ban is válaszoltam, de gondoltam ide is beírom:
"Ilyen problémával még nem találkoztam, de ami még furcsább, az az, hogy még csak nem is hallottam hasonlóról.
Amit mindenképpen megkérdeznék: ugye nincs másik DHCP szerver LAN oldalon? Ugye nincs kikapcsolva a DHCP címkiosztás a LAN interface-ra?Illetve jó lenne látni a DHCP, illetve Network config-ot akár Luci-ból képként (de jobb a /etc/config/network, illetve a /etc/config/dhcp tartalma).
Üdv,
Varga Gábor"
Illetve ami még eszembe jutott: több eszközön is előfordul a jelenség? Nem lehet, hogy csak hálókártya driver a ludas? Illetve ez LAN-on, vagy Wifi-n jelentkezik?
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Farming Simulator 25
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Micro Four Thirds
- Formula-1
- Poco X6 Pro - ötös alá
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- Phantom Thread (Fantomszál) eredeti poszter bekeretezve 27 in x 40 in (69 cm x 102 cm)
- DOMYOS EL520 Elliptikus tréner, áramforrás nélküli
- Wireworld Luna 8 Audio Interconnect RCA kábel 1m
- Corsair RM750X (2021) White 750W-os Gold minősítésű tápegység - sok magyar garanciával! -
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest