-
IT café
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szia!
Gyaníthatóan a szolgáltatói eszközöd már NAT-ol egyet, ezért ott szükséges a port forward a TP-Link felé (vagy DMZ-be tenni a TP-Link-et). Ezért nem megy a DDNS sem. A TP-Link-en a DDNS beállításoknál az IP cím forrását állítsd URL-re, illetve az URL-t pl. http://checkip.dyndns.com/ -ra. Így a valós külső IP-det fogja riportolni a DDNS szolgáltatónak.
-
vargalex
félisten
-
Szia!
Amennyiben 30 nap alatt nem változik az IP címed, akkor a noip-t nem tudod frissíteni, mert az elutasítja a próbálkozást, mondván nem változott a címed, és ha letelik a 30 nap, akkor mindig ilyen megerősítő leveleket kapsz majd. Ha változik az IP cím, akkor a 30 nap számlálása újraindul.
-
-
hl225
tag
Ahogy mások is írtál live cd-vel tudod helyreállítani.
Letöltöd pl ezt: https://ipon.hu/utils/GParted
Kiírod CD-re és a CD-ról bootolod a gépet.
Az ipon-os link szerinti program képes a merevlemez helyreállítására.
Visszadugod és megy ahogy előtte.
Nekem ugyanez volt a problémám és sikerült kijavítani, minden adat megmaradt. -
ka64
tag
Sziasztok, a helyzet a következő:
1, Tegnap egy újraindítás után nem indult a router.
2. Winchester nélkül elindul és működik is szépen.
3. A winchester a HD sentinel szerint: "A merev lemez állapota hibátlan. ... Nincs szükség beavatkozásra"
4. Ránézése az extroot és mnt partício is jó. Pl. számítógépre dugva filmet le tudok játszani róla.Ezek után hogyan tudom visszaállítani az eredeti állapotot? Mit kell beállítanom, hogy a router a winchesteről induljon, onnan használja a beállításokat?
Segítséget előre is köszönöm:
ka64 -
-
suste
veterán
ha elolvasnák az emberek a readme-ket (legalább azokat, amiket használni akarnak), akkor ez a "probléma" nem is jöhetne elő
(#11293) Vicu21
régebben sokkal nagyobb sebességeket írtál, ha jól emlékszem
most hogy visszaálltál akkor le is jött minden, ha jól értem?a cache méretét állítsd 0-ra!!!
minél nagyobbra állítod, annál nagyobb lesz a terhelés, mert annál többet írja a HDD-t
szóval ahogy már írták is elöttem, nem növelni kell, hanem csökkenteni....WAN6-ra kaptál választ, ha nincsen IPv6-os szolgáltatód, akkor akár törölheted is, de egyébként nem zavar semmit.
(#11289) Dadan01
nem csak a sebesség számít, hanem a kapcsolatok száma is
ráadásul neki elöttte van egy másik eszköz is, ha jól emlékszem, így a max kapcsolatok lehet hogy már azt az eszközt túlterhelik.... -
-
nem, alapból az ext4 partícióval nem tud mit kezdeni.
más. routeren vinyó a vargalex-féle megoldással formázva, rajta iso fájl, ezt sambán keresztül olvassa egy wdtv. a lejátszás leáll néha, elkezdtem figyelni, mi lehet. a wifi nem, a grafikon egészséges, leálláskor szépen lelapul. a load volt magas, gondoltam lelövöm a transmissiont. nem segített, még 5-10 percig 1 felett volt a load, egy időre felment kettőig, mi lehetett ez? most szépen lekúszott magától, 0,1 és 0,5 között változik. mit lehet ezzel tenni? lehet esetleg adni a samba szervernek prioritást? ez volna talán a legjobb, a tranmission így nem tudná elvinni az erőforrásokat.
a processes lista nem segített sokat sajnos.
-
Kicsirics77
veterán
a két formázás között a különbség annyi,hogy az openwrt linux alapú firmware
ergo a saját fájl rendszerét szereti (ext)
az ntfa particióval töredéke a sebesség ami elérhető ftp és samba megosztással is.
particionálás menete az a 192.168.1.1:8081 oldalon az ftp jelszó is ott állítható be
tudsz sima ext particiót swap-pal létrehozni
overlay-el és extrootal is
overlay lényege személy szerint nem tudom mi mert nincs rá szükségem
extroot azért jó mert a későbbiekebe a tárolóbol tudsz plussz csomagokat feltenni simán és egyszerűen
sima ext és swap particiónál ezt nem tudod megtenni
néha nemárt a csomagok frissítése és ezért lehet célszerű az ext+swap+extroot formázási opció. -
suste
veterán
1: Adott router saját fórumán xezer hozzászólás után tényleg zavaró, hogy a legtöbb kérdező meg sem próbálja használni a keresőt, pedig a kérdésére legalább 10 (de lehet hogy 100) esetben le lett írva a megoldás.
2: A Te esetedben még rátesz egy lapáttal, hogy a használt fw-nek a leírását sem olvastad (vargalex blog). -
alapvetően a mounting pointsnál felmountolod, majd a servicesnél bekapcsolod a minidlna-t a megfelelő mappával. de ez fölösleges bonyolítás, inkább dugj a tévébe egy usb hosszabbítót
számomra a két nagy hátránya a dlna-nak az, hogy nem kezeli a videó mellé tett külső feliratot, meg a dvd image-eket sem.
ha már a routerre van dugva a háttértár fixen, akkor az okostévé el kellene hogy érje hálózati megosztásként is, és akkor menni fognak a feliratok, meg saját magának intézheti a képeket-infókat-stb
én legalábbis a wdtv-vel így használom, hogy magának épít médiakönyvtárat.
-
Ki lehet próbálni pendrive-al, de sokkal könnyebb dolgod lenne, ha azt is beállítanád a blogban leírtak szerint (8081-es porton lévő particionáló alkalmazással), és majd utólag másolnád rá a filmet, immár hálózaton keresztül, amit le szeretnél játszani! Persze torrentezni nagyon nem javasolt a pendrive!
-
Szia!
A helyzet az, hogy ez nem igazán így működik, hogy beledugsz egy pendrive-ot, és arról lejátszod, hanem sokkal inkább kell egy állandó háttértár - javasolt egy HDD -, amit Alex blogjában leírtak szerint beállítasz, és ott lesz működő DLNA szervered, ami majd adott mappából megossza a média tartalmakat, de nem csak egy rádugdosott pendrive-ról!
Persze erre is van megoldás, de én nem tudok neked erről útmutatót linkelni!
Jelenleg nincs is semmilyen háttértár a routeren?
-
ka64
tag
Na, sikerült a nyomtatás. A gyárival nem ment, mindent kipróbáltam, éjszakákon át próbálkoztam.
Tegnap feltettem Vargalex féle firmware-t (), és pikk-pakk megy a nyomtatás.
Ezt csak azért írom le, mert korábban tartottam a romolástól. Olvasgatva a fórumot, úgy tűnt, hogy linux rendszergazdáknak való feladat. Most bátran kijelenthetem, hogy egy átlagos számítógép felhasználó -én is max az vagyok- kockázat nélkül belevághat.Ha már nyomtatás. Androidos telefonról lehet-e valahogy nyomtatni. Google keresés alapján vannak megoldások -pl Google cloud printer-, de úgy értelmeztem, hogy ezek mind PC-n keresztül nyomtatnak. Én azt szeretném, hogy PC kihagyásával, közvetlenül a routerre kötött nyomtatóval lehessen nyomtatni.
ka64
-
-
-
krealon
veterán
Hogy gyari firmware-rel tudj nyomtatni a TL-WDR3600-asra kotottt nyomtatora, kell telepiteni a Win8-as gepre egy "TL-WDR3600_V1_USB Printer Controller_Utility"-t.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest