-
IT café
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
golfnyeres #10283 üzenetére
Zsir. Ezt tudtuk eddig is OpenWRT-rol. Es mit csinalsz ha 200Mbit feletti savszelesseggel akarsz letolteni?
-
trance89
őstag
válasz
golfnyeres #10283 üzenetére
-
jimmy1801
tag
válasz
golfnyeres #9944 üzenetére
Na igen, akkor még nem volt Suste fw... Azóta meg elvagyok ezzel, mert kiváltottam szerverrel az extra funkciókat.
-
jimmy1801
tag
válasz
golfnyeres #9914 üzenetére
Szia!
Én is ezzel küzdöttem Vargalex OpenWrt alatt a 3600-al. 1043-nál nem volt ilyen hiba. Valószínű, hogy van hibás rész a flashben (infó:vargalex) ezért ezzel nem tudsz mit kezdeni. Nekem csak a teljes újratelepítés oldotta meg, de végleg még ez sem. Volt, hogy ment 50 napig is hiba nélkül, de volt, hogy csak 20-ig. Az újraindítás után néhány óráig, napig jó volt mint neked. Végül feltettem a Gargoyle firmet. Ezzel azóta is jó. Erre is fel tudtam rakni minden olyat amit a sima OpenWrt-re (torrent, DLNA, FTP, stb...) Az a tippem, hogy ez nem ír a hibás részre.
Remélem tudtam segíteni. -
suste
veterán
válasz
golfnyeres #5893 üzenetére
beírtam mind a kettőtökét (xigris)
nagyon úgy néz ki,hogy nem a zöld led szívta le a wifit
1.0 - 1.2 -ig kék led és hibátlan
1.3 kék led és kell a Patch
1.4 -től zöld led és kell a Patch (tehát nem 1.5-től zöld a led, ahogy az openwrt oldalán írják)!) -
suste
veterán
válasz
golfnyeres #521 üzenetére
Pedig nem bonyolult
-az 1-es router a mostani routered, ami ugye wifin szórja a netet
-a 2-es router lenne egy új router, ami valahol olyan helyen lenne ahol még erősebb a jele az 1-esnek, de könnyen bekábelezhető a szobádba
-a 3. router lenne a szobádba, és ez vezetéken kapná a netet a 2-tól, és szórná a netet egy 1-estől eltérő wifi csatornán, és így nem gyengítené azt.A 3. router helyébe mehet az extender,ha tudja, amit leírtam -nem ismerem az extendereket, nem tudom milyen portok vannak rajta, meg hogy mit tud a szoftverük.
Ott a buktató, hogy találsz-e megfelelő helyet a 2-esnek. És ezt csak te tudod kitalálni, mert mi nem rendelkezünk helyismerettel.
Most még az is eszembe jutott, hogy a 2.-3. közötti kábelt is ki lehet kerülni, ha a 2-es és 3-as router-ben 2db wifikártya van (pl ugye a 3600), mert akkor az egyiken vesz a másikon ad, és ott sem zavarják egymást.
Természetesen ez a kapcsolat lehet az 1-es és 2-es között is, de ha 5Ghz-ről beszélünk, akkor érdemesebb ott alkalmazni, ahol a két eszköz közelebb van egymáshoz. Ebben az esetben a 2.-3. között meg lenne a hagyományos 2,4Ghz.Azt nem tudom hogy létezik-e olyan router és mennyibe kerül, amelyikben 2db 2,4Ghz-es kártya van.
Esetleg építesz magadnak egyet valami olcsó minipc-ből.....ez a sokadik verzió-ez megint csak az extender helyett lett volna jó, mert akkor 1 plusz eszközzel megoldódott volna a problémád.
Na a végére lehet jól megbonyolítottam -
suste
veterán
válasz
golfnyeres #498 üzenetére
ötlet (igaz elvetemült
):
3db router, valami olcsót, akár használtat, de openwrt-re alkalmasat, és akkor lesz egy szép hálózatod:
1. router ->wifi-> 2.router ->kábel-> 3.router ->wifi-> PC, telefon, stb
Így az 1. és a 3.router tud eltérő csatornán dolgozni, vagyis nem fogják zavarni egymást.
Ha extender helyett routert vettél volna, akkor már csak 1db olcsó router kéne.
Vagy az extendernek van LAN portja amire érkezhet net, és tudsz rajta csatornát váltani, hogy más legyen mint az első routeré? -
suste
veterán
válasz
golfnyeres #488 üzenetére
szerintem nem, mert a szolgáltató nem enged fel 2szer ugyan azzal a név/jelszó -val
-
suste
veterán
válasz
golfnyeres #481 üzenetére
3: sima routert is vehettél volna 2.eszköznek, amire rámegy az openwrt, és a wifi részével vetted volna a jelet az 1-es routertől,és vezetéken meg kaptad volna a 2-tól a netet.
4: vannak ezek a 220V-ba dugható wifis hálózati adapterek, amikkel áthidalható a 2 szoba közti távolság (mondjuk ezek nem tudom mennyibe kerülnek, és mennyi megy át rajtuk) -
krealon
veterán
válasz
golfnyeres #474 üzenetére
A Range Extender (masneven Repeater (ismetlo)) -t olyan helyre kene tenni, ahonnan a router jele meg jol foghato, de kozel van viszonylag a gyenge lefedettsegu hely.
Ez az eszkoz szimplan megismetlli a WiFi jeleket, tehat a a kozlekedo adatok ketszer foglaljak el a csatornat a ket vegpont kozott, tehat felezodik a hasznos savszelesseg.Ha lehetoseg adodna kabelen osszekotni a router-t es a repeater-t es repeater mod helyett egyszeru AccessPoint (AP) modot hasznalni, akkor kulonbozo csatornakat beallitva megszunne a savszel felezodes.
A WiFi a jelerosseg csokkenest a savszelesseg csokkentesevel kompenzalja, igy a repeaternek akkor van letjogosultsaga, ha gyengen veheto pozicioban a linksebesseg a routerhez a maximalisan elerheto sebesseg felenel kevesebb.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
golfnyeres #474 üzenetére
szia!
Csak egy tipp. Tedd lehető legtávolabb egymástól a két eszközt. Tehát oda, ahol már gyenge a jel és úgy próbáld.
Új hozzászólás Aktív témák
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest