Új hozzászólás Aktív témák

• suste

veterán

válasz golfnyeres #521 üzenetére

Pedig nem bonyolult
    -az 1-es router a mostani routered, ami ugye wifin szórja a netet
    -a 2-es router lenne egy új router, ami valahol olyan helyen lenne ahol még erősebb a jele az 1-esnek, de könnyen bekábelezhető a szobádba
    -a 3. router lenne a szobádba, és ez vezetéken kapná a netet a 2-tól, és szórná a netet egy 1-estől eltérő wifi csatornán, és így nem gyengítené azt.

A 3. router helyébe mehet az extender,ha tudja, amit leírtam -nem ismerem az extendereket, nem tudom milyen portok vannak rajta, meg hogy mit tud a szoftverük.

Ott a buktató, hogy találsz-e megfelelő helyet a 2-esnek. És ezt csak te tudod kitalálni, mert mi nem rendelkezünk helyismerettel.
    Most még az is eszembe jutott, hogy a 2.-3. közötti kábelt is ki lehet kerülni, ha a 2-es és 3-as router-ben 2db wifikártya van (pl ugye a 3600), mert akkor az egyiken vesz a másikon ad, és ott sem zavarják egymást.
    Természetesen ez a kapcsolat lehet az 1-es és 2-es között is, de ha 5Ghz-ről beszélünk, akkor érdemesebb ott alkalmazni, ahol a két eszköz közelebb van egymáshoz. Ebben az esetben a 2.-3. között meg lenne a hagyományos 2,4Ghz.

Azt nem tudom hogy létezik-e olyan router és mennyibe kerül, amelyikben 2db 2,4Ghz-es kártya van.
    Esetleg építesz magadnak egyet valami olcsó minipc-ből.....ez a sokadik verzió:) -ez megint csak az extender helyett lett volna jó, mert akkor 1 plusz eszközzel megoldódott volna a problémád.
    Na a végére lehet jól megbonyolítottam:)

Új hozzászólás Aktív témák