-
IT café
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
válasz
jimmy1801 #10298 üzenetére
mercury browserben hosszú érintés a letöltő linken és download link, és letölti... ha van jailbreak akkor cydiaból lehet felrakni safari download plugint is
amúgy url alapján nem tud letölteni? kimásolod a torrent file linkjét és bemásolod transmissionbe... vagy ilyesmit nem lehet? mert az itransmission tud ilyet ami szintén cydiaból telepíthető -
donmackó
addikt
Tedd fel suste firmware-ét. Tudja a transmissiont és a dlna-t is, de választhatod még vargalexét is ami szintén tudja ugyan ezeket. En androidon és pc-n is használom az transmission remote gui-t, és működik rendesen. Nem valószínű hogy ipaden más lenne. Sőt használom a dlna-t is androidon és egy tv-n és teszi a dolgát.
-
oba
addikt
Hi!
Help pls, amatőr vagyok a témában. Ezt a routert vagy a 1043v2 -őt akarom majd megvenni. Openwrt -t akarok majd rárakni, usbn egy külső hddt rádugni és torrentezni. Olvasgattam már a témában, láttam, hogy lehetséges a dolog. A kérdésem, hogy melyik openwrt -t ajánlanátok egy teljesen kezdőnek? Ne nagyon kelljen minden egyes apró modult külön letölteni és konfigolni. Ok, egy pici linuxos ismertem azért van, de inkább az egyszerűbb megoldást választanám.
A másik kérdésem, hogy valaki ipaddel használja ezt a rendszert? Tudni fogok majd ipaddel torrentet hozzáadni az openwrt -s transmissionhöz? És a külső hddn lévő tartalmat (leginkább sorozat részeket) el tudom majd érni ipaden? Van olyan lejátszóm ami tud dlnat, ftpt, upnpt, http streamet... gondolom akkor mennie kell majd a dolognak.
Illetve még azt mondjátok meg nekem pls, hogy a fentiek figyelembe vételével ti melyik routert vennétek a kettő közül és miért?Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
cimp
senior tag
-
-
Zirowe
nagyúr
A múltkori adblock mellé privoxy beállítási segédlet, ha esetleg még nem lett volna.
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #10285 üzenetére
volt/van aki nem hiszi el: (#10276) SztiviVander
ő váltig állítja, hogy ez lehetetlen, főleg andrioddal, pedig semmi köze az androidnak hozzá!
teljesen kliens független a dolog!!!
(ne mondjuk már valamire azt, hogy lehetetlen, ha ki sem próbáltuk!)
az hogy gyári fw-vel összehozhatatlan, az meg másik dologa 200+ Mbit meg nem mindenkinek kell, sőt legtöbbször annak sem aki azt hiszi hogy igen
de persze ez csak magánvélemény!mindig vannak előnyök és hátrányok, aztán mindenki maga dönti el mi a fontosabb
itt pl az 1db SSID+szakadásmentes vándorlás van szemben a HW NAT-tal.... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
golfnyeres #10283 üzenetére
Zsir. Ezt tudtuk eddig is OpenWRT-rol. Es mit csinalsz ha 200Mbit feletti savszelesseggel akarsz letolteni?
-
trance89
őstag
válasz
golfnyeres #10283 üzenetére
-
golfnyeres
tag
Sziasztok !
Ma este teszteltem Suste fórumtársunkkal a wds-ethernet működését nálam. Egy 3600-as routert kötöttünk össze kábelen tplink 710-sel. Mindkettő routeren suste fw-je fut. A szükséges beállítások után egy androidos telefon volt a tesztelő eszköz, melyen szakadás nélkül futott egy video, miközben vándoroltam a lakásban. Közben szépen követhető volt a luci felületen a kliens vándorlása.
-
Kobak76
csendes tag
Üdv Mindenki!
Elfogytak az ötleteim!
Adott egy TP-Link TL-WDR3600 v1 router penWrt vargalex v1.1.7 r35342-el felruházva.
Rádugva egy 1,5 TB-os saját tápos vinyó, NTFS fájlrendszerrel!
Kb másfél hete meghülyült a minidlna.
149 videó és 8 képfájlt hajlandó csak betallózni. Az adatbázist töröltem, kitettem a vinyóra, stb.
Nem segített.
Tegnap gyári visszaállítást csináltam, de úgy is semmi.
Azután teljes egészében újra tettem, felkonfigoltam, de ugyanaz a 149 videó + 8 kép.ushare-el tudom tallózni a teljes HDD-t beleértve a média mappát is.
Ha valakinek van ötlete, akkor azt szívesen várom!
Elképzelhető, hogy a firmware telepítésekor bent maradt valami adat/szemét?
Hogy lehet teljesen nullázni és úgy újratenni a routert?
Az ötleteket légyszi úgy írjátok, hogy nem nagyon értek hozzá.Köszi!
Ez új:
XML feldolgozási hiba: token nincs bezárva
Hely: http://192.168.1.1/cgi-bin/luci/;stok=35f88b7df22688f3eb99820622d2c780/admin/system/
368. sor, 42418. oszlop:
Eddig ilyet nem láttam! :-) Be sem tudok lépni a webes felületre.
SSH hibátlan. -
spider23
senior tag
válasz
SztiviVander #10277 üzenetére
Egy a gond hogy Lumia 1020-am van...
-
trance89
őstag
válasz
SztiviVander #10277 üzenetére
-
SztiviVander
addikt
szerintem addig nem vitatkozok veled amíg olyanokat állítasz hogy a router vezérli a vándorlást.
és hiába ugyanaz az ssid, a bssid az wds esetén is különböző ugyhogy a "kliensek semmit nem vesznek észre" sem igaz.http://www.tp-link.com/lb/article/?faqid=592
"Roaming is purely a client decision."http://www.hometoys.com/emagazine/2012/04/demystifying-wi-fi-roaming-what-you-need-to-know-to-avoid-costly-mistakes/1909
"The important thing to understand is that the roam trigger is completely client dependent."én elhiszem hogy a te telefonoddal (bár eddig nem irtad milyen teló milyen os-el) ez működik. az én notebookjaim is szépen észrevétlenül váltanak (de mint írtam nem wds környezetben) a 4 emeleten azonos ssid-t szóró 12 cickó AP között. de ami telefonokat írtam azok addig nem váltanak amíg az adott AP-val tudnak kommunikálni. ja és a kérdezőnek sem megy, wds ide vagy oda. inkább neki segítsetek, ha ennyire biztosak vagytok az igazatokban akkor nála is működnie kell(ene), nem?
-
spider23
senior tag
Ez jó is lenne nagyon ha be lehetne állítani (gyári sw-n) de sajnos nem akart összejönni...
Természetesen ha elveszti a jelet azonnal kapcsolódik a közelebb lévőhöz, de este volt olyan hogy még látta a távolabbit nem volt hajlandó váltani a közelebbire, inkább kiírta hogy nincs internet kapcsolat... Szóval ez így nem okés...(jah és azt vettem észre hogy a upc wifree vel is ezt játsza az utcán, tehát az is használhatatlan szinte)
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10268 üzenetére
pont ezt írom most már harmadszor, hogy ez megy a WDS miatt, és ezért van értelme
nincsen szakadás, és nem a kliens vezérli a vándorlást, hanem a router
a kliensek semmit nem vesznek észre, hiszen végig ugyan azon az SSID-n vannakamit te mondasz, ott meg a kliens vált, mert elvesztette az egyiket
tehát WDS-nél nem számít a kliens, ezért működik androidnál is
remélem most már érted, hogy miért beszélünk másról, és miért megy az amit én mondok, és miért van értelme
és hangsúlyozom, hogy tapasztalatból írom, nem csak gondolom, hogy ez működik!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SztiviVander #10268 üzenetére
Cegnel van par AP felrakva, igy mukodik a telommal, nem zéró jelig maradok egyen.
-
SztiviVander
addikt
persze hogy vándorolnak, ha kilépnek az egyik hatóköréből akkor csatlakoznak rá a másik elérhetőre, vagy akkor ha pl ki-be kapcsolódik a wifi (akár pl azért mert be van kapcsolva a telefonon a wifi energiatakarékos mód ami kikapcsolt kijelzőnél kikapcsolja a wifit is, kijelző feloldáskor pedig csatlakozik a legerősebb AP-hoz). de ez wds nélkül is tökéletesen működik. ami nem megy az az hogy ha az egyik AP-re csatlakozva azon leesik mondjuk -70dBm-re a jelszint, de a másik AP-t látja már mondjuk -40dBm-el akkor automatikusan átváltson az erősebbre. ennek semmi köze a wds-hez, a kliens dönti el hogy kihez csatlakozik és hogy roamingol-e vagy nem. a 4.x androidos telefonok között én még nem láttam olyat ami ezt megtenné.
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10266 üzenetére
Pedig amit én írtam, azzal simán vándorolnak az androidos kütyük, tehát van értelme!
Én is a telómmal teszteltem....Igazából a telefon nem is vett észre semmit, csak a routereken lehetett látni, hogy éppen melyiken van.
-
SztiviVander
addikt
én meg elmondom még egyszer: azt mondtam nincs értelme, nem azt hogy nem működik
simán azonos SSID-vel sem akad össze semmi, de a telefonok (legalábbis a 4.x androidok) csak akkor váltanak ha megszakad a kapcsolat az AP-val. és ehez se a wds-nek se az openwrt-nek nincs semmi köze, ez az android baromsága.
-
kaciokos
őstag
válasz
SztiviVander #10259 üzenetére
Kertes házas övezet, alig látok szomszéd WiFi-t. Az a fura, hogy 2,4 GHz-en a routerhez adott antenna nyeresége 2 dBi, a most rajta levőnek meg 5 dBi, és a lakás gyenge pontján a jelerősség -80 dBm körül van mindkét antennával.
Nem kéne valami különbséget látnom? Ha legalább egy kicsi javulást látnék, akkor megvenném a 8 dBi-s antennát, 'oszt jóvan, de így félek, hogy kidobott pénz lenne...
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10257 üzenetére
Elmondom mégegyszer: működik a WDS kábeles összekötéssel, azonos SSID-vel, azonos vagy eltérő csatornán, openwrt alatt!
Többször kipróbáltam én is, és másnál is segítettem beállítani.
Ilyen beállítással nem akadnak össze a wifik, és szépen vándorolnak a kliensek.Vargalex: neked is meséltem már ezt, de te is kételkedtél benne.....egyszer próbáld ki...
-
devil2k
tag
válasz
SztiviVander #10260 üzenetére
Belső hálóról próbálom. Jelenleg nincs elérés engedélyezve kintről
Ami meglepő:
-luci szerint fut
-ssh-n ellenőrizve pedig nem. -
spider23
senior tag
válasz
SztiviVander #10257 üzenetére
Na az nagyszerű akkor jól elszórakoztunk itt a semmin.
Kikapcsoltam a wds-t és átállítottam az alrouter csatornáját. Így marad, meglátjuk hogy milyen lesz. Most mennem kell. Köszönöm a segítségeteket! -
SztiviVander
addikt
-
devil2k
tag
Sziasztok!
Először is bocs, hogy ide is beírom a kérdésemet, de ez a topik jobban pörög és végül is wdr3600-hoz kötődik.
Tehát:
"Ma reggel óta nem tudom ftp-n elérni a routeren lévő cuccokat.
-restart megvolt
-ftp user jelszócsere megvolt
-ftp kliens újrakonfigolása megvolt
-másik kliens megvolt
se kliensen, se böngészőn keresztül nem érem el, mindig "Connection refused"Minden más működik. (torrent megy, webes felületen és ssh-n be tudok jelentkezni, látom a hdd tartalmát)
OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 WDR-3600
Hol kellene még nézelődnöm?"
thx! -
SztiviVander
addikt
válasz
spider23 #10256 üzenetére
Szerintem kicsit félrement ez az egész. A WDS arra való ha nem lehet kábellel összekötni a két routert. Ha kábellel össze van kötve akkor tök fölösleges. Simán működik az is ha mindkét AP-n ugyanaz az SSID + titkosítás/kulcs van beállítva, csak különböző csatornákon legyen a két (3-5-10-akárhány) router/AP. Amugy androidra van app (wifi connection manager) amiben be lehet állítani hogy x dBm alatt váltson egy erősebb jelű AP-ra. És igen, ez a kliens eszköz hiányossága hogy szar jelszintnél nem kapcsolódik magától át egy erősebb ismert wifire.
-
spider23
senior tag
válasz
vargalex #10253 üzenetére
Igen LAN-on van összekötve a két router mert messze vannak egymástól és van egy pár fal is közte. Így a WIFI-n nem látják egymást, vagy csak néha néha nagyon gyengén.
Azt akartuk hogy az al router körül is működjön a wifi, és pl ahhoz vagyok közelebb akkor a telefon ahhoz csatlakozzon automatikusan.
-
vargalex
félisten
válasz
wwenigma #10251 üzenetére
Szia!
LAN-on kötötte össze a két routert. Azt én sem követtem, hogy hogyan jött a képbe a WDS...
-
suste
veterán
válasz
spider23 #10250 üzenetére
és (#10249) wwenigma
én csak azt írtam hogy szerencsétlen a felület, és ezt most is tartom
így egymás alatt elválasztás nélkül elég megtévesztőek/zavaróak ezek a menüpontokmég az is lehet, hogy a gyári szofttverben a sima AP is AP+WDS -ként működik
ez abból kiderülne, ha tudnánk, hogy hogyan kell WDS-t csinálni gyári alatt, vagyis hogy a WDS szerverként használandó routeren kell-e bármit állítani?persze ennek ellentmond, hogy azt már próbálta, hogy a főrouter alap + alrouter szintén sima AP ua beállításokkal, és mégsem roamingolnak a kliensek....
a lényeg a lényeg, hogy a routerek tudják, mert openwrt alatt pár kattintással beállítható
-
spider23
senior tag
Ha pedig csak az SSID-t és a mac címet adom meg akkor restart után a WDS status azt írja hogy Scan...
de maga a helyzet változatlan, ugyan úgy kapcsolgatni kell a wifit.
survey gombbal megnézted az alrouter wifijét igen, már amikor látja mivel elég messze van az al router a fő routertől. A MAC cím az jó.
Nincs ötletem hogy mit kellene még vele csinálni. SW-t nem szeretnék rajta cserélni, akkor valószínű ez így marad.
wwenigma igen, elvileg az utolsó, nem régen frissítettem. Legalábbis a fő routeren. A 1043- on meg szerintem 1 hónapja.
-
suste
veterán
gyorsan megnéztem, és openwrt alatt az AP+WDS-hez még BSSID megadás sem kell
ezek után már fogalmam sincsen, hogy gyárin mit hova kell írnipróbálkozz
azt is kipróbálhatod esetleg, hogy nem adsz meg semmit, de csak akkor ha a normál security rész él
mert ha az inaktív WDS bepipálás után, akkor a titkosítást mindenképpen meg kell adnod a WDS felületen....SZERK:
látom közben írtál
a survey gombbal megnézted az alrouter wifijét? tényleg ez a MAC van ott?
a titkosítás érdekesen néz ki így: wpa aztán meg open
szépen összehozták ezt a felületet a tplink-nélpróbálkozz, próbálkozz, és próbálkozz
ja meg google hátha segít....vagy pedig FW csere
-
spider23
senior tag
Na így próbálkoztam és beállítottam:
restart után a fő router így néz ki:
azt mondja hogy wds status Init...és a helyzet változatlan, ki-be kell kapcsolni a wifit és akkor arra csatlakozik amelyik közelebb van. De ha eltávolodok tőle akkor nem vált át a másikra amelyik erősebb lenne hanem kiírja hogy connection error.
-
suste
veterán
válasz
spider23 #10243 üzenetére
ezt a részt a kliens router-nél kéne inkább kitölteni, ha wifin csatlakozna
openwrt-n ez úgy néz ki, hogy csak a BSSID-t (alrouter MAC-et) kell csak pluszban megadni, ha AP+WDS-t állítok be
gyárinál nem tudom, hogy a többi paraméter az átveszi-e a helyet a normál wifi security beállításoktól, vagy hogyan oldották meg? (gondolom egységesítették az AP és CLIENT felületet)
vagy megmondja neked itt valaki,aki csinált már WDS-t gyári fw alatt, vagy pedig próbálkozol
nézd meg, hogy ha itt beállítasz titkosítást meg amit kér,akkor a security fülön mi lesz? az inaktív lesz, vagy csak átveszi a WDS-nél beírtakat, vagy mi??? -
spider23
senior tag
-
suste
veterán
válasz
spider23 #10239 üzenetére
pont a WDS-t kell bekapcsolni, hogy vándorolhasson a kliens!!!
(most pont azt csináltad, amiről azt írtam, hogy nem jó megoldás....jó neked segíteni)
amikor bekapcsolod, akkor egy dolgot kérhet csak, az pedig az alrouter MAC címe (BSSID), amit pedig látsz az alrouter beállítási felületén.... -
spider23
senior tag
válasz
SztiviVander #10238 üzenetére
Természetesen mind a kettőről menne. Eddig csak a fő router volt a wifivel, de most az al router bekapcsolásával gondoltam hogy akkor nagyobb területet lefednék azzal a wifivel együtt.
-
spider23
senior tag
Na szóval nem jelöltem be a fő routeren a wds bridging -et mert ott még kért volna különböző adatokat. Hanem az al routeren beállítottam ugyan azokat a wireless beállításokat ami a fő routeren van. Így most hozzá tudok kapcsolódni és van is net. Szóval úgy néz ki hogy a probléma így megoldva.
Már csak az a baj ha átjövők a fő routerhoz de még éppen látja a telefonom az al router wifijét (de net már nem megy rajta mert ahhoz messze van) nem kapcsolódik át az erősebb jelhez magától, csak egy wifi ki be kapcsolás oldja meg. Ez meg nem olyan túl jó megoldás ha naponta 30x megyek ide oda. De gondolom ez már a telefon hibája lehet... Vagy erre létezik valami megoldás?
-
SztiviVander
addikt
válasz
spider23 #10234 üzenetére
én mondjuk fix csatornára tenném a wifit, de az auto ch sem okozhatna gondot. wifi titkosítása hogy van beállítva? wpa2 personal + aes? ha nem, akkor így kellene. én még használtam így a wdr3600 - wr841 párost (3600-on csak 5Ghz, 841-en meg 2.4Ghz AP), a 3600-on volt a dhcp + wan, az egyik sw portja össze volt kötve a 841 egyik sw portjával (sőt a 841-re volt kötve akkor kábellel a tv is), a 841-re kapcsolódott wifi kliensek is a 3600 dhcp-jétől kapták az IP-t. a 841-en csak a LAN ip volt beállítva (a routernek nem kell kilátnia a netre, tehát se gw, se dns nem kell neki, dhcp letiltva) hogy el lehessen érni.
mondjuk az nekem nem világos hogy most mindkét routeren megy a wifi vagy csak ezen amiről a képet lőtted. -
suste
veterán
válasz
spider23 #10236 üzenetére
próbáld csak ki!!!
openwrt alatt működik így is a dolog, hogy kábelen csatlakozik a 2 router
nem olyan régen egy fórumtársnak úgy állítottunk be ilyet, hogy a tplinken openwrt volt (sima AP volt a wifi), és a szolgáltató HGW-jén volt bekapcsolva a WDS, és ott is működik az egy nagy hálózat
ilyenkor csak azért kell a WDS, mert e nélkül összeveszne a 2 azonos wifi hálózat....ha működik nálad is, akkor utána megpróbálhatod még azt is, hogy az alrouteren a csatornát másik fix csatornára teszed, a többit nem bántod, és ilyenkor nem is zavarják egymást annyira a wifik
elvileg így is mennie kéne a kliensek szakadásmentes vándorlásának -
suste
veterán
válasz
spider23 #10234 üzenetére
na erre kiváncsi leszek,mert openwrt alatt működik:
1: főrouteren a wifinél pipáld be a WDS-t
2: alrouteren a wifinél mindent ugyan úgy állíts be, mint a főrouteren: csatorna, ssid, titkosítás, de a WDS-t ne pipáld be
(fix csatorna legyen mindegyiknél!)
3: routerek restartopenwrt-n ilyenkor egy nagy wifi hálózat van, és a kliensek ide-oda mászkálnak, attól függően, hogy hol jobb nekik
persze csak akkor van értelme az egésznek, ha nem 10cm-re vannak egymástól a routerek -
spider23
senior tag
Szóval a helyzet a következő: Már most be tudok lépni az al router kezelőfelületére úgy hogy be van dugva az ip kamera is. Viszont a wifi csak nem akar működni. Látja a telefonom full térerővel. Ugyan úgy van beállítva a wifi része mint a fő routeren, természetesen az ssid más és a channel autora van állítva. Mikor kapcsolódnék a telefon csak annyit ír ki a jelszó beadása után hogy nem tud kapcsolódni. (a jelszó az természetesen jó)
Ja és a annyit csináltam hogy a javasolt DNS-t beírtam az al routerbe ami 192.168.1.1
Mit kellene még csinálnom hogy működjön, van valami ötlet még?
Egyébként mind a két router TP-LINK, a fő az 3600 az al router pedig 1043 -
kaciokos
őstag
Korábban volt róla szó, hogy ha nem használom az 5 GHz-es WiFi-t, lecserélhetem az antennákat olyanra, ami csak 2,4 GHz-et tud, de ott nagyobb a nyeresége, pl. erre, és kicsit jobb lesz a 2,4 GHz WiFi jel.
Egy haverom adott kölcsön antennákat tesztelni a WR842ND routeréről, aminek elvileg 2 db külsõ 5 dBi antennája van, szemben a WDR3600-al, aminek 2 db 5 dBi külsõ antennája úgy, hogy 2 dBi a nyereség 2.4 GHz-en, 3 dBi a nyereség 5 GHz-en.
Ennek ellenére azt tapasztalom, hogy a lakás routertől legtávolabbi sarkában, ahol eddig elég halovány volt a WiFi jel, most még vacakabb. Ez most miért?
Szerk: Ja, amúgy Vargalex 1.1.7 fut a routeren, és nem, a WiFi patch engem nem érint, mert még egy korai WDR3600-asom van, és a WiFi amúgy tökre stabil.
-
suste
veterán
válasz
spider23 #10230 üzenetére
akkor pedig nem csinálhatna ilyet
esetleg próbáld fix ip-re tenni a kamerát
ha a főrouter 1.100-tól oszt, akkor mondjuk legyen 1.10MÁS
Ha valaki más is HDD cserében gondolkodik, akkor egy kis segítség:
-TOSHIBA MQ01ABD100, 1TB, USB3: NEM ajánlott (elég neki a router 1 USB-jéről a táp, de mégsincsenek jóban: sokszálas olvasás -> 1,5-es load)
-HITACHI TOURO MOBILE HGST HTS541010A9E680, 1TB, USB3: ajánlott (elég neki a router 1 USB-jéről a táp, és szeretik egymást: sokszálas olvasás -> 0,5-ös load)Mindegyik gyárilag külső HDD, és mindegyik 20.000Ft környékén kapható.
-
suste
veterán
-
spider23
senior tag
Üdv!
Olyan kérdésem van felétek hogy adott két tplink wifis router. Nevezzük az egyiket a fő és a másikat mellék routernek. A két routert összekötöttem LAN-LAN csatlakozással kábelen.
Működik is a dolog addig hogy rá van dugva egy ip kamera a mellék routerre.
Viszont a mellék routeren be van állítva a wifi is, ezt látom is ( mondjuk a telefonomon) de nem tudok hozzá csatlakozni. 1x sikerült, de akkor meg net nem volt rajta. Mi lehet a gond? Vagy ilyenkor a wifi része felejtős? Tehát switch -ként működik és annyi?Köszönöm válaszotok.
-
-
szegto
senior tag
válasz
wwenigma #10208 üzenetére
Tehát van beállítva egy port forwarding a külső ip-címre.
Ez működik is, rányomok a tesztre és irja hogy nyitva a port, mehet a transmission és megy is, ezzel nincs is problémám.
Viszont hetente egyszer új IP címet kapok a szolgáltatótól (nem tudom hogy miért, vszin a router csinál egy új connectet), ami ugye azt eredményezi, hogy az az ip cím ami a forwardingnál meg van adva - ki van választva a listából - az már nem él mivel újat kaptam, tehát a port átirányítás nem fog működni, a port zárva lesz.Ilyenkor mindig be kell mennem a Tűzfalak/Átirányítás, és itt az adott átirányítást szerkesztenem kell és módosítanom az ip címet a lenyiló listában, hogy nyitva legyen az adott port az új ip-címhez.
Ezt szeretném valahogy kiküszöbölni, de egyelőre nincs ötletem hogy hogy.
Ugyebár úgy lehetne, ha a port forwardingnál az ip cím mindig az aktuális legyen, ne kelljen mindig kiválasztani a listából. -
joker.001
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem: ha a routeren(WDR3600) folyamatosan be van kapcsolva a WIFI 5 Ghz-es része az van-e valami káros hatással a modemre? Vargalex 1.1.7 fw-vel természetesen. Illetve, hogy a wps gombbal külön lehet-e kapcsolni az 5 Ghz-es részt, vagy csak mind a kettőt egyszerre?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Pjoe69
tag
válasz
Pjoe69 #10216 üzenetére
Lejárt az időm, nézegetem a rendszernaplót, és erre akadtam, ez mi lehet? illetve mi okozza?
Dec 10 19:27:29 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2437]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 327680 (tr-udp.c:77)
Dec 10 19:27:29 OpenWrt daemon.err transmission-daemon[2437]: UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 327680 (tr-udp.c:88) -
Pjoe69
tag
válasz
Intruder2k5 #10212 üzenetére
ok, így értem
Az egyik torrent onnan futna, de direkt indítottam másik kettőt más helyről, nem ez lesz a probléma.
Látom én, hogy nyitott a port.
Ment is rövid ideig, már örültem, hogy fut, erre leakadt ugyanazzal a hibával... -
-
Pjoe69
tag
válasz
Intruder2k5 #10210 üzenetére
Sajnos nem vágom, hogy mire utalsz a "mag" kifejezéssel.
3 torrentet próbálok működésre bírni, mindhárom, másik helyről származik.
Ugyanaz a hibajelenség...
Akárhol nézem is, akár a Luci transmission webes felületén akár a GUI-ban.
ráadásul a GUI-ban a port próbánál is hibát dob.
Minden a Vargalex féle leírás alapján van beállítva.
Nem értem... -
-
Pjoe69
tag
válasz
Intruder2k5 #10207 üzenetére
Success: I can see your service on 78.92.XXX.XXX on port (21234)
Your ISP is not blocking port 21234Ez eddig jónak tűnik...
-
szegto
senior tag
Üdv.
Lenne egy problémám a Transmissionnel.Van egy port forwarding beállítva a transmissionhöz, viszont a probléma az, hogy a DIGI kb hetente egyszer mindig újra kioszt egy új ip-t, aminek a hatására módosítanom kell a port átirányításnál az IP-t a Luci-ban.
A kérdésem az, hogy muszáj kinyitnom egy bizonyos portot a transmissionhöz?
Nem lehet random-ra állítani, hogy ne kelljen port forwarding és ezzel megszűnne a folyamatos módosítgatás?Üdv
-
Pjoe69
tag
Köszi Suste!!!!
Átraktam Swichbe a Tp-Linket a leírásod alapján.
Megy a transmissionNem aggódok a szolgáltató miatt, ha nagyon akar, és ráér, nézelődjön.
Gondolom nem ez lesz a legfőbb programjuk, de majd nézegetem a naplókat...Még egyszer köszi, öröm és boldogság.
Üdv: Zsolt
-
Azt én sem mondtam, hogy kötelező, csak leírtam a megoldás hátrányát!
Nyilván azokra is éppúgy vonatkozik, akiknek nincs is saját routerük, hanem csak a szolgáltatós eszközt használják! Én ilyet se csinálnák, az is biztos, de hát mindenkinek a saját döntése!
Az, hogy ha akarnak belelátnak, nem kérdés! Hiába változtatsz Te meg akármit, egész biztosan van valami "bejárási" lehetőség minden szolgáltatós firmware-ben, mert ugye ezeken sem gyári fw van, hanem a Telekom, UPC, stb... által kreált saját, totál lebutított förmedvények, amik egy normális router funkcióinak a negyedét sem tudják, nem is beszélve egy okosított routerhez képest!
A szolgáltató a szoftvert bármikor frissíti is a tudtodon kívül, ami nem is lenne gond, de már eleve ez is bizonyítja, hogy a megváltoztatott jelszavak ellenére is teljes hozzáférésük van mindenhez! UPC-nél nem oly régen a WiFree keltett felháborodást, mert ezt minden WiFi-s HGW-vel rendelkező ügyfélnél bekapcsolták, azok megkérdezése nélkül, pedig sokan szándékosan kapcsolják ki a WiFi-t az eszközben! Ráadásul mindezt úgy, hogy ki sem lehet kapcsolni, csak ügyfélszolgálat segítségével, de a HGW-ben nem férsz hozzá az erre vonatkozó beállításokhoz, legfeljebb azt láthatod, hogy mikor hányan csatlakoznak a nyilvános AP-hoz!
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #10201 üzenetére
ok,én nem mondtam, hogy kötelező
havernál így van, és nincsen vele gond
ha nekem ilyen cisco-m lenne, akkor én is így állítanám be
szolgáltatóm meg nézegessen amit akar (mi van azokkal, akik közvetlen a HGW-kre csatlakoznak? meg amúgyis használnám a HGW LAN csatlakozóit, ha már adottak...)egyébként tuti belelátnak? ha a jelszó át van állítva akkor is?
persze lehet valami mester jelszavuk..... -
"bár én még mindíg azt tartom jobb megoldásnak, hogy a cisco mögötti gépet switch-be tenni a cisco LAN-jára"
Ez valóban kényelmesebb megoldás, ellenben így egyetlen tűzfala lesz a LAN hálózatnak, ami a CISCO-ban van, és a szolgáltatótól bárki, bármikor hozzáfér a LAN-od bármelyik eszközéhez, és erről még csak tudomásod sincsen! Én tuti nem tenném ki ilyennek a saját LAN-omat, jobb szeretem ha a saját tűzfalamat én egyedül felügyelem, és abba nem tud más beletúrkálni, főleg nem a tudtomon kívül, bármikor!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest