Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.bubo
őstag
válasz
patvaros87 #1798 üzenetére
Neked szerintem a hardwer verzioja a routernek nem v7-s, hanem v6 vgy v4, mert akkor nem a v7-s hez való fw kell neked.A routerben a statusnal vagy az firmware menünél mi van irva?
-
dr.bubo
őstag
válasz
patvaros87 #1794 üzenetére
Amit letöltöttél fw frissitést. Kicsomagoltad és a kicsomagoltat taloztad be?
Vagy csak simán megnyitottad a zip fájlt és onnan taloztad be a bin-t?
-
Spidee
senior tag
válasz
patvaros87 #1794 üzenetére
Milyen verzió szám van írva a routered aljára?
-
patvaros87
csendes tag
válasz
SztiviVander #1790 üzenetére
v7-es az lenne a legfrisebb ha minden igaz. betallózom rányomok hogy frissités kiirja hogy biztos-e és utána nem történk semmi. Mozillába is probáltam már de ott is ugyanez. Nem tudom mi lehet vele. esetleg máshogy nem lehet frissiteni? igen kábelen keresztül.
-
dr.bubo
őstag
válasz
SztiviVander #1788 üzenetére
Párszor itt a topikban ajánlottam már a ASHAMPOO WinOptimizer 5-t [link]
Valakinek segitett és nagyobb lett a wifi sebessége másnak nem.
Használata:
Modulok-->Rendszerbeállitások modositása-->Internet tuner-->Automatikus beállitás-->DSL Wireless LAN (WLAN) révén-->Automatikus optimalizálásNekem 12M-s netem van, a laptopon csak 3M jött át, megcsináltam ezt és utána jött már rendesen a 12M is.
-
SztiviVander
őstag
válasz
patvaros87 #1781 üzenetére
Letöltötted és kicsomagoltad a típushoz való firmware fájlt (xxxxxxxxx.bin) és azt tallóztad be a firmware upgrade-nél ugye? Kábelen keresztül próbáltad? Ha nem a típushoz vagy azon belül is nem a verzióhoz való firmware-t akarsz rátölteni akkor azt jelzi (valami nem megfelelő fw verzió dumát ír ki), és nem engedi az upgrade-et, de olyat nem csinál akkor sem hogy nem történik semmi.
-
dr.bubo
őstag
válasz
Gokart1 #1787 üzenetére
Mekkora sebességü az interneted?
Ezzel megtudod nézni, hogy a közeledben levő wifi hálozatok, melyik csatornán sugároznak. [link]
A router alapból 6-on van. Neked olyan csatornát kell választanod, amelyet nem hasznánlnak vagy kevesen és gyenge a jele, a linkelt progi szerint. A csatornák között átfedés is van, azok is zavarják egymást, érdemes olyat kiválasztani, ami nincs átfedésbe másikkal, ha lehetséges. -
SztiviVander
őstag
válasz
Gokart1 #1787 üzenetére
Lásd: [link]
Mellesleg váltottam 5-6 levelet a support-al, ennek hatására felraktak egy ujabb firmware-t az oldalukra a v7-eshez, de azzal sem lett semmivel sem jobb. A WR542G wifin ezek szerint nem bír 10-11mbit-nél többet átereszteni. Próbálgathatod a csatornákat (nekem a 2 és 4 volt a legjobb eddig) de csodát az sem fog tenni, én végigpróbáltam az összeset. Routeren keresztül kábellel tökéletesen fog menni.
-
Gokart1
csendes tag
válasz
dr.bubo #1786 üzenetére
Igen közvetlenül kábelen meg van a teljes sebesség, csak wifi-n keresztül nincs. kb 1 és 4 méter távolságban használom és akadályok (fal) nincs közöttük. Elektronikai berendezések az általánosak tévé, DVD lejátszó van a szobában. Tehát igazából nincs mit leküzdjön. Van egy külső Bluetooth vevö a laptopba de amíg nem kapcsolom be az nem atív. Ha Channelt váltok melyiket ajánlod vagy próbálgassam mind a 13-at?. Most jelenleg a 6-os csatornát használja de azt hiszem ezt a router adta, mert nem emlékszem, hogy én azt piszkáltam volna. Az igazsághoz tartozik hogy még mindíg nem próbáltam a routeren keresztül kábeles kapcsolattal, mert azt gondolom annak jónak kell lennie. de majd azt is kipróbálom.
-
dr.bubo
őstag
válasz
Gokart1 #1785 üzenetére
Kábelen megvan a sebesség rendesen?
Wifinél sok mindentől függ, hogy mennyi az elérhető sebesség. (pl. az 542g gyakorlatban kb.20M-t visz át)
De függ még a router és a kliens közötti távolságtól, milyen akadályok vannak (falak),
Más elektromos és vez.nélküli eszközök is zavarhatják.
Próbáld ki, hogy a routerben a wifi beállitásánál csatornát (channel) váltassz. -
Gokart1
csendes tag
torrentnél és egyéb letöltésnél is jelentkezik a probléma
port nyitva zöldjel az oldal pedig aktívat jelez még is lassabb routerrel
a probléma leírásánál elfelejtettem írni hogy csak a wifin keresztül próbáltam a routerrel -
Gokart1
csendes tag
üdv mindenkinek
segítséget szeretnék kérni. van egy tl-wr542G típusú routerem. amikor a router nélkül használom a netet teljes sebességgel tudok letölteni, de ha a routeren keresztül töltök a letöltési sebességem töredékével tudok csak. mi lehet a probléma? -
Spidee
senior tag
válasz
patvaros87 #1781 üzenetére
Biztos olyan verzióhoz szedtél firmware-t, mint amilyen neked van?
Router típusokon belül több verzió van. -
patvaros87
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy sürgős problémám! Remélem tudtok tanácsot adni benne. a firmware-t szeretném frissiteni, de sehogy sem sikerül. Hiába megyek ra a upgrade-ra nem történk semmi. rákérdez hogy biztos hogy frissitem-e igenre kattint és utána nem történik semmi,Próbáltam másik bögészőből is ott is ugyanez a helyzet. Windows7 van a gépen, a firmware-t a legfrisebbet a gyáró honlapjáról szedtem le. Nem tudom mi tévő legyek....
Nagyon várom a véleményeket illetve a tanácsokat! Előre is köszi mindenki -
Spidee
senior tag
válasz
SztiviVander #1779 üzenetére
Hát szerintem marad az, hogy a routerban állítom az ip-ket. Végül is nem tart semeddig.
Köszi azért a segítséget. -
SztiviVander
őstag
jaa értem. hát igen ez ilyen egyszerűen nem fog menni. sajnos a dhcp sem engedi két mac addresshez (wifi meg lan) ugyanazt az ip-t lefoglalni. egy megoldás van rá, egy belső ip-re forwardolsz egy portot, ezt az ip-t pedig fixen beállítod mindkét kártyához de ilyenkor az egyik adapternek mindig tiltva (a LAN kábel kihúzása vagy az hogy a wifi nem csatlakozik hálózathoz, az nem elég) kell lennie különben nem engedi a windóz sem ugyanazt az ip-t beállítani. aztán ha a másik kártya kell akkor az aktívat előbb le kell tiltani és utána engedélyezni a másikat. ez eléggé fapados, te döntöd el ez az egyszerűbb vagy rezerválni a két kártyához egy-egy ip-t ezekre két különböző portot forwardolni és a torrentben állítgatni a portot amikor egyik vagy a másik kártyát használod.
-
Spidee
senior tag
válasz
SztiviVander #1774 üzenetére
Azért lett volna jó egy portot beállítani két ip-hez, mert van amikor a laptop-om wifi-jén keresztül netezek, és van amikor kábelen keresztül, és gondoltam, hogy a uTorrent ne reklamáljon nyitok egy portot a két ip-hez, de a szavaidból azt veszem ki, hogy nem fog össze jönni.
Marad az, hogy vagy átírogatom a routerben a dolgokat, vagy a uTorrentben.
Köszi azért a segítséget. -
SztiviVander
őstag
válasz
dr.bubo #1775 üzenetére
az UPnP csupán arra szolgál hogy megkíméli a felhasználót attól hogy manuálisan állítgasson be kinyitandó portokat, de ettől még a tény tény marad, a router nem tudná eldönteni hogy egy bejövő csomag melyik belső gépnek szól (a bejövő csomagban ugyebár nincs benne a belső gép ip-je csak a külső ip onnantól a router dönti el hogy az belülre hova menjen tovább), ezért is nem lehet egy portot több ip-re forwardolni. azt esetleg meg lehet csinálni hogy egy portot egy belső ip-re az a belső ip pedig load balance-ban szétosztja a bejövő kérést több belső ip között. de ez nem torrentezésre való és nem is akármivel lehet megoldani
egyszerűbb a két belső ip-nek két külön portot nyitni, a torrent kliensben (mert gondolom arra kell, de ha nem akkor más alkalmazásban dettó) pedig a két gépen a két különböző portot megadni mint bejövő kapcsolatok portja.
-
SztiviVander
őstag
válasz
machobymb #1773 üzenetére
ahogy a routered dhcp kiszolgálójában be lehet állítani a lease time-ot úgy a szolgáltatóknál is be van. Amikor a routered igényel egy címet, akkor megkapja azt is hogy ezt meddig használhatja. Ha te ilyenkor nyomsz egy release-t/renew-t akkor a router ugyan elengedi az ip-t és megkéri az újat a dhcp-től de egyben jelzi is felé hogy neki volt egy xy címe amit elvileg megtarthat xxxx dátumig, tehát elsősorban ő azt szeretné elkérni. ha ugyanaz a dhcp szerver szolgálja ki és még tényleg nem járt le a lease time akkor ezt meg is kapja a dhcp-től, tehát ugyanazt az ip-t kapja vissza. így működik a dhcp
ha tudni akarod mennyi időre kapod a szolgáltatódtól a címet akkor köss rá egy gépet a modemre, aztán ha kapott ip-t a géped nézd meg egy ipconfig /all paranccsal a "Bérleti jog" sorokat. Ezután már tudni fogod mennyi időre kell kikapcsolni vagy a routert hogy amikor visszakapcsolod biztos új ip-t kapjon.
-
dr.bubo
őstag
válasz
SztiviVander #1774 üzenetére
Esetleg a routerben az UPnP-t engedélyezni és az megoldaná a portnyitást mindkét ip-re (gépre)?
machobymb : akkor marad a modem áramtalanitása, és utána lehet, hogy új ip-t kapsz.
-
SztiviVander
őstag
Én nem igazán értem mit is szeretnél beállítani. Mert ha KIFELÉ akarod engedni akkor az security/ip address filtering (már feltéve hogy be van kapcsolva a tűzfal). Ha meg BEFELÉ akkor egyértelmű hogy egy portot nem tudsz publikálni két belső ip-re mert ha belegondolsz honnan a pékből tudná a router hogy a külső portjára jövő csomagot melyik belső ip-re forwardolja.
-
machobymb
csendes tag
válasz
dr.bubo #1770 üzenetére
Az rendben van, hogy astatus menupontban, de a gondom az, hogy a WAN résznél a Release gombot lenyomva elvileg elengedi, majd a Renew gombot lenyomva "Obtaining Network Parameters..." üzenetet kapok, s egy idő után újra az előző IP-címet mutatja, tehát nem kap újat a router a modemen keresztül.
A wan beállítások a következők:
Connection type: Dynamic IP
Host name: -
IP Address: 84.x.y.z
Subnet Mask: 255.a.b.c
Default Gateway: 84.u.v.w
MTU size: 1500 (alap érték)
Get IP with Unicast DHCP nincs kipipálvaA szolgáltató a T-kábel, 5Mbit-es kábelnet-es kapcsolat.
Vajon miért szarakszik? -
japy
őstag
Erre valaki azonkívül hogy ne kapcsoljam le az áramról!
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
WR642G Routeren hogy tudom azt beállítani, hogy egy portot két ip-n is kiengedjen?
Köszi előre is!
-
machobymb
csendes tag
Üdv!
Most lett t-*** kábelnetem és van egy tl-wr641/842 routerem. Azt szeretném megtudni, hogy a router hogyan tudja a modemet rávenni, az IP cím megújításra? JDownloaderrrel töltenék, s szeretném, ha a letöltés végén IP címet újítana, hogy újabb darabot töltsön le.
Laci
-
japy
őstag
A gép indítása után megint nem volt netem! (Teljes áramtalanítás után!) Pedig már másik routerem van tl-wr642G Tapasztalt már ilyet valaki? És az a mókás-és idegesítő a dologban hogy nem mindig csinálja! Ötlet?
-
dr.bubo
őstag
Fw leirásában ez van irva: Ez az fw német felhasználoknak készült.
Az 1.bin translate fájl, átmenet a angol és a német nyelvü végső fw között.
2. bin a maga a friss fw.És van egy rossz hirem, az is oda van irva, hogy ha ezt az fw-t feltetted régebbi angol verziók már nem tehetők vissza rá.
Kezdhetsz németül tanulni.
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Feltettem a Német firmware-t a v3-s 642-s Routeremre.
Két bin fájlt kellet megadni a routernek.
Én arra gondoltam, hogy az egyik bin fájl arra van, hogy majd leforditja a német kezelőfelületet angolra. De most úgy néz ki, nem arra van mert német maradt.
Én rontottam el valamit, vagy nem is a forditás miatt van két bin fájl?Köszi előre is!
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok!
WR541G/542G v4 typusú routerem van, és szeretném engedélyezni a QoS-t, de nem találok ilyet az advanced menüben, a manual szerint kéne lennie. Lehet csak újabb frimwarrel van? Néztem a legújabbat, de nem találtam arra utalást, hogy ebben tették volna bele. Ez a firmware van most fennt
3.8.1 Build 080519 Rel.33560n
nyáron raktam fel, azóta ha jól láttam egy jött ki ami újabb.
Tipp?
-
SztiviVander
őstag
hali,
az én gondom nem átlagos egy WR542G routerrel, de hátha valaki találkozott már vele.
adott két notebook wifivel meg a router. net egyenlőre máshonnan jön (szintén wifin) szóval a wan portján nincs semmi. egyenlőre arra szolgálna a router hogy két gép közt lehessen adatokat mozgatni.
na most 10mbit-nél többet az istenért sem lehet kihozni belőle 54g-n. ha B only-ra állítom a routert akkor a helyzet még siralmasabb ott kb 1mbit amit tud a két gép közti file másolásnál. a gépeken nincs semmi extra tűzfal vagy bármi, de próbáltam még a windózos tűzfalat is kikapcsolni (mondjuk csúnya lenne ha az bezavarna), persze tök hatástalan. mindkét gépen a windoz kezelte a wifi-t, semmi extra program (intel wifi pro vacak, meg dell wlan card segédprogram) nem volt felrakva.amit még eddig próbáltam:
routeren (alap konfig, se tűzfal bekapcsolva se QOS, se semmi):
- csatornák, országok változtatása
- wifi titkositás nélkül, wep-el, wpa-val, wpa2-velegyik notebook:
- újratelepítve mert amúgy is ráfrt (XP SP3 hun + ms update-ek), legfrissebb driver az intel oldaláról a 2200bg kártáyhoz.
másik notebook:
- win7 enterprise volt rajta, ujratelepítve szintén XP sp3 + ms update-ek, plusz legfrissebb driver a dell 1490 (broadcom gyártmány) wifi kártyához (2009.10.21.)
- wifi kártya csere intel 4965agn -re + legfrissebb driver az inteltőlmindez hatástalan. próbáltam azt is hogy egyes noti ráddugva kábelen, második noti wifin, helyzet ugyanaz. fordítva dettó (egyes noti wifin, kettes lan-on). ha mindkettő lan-on van akkor 80mbit-et tud ami teljesen jó is a 100mbit-es hálózaton.
firmware frissítés sajna kilőve mivel ez v7-es és már gyárilag a legfrissebb (és jelenleg egyetlen) firmware van rajta. ja a kettes noti másik AP-n (cégnél, valami alig ismert azaz nem cisco/linksys/d-link) kb 20-25mbitet tud 54g-n.
szóval ezzel most együtt kellene élni mert ez a router 10mbit-et tud az 54g-n vagy érdemes lenne írni a supportnak? persze ez netet használva lehet hogy nem jönne elő még 10mbitmél nagyobb internet sávon se mert lehet hogy a wan port felé jobban működik.
esetleg ha valakinek van otthon hasonló környezete (két gép wifin plusz egy ilyen router) kipróbálhatná mit tud az övé mert én azt gyanítom hogy itt a router hibás.
még azt megpróbálom hogy leszedem a dell-től (mindkét noti dell) az általa javasolt (és persze jó régi) drivereket a segédprogikkal együtt a két kártyához és kipróbálom azzal, de nagyon meglepne ha az bármit is segítene rajta.köszi előre is ha valaki szán rá időt, üdv
ST -
dr.bubo
őstag
Ez van irva, a 543g könyvébe irva: "One 10/100M Auto-Negotiation WAN RJ45 port, Four 10/100M Auto-Negotiation LAN RJ45 ports supporting Auto MDI/MDIX
A WAN port nem támogatja az AUTO MDI/MDIX-t, tehát nem mindegy a milyen kötésü kábel megy bele. (remélem jól tudom
)
A hálo kártyád támogatja valószinüleg és a digi switche is, ahova kötve vagy azért müködik router nélkül a neted. -
dr.bubo
őstag
Tehát a te routered másnál mükszik a digi nettel?
De nálad másik router sem müködik? Mindent jól állitottál be, a routerbe csak a digis felhasználónevet és jelszót adtad meg?Mivel a routered másnál megy jól, csak nálad nem a digivel, és más router sem megy nálad, valósznü, hogy a digisek félre kötöttek valamit, mintha a digis topikban olvastam volna régebben, hogy valaki ugyan igy szivott a routerével (simán géppel ment a netje).
És kiderült, hogy a digisek cseréltek fel valami szálat a kötéseknél. -
nbl2
senior tag
Sziasztok,
Kipróbáltam egy havernál a routerem TP-LINK 543g és nálam megy a digivel. Elhoztam az övét ami egy conceptronic nevű és ő ezzel netezik de ez sem jó nálam. A TP-LINK olyan mintha nem is lenne rákötve az internet mert ugyan azt csinálja ha be van dugva az internet ha nincs.
Nem találkozott valaki hasonlóval, hogy mi lehet a gond? Csak simán a gépbe dugva van netem. -
nbl2
senior tag
Sziasztok,
Tegnap lecseréték a tvnetworkos (PPPoE) nete digire(PPPoE). Azóta aTP-link wr543g routerem nem tud csatlakozni a nethez. Természetesen az is PPPoE volt és átírtam a felhasználónevet meg jelszót, de egyszerűen nem kap IP-t. Valakinek valami ötlet ezzel kapcsoltaban?
Router reset megvolt. Ap mod kiválasztva, wan connectionnál PPPoE kiválasztva fel.név és jelszó beállítva, advenced settings részben a service és ac name mező üres.
Valakinek valami ötlete?
-
Đusty
addikt
válasz
dr.bubo #1749 üzenetére
ok, köszönöm
hiányoltam egy indítható progit a startmenüből de ezekszerint ilyen nincs, nem tudtam, hogy működik, egyszerűen összedugtam a gépeket betettem a cd-t amit adtak és az ok nyomogatásokkal minden egyből működött (persze egy jelszót be kellett írni)
innentől kezdve voltam meglőve, hogy bármit is hogy tudok állítani mert semmi progit nem tett fel, és a WIFI-hez még kellene egy jelszó is gondolom a titkosításhoz.köszi még egyszer
-
-
Đusty
addikt
Egy kérdés a hozzáértőkhöz:
Ha leszedem az antennát, mivel úgyis csak a kábeles részt használom, nem lesz baja? -
copyand75
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Abba szeretném kérni valakinek a segítségét hogy mobiltelefonnal szeretnék a router-hez csatlakozni, csatlakozik is de kb 10 perc után bont, és ujra kell csatlakoznom a routerhez.
Router: TL-WR542G
Mobil : Lg ArenaElőre is köszönöm
-
Auratech
őstag
642G ruterem van. A suliban rendesen működik a nagyobbik verzió. Azt ott be is tudom állítani.
Itthon van egy hsdpa huawei (t-moblos) net pöcök, amiről a wilág bejön a gépre. Ez ugye rendben van. Jel, kapcsolat, tcp/ip, minden ok. Xpsp3 van a gépen. sygate és a Virus Buster védelemmel, naprakészen frissítve. Nem akad semmi a kapcsolat stabilan 2.7Mbit le 0,35 fel.
Mi a csudát kell kapcsolgatnom ahhoz, hogy a net a wifin keresztül elérhető legyen mobil telefonról? Valamint a mobiola webkamera is dejó lenne, ha wifin keresztül működne. Van esélyrá, hogy valaki épp hasonló eszközökkel jutott dűlőre? Köszi! -
Borokafa
őstag
A lease time-ot feltoltam maxra majd reggel kiderül.....
-
Borokafa
őstag
válasz
dr.bubo #1735 üzenetére
Van egy motorola modem a router előtt, elvileg itt is dynamic ip kiosztás működik. A modem menüjét eddig nem piszkáltam, de amíg arról egy gép ment nem volt vele gond.
A modem és a router nincs kikapcsolva. A modemen állandó net kapcsolat van. Mintha a router és a modem közti kapcsolat szűnne meg időnként.
Igen nyomtam save-et -
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
Üdv mindenkinek!
Van egy Tplink 340GD routerem kábelen és WIFI-n is működik rendesen (kabelnet), viszont ha pl. este kikapcsolom a gépeket, másnap csak úgy van net ha újraindítom a routert. Szerintetek mit kellene beállítanom, hogy ez megszűnjön? -
-
dr.bubo
őstag
A 4 lan port mindegyikében próbáltad a kábelt?
A routerben nem kapcsoltad ki véletlenül a dhcp servert? Mert, akkor csak fix ip-vel éred el.Resetetelted a routert? Áram alatt 10mp-ig nyomva tartottad a reset gombot?
Van másik reset mod:
Áramtalanitsad a routert, majd nyomd meg a reset gombot, és tarsd lenyomva. Kapcsold be a routert (helyezd áram alá) és még tartsd nyomva a resetet gombot kb.15mp-ig.
[link] -
Ossi91
csendes tag
válasz
dr.bubo #1722 üzenetére
Persze, össze van kötve (nekem wifi érzékelőm nincs, úgyhogy részemről csak a kábel lehetséges).
Ami viszont még gáz, hogy amikor megvettem a routert, még rendesen látta a gép, be is tudtam lépni a konfig felületbe, viszont netem nem volt sehogysem, akkor elkezdtem dugdosni még a kábeleket, és azóta semmi.
-
Ossi91
csendes tag
Szevasztok!
Lenne egy nagy gondom. Kábelnetem van, ha a modem össze van kötve a gépemmel, rendesen van net, minden oké. Ma viszont vettem egy routert, mivel anyám is szeretne netezni (wifi), és ha a routert közbeiktatom, netem sincs, a gépem a routert sem érzékeli, megpingelni se tudom, weben keresztül se tudom konfigolni, semmi. TCP/IP autómatára van állítva.
Valaki tudna mondani vmi tippet? (párszor már resetelve lett a router)
-
gabozda
csendes tag
A verziószám megfelelő v3, külön figyeltem rá, de egyébként már az fw frissítés előtt is ezt csinálta, és a frissítéssel sem változott semmi.
Igazad van itt tényleg azt írja hogyha villog akkor működik rendesen. Nekem ami a dobozban volt rövid kezelési útmutató azon pont fordítva van. Mondjuk nálam vibrál, lehet ez azt jelenti hogy dobd a kukába jó nagy ívben csak kihagyták a kézikönyvből
-
gabozda
csendes tag
válasz
dr.bubo #1699 üzenetére
Fw fríssítettem, mindenféle beállításokat próbáltam de eddig semmi sem használt. Megy a net a wifin és kábelen is csak egyszerűen sokkal lassabb mint amikor nincs a router a képben. Valahol olyasmit olvastam hogy adapter probléma lehet, de ebben erősen kételkedem, és nem is tudom kipróbálni másikkal.
-
hati
addikt
Megjött a 1043ND-m, de nem megy a gigabittes kapcsolat.
3 gép van rákötve, cat5e kábellel és mind a három nem ad linket, sem a hálókártya, sem a router diagnosztikai ledjén. Ha átrakom fix 100-ra, a hálókarikat, akkor van link.van 5letetek?
-
nbl2
senior tag
Sziasztok,
Tegnap lecseréték a tvnetworkos nete digire. Azóta aTP-link wr543g routerem nem tud csatlakozni a nethez. Természetesen az is PPPoE volt és átírtam a felhasználónevet meg jelszót, de egyszerűen nem kap IP-t. Valakinek valami ötlet ezzel kapcsoltaban?
-
dr.bubo
őstag
Mindegy, hogy melyik fw-t teszed fel, Hardwrverziotól függetlenül. (v4, v6) Mert, ha megnézed a tp-link oldalán [link] , akkor láthatod, hogy a v4 és a v6-hoz is ugyan az az fw van.
A 081021-s kell neked, 2 becsomagolt fájl lesz, az egyik a translate végzödésü, ezt kell elösször feltenned, majd a simát.
Ha ezt az fw-t frissitést megcsináltad ez után régebbi fw-k nem tehetők fel rá/vissza.kali most gyorsabb volt.
-
Tosee
őstag
Üdv!
Ezt most vettem észre, pedig már régóta használom a routert (542G):
Megnéztem a router alján lévő hardver verziót, ami 6.4
Megnéztem a firmware-t a menüben, és ott ez van: v4
bővebben:
Firmware Version: 3.7.2 Build 071123 Rel.38927n
Hardware Version: WR541G/542G v4 08118989
Csak azért vettem észre, ezt mert gondoltam frissítek egyet, biztosan van újabb de egyenlőre nem tudom, hogy melyiknek higgyek...Tudtom szerint ezeket ver. X alapján kell frissíteni, szóval most megakadtam... nem szeretném elrontani a router-t!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Milyen házat vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF +RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
- LG OLED65C3 EVO Smart OLED Tv! 48"/4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/
- Dell Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest