Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
Van egy ilyen típusú (első a címben) routerem. Sehogy se tudom beállítani az internetet rajta (PPPoE). Kérdésem valakinek működik PPPoE-vel? Mert nekem sehogy sem megy.
-
n00n
őstag
válasz
ritkaság #3396 üzenetére
A hálózatok alatt kellene lennie olyasminek, hogy Windowsos megosztás. Az Ubuntunál pedig a megosztani kívánt mappára jobb gombbal katt és keresni valamit megosztás nevű lehetőséget. Ilyenkor feltelepíti a szükséges csomagokat (Samba). Ezután újra kell indítani a szervizt vagy a számítógépet.
-
Sianis
addikt
válasz
ritkaság #3394 üzenetére
Az új Ubuntuk már egészen jól fel tudják deríteni a Windows hálózatokat, nekem legalábbis mindenféle boszorkányság nélkül működik, látja a munkacsoportokat és az azon belül lévő dolgokat. Illetve be is lehet állítani megosztást egy-egy mappára Ubuntu alatt, bár első alakalommal ez majd szólni fog, hogy samba kiegészítőt fel kell tenni.
Sianis
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segitség. Sajnos router területén nem vagyok otthonos, tehát ha van 5leted szájbarágosan pls, akár pm-ben. Van egy 542g routerem. A lányom Ubuntus géppel csatlakozik a routerhez( az egyetemen muszáj!, laptop), én xp-vel. Hogyan lehetne a két gép között adatátviteli kapcsolatot létrehozni? -
riki
senior tag
válasz
butch3r #3389 üzenetére
Véletlenül nem nod32 a védelmi programod ? Mert ,ha igen hamarosan jön a javítás. Addig két lehetőséged van. Csökkentett mód hálózattal vagy Hzoli ötlete:További beállítások / Web és e-mail / Protokollszűrés / Kizárt IP-címek / IPv4-cím hozzáadása / Router IP címe (pölö: 192.168.1.1)
- Így orvosolható a probléma. -
BullZeye
veterán
válasz
butch3r #3389 üzenetére
Ötlet, van rajta egy kis reset gomb, azt már megnyomtad hosszasan? Windowsnak nincs sok köze hozzá, valszeg elírtad jelszót, nekem pl az volt 1x a problémám, hogy max X karakteres lehet a jelszó én meg X+2 karaktert írtam, és automatikusan levágta az utsó 2 betűt, de mikor belépéshez használtam volna már nem.
-
BullZeye
veterán
ssl.gstatic.com probléma végleges megoldása, aki még nem tudná.
c:\Windows\System32\drivers\etc\hosts fájlra jobb gomb szerkesztés, bemásolod ezt a 3 sort legalulra:
74.125.39.120 ssl.gstatic.com
74.125.39.120 maps.gstatic.com
74.125.39.120 gstatic.comBöngésző újraindítás, cache törlés, és lám, már müxik is minden. DNS beírása egyik nap működik, a másik nap nem, ezzel egyenlőre müxik egy jó ideje.
-
BullZeye
veterán
WR642g-hez van lehetőség, hogy mondjuk minden nap reggel 6kor újrainduljon a router?
Jobb routereken van lehetőség, hogy mondjuk este 10től reggel 8ig offline legyen a router, ezen miért nem találok ilyet? -
OP-ToTo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Tp-link tl-wr543g routerem. Albérletben használom, torrentezést szeretném tiltani rajta valahogy. Lehetséges ez? Mac adress alapján le tudom kapcsolni az adott embernél a netet, de én másra gondolnék.
Esetleg az utorrent által használt portot letíltani, vagy csak az ő gépén a sebességet lecsökkenteni stb...
Port QoS Settings ezzel már próbálkoztam. Az adott ember lanon van bekötve, a többiek wifit használnak.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
-
norbi0604
aktív tag
Oké, köszi, V7-es hardver van rajta, ahhoz szedem az fw-t.
-
Tosee
őstag
válasz
norbi0604 #3383 üzenetére
Szia!
542G-hez kell firmware-t keresni! A fő kérdés, hogy melyik verzió...
Ha ez megvan, akkor a TP-Link weboldaláról a megfelelő verziószámhoz tartozó firmwaret kell letölteni, majd felrakni a routerre!OpenWRT, DDWRT, Tomato, ezek alternatív firmwarek! A gyárinál jóval több szolgáltatás, beállítási funkció elérhető velük! Viszont a routered tudtommal nem szerepel a támogatott eszközök listájában...
-
-
norbi0604
aktív tag
Sziasztok!
A TP-Link TL-WR542G routerhez melyik a legfrissebb firmware? A router menüjében az van kiírva, hogy "Model No. TL-WR541G/TL-WR542G" most akkor melyikhez keressek fw-t? Illetve még annyi, hogy van ez az Open wrt, ez tuladonképpem mi célt szolgál?
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Van egy TP-Link WR541G routerem.
A problémám az, hogy ma váltottam internet szolgáltatót és a sebességgel probléma van.
Eddig adsl volt és azzal nem volt baj.
Most digi 20/10 netem van. A letöltés jó, de a feltöltés csak 1 Mbittel megy.
Ha átdugom csak a gépre, akkor jó.
Mi lehet a baj?
Sebesség nincs korlátozva.
Köszi!
Üdv.
-
G4bi89
senior tag
Ezt is megéltük 2 és fél hónap után ?
Megjavult a google maps 642G router + DIGInet komlóval ...
Minden trükközés nélül tökéletesen működik -
Tosee
őstag
1. Tedd egy munkacsoportba a gépeket:
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Rendszer
Számítógépnév, tartomány, és munkacsoport beállítása résznél...
Beállítások módosítása...
Számítógépnév fül > módosítás
Mindkét gépen ugyan azt a nevet állítsd be munkacsoportnak!2. A hálózat típusa otthoni hálózat legyen! Hálózati és megosztási központ > bal oldalon speciális megosztási beállítások módosítása...
Otthoni vagy munkahelyi, és az alábbiakat engedélyezd:
- Hálózat felderítés
- Fájl és nyomtató megosztás
- Megosztás jelszavas védelemmel (ha szükséged van rá)3. Fájlmegosztás:
Jobb klikk a megosztani kívánt meghajtón vagy partíción, majd tulajdonságok...
Megosztás fül -> speciális megosztás -> mappa megosztása elé pipa.
Az engedélyeknél pedig állítsd be a neked megfelelőt majd OK!Ha esetleg nem a win beépített tűzfalát használod, hanem valami másik gyártóét, akkor azt érdemesebb kikapcsolni arra az időre még a hálózat működőképes lesz, és utána azt külön beállítani!
-
Tosee
őstag
Üdv!
Milyen oprendszer van a gépeken?
Fájl és nyomtatómegosztás 7 és XP között -
Hoby
tag
Sziasztok 542-es routert vettem minden megy tökéletesen.
Kérdésem az lenne, hogy tudnám beállítani a belső hálózatot (egyik gépről simán barangolhassak a másik vinyóján) Eddig hálózati részen csak magamat látom mindkét gépen.
Full kezdö vagyok hálózati témában.fő PC lanon van noti wifin-n.Elöre is köszönöm.
-
-
APC ADAM
tag
semmi nem történik pedig v 30mp-ig nyomtam és ezen a gépen megy a net a többin pedig nem
Visszadugás közben nyomtan de nem áll vissza
Mintha nem is nyomnám a gombot simán feláll a rúter pedig érezni hogy van ellenállás amikor lenyomo benne a gombot.
Vagy addig húzzak kii minden belőle?hátha ugy jobb? -
TRob1
veterán
válasz
APC ADAM #3371 üzenetére
How to reset TP-LINK products to factory defaults
Ne kihúzás közben nyomd, hanem visszadugás közben.
-
APC ADAM
tag
ÜDV!
Neked 1 WR642G routerem van és most tudtam meg hogy a szomszéd is az én netemet szivolázza ezért átírtam a router jelszavát és a wifiét is de nem enged be az új jelszóval a menübe és a többi itthoni saját gépem így nem tud csatlakozni.
Hogyan lehet resetelni a router hogy visszaáljon az admin admin jelszó és felhasználónévre?
Kihuztam és közbe nyomtan a reset gombot de semmi -
v.attis
őstag
Nézd át a router menüjét de kábeles csatlakozással. A kézikönyvben van leírás a router IP címéről és a belépési jelszóról.
Asszem: 192.168.1.1
felhasználónév és jelszó: admin
Ez utóbbiban nem vagyok biztos, mert én már megváltoztattam.
Ha jól emlékszem nekem gyárilag nem volt "g"-re állítva a wifi, lehet nálad sincs.
Ha minden rendben a routerben, akkor:
-Biztos, hogy a gépedben a wifi kártya tudja a "g" szabványt?
-Ugyanott az antenna nem eshetett le?
-Esetleg más használja? Szomszéd... -
v.attis
őstag
-
jom
csendes tag
Sziasztok!
Érdekes problémával bírok, már mindent kiprobáltam és nem értem mi lehet a baj.
Adott egy teljesen új tp-wr542g router legújabb firmware-vel, UPC net 30/3 egás.
A baj, hogy wirelessel a router 3-4 megát visz csak át, ha kábellel kötöm össze a notebookot és a routert akkor teljes sebességgel megy, viszont wirelessel csak a 10-edét viszi. Oprendszer: win7, minden alapbeállításon van. Korábban már reseteltem a modemet és a wireless-t is, olvastam a beállításokról, probálgattam, de ugyanaz a probléma.Mi lehet a baj?
Kérem segitsetek!!!!
Köszönettel:
Jom -
Tosee
őstag
válasz
v.attis #3361 üzenetére
Igen a másik IP valószínűleg maga a router! De erről megbizonyosodhatsz ha összehasonlítod a MAC címeket! Az ismeretlent amit wireless statistics-nél látsz, a router alján található matricán feltüntetett MAC címmel!
Ha jól tudom a NAS -ban van olyan fukció, hogy csak felhasználónév és jelszó megadása után lehet hozzá kapcsolódni! Esetlegesen több felhasználó is megadható, így külön is beállíthatod, hogy ki mihez férhet hozzá (amennyiben támogatja a felhasználó / csoport szintű jogosultságkezelést)!
-
Cr@c@
csendes tag
Tisztelet mindenkinek!
Egy olyan gondom volna a szomszédtól kapunk Wifi Ruteren keresztül netet,én ezt egy PCI kártyával veszem D-Link DWL-G510 amit LAN-on keresztül szeretnék tovább küldeni egy TP-Link-re TL-WR340GD amivel szeretném tovább szórni a netet egy másik gépre amiben ugyszint egy Wifi kártya van Sweex LW057.Hogy lehet ezt megoldani?Minden segitséget előre is köszönök!
-
v.attis
őstag
Köszönöm!
Ott két gép szerepel aminek kikapcsolt wifinél is mozog a csomagforgalma, a másiknál meg akkor mozog, ha bekapcsolom a wifit. Ellenben lejjebb a sima statisztikáknál helyesen mutatja. Gyanítom, hogy az a másik IP cím a wireless statistics-nál az maga a router ahogy komunikál a modemmel. Szóval úgy tűnik nem használja senki. Legalábbis most.
Azt hogyan kell beálítani, hogy csak név és jelszó kérésével tudjanak csatlakozni a routerhez, vagyis rajta keresztül a nethez?
Azért kérdezem, mert venni akarok egy NAS-t és jó lenne, ha senki nem férne hozzá. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Azt hogyan tudom megnézni, hogy 542-es wifi routerrel használja-e valaki a netemet? Van beállítva jelszó, de pl a windows nem kéri, hanem startból csatlakozik. Szóval nem vagyok egy nagy router mágus és lehet, hogy rosszul védtem le. -
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni hogy a TP-LINK TL-WR542G routeren a generic routing encapsulation (GRE) 47 csomagokat hogyan tudom átengedni?
Sajnos e nélkül nem tudok VPN (PPTP) kapcsolatot létrehozni.
OPENVPN kizárva csak a PPTP protokol jöhet szóba mivel egy mobilról akarok VPN kapcsolatot lettesíteni Windows 7 rendszerrel!
Köszönöm a válaszokat!
-
xxman
senior tag
Igen minden valahogy így van...
-
xxman
senior tag
-
xxman
senior tag
Üdv!
Nekem 108M TL-WR642G 4.1 Extended Range-m van , és sehol se találom a CDt hozzá a netes driverek közül meg nem találtam olyat amit a WIN7 meghajtana
HA valaki lineklne egyet azt megköszönném -
Zolexx
aktív tag
Üdv, a router beállításnál a Wireless-->Wireless Advanced fül alatt a Transmit Power: high, middle ,low beállítása a wifi erősségét változtatja?
Őszintén szólva nekem csak egy két szobába kell a wifi, és ha felesleges, akkor nem kell a maximumon üzemelnie a wifinek. Köszönöm -
troooper
tag
Szevasztok!
Adott 20/4 es net, valamint egy TL-WR542G router (ver7.23). A router beállítása a rainmenes honlap szerint megtörtént, viszont a max letöltési sebesség így ~3,5 Mbps. Most váltottam szolgáltatót eddig a 4/1-es is ennyivel ment max. Mi lehet a hiba?
-
n00n
őstag
válasz
dr.bubo #3342 üzenetére
Igen, próbáltam már több kábellel (illetve kábeltesztelővel is ellenőriztem) is. Modem IP-je nem tudom mennyi. Átraktam a routerét már 192.168.2.1-re és 192.168.3.1-re is és semmi.
Az lehet, hogy a modem nem támogatja ezt a routert, mert már nagyon régi a modem, és a régi SMC routert kapásból viszi.
-
n00n
őstag
Adok még kis háttérinfót, hátha valaki rájön, mert én lassan ott tartok, hogy kalapáccsal verem szét a routert.
Így néz ki a hálózatom:
ADSL Modem (PPPoE) ------- Router -----vezeték-----Gépek
Hiába állítom be a routerbe a felhasználónevet és a jelszavat, semmi nem történik. Próbál csatlakozni, villog mindkét eszközön a WAN led és ennyi. Egy másik (már sz@arakodó) routert a helyére rakok, beállítom és működik. A TP-Link router biztos, hogy jó, mert már 2 hónapot lehúzott egy másik albérletben. Valaki adjon valami ötletet, mert már odavagyok...
-
falco1
tag
válasz
tzimash #3332 üzenetére
Fasza, már a google publikus DNS szerverei is ezt a szar broadcast címet (74.125.232.255) adják vissza, szal a 8.8.8.8 és a 8.8.4.4 már nem használható.
Amik továbbra is működnek :
4.2.2.1
4.2.2.2
4.2.2.3
4.2.2.4
4.2.2.5
4.2.2.6
156.154.70.1
156.154.71.1
198.153.192.1
198.153.194.1
Ha tesztelni akartok egy DNS szervert a probléma szempontjából win alatt:
nslookup ssl.gstatic.com 'dns server ip cime'
Ha nem ezt a 255 végű broadcast címet adja vissza, akkor jó. A sebesség megállapításához használjátok ezt:
http://www.grc.com/dns/benchmark.htm
Nálam a 4.2.2.x -esek a leggyorsabbak. -
n00n
őstag
Sziasztok!
Egyszerűen nem boldogulok a routerrel. Egy régi SMC-t szeretnék lecserélni. Beállítom a PPPoe-ben a felh. + jelszó párost (csak vezetékes net kellene elosztásra) és semmi sem történik (nem kap a WAN IP-t). SMC routerben pedig simán működik. Kell még megadni még valamit?
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
TP-LINK TL-WR542G típusú routerem van. Kérdésem, hogy meg lehet-e azt oldani valahogy, hogy időszakosan - pl. havonta - e-mailt kapjak a hálózatra csatlakozó eszközök azonosítóiról (MAC címéről?)? Ha igen, hogyan?
Előre is köszönöm!
-
mixtape23
csendes tag
Hello vettem az 543 g helyett egy ilyet 150M Wireless Lite N Router
Model No. TL-WR741N / TL-WR741ND és megszüntek az xboxon a laggok csak most ledobál a liveról állandóan ha újraindítom a gépet akkor megint csatlakozik ha elkezdek black ops ozni akkor ledobez már nevetséges
Segítséget előre is köszönöm
-
Claude Leon
senior tag
-
falco1
tag
-
TRob1
veterán
Nézzetek rá a dologra! Nálam most minden OK (délelőtt még xar volt
)
Nincs 10 perce hogy eldöntöttem, holnap veszek egy 841ND-t. Aztán 1 topicban vki linkelt vmi Androidos appot, ránéztem, és megy a Market (ami eddig szintén nem ment jól). Na mondom go gugli maps, erre az is OK.
-
Krapulax76
tag
válasz
tzimash #3319 üzenetére
Sziasztok!
Nálam is ugyan ez volt a probléma a guglival. 642-es routerem volt. Megpróbáltam minden féle beállítást, de nem használt sajna... 3 gép van a hálón. Amin Win7 32 bit volt telepítve, az gatter volt. Az XP-s rendszeren néha ment, néha nem. Win7 64 bit-es rendszeren pedig jól ment. Tegnap vettem egy másik routert (TL WR-740N). Azóta nyugi van, és műxik mindegyik gépen a gugli is! Sajnos más megoldást nem találtam.
-
BullZeye
veterán
Szerintetek, ha visszaviszem garanciába, akkor ezzel a hibával, mondván nem támogatja TP link már, és nem készül hozzá FW, emiatt nem működik google rendesen, visszaveszik? Van még rá kb 2 hónap garancia.
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Látom egyre többen vagyunk...
Szintén Tp-link+diginet. Már lassan 1 hónapja szívok vele -
dr.bubo
őstag
-
kandur27
csendes tag
Sziasztok! Adott egy am mikrós net illetve egy asztali gép meg laptop. Sajnos a net végett ki kell kapcsolni a routerben a dhcp, így csak switch-ként müködik, így az internetet nem a "wan" portba kell csatlakoztatni. Az asztali gép kábellel kapcsolódik a routerhez a laptop pedig "wlan"-al. A net frankón megy mind a két gépen csak a megosztást nem tudom megoldani. Az asztali gépen WinXP van és ezt szeretném megosztani, hogy a laptopról lehessen látni a meghajtókat. A laptopon Win7 van, namármost az asztali gépről meg tudom pingelni a notit, viszont a notiról nem az asztalit. A tartomány is megegyezik. Van valakinek ötlete? Köszönet
-
G4bi89
senior tag
Jó lenne már valami megoldás (**** google csinálhatna valamit mert ők tolták el...)
Azért van újabb fél megoldás https://maps.google.... webcímet használjátok. Így nekem működik
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Illidan #3313 üzenetére
Talán azért nem támogatják, mert amióta kijött az n szabvány azóta nincs rá szükség.
akinek elég a g, annak ott az 542 (amíg a készlet tart), akinek kevés, az n-est vesz, a nem szabványosított super g pedig kihalt.Persze a diginet/google problémádra sajnos semmit sem tudok.
-
Illidan
tag
Üdv Mindenkinek!
Tud esetleg valaki már ellenszerrel szolgálni a Diginet /TP-Link TL-WR642G / Google kombó problémára? Olvasva a hozzászólásokat többeknek is előjött ezzel kapcsolatos hibajelenség, ám az utóbbi pár napban, hétben elég nagy a csend, és sajnos nem azért, mert valaki leírta volna a tuti megoldást
(Router újraindítás, tűzfal kikapcsolás, cookie törlés és egyéb hasznos google "tanács" nem segít)Furcsa egyébként, hogy a TP-Link globál oldalán a támogatott termékek között már nem is szerepel ez a router, míg régebbi típusok ott vannak. Persze más útvonalon el lehet jutni a WR642-G-hez, de ez nem túl szép a TP-Linktől...
-
mixtape23
csendes tag
Hello ismét lehet beválik ha a routert kihúzom várok és vissza akkor egy 1 percig nem szaggat tökéletes szerintem a frissítéssel lesznek a gondok vagyis remélem:S
Megoldást előre is köszi
-
mixtape23
csendes tag
Ezeket megcsináltam de még mindig laggolok csak kevesebbszer
-
mixtape23
csendes tag
És a fix ip mi legyen azt nem vágom
-
Tosee
őstag
válasz
mixtape23 #3306 üzenetére
Xbox-nak állíts be fix IP-t! DHCP -> Address Reservation
Majd az alábbi portokat irányítsd át az előbb lefoglalt IP-re! Forwarding -> virtual servers
88-as port (UDP)
3074-as port (UDP és TCP)
53-as port (UDP és TCP)
80-as port (TCP)
1863 -as port (TCP és UDP) video kinect szolgáltatáshoz -
mixtape23
csendes tag
Tl -wr542g routerem van A gondom az hogy xbox on ha játszom valamikor ritkábban valamikor sűrűbben ugrál az emberkém (CoD) nem értem hogy miért. Ha modemból jön a net tökéletes ha routerből wifi-n vagy kábelen rossz:S Eddig tökéletesn működött 1-2 hónapja kezdte el.
Segítségetek előre is köszönöm
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. 6-7 éve megy routeren keresztül a netem eddig nem volt semmi gond.
Szóval a lényeg vettem egy tl-wr642g routert megbízható komámtól.
Párnapja van bekötve és eddig vagy 2szer-3szor szakadt a netem ezt be is tudtam a véletlennek,de ma már nagyon sokszor szakadt és csak az segít ha kihúzom a routert. A modemet nem kell.
A másik furcsaság, hogy csak azokon a gépeken szakad a net amik kábelen keresztül vannak rá kötve. A kis wifis tabi észre sem veszi, ugyanúgy van rajta net.
Egy Huawei SmartAX MT800u-T modemen keresztül jön a T-online-os net a lakásba.Esetleg ha tudtok valami megoldást akkor azt előre is köszönöm.
-
Fire_Vire
tag
Helló!
Köszönet dr.bubo - nak a hasznos leírás miatt
Elsőre sikerültItt a link még 1x ha kellene valakinek:
"Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa "Üdv!
-
japy
őstag
Sziasztok! Ha a routeren beállítok egy jelszavat a wi-fi részhez nem működik az internet! Azt írja ki hogy csak helyi! Mi lehet a hiba! Vista oprendszer!
-
BullZeye
veterán
2 hét alatt nem volt képes DIGI Cache-t üríteni/frissíteni? Másrészt pedig 74.125.232.223 nem az ssl.gstatic.com, hanem a sima google.com címe, és az alapból is működik, nem?
Harmadrészt, ahhoz, hogy működjön ezzel a routerrel, és DIGI-vel, mit kell routerben beállítani (már ha egyáltalán lehet).
-
malnax
csendes tag
válasz
BullZeye #3300 üzenetére
Az én eddigi tapasztalataim hálózati hiba irányába mutatnak. Egészen pontosan a szolgáltató DNS cahce-re gyankszom. Vagy mérgezett vagy elavult.
A tények:
Ezt a két name szervert kapom az IP cím mellé dinamikusan.nameserver 193.110.56.8
nameserver 193.110.57.4$ host 193.110.56.8
8.56.110.193.in-addr.arpa domain name pointer cns02.hdsnet.hu.
$ host 193.110.57.4
4.57.110.193.in-addr.arpa domain name pointer cns01.hdsnet.hu.
$ host ssl.gstatic.com 193.110.56.8
Using domain server:
Name: 193.110.56.8
Address: 193.110.56.8#53
Aliases:
ssl.gstatic.com has address 74.125.232.255
$ host ssl.gstatic.com 193.110.57.4
Using domain server:
Name: 193.110.57.4
Address: 193.110.57.4#53
Aliases:
ssl.gstatic.com has address 74.125.232.255De ha a Goggle publikus dns szolgáltatását kérdezem:
$ host ssl.gstatic.com 8.8.8.8
Using domain server:
Name: 8.8.8.8
Address: 8.8.8.8#53
Aliases:
ssl.gstatic.com has address 74.125.232.223Más IP-t kapok. Ha átírom a /etc/resolv.conf-ot és a nameserverek közé első helyre beteszem a 8.8.8.8-at akkor minden megjavul. Miután újraindítottam a böngészőt.
De a megoldás szerintem nem ez lenne hanem az ha a szolgáltató DNS cache-ei a jó IP-t adnák vissza.
A 74.125.232.255 olyan mintha a 74.125.232.0/24 -ben broadcast cím lenne így a ping válaszok valószínűleg nem ugyanonnan jönnek vissza. Nálam a router tűzfalal úgy van beállítva hogy csak azokat a ping válaszokat engedje be amire kiment a kérées.
A 74.125.232.255-ről nem jut vissza válasz a 74.125.232.223-ről ellenben igen.
Hasonló okokbó timeout-ol minden http illetve https-es kérés is. A csomagok kimennek de a válaszok nem találnak vissza.
A windowsok valószínűleg engedékynebbek mint a unixok vagy a tűzfalak.
$ cat <<_EOF_ |wget -vSi - -O /dev/null --timeout=1 --tries=1 --no-check-certificate
http://74.125.232.255
http://74.125.232.223
https://74.125.232.255
https://74.125.232.223
_EOF_
--2011-07-19 22:34:02-- http://74.125.232.255/
Connecting to 74.125.232.255:80... failed: Connection timed out.
Giving up.
--2011-07-19 22:34:03-- http://74.125.232.223/
Connecting to 74.125.232.223:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response...
HTTP/1.0 200 OK
Date: Tue, 19 Jul 2011 20:34:03 GMT
Expires: -1
Cache-Control: private, max-age=0
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Server: gws
X-XSS-Protection: 1; mode=block
Length: unspecified [text/html]
Saving to: `/dev/null'
[ <=> ] 9,581 --.-K/s in 0.003s
2011-07-19 22:34:03 (2.95 MB/s) - `/dev/null' saved [9581]
--2011-07-19 22:34:03-- https://74.125.232.255/
Connecting to 74.125.232.255:443... failed: Connection timed out.
Giving up.
--2011-07-19 22:34:04-- https://74.125.232.223/
Connecting to 74.125.232.223:443... connected.
WARNING: certificate common name `*.gstatic.com' doesn't match requested host name `74.125.232.223'.
HTTP request sent, awaiting response...
HTTP/1.0 200 OK
Date: Tue, 19 Jul 2011 20:34:05 GMT
Expires: -1
Cache-Control: private, max-age=0
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Server: gws
X-XSS-Protection: 1; mode=block
Length: unspecified [text/html]
Saving to: `/dev/null'
[ <=> ] 8,935 --.-K/s in 0.002s
2011-07-19 22:34:04 (3.60 MB/s) - `/dev/null' saved [8935]
FINISHED --2011-07-19 22:34:04--
Downloaded: 2 files, 18K in 0.005s (3.23 MB/s)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Milyen házat vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF +RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
- LG OLED65C3 EVO Smart OLED Tv! 48"/4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/
- Dell Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest