Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
szia
a barátomnál levő gemini hálózaton a TP-link WN941ND routerben a torrenttet hogy lehet hozzá rendelni common service port azt melyikre kell állítani és a port az lehet bármi pl.59474 természetesen a torrent progban is az van vagy más port cím kell oda -
dr.bubo
őstag
válasz
rabijani #1697 üzenetére
A routerben az internet kapcsolat rendesen be van állitva?
Amikor azt irod, hogy átdugod az ethernetet és a gépbe csatlakoztatod, akkor a router van a géppel utp-vel összekötve? És ugy megy a net? Wifin viszont nem megy?
A routerben wifi titkositásnál: WPA-PSK/WPA2-PSK, minden más legyen automaticon.
gabodza: routerben fw-t frissitettél?
-
gabozda
csendes tag
Sziasztok, már egy éve egy tp-link tl-wr642g router tulajdonosa vagyok. Eddig nem is volt problémám de az utóbbi egy két hónapban furcsa dolgokat művel és egyre rosszabb. Most szántam rá magam hogy visszakötöm a netet az adsl modemre, meg is tettem és a net tökéletesen működik, a letöltés is teljes sávszélességgel megy. Ha viszont visszakötöm a routert akkor a letöltési sebesség a felére(vagy még kevesebbre) visszaesik, és közben is olyan mintha pillanatonként meg-meg állna, ráadásul időnként meg is szakad a kapcsolat egy fél percre. Egyébként a router kézikönyvében olvastam hogy a WAN nevezetű lednek folyamatosan égnie kéne, na ez nekem folyamatosan gyorsan villog, vagy vibrál. Megköszönném, ha tudnátok néhány ötletet adni hogy mi lehet a probléma.
-
rabijani
csendes tag
Csak nem sikerült beállítani.
Kiirja a gép hogy Tp-link biztonságos vezeték nélküli hálózat csatlakozás kiváló.
Net meg nincs, ha meg átdugom az ethernetet a gépbe és csatlakoztatom ott meg van.
Nem értem............ -
rabijani
csendes tag
válasz
dr.bubo #1695 üzenetére
Sikerült megoldani a probléma egy részét.
Mivel valahogy két hálozati hely ikon van a hálozati helyeknél az egyiknél nem volt automatikusra állítva az IP cim keresése. Beállítottam, be tudtam lépni, konfiguráltam, van hálózatom,wifit is talál, már csak netem nincs, de talán azt már megoldom, köszönöm segítséged. -
dr.bubo
őstag
válasz
rabijani #1694 üzenetére
"a gond, hogy nem jelenik meg a router oldala,pedig emlékeim szerint arra simán kapcsolódni kéne, még akkor is ha az ethernet kábel a gépbe van bedugva, nem a routerbe."
Ha routert lan és a géped lan portját összekötöd eléred a menüjét?
Ha pedig csak az internet szolgáltató (ethernet kábel) kábelét dugod a gépbe, akkor nem éred el a router menüjét? Persze, hogy nem éred el, hisz a router nem csatlakozik ekkor a gépedhez. -
rabijani
csendes tag
válasz
dr.bubo #1693 üzenetére
Szia dr. bubo!!!!
Megnéztem, se felkiáltójel, se sárga kérdőjel nincs egyiknél sem, sőt az egész gépen, mivel az úratelpítés után az összes drivert újra raktam a gépre.
Konfigurálni tudom azzal nincs gondom, de köszi a linket, már kinyomtattam. csak azzal van a gond, hogy nem jelenik meg a router oldala,pedig emlékeim szerint arra simán kapcsolódni kéne, még akkor is ha az ethernet kábel a gépbe van bedugva, nem a routerbe.
Más ötlet? -
rabijani
csendes tag
Sziasztok!!!
Remélem valaki tud nekem segíteni.
Szóval az a problémám, hogy kb 2 éve van egy TP-Link -wr542g típusú wifi routerem. Tökéletesen müködött. A hétvégén újratelepítettem a gépemet, na azóta meg se nyikkan.
ADSL netem van, nincs megosztva tehát a routert csak egy laptop vezeték nélküli internet kiszolgálására használtam (használnám).
Ha a routert kiiktatom a rendszerből,tökéletes a net vezetékesen, azonban, ha bekötöm a routert, azonnal megszünik a net.
Próbáltam a vezeték nélküli hálózatokat frissíteni, a gép nem találja a routert.
Próbáltam belépni a 192.168.1.1 ip címre internet explorerrel is és mozzilával is, de be se tudok lépni az router oldalára.
Próbáltam a reset gombot is. Egyszer kicsit hosszabban nyomtam a gombot, az összes lámpa felvillant és elaludt, utána újra világít a PWR villognak a SYS és Wlan ledek.
Szóval a segítségeteket kérném, hogy lehet ezt beállítani újra, jelszavaztam is meg minden, de azokat is tuom szóval azzal nem lesz gond, csak nem értem miért nem tudok belépni az ip re.
Sürgős lenne, ha valaki tud segítsen, megköszönöm...
Rabi Jani -
jeni
félisten
Szia
Van egy gondom
.Tudom,hogy nem azonos típus szám de maga a márka és menü gondolom azonos
A Tökölön levő kollégámnak vettem egy TP-Link TL WR941ND routert
ebben hogyan lehet beállítani illetve hozzá rendelni a torrentet vagyis a portot, ot GEMINI internet van (vezetékes ADSL) illetve, ott windows 7 RC van és nem lehet távsegítséget kérni onnan én hozzám,vagyis hiába kér távsegítséget nem kapcsolódik össze, a tűzfalnál aktiválva van és mégse tudunk kapcsolódniHa valakinek van a TP.LINK TL WR941ND -ről képe, leírás hogyan is kell beállítani.azt előre is köszönöm
fjz@freemail.hu
-
dr.bubo
őstag
válasz
crazyzozy #1688 üzenetére
A gépeden is be kell állitani ugyan azokat, amit a routerben.
Vezetéknáélküli hálozatok(tulajdonságok)-->vez.nélkülihálozat fül--> ott kikeresed a te hálozatodat (SSID, amit a routerben megadtál), majd kitöltöd a titkositának megfeleően. (Azokat kell megadnod, amit a routerben beállitottál. Ez, akkor érvényes, ha widows konfigurálja akapcsolatot.Ha a wifi kártyád saját szoftverét használod, akkor abban keressél olyan opciot, hogy site survey. Itt megtalálod az elérhető hálozatokat, kikeresed a tiedet, rá katt, és utána beállitod a tikositást.
-
crazyzozy
tag
Szia Kali
Próbáltam amit mondasz,de mihelyt beállítok bármilyen védelmet én sem tudok netezni:
"A hálózat ezen számítógépen mentett beállításai nem felelnek meg a hálózat követelményeinek"
-
crazyzozy
tag
Ja és még annyi Bubó doktor,és Kali mester,hogy majd még szeretném majd még kikérni tanácsotokat a hálózat védelmével kapcsolatban
De ígérem csak majd az elkövetkező napok valamelyikében
Gondolom vannak még segítségre várók
Na tényleg jó éjt nektek -
crazyzozy
tag
Képzeld Bubó megnéztem a TL-WR1043ND típust is amit mondtál. Hát nem semmi a masina csak egy kicsit húzós az ára 25.000 forint. Nagyon köszönöm a tippet,hogy milyen típust vegyek.A kereskedőt győzködtem,hogy vannak szakemberek akikkel konzultáltam,és ezeket a típusokat javasolták. Egyből volt lehetőség ilyen típusú cserére
Köszönöm még egyszer,és jó éjszakát -
crazyzozy
tag
Heló Kali És bubó doktorok
Ezer hála nektek sikerült 31.8Mb/s. Kirájok' vagytok
Egyszer meghálálom -
válasz
dr.bubo #1677 üzenetére
gyakorlati tapasztalatom csak a v3 verzióssal van, de olvastam egy külföldi fórumon a v2 esetében hibáról, amit részint úgy javítottak, hogy "ráírták" a v3 firmware verziót!
én az enyémet eleve úgy vásároltam, hogy csak v3 verziós kell! aztán lehet, hogy nem volt (teljesen) igaz az írás - lásd; ezen szakmai fórumon is rengeteg butaságot lehet néhol olvasni... -, de jobb félni, mint régebbi verziósat venni! -
crazyzozy
tag
Hát frissítettem, de csak egy kicsivel lett jobb.Most már tudja a 20Mb/s.Előtte csak 12-14 között volt
-
crazyzozy
tag
MEG VAN
-
crazyzozy
tag
Most kerestem hogy hol kell tallózni a routerben.Gondolom a router menüjében.De nem találom.
-
crazyzozy
tag
letöltöttem a V3 firmware-t és találtam benne egy bin fájlt de az semmit sem csinál
-
crazyzozy
tag
igen meg találtam a modell neve mellett: Ver:3.0
-
crazyzozy
tag
Helo Kali!
Nos ilyen van:
Firmware version: 3.9.0 Build 090716 Rel. 52466n
-
crazyzozy
tag
De egy hüje" vagyok hát már ott volta
Mindjárt nézem is
-
crazyzozy
tag
Csak még azt szeretném kérdezni,hogy merre találom a rooter menüjét
-
-
dr.bubo
őstag
válasz
crazyzozy #1660 üzenetére
Elöször csináld meg, amit kali javasolt.
Ha nem megy ugy utánna rátérhetünk az fw frissitésre.
Fw frissités: innen letöltöd a hw verzionak megfelelőt. Letöltöd, kicsomagolod valahova, ha zip fájl, amit letöltöttél.
Belépsz a router menüjébe--> System tools--> Firmware--> és betallozod a kicsomagolt fájlok közül a bin végzödésüt.
A routert fw frissités után újra be kell állitani. -
crazyzozy
tag
Szia Bubó!
Mi az hogy Fw frissítés,és hol kell? (elnézést tudatlanságomért)
-
crazyzozy
tag
Szia Bubó!
Én azzal a problémával fordultam hozzád,hogy volt egy TL-WR542 TP link 54mbps routerem,és nem ment a 30/20Mb/s diginet,csak 20Mb/s töltött. Most Vettem egy TL-WR941ND routert,de még a 20 Mb/s sem produkálja. Feltölteni még csak-csak eléri a 20Mb/s, de a letöltés még gyengébb mint a régivel.
-
dr.bubo
őstag
Tehát a gépen, a helyi kapcsolatotellitottad le, majd engedélyezted?
Tegyél fel új drivert a hálokártyádnak.
Routerben a DHCP server-nél a cliens leasetime maximumra van állitva?
Próbáld ki, hogy fix ip-t adsz a gépednek.Tosse Wan Dynamic ip-re van állitva, ilyenkor nincs connect autmaticaly opció.
-
dr.bubo
őstag
válasz
Danyesz #1647 üzenetére
Biztos, hogy nincs beállitva gépen semmi internet kapcsolat, ahol felhasználonév, és jelszó van megadva, és azért csatlakozik a gép a netre rendesen? (PPPoE kapcsolat)
Ha nincs ilyen akkor mac cim alapján azonositanak, akkor kell a mac clonozása. nyomjál rá csak clone mac address-ra. -
Danyesz
csendes tag
válasz
dr.bubo #1646 üzenetére
A netem hát nemtom ismered-e szolgáltató alapján,de PR-Telecom-os.Őszintén megmondom nemtom megmondani hogy milyen,kábelen jön,de van 1 modem(aminél nem kell jelszó meg e-mail cím net kapcsoláshoz mint pl. a t-comnál).Azt se tom h mac cím alapján azonosít-e,de nem hiszem,mert először routerrel néztem a netet,azzal nem ment,aztán rádugtam simán a gépre és így megy.Nem nyomtam rá a "Clone MAC address"-re,de be volt alapba írva oda vmi szürkén.operatino mode: AP router.Kapcsolat típusa dynamic ip.Kipipáltam a Get ip...-t,most megpróbálom úgy hogy nincs kipipálva.
-
Danyesz
csendes tag
-
Danyesz
csendes tag
válasz
dr.bubo #1641 üzenetére
A kali által leírtak alapján most már be tudom hozni a böngészőben a routert,köszi szépen a segítséget!
Most már a kezdő probléma miatt van gondom,azaz hogy nincs netem.Ha a modemből jövő kábelt bedugom akkor jó a net,most is úgy írok ide,de ha bedugom és a routerből jön a kábel akkor nincs.
Nemtom mi lehet a probléma.
-
dr.bubo
őstag
A legújabb fw-l is csinálja, akkor nem tudom mi lehet az oka, hogy első iditásra nem megy a net.
Danyesz Routert kikapcsolt dhcp-vel is elérheted.
Fix ip-t állitsál be a gépednek. (A router ip-jét nem változtattad meg?)
ip: 192.168.1.90
alh.maszk: 255.255.255.
alapért. átjáró: 192.168.1.1
elsödleges dns: 192.168.1.1 -
válasz
Danyesz #1639 üzenetére
Use the Factory Default Reset button: First, turn off the router's power. Second, press and hold the default reset button then turn on the router's power, until the SYS LED lights up (about 3 seconds). Last, release the reset button and wait for the router to reboot.
forrás; link
-
Danyesz
csendes tag
Hali!
Lenne 1 nagy problémám.TP-Link WR543G routerem van,és nem akar működni az új netemmel.Nem tudom a böngészőben behozni,nem jön be.Lehet hogy az lehet a probléma hogy állítgattam a routert,mert nem működött az új netemmel,és véletlenül disabled-re állítottam a DHCP servert.Most meg nem akar bejönni a böngészőben.Semmi ötletem nincs hogy hogy tudnám behozni megint.Hiába nyomtam be a kis resetet a hátulján,vagy nem történik semmi,vagy nem használ neki(ezt nemtom melyik).Valaki tudna segíteni?(Az új netem modemmel kapcsolódik hozzá a routerhez,de nem PPoE.) -
Stirlitz
senior tag
Ez a régi firmmel nálam is előfordult. Ilyenkor ha belépsz a router főmenűjébe, és a wan-nál nyomsz a release gombra egyett, majd a renew gombra, akkor lesz netted. Ilyenkor újra kér ip címet a szolgáltatól. (nem kell áramtalanitani újra) Az új firmmel ez nálam már nem jelentkezik. Nekem WR541G van.
Viszont az néha megesik, hogy hiába van a routernek friss ip címe, és látszólag minden rendben van, mégsincs nett a win alól. Ekkor jobb klikk a hálozati kapcsolaton, és javítás választása. Utána már van nett.
-
dr.bubo
őstag
A bekapcsolás után, amikor nem megy a net a router menüjét eléred?
Ha nem, akkor, probáld meg, hogy másik lan porton kötöd össze a routert és gépet.
Ha eléred, nézdmeg a statusban, hogy a wan-nál mik vannak irva, kap a modem felöl ip-t, átjárót stb. Ha itt nincs semmi, akkor a modem és a router között nem jön létre a kapcsolat.
A routered hardwerwerziója mi, v4, v6, v7? Fw-frissités volt már? -
dr.bubo
őstag
Hü, ez aztán sok információ.
Ha leirtad volna, hogy a wan-nál mik vannak beállitva Dynamic ip, vagy PPPoE
és ezeknél mik vannak még beállitva. pl. PPPoE esetén a connect autmaticaly van kiválasztva?
Akkor, ahogy kérdeztem, bekapcsoláskor a router oszt ip-t a gépnek?
Milyen neted van? A modemet is lekapcsolod amikor a routert és a gépet az elosztoval?
Mert az is lehet, hogy amig felál a gépen a windows, a modemed nem is csatlakozik még a szolgáltatóhoz. -
japy
őstag
Sziasztok! Kérdésem lenne ha lekapcsolom a áramelosztót és reggel visszakapcsolom nem hajlandó a router működni tehát nincs netem csak akkor ha a win bejön és utána még egyszer áramtalanítom! Ez hiba és csak nálam van így vagy másnak is így működik a dolog! A routerem tipusa:TP-LINK WR542G Válaszokat előre is köszönöm!
-
crazyzozy
tag
válasz
dr.bubo #1628 üzenetére
Hello Bubo
Köszönöm a válaszod! Már nagyon vártam a véleményed.Teljes mértékben igazat adok,hogy TP-LINK lenne a legmegfelelőbb.Én is úgy gondolom.Sőt a kereskedőnek én is ezt javasoltam. De sajna a kereskedő ezt a két alternatívát tudta felajánlani cserének mivel ahonnan szerzi az árut csak ezeket tudja beszerezni.Mondjuk annak is örülök,hogy egyáltalán hajlamos arra cseréljen.
Szerinted hogy más típus annak ellenére működne?
-
dr.bubo
őstag
válasz
crazyzozy #1626 üzenetére
Mivel n-s routerek vinnék wifin a 30M-t, de látom, hogy a kliensed TP-link, akkor esetleg
jobb lenne egy Tp-link router hozzá, wr841nd, wr941nd, vagy gondolva a jövőre 100M feletti internet sebbességekre egy wrTL-WR1043ND-t beszerezni, a wan portja is gigabites, viszont az ára Mo-n elég drága. Az azonos gyártótól származó eszközök jobban is eggyütt müködnek egymással. -
crazyzozy
tag
Ja elfelejtettem mondani,hogy a vevőm pedig TP-LINK: TL-WN851N
A távolság pedig 4-5 méter,és csak egy fél fal van közte
-
crazyzozy
tag
Köszönöm szépen a válaszod Bubó
Lenne még azért kérdésem
- Asus RT-N11
- EdimaxBR-6324NLA kérdésem,hogy e két router szerinted már megfelel 30/20Mb/s nethez? Mindkettő 300Mbps-os. Válaszod előre is köszönöm
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy TL-WR542G Routert. Öcsémnek van egy 20/10Mb/s Diginet amit simán vitt,ugyanúgy mint kábelen.Én ma köttettem be a 30/20Mb/s-et,de csak 20Mb/s tölt le a speedtest szerint.Azt hittem rossz netet köttek be ezért kipróbáltam kábelen,ott viszont tudta a 30Mb/s-ot.Most a router gyenge,vagy valamilyen beállítás kell. amúgy 54mb-s a router. -
dr.bubo
őstag
válasz
puncspuding #1620 üzenetére
Vinni fogja, ha a kliens oldalon is támogatva van a 108M "super g" technologia. Ha sima g-s vagy n-s eszköz fog rácsatlakozni, amik nem támogatják ezt a super g-t, akkor az elérhető gyakorlati wifi sebesség 20M körül lesz.
Ha n-s kliensed van, akkor érdemes n-s routert venned. -
Sdi
addikt
válasz
puncspuding #1620 üzenetére
Kábellel biztosan, de a wifi része nem
, még a 20/10-et sem tudja fullon.
-
puncspuding
csendes tag
Nagyon nem értek a routerekhez. Ha vennék egy TP-LINK TL-WR642G-t, ami elvileg 108 Mbps-os, akkor az vinni fog egy 30/20Mbites netet fullon, ugye?
-
Tosee
őstag
válasz
jociacer #1617 üzenetére
Állíts be a wifi titkosítását! Wpa-psk/Wpa2-psk-ra!
Bekapcsolhatod a wifi résznél a mac filtering-et is!
Filtering Rules:
erre állítsd: "Deny the stations not specified by any enabled entries in the list to access"
Így csak az ok kapcsolódhatnak wifin amely eszközök mac címe engedélyezve van! Természetesen a wifi eszközöd mac címét az add new résznél állítsd be!
Esetleg még plusz védelemként a router tűzfalát (security -> firewall résznél) is bekapcsolhatod, és az Enable Mac Filtering-et is!
Default MAC Address Filtering Rules: "Allow these PCs with enabled rules to access the Internet" Csak azok az eszközök kapcsolódhatnak az internetre amelyek mac címét engedélyezted!
Végül a sercurity -> mac filtering résznél engedélyezheted az eszközök mac címét, mert addig egyiken sem lesz elérhető az internet!Remélem tudtam segíteni!
Esetleg az MTU Size-t a wan beállításoknál vedd lejjebb az alapétéktől (1500)! Pl: 1492
-
agram88
csendes tag
Sziasztok,
Lenne-e esetleg valakinek tapasztalata a 642 viselkedéséről nagyobb sebességű hozzáférés esetén ? (konkrétan: kábel, papíron max. 60 Mbps, 38-40 -el megy is, persze "le" irányban)
Nagy segítség lenne, akár pozitív,akár negatív a tapasztalat.
A már három éve hibátlanul teljesítő (igaz, eddig 2 Mbps-en) SMC-met kénytelen vagyok nyugdíjazni, mivel ezen a sebességen 6-8-10 percenként folyton "lefagy" és ez már nem kicsit bosszantó.
A 642-ast néztem ki , mindenben megfelelőnek tűnik, viszont nagyon jó lenne tudni, elegendő-e, vagy valami combosabban (és persze drágábban) kellene mégis gondolkodnom.Köszönöm,
agram -
jociacer
csendes tag
válasz
jociacer #1592 üzenetére
Üdv!
Korábban írtam hogy be szokott lassulni a netem wifin keresztül!
Át állítottam a csatornát is!Minden véglettel próbálkoztam ezen belül de mintha valaki használná rajtam kívül is mert gyakorlatilag a sebességem kb a használhatatlanságig le csökken !Álltalában esténkén de ma pl déltől!
Regge kbl 200kb/sec el töltöttem aztán a következő pillanatban kb le ment 7re!!!!
És utána így is szokott maradni az napra!Vagy legalább egy fél napra!
Vissza vittem már gari ba is de ott azt mondták hogy jó!
Mi lehet a gáz?Be zavarná valami? -
cognac
csendes tag
válasz
dr.bubo #1610 üzenetére
Üdv!
Bocs a késői írásért! A netem az talán olyan amit úgy hívnak, hogy Ehternet? Olyan mint az adsl, bejelentkezős, de nincs modem és utp-n jön. Még sose hallottam ilyet, de ez van.
Azt is próbáltam már, hogy csak a router meg egy gép volt összekötve, nyilván nem ment. Itt már annyiminden ki volt próbálva, hogy mondom semmi ésszerűt nem lehet mondani. Kábelt is cseréltem tesómnál, azzal is ugyanaz. Mindenki ezen csodálkozott hogy már csak a kábel más, de ez egyébként meg hülyeség, mert biztos majd a kábel szelektálja hogy oké mehet a letöltés meg felfelé is, de a webconfigot úgyse engedem hogy elérd!
Szóval ezt még anyámmal se lehet megetetni, ilyen nincs.
Érdekesség az is számomra, hogy ehhez már kaptam egy pici lemezt, rajta e manuálokkal meg egy tesztelős progival, meg vmi easy setup assistant, ami igazából csak a beállításokat írja le, de hasznosat nem csinál. Na ebben van, hogy ellenőrzi a kapcsolatot a routerig, és az se ment! Nem látta vagy nem is tudom hogy mi volt, de hibát írt kis rá. Aztán a tálcán az óra melletti kapcsolat ikon piros X-szel áthúzódott, hogy nincs kapcsolat.
Egyébként még aznap este átvittük a haveromhoz, hogy kipróbáljuk, és nála ment elsőre. Full fel-, letöltést bírta, akárhogy restart - reset volt ott. Aztán hazahoztam, és egy olyan kis szomorkodás, meg fél - 1 perc várakozás után bejöt a config!
Beállítottam mindent rajta, upnp-t is (még közbe se szállt el), és így azóta is működik! Töltés ezerrel, a config azonnal pöccre bejön bármikor! Én nem tudom, mint aki észhez tért, meggyógyult volna.
Szóval úgy tűnik egyelőre, hogy vége a szenvedésnek és azóta is műkdöik. Bódottá...
Lehetséges, hogy a szervízes csere megoldott a problémát, de az új itthon mintha kérette volna magát, tehát mintha mégse (elvégre is a régi is jó volt szerintük, és hiszek is nekik, csak hát valami mégse volt oké). Most egyébként egyik szemem sír, a másik meg nevet. Mert ugye nem tiszta hogy mi volt a baja, így ha bármikor neadj'isten előjön, vagy akár másnak, hát nem igazán tudnék segíteni a dolgon.
Na erre te mit tudsz mondani? Szép kis történet nem? Tiszta X-akták
üdv: cognacUi.: Jaj és bocs hogy ha hosszú lett!
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan router vétele előtt állok, és szükségem lenne egy kis segítségre, nem vagyok expert a témában.
20/10 Mb netem van, amit szét kéne osztani egy asztalgép (kábel) és egy notebook (wifi/wlan) között. Már érdeklődtem egy másik topciban, de ott nem válaszoltak.
Eddig a TP-Link TL-WR941ND-t nézegettem, (azért is írtam ide, mert itt azonos márkájú routerekről van szó), és ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ez fogja-e bírni ezt a sebességet, illetve sávemelésnél nagyobbat.
Bocsánat az offért, de remélem tudtok segíteni.
Üdv
István -
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
tudnatok ajanlani olyan tplink wifi routert, ami tud Kliens modot? vagy hulye kerdes es alapban tudnak?
koszi!
-
cognac
csendes tag
Na modnom tovább, mert sajnos nem lett vége a dolognak. Onnan hogy hazahoztam délbe a régit, itthon nem ment szintén a config felület (így a net se), 1 óra kínlódás után felhívtam megint a szervízt, mondták hogy vigyek be egy gépet (mert tesómnak is van 1). Bevittem, összekötik, hát nem hogy működött?!
Merthogy mondták hogy itthon más a környezet és azért nem ment. NA de már a gépem is benn volt és láttam hogy megy! Innentől már csak a kábelek mások itthon, meg maga a net! Egyébként a netet kipróbáltam direktbe egy gépre kötni és bejelentkezni, az működött, tehát a net is jó (egyébként később magát a szolgáltatót is felhívtam, és igazolták). Biztosan próbáltak hinni nekem, meg az dolog előtt értetlenkedve álltunk, én legalábbis, így kicserélték garanciálisan. Hazahoztam az újat, bekapcs, hát vajon működik? ... dehogy, miért is. Itt már nagyon gáz valami. Kb fél óra utána elértem az webconfig részét, netet beállítottam, az is ment olyan 1-1,5 óráig, aztán megint elment a rákba config rész, de a net ment. Volt reset is utána, aztán semmi se jött be, nemrég fél órára megint volt rendesen minden, aztán lekapcsolódtam (msn, skype-on benn voltam, és ledobott mind), semmi se jött be, aztán most szűk 1 órája van megint net, hogy beállítottam a sokadjára visszajött configrészt, de az elment egy 10-15 perc után megint, és megint csak a net van. Na most már szolgáltató szerint net hiba nem volt mifelénk, úgy "látta" (ha jól értettem, látja), hogy a router szakítja meg a kapcsolatot, és nézzem meg beállításilag ... jah köszi, csak épp azt nem érem el, de nem baj.
Több embernek is elmondtam és senki se érti, hogy ha a net megy, akkor a config-ot miért nem érem el, pedig annak alapból be kéne jönnie minden esetben, független a nettől. Lehetséges hogy ez a router is problémás? Kérlek segítsetek, mert elég idegesítő hol elmegy a config, hol a nettel együtt is!Mi a rák lehet ez?
üdv: cognac
-
cognac
csendes tag
válasz
IRON STORM #1606 üzenetére
Helló!
Csak simán resetelni nem is tudtam, egyszerűen nem reagált, hanem úgy hogy (amint előtte neten megnéztem) áramtalanítottam, majd gombot nyomva tartba bedugtam a tápkábelt, és még 20-30 mp-ig nyomva tartottam. Csak így jött be tegnap. Azt hittük hogy megjavul tőle, de aztán 1 órára rá már megint nem értük el egyik gépről se, na ekkor már berágtam és bevittem a szervízbe (még tegnap délután), szóval végülis nem segített, de köszi a tippet. A szervízben törvényszerűen ma délelőttig nem jött elő a gond, úgyhogy csak firmware frissítést tudtak eszközölni. Hazahozom, volt remény hogy jó lesz, de meglepődtem hogy már elsőre nem jött be semmi! A poén meg most már az, hogy mivel nincsenek beállítások, így már net sincs egyáltalán - csak az egyik gépen, ahogy simán rákötöm a kábelt és bejelentkezek, úgy látszik ADSL-em van (pedig fura, modem nélküli), na mindegy. Még próbálkozom az állításokkal, de lehet hogy visszaviszem, vagy nem tudom. Ilyenkor mit lehet tenni, hogy ha szervízbe nem jelentkezik a probléma (miért is jönne elő), nálam meg szar? Szívás, vegyek újat? És ha eddig nem cserélték, eztán se cserélik, jelszóval hogy netem sincs már (mert eddig volt), már nagyobb a probléma? Légyszi segítsetek...!
-
Soja
aktív tag
Van egy wr340gd nevű csodám. Az előző emberhez hasonlóan nálam is előfordul, hogy nem tudom az admin felületét elérni, holott a net meg működik látszólag tökéletesen. Látszólag, mert pl a letöltések is csak félgőzzel mennek, de alapvetően alig észrevehető. Ettől függetlenül ez nem normális...
Próbáltam rajta firmware-t frissíteni, úgy tűnik frissül is, és amikor kész lesz, akkor látom, hogy semmi nem történt, ugyanaz a firmware van rajta, nem történt semmi.
Ezzel még lehet valamit csinálni, vagy cserés? -
cognac
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is egy 642-es TP-Linkem van, és hasonló problémám van mint Dzsolo kollégának! Fél napja, hogy nem tudom elérni a router admin felületét böngészőből, pedig 2-vel is próbáltam és 2 külön gépről! Érdekes módon a net működik meg minden, ebből a szempontból nem gyanús, csak konfiguráláshoz nem jutok el, bármit is szeretnék csinálni rajta! Pinget-ni tudom, arra válaszol, egyébként böngésző nem látja, mintha nem is létezne! Megkotlott, gariba vigyem vissza, vagy egyszerűbben is orvosolható?
Segítsetek légyszi. Köszi előre is!
-
Tosee
őstag
Hali!
Nem ebbe a topic-ba tartozik a kérdésed, de ha már ide írtad, akkor lehettél volna kicsit bőszavúbb is, mert így csak találgatni lehet!
Konkrétan a beállítások (router, laptop) amik érdekelnének!
Mielőtt teleszemetelnénk ezt a topic-ot átmehetnénk ide vagy ide!
Szóval tedd fel a kérdésed a linkelt topic-ok valamelyikében, és írd le pontosan a beállításokat is! -
tivan
csendes tag
Hello!
Vásároltam egy belkin f5d7230-4 routert. A vezetékes rész tökéletesen működik, viszont a laptoppal nem tudok vezeték nélkül csatlakozni. A gép látja az elérhető kapcsolatokat, kiválasztom és ezt irja ki: a windows nem talált tanusítványt amellyel be tudná jelentkeztetni a hálózatba.
Megpróbáltam az egyik plázába elmenni és nyilvános netre csatlakozni, az sem ment.Az op. rendszer win xp.
Kérlek segítsetek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Milyen házat vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF +RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
- LG OLED65C3 EVO Smart OLED Tv! 48"/4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/
- Dell Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest