- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misu2002
csendes tag
válasz
Gyurka6 #3735 üzenetére
Mostantól átmegyek offtopicba, ezért elnézést kérek.
Találtam egy bontatlan TL-WR741ND-t is, ezt most kicsomagoltam. Bekötöttem és mindenféle állítgatás nélkül van net. Viszont, ha beírom a használatiban is leírt 192.168.1.1-es IP-t, akkor a UPC-s Cisco admin felületét adja, ha pedig kihúzom az Ethernet kábelt és úgy próbálom, akkor timeout-ot kapok. Gondolom, át kellene írnom az IP címet és a titkosítást is be kellene állítanom, de nem érem el az admint. Vajon mit csinálok rosszul? Köszönöm a támogatást!
-
Gyurka6
őstag
válasz
Misu2002 #3734 üzenetére
Amennyiben a tp-link helyére teszed a gépedet és azon van net, akkor rossz a tplink lan portja, egy rövid kábellel kellene őket összekötni, másik portokat megnézni. Szerintem más nincs, az eddigi gép kábelre dugod a tp-link egyik lan portját a másikba a gépet egy rövid kábellel, ha nem megy kuka.
-
Misu2002
csendes tag
válasz
Gyurka6 #3733 üzenetére
Szia!
Most alaphelyzetbe állítottam a TP link routert, mindössze jelszót állítottam be és kikapcsoltam a DHCP-t, ahogy javasoltad, de nincs változás.
Net a Cisco routerben van, átdugtam a LAN kábelt is abba a portba, ahol eddig egy asztali PC volt. Van még esetleg tipped?
Nagyon köszönöm!
Üdv,
Viktor
-
Misu2002
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy jó öreg tp-link tl-wr542g típusú routerem, amit jó régen használtam, amikor még Diginet előfizetők voltunk. Pár évvel ezelőtt visszatértünk a UPC-hez és kaptunk tőlük egy cisco epc3925-öt, eddig az összes eszközömet közvetlenül ehhez csatlakoztattam wifin keresztül.
Most szeretném megoldani, hogy kábellel vagy wireless kapcsolattal a tp-link router kapcsolódjon a ciscóhoz ls, de ötletem sincs, hogy a tp-link adminisztrációs felületén mit és hogyan állítsak. Az IP címét átírtam meg beállítottam a titkosítást, de azt nem lelem, hogy hol adjam meg a UPC-s modem SSID-ját és jelszavát (ha kell egyáltalán).
Futottam már néhány kört a Google-ben, meg az itteni kommentekbe is beleolvastam, de egyelőre nem jutottam messzire. Tudnátok adni valamilyen tippet?
Előre is köszönöm!
Üdv,
Viktor
-
veber0937
tag
Hi
A wrt-642g routernek milyen sávszélességet kellene net irányba átvinni? v3-as router
-
beach head
senior tag
Nekem nem volt pronlémám vele eddig, 20 megás netet oszt ( ami a gyakorlatban most lement 10-12 megára), de most váltunk 30 megás vdslre lassan. De idáig nem szakadozott, nem dobálta a netet. Ami pozitív az 542 g után, hogy halványabbak a ledjei, nem olyan zavaró éjjel így, és alig alig melegszik. Az usb portja múködik a nem wifis nyomtatómmal, holott nincs a támogatott nyomtatók listáján, de nem kell kábel a nyomtatáshoz, scanneléshez. A hátránya,mint írtam, hogy a lefedettségi táv nem javult az 542höz képest, illetve az usb portja csak a pendriveokat tudja megosztani, az usb vinyokhoz külön tápforrás kell. Illetve nem értem miért nem tudnak készíteni egy progit hozzá ami segít beállítani mondjuk repeaternek, mint pl az asusnál. Viszont telepíthető rá nyílt forráskódú firmware (DDwrt stb..) plusz még mivel elég könnyű a cucc a kábelek sokszor megbillentik de ez már csak apróság. Idáig meg vagyok elégedve vele, tavaly nyár óta használom.
Igen, az 5ghz, gigabit routerek már drágábbak.
-
Aljas
csendes tag
válasz
beach head #3725 üzenetére
Egy boldog tulaj!
Mennyire stabil amúgy a 842nd?
(Nekem sajnos volt rossz tapasztalatom egy N150-essel (talán 740N volt???), amennyire elnyűhetetlen az 543g, annyira pocsék volt a másik.)Igazából egy WDR600 lenne ideális (gigabit miatt, meg az 5GHz is jól jöhet a panelban), de azért nem mindegy, hogy 5, vagy 15 az ára, és igazából csak a TV-hez kéne eljuttatni a wifit két szobával odébb - amúgy csak néha van használatban a wifi.
-
Aljas
csendes tag
Sziasztok!
Picit talán off, de az ősi WR543G routeremet szeretném lecserélni valami újabb (és gyorsabb) TP-Link routerre.
A problémám az, hogy sok helyen írtak olyat tapasztalat alapján, hogy az újabbak sokkal gyengébb jelet produkálnak, mint ez a régi egy antennás (pl. 1043ND-re is olvastam ilyet)Szóval tudtok ajánlani valamit, ami ilyen szempontból sem lenne visszalépés?
-
Jarod1
veterán
Sziasztok , hátha valakinek van valami használható ötlete ,
WR641G routerünk van Hp250 es laptopon megy wifivel, a telókon is megy,csak a lenovo e531 laptoppal nem akar: Kiírja hogy kapcsolódva, nem ír semmi hibát csak nem megy semmilyen adatkapcsolat,
kábelen megy, a routeren 108MBs Dynamic van a wireless beállításoknál. -
dr.bubo
őstag
válasz
Den Hadnagy #3720 üzenetére
Szerintem különböző SSID legyen.
Ha a két router ip címe nem azonos nem kell vele semmit csinálni.
Csatornát átállíthatod másra, ne zavarják egymást. -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
dr.bubo #3719 üzenetére
Az SSID, a jelszó, meg a titkosítás típusa legyen ugyanaz a két routeren, gondolom. Ennyi? Meglepően egyszerűnek tűnik
A slave router ip-címével semmit nem kell bűvészkedni? A channel ugyanaz legyen a két routeren (a zte jelenleg 5ös csatornán szór, nem terhelt, kertvárosi környezet)?
-
dr.bubo
őstag
válasz
Den Hadnagy #3718 üzenetére
Tp-linkben állítsad be a wifit. A DHCP-t (DHCP Settings-->disable) kapcsold ki, mert majd a ZTE oszt ip a rácsatlakozó eszközökn.
A Tp-link lan portjába kösd a felmenő kábelt.MineFox54 Miből látod, hogy szórja, arról az eszközről, amivel már csatlakoztál rá vagy olyan eszközről amiben még nem lett beállítva a wifi kapcsolat?
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben beüzemeltek nálam egy tékomos ZTE ZXV10 H201L eszközt a nethez, telefonhoz, stb.
Adott egy kettő emeletes családi ház, ahol az alsó szinten a ZTE kielégítően ellátja a wifi-szórást, azonban a betonfödém kihívás neki, így eleve úgy kértem kiépíteni, hogy a ZTE-ből közvetlenül jöjjön fel hozzám az emeletre egy UTP kábel a laptopomba, mert nem akartam küzdeni a jelproblémával.
Azonban egyrészt így a gép helyhezkötött (ami a kisebbik baj), azoban az emeleti lakásban vannak vakfoltok az okostelefonomnak. Így arra gondoltam, hogy a feljövő UTP végére kötném a ZTE csoda előtt évekig használt TP-Link routerem (TL-WR642G), hogy a LAN-on kapott jelet szórja fent nálam is. A beállításban kérnék egy kis segítséget, hogy hogyan legyen - nem vagyok töksüket a technikához, de azért örülnék egy pontokba szedett leírásnak, ahol mindig tudom, hogy melyik beállítás mire vonatkozik.
10 megás ADSL-ről beszélünk, szóval a régi router sebességszabványa nem gond. Viszont jó lenne ha az a 10 mega állandóan rendelkezésre állna, mindenhol.
Nem világos, hogy LAN-LAN felállás kell, vagy LAN-WAN, mi legyen a DHCP-vel. Valaki leírná szájbarágósan, lépésenként?
Amúgy egyáltalán életképes az elképzelés?
Köszönöm!
DH -
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Van egy 542g-m. Beállítottam hogy ne szórjon SSID-t, de szórja restart és névváltoztatás után is. Van erre valami megoldás?
-
Janusz001
őstag
Valaki próbálta esetleg sikerrel összehozni a wr542g -t egy wr1043 -al, wds -el?
-
Janusz001
őstag
válasz
krealon #3714 üzenetére
Pont az a legnagyobb bajom, hogy nem tudok kábelezni, ahol a Telekomos router van, fúrás faragás nélkül nem tudom elvinni. Az a helyiség, ahova pedig kellene wifi, kb 15m -re van, légvonalba 3db 30 as fal is van odáig. Kb féltávon még van jó jelerőssége a dlink-dmc 704 -es nek, meg is lenne a helye a tp link wr542 nek itt, de akkor az elgondolásom ezek szerint zsákutca
-
krealon
veterán
válasz
Janusz001 #3713 üzenetére
A wireless bridge megvalositasi sikerenek valoszinusege ebben a felallasban 1% alatti, lasd az elozo kb 3 tucat hozzaszolast.
Jobban jarsz, ha AP / switch modban, UTP kabeles kapcsolattal a TL-WR542G-t a leheto legkozelebb viszed a lefedni kivant terulethez.
-
Janusz001
őstag
Sziasztok, adott egy Telekomos D link dcm 704 router, aminek a wifije sajna elég gyengus. Ennek a wifijét szeretném kiterjeszteni egy tp-link wr542g -vel, csak sajna a beállításokkal nem vagyok tisztában, valaki leírná szájbarágósan, hogy a fent említett 2 eszköz bridge módban menjen?
-
krealon
veterán
válasz
rolcsi099 #3710 üzenetére
Mindket routeren be kell allitani a masik router MAC cimet, a Wireless Bridges pontban.
Ezen felul elvileg maximum WEP titkositas hasznalhato ilyenkor.Az SSID-nek is meg kell egyezni valoszinuleg. (Probald ki es jelezd az eredmenyt legyszives!
)
Az UPnP az internet feloli portok automatikus nyitasahoz kell (ugye nem kell ecsetelnem, hogy ez mennyire veszelyes).
-
rolcsi099
csendes tag
Van egy kis gondom remélem tudtok segíteni
Vettem egy Tp-link tl-wr542g routert a régi hez hogy bridege módba használjamA régi router is Tp-link tl-wr542g router. Mivel az van rá írva hogy wds módba lehet használni ezért vettem hozzá ugyan olyat.
Az a lényeg hogy hiába állítok be mindent akkor se jó.
Lépéseim.
Fő router be beállítom a csatornát és nem teszek be titkosítást.(próbáltam úgy is hogy upnp is beállítom)
Al router be át állítom a ip a fő router ip je 192.168.1.1 az al router a 192.168.1.2
Ki kapcsolóm a DHCP-t de a fő router nél hagyom bekapcsolva.
Az fő router ssid je wifi a al router ssid je wifi 2.
Be pipálom a Bridge Mód ot és mikor feljön a menü ott be írom a fő router mac címét és kész.
újra indítom a kettő routert és ha próbálok rá csatlakozni akkor rá csatlakozik de ki írja hogy korlátozót internet.
Valaki tudna segíteni hogy mit rontódtam el? -
beach head
senior tag
sziasztok, lehet 542g-t repeaterként használni úgy hogy a main router wifijére kapcsolódjon? (tehát ne lan porton kábel révén)?
-
cajn
tag
Helló!
Van egy wifi ruterem pontosan egy tp-link wr541g
Szeretném a másik szobából egy d-link wifi routerrel Birdge-be kötni?
Az lenne a kérdésem hogy az hogyan kell??
Köszi -
imis
senior tag
Van egy 642-es router, úgy néz ki behalt teljesen. Pár percig normálisan működött, majd összevissza villogtak a ledek. Kicsit vártam és újraindítás után megint elértem a beállítási felületet, megpróbáltam frissíteni a firmware-t, de közben kiakadt a PWR, WAN 1,2 ledek világítanak csatlakozás nélkül és semmire sem reagál (resetre sem)
lehet valamit vele kezdeni, vagy kuka ?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Van egy wr642g routerem ami feleslegessé vát. Családban viszont van egy gép, ami wifin csatlakozik egy régi pci wifi kártyával a netre é selég karcsú a sebessége. A 642G az alkalmas vevőnek? ha igen akkor jobb lehet mint egy új pl WN881ND kártya? vagy kár variálni, egyszerűbb egy jó kártya? Ha igen akkor milyet? Modjuk ez már más topik témája.
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-LINK TL WA501G Access Point kütyüt,és ezt szeretném beállítani T-Home modemem mellé,a gyenge WIFI jel erősítésére..sehol nem találok magyar nyelvű utasítást hozzá..tud valaki segíteni? -
kocolaci
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek tőletek, mert az interneten fellelhető leírások nem vezettek eredményre. Tudom, hogy egyik említett router sem tartozik ide, de hátha... Adott egy TP-Link TL-WR1042ND típusú router, ami (kábelnetes) modemról vezetéken csatlakozik az internethez. A házunk emeletén viszont vannak az okostelefon számára lefedetlen helyek. Első körben vettem rá 2 db 8dBi TP-Link antennát, de ez sem segített jelentősen. A korábbi routeremet, ami egy TP-Link TL-WR543G, szeretném hatótáv növelésre használni.
Eddig annyit tudtam elérni, hogy wifin fogja a 1042-es jeleit, csatlakozik hozzá, de csak vezetéken továbbítja. Amit még próbáltam az a DHCP igen/nem, mert mindkét verziót említették megoldásnak.
Nagyon köszönöm előre is a tanácsokat.Üdv: Laci
-
afterbit
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #3693 üzenetére
próbálj meg egy restartot, ezt csak akkor lehetne megmondani, ha vmivel tudnád mérni a jelerősséget. Esetleg az admin felületen változtass csatornát a wifinek
-
afterbit
csendes tag
válasz
beach head #3694 üzenetére
Igazából a legjobb, ha veszel egy 1043nd-t használtan, arra készítesz egy biquad antennát, nem bonyolult, +10k-ból megúszod. És nagyon jó lesz, erős jel. garantáltan működik. De ha nem akarsz routert cserélni, akkor is jóa biquad, de beírod a google-ba és millió találatod lesz (szöveg: wifi antenna házilag)
-
bobby_30
tag
Sziasztok!
Szolgáltatót váltottam, és sajnos nem tudom beüzemelni a wr54-em. Az új szolgáltatóm azt mondta hogy csak az ő készülékét tudja beüzemelni. Ha valaki esetleg tudna segíteni egy teljesen laikus juzernek akkor nagyon megköszönném. Akár privátban is jöhet, a lényeg az lenne hogy egy teljesen láma is megértse. Előre is köszönöm a segítséget. -
benzol
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit Off kérdés lesz: nekem wr543g-s routerem van, mióta a Digi emelte a sávszélességen néha azt érzem mintha laggolna a netem, van amikor nem győzi a HD videó tartalmakat pufferelni, illetve torrentnél kb 20 percig csak 0-20kB/s -el poroszkál a letöltés majd 20 perc elteltével eléri a max 5-6MB/s-et. Közvetlen sávszélesség emelés után nem volt ilyen, csak 1-2 hete vettem észre...
Lehetséges, hogy router hibáról van szó? (router kikapcs/bekapcs nem segít rajta).
-
beach head
senior tag
Sziasztok! Van egy tl-wr542g ver 6.6 routerem. Az lenne a kérdésem, hogy milyen antennát ajánlanátok hozzá a gyári helyett a hatótávolság és a nyereség(?) növelésére?
-
Sziasztok!
Utolsó vihar óta a 642G routerhez wifin csatlakozó céges laptop és Xperia U csatlakozik, de nincs net. A többi vezetéknélküli eszköz (laptop, LG G2, Prestigio 5300Duo, Lumia 520, Iphone4) és 2 asztali gép UTP-n jól működik, csak ez a 2 nem.
Lehet még életet lehelni bele? Van már vagy 5 éves. Vagy mindenképp venni kell másikat? 108 dynamic-ban van a wifi. -
Bélák
csendes tag
válasz
obligat #3691 üzenetére
Hat a proxyt igazabol a vegkeszuleken, jelen esetben a telefondon kell beallitani a router ugyebar kozvetit, az nem bogeszi a netet). A 743ND egyszerubbnek mondhato mindamellett, hogy sok modban használhato. Az sem mindegy, hogy a router hova került bekotesre (szerver utan, valamelyik user gepe utan, stb.). Regebbi androidoknal egyebkent nem lehet proxyt beallitani, tehat ha nem talalod, akkor az nem telohiba.
-
obligat
senior tag
A melóban valami mcaffe webshield vagy milyen hülyeség mögött van minden gép.
A firefoxban nem megy a https (például), hacsak nem engedélyezem meg a "proxybeállítások észlelése a rendszerben" lehetőséget a beállításokban.
Került oda egy tplink router (743nd).
Ha beüzemelem, azonnal megint elérhetetlenné válik minden https, viszon ezen kívül megy a net, wifi is van.A kérdés az lenne, van-e lehetőség valamilyen módon megoldani, hogy a router is észlelje a "proxybeállításokat a rendszerben" ?
Mert ezt így nem érzem teljes értékű netnek, igaz, hogy van wlan, csak az androidos telefon wifi-szignálja marad szürkében, ami szinkronizálás lehetetlenségét jelzi (amennyire tudom). Jogosan, hiszen nem megy a https. És így bár böngészni tudok, de még egy levélről sem jön értesítés a telefonra.
-
-
krealon
veterán
válasz
RoyBancroft #3688 üzenetére
Keress hozza frisebb firmware-t, de ne a menu, hanem a doboz aljan levo matrica alalpjan (kulonben levelnehezek lehet belole).
TL-WR642G V3-hoz a legfrisebb firmware: 6/28/2008
Velemenyem szerint jobban jarnal egy beleposzintu, uj eszkozzel par ezer Ft-ert.
-
RoyBancroft
csendes tag
Sziasztok,
Segitseget kernek toletek: egeszen pontosan a hardververzomnal a router menujeben ez all:
WR641G/642G v3 081520C2
Az a gondom, hogy 15 ev utan a dyndns megszuntette az ingyenes hostingot, es a router menujeben csak az
oray.net es a comexe.cn elerheto a dyn en kivul. Van barmilyen megoldas hogy mondjuk egy no-ip.com is megjelenjen a listamban? Sajnalom, hogy piszkalnom kell a vasat, mert nagyon jol mukodik, de valamilyen dinamikus dns szolgaltatas kellene mindenkeppen.
Elore is koszonom a segitseget.
-
krealon
veterán
Ha nem a nyomtatott cimke alapjan valsztottad a firmware-t, akkor halottnak tekintheto a routered.
-
gipszw
csendes tag
sziasztok segitséget kérnék adott ez tp-link wr642g v.3 innen [link] felülröl a legelsöt azota nincs beállitási lehetöség és semmit nem fogad el még az oldalon lévö régebbieket sem kuka vagy még orvosolhato a router
-
dwelablack
tag
válasz
krealon #3682 üzenetére
Köszi!
Tényleg megpróbáltam minden lehetőséget, a linksys fel is ismerte mint wds csomópont, de innentől akárhogy logikáztam vele, egyszerűen nem állt össze. Megoldottam kábellel, áthúztam a ház másik végére, és ott bedugtam a tplinket. Ez van srácok
Mondjuk ez tényleg felettébb érdekes, hogy pont a hálózati eszközöknél (ahol még a lócitrom is szabványosítva van), ez pont nincs
-
Zsoltwader45
aktív tag
üdv mindenkinek. Tud valaki segíteni abban hogy mitől van az hogy néha eltűnik a wifi? ha kihúzom ( a tápegységet )és újraindítom akkor megint van egy darabig.Fura dolog. valaki segitsen. Köszi előre is
-
krealon
veterán
válasz
dwelablack #3681 üzenetére
Annyi maradt csak ki, hogy a TP-link Atheros chipset-es, a WRT54G pedig BroadCom.
Kulonbozo chipsetes routerek kozott nem szokott menni a WDS, szabvanyok hianyaban (es a chipset-gyartok WDS ertelmezesi kulombsegei miatt).
-
dwelablack
tag
válasz
dwelablack #3680 üzenetére
Vagy esetleg valaki mondja meg a következő lépésekkel mi lehet a gond?
Cisco wr54g szórja a jelet. mac címe adott. (wifi weppel titkosítva)
TpLink wr542g az előbb említett jelet szeretné felerősíteni. DHCP tiltva
Wireless menüben: Bridge engedélyezve, mac cím beírva, wep key beírva
Mindkettő a 9-es csatornán van.Elmenti, nem szól, hogy gondja lenne. Természetesen nem működik. Valami kimaradt?
-
dwelablack
tag
Sziasztok,
kérlek segítsetek, elképzelhető, hogy fogalomzavarban küzdök.
Van egy ilyen routerem WR542G Itt WDS wireless bridge provides seamless bridge to expand wireless network bekezdésnél csillant fel a szemem. Azt szeretném elérni, hogy ezzel a routerrel "ráerősítsek" az itthoni wifi jelre, hogy az udvaron is elérhető legyen. Rosszul gondolom, hogy ehhez pontosan az előbb említett funkcióra van szükségem?
Ha megoldható ezzel, kérek valakit írja le csak 4-5 címszóban, hogy is lehet ezt megoldani, mert tegnap éjszaka már elfogyott az összes logikus tippem a beállítást illetően.
Köszönöm srácok,
Üdv,
Gy. -
krealon
veterán
Mivel ez egy Ver6.x keszulek, nincs ra frisebb firmware.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Melyik firmware frissítés kell a készülékre ha ezek a hátoldalán lévő adatok?
TP-Link WR542G Ver:6.6
FCC ID: TE7WR542GV2Jelenlegi Firmware Version:
4.0.1 Build 081021 Rel.48660n
Hardware Version:
WR541G/542G v4 08118989 -
sirdond
őstag
Helló!
Meg lehet oldani a wr542g-nél,hogy csak switch-ként és wifi acces point-ként működjön,de ne akarjon NAT-olni?
-
barnicid
csendes tag
Sziasztok!Volna egy nagy problémám!Remélem tud valaki segíteni...Van egy realtek rtl8187 es wifi vevőm..Nem tudok semmihez csatlakozni vele...Mikor megnyitom a kezelőjét,s a sajtátgép alatt ott van a neve..A neve felett picivel van egy piros kör...Az vajon miért van ott?Lehet van valami köze a csatlakozáshoz?Tapasztalt már valaki ilyet?
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Van OpenWRT vagy DD-WRT támogatása ennek a Routernek ?
-
Orias
csendes tag
válasz
Zsoltwader45 #3671 üzenetére
A készülék hátoldalán a RESET gomb kb 10 mp-ig megnyomni.
-
Zsoltwader45
aktív tag
Üdv. Valaki tudna abban segíteni hogyha az admin adminnal nem enged be akkor mit lehet csinálni. wr541/g 542G. Van-e valami megoldás? Köszi előre is.
-
Lackó74
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni!
T-home-os otthoni hálózatom van, de a wifi jel a ház sajátosságai miatt a nappaliban elég gyenge.
Van a nappaliban egy szgépem,gondoltam rádugom a tartalék tp-wr 543g-m és itt is szórhatná a netet. Kvázi AP ként. Igaz ahhoiz még sztgép se kell sztem.
Hogyan kell ezt konfigolni? A net a t-home-os ZTE routerből kábelen jönne a TP-linkbe.Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
-
afterbit
csendes tag
Én is szeretnék kérdezni.. sikerült téglásítani a wr 542g típusú routeremet. hogy lehet flashelni? mik kellenek hozzá?
Köszönöm előre is
-
Vertigo18
addikt
Hoi!Honnan tudom meg a routerem IP-címét? Anno, vagy 10 éve aki beállította átírta a gyári IP-t valami másra, én meg azóta nem piszkáltam. És nem tudom mi az IP-je... Resetelni nem nagyon szeretném, mert azt se tudom, mik az adatok, amivel az internetre csatlakozok...Okés, ezt megoldottam... Hogyan tudom meg a routerem felhasználónevét? Mert a kódot tudom, de a felh.név nem megy...
-
lsumi
újonc
Sziasztok.
Régóta van egy TP-LINK TL-WR543G ruterem, melyről WIFIN egy ASUS laptopot és egy LG Smart WIFIS tévét használok.
Néhány nap óta a laptopom nem érzékeli a ruteremet (a TV igen), viszont a laptop a társasházban lévő kb. 7-8 rutert látja. A laptop 1 m-re van a rutertől, a TV 15 m-re.
Vezetékkel összekapcsolva természetesen a kapcsolat rendben van.
Segítséget kérném mit kell tennem, hogy újra lássa a laptop a rutert?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv:Sumi -
sagit
veterán
Üdv
Kérlek nézzetek rá erre a hozzáoszlásomra: [link]
Nem jön át a routeren a net max sávszéllel :/ (542g v4)
-
Dohren
tag
üdv
az áldozat: tl-wr642g
diagnózis: valószínűleg egy elrontott flashelés
tünetek: bekapcsoláskor minden led kigyullad. a wan és a 4 lan port villog örült módon, majd egy idő után kialszanak. llanon nem oszt ip-t, nem is érzékeli, hogy kábel van a portban. döglöttnek tűnik az egész
első kezelés: reset próbálva, de nem használttovábbi kezelés: na ebben kellene nekem egy kis segítség
ui:
az utolsó kenetet én is fel tudom adni neki
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy TP-LINK-WR542G(54MB/s van ráírva a dobozára)
Gyorsabb netre váltás előtt állunk a kérdés,hogy wifi-n is birni fogja az 54MB/s sebességet,vagy csak ha kábellel van összekötve a géppel?
Jelenleg egy 10mb/s-es adsl net van,azt viszi rendesen!
Az új net az egy minimum 30MB/s-es garantál, maximumnak egy 80MB/s-t.
Tudtok ebben segíteni?
Köszi előre is!UI:
Ha mégse vinné a kellő sebességet akkor milyen wifi-s router ajánlotok ami bírja a sebességet? -
PartyRat
újonc
Sziasztok!
Nekem van egy TL-Wr642G-s routerem és 40 megás digis netem.. a problémám csak annyi, hogy ha kábellel használom a netet akkor meg van az előfizetett mennyiség viszont a routeren keresztül csak a fele.. a fel és a letöltés is.. így 20/10 es lesz értelem szerűen viszont ha már a nagyobb csomagot fizettem elő szeretném azt maximálisan kihasználni így is és úgy is..a beállításokban leledzik a problémám gyökere avagy csak ennyit bír a router?
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy LG Optimus L 7 ii típusú telefonom amivel nem tudok az itthoni routerrel netezni.
Tehát a wifi kiírja,hogy
Feri
csatlakoztatvaha rákattintok akkor:
Státusz
Csatlakoztatva
Jelerősség:
Kiváló
Sebesség:
54 Mbps
Biztonság:
WEP
Ip-cím:
192.168.1.100Miért nem megy a net?
Valaki segítene ebben?
Üdv: feri 1
-
charg
tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link WR642G routerem. Évek óta az a gondom vele, hogy az 5Mbit-es net megosztása esetén csak kb fél Mbit jön le routeren keresztül. A routert 2 gép használja. Az egyik wifi-n keresztül. Ha közvetlenül kötöm a gépre a netet akkor minden ok.Egy router csere megoldhatja a problémám vagy más gond lehet?
Gondolkodom hogy veszek helyette egy ASUS RT-N12 D1 routert.
Várható ehhez a routerhez DD-WRT támogatás?Hasonló kategóriában még melyik típus ajánlott?
USB jó lenne ha lenne rajta. -
-
dallas789
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam már néhány hozzászólást a TP-LINK TL-WR542G routerrel kapcsolatban, mert nekem is a következő a problámám.
Hard reset után sem tudok feljelentkezni és az a kép fogad.
Web Server Error Report:
--------------------------------------------------------------------------------Server Error: 401 N/A
Operating System Error Nr:3997698: HTM--------------------------------------------------------------------------------
Access denied
--------------------------------------------------------------------------------
/userRpm/index.htm
--------------------------------------------------------------------------------
Már 25 mp is nyomva tartottam a reset gombot, kikapcsoltam a vírusírtót. Ugy látom többeknek volt ilyen problémája, sikerült-e azóta vahaogy megoldani? -
tomazin
veterán
egyiket sem próbáltam, de ha azt mondod,h van értelme vele kínlódni, akkor azon nem múljon.
router tűzfalát nem állítgattam soha, amit defaultból betol azzal megy.
de megnézem ha legközelebb megyek haza mindet. (bevallom ezek eszembe se jutottak, mivel hardver maradt, így szoftos oldalon kerestem a hiba okát) -
tomazin
veterán
Sziasztok!
Kínomban már ide írok, mert kifogytam az ötletekből. Adott wr542g v7 router, meg egy 10mbps dsl, ami router nélkül hozza is amit kell csomagvesztés nélkül.
Berakom a routert, (utp-n megy rá a gép) és max 6mbps jön ki belőle, és 1-3% loss van a pingben.
Routert reseteltem, aztán TL-WR542G_V7_101203 helyett felraktam a TL-WR542G_V7_100316 firmöt, a helyzet változatlan. néztem ddwrt-t, de erre nincs.
1-2éve egy 25ös upc mögött volt, ahol még wifin is kitolta a 15öt.valakinek esetleg ötlet mivel tudnám magához téríteni?
előre is köszi
-
szia,
wireless -> wireless settings -> channel
milyen wifi régiós beállítással használod a routert, és ahhoz párosítva milyen régiós ellenoldalaid vannak?
mert erősen rossz ötletnek tartom a 14-es csatornát, mivel a magyar régióban 13 csatorna adott, de sok esetben még az is problémás, mivel a legtöbb régióban csak 11-ig skálázódik. -
keszo
őstag
Sziasztok
TL-WR542G-nél, hogy tudok csatornát beállítani?
az a gondom vele, hogy csatlakozok egy tabbal rá, megnézem a tabon hogy melyik csatorna a legjobb
és át szeretném arra állítani
13-asról a 14-esre
segítséget előre is köszönöm
csak lassan és érthetően -
értettem én már korábban is, hogy mi a problémád!
biztos, hogy megváltoztatva a felhasználónév és a jelszó, vagy nem biztos, csak valamiért nem fogadja el?
amennyiben megváltoztatásra került a felhasználónév és a jelszó, úgy kintről csak a reset gomb segít.
az adminisztrációs felületen is van lehetőség a gyári alap visszaállítására, de ahhoz ugye érvényes bejelentkezés kellene...
milyen böngésző alól próbálod?
valamilyen védelmi alkalmazás nem akadályozhatja a szükséges adatok megadását? -
-
dzson1
tag
Hali mindenkinek !!
Van egy TL-WR542G típusú route . Kéz alól vettem és annyi a baja ,hogy át lett állítva a belépő jelszó és sajna nem tudok belépni a beállításokba
admin
admin
Visszalehetne az alap jelszót valahogy állítani ?????????????
Segítsetek
-
dr.bubo
őstag
-
válasz
jooker82 #3625 üzenetére
wireless -> wireless settings -> enable wireless security (pipa) -> wpa-psk/wpa2-psk -> wpa vagy wpa2 -> tkip vagy aes (mind a kettő maradhat automatán, ha vegyes használat igényelt, ellenkező esetben a wpa2-psk - aes a legjobb) -> psk passphrase megad (hosszú jelszó, nagy- és kisbetűk, valamint számok kombinációja, ékezetes betűt vagy nagyon speciális karaktert mellőzni!) -> group key update period; 0 -> save -> router restart!
-
jooker82
nagyúr
Sziasztok
Tudnátok abban segiteni,hogy miként tudnám lejelszavaztatni a wifit? Beirtam az ip cimet a böngészőbe,kidobta,hogy felhasználónevet meg jelszavat kér a hitelesitéshez,beirok valamit és újra kéri..Mi a gond?
köszi -
Jozias
csendes tag
Sziasztok!
TL-WR542G routerben van valahol házirend? Ketten vagyunk egy hálón, és kicsit vissza szeretném fogni azt az illetőt, akivel osztom, mert a kérés hasztalan. -
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Olyan probléma van a routeremmel (TP-link WR542G), hogy az utóbbi időben elmegy a net nekem többször egy nap elég sűrűn 20 percen belül mondjuk 10x de van, hogy órákig jó. Nem szakad meg konkrétan hanem a gépemen egyszer csak eltűnik a kapcsolat. Ugyanakkor wifin továbbra is lehet netezni a házon belül. Az én gépem vezetékkel csatlakozik hozzá minden egyéb eszköz wifin. Azok mennek tovább szépen. Csak akkor jön vissza a net ha reboot-ra nyomok.
Hibajavításra kattintva ezt írja ki nekem: A Windows nem tud kommunikálni a következő eszközzel vagy észlelve forrással: Elsődleges DNS-kiszolgáló.
Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez a probléma?
Köszi
-
dr.bubo
őstag
válasz
Maxell014 #3616 üzenetére
Nyissál portot neki a routerben. Portnyitása tunngle-nek.
-
elttiL
senior tag
válasz
Maxell014 #3613 üzenetére
Ok. Úgy látszik elszállt felettem az idő. Mikor keresztfiam gépét tettem reddbe, volt rajta Hamachi, csak azt nem értem mi a faroknak neki. Mind1. Tehát ha jól tévedek: Neten keresztül megoszod haverral a gépedet. Az 542G-m helyett beesett egy 1043ND úgyhogy ágyő ez a topic.
-
Maxell014
senior tag
Üdv !
Barátomnak vagy egy TP LINK TL-WR543G routere és nem tudjuk beállítani hogy jó legyen. Tunnglét szeretnék megcsinálni csak az a baj hogy mikor az ő gépe routeren van akkor a kapcsolat nem jön létre a 2 gép között és így nem látják egymást a gépek ,de ha nem router-ről van hanem csak simán modemről akkor viszont jó csak sajnos azt nem lehet hogy modemről legyen mert akkor a többiek nem tudnák használni a netet.Ebben szeretnék segítséget kérniElőre is köszi !
-
elttiL
senior tag
[link]
Itt mintha leírnák, hogy mit is kell csinálni. Talán. -
klrt
tag
Sziasztok!
TL-WR542G router firmware frissítés közben megadta magát. Újraindítás után az összes led világít és nincs tovább. Próbáltam resetelni, de semmi változás.
Lehet sorosporton vagy valami módon életet lehelni belé?
Todna valaki ebben segíteni?Előre is köszi!
-
ultio
aktív tag
Nyitni kell egy portot.
Először az utorrentben: Beállítások > Beállítások > Connection részben a Véletlen port minden indításnál ne legyen kipipálva. Kattints ugyanitt a Véletlen port gombra és jegyezd meg a megadott portszámot. Még ugyanitt az UPnP port hozzárendelés és NAT-PMP port hozzárendelés legyen kipipálva.Irány a router beállítási oldala. Itt a Forwarding oldal kell a Virtual Servers résszel. Add New és itt add meg az utorrent által megadott portot, majd az szgépednek, amelyen fut a utorrent az Ip címe és kész is. A Protocol az All, a Status Enabled kell, hogy legyen.
Így mennie kell a feltöltésnek is. -
IVI5
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK TL-WR543G routerem. A net megy vele rendesen, viszont u torrenten nem tölt vissza, azt írja ki, h a port nincs nyitva, a letöltés továbbra is lehetséges. Valaki részletesen le tudná nekem írni, hogy hol és mit kell beállítani? Kezdő vagyok a témában
Köszi -
IVI5
csendes tag
Sziasztok%!
Van egy TP-LINK TL-WR543G routerem. A net megy vele rendesen, viszont u torrenten nem tölt vissza, azt írja ki, h a port nincs nyitva, a letöltés továbbra is lehetséges. Valaki részletesen le tudná nekem írni, hogy hol és mit kell beállítani? Kezdő vagyok a témában
Köszi -
elttiL
senior tag
Üdv! Adott egy tp-link 541g/542g router. Az okos firmware csinálók dns szolgáltatóként ezek támogatását rakták bele: dyndns.org, oray.net, comexe.cn. A dyndns fizetős lett, a másik 2 pedig nagyon kínai /miveé tényleg az/. Ti hogy a bánatba csináltok ilyen routerrel dinamikus nns-t. Tudom vannak win-en futó update programok, csak nekem egy otthoni nas kívülről eléréséhez kellene a din.dns.
-
futár
senior tag
ödv. mindenkinek
TP-Link TL-WR542G-re találok valahol custom firmware-t, vagy valahogyan tudok telnettel kapcsolódni a rendzserhéjhoz?
A válaszokat előre is köszönöm. -
baboss
őstag
Sziasztok.Van nekem egy TP-LINK TL-WR543G ruterem.
Azt szeretném megtudni hogyan lehet korlátozni a wifin keresztül csatlakozott eszközök letöltési sebességét.
Konkrétan lelassul a gépemen az internet amikor a 4 gyerek a wifis telefonnal rácsatlakozik a hálózatra.Azt szeretném beállítani,hogy csak 50 kb/s legyen a hozzáférés a telefonoknak a wifihez.Megoldható ez a rúter beállításával
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest