Hirdetés
-
IT café
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nort_on
senior tag
Te vagy az András?
MoldovánKriptó? Hát az kaszinó! Bezzeg amikor írtam, hogy mit vegyél a dollárból (két héttel a 60% bear market rally előtt) akkor kiröhögtél és nem kellett...
Vagy shortolni akarod?
Azt kell eldönteni, hogy igazi kriptót akarsz, dollárból CEX-en, pl Binance, Coinbase, Kraken (bár ezeknél most az USD SWIFT necces) esetleg DEX-en és utána kiküldeni hard wallet-re pl Ledger vagy Trezor vagy nem "igazi" kriptót, hanem ETF (ETN) verziót, ezeket brókernél (pl ERSTE vagy KBC) euróban kereskedve akár TBSZ-re is lehet (adómentes) venni.
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
En jelenleg ezeket hasznalom:
- binance - van SEPA, nagy valasztek, jo likviditas, KYC
- mexc - nincs SEPA, ami nincs binance-n azt itt veszem meg, nincs KYC
- kraken - van SEPA, a kereskedesi "felulet"-nek nevezett valamit szokni kell
- kucoin - nincs SEPA, draga, de vannak specko kriptok.A vasarlasban nekem fix a mexc az alacsony withdrawal fee miatt, mivel amit veszek azt sajat walletra ki is utalgatom. Az euro => USDT konverzio miatt meg kell mindig valami nagyobb, ahova a fiat-ot be lehet utalni, ezert hasznalom a binance-t vagy a kraken-t, de jo ideje a vasarlasokat 1 coin kivetelevel a binance/mexc lefedi.
Ha csak BTC meg ETH kell, akkor eleg a binance. A KYC az vicces volt, szerintem orszagonkent valtozik, hogy mit kernek. Azert van meg a kraken, mert nagy ritkan binance felfuggeszti a SEPA beutalast, es kell valami alternativa.
Ha kell valamelyikre referral akkor szolj, kuldok az osszesre, amit hasznalok.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
donat_sz
senior tag
Igen van, de a letteknél.
Én egyelőre első benyomásra úgy ítélem meg őket, hogy ha valaki mondjuk havi 50-100e-t megtakarítana 3-5 évre, akkor ez egy alternatíva lehet, hiszen devizában és ETF-et ben tudja intézni a megtakarítást és ezen időtávon biztosan nem alternatíva a TBSZ. Nyilván ezzel magasabb kockázatot vállalva.
Talán még hosszabb távon az ÖNYP-nek is alternatívája lehet kisebb összegek rendszeres megtakarítására, hiszen a jelenlegi költségeit úgy hirdeti, hogy 0 költséggel lehet adni, venni tartani őket . -
Domináns Hím
kezdő
Amit a magadfajta emberek a Kreml propagandájának tartanak, arról ma már a CNN-en beszél az amerikai pénzügyminiszter. Le kell jönni a Telexről, ne csak propagandát olvass.
"A dollárdominancia potenciális csökkenése ennél lényegesen komolyabb úgy. Még US kormányzati szinten is aktuális téma."
Jelenleg a globális GDP durván 40 százalékát adó országok dolgoznak a dollármentesítésen, szóval az értelmesebbeknek már rég lejött, hogy ez a Nyugatnak kurvára fájni fog. Aki meg őszintén elhiszi, hogy a Nyugaton kívül csak egy 7 milliárdos nyomortelep van, az nem érti az egészet.
Az a kisebb része, de közelebb van az itt fórumozók lehetőségeihez és a topic témájához egyaránt, mint egy cég felépítésének taglalása, vagy az ipari ingatlanokba történő befektetés.
Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)
-
Soulfly842
addikt
Soha az életemben nem volt egy konteóm se ott, covid konteó/könnyed topicba se volt soha egyetlen hsz-em se. Valakivel nagyon összekeversz Soha nem csatlakoztam egy konteóhoz se, s összesen 4 oltásom van, 2 p(fal)izer, 2 egyéb.
"Egyelőre csak mi vásároltunk háromszoros áron gázt az ork tetvektől a pápaszemes "csodálatos üzletével""
Á, az halálbiztos, hogy ködösítés! Megvesszük olcsón, s valaki most is sikkaszt rajta, valamilyen közvetítőként - csak most ugyebár titkosítva vannak a részletek Azt levédték rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
A kötelező akciózások -illetve az árstopos kreténség miatt-, a kisvállalkozóknak bizonyos szektorokban már veszteséggel kell adniuk a termékeket, most ott is többtől hallom, hogy az új marhaságot már nem fogják benyelni, inkább menekítik az eddig felhalmozott vagyont és bezárják a cégeiket.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Segal
veterán
Holnap kormányinfó. Az "jót" szokott tenni a forintunknak
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Pá
addikt
Alapvetően egyetértek, de önmagában nem sokat ér a törvény.
Eredetileg oroszoknál is volt ilyen, azért volt az a Medvegyeves bohóckodás 10 éve, aztán átírták, hogy ne kelljen szórakozni. Kínában is épp most szabták át, hogy micimackó maradhasson még, szóval csak annyit ér ez is, amennyire komolyan veszik.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
axioma
veterán
Szerintem egy eselyuk van pluszban: amikor kezdte akkor nem volt sok alternativa, ma meg sokan kielhetik magukat online virtualis bizbaszokert. Nem is feltetlen szerencse- de jatekfuggosegben. Ott is lehet persze sok penzt beleolni, de pont a szerencse-fuggoek inkabb a bizonytalan kimenetelt kergetik...
Nyilvan nem mindenkinek de ha mar nehanyuknak nem lesz ettol nyomor forintalisan, mar megerte.
A fuggoseg van, de nem kell [akkora] penzszorassal jarjon.[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
Az áremelkedés egyetlen hatásos ellenszere a piaci verseny. Azt kell(ene) jól "menedzselni" állami szinten, és nem fulladnánk bele az inflációba. Úgy nem működik, hogy pl. mint telkó szektornál, itt van 3 versenyző, évtizedekig kartelleznek, majd mikor bejön a Digi és letörné az árakat, akkor állami segítséggel kitúrják. Egy minimum ára meg mindennek van, mondjuk így érthetően: veszteségesen senki nem fog hosszú időn keresztül adni semmit.
De az, hogy állami beavatkozással egekbe toljuk az inflációt: ár stopok, kisker különadók, nem fog működni, mert ahogy írod is, beépül az árba. Jó, értem én, hogy a totál versenyképtelen CBA-t, Coop-ot, meg mittomit kell mentegetni, de ha ezek a szoci. csökevények nem kilopták volna évtizedekig a lét a cégből, hanem fejlesztenek, akkor most nem sírna a szájuk, hogy az Aldi elviszi a forgalmat.
Láttam 20+ éve olyan Áfész elnököt, aki simán sofőrt tartott a céges autóhoz, mert a szoci időkben megszokta, hogy az összeröffenéseken csatak részegre issza magát. A cége meg szép lassan csődbe ment. Vagy a híres hárombetűsnél az egyik tulaj "nájlozacsiba" csomagolt pénzzel rohangált a folyosón, és üvöltözött, hogy ez a lóvé b.szátok meg... A fejlesztés helyett meg inkább költöttek a saját luxus kiadásaikra. Nemtom, változott-e azóta ez a remek üzleti hozzáállás, de a boltjaik jó részének állapotából nem erre következtetnék. Csak akkor az ilyen életképtelen vállalkozásokat nem támogatni, hanem kiirtani kellene. A fogyasztók - mi- jobban járnának, de azt Mo-on ugye ki nem sz..ja le.INTJ
-
Ringman
nagyúr
Nyilvánosságra hozta idei országspecifikus ajánlásait az Európai Bizottság: a tagállamok kormányai által benyújtott reformterveket, stabilitási- és konvergenciaprogramokat, az országok gazdaságpolitikáját és kilátásait évente értékelő testület komoly aggodalmakat vázolt a magyar gazdaság helyzetével kapcsolatban. Az ajánlásokat néhány hét múlva tárgyalják a tagállamok.
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
attiati
veterán
A három paraméterből már egy is ütős.
A hangutánzás a gyerekfelügyelettől az idősgondozáson át a fake news-ig mindenre jó lesz. Zárójelbe tesz sok szakmát és kinyit új kapukat.Érdekes lesz nézni a társadalmi hatásokat, ugyanis az emberi biológiai fejlődés lemaradt valahol pár ezer évvel ezelőtt. Példul döntéshozatali folyamatokban még mindig az érzékszerveinkre hagyatkozunk, többségében. Akkor is, ha azok becsapnak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintem abban nincs igazad, hogy azt gondolod, hogy a forint jelenlegi arfolyama tuti nem tukrozi azt, amit Zsiday ir. Valoszinu, hogy tukrozi, mert a piacnak megvannak ezek az informaciok. Szoval nem tudom, hogy miert gondolod, hogy pl. egy 450-es arfolyam realisabb, mint a mostani -- nyilvan nem szamoltal utana, h hol van az 'egyensulyi' arfolyam. Lehet, hogy ha nem lenne ez az EU-s baszakodas, akkor 320-nal lenne a forint. Nem tudom en se, de szerintem te sem.
Ahogy az is egy vicc, h sokan azt gondoljak, h majd tuti beszakad a forint, ha kicsit leengedik az alapkamatot. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, de a forint longban ulo, carry trade-elo nemzetkozi toke is tudja, h elkerulhetetlen az alapkamat-csokkentes, es ezzel a tudassal egyutt 370 az euro.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
-
PredatorZoli
senior tag
Valójában az amit abban leírtam, gyakorlatilag beigazolódott, most látjuk az eredményét, megszaladt a tőzsde is (nem 1-2 hanem 3 hónap kellett hozzá azzal szemben amit írtam).
De ebben a hsz-ben nem tettem még utalást az s&p év végi árfolyamának alakulására. Valamint a bankcsődök mint látható, ezt az egészek végsősoron érdemben nem befolyásolták, ki lett bekkelve. -
Ringman
nagyúr
van értelme sajnos, a mol kitömése pénzzel. lesz olyan ártalmatlanítási díj, ami az osztrák többszöröse. [link]
-
attiati
veterán
Sztem ezt máshogy kell nézni.
Van 10 millió embered.
A 20%-a jó képességekkel rendelkezik.30 éve a középiskolai végzettségben tudnak kiteljesedni.
Ma az egyetemi diplomában.
Ez csak a lehetőségek javulása és/vagy a felső réteg képességeinek javulása.a) nőtt / csökkent a 20% mértéke?
b) a maradék 80% képessége hogyan változott?
c) még jobb, ha az alsó 20-50% képességeit nézzük.
Mert lényegében a sérülékenyek lecsúszását kell nézni, nem a védett és tudatosabb felső réteget.Másrészt a kognitív képességek összefüggésben vannak az egyetemi diplomával?
A kognitív képességek a következők:
érzékelés (pl.: látás, hallás, ízlelés, tapintás)
észlelés (érzékszervekre ható ingerek jelentéssel való felruházása, értelmezése)
figyelem (fontos ingerek kiemelése, megkülönböztetése)
emlékezés (korábbi történések felidézése)
képzelet (ismereteink alapján új dolgok alkotása) -
Ringman
nagyúr
Brazil/d-afrikai koztarsasagi tarsadalmi szerkezet fele fog elmenni kb mindenfele a fejlett orszagokban az irany, ha az automatizalas utan csak az a kormanyok valasza, hogy oldd meg valahogy. Szerintem
-
DanielLong
senior tag
Mondjuk én nagyon szívesen átmentem volna 4 órás munkaidőbe nem olyan régen, de erre még a nyugati világban sincs igazán opció egy férfi számára, mindegy milyen szektorról beszélünk. Szóval kimondatlanul vagy heti 40 órában dolgozol vagy sehogy, a kettő között max a vállalkozói lét van, de pl. ott sem mondhatom be a cégnek, hogy srácok én csak délelőtt jövök, mert szintén azzal terveznek, hogy kb. átlagosan annyit dolgozom, mint a többiek.
Az más kérdés, hogy sok ember tényleg nem tud mit kezdeni a szabadidejével és csak a TikTokot meg a Netflixet pörgeti. Scitovsky Tibor az Egy „büszke magyar” emlékirataiban úgy gondolkozott, hogy a sport és művészetek szerepének erősödésével kell lekötni majd a társadalom felszabaduló idejét így megelőzve az unalom és agresszivitás elhatalmasodását. Néha azt érzem ez nagyon naív képzet és csak az állam vasöklű irányításával lenne fenntartható.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
ok, de tenerife adómentes azt se felejtsd el, arra már nem emlékszem, hogy minden adómentes e vagy csak bizonyos termékek, de ha érdekel valakit megkérdezem, két ismerősöm is kiköltözött az elmúlt években. Én igazából azon csesztem fel az agyam most, hogy pl Istanbulban egy 5-10 éves 120nm-es lakóparki lakás 20-25 millió forint, egy 0-2 éves 25-35 millió. Bergen környékén ami árban azért egészen más mint törökország, 20-60 millió között fjordra néző nagy telkes szép házakat lehet kapni, itt meg a faluban 80-120 millió egy minimál telkes vacak ikerház.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- OLED TV topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hőszivattyu medencefűtés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- GAMER PC: i5-12400F/13600KF - RTX 3080 GDDR6X - 512GB-4TB M.2 NVMe SSD -16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Samsung Galaxy Z FLIP 6 12GB/512GB, Silver Shadow, kártyafüggetlen, garancia, makulátlan, új állapot
- Macbook Pro 15" - 2015, 4 mag i7, 16256GB, 100 ciklusos akku, garancia (y2)
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060TI 8GB!
- Csatlakozz csapatunkhoz!
- Lenovo IdeaPad 1 /AMD Ryzen 3 7320U 4mag-8szál, 8GB DDR4, 256GB SSD, 15.6" FHD, AX WiFi/
- HP 250 G8 /Intel Core i3-1005G1, 8GB DDR4, 256GB SSD, 15.6" HD, W11/
- Lenovo Thinkpad eredeti 68+ 61 akkuk T L és X sorozat
- Bontatlan vadonatúj Kingston 120GB 2,5" SATA3 SSD SA400S37/120G
- KERESEK: full HD 50p kamerát
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen