- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Milyen alaplapot vegyek?
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorgo
őstag
Még régebben (tavaly) megfigyeltem, hogy bizonyos sebességeknél ütemesen 'üt' a kerék/futómű. Sebességfüggő a mértéke és erőssége. Van hogy egyáltalán nem csinálja, van, hogy csak hangja van, meg van hogy be is rázza a kasztnit (ez utóbbit ritkán, csak 120 km/h környékén). Kicsit jobbra is húzott. Elvittem hát gumishoz, kerekeket mind centíroztattam, ellenőriztettem. Azt mondta azzal garantáltan nem lesz baj. A jelenség maradt. Majd elvittem nemrég 150k nagyszervízre is, kértem egy futómű beállítást is. Megcsinálták, meg is kaptam a bemérésről/beállításról a jegyzőkönyvet minden mért/állított értékkel.
Csak épp a jelenség nem szűnt meg teljesen. 120-nál már nem ráz be, viszont az ütemes hang olykor még mindig megvan, gyengébben. Már nem annyira de még mindig kicsit jobbra húz. Felületes munkát végeztek, vagy nem a futóműnél keressem az okokat? -
-szabi-
addikt
válasz
koxkids #24056 üzenetére
Ezt szoktam használni ha ismeretlen helyen parkolok.
De ezt állandóra nem lehet vagy én tudom kikapcsolni.#24054 baro32
Ahh ok ez megvan, azt hittem valami más amit nem ismerek.#24055 polonic
Kerékcserénél nem volt nálam a kulcs a szaki áll be a műhelybe az emelőre.Gondolom ha a kulcsot a kocsiban hagyom akkor nincs ez a nyitás-zárás dolog.
Belegondolva jól is nézne ki benne a kulcs és lezár.Ha legközelebb ilyen van kinyomom a kulcsot.
Köszi a segítséget.
Múltkori fogyasztásos dologhoz.
134km, 2ó1p utat 4,9l/100km tett meg, nem autópálya. -
-
-szabi-
addikt
Lemostam ma a kocsit.
Ezalatt kb 5x zárt be meg zárt ki.
Volt mikor simán csak locsoltam vízzel vagy épp áttöröltem.
Kulcs a zsebemben volt.
Már említettem, hogy gumicsere alkalmával szintén zárta, nyitotta magát az emelőn.
Mivel másodszor láttam és nem értem miért történik.
Valaki tapasztalt már hasonlót? -
Kérdés pár napja volt róla szó, hogy kocsi mosás után a nagy melegben nekiállt nyikorogni az ajtó nyitás/csukásnál. Javasoltátok a szilikon zsír/sprayt. A Lidl-ben most lesz az jó lehet erre? [kép]
Ha nem akkor javasoljatok vmit, amit holnap meg tudok venni az alap boltokban. (Auchan, Tesco, Lidl, Aldi, Obi, Praktiker)
Vagy ha spéci cucc kell amit rendelni lehet kérek hozzá linket és rendelek. Köszi -
baro32
aktív tag
Ülléshuzatot honnan érdemes rendelni a Corolla Cross-hoz?
-
VMatteo
őstag
Sziasztok 2024-es YC-ban be lehet állítani, hogy X idő után zárja be magát (nyilván ha nem érzékeli a kulcsot a közelben)?
A 2006-os Corollánk tudja ezt a funkciót.
-
válasz
-szabi- #24037 üzenetére
Abban biztos el fog férni.
Más: Jó lenne ha a camryből is lenne kombi, az egy nagyobb autó alapból. Az lenne az igazi családi autó 3 gyerekhez is. Nálunk az ikrekkel még elmegy az auris kombi, de simán tele tudom pakolni egy 3-5 napos kiruccanásra. Egy hétre kelleni fog ehhez is a tetőbox majd.
Az mitől lehet, hogy tegnap lemostam a kocsit nagynyomásúval utána a szálloda parkolójában állt a napon és mikor először nyitottuk az ajtókat, akkor furán nyikorgott, meg amikor 5 perc múlva csuktuk akkor is. Este meg 9-kor meg most reggel sem nyikorgott már?
-
Senhi
aktív tag
válasz
baro32 #24023 üzenetére
Ez teljesen téves. Az első szám a kerék szélessége mm-ben, a második a magasság, de ez egy arány szám hogy a szélesség hány százaléka az oldalfal magassága. Tehát ebben az esetben 125mm a szélesség, ennek a 70%-a 87mm körül van. Másik gumi 165*0,65, ez 107 mm körüli magasságot jelent. Innen a mért eltérés...
-
-szabi-
addikt
Esetleg nem tudjátok rav4-ben ledöntött hátsó ülésnél 105x170cm méretű doboz elfér?
-
baro32
aktív tag
válasz
venom8888 #24024 üzenetére
Ha elfér a kerékjárati ívben tehát forgáskor nem súrlódik a kerék akkor ez mint szükségállapot tehát pótkeréknek alkalmas lehet de így szabálytalan meg is büntethetnek érte ha alkalmazás után kiszúrja a rendőr és sokkal körültekintőbben kell akkor vezetni vele de én nem akarom ezt befolyásoló tényezőként felhozni a döntés a tiéd hogy meg ér neked ez ennyit . (de a nincs pótkeréktől jóbb ha van )
Közben látom írtál ezt én sem értem mivel a / -szám minél kisebb annál alacsonyabb a gumi de akkor lehet hogy maga a szükségkerék felni lenne kisebb? és így összességében azért lett kisebb a kerék átmérője nem pedig nagyobb?
Levegőben lenne a kerék ki kell próbálni élőben mit mutat.
-
baro32
aktív tag
válasz
venom8888 #24022 üzenetére
A fényképeidről olvastam az információkat.
A kerekeid mérete 165/65 R15 és a mankókeréken 125/70 D15 van írva .
Mondjuk én azt a D-jelzést még nem láttam mivel ott R-nek kellene lennie ezt én sem értem lehet hogy az nem Európai jelzésű gumi netán ez passz.
Itt a /65 és a /70 a lényeg ugyanazon R15-nél mint látod a szám nagyságából ítélve is a 70-az nagyobb mint a 65 ezért magasabb lesz a mankókerék 5cm-rel remélem jól magyarázom mert már ennél jobban nem lehet ezt leírni -
Jazzos
őstag
válasz
galervin93 #24019 üzenetére
RAV4. Corollát is néztem, de 3 gyerekkel az még bevásárlós autónak is kevés lett volna, pedig tetszett. De nem bántam meg a RAV4-et. Most az a rohangálós, a S-Max meg a csapatszállító. csak az egyik 5 litert eszik, a másik 10-et.
-
Jazzos
őstag
-
Jazzos
őstag
válasz
adrian14 #24003 üzenetére
Engem regisztrációkor megkért hogy tartsam a kamerát az alvázszám elé, utána meg valamit bűvészkedni kellett még, bizonyítsam hogy hozzáférek az autóhoz, talán valami indítás-leállítási műveletek voltak vagy nem is tudom. Mivel 4 és fél évesen vettem az autót és a régi tulaj szerintem eleve nem is tudott erről az egész apposdiról, a 10 év alapfunkciók most indultak egy hónapja és menni fog 2035-ig.
-
Jazzos
őstag
Nálunk hátul a 2 gyerekülés közé a harmadik gyerek nem fér be, nem hogy felnőtt. Úgy oldottuk meg középen van egy ülésmagasító, egyik oldalon gyerekülés, másik oldalon a 11 évesnek már nem kell semmi. De így is csak úgy tudjuk megoldani, hogy bekötéskor a középső magasítót erre-arra csúsztatjuk, hogy mindenki be tudja kötni magát. Van egy régebbi S-Maxunk, na abban el lehet férni. Csak az nem Toyota.
-
g0dl
addikt
Ma a mytoyota azt mondja nekem bejelentkezés után, hogy "A Digitális kulcs nem elérhető Android fejlesztői módban. Kérjük kapcsolja ki azt"
OK
1. Nem is tudtam, hogy nekem volna digitális kulcs funkció, úgy tudtam az később jelent meg ( Crololla 2023 van nekem)
1b. Ha jól tudom a digitális kulcs a mobil NFC-t használja a nyitáshoz.
2. Nem is bánom ha nem megy, a rendes kulcsnál is kikapcsoltam a smart funkciót, de ha egyszer megmutatta, akkor minek zaklat vele többet. -
adrian14
tag
Sziasztok!
Alany: 2020 Rav4. Regisztráltam a MyToyota appban az autót, viszont nem tudok kapcsolatot létesíteni a kocsival. Vezetéken csatlakoztatom a telefont a kocsihoz, kiírja az app, hogy indítsam be a kocsit, de nem jön létre kapcsolat. Valamit még kell állítgatni? Nektek simán ment? -
Imy
veterán
Ismerősöm kocsit keres, és a corolla nem felelt meg neki, mivel a hátsó ülésen a két gyerek ülés közé nem fér be még egy felnőtt.
A RAV4-ről azt hallani ott igen, valaki tudna egy fényképet csinálni róla, 2 gyerek ülés között mennyi hely marad?
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Napelem
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- NAVEE N65 roller eladó
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest