Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• viizo

tag

válasz den89 #21287 üzenetére

Az új Corollák közül van egy 1.6-os Corolla (2019-es) a családban kéziváltóval, amit viszonylag gyakran vezetek, nekem pedig egy fiatalabb 1.8 hibridem van, utóbbi nyilván automata.

A hibridet össze sem lehet hasonlítani a sima benzinessel, annyival jobb vezetni - milliószor kényelmesebb, kellemesebb az automata, sokkal jobb az egész rendszer, ráadásul egyáltalán nem érzem gyengébbnek a kevesebb lóerő ellenére, mint az 1.6-ost. A fórumokon az egynyolcast előszeretettel csigázzák, hogy jajjdetetűlassú, ehhez képest kellemes meglepetés volt és a mai napig is az. Erősebb autóból ültem át, de a hibridet nem éreztem lassúnak sehol még, ráadásul megindulni eléggé meg tud városban, és autópályán is tud menni.

A hangot illetően féltem a 'bégetéstől', de gyakorlatban a leginkább túlfújt valami az újságírók részéről - ha nyomod a gázt, akkor pörög, ha nem, akkor alig hallani. Mentem több mint 3000 km-t nemrég, nagy részét pályán, a motor annyira alacsony fordulaton megy, hogy döbbenet, amikor a többi benzines már 4000-en üvölt, ez legtöbbször 2000-es fordulat alatt surran, és max csak gyorsításkor megy fel 4-5000-re.

Ami problémásabb, hogy az aszfaltra érzékeny, több aszfaltfélén elég hangos tud lenni (még a legcsendesebb közé tartozó abroncsokkal is), míg más aszfalton ugyanolyan tempónál abszolút csendes.

Új hozzászólás Aktív témák