Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Kis karácsonyi ajádék : [link]
Márc 1-től bezár a bazár -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy alaplapot cseréltem a gépemben, erre a Windows 7 (amit tiszteszoftverrel rendeltünk és eddig simán ment) kiírt valami trágyaságot, hogy aktiválni kell megint. Mondom ok, rámegyek, hogy aktiválás, erre kírja, hogy DMAK korlát túl lett lépve, enm lehet aktiválni. Mi a rák van ilyenkor? 2 nap az aktiválásig, vizsgaidőszak közepén tényleg fasza ezzel szórakozni... -
klayton#1
tag
kerdes:
-ha tisztaszoftver keretein belül rendelnék windows-t, akkor lehetséges esetleg, hogy otthon az asztali és a noteszgépemre is telepítsem az adott kulccsal, vagy csak egyre telepíthetem?
-amennyiben lemezt nem, csak telepítőkulcsot rendelek, kb mennyi idő alatt jutok hozzá?köszi
-
Aslan
aktív tag
De vegyétek figyelembe, hogy a licensz CSAK akkor érvényes és legális a Tiszta szoftver program keretében, ha van érvényes frissítési alapod, ergo egy korábbi (OEM vagy dobozos) OP rendszer azon a gépen, amin a tiszta szoftveres cuccot használni akarod. Ha nincsen vagy warezolt Win van rajta a gépeden, akkor az értelmszerűen NEM törvényes frissítési alap, így a tiszta szoftver csomag használata nem legális... és sz@rt sem ér az egész!
-
sgergi
veterán
Az msdnaa nem egyenlő a tisztaszoftverrel. Azt az egyetem tudja adni, ha szerződése van a Microsofttal (nem tudom ez nálatok hogy van, de BME-n pl. csak a villanykarnak van msdnaa szerződése). Ha a tisztaszoftveres kulcsot megkaptad, akkor bárhonnan beszerezheted a telepítőt, és utána a kapott kulccsal regisztrálsz, így legális lesz. Hivatalosan viszont nem tudom, hogy honnan kéne letölteni, ehhez fel kéne hívnod a tisztaszoftver irodáját szerintem, hátha mondanak valamit.
-
Kephamos
addikt
up!
-
Kephamos
addikt
válasz
WonderCSabo #63 üzenetére
Dede. Ott találtam meg, de foglamam sincs mivel kéne belépni oda...
-
Kephamos
addikt
válasz
WonderCSabo #56 üzenetére
Nem.
-
Kephamos
addikt
Megjött emailben a kódom. Honnan tudom leszedni a win7-et?
-
Aslan
aktív tag
Sziasztok!
Január végén megszűnik a hallgatói jogviszonyom! Azt szeretném kérdezni, hogy tapasztalatok alapján ilyenkor mi a pontos teendő? Jelezni kell a Tisztaszoftver Program vezetősége felé a jogviszony megszűnését és vissza kell küldeni a csomagot (lemezek) vagy mi ennek a pontos módja?
Ja és a másik... egyes hangok (remélem vészmadár) szerint a jogviszony megszűnése után kijönnek házhoz ellenőrizni,hogy azt használod-e még illegálisan vagy valami más egyéb legális OP-ot (pl: linux, vagy más megvásárolt Win)
??
Szóval ki mit tapasztalat?
Köszönöm előre is a válaszokat!!
-
Retekegér
MODERÁTOR
Jelenlegi legolcsóbb vételár depo szerint: 38388 Ft [link]
Kedvezményesen megveheted 26872 (30%-os kedvezmény), ill. 23033 (40%-os kedvezmény) Ft-ért. Namármost tudomásom szerint egy ideje lehet OEM Windows-t is adni-venni legálisan és tekintve, hogy nemrég itt a PH-n 7 k-ért talált gazdára egy WinXP Pro, nem biztos, hogy élek a MS által nyújtott (egyébként nem annyira csekély) kedvezménnyel... -
Retekegér
MODERÁTOR
Olvastam a Campus topikban, hogy nem tudod tovább vinni, ha megszűnik a hallgatói jogviszonyod. A CD-ket megkaptam, ami tartalmazza az XP Pro-t, illetve az Office 2003-at + Office Media Centert, még nem volt még időm megnézni... Namármost olyat is hallottam, hogy a hallgatói jogviszony megszűnésével neked még legális marad a Windows mindaddig, amíg le nem törlöd a gépről. Ha ez így van, akkor mi a helyzet az upgradekkel?
-
Jégkokó
veterán
Igazábol sose értettem azokat az embereket akik orba szájba szidják a windowst főleg az xp t, mert nekem sose szokott fagyni.Vagy csak azért mert normálisan kezelem és nem törlök ki rendszerfileokat?
-
Retekegér
MODERÁTOR
-
tothbe
addikt
volt itt egy tévesen nyitott topicban egy kis értekezés erröl is.
Köthetsz új szerzödést, ha nem vagy már hallgató, a kérdés csak az ára marad, mennyiért viheted tovább magaddal.
Meg a másik fö téme, hogy nem windows xp-t vehetsz, hanem csak windows xp upgrade-et, amihez még kell venned egy hardvert egy oem oprendszerreel, hogy arra téve legális legyen ez a campusos xp is. [link] -
Lortech
addikt
Nyilván nem olyan ez, mintha rendesen teljes áron megvennéd a szoftvert. Más a license. Úgy emlékszem egyébként, hogy a hallgatói jogviszony megszűnésével is lehet használni, csak nem lehet újratelepíteni már, tehát addig lehet rajta legálisan, amíg el nem száll és újra nem kell rakni. De ezt inkább moonmantől vagy X-comtól kérdezd meg, mert csak rémlik valami ilyesmi, nem vagyok benne biztos.
Ne légy paranoiás, a szoftverrendőrség nem szokott magánembereket zaklatni, meg amúgyis, semmi közük a te címedhez, és ehhez a dologhoz. -
klepto
addikt
Na picit olvasgattam
I
Jól értem, jól olvastam, hogy hiába legalizálom itt a szoftvereimet, az attól még nem lesz az enyém a hallgatói jogviszony megszünésével elvesztem a szoftverek jogosultságát is, és utána bármikor jöhet a szoftverrendörség (mivel uyge címre küldik megrendeléskor a progikat)
Ha ez így van, akkor no comment... -
Lortech
addikt
Ja még egy megjegyzés az utóbbira. A jelenlegi XP-det csak akkor legalizálná, ha ez az a változat, amit letöltöttél a fősulin keresztül az oldalukról, de gondolom nem így van.
Meg az utólag legalizálás kicsit sántít, először legyen meg a telepítő és a kulcs, aztán install.
#36: Visual Studio 2003 az egy fejlesztői környezet. Ha nem programozó / fejlesztő vagy, akkor nem nagyon lehet rá szükséged.
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Vagyis, ha a megrendelésnél bejelölöm a ''Windows XP Professional magyar, Office 2003 Professional magyar (2880 Ft)'' kockát, vagy a ''Windows XP Professional magyar, Office 2003 Professional magyar, Visual Studio .NET 2003 (4800 Ft)'' kockát, akkor dobozos progit kapok ezért az árért, ha viszont csak legalizálni szeretném a jelenleg használt xp-met, akkor csak regisztrálnom kell, és küldik levélben a ''Kérem, postázzák részemre az alanyi jogon járó szoftverlicenc-igazolást! (térítésmentes)'' legális termékkulcsot?
-
Lortech
addikt
Ha kifizeted érte az anyagárat, akkor nem kell letöltened, kapsz szép cd-t, kulccsal mindennel, dobozt és egyéb körítéseket nem tudom. Ha nem akarsz semmit sem fizetni, akkor a főiskola hálózatán belülről lehúzhatod ingyen és bérmentve, kulcsokat ekkor is kapsz természetesen.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a tisztaszoftverrel kapcsolatban.
Ma kaptam meg a fősulis azonosítómat, így már nekem is lehetőségem nyílik legális szoftvert vásárolnom.
A kérdésem az lenne, hogy a tisztaszoftver oldalon amit kínálgatnak az a teljes program telepító lemezzel, kóddal, dobozzal, füzettel, stb., vagy csak egy-egy kódot küldenek postán, a progit meg szerezzem meg, töltsem le ahogy, ahonnan tudom -
janos32
csendes tag
ezt írta egy tőzsdei elemző...:
''Most viszont mindannyian fellélegezhetünk.
Bill Gates-nek ( aki most kelt föl a kómából: Microsoft főtulajdonosa ) a vagyona végre átlépte az 50 milliárd dollárt.
Ki mondta, hogy szarból nem lehet pénzt csinálni. Méghozzá nagyon sokat. Persze, hogy Microsoft Word-ön írom én is a baromságaimat, de attól még dühíthet az a tetű. Sőt leginkább azért.''
...minek tömjük mi is a zsebét? -
fromdtod
csendes tag
Azért az ne felejtsd el, hogy vannak emberek, meg vannak informatikusok. Az emberek általában a következő dolgokat csinálják: szaladgálnak virágos réten, felszálnak reggel a buszra, megírnak egy email-t, összevesznek a főnökkel, pancsolnak a gyerekkel a medencében. Ők leszarják, teljesen jogosan, hogy linux-cal rohangásznak a réten ,vagy windows-zal. Ők egyszerűen írni akarnak egy levelet a fiúknak a dél-dakotai egyetemre, meg meg akarják írni a művtöri szakdolgozatukat, meg megakarják mutatni a nagyinak a digitális kamerával készített fényképeket. Ezért nem birkák, hanem normálisak.
Az informatikusoknak, akik szintén pancsolnak, meg összevesznek, meg minden, azért van egy olyan dolguk, hogy olyan környezetet készítsenek, a nem informatikusok számára, hogy azok a levélírás során ne arra figyeljenek, hogy milyen unicode vagy ennemtudommiap_cs van a nemtudommin, hanem hogy mennyire szeretik a lányukat dél-dakotában. (vagy fiúkat).
(hogy írják ezt fiújukat, vagy fiúkat, ha az ővékéről van szó???)
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Kedves Linuxos barátaim!
A jelenlegi kormány által nyújtott egyéb info támogatásból jelenleg is lehet(ne) az iskolákban linux.
Több oka is van, hogy ez nincs így, de fölösleges keseregnetek oly nagyon, mert a tanárok is kezdenek már ébredezni.
1) az, hogy egy iskolában linux van -e vagy ms azt az iskola (vezetése) dönti el, oktatási célra a linux distribek többsége ingyenes;
2) az iskolákban az info oktatás egy része az ''életre nevelés''jegyében folyik, ezért az élteben leggyakrabban használt rendszert oktatják, és ez az ms;
3) ez egy ördögi kör, amiből nagyon nehéz kilépni, mert képezzük az ms-t ismerő diákokat, akik ms-t fognak használni, így nem csökken a számuk, ergo továbbra is ms -r fogunk oktatni
4) ha nem lenne tiszta szoftver, akkor nem tiszta szoftvereket használnának az oskolák, vagy drága pánzért megvennék a rendszert, ahogy régebben tették;
5) az említett h. államtitkár sértődött barom, akit már nagyon régen el kellett volna zavarni;
6) volna még abban a minisztéruiumban néhány hozzá hasonló...
Ja és Bohusnak: nincs lolyan logikai összefüggés a támogatás és az iskolában használt rendszerek között, mint amiről írsz. Egyszerűen a tanárok és az iskolavezetés dolga, hogy milyen rendszert oktatnak. Ha linuxot oktatnak az ő dolguk, az ms akkor is megkapja a ''támogatást'' ha máshol meg ms-t használnak.
Csak ha tömegesen váltanának linuxra az iskolák, akkor csökkenne az ms ''támogatása''.
Kár, hogy a topicnyitó megint politikát akar csinálni olyasmiből ami nem az.
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
otthon nekem WinXP és Office2k3 van (anyám gépén is). OpenOffice-szal próbálkoztam, de képtelen volt olyan dolgokra, ami nekem kell. pl VB script futtatására. Excel táblában elég sokminden így van nálam megoldva, valamint még jelszavazva is van. a pass megnyitásával nincs gond OO alatt, de pl megváltoztatni, vagy passal menteni nem lehet. ezzel nálam bukott a dolog.
jóanyám gépén pedig azért van MS Office, mert 1. melóhelyen is ez van, ezt szokta meg. 2. jópárszor hoz haza melót, és ugyan egyre jobb az OO kompatibilitása, de még mindíg messze nem tökéletes.
Linux meg elég, h az otthoni szertveremen van, saját gépemre nem rakom fel. a miért szertintem egyértelmű. nem tudnám arra használni, amire a gépem kell.
lehet, h fel telepítésnél az XP sokkal több szemetet rak fel, de számomra sokkal jobban használható, mint akármelyik Linux. valamint az nForce4 chipset támogatás még mindíg nem nyerő. -
Bohus
aktív tag
Ja. Gusztustalan amit művelnek. Én UHU-Linuxot is használok az XP mellett, jó nem egy játékplatform, és felhasználóbarátnak sem nevezhető az MS-hoz képest, de az oktatásban ugyanugy lehetne használni, mint az MS oprendszerét, és persze ingyen. Elvileg piacgazdaságban élünk, ahol az államnak az lenne a dolga, hogy versenyhelyzetet teremtsen, erre nálunk, pont a monopolhelyzetet erősítik. Az UHU-nak adom az SZJA-m 1%-át, ebből nekik tavaly 1,8 millió Ft folyt be, ezt össze sem lehet vetni a MS-nak adott milliárdokkal. A MS célja egyértelmű: diák megszokja, othon is azt használja, meg a munkahelyen is, ami ismét bevétel. Hogy ehhez az állam (vagy inkább egy-két fejes) miért partner? Nem nehéz kitalálni. Engem nem kérdezett az orszéggyűlési képviselőm, hogy ezzel a lépéssel egyetértek-e, ebben az országban demokrácia ide v. oda, elég gyakran hoznak a közakarattal ellenkező döntéseket.
[Szerkesztve] -
janos32
csendes tag
sziasztok!
...Teljesen igaz, Stumfi írta alá a Campust egy Béres nevű fickónak
engedve. Ez évi egy milliárdos keretet biztosított Kapu Bilinek a
felsőoktatásban három éven át. De valahogy az istennek sem sikerült
Biliéknek a teljes keretet leszívni 2001 és 2004 között, pedig a végén
már szinte teljesítési igazolást se kellet benyújtani, nem hogy
letöltött szoftverkulcsot. Ezért Magyar Bálinték úgy ''modernizálták'' és
bővítették a programot, hogy fix összeget fizetnek előre (ahogy halljuk
legalább másfél milliárdot évente a gazdag magyar költségvetésből), nem
nézik a teljesítést, és a felső oktatás után a közoktatást is tálcán
nyújtották Biliéknek. -
borg315
aktív tag
a vállalatnál mindeddig kizárólag szabad szoftvert használtunk, csak azért váltottunk ms-re, mert a pályakezdők reklamáltak hogy a suliban ők mást tanultak és a pingvines dolgokhoz nem értenek. szigorú a világ.
ez fassag. a jellemzobb az, h egy it-s megkapja a feladatot, h csinaljon egy irodaban halozatot sw-ekkel; felteszi a kerdest: johet az openoffice? a vezer' meg valaszol, meggondolva, h akarja-e h mancika 5 perc alatt legyen kesz egy levellel vagy inkabb legyen kesz 65 alatt, beleertve a telefonos ismeros-helpdesk-hivogatast h hol is a toolbaron a megszokott gomb, stb.. eh -
regent
aktív tag
Szerintem egy átlagfelhasználó aki iskolában tanulta a szövegszerkesztést nem tud szöveget szerkeszteni. Persze amennyiben az a szöveg rövidebb két oldalnál és nincsenek oldalszámok akkor azért megy.
Pl. MS Office-t tanul egy diák, kap belööle egy négyest. Aztán elmegy egyetemre tanul mondjuk mikromüüszerésznek, elmegy valahová dolgozni és ott eléraknak egy MS office-t, akkor nem fogja tudni sokkal jobban használni, mint pl. egy OpenOffice-t.
Mellesleg ha én lennék egy cégvezetöö, nem vennék fel olyan munkavállalót, aki nem hajlandó magát átképezni a nálam régóta müüködöö, bevezetett rendszerre.
Az iskolák azt akarják tanítani amit használni lehet majd a munkaerööpiacon. (Legalábbis többnyire erre törekednek, különben lemaradnak, és nem lesz diákjuk). Manapság a legelterjedtebb rendszerrel a Microsoft rendelkezik. Természetes, hogy ilyen programokat tanítanak, mert nagy valooszínüüséggel ilyen programokkal fog találkozni a gyerkööc, ha majd végez. Az más kérdés, hogy a MS olyan versenyelöönnyel rendelkezik, hogy megengedheti magának, hogy még az oktatási célra használt programjaiért is pénzt kérjen. Az meg megint más, hogy az illetékes döntéshozók ezt hajlandók is megfizetni.
Természetesen az lenne a legkarakánabb hozzáállás, ha azt mondanák a döntéshozók, hogy toll a MS fülébe, holnaptól az egész államigazgatást igazi szabadszoftver alapra helyezzük, minden állami irodában linux fog futni, kérjük az iskolákban is inkább ezen tanuljanak a gyerekek. Aki akar az meg vegyen saját magának MS programokat.
De gyanítom, ez nem fog megtörténni mostanában. -
zLegolas
őstag
Marhaság... az olyasmi a gond, hogy fősulin pl. wörd meg exel formában kérnek ezt-azt, a szakdoga kiírásban meg aszongyák, hogy Tájmsz Nyúromán legyen a betűtípus...
Mondjuk nem kötözködtek nagyon, de alapból el sem tudják képzelni, hogy van más világ is, mint amiben éldegélnek az irodában.
stb... -
törölt tag
oké, egye fene, birkák az emberek
de azt akkor sem értem hogy például miért akkora probléma winről linuxra átállni? én ugyan nem vagyok linux guru, szóval bocs ha hülyeséget mondok, de szvsz a linux (és a rajta futó alkalmazások, pl openoffice) eléggé hasonló a winhez, nem? Mindenhol van wizard, csak a nextet kell nyomni, tök ugyanaz a téma. egyszer láttam openofficet, és első blikkre azt hittem ''rendes'' office...
-
lapa
veterán
én bevallom őszintén beugrottam az álnok csapdába és vettem egy xp-t meg office-t meg visual studiot ötezerért. most viszont #1 kapcsán megvilágosultam, hogy eladtam a lelkem az ördögnek. jaj szegény fejemnek. hazamegyek első dolgom lesz rituálisan elégetni a láncoskutyás cédéket. még jó, hogy kaptam licenszet azzal alá tudok gyújtani.
a vállalatnál mindeddig kizárólag szabad szoftvert használtunk, csak azért váltottunk ms-re, mert a pályakezdők reklamáltak hogy a suliban ők mást tanultak és a pingvines dolgokhoz nem értenek. szigorú a világ.
szerintetek érdemes egy hivatásos ördögűzővel kipucoltatnom a lakást, vagy csak azokat a dolgokat dobjam ki amik érintkeztek a cédékkel? -
emitter
őstag
hidd el, hogy az emberek többsége igen, ilyen birka
sajnos
hogyan is tudna átállni magától egy másik oprendszerre, de még csak akár másik szövegszerkesztőre is, ha nem tanították meg legalább az alapokat a suliban vagy bárhol másutt?
tisztelet a kivételnek, aki tényleg váltani akar, az meg tudja tanulni, de a legtöbben nem veszik erre a fáradságot, inkább warezolnak
észre se vettem, őstag lettem
[Szerkesztve] -
törölt tag
''és ezért mivel mindeki ms cuccon nőtt fel, az életben is azt fogja akarni használni''
én pl. a commodore 16 basic-jén nőttem fel, mégse azt használom. szvsz az emberek nagy többsége azt használja ami megfelel neki... aki meg annyira birka hogy max 1 féle oprendzsert bír megtanulni, nos, az inkább menjen péknek vagy pakuraszállító targoncásnak. -
ArGab
őstag
Ezt el is ismerem, kellene oktatni ezek mellett valamilyen szinten Linux-ot is, illetve a Campusos topikban került szóba talán, hogy manapság nem szövegszerkesztést és táblázatkezelést oktatnak, hanem Office hsználatot, és ez nálam is így volt középiskolában.
Jelenleg egyébként egyetemi hallgatóként én is ilyen Windows előtt ücsörgök, de ezek mellett mégis OpenOffice van fent. -
Erasmus
őstag
egészen pontosan 2001 novemberében indult a Campus (és School) és 2004 novemberében járt le az első hároméves szerződés. ezt hosszabbították meg először csak néhány hónapra, míg folyt az alkudozás, majd 2005 februárjában újabb három évre.
ar628: polvitát pedig - ami láthatóan a szándékod - nem érdemes kerekíteni a sztoriból: már a megállapodást megkötő fidesz-kormány is évi egymilliárdot tolt a programra. -
emitter
őstag
no igen, ezt mindenki elismeri, hogy olcsón lehet hozzájutni, csak az a baj, h mire elhagyja az ember az oktatást, már nem lesz jogtiszta a cucc (ha jól gondolom)
és ezért mivel mindeki ms cuccon nőtt fel, az életben is azt fogja akarni használni. vagy letölti illegálisan, vagy kifizet érte egy rakás pénzt
azért nagy a minisztérium felelőssége, hogy nem mutat legalább alternatívaként egy ingyenes rendszert, pl Linuxot, amire szintén megvan minden olyan alkalmazás, amire az oktatásban szükség lehet
és vannak már direkt oktatási célra készített userbarát disztrók is linuxból
szóval én úgy láom, h $ van minden mögött -
mordeaux
tag
Hát igen, ez vicc. Mi is épp nemrég erről a MS monopóliumról beszéltünk ismerősökkel, így haladunk a cyberpunk világ fele egyenesen.
-
ArGab
őstag
Ez már régi dolog, korábbi Campus és Tisztaszoftver 2002-ben indult és 2005-ben lejárt, és ezek helyett kötötték újra a mostani Tisztaszoftvert.
És hogy mire jó: az országban minden iskolában + tanároknak + egyetemi hallgatóknak jogtisztán használható a Windows XP és az Office.
De született már pár hozzászólás a témában itt is: [link] -
emitter
őstag
úgy ahogy vannak, hülyék, és undorító talpnyalók szvsz
vagy az is meglehet, h ezért a ms-től csurog nekik valami a zsebükbe
ezért kellenének ide a szakszervezetek, akkor valszeg nem lenne ilyen könnyű dolguk billéknek itt Mao-nde hát mint tudjuk, a szakikat igyekeznek megfosztani mindenféle véleményezési/beleszólási joguktól
nem is tudom, h van-e manapság informatikai szakszervezet, vagy mi
ez Magyarország -
ar628
csendes tag
Az Inforádió csütörtöki Fórum műsora foglalkozott a
tisztaszoftver-programmal
(http://www.inforadio.hu/hir/eletmod/magazin/10/archivum/). Pajna
Sándor, az
IHM
helyettes-államtitkára érdekes dolgokat mondott:
Légyegében azt állította: a magyar általános iskolák, középiskolák,
főiskolák és egyetemek, a tanárokkal, hallgatókkal együtt illegálisan,
törvénytelenül használták a Windowst és MS Officet.
Magyarul: a magyar oktatás úgy ahogy van egy tolvaj banda, meglopja
az MS-t,... meglopja ''a naaagy'' Bilit. Hogy ezt a fekete dolgot
kifehérítsék, meghirdették a tiszta
(microsoft) szoftver programot és tavaly az adónkból Magyar Bálinték
máris fizettek a Microsoftnak 1,5 milliárd forintot. És ezt 2008-ig
minden évben meg akarják tenni.
Így aztán az a fránya helyzet állt elő,
hogy fizetünk az adónkból Bilinek vagy 4,5 milliárdot, hogy
a magyar gyerekek és tanárok kizárólag Bili szoftver cuccait
ismerjék meg és persze ezzel a versenyképes tudással felvértezve
lehetőleg a munkahelyükön is ezt használják majd.
Aki nem teljesen részeg vagy nincs még betépve teljesen, az biztos
hanyatt vágja magát ezt a hírt hallva: hogy is van ez?
Azért, hogy a gyerekeink
kizárólag az MS szoftvereit tanulják meg használni, kizárólag azt
ismerjék meg,... tehát a ''kizárólagosságért'' mi fizetünk az adónkból,
és nem a naagy Bili fizet nekünk a kizárólagosságért?
Emberek, hallott már valaki ilyet???
Máshol, más országokban, más termékek, szolgáltatásoknál is így
van ez? A kizárólagosságért a felhasználó fizet? Teljesen bolondok
vagyunk mi?
Mások azt mondják, hogy az iskolák, egyetemek - intézmények lévén -
leginkább csak közbeszerzéssel vásárolhatnak. Ez meg azt jelenti,
hogy a megvett számítógépen ott van az op rendszer (leginkább
Windows). Én úgy tudom, hogy az MS 95-ben 1000 Ft-ért osztogatta
az iskoláknak
az Office-át,!... vett is belőle a minisztérium minden iskolának!.
Ha ez van, akkor mégse illegálisan használták a Windowst meg Officet
az iskolákban?
Mégse loptak?
Akkor mit fehérítettek ki a tiszta microsoft szoftver
programban a pénzen kívül?
Azt is monda a műsorban Pajna Sándor (IHM
helyettes-államtitkára) , hogy a mai szoftverfejlesztés a
Microsoftnak kedvez.
Biztos kapkodta a fejét a többi szoftverfejlesztő
óriás meg közösség, hogy ezt nekik most kell csak megtudniuk Pajnától,
és így akkor már fel is állhatnak a klaviatúrától és kereshetnek
maguknak más foglalatosságot, ...hiszen az MS vállalta: ellátja szoftver
cuccal az egész világot. Nem kell másnak ezzel fáradnia. Én nem tudom,
hogy a mai szoftverfejlesztés Biliéknek kedvez-e, de ez a tiszta
microsoft szoftver program Bilinek kedvez, az tuti!
Emberek! Meg tudná nekem valaki mondani: mi hasznunk van nekünk
ebből a tiszta microsoft szoftver programból? Vagy kérdezzük meg
Magyar Bálintot, Kovács Kálmánt, Kovács Pisti édesapját: nekik meg a
szabad
piacot hirdető pártjuknak mi hasznuk van ebből a tiszta microsoft
szoftverprogramból???
Nekem a műsort hallgatva tisztára az a gondolatom támadt, hogy az
Informatikai és az Oktatási Minisztérium nálunk az MS viszonteladója.
Vajon másoknak mi a véleménye erről?
Új hozzászólás Aktív témák
- SzinkronSarok - Négy játékon dolgozik a csapat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iOS alkalmazások
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest