Új hozzászólás Aktív témák
-
Devilstudio
tag
válasz
Devilstudio #399 üzenetére
-
Devilstudio
tag
válasz
Gubek-Einste #397 üzenetére
-
Devilstudio
tag
válasz
Gubek-Einste #397 üzenetére
Holnap reggel jutok haza és akkor készítek screenshotokat.
-
válasz
Devilstudio #396 üzenetére
Jó lenne látni a teljes inSSIDer3/Wifi Analyzer képet.
-
Devilstudio
tag
válasz
Gubek-Einste #395 üzenetére
-
válasz
Devilstudio #394 üzenetére
Kábelen nincsen gond?
A wifi csatorna 1 és 11 között van?
inSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva? -
Devilstudio
tag
Sziasztok
Próbáltam megfogalmazni egy videóban mi a probléma.
Remélem tudtok segíteni.
VideóRouter: Technicolor 7200
UPC 120/10
Amiből 90/0 valósul meg legtöbbször.
Telefonon a wifi használhatatlan.
Smart TV a wifi használhatatlan.
Táblagépeken megy de szarul.
Másik telefonon megy ami érdekes hogy egy régi telon jobb a wifi mint a Samu Galaxy S7 Edge-en. Gépen hol van feltöltés hol nincs vagy 10 vagy 0 de legtöbbször 0. Volt hogy 30 teszt alatt bejott 28x 0 volt a feltöltés. -
Thoty
senior tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne ezzel a routerrel:
UPC 240/20-as netem van.
Ha az egyik gépemen kb. 100MBit-el töltök le ftp-n valamit LAN-on netről, akkor a többi eszközön a LAN és a WiFi is használhatatlan sebességre lassul (nem csak a net, a belső halózat is). Olyan, mintha a router bedugulna vagy nem bírna ekkora terhelést, ami azért vicces lenne.
Ha korlátozom a letöltési sebességet azon a gépen mondjuk 50MBit-re, akkor minden helyrejön (vagyis akkor legalább a többi gépen is működik a net).
Lehet ezen valahogy segíteni? Furcsállnám, ha a 4 gigabit port ellenére nem bírna el 100MBit/s feletti forgalmat... a 240-től ez még azért elég messze van, a gigabittől meg pláne.
Gondoltam rá, hogy elé rakok egy normális routert, de nem örülnék neki, ha egy kisebb beruházás után is ugyanez maradna a helyzet... -
kisapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #390 üzenetére
Most nem tudok mert nem az enyém hanem az ügyfélé, és már nem vagyok ott.
-
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Ma ismét belefutottam egy ilyen HGW-be. A port átirányítást kéne megoldanom de ez most máshogy néz ki mint a legutóbbi.Az UPC-s volt ez pedig PR telekom ha jól tudom. Ezen hogy lehet ezt megoldani. Még a DMZ is kikerült a menüből.
-
válasz
kapicsabi #387 üzenetére
A távolság növekedésével csökken a router által sugárzott jel erőssége/növekszik a zavaró tényezők befolyása és ezáltal ez elérhető link sebesség is.
Korábban azért nem vettél észre sebesség csökkenést mert az elérhető link sebesség nagyobb volt mint a net sebesség így alulról korlátos volt a kapcsolat. -
kapicsabi
tag
Megjött a router! Az Asus AC1200G Pluszt vettem végül meg. Összekötöttem, beállítottam mindent (szerintem jól). Ha kábellel csatlakozok a router-hez, akkor 240-250 mega közötti a sebesség, de wifi-n sajnos nem tudja ezt az értéket. Amint kicsit távolodok a router-től, rohamos tempóban csökken a sebesség! Van ahol már csak 20-30 mega. Nekem ez azért furcsa, mert korábban az volt a tapasztalatom, hogy a távolság nem befolyásolta a sebességet. Mindegy volt, hogy 1m-re vagy 20-ra vagyok a router-től, a sebesség nem változott, max-on ment. Mondjuk az lassabb net volt, nem tudom, hogy ez jelent-e valamit?!
-
-
kapicsabi
tag
válasz
Gubek-Einste #384 üzenetére
Köszi a segítséget! A 2 közül fogom valamelyiket megrendelni!
Még egy utolsó kérdés és utána nem OFF-olok!
Neked gyári fw van rajta vagy tomato? Ha azt választom, ami neked van, érdemes kicserélni? -
-
kapicsabi
tag
válasz
Gubek-Einste #382 üzenetére
Itt visszaolvastam viszonylag sokat és általában mindenki valamelyik Asus router-t ajánlja.
Néztem azt is, ami Neked van, nyilván oka, hogy Te azt választottad! Nálam emiatt előnnyel is indít az a router. A 3 közül Te melyiket vennéd most?Nem kell semmi extra funkció, csak hogy bivaly erős legyen és jó darabig ne legyen vele gondom!
ASUS RT-N18U
ASUS RT-AC55U
ASUS RT-AC1200G Plus -
válasz
kapicsabi #381 üzenetére
Tehát akkor a TC után van van kábelen a sebesség így addig minden rendben van.
A TP-Link 1043NDv1 régi eszköz és emiatt nem képes kb 100-120 Mbps-nél nagyobb sebességet lekezelni.
Olyan router kell amelyik tudja NAT-olni a 240-es vagy gyorsabb netet, ajánlásért IDE nézz be. -
kapicsabi
tag
válasz
Gubek-Einste #380 üzenetére
Köszi a segítséget! Ez eszembe sem jutott, hogy a 940-es TP Link-nek nincs 1000-es portja.
Kipróbáltam egy TP Link 1043ND v1-es router-rel is. Azzal kicsit jobb a helyzet, de nem sokkal. Ha wifi közelében vagyok, akkor olyan 85-95 mega közötti sebességet tudok mérni. Kicsit távolodva ez is lecsökken olyan 55-60 megára. Próbáltam azt is, hogy a router-t kábellel kötöm rá a notira, de akkor is csak 90 megás sebességet tudok kicsikarni belőle.
Megnéztem azt is, amit korábban írtál. Bridge módban van a modem és úgy kötöm össze a noti vele UTP-vel. Akkor 240-250 mega közötti sebesség van!
Nem értem... Mi lehet a gyenge pont? Vagy mit csinálok rosszul?
-
válasz
kapicsabi #373 üzenetére
1; eset:
A wifi az nem kábel!
Ilyen a wifi, a távolsággal csökken az elért sebesség!2; eset
A router-nek csak 100-as portjai vannak így a legújabb változat sem tud 90-94 Mbps-t többet átvinni fizikai korlátok miatt.Bridged módban, nem a router-re csatlakozva mennyi a sebesség kábelen?
Olyan router tegyél a TC után amelyiknek gigabites portjai vannak, típus ajánlás ITT.
Ha kell a teljes sebesség wifi-n akkor ahhoz AC-s router és adapter pár kell, min AC1200-as. -
SityiSXT
őstag
-
SityiSXT
őstag
-
kapicsabi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. 240 megás UPC net van bekötve itthon. Olyan gondom van vele, hogy lassú. Leírom részletesen...
Kétféle képen próbáltam ezt a lassúságot megoldani:
1. Ha a modemet úgy használom, hogy wifi router-ként is funkcionáljon, akkor ha beledugok egy utp kábelt, akkor gyönyörűen tudja az elvárt sebességet. Stabilan 240-250 mega között mér a sebességteszt. Ha kihúzom az utp kábelt és kb. 1-1,5m-re van a laptop a modemtől és wifi-n csatlakozik, akkor már csak 140-160 mega között van a sebessége. Arrébb megyek még pár métert, kb. 6 méterre vagyok a modemtől, akkor már csak 40 megát tud, ha még messzebb megyek, ami már egy szinttel lejjebb van, ott a 10 megás sebességet sem éri el. Utána is olvastam és úgy gondolom, hogy minden jól van beállítva.
2. Ha bridge módban használom és mellé rakok egy TP-Link 940N-es routert. Ilyenkor bárhol vagyok 53-56 mega közötti sebességet mérek. Ha utp-vel csatlakozok a router-hez, akkor is annyi a sebesség. Kipróbáltam 2 router-t is, hogy nem az-e a hibás, de ugyan olyan sebességet mértem mind a 2 router-rel.
Olyan mintha a router-be csak 50-60 mega között net menne át bridge módban a modemből!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy mi lehet a gond? Esetleg beállítás? Vagy a modemmel van esetleg valami probléma?Előre is köszönöm!
-
Aryan
senior tag
válasz
Intruder2k5 #368 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Gubek-Einste: Neked is
-
válasz
Intruder2k5 #370 üzenetére
Ez is egy megoldás de jobb a dual band router használata.
-
válasz
Gubek-Einste #369 üzenetére
Illetve a másik, fapadosabb megoldás, viszont jelentősen olcsóbban megúszható, ha ráköt egy akármilyen 2.4GHz-es routert AP módban, a HGW meg szórhatja az 5GHz-et.
-
-
-
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Kaptam a UPC-től egy ilyen csoda routert. Egyenlőre nincsen vele bajom, de szeretném beállítani, hogy a 2,4GHZ-es és 5GHZ-es wifi is menjen (telefonok tudják 801a-t, laptop egyenlőre nem). Van erre valami megoldás?
-
Zekkk793
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretném a segítségetek kérni. Egy hónapja cserélték a korábbi UPC-s modemem Technicolor TC7200-asra, ami után a következő probléma lépett fel: a youtube, indavideó vagy más hasnoló videómegosztó oldalakon a videók betöltődése közben beszaggat a hang. (ha teljesen betöltődött akkor semmi gond nincs, plusz a gépen található tartalmaknál sincs semmi ilyen gond) Először hardveres problémára gondoltam, de ez szinte kizárható, hiszen más wifi kapcsolaton nincs ilyen probléma, újratelepítettem a gépet, minden létező flash hiba és egyéb hasonló dolgokról elolvastam mindent, kipróbáltam minden drivert, de semmi nem oldotta meg a dolgot. A következő dolgok merültem fel bennem: maga a router rossz, vagy valami beállítás hibádzik. Van valami ötletetek? -
-
elfelejt
aktív tag
Sziasztok! Nekem is ez a retek router van a UPC-től, és szeretném bridge módba rakni, de nem tudom.
A leírását a UPC oldalán nem érem el valamiért, amit meg találtam angolul az alapján nem tudom megcsinálni.
Próbáltam azt hogy bejelentkezek az admin felületre, és a rendszer menüpontban kellene lennie egy "bridge mode" fülnek, de semmi ilyen nincsen... csak :
-jelszó
-biztonsági másolat
-napló
menüpontok vannak. A Wifin keresztül vagyok a routerre csatlakozva, és a TC7200_V2-es verziójú készülék van nálam. Esetleg valami ötlet hogyan állítsam át bridge módba? Egy kis leírást nagyon megköszönnék! -
kicsiii
tag
válasz
Papabear195 #128 üzenetére
Igaz nem mai a hozzászólás, de örü,ök, hogy annó beírtad, mert végre nekem is működik rendesen ez a borzalom.
-
Hege1234
addikt
válasz
Gubek-Einste #360 üzenetére
köszi!
kiderült hogy nem egyedi a problémám
a PR mindenkinek egyedi user/pass párost állít be
am ha esetleg valaki tudja hogy hogyan az érdekelne
a tomato-n van egy ilyen menü hogy távolról is lehet állítgatni de ilyet a Technicolor-ba nem találtam
-
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
tegnap kaptuk meg a 7200.20 -as modem-et
192.168.0.1
megadom a pass-t admin de ezt írja kiGiven username and/or password is/are wrong
gondoltam egy reset megoldja
így is lett az admin-al beengedett de ahogy visszajött a net
megint kizárt
PR telekom-nál vagyok
lehetséges hogy távolról megváltoztatják ?+
egy Asus RT-N12 router van wan-al rákötve
így én csak a wifi részt akarom letiltani a modem-ről
ami persze nem egetverő ink csak az érdekel miért nem tudok belépni -
válasz
thomas50.000 #356 üzenetére
Sajnos ebben az eszközben nincsen ilyesmire lehetőség.
Ha UPC-s az eszköz akkor egy megfelelő router-rel bridged módban használva tudod megoldani ezt.#357 xlinux
ITT már kaptál rá választ erre a helyzetre. -
xlinux
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Most január elején fizettem elő a UPC szolgáltatásra. És kaptam egy ilyen routert technocolor tc7200.
Mivel nagyon gyenge a jel bizonyos helyiségekben ezért gondoltam, hogy veszek egy range extendert/ más néven jelerősítőt vagy úgy is ismerhetitek, hogy repeatert.
Na most sehogy nem szeretné szórni a jelet. Ha minden beállítást megcsinálok amit már vagy 10x megtettem, akkor is korlátozott a jelerősítő kapcsolat, és nincs nettem.Van esetleg valaki aki már próbálkozott ilyennel? Akkor most a UPC-nek a routerje szórakozik velem, vagy a jelerősítőm kaki, ami egyébként egy ASUS.
Köszönöm a válaszokat.
Bocsánat, ha volt már téma de így hirtelen nem találtam a fórumban.
Üdv.
X. -
thomas50.000
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném távolról bekapcsolni a gépemet, ami működik is, de sajnos csak röviddel a gép kikapcsolása utánig. Hosszabb idő eltelte után már nem ébred fel.
ARP Binding-et nem találok, és nem igazán tudom, hogy kéne orvosolni ezt a dolgot.
Nem szeretnék egy +router üzemeltetni csak ezért, hiszem ebben a modemben is van egy.
Esetleg valaki tudna ebben segíteni nekem?
Előre is köszönöm!
-
-
gabesz82
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy kaptam a szolgáltatól FIX IP-t... A kérdésem az lenne, hogy ezt a router-en hogyan tudom használni ill. beállítani?
-
válasz
Gubek-Einste #351 üzenetére
Kérdezném hogyan kell, mert csak a 2.4-essel lehet egyben, sőt ez a hulladék nem tud 5GHz-t együtt a 2.4-el. Siralmas. Nem nála vannak ezek a gondok, de tőlem várnak megoldást.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED monitor topik
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest