-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz
barnibooo #18396 üzenetére
Internet szempontjából technikailag szinte nincs különbség. TV szempontjából szerintem viszont óriási a TARR javára. Ott a NOD-ból DVB-C módon, azaz normál kábel TV-s jelként jön ki a TV és rádió műsor. Normál TV-vel vagy box-szal nézhető akárhány vételi pontról, mivel annyifelé oszthatod, ahányfelé akarod. Legfeljebb egy antennaerősítőt kell beiktatni, ha sok felé osztod. (Pl. ez egy olcsó és nagyon jó erősítő, én ilyet használok, mert nálunk 8 vételi hely van.) A Telekomnál IPTV van, amit csak a szolgáltatói boxokkal lehet nézni (max 3 db). Ráadásul a fórumozók tapasztalatai szerint sokkal rosszabb a telekomos TV műsorok minősége.
(A linkben szereplő sat.hu-nál, március 10-ig 10eFt-os rendelés felett most ingyen postáznak.) -
Janraki
csendes tag
válasz
ftamas0201 #18394 üzenetére
Köszi, megtaláltam. Sikerült is átállítani, de lehet, hogy valami nem stimmelt a beállításokban, mert modem restart után nem volt internet. Bocs, ha láma nektek a dolog, de eddig Telekomnál nemvolt gond, hogy egyszerre két eszköz is tudjon adni Wifi jelet, ezt szeretném összehozni itt is.
Ha esetleg segítenétek, hogy pontosan mit is kellene beállítanom, hogy az Arris, és a saját Routerem is adjon Wifi jelet.
Előre is köszi. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
barnibooo #18396 üzenetére
Üdv!
Internet szempontjából hasonló technológia mindkettő, tévénél van különbség.
Tarrnál dvb-c tv szolgáltatás van, modemből kijön a koax és eltudod osztani a tévékre, nem kötelező a box, Telekomnál max három iptvboxot kérhetsz, modem lan2-4portjára kell kötni a boxokat. -
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudná véleményeztni a Tarros 1000-es optikai netet? (A napokban húzzák az utcában) Vagy inkább jobb a telekomos 1000-es kérni? -
Janraki
csendes tag
Sziasztok!
Karácsony előtt kötötték be nálunk a szolgáltatást, telepítettek egy Arris TG2482-es modemet. Kérésemre Bridge módba állították, mivel volt másik routerem, és azzal gondoltam megoldani a Wifi kapcsolatot a telefonoknak. Sajnos ez a router valahogy nem az igazi, ezért ezt elhelyezném a ház egy másik pontjára, és az Arrisba is bekapcsolnám a Wifit. Beállítások között hiába látom bekapcsolva a 2.4GHz, és az 5G opciót, sajnos nem elérhető.
Az lenne a kérdésem, hogyan tudnám a modemet router módba állítani Bridgeről.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Bekötötték megrendelt csomagot.. Kábel tv fullos csomag HBO val mindennel, plusz 500 -as net. Le a kalappal, nagyon rendesek voltak a szerelők, valami futurisztikus 6 antennás ZTE modemet hoztak.
Megemlítettem nekik, hogy nyáron a konyhába is szeretnék Tv-t majd de majd szólok nekik ha aktuális, , erre megcsinálták a kábelt hozzá, leszabták -csatlakozót tettek rá,, beüzemeltek hozzá egy kártyát sőt még az elosztót is betették. Azt mondták csak fogom aztán rádugom a kábelt és megy is, minek fizetnék érte nyáron pénzt, ha már itt vannak nem tart semeddig. A kép gyönyörű, HBO és Cinemax mindegyik HD de egy csomó másik csatorna is az, amit eddig SD ben néztem. ( Pl Viasat) A net stabil, hozza az igért 500/ 100 sebességet, lehet megrendelem tőlük a Gigást, 1600 Ft a különbség. Szóval nagyon meg vagyunk jelenleg elégedve, remélem így is marad. -
korcsi
veterán
válasz
Csavargoo8 #18388 üzenetére
Windowsos gépek esetén ha van még akkor cfosspeed.
-
Csavargoo8
csendes tag
A használati utasítás és Google barátom szerint nincs lehetőség az ARRIS TG2482 gateway-nél QOS beállításra.
Esetleg van valami tippetek, hogy tudnám mégis megoldani a priorizálást? -Azon kívül, hogy bridge módba állítom és mögé rakok egy másik routert. -
megrendeltem kombinált szolgáltatást, tv+500 -as net, kíváncsi leszek rá. Köszönöm a segítséget!
-
farkas-j
őstag
Én Android 5.1-es Samsung S4-en használom leginkább a TARR MobilTV-t. Most lefrissítettem a legújabbra, azóta amikor a kiválasztott csatornára rákoppintok hogy elindítsam, leáll az alkalmazás. A korábbi verziójával (és a régebbi verziókkal) nem volt gond. Van valaki aki esetleg ilyen "öreg" eszközön használja az appot?
-
DonMarco
aktív tag
Üdv ! Így van,műkxik már a chromecast.. 3 napja írtam emailt a fejlesztőnek és megalgatásra talált... (vagy amúgy is megcsinálták volna,kitudja ) Mindenesetre Köszönjük !
-
farkas-j
őstag
Én a TARR előtt T-com-os voltam. Azok akkor nehézkes vízfejek voltak ezért mentem át a TARR-hoz. Alapvetően elégedett vagyok velük. Különösebb problémám nem volt velük., persze meghibásodás itt is előfordult. A hibaelhárítás elég gyors. Néhány hónapja átraktak optikára. Miután kaptam normális ONT-ot azt kell mondjam szuper a szolgáltatás! Jelenleg nagyon elégedett vagyok velük, nem váltanék másra! (Szekszárd)
-
sziasztok! Sárbogárdon tavaly behozták az utcánkba az optikát. Eddig kerültem a Tarr-t mert a környékünkön nem volt túl jó hírük, többen mondták hogy volt , hogy egész hétvégén nem volt net , meg gyakran megszakadt. Nem mai történetek, kb 2 évesek. 14 éve vagyok Inviteles net előfizető és UPC direct használó. Mindkét céggel meg vagyok elégedve, de idén eljött az, hogy az UPC kivette az Eurosportot és a Discovery-t a kínálatából, ezért hátat fordítok neki. Úgy döntöttem talán belevágok a Tarr féle optikába, elég új hálózat. Általánoságban mi a véleményetek a minőségről és a szervízelésről? mennyire gyorsan hárítják el a problémákat, milyen gyakran vannak egyáltalán problémák? milyen minőségű a Tv adás? Mi az ami szerintetek nem túl jó náluk és mi az ami akár jobb mint máshol? köszönöm előre is a segítségeteket.
-
Bozek
nagyúr
-
DonMarco
aktív tag
Üdv Tarrosok! :) Ennél az új Tarr mobil tv apk-ból másnál sem működik a Chromecast funkvió ? (Nincs sehol sem a cast ikon)
-
Bozek
nagyúr
Miért? Az admin - admin mivel jobb ennél?
Amúgy elég sok gyártó csinálja ezt, mert úgy gondolják, majd a felhasználó megváltoztatja. Persze kevesen gondolnak erre. Mondjuk azt jobb ötletnek tartom, amikor az eszköz aljára ráírják a jelszót, a Telekom-os ONT-nál például így van.
-
_Orbi_
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Olvasgattam a topicot és használtam a keresőt is, de nem találtam megoldást a problémámra.Csináltam egy Pi Hole-t. Be van állítva, rá van kötve az ARRIS routerre.
DNS Override menüben a Pi IP-címe van megadva.
Minden hálózati eszközön a Pi címe van mind DNS cím és az Pi Hole-ban látom is az eszközöket és hogy mennyi reklám megy rájuk. (tehát eddig elvileg minden rendben, minden leírásban amit olvastam így volt.
Viszont az összes reklám szerver DNS címét valamiért hidden nek látja a Pi Hole. Kollégámnál ugyan ez a rendszer működik rendesen és látja a címeket (más router és szolgáltató).
Lehetséges az, hogy a Tarr KFT lesz a ludas? Képes lehet elrejteni a DNS-ek neveit?
Vagy esetleg köze lehet ennek a NAT-oláshoz (amit nem is értek, hogy micsoda).
Előre is köszi a válaszokat! -
vacs
veterán
Sziasztok.
ARRIS2482B-nél milyen adatokkal lehet belépni böngészővel?
Admin - admin nem jó, az alapértelmezett wifi jelszót se fogadja el és a leírásban sem találtam!Na és még egy kérdés: torrent kliensként tud működni?
-
farkas63
aktív tag
Csak én nem értem a kérdést?
-
neo81
senior tag
Tudja valaki, hogy melyik csatornáról frissül a Tarr kártya bármelyik csomagja?
-
emre33
addikt
válasz
farkas63 #18351 üzenetére
1080p már jó ideje van. Csak a régi alkalmazásban nem lehetett kiválasztani ezt a minőséget, berakta automatikusan. De 1080p nézted (ha volt elég sávszélességed)
Nekem 1 dolog hiányzik: Kikapcsolom a kijelzőt, akkor megáll a lejátszás.
Én sokszor csak a hangját hallgatnám. -
farkas63
aktív tag
Ajjj már, hogy nem lehet szerkeszteni ezért 5000 hsz-t kell írjak.
Meg iPad-n innentől nem lehet jobbról behúzni a csatornaválasztót (gondolom végre ők is rájöttek, hogy ha van slide over-ben ablak akkor azt húzod be és nem a csatornaválasztót és ki kell lőni a slide over-t ahhoz, hogy előhozd a csatornaválasztót) hanem a jobb felső sarokban van.
Alul balra és jobbra lehet csatornát választani.
+ Jóval gyorsabb az app. -
farkas63
aktív tag
Pár kép róla.
-
ThuG4LifE
senior tag
Akkor lehet a videokartya driver frissitese a ludas, garazsban hasznalom egy hd 6450-vel, eddig jo volt. Egy 2015os driver frissult 16-osra.
Koszi a valaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gurulunk, WAZE?!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Nyaralás topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest