Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz BiOszi #2311 üzenetére

Életvédelmi szerepe is van, noha földelt konnektor használata esetén nem tud megrázni, csak tönkremegy és/vagy lenyomja a biztosítékot.

De véd egy véletlenül beesett csavar ellen is, vagy a panel megnyomódása, behajlása ellen, még ha erre kisebb is az esély.

Bár kicsit kínos megírni is, de csak a tanulság kedvéért: több évtizedes szervizvállalkozásom egyik legszégyenletesebb esete történt pár hete, amikor egy monitor tápadapterét javítottam, és összerakáskor egészen barom módon kifelejtettem azt a vékony, műanyag lapot. Pontosabban nem is volt még összerakva, csak beraktam és becsavaroztam a panelt az alumínium sínbe, hűtőfüleket is rögzítettem, hiszen egyébként hűtés nélkül terheléspróbát sem lehet végezni rajta.

Egy ilyen adapter jóval zsúfoltabb felépítésű, úgyhogy a büntetés nem is maradt el. A panel valahol leért az alaplemezhez, azonnal elpukkant, primer oldalon úgy szétégtek részek, hogy az már javíthatatlan, keríteni kellett egy új tápegységet.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák