- Windows Insider Program
- Linux haladóknak
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Asustor NAS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Kaptam az új előfizetésemhez új modemet is, a Sagemcom F@st 3686-t, a megadott sebességet szépen viszi, de van néhány problémám vele, bizonyos port forwardok nem működnek, remélem tudtok segíteni bekonfigolni.
A hálózat úgy néz ki, bejön a net a modemre, ez a 192.168.0.1 ip-n ül, utána van egy Asus router, ami a 192.168.0.12 címet kapta. Ezen a routeren futnak a szolgáltatásaim (torrent, file server, stb stb), de nem tudom egyiket sem elérni WAN-ról. A régi modemmel minden működött, azon nem is kellett port forwardolni.
Így konfiguráltam be:Érdekes, mert az 51515 port hozzáadása sikeres volt, azóta a torrent kliens is mutatja hogy nyitott a port, de a többi az nem. Távolról próbálok csatlakozni az FTP szerveremre, akkor a Total Commander kiírja a domain cím utáni IP címet, a 192.168.0.12-t, de többet nem lép előre. Remélem valaki tud segíteni, köszi előre is
Szerk: A DDNS beállítást is ugyanúgy megtettem a modemen, mint ahogy a routeren van. -
törölt tag
Mint korábban írtam , a pesti központól szóltak a szerelőnek , hogy a következő hibajegyre kösse be a 2. érpárt.
Nyilván megunták , hogy kb. hetente lassulás van nálam és már ők sem tudják miért. A bondinggal lényegében megoldódik a probléma. (Őszintén szólva már majd ezt is csak akkor hiszem el, ha látom hosszú ideig rendesen működni !) -
DJ. Ru$y
nagyúr
Ez így magában nem igaz, ugyanis valaki írta még jó múltkor, hogy talán fogyasztóvédelmi szabályok kötik őket, hogy törekednie kell a szolgáltatónak minél jobban a szerződésben vállalt elméleti maximális sebesség tartására. Nem véletlen van az, hogy egy 27 Mb-es vonalra nem adja ki a 30-as csomagot, mert egyszerűen nem tudja tartani a szerződésben vállaltakat.
-
Livius
őstag
Amúgy 2-3 évvel ezelőtt nekem még a VDSL2-es vonalra való átkötéssel is spórolgatni próbáltak. Az összes ügynök hülyített telefonban, hogy elérhető a 30 Mb/s-es csomag, csak épp a megrendelés után zsinórban háromszor is vissza utasították, mert műszakilag nem lehetséges, vagyis mert ADSL2+-os vonalon voltam és át kellett volna rakni, amit nem akartak valamiért.
Mikor már lejárt a hűség, akkor egy utolsó próbálkozással és szolgáltatóváltásos zsarolgatással végül sikerült kiharcolni, hogy vegyék a fáradságot, és rakjanak át VDSL2-re és adják végre a 30Mb-s-es csomagot, jah és persze be voltak hülyítve, hogy IP TV-ben is gondolkodunk (ebben persze sose gondolkodtam
akkora egy szar), az utolsó végszónál pedig, mikor egyeztetve lett, hogy mennyi az annyi sebességben TV-vel és anélkül, akkor szépen csak az internetre lett kimondva az igen.
-
törölt tag
válasz
DJ. Ru$y #78693 üzenetére
Még annnyi hozzátartozik , hogy iptv nélkül talán nem is érdekelne , hogy csak 44. De ebből még lejön a 3 ipbox sávszélessége.
Plusz ha hetekig megy rendesen az 50es csomag a válltástól számítva, akkor ne akarjanak már olyannal lerázni ,hogy központi hiba van , de amúgy jó az úgy mert a minimum bőven megvan. Ezzel a mondattal el is gurították a gyógyszeremet... -
senki66
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #78688 üzenetére
Max néhány napos, illetve egyszer volt egy szintén vitatott számla elmaradás (de ez már több éve volt), amikor az üfsz. is azt mondta, hogy amíg a kivizsgálás tart nem kell befizessem a vitatott számlát, majd kikapcsolták a netemet és 4000 Ft-ért akarták csak visszakapcsolni, de az újabb reklamációmat követően elengedték a büntit. Persze ettől még lehet, hogy rákerültem egy feketelistára.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
havri1 #78692 üzenetére
Én sem vitatkozni akarok veled, de szerintem ezt még leírom, azért, ez a 3-4-5 hibajegyes ügy amiben a kolléga megszólalt, az sem egy átlagosnak nevezhető eset, hisz ment a vonala 1 érpáron 50 Mb-tel, és ott meg volt a 45 Mb még hibával is 1 érpáron, így azért érthető, hogy nem akartak neki adni bondingot. Ugyanis a bonding legnagyobb feladata, hogy a központtól távolabb lévő VDSL2 esetén 1 érpáron ~15 Mb-et kapó előfizetőhöz elvigye a minimum 30 Mb-es kötelezettségvállalást. Ezt a 30 Mb-et a kolléga még "hibával" is megkapta egy érpáron, az más kérdés, hogy etikus-e rámondani egy 44 Mb-et produkáló hibás vonalra, hogy teljesítő az 50 Mb-es csomag feltételeit (sajnos nekik a lenyomott garantált érték a mérvadó), mikor törekedniük kell arra, hogy minél közelebb legyenek az ígért maximumhoz.
-
havri1
félisten
válasz
DJ. Ru$y #78691 üzenetére
Lehet, saját tapasztalataimat osztottam meg, ami nem jelenti, hogy általános.
Ettől függetlenül, nekem még továbbra sem "könnyű eset kategória", hogyha csak a 3-4-5 hibajegyre kötik meg.
Vajon hány előfizető ennyire kitartó?
De nem kívánok ebben a témában senkivel sem vitatkozni. Meg kell próbálni, mivel semmi vesztenivaló sincs, sem a próbálkozással, sem az esetleges csomagváltással.
Mivel akkora a sávszél különbség, hogyha nem is megy maxon, még így is megérheti. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
havri1 #78690 üzenetére
Aranytartalék szerintem akkor, ha kevés a szabad port/tartalék ér. Egy új előfizetőre inkább tartogat egy pár portot szabadon, mint, hogy neked "odaadja csak 200 Ft-ért", ha szűk valamilyen részen a dolog. Valahol működhet így, de egyáltalán nem ennyire szörnyű a helyzet, mint amennyire túlmisztifikálod.
-
havri1
félisten
válasz
#22718208 #78689 üzenetére
Na ez az, kellett a szerelő is hozzá.
De kell még szabad port is, anélkül.. Én 2x próbáltam faternal az 50mbitet kérni, mivel nem adták meg, vonali kapacitás miatt, így kértem, hogy akkor bonding? Felvették, visszahívtak, hogy nem lehet, ezt csak kivételes esetben építik ki.Nekem az jön le, hogy ez egy aranytartalek. Mivel a nagyobb csomaggal kb 200ft havi pluszt jelentett volna, ennyiért nem éri meg nekik.
Arra azért kíváncsi lettem volna, ha iptv-is rendeltem volna, hd +hbo meg felvevős... -
törölt tag
válasz
havri1 #78683 üzenetére
Nincs semmiféle mítosz. Én 250méterre vagyok és az 50/15 sokszor leesett kb. 44/10 -re.
4x volt bejelentve. Most rendben van már 2 hete. De hívott a hozzám (gyakran) visszatérő szerelő, hogy szóltak a központból ,hogy a következő hibajegyre megoldásként, azonnal kössék be a 2. érpárt! Hozzáteszem hogy 3. és 4. hibajegynél ezt a lehetőséget még nem engedték.
Volt itt már mindenféle vonal kivizsgálás, port reset, port konfigurálás és az elosztóban port csere is.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
senki66 #78687 üzenetére
Volt régebben számlatartozásod? (Már nem ilyen 1-2 napos, hanem akár 1 hónapos.) Nekünk soha nem volt tartozásunk tavaly nyárig, (mint kiderült későn is jött a számla kb. 1 nappal a bef. határidő előtt), nem voltunk itthon, szomszéd szólt, hogy jött mit tegyen, mondtuk valószínűleg csekk, hagyja, hazaértünk befizettük mire megkapták kb. másfél hete tartoztunk nekik nem kaptunk se pót csekket, se a következőn plusz tételt. Szóval lehetnek kategóriák ami alapján valaki kap (visszaeső?) vagy sem?
-
senki66
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #78667 üzenetére
Sajnos a tapasztalatom nem ezt mutatja, pár nap után már jön az "Emlékeztető" amiért már felszámolnak következő hónapban 750 Ft-ot, többször volt mát, hogy határidő környékén befizetett csekk után csak 1 hét vagy még később írták jóvá a befizetést és jött a bünti. Üfsz szerint az emlékeztetőt a rendszer automatikusan küldi (vagy legalább is jelez valaki(k)nek) és az alapján küldik ki.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Livius #78684 üzenetére
A vonal minőségét nem csak a központtól való távolság jelenti, szóval igen lehet reális.
Hívd fel őket és kérdezd meg köthető-e, ha kiadják erre a vonalra, akkor nem lesz meg a max az biztos, ha kapsz rá bondingot, amit nem tudom havri miért misztifikál ennyire el, ahol tudják kiadják, akkor biztosan meg lesz a sebesség.
-
dchard
veterán
válasz
Livius #78682 üzenetére
felfelé meglenne a 15mega (kolléga úr nem vette észre, hogy felfelé még messze nem megy a vonalad max powerrel), de lefelé annyi a vége amit látsz, ha csak nincs még lakáson/házon belül optimalizálásra lehetőség (fölösleges toldások, elosztások, kábel minősége jó stb.).
Szerintem rendeld meg (főleg ha kell a nagyobb feltöltés), ha akadékoskodnak mondd hogy saját felelősségre kipróbálod és majd te eldöntöd hogy neked megfelelő-e. A garantáltat biztosan tudni fogja, tehát a telekomnak tök mindegy. Szerintem (a látottak alapján) a 15 meglesz felfelé, lefelé 44-45mega (IPTV nélkül persze), ha marad a mostani minőség. Bondingot erre nem fognak adni az majdnem biztos.
MOD: ja igen, erre még véletlenül se rendelj IPTV-t.
Dchard
-
-
spici
tag
válasz
kabelmania27 #78679 üzenetére
Utcában 3 ugyanilyen a probléma, 2 sagemcom meg 1 Dlink 704-es. Hajnal fél 4 kor is ugyanolyan lassú volt.
-
Boborján
tag
válasz
SnippySnoop #78662 üzenetére
.
-
spici
tag
válasz
kabelmania27 #78676 üzenetére
Igen, de amikor átvittem a HGW-t akkor végig pozitív volt a magas frekiken is a jelszint, ugyanúgy megvolt ez a probléma.
-
btz
addikt
Itt egy másik cikk a témához kapcsolódóan, amiben az IP telefonközpontot egy üres szerverteremmel ábrázolják
-
spici
tag
Az az 1 "hibás" csatorna ugye nem befolyásolja a többit?
Röviden: 120 megabites netem napok óta max 5-10 megabitet produkál, felfele megvan a 10.
Máshol is ugyanezt tapasztalható (más HGW-k), kivéve szomszédba 30 as csomag simán megy, az tökéletesen működik.Szomszédoknak 50, 120 van, nekik ua a probléma, egyik szomszéd meg 30as csomaggal rendelkezik, nála nincs ilyen
(Átvittem másik helyre, ott is rossz pozitív jelszintek mellett (+5dBvm től 0-ig vannak a csatornák)
Mi lehet a gond?
-
btz
addikt
válasz
peter889 #78668 üzenetére
Itt egy régi cikk arról, hogy miért fontos a Telekomnak átálni az IP-re. Már 2016-ban le kellett volna kapcsolják a PSTN szolgáltatást, de még mindíg működik a nehézkes átálás miatt, de ha az NMHH vezetékes gyorsjelentéseire ránézel, láthatod, hogy hónapról hónapra csökken a pstn vonalak száma. Az emberek nagyrészének az IP alapra áttérés előnnyel jár, mint ahogy a cikkben írják, még akkor is, ha ez első ránézésre nem mindíg jelent érzékelhető válozást a végelhasználóknak. Pedi ez kell ahhoz, hogy valamikor a távoli jövőben ingyes legyen a hang alapú kommunikáció, vagy internet szolgáltatás keretében egy ingyenes szolgáltatás legyen.
-
dchard
veterán
válasz
"Vajon a telefon tápfeszültségét nem tudnák rátenni a bejövő digitális kábelre?
Amit mondjuk központilag táplálna bele a T-com."Nem tudják, mivel számtalan helyen a POTS részt nem vették meg a DSLAM fejlesztésnél. De ha rá is tennék, az a pár tíz milliamper nem lenne elég a HGW működtetéséhez, komplett analóg központot meg senki nem fog a kedvedért kint hagyni, brutális fogyasztással és support költségekkel. Arról nem beszélve, hogy az ISDN és analóg sávrészek használja a DSL, ettől lett gyorsabb (részben), meg az eszköz cseréktől. Ha te abból semmit nem érzékelsz, hogy a fél megabittől eljutottunk az 50megabitig a telefonvonalon, akkor mindenki hülye csak te vagy helikopter
Dchard
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Azt nem akarod megérteni, hogy a telefon IP alapon működik, ahhoz hiába tolod a tápfeszt a vonalon, ha kell hozzá egy másik eszköz ami külső tápos.
Arra megkérlek, hogy a szolgáltatókat ne ebben a topikban hasonlítgassuk, arra ez a topik való.
Vázoltuk neked, hogy ezt vagy elfogadod, vagy felmondod a szerződést.
Más előfizető szolgáltatása nem mérvadó, ugyanis, ha 1000 éve csak telefonszolgáltatása van a Telekomtól úgy nem feltétlen vált át analógról digitálisra, de mivel nálad teljesen új bekötés volt, így, mint minden új bekötést digitális vonalra tesznek már.
Gondolom ismerősödnél van DSL vonal, azt eddig nem közölted, hogy optikán, DSL-en vagy koaxon jön be hozzád a "vonal". Optikán és koaxon amúgy is kell a HGW ahhoz, hogy telefonod legyen.
(T-Com már nem létezik, Telekom van.)
-
btz
addikt
válasz
"A mai korban valóban ott van a mobiltelefon, csak még mindig horror árakon."
Veszel egy feltöltő kártyát, azt feltöltöd 3000 ft-al, 10000-ért veszel egy butafont és egy évig elérhető vagy, nem a vezetékesen hivogat aki keres, rögtön el is ér, nem neked kell visszahívnod.
Nem látok rációt olyan vonal fenntartásában, ahol csak keresgélbek az emberek és majd csak egy hónap múlva visszahívom, hogy bocs egy hónapja kerestél. Ez kb a 70-es 80-as éveket idézi. -
peter889
őstag
válasz
DJ. Ru$y #78611 üzenetére
Én ebből a „technológiai fejlődésből” az égvilágon semmit nem érzek, a telefonvonal minősége semmit nem változott.
Nagyon nem akarok szerelgetni, alkatrészekről gondoskodni, annyit nem ér meg nekem.Vajon a telefon tápfeszültségét nem tudnák rátenni a bejövő digitális kábelre?
Amit mondjuk központilag táplálna bele a T-com.
Az analóg rendszerben az a telefonkábelen jött. 42 (?) volt.
De az stabil volt, áramszünet esetén is működött.Többen jelezték, hogy szerintük egyedi az igényem. Ez viszont nincs úgy, elég megnézni a díjszabást:
A T-Com internet és tévé árait össze lehet hasonlítani a Digi áraival. Az utóbbi lényegesen kedvezőbb. Viszont a Digi nagyon rugalmatlan a telefonszolgáltatás terén: csak 2 díjcsomagja van. Aki átlag napi 25 percnél többet hív mobilszámokat, annak a T-Com Hoppája éri meg a Digivel szemben. (Nálunk a T nem optikai kábelen jön.)Egy ismerősöm másik nagyvárosban lakik, és nála a Hoppá díjcsomaghoz nem kell dobozka.
A mai korban valóban ott van a mobiltelefon, csak még mindig horror árakon.
Pontosítok: az utóbbi sok évben egyszer volt hogy 3 hónapra lementem itthonról, akkor is egyszer hazajöttem közben; még 2 napra is nagyon ritkán megyek el; ha viszont elmegyek itthonról (akár rövid időre is) áramtalanítani szoktam a szobát; ez az amit most nem tudok megtenni. Tudom, hogy a dobozt át tudnám telepíteni a másik szobába, de az is problémás lenne.
Azért köszönöm az infókat.
-
senki66
senior tag
válasz
dptrsk #78659 üzenetére
Köszi a tippet, ezt nem vettem észre eddig, hogy alul van egy ilyen: "Az xxxxxxxxx számú folyószámlán jelenleg 12 090 tartozás áll fenn. Azonban, ha kiválasztom ezt a számlát online befizetésre, akkor az eredeti 16 473 Ft -ot kívánja átutalni a rendszer. Mivel a befizetési határidő 02.06. ezért mindenképpen online kellene befizetnem, hogy ne hétfő + 4-5 nap alatt érjen be. Ami még szebb tegnap (4-én !) megérkezett a korrigált papír alapú számla, ami hogy, hogy nem már február 3-i !! befizetési határidőt ír. Meg sem jött harmadikán, nem hogy beérkezzen és az végképp röhejes, hogy az eredeti számla befizetési határidejét a reklamáció ellenére nem kitolták pár nappal, hanem 3 nappal előre hozták. Ebből biztos, hogy további vita lesz.
-
Klown
aktív tag
válasz
Ha a vonalad bírja a szuflát sávszéllel, akkor semmilyen technikai akadálya nincs a 4. box-nak, csak a Tré balfék attitűdje... Sajnos ez a többi szolgáltatónál is így van.
Ahol én vagyok pl. csak két kódkártyát ad maximum egy előfizetés mellé. (Csak kártyás UPC Direct előfizetés, igaz csak havi 300 Ft a 2. kártya díja.) Esetleg még úgy tudsz ezen a hülye szabályon túllépni, hogy egy megbízható ismerőshöz, szomszédhoz becsatlakozol, s kérsz az ő előfizetésére egy újabb box-ot, ha még nincs kimaxolva, s fizeted felé a havidíját, esetleg még egy kicsit rádobsz.
-
dchard
veterán
válasz
Nincs technikai akadálya, egyszerűen üzletileg nem éri meg.
Dchard
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Őszintén, ha valaki megmondaná, hogy nincs technikai akadálya, vagy, hogy mi a pontos technikai akadálya, akkor szerinted a Telekom adna egy előfizetésre egy negyedik STB-ot? Nem. Ezért ajánlottunk megoldást, nem pedig kerteltünk és magyaráztuk körbe a dolgot, ugyanis nem fog 4. STB-ot adni, ha a fejedre állsz, akkor sem.
-
SnippySnoop
újonc
válasz
DJ. Ru$y #78612 üzenetére
580 Ft-ért vettem az STB-ot, úgyhogy nem fogok belehalni, főleg, hogy van benne egy 320GB-s SATA laptop vinyó..
Az új szolgáltatás cirka 2-3 ezer havonta, egy STB-ot meg 870 ért ad havonta a T.
Viszont ha kérek egy másik szolgáltatást és nem is kell hozzá kihelyezniük új modemet, akkor tulajdonképpen nettó köcsögség, hogy nem ad 4. STB-ot, hanem új szolgáltatást csak.Mindazonáltal arra tulajdonképpen senki nem tudott érdemben válaszolni, hogy mi lehet a technikai akadálya a 4. STB-nak.. , de azért köszi.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
upc8823 #78658 üzenetére
Figyelj, nem egyszer kértelek meg, hogy, ha normális értékelhető hozzászólást nem tudsz írni, aminek nyelvtanilag és logikailag is van értelme, akkor inkább tartózkodj a hasonló megnyilvánulásoktól! Megköszönném a többiek nevében is!
Az pedig, hogy a Telekom nevét legalább a topik címéből nem sikerül helyesen kimásolni...
-
senki66
senior tag
Nem elengedték, csak a szolgáltatások díját maximum egy évre visszamenőleg követelhetik. Egyébként nekem is a legutóbbi számlámban felszámítottak 4400 "túlkedvezményt" Panaszlevél után jóváírták, de válaszlevelet én sem kaptam, csakúgy mint havri1 kolléga. Viszont kiküldtek egy új számlát amiben Internet üzletpolitikai kedvezmény címszóval szerepel a jóváírás. Webes felületen azonban ez nem jelent meg, továbbra is ott virít a befizetetlen magasabb számla, ami hétfőn le is jár (üfsz-szel megbeszéltem, hogy azt nem kell befizetnem, hanem a javítottat) de már előre látom itt megint jön majd a baki, fizetési emlékeztető/ felszólítás, 750 Ft plusz kamatok felszámítása. Amire újabb panasz, majd jóváírás. Nem is tudom már hány hasonló ügyem volt velük, ez azért kicsit gáz.
-
spici
tag
válasz
wertigo1984 #78653 üzenetére
Hát itt tökéletes jelszintekkel 10-15 megabit
-
btz
addikt
válasz
glacious #78649 üzenetére
Isis, néhányat külön, de most a többit egyben megkaptam. A postán röhögtek is, hogy mind a 10 csekk külön borítékban volt. Az első csekk 2017.02-es határidejű, az utolsó 2017.11-hó a befizetési határidő. Az mostani időszakra vonatkozót majd jövőre 10 hónap múlva fogom kapni valószínűleg. 2015-ös számlákat elengedték. Majdnem 2 évig ingyen neteztem TV-ztem, telefonáltam. Egyfajta kamatmentes hitel volt
-
kmisi99
addikt
válasz
poli27 #78639 üzenetére
Basszus tényleg gigabites!
DJ. Ru$y
Mindenhol Cat6 kábelem van és modern erős eszközöket használok. És furcsa milyen erős az "agykontroll" a hardverekre. Most hogy már tudom gigabites a modem rögtön 116mbitet mér a speedtest.Köszönöm a válaszokat akkor minden fasza, bár mivel eléggé szar a gyári wifije a dlink nek így továbbra is képtelen vagyok külön routert wifinek berakni amit most lecserélek gigabitesre.
-
glacious
addikt
Van egy olyan problémám, hogy a 120-as netre váltás óta nem kaptam számlát, hívtam az ügyfélszolgálatot és ott azt mondják, hogy azóta nem készült új számla. Vajon mikor érik utol magukat? Fordult elő ilyen mással is?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
poli27 #78639 üzenetére
Még a Telekomos útmutató is írja, hogy gigabites (utolsó oldal).
kmisi99
Nézd át a kábelezést Cat5e minimum az eszközök közé, amin tesztelsz biztos, hogy gigabites porttal rendelkezik? Ha kábelek és a hálókártya is gigabit képes, akkor egy driver frissítés. -
Darkness
aktív tag
Üdv!
megkaptam a számlámat a héten, s átnézve ezek az összegek szúrták nagyon a szemem:
Egyéb szolgáltatás
Egyéb díjak
Netmánia Speciális kedvezmény korrekció (SZJ 64.20.18) 06.01. 1 db. 230,79 230,79 230,79 293,10
Netmánia Speciális kedvezmény korrekció (SZJ 64.20.18) 06.01. 1 db. 393,70 393,70 393,70 500,00
Netmánia Speciális kedvezmény korrekció (SZJ 64.20.18) 06.01. 1 db. 393,70 393,70 393,70 500,00
Netmánia Speciális kedvezmény korrekció (SZJ 64.20.18) 06.01. 1 db. 393,70 393,70 393,70 500,00ezt nem értem, milyen korrekciók ezek? miért is? tud valaki segíteni ebben?
-
kmisi99
addikt
válasz
Gubek-Einste #78636 üzenetére
Természetesen kábelen. Ennek a Dlinknek a wifije annyira szar (legalábbis nálam). Hogy már a 30mbites előfizetésnél megszakadozott és vennem kellett egy külön tplink routert wifinek.
Csak ugye itt most arról van szó, hogy hardverileg 100mbites portok limitálják. Amit azért szolgáltató részéről illene cserélni.
-
-
bul07
nagyúr
válasz
poli27 #78627 üzenetére
KS7000 nagyon jó tv csak ki kell fogni egy hibátlan darabot ami mostani állás szerint nem könnyű (lehet nagyon félreérthetően fogalmaztam)
LG OLED nem ismerem
De ívelt tv-t ne nagyon néz, torzulnak a színek oldalról, a vonalak nem egyenesek az ív miatt, és csak szemből van szép képe kicsit oldalbabról már -
kmisi99
addikt
Sziasztok, ezen a héten lett az előfizetésem újrakötve 30-->120mbit re. Na most a telekom már átkapcsolta a sebességet, viszont még a régi 100mbit re képes modemem van. Vajon egyszer csak betoppannak egy új modemmel, vagy nekem kellene zaklatni őket? Semmit nem mondtak, hogy lenne e modem csere bármikor.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Attól függ, hogy van összekötve. Ha egymás után van fűzve és nem AP módban van, hanem duplán NAT-olva, akkor a D-Linken először nyitod a NAS IP-jére, utána az ONT-on nyitod a D-Link IP-jére.
Az ilyenek miatt érdemes normálisan összelőni egy alhálóra a két eszközt vagy PPPoE átengedéssel a D-Linket fő routernek tenni.
-
ZS3NI
őstag
Hello
Port nyitás konkrétan hogy működik? HG8245H ONT van, és egy D-link DIR-842.
NAS-hoz szeretnék távolról hozzáférni, de nem sikerül.
Csak a routeren kell próbálkozzak, vagy az ONT-n is nyitni kell a portot a router felé?
-
spici
tag
Üdv!
Akinek Sagemcom HGW-je van és 50 v. 120-as internet előfizetése, milyen letöltési sebességet tapasztal?
Régiófüggetlenül. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
#32577792 #78622 üzenetére
Szerintem lássuk be ez a kérdés irreleváns, ki tudja, hogy máshol hányan éltek előszerződéssel és ehhez képest a te környékeden hányan éltek előszerződéssel, ennek függvényében mennyire vannak leterhelve az alvállalkozók vagy a T szerelői, ezen felül ki tudja, hogy nálatok hány alvállalkozói csapat van aki új bekötést végez stb.
Szerintem, ha erre bárki is válaszol kár arra alapoznod. Ez lehet akár 1 hét, de lehet 1 hónap is.
-
bul07
nagyúr
válasz
poli27 #78608 üzenetére
KS7000 vigyáz mert sok hibás van és T-hez visszaküldeni cserére a tv nem olyan egyszerű, főleg ha nincs is nekik raktáron
Pixel hibák, folt a kijelzőn, elváló hátlap
Sámsung tv fórumba nagyon sok panasz van rá, bár ha követed a fórumot akkor tudod
Vagy jöhet a javítások sorozata, bár te szeretsz a Samsunggal harcolni(volt akinek a második szervizelés 3-ik panel után lett használható állapotba)
-
törölt tag
sziasztok
december elején kötöttünk egy előszerződést giganetre, pár napja jött egy sms hogy hamarosan indul a buli.
A kérdés azok felé, akik hasonló cipőben jártak már ha ők kaptak ilyen sms-t, mikorra kötötték rá őket ténylegesen az sms után? -
cyber86
őstag
Sziasztok. 2 kérdésem lenne.
1. Az optikai neten változik az ip ha áramtalanítom a modem/routert vagy naponta változik?
2. Lehet 2 bekötést kérni 1 lakásba? -
OldMike
őstag
válasz
vale92 #78614 üzenetére
Ez nem jó hír. Azt javaslom (tudom nem egyszerű) hogy ne hagyd őket békén, nyittasd meg újra a hibajegyet, mert szerintem nem kell elfogadnod a gyengébb minőséget.
Amúgy ha lenne lehetőséged kölcsönkérni egy bármilyen másik - HDMI bemenetes - tévét, esetleg egy szintén HDMI bemenetes, saját hangszórós monitort, akkor lehetne biztosra menni hogy az STB a hiba forrása. -
vale92
csendes tag
válasz
OldMike #78613 üzenetére
Szia! Köszi a válaszod, tegnap jelentettem be a hibát, ma ki is jöttek, cseréltek boxot azzal is ugyanez a gond, szintén végigpróbáltuk a HDMI portokat a TV-n, egyiknél sem jön hang, PC-vel HDMI-vel összekövetve pedig az összes portba jön hang, SCART-al dúgták össze, így müködik, de oda aHD meg minden, valami ötletetek esetleg? a leírtakat végigpróbáltam, 63-as a vége a számnak.
-
OldMike
őstag
válasz
vale92 #78604 üzenetére
Szia!
Egy lehetőség: nézd meg az STB menüjében a Beállítások->Általános beállítások->Rendszerinformációk menüpontot. Ott írják a szoftververziót a második sorban. Annak a hosszú számnak a végén lévő két számjegy lehet érdekes. Ha az 62 akkor lehet kompatibilitási gond, és a 1412-n kérni kell az újabb verziót. Amennyiben az 63 (esetleg 60) akkor más gond van.
Utóbbi esetben az Általános beállításokban meg kell nézni a Digitális hang menüpontot, ahol két lehetőség van: Sztereó (ez az alapbeállítás) és Térhangzás. Az utóbbinál előfordulhat hogy a tévé nem kompatibilis, a Sztereóval működnie kell.
Egyéb lehetőség csak a hibabejelentés a 1412-n.
Esetleg még a tévé beállításai között lehet megnézni, hogy nincs-e valami rosszul beállítva (pl. véletlenül külső hangszóróra van állítva, de nincs rákötve külső hangszóró, nem ismerem a Samu tévéket). -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
SnippySnoop #78606 üzenetére
Lehet, hogy az előtt kellett volna kérdezni, mielőtt megvetted a másik STB-ot. Arról nem beszélve, hogy ez a Telekom tulajdona, ha a csóka nem fogja kifizetni a Telekom simán letiltja a STB-ot és viheted ehulladékba.
Amit btz írt az lehet megoldás, a kényelmet meg kell fizetni. Ugyanis kérhető több STB egy MT azonosítóra, de egy előfizetésre csak 3 db, ezért kötsz még egy előfizetést, nyilván fizetned kell a szolgáltatás díját még egyszer és ahhoz kapsz egy STB-ot, amihez elvileg már nem kell kihelyezni külön HGW-t.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
peter889 #78603 üzenetére
Ezt úgy hívják technológiai fejlődés. Azért tud a Telekom neked ilyen csomagot biztosítani, mert VoIP alapon és nem analóg vonalon oldja a meg a dolgot. Ezért te háborogsz, hogy lesz egy kis plusz költséged, nem állok neki kiszámolni, hogy az a pár watt hány forintot jelent egy hónapra, csapd hozzá az előfizetésed árához még mindig megéri, csak ne napi 20 perc mobil után, hanem napi 25 perc után? Megoldás: tetess fel egy kismegszakítót a villanyórádhoz közel, közvetlen mellé egy 230V-os aljzat, odateszed a HGW-t, és onnan bekábelezed a telefont, ahova szeretnéd a lakásban, így, ha elmész otthonról le tudod nyomni az összes többi kismegszakítót, így a villanyórától egyedül a HGW-ig lesz folyamatos áram.
Ha pedig ténylegesen 100% folyamatos vonalat akarsz, akkor egy szünetmentes tápegységet is beiktatsz a képbe.Vagy megfogadod gF tanácsát, és amíg lehet indoklás nélkül elállsz a szerződéstől.
C0d3r
A DIGI-hez nem fog visszamenni, mert annak a telefonszolgáltatása nem éri meg a Hoppával szemben. -
rozsomak
tag
válasz
a DIGI (ha olyan a környezet) a lépcsőházba szereli ezeket az eszközöket, aminek az áram költségét ugyanúgy a lakók fizetik meg a közös költségben.
Úgy látszik valami front van és ez a háborgások időszaka. Röhejesnek tartom, hogy elvárnád, hogy egy ekkora méretű szolgáltató a te egyedi használati módodhoz igazodva tartson fenn egy mára elavult - és más műszaki indokok miatt fenntarthatatlan - technológiát. -
poli27
veterán
Tegnap jött értesítő, hogy készleten van a tévé amit megrendeltem már 2 hete majdnem, csak nem volt, az ügyintéző hétfőn hívott hogy sajnos nincs de berögzíti rá az igényemet,és ha megint lesz keresnek de azért a boltba tegyek rá emlékeztetőt. Este hazaérve már megint nincs belőle, ezt írja a bolt, ilyenkor mi a fakk van? Félre van ilyenkor téve annak aki már megrendelte?
-
btz
addikt
válasz
SnippySnoop #78606 üzenetére
Kötsz még egy előfizetést
-
SnippySnoop
újonc
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg, hogy mi a pontos magyarázata annak, hogy nem lehet 3-nál több boxot kérni a T-től?
Sikerült szereznem máshonnan egyet, de sajnos a rendszer beazonosítja és össze van kapcsolva az előző tulaj előfizetésével így nem az én előfizetésem csatornái vannak rajta. Ezt valahogy felül lehet írni benne?
Mindenképp szükségem lenne a 4. boxra (kényelmi szempontokból), van valakinek ötlete, tanácsa, hogy hogyan tudnám megoldani?
Előre is köszönöma segítségeteket. -
btz
addikt
válasz
"miért van van a két szolgáltatónál másképp?"
Mert 2 külön szolgáltató? Két különböző megoldás.
Kertes házaknál pl a Digi sem tud voipt a tömb áramára kötni. Anyósoméknál ugyan úgy bent van a házban a "doboz" ahogy a T esetén is, mivel az optika a végfelhasználóig megy ami egyben az épület is, így nincs külön villanyórája mint a tömbnek. De gyanítom, annak a fogyasztásának egy részét is te fizeted közös költség néven."Doboz", digitális elosztó azért kell, mert egy virtuális ip lan hálózaton telefonálsz tulajdonképpen nem a pstn sávon analóg módon mint a Matáv idejében.
Ha nem felel meg a szolgáltatás, akkor szerintem lemondhatod, ha nem rég rendelted, akkor úgy tudom, hogy a kötbér sem nagy.
Én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy egy olyan lakásban telefon vonalat tartsak, amiben vagy 3 hónapig nem vagyok. A mai modern korban ott a mobil telefon, bármikor elérnek, bárhol.
-
vale92
csendes tag
Üdv! Érdeklődnék, mi lehet a gond, a mai napon bekötötték az IPTV-t, netet, stb.. és az összes tv-n működik minden, csak az egyikem Samsung UHD UE40HU6900SXXH tévén nincs hang, kép van, HDMI kábellel van a Cisco 2201-es boxhoz csatolva, a box le lett próbálva a többi tévén ott van hang is rendesen, a kábelt is cseréltem, nem az a gond, a Tv-n vagy négy HDMI port mindegyiket végigpróbáltam nincs hang, mi lehet a gond? a TV hangszóróját is leteszteltem, hogy a PC képét kivetitve, és hangot a tv-n keresztül játszottam le, köszönöm a segítséget, Zoli.
-
peter889
őstag
De lakáson belüli dobozka nélkül is lehetne digitális - ld. Diginél.
Erősen kétlem a 99.99%-ot:
Aki napi 20 percnél többet hív mobilszámokat, annak megéri a Hoppá díjcsomag a percdíjak miatt. És ahol van Digi, ott nem éri meg a T-com netje, tévéje.
Az előfizetők nagy többsége nem gondol az általam felvetett problémára, ill. nincs ideje hogy ilyesmivel foglalkozzon, pláne, hogy még fórumban is leírja. Aztán: pl. vajon hány százalékuk tudja lemérni, kiszámolnia a doboz tényleges fogyasztását?!Lehetne úgy is digitális a rendszer, hogy a dobozka kinn van. Kössünk egy alkut: Kifizeted nekem a telefonköltségemet, és visszaállok Digi telefonra vagy mobilra.
(#78602) Sharkweb,
köszi az infót, de vajon miért van van a két szolgáltatónál másképp? -
Sharkweb
aktív tag
válasz
peter889 #78599 üzenetére
Rosszul írtam HGW (Home Gateway) Telekomnál ez a fehér dobozka. A Diginél valami másféle megoldás van, mert náluk csak FTTB (Fiber To The Building - Fény az épitményig) A Telekomnál FTTH (Fiber To The Home - Fény a Lakásig). A Diginél a központ a lépcsőházban van onnan van szétosztva a szolgáltatás a Telekomnál ugyanezt a nálad lévő eszköz látja el. De szerintem már ez nagyon OFF.
-
C0d3r
addikt
válasz
peter889 #78599 üzenetére
"Az ilyen "fejlesztésekre" nekem semmi szükségem és szerintem sokan vannak ilyen cipőben."
Eddig még nem özönlöttek ide az előfizetők hada, hogy ekkora problémát jelentene. Ez van, emberek 99,99%-ának hasznos a fejlesztés. És mondok még egy döbbenetes dolgot:
"Régebben a T-com/Matáv nem erőltetett ilyen dobozt az ügyfeleire, csak kizárólag a nethasználatnál kellett router/modem, amit a nethasználat után kikapcsolható volt és lehetett mellette szabadon tévézni, telefonálni."
Már a TV-hez is kell ez a fránya doboz. Persze, itt még van alternatíva, de nyomatják az IP alapot.
Szerintem a lehetőségek: alkalmazkodsz és áram alatt tartod a dobozt, vagy diginél tartod a telefont is vagy mobilra állsz.HGW: HomeGateWay, az a bizonyos fehér doboz. Újabban erről üzemel net, TV, telefon. T-nél ez a módi, tetszik-nem tetszik. Analóg szépen kivezetésre kerül (lásd TV-nél is), digitális lesz minden így 2017-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest