-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aaron14
őstag
Családi Sat TV csomagunk van HBO Pak-kal, és jelenleg elérhető nálunk az HBO HD. Ti tudjátok, hogy ez most csak promóciós, és valamikor el fog tűnni, vagy ez a csatorna marad is a csomagban?
Régi képcsöves (Sony Trinitron) tévénk van, nem is a képminőség miatt kell nekünk, hanem a hang miatt, mert a sima HBO és az HBO HD közötti különbség orbitális.
Interaktív Sat TV-ről van valakinek véleménye?
-
törölt tag
válasz
XP NINJA #33692 üzenetére
Ha most hosszabbítod meg a hűségedet és nem veszel tabletet mellé.hanem csak később akkor már ez fog rád vonatkozni
Érvényes hűségidővel rendelkező internet előfizetőknek
bármely NetMánia csomagra vállalt 2 év hűséggel
arany illetve platina kiemeltségi szintű T-Home vagy T-Mobile ügyfeleknekKezdőrészlet (vásárláskor fizetendő):
0 Ft
24 havi kamatmentes részlet:
5790 Ft/hó
(az internet szolgáltatás havi díján felül
számlázzuk ki)138.960 Ft kapod meg.
-
XP NINJA
őstag
Most járt le a hűségem. Szeretnék mindenképpen tabletet venni, de megvárnám szivem szerint az új nexust. Az a kérdés hogy ha a 2 év hűséget megvállalom, de nem rendelek hozzá semmit, azt később is megtudom rendelni az akciós áron?
-
Lehiñito
senior tag
Köszönöm mindenkinek aki segített.
Ha lesz időm megrendelem.
Remélem hamarosan tovább bővítik a hd adók számát. Mintha ezt olvastam volna valahol, hogy még várhatóak lesznek új csatornák a kínálatban. -
Lehiñito
senior tag
-
Lehiñito
senior tag
válasz
hackeeeee #33679 üzenetére
Hát igen.
5hd csatornát kapok a hd minicsomaggal, a többi benne van a családi hd csomagban is.
Két hónapra megrendelem a hd-t aztán mérlegelek, hogy melyik maradjon. (kettő mini csomagért már nem fizetnék a későbbiekben) Azt meg, hogy a jelenlegi globe, vagy a hd csomagot száműzöm a tapasztalataim eldöntik.Ha myThome-ban megrendelem a hd csomagot, mennyi idő múlva aktiválják?
Küldenek róla értesítő sms.t, hogy aktív? -
Lehiñito
senior tag
válasz
adamssss #33665 üzenetére
Én is néztem tegnap este a vizilabda döntőt az M1 HD-n.
Azt a közeli pixelesedés amit említesz egy kameranézetből az nálam is elég kockás volt. A többi kameranézettől meg dobtam egy hátast olyan szép volt, mintha valami demóanyagot néztem volna kb.
Most fizettem elő az iptv családi +hd-ra, de nagyon gondolkodok, hogy megrendelem a hd csomagot is mellé. Csak kár, hogy sok az átfedés a két hd csomag közt. -
törölt tag
válasz
#78121280 #33675 üzenetére
Az első dolog ami beugrott, hogy kifogytak a régi modellből az új meg nem érkezett meg, és a régiből meg nem akartak utánpótlást, nehogy a nyakukon maradjon. A párhuzamossággal kapcsolatban: én ezt azért nem említettem, mert a mobilos oldalukat elég ritkán nézegettem, így nem is tünt fel, hogy ott is árulták, és hogy ott a 3G-st. A T-Home részen pedig igen, csakis egy volt kapható a WiFi only. TV előfizetés mellé pedig nincs lehetőség ilyet beszerezni a T-től.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #33667 üzenetére
Nem jó a megfogalmazás. Párhuzamosan is kapható volt mind a két részen nagyon régóta csak annyi volt a különbség,hogy T-Home részen wi-fi only modell volt kapható,míg a T-Mobile részen mobilnetre alkalmas verzió kapható jelenleg is.
(#33670) hackeeeee Kb 2 hete nem kapható már a Nexus 7 T-Home-nál. Jön a következő generáció ősszel...
(#33674) hackeeeee Csak egy Asus tablet volt kapható December óta T-Home részen.Sat szolgáltatás mellé? Csak vezetékes internet előfizetés mellé lehet elhozni. TV előfizetés nem játszik.
Szerintem pár hét és bővül a kínálat Samsung Galaxy Tab 3 wi-fi only család valamelyik tagjával.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#41133696 #33673 üzenetére
Sok cucc kikerült most a T-home tablet kínálatából. Volt több Asus tablet is, azok is eltűntek. A legutolsó a Nexus volt, sajnos..
Ezért is említettem, hogy most jelenleg, az iPad-ek úgymond a legjobbak a kábeles/sat szolgáltatások mellé.
Ebben igazad van, frissíthető..
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #33672 üzenetére
A szoftver simán felfrissíthető 4.3-ra / szerencsére/ az első generációs N7 esetében is, de igen valamivel jobb a HW - vezetéknélküli töltés, dokkoló ebből adódóan nem is lesz hozzá -, és amúgy teljesen igazad van, mivel T-Home-nál már a múlt az N7 - biztos sokan cuppantak rá és átpozicionálták, vagy egyéb oka van - így az aktuális kínálatból, az Apple cuccok a nyerők.
-
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #33670 üzenetére
Ha a Nexus 7 -et nem említjük akkor ja, de az N7 a maga 4+1 magjával nem rossz
A Nexus 7 lenyomja az Ipad Minit - Index.hu
Szerk: Az Apple cuccok mellett ez van:
"NetMánia S, M, L vagy XL internet csomaggal,
2 év hűségidővel, arany, illetve platina kiemeltségi szintű T-Home vagy T-Mobile előfizetőknek "Forrás: T-Home
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#41133696 #33669 üzenetére
T-home-tól szerintem most iPad-et éri meg csak hozni.. Az android-os tabletek nem nagy erőművek.. Ha kisebb kell, akkor szerintem inkább iPad mini.
Feltéve, ha azok Sat mellé elhozhatók.
Pár hónapja már kivették a Nexus7-et. Pontosan nem tudom mikor, de azt tudom, hogy júliusban sem láttam, csak az általad felsorolt android-os táblákat. Mobilnet mellett természetesen nagyobb a választék, de ugye itt nincs mobilnet.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #33668 üzenetére
Hát én ma szembesültem vele, mivel szomszédom - akinek az édesapja is másik oldalról szomszédom - kérdezte nekem nem e Alcatel van - - komplett sztori linkkel
Igazából annak nagyon örülük, hogy még időben sikerült beszerezném márciusban a T-Home -os N7-et, mert most nagyon szívás a dolog
Neki sincs mobilnete, az apukájáéknak jövő héten kötik be a 10 megás ADSL-t illetve a SAT TV-t. Most ezek közül válogathatnak:
Alcatel One Touch EVO 7 wifi - T-Home
Alcatel One Touch Evo7 - keretcsere - mobilarena
Huawei Mediapad 7 Lite - T-Home Ehhez jár csak ajándék WiFi router ami nekik is kellene
Huawei MediaPad 7 Lite - lájtos hétcolos - mobilarena
Samsung Galaxy Tab2 7 Wifi - T-Home
Samsung Galaxy Tab 2 7.0 - vidd magaddal - mobilarena
A fenti három darabból kettő egy magos, egy pedig két magos processzort kapott. A felbontásuk 1024*600 és Andorid 4.0 fut rajtuk.
-
törölt tag
T-nél a Nexus 7 átkerült a T-Mobile-hoz, és ez azt is jelenti, hogy Netmánia helyett valamelyik Net & Roll mobilelőfizetéshez kötött, megváltoztak a feltételek.
-
Ma néztem iptv-n M1 HD-n a vízilabda döntőt. Amikor a vízhez közeliek voltak a felvételek eszméletlenül pixeles lett a kép gyakorlatilag nem lehetett látni. Ez az iptv gyengéje? Mitől van?
Bár úgy összeségében nem a legjobb a minősége. -
wmati
addikt
válasz
bluobluo75 #33662 üzenetére
Pedig ennyi az 50 megás net egyedül 2 év hűséggel, területi akció lehet bárhol ennek neked kell utána járni
-
wmati
addikt
válasz
bluobluo75 #33660 üzenetére
Meg lehet rendelni semmi akadálya
8040 Ft/hó most néztem meg.
-
bluobluo75
őstag
válasz
proradeon #33656 üzenetére
vezetéken a telefon vezetéket értem
a t-home honlapján tv és/vagy telefon...no nekem egyik sem kéne csak net, csak mikor az öregem elment nyugdíjba, ki lett kötetve, ma már csak mobilteló van T-Mobile
Miként lehetne ezt a netet összehozni úgy, hogy a legolcsóbban jöjjek ki havonta? -
wmati
addikt
válasz
bluobluo75 #33655 üzenetére
Simán meg lehet oldani hogy csak interneted legyen sőt lehet olyat hogy iptv legyen vagy csak telefon, csak üszf nek az a lényeg hogy minél több szolgáltatást minél nagyobb értélben adjon el.
-
válasz
bluobluo75 #33655 üzenetére
Hát ilyenről én még nem hallottam. ADSL esetén is meg tudják oldani, hogy csak a vonalat húzzák be, és csak net van. (Úgynevezett csupasz ADSL.)
Akkor ezt nyilván Optinet esetén is meg tudják oldani. (Már ha optikai netről beszélsz.) Max drágább lesz, mert ugyebár minél több szolgáltatást vásárolsz T-home-tól, annál olcsóbb lesz mindegyik szolgáltatás.Erősen kétlem, hogy ha T-home oldalán megrendeled a netet, akkor rádkényszeríti az oldal a telefont is.
Szerintem csak nemes egyszerűséggel tájékozatlan ügyfélszolgálatost fogtál ki.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Olyan után érdeklődnék, hogy netszolgáltató váltáson töröm a fejem és át kéne állni a T home netre, azon belül az 50 Megásra rádiós netről (8M / 1,5 Mbps)
Csak az a problémám, hogy sem tv sem telefonom nincs (kivéve mobil teló T-Mobile) és az ügyfélszolgálaton azt mondták, hogy legalább vonalas telónak lennie kéne...
Ha máshogy nem lehet megoldani, hogyan lehetne összehozni a vonalas telóval úgy, hogy csak a kábelt húzzák be és nem használnám telefonra csak netre, illetve mennyi lenne ez havonta? (Ft)
Köszönöm előre is! -
rekop
senior tag
SZERINTÜK nincs gond a szolgáltatással, jönnek itt a garantált 1Mbit-el(ami ugye nevetséges, Telenor mobilnet tud nálam 5-öt) és ebben igazuk lesz bármit csinálok. Vezetővel, akinek lövése nem lenne hogy mit akarok, nincs sok értelme beszélnem. Meg már nem is érdekel, többet nem foglalkozom ezzel, elmehetnek az any***ba. Net viszont kell, marad ez, nincs más választásom. Most jártak le a t-mobile előfizetések a családban, azokat is elviszem máshova, mert ott is "gyatra" a szolgáltatásuk. Remélem mire lejár a hűsegem a nettel is ugye ezt megtudom tenni. És persze akit tudok lebeszèlek a "magenta színről". Úgyhogy részemről ennyi volt a történet, és köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni.
-
rekop
senior tag
Na voltak itt a szerelők, de semmi hibát nem találtak...Azt mondták biztos a házban rossz valami, rosszak a kötések, stb. A bejövő telefonkábel utp-vel megy az egész lakásban tovább. Hozzáértő ember csinálta soha nem volt vele gond...Szóval hibabejelentő felhív, és megkértem szépen az ügyintézőt, hogy legyen kedves állítsa vissza a 10Mbit-es profilomat. Azt mondta hogy ez az. De kapcsoljam ki a modemet majd újra vissza.
Csatlakozok és ránézek a vonalra ~8900kbit/s (ami speedtest-el 7.8 körül van, viszont a 15Mbit mindig 15 volt vagy kicsit több), erre ő is pont ezt látja és ez így rendben van. Már miért lenne rendben hiszen ez nem 10 miközben a vonalam 20-at tud? Oké felveszi a hibajegyet megint.
Szóval nem lesz ebből semmi, akármit csinálok, és már kezdek kicsit belefáradni. Lassan elfogy a türelmem ehhez. És mellesleg le sem tudom mondani, mert erre nem érvényes a "távollévők között létrejött szerződés" 8 napos indoklás nélküli elállás joga, még ha neten keresztül rendeltem is meg. Itt a saját sebességtesztjük is
Gratulálok Telekom csak így tovább... -
polonic
félisten
Azt nem tudjátok, hogy egy embernek a nevén, de két címen lehet több előfizetése?
-
törölt tag
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Korábban volt problémám a Sagem ds86-os típusú beltéri egységgel amit ugye kicseréltek Adb 5800s típusúra.Viszont nem rég sajna az is bedobta a törölközőt mert kép volt, de hang nem.Kijöttek vasárnap(2013.07.28) és lecserélték egy Sagem ds86-ra.Tegnap este kifagyott az is.Ma kijött a szerelő és azt mondta azért vannak most beltéri egységekkel hibák nem csak nálunk hanem országszerte mert olyan szoftverek kerültek az egyes márkájú beltérikbe amit nem mindegyik dekóder támogat.Visszafrissítette a szoftververzióját arra a verzióra amivel kiadták a gyártók.
9 órája nem észleltünk rendellenességet reméljük így is marad.
Nekem egy nem stimmel az az hogy, ha automatikusan frissítik központból a beltérit, akkor megint anomáliák fognak fellépni mert megkapja az újabb verziót.
Ugyanis azt mondták, hogy hajnali 4 körül szokták frissíteni mert, akkor az emberek többsége nem néz tv-ét.Nektek mi a véleményetek erről?
-
zsoleer
senior tag
Sziasztok
Lesz valamikor a közeljövöbben IPTV akció? Nem rég még 2600 volt két évre 58 csatornás most visszament 3600-ra!
-
válasz
Sziszka_88 #33633 üzenetére
Ha a HGW támogatja akkor át kellene állítani úgy, hogy át adja a PPPoE tárcsázást a router-nek, ha nem akkor meg kellene próbálni olyan HGW-t kérni amely ezt támogatja. Pontosan milyen router-rel működik ez azt nem tudom, csak teszt során derül ki.
-
Sziszka_88
tag
válasz
Gubek-Einste #33632 üzenetére
Eddig nem panaszkodott
Nekem viszont kell másik eszköz mert nem bírom.
milyen modemmel próbálkozzak, vagy esélytelen ez a linksys használata így? Most vettem.., esetleg a szolgáltatóval besyélni?
-
válasz
Sziszka_88 #33630 üzenetére
Hivatalosan csak HGW-vel megy de néhány router-rel képes működni az IPTV, csak az a kérdés, hogy milyen firmware van rajta milyen beállításokkal és ez meddig lesz így(vagy is meddig fog neki müködni saját eszközzel)?
-
rekop
senior tag
válasz
dchard #33620 üzenetére
Fenn a firmware a modemen, csináltam a leírásod alapján egy tesztet is.
SNR monitor
modem kezdőfelület
négy grafikon a DSL statusból
és az info gomb kimenete
Ebből látszik, hogy szakad-e? Köszönöm előre is! -
Sziszka_88
tag
válasz
Gubek-Einste #33629 üzenetére
De akkor a szomszédba a srácnak az IPTV-je miért megy a Linksys WRT54GL routerrel ?
-
válasz
Sziszka_88 #33627 üzenetére
Egy rész a VDSL miatt, másodrészt az IPTV miatt sem használhatsz saját eszközt.
-
Sziszka_88
tag
Sziasztok !
A segítségeteket szeretném kérni a következőben :
Adott egy Tré-Home -os net(IP-tv vel ) Speedport w721v routermodemmel, de helyettesíteni szeretném egy Linksys e900-al. Hogyan tudom működésre bírni, vagy esetleg közé iktatni mert ez a speedport egy gyötrelem frissíteni nem tudom, folyamat melegszik, lefagy stb... Van egy adsl2+ 360r-es modemem is azzal próbáltam de nem működött csak villogott a dsl.(vdsl miatt lehet nemjó?) Segítségeteket előre is köszönöm !
-
wmati
addikt
Volt kint egy szerelő ismét hogy miért is kockásodik a kép. Újra indította és azt mondta ezzel leszedet egy frissítést és minden rendben lesz . Mih ?? Legyen igaza
-
törölt tag
No, ma a harmadik STB is meg lett rendelve, várhatóan 2-3 hét múlva szerelik. Kíváncsi vagyok, hogy Sagem lesz e
-
dchard
veterán
Persze, az általam írt firmware-rel. Már mondtam, hogy rakd fel:
http://logout.hu/cikk/uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/bevezeto.html
azzal lehet rendes vonaldiagot is csinálni, bár akkora tartalék van nálad, hogy furcsa lenne ha szakadna. Ha mást nem azért érdemes felrakni, hogy lásd: tényleg szakad-e csak nem veszed észre, vagy újabb telekomos átb@szás.
Dchard
-
rekop
senior tag
válasz
dchard #33615 üzenetére
Bejelentettem hibára, feszülten várom mi lesz a vége. Viszont a sebességre nem tudott felvenni hibát, de azt mondta ránezett a vonalra és úgy látja, hogy szakadozik és erre vette fel a hibajegyet is. A táblázatból amit bemásoltam ilyen jellegü hiba felismerhető? Vagy ehhez valami tesztet kellene futtatnom(ha lehetséges ilyen jellegű mérés a modemen keresztül)?
-
szabacsik
őstag
Sziasztok. 10megás net helyett alig csurgadozik 3-4 megával. Fehér pirelli routerem van. a status-nál azt írja Download: 6208 Kbps . Ez az amire be van maximalizálva központból? Ilyennel csak úgy nincs is értelme betelefonálni mi?
-
dchard
veterán
A te vonaladon a 20megás csomag is megy, egyértelmű SNR lock, a sebességből is látszik. Itt sincs semmilyen műszaki alapja a lassításnak. Fel kell hívni őket és elmondani, hogy tisztában vagy vele, hogy a DSM korlátozott le és kéred vissza a 10megás csomaghoz tartozó sebességet. Ne hagyd magad lerázni. MOndd el, hogy korábban hibátlanul működött.
odipapa:
Rendben, hagyd így. Ezzel a beállítással 3-4dB-t javult az SNR MArgin, hátha ezt figyelembe veszi a cucc.
borbas666:
HGW-ből a webes felületen csak alapvető adatokat lehet kiolvasni a DSL státusról, az nem vonaldiagnosztika, de több a semminél.
Dchard
-
rekop
senior tag
Illetve még azt vettem most észre letöltésnél(torrent) hogy leesik a letöltési sebesség ~950kB/s-ről olyan ~600Kb/s-re rendszertelenül. Van hogy pár perc után esik, majd visszaáll, de van hogy 5mp-ként leesik majd visza.
Eddig ilyet sem tapasztaltam... Komolyan szétvet az ideg már, legszívesebben bemennék egy t-com üzletbe és rájuk borítanám az asztalt. Ezt amit művelnek nem tudom hogy nevezhetik szolgáltatásnak, és még pénz is kérnének érte... Én ilyet még nem tapasztaltam amióta adsl-em van kb 10éve.
-
odipapa
senior tag
válasz
dchard #33610 üzenetére
Ok.
Marad így minden.
Nekem is az volt a tervem hogy stabilizáljam a dolgokat, majd várakozás.
Ha nem változik semmi egy két héten belül, majd megy persze néhány e-mail meg telefon a nagy T-nek.
Nincs szünetmentesem sajnos, nemtom érdemes lenne-e egy tizest ezért befektetni.
Köszönöm az eddigi közreműködésed, ha változás lesz, jelzem. -
borbas666
aktív tag
-
dchard
veterán
válasz
odipapa #33608 üzenetére
Többieknek is írom, tessék megnézni:
Hibátlan vonal. Még 140%-os SNR margin mellett is simán menne a 10-es csomag és még lenne rajta további tartalék. Nincs keretvesztés, nincs SF hiba, nincs egyetlen bithiba sem. És a DSM ennek ellenére behúzza a féket. Erre nincs semmilyen műszaki magyarázat. Egyszerűen szarul működik és kész.
odinpapa:
maradjon így a vonal, magasabb SNR marginnal nagyobb az esély, hogy visszakerülsz a nagyobbik csomagba. Ha jól látom még két lépcső van közted és a csomagod maximuma között. Most ~9megával megy a csomagod, van még egy ~10,8-as és a ~12,2-es lépcső. Néhány napig maradjon így minden, NE kapcsold ki a modemet semmiképpen sem. Ha visszaáll az eredeti csomag sebesség, azt magától látni fogod (hajnalban végzi el a DSM az ilyen jellegű változtatásokat). Legalább 3-4 napot érdemes várni, és még véletlenül sem áramtlaanítani. SŐt, ha van szünetmentes, a modemet inkább mögé kötni. A router lényegtelen.
rekop:
Igen, kell a vonaldiagnosztika, azzal lehet bármit is kezdeni. Speedtest ilyesmi teljesen érdektelen.
Dchard
-
rekop
senior tag
válasz
dchard #33607 üzenetére
Bár nem nekem címezted a választ, de látom ő is hasonlóan járt mint én, ha megcsinálom ezt a vonaldiagnosztikát én is, az eredmény ismeretében juthatok előrébb a szolgáltatónál hogy állítsák be nekem rendesen a sebességet? (bocs h értelmetlen a kérdés, sajnos nem értek ennyire hozzá, csak nagyon dühít a dolog, hogy ez történt és nem találok megoldást a problémámra)
-
odipapa
senior tag
válasz
dchard #33607 üzenetére
Parancsoljon Uram!
Status / DSL information
Status: Showtime
Retrain Reason: 8000
Max: Upstream rate = 1239 Kbps, Downstream rate = 16656 Kbps
Path: 0, Upstream rate = 636 Kbps, Downstream rate = 8957 KbpsLink Power State: L0
Mode: ADSL2+
Trellis: UN /D
N
Line Status: No Defect
Training Status: Showtime
Down Up
SNR (dB): 10.9 26.0
Attn(dB): 32.0 20.6
Pwr(dBm): 19.1 12.3
ADSL2 framing
MSGc: 92 12
B: 22 36
M: 1 1
T: 8 2
R: 14 10
S: 0.0817 1.8341
L: 3622 205
D: 384 16
Counters
SF: 87978 88067
SFErr: 0 0
RS: 68974964 3071783
RSCorr: 175 0
RSUnCorr: 0 0HEC: 0 0
OCD: 0 0
LCD: 0 0
Total Cells: 29759946 712781156
Data Cells: 642785 694870247
Drop Cells: 0
Bit Errors: 0 115215ES: 0 65
SES: 0 7
UAS: 34 7019750
AS: 1409INP: 5.93 3.12
PER: 16.01 16.50
delay: 7.84 7.33
OR: 48.94 8.72Bitswap: 88 0
Total time = 24 min 43 sec
SF = 87978
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Latest 1 day time = 24 min 43 sec
SF = 87978
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Latest 15 minutes time = 9 min 43 sec
SF = 36444
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
SF = 51534
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Previous 1 day time = 0 sec
SF = 0
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Showtime Drop Reason: 8000
Last Retrain Reason: 8000 -
dchard
veterán
válasz
odipapa #33603 üzenetére
"Egyébként nem csodálkoznék rajta hogy ez valamiféle büntetés lenne azoknak akiknek nem 3-4gb az adatforgalmuk per hó"
Nem jól látod a dolgot. Nem büntetés, hanem túlzott óvatosság. Így nagyobb a tartalék a vonalon, így a stabilitás nő. Ettől függetlenül a rendszer láthatóan nem jól működik, mivel túlságosan is megnöveli a tartalékot, illetve hibamentes vonalakat is a TIédhez haosnlóan elteker.
Még egyszer mondom: ebben az esetben NEM hivatkozhatnak az 1Mbit garantált értékre. Ezt csak akkor tehetik meg, ha elfogadható és nem javítható műszaki hiba okozza, például valóban messze vagy a központtól, vagy nagy az áthallási zaj. Mivel nálad közvetlenül a csomagváltás előtt is hibátlanul működötött a nagyobb csomag, így erre nem hivatkozhatnak.
Mielőtt tovább telefonálnál az ügyben, kérlek nézd meg, hogy pontosan milyen modemed van, mert szükség lenne egy vonaldiagnosztikára, hogy lássuk milyen állapotban van a vonalad ténylegesen. A modem alján megtalálod a pontos információkat.
MOD:
megtaláltam a másik topikban a voanldiagnosztikát.
a következő beállításokat tedd meg a modem kezelőfelületén az ADSL beállításoknál:
tagret SNR margint állítsd át 140-re
I24K-t kapcsold On állásba
mentés és újraindítás
miután újra felállt a vonal, kérlek külddj képet a 4 grafikonról és az Info gomb kimenetéről ahogy korábbanDchard
-
rekop
senior tag
-
odipapa
senior tag
válasz
dchard #33602 üzenetére
Már megtettem, elmondtam a hölgynek, mondja jó, majd megy a szerelő, erre pár óra múlva jön az sms, hogy semmi baja a vonalamnak, hívjam a szuperszervízt, biztosan nálam van a probléma.
Erre felhívtam az itteni szerelőt, -mondom mi a helyzet, -mondja megvan az 1Mbit, nem fog velem foglalkozni a cég.
Hozzáteszem hogy korrekt és segítőkész a szerelő.
Mondja: -majd megpróbál vmit.
Később hív: mondja, hogy valamennyit tudott rajta növelni (6-ról 7.5), majd később visszaállhat még 10-re.
Úgyhogy most várok közben meg keresgélem az alternatívákat.
Egyébként nem csodálkoznék rajta hogy ez valamiféle büntetés lenne azoknak akiknek nem 3-4gb az adatforgalmuk per hó.
Vagy csak megnövekedett az előfizetői létszám a környéken és ezzel a korlátozással csinálnak helyet nekik. -
dchard
veterán
Már többször megbeszéltük, hogy az a DSM hibás működéséből fakad. Ebben az esetben nem hivatkozhatnak a garantált sebességre, mivel a DSM hibás működése és nem a vonal fizikai adottságai korlátozzák a sebességet. Teljesen nonszenesz, hogy egy 15megával működő csomagról 10-esre vált, és utána lassabban megy. Erre nincs semmilyen elfogadható műszaki magyarázat.
odipapa:
Be kell telefonálni, hogy tegyék csak szépen vissza a portodat a 10megás csomagnak megfelelő értékre. Ha próbálnak átverni "messze van a központtól" meg "terhelt a rendszer" című álatlános marhasággal, akkor lehet hivatkozni arra, hogy pontosan tudod, hogy ezt a DSM csinálta, el kell mondani, hogy tökéletesen működött korábban a 15mega és makacsul ragaszkodni kell, hogy állítsák vissza az eredeti 10megás profilsebességet a DSLAM porton.
Dchard
-
5 percig nem volt szolgáltatás, mondom mi a fene, de szerencsére csak faragtak valamit a hálózaton, mert tökéletesek lettek a dBmV értékek, amik mostanság eléggé - de még a megfelelő tartományon belül - mínuszban voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest