- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- Manjaro Linux
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- PHP programozás
Aktív témák
-
bkadar1
tag
válasz
dr.bubo #3088 üzenetére
aha, vagyis azt kell csinálni, hogy a T által adott routeren (nekem Pirelli) rakom DMZ-be az utána kötött másik routert amiben meg már be van kapcsolva a tűzfal, csak a szükséges portok vannak forwardolva és arra kapcsolódnak az otthoni gépek. Van úgyis otthon elfekvőben egy TP-Link router lehet a hétvégén ki is próbálom ezt a módszert (bár a Pirellivel nem nagyon tapasztalom ezt a lassulós dolgot, csak néha mintha...)
-
-
Luissimo
veterán
válasz
forrest85 #3090 üzenetére
Ha a roterba dugom a gépet ethernet kábellel, akkor a speedtest szerint 25 megabit a sebességem.
ha a wifijén csatlakozom fel, akkor olyan 15 mega szokott lenni, down-ba.ez egy CISCO EPC3925 Cable modem and gateway kütyü.
Most viszont nemtudok belelépni kábelen a 192.168.0.1 es ipn.
basszus, szívat !! -
-
-
lajszer
tag
Sziasztok!
Tegnap kötötték be az iptv-t és a kábelnet-et, minden faszán müxik, de sajnos a wifi-t nem tudom használni, mert zárt a hálózat és nem tudom a kulcsot :S
Cisco EPC3825-ös routerem van, miután megnyitom a 192.168.0.1-et és megadom a felhasz név/jelszót semmi se történik :S Valaki segítség? -
Fauszt
senior tag
válasz
vtechun #3079 üzenetére
Nem csak HD csomag rendelése esetén lehet 3 stream. 3 SD streamet is lehet rendelni. Továbbá, ha 3 SD streamed van, akkor akár 3 csatorna műsora is rögzíthető egyidőben. Ugyanez igaz 2SD + 1HD esetében is, de ebben az esetben az egyik használatban lévő stream akár HD is lehet.
-
vtechun
veterán
válasz
Luissimo #3078 üzenetére
na, a házba jövő zsinóron 2 adás jöhet be egyszerre. ezeket felveheted, nézheted, egyiket így másikat úgy, mindegy. lényeg, hogy egyszerre 2 lehet.
1 esetben lehet 3, ha rendelsz HD csomagot. És akkor persze fel is veheted mindet, feltéve, hogy nem hd csatornáról van szó
Mert akkor megint csak 2 lehet egyszerre, ha az egyik HD. De lehet 3, nem rémlik pontosan. Mindenesetre, ha nincs HD előfizetésed, akkor tuti, hogy csak 2 sztrim mehet egyszerre.
Cisco routerben meg ki kell kapcsolni a tűzfal funkciókat/firewall, vagy valami hasonló néven lehet.
-
Luissimo
veterán
válasz
Luissimo #3077 üzenetére
Most valaki mondja, hogy összeesküvéselméletem van, vagy üldözési mániám.
Tehát, minap lett bekötve az IP TV meg a Kábelnet Extra,a Paletta XL díjcsomag részeként !!Ezt tesztelgetem.
Felraktak egy CISCO routert, ami szétválasztja a tévét és a netet, van vezetékes és wifi-s része is.
namármost, ha wifizve elindítok egy torrentet akkor dől le a film ezerrel, de az addig megnyitott lapok egy részét a torrent alatt már nemnyitja meg (nem frissíti, hanem aztmondja nemelérhető) a böngésző.
aszittem, hogy szaraxik a FireFox, de nem, mert a parancssorból sem tudom megpingelni azokat az oldalakat utána, amiket előtte símán elértem.
ha beírom, hogy ping index.hu, akkor nincs reply, de ha kilövöm a torrentet, azonnal ujra elérhető az oldal, jönnek a csomagok vissza.
Viszont vannak oldalak, amik akkor is elérhetők, ha megy a torrent.Látszólag nincs benne szabály, teljesen véletlenszerűen.
Valakinek van gyógyszere, bekellene állítani valami extrát a routeren, a torrent rendes működéséhez??
tapasztalta valaki már esetleg szintén?? -
Luissimo
veterán
válasz
Luissimo #3074 üzenetére
Módosítom magamat, visszakozz van.
Nemeléggé intelligens mégsem, nemelég hogy nemenged 3. csatorna felvételt beállítani egyszerre, csak kettőt, DE NÉZNI SEM ENGED harmadik programot, ha beállítottál már két egyidejű felvételt !!
Bakker !
Ilyen nincs, VALAMELYIKET MUSZÁLY VAGYOK NÉZNI, ahelyett hogy a Debrecen meccsét nézném !! -
leviske
veterán
Sziasztok!
Most biztos felteszem az n+1 ilyen kérdést a topikban, de melyik TV tunert ajánljátok IPTV mellé? És hogy lehet megoldani, hogy a TV-re és a TV tunrerre is küldjön jelet az STB?
A TV, amivel együtt lenne, nem HDMI-s, szóval az nem játszik, hogy a többi csatlakozót ezért letiltja.
Előre is kösz a válaszokat!
-
Luissimo
veterán
válasz
Luissimo #3073 üzenetére
Bocs, közben, amig matattam a távirányítgatót sikerült túllépnem a szerkeszthetőségi időt !
Viszont sikerült beállítani a két párhuzamosan futó műsor felvételét (DE KETTŐ A MAX. AZTMONDJA, tehát háromat már nemlehet beállítani, mert "ütközés" esete forog fenn)Kéne egy kis szoftvermódosítás a Cisco Box-ra, de nelegyünk elégedetlenek
-
vtechun
veterán
válasz
Luissimo #3071 üzenetére
az, hogy nem a műsorújság szerint megy az adás, az nem az iptv hibája. A csatorna a köcsög, mert nem pontban akkor kezdi az adást, amikorra ki van írva, meg lehet őket is érteni, mert ugye akkor mindenki kihagyná a reklámot, és pontban az adás kezdetekor huppanna a tv elé. ennek kivédése az műsorújság szerinti felvétellel sem lehet 100%-os, de köszönhetően a t-home okos IPTV fejlesztőinek, egy ideje már - ha nincs ütközés - akkor műsorújság szerinti kiírás előtt 5 perccel és után 10 perccel állítja le az adást. Ebbe általában beleférnek a csatornák, talán a TV2 képes ebbe sem beleférni olykor.
-
Luissimo
veterán
-
Luissimo
veterán
Köszönöm mindenkinek, a sok ötletet, folyamatos tanulmányozás van.
DE
Akkor elmesélem ami ihlette kérdésemet.
Tegnap este, elkezdődött a BK, a nejem meg sehol, gondoltam felveszem neki, rányomtam a piros pöttyöt, kiírta , felvétel folyamatban.
Én megnyugodtam, és szépen továbbléptettem a másik csatornára, addig azt néztem, mert az jobban érdekelt.
És amikor eljött az ideje, hogy a nejem visszanézi, akkor kiderült, hogy a BK -ból csak az egyik részt vette fel, ÉS AZTIS FÓKUSZ címmel, basszus. (gondolom csúsztak a műsorújsághoz képest !
Tehát nem az adott műsor szerint vett fel, hanem a műsorújság szerint.
És így a második rész simán lemaradt, ami ugye családi perpatvart okozott, simán levarjúztuk a "felvevőmegállíthatóvisszatekerhető" tudását, kapja be.
Ezért ihletődött a kérdésem, hogy ha egyszer elindítom, akkor vegye addig , amíg akarom.
Denyilván erre is van megoldás, csak nem ugy kell csinálni, ahogyan én csináltam.A Sony videomon a rec gomb egyszeri megnyomásával 30 perce felvételt állítottam be, ahányszor nyomtam, annyiszor 30 percet tudtam vele felvenni.
Hirtelen ezjutott eszembe, persze ez nem Sony video, csak az ötlet jó.Tehát akkor a műsorujság a dolog titka, ottkell megpöttyöznöm?
és olyat is tud hogy ha két ( vagy több) csatornáról akarok felvenni , majdnem párhuzamosan?
Esetleg kis időeltolódással ? -
vtechun
veterán
válasz
Luissimo #3065 üzenetére
bármely csatornát nézel, azt azonnal elkezdi "rögzíteni" a merevlemez és 90 perc hosszan visszatekerhető. ha elkapcsolsz persze elveszlik ezen anyag, de ha bármikor megnyomod a felvétel gombot, akkor az adott műsor elejétől rögzítve lesz normálisan a merevlemezre, amennyiben az a műsor azóta kezdődött, hogy elkezdte nézni a csatornát.
egyébként annak mi értelme lenne, hogy ne csak azt vegye fel, hanem az utána lévőket is? ritka, hogy így adják a műsorokat. ha meg ilyesmire van szükséged, akkor állíts be a felvételek menüpontban idő alapú felvételt. Akkor akár egész napot is felveheted elméletben.
-
kgyuri
tag
válasz
Luissimo #3065 üzenetére
Addig veszi míg le nem állítod manuálisan/vagy betelik a wincsi. Lehet epizódot felvenni (konkrét adás), sorozatfelvételt is beállítani. Lehet műsorújsághoz kapcsolódóan felvenni (előtte 5, utána 10 perc ráhagyás van alapból), vagy kézzel megadni a csatornát és az időintervallumot. Ajánlom a felvétel gomb alatti menü alapos böngészését.
-
Luissimo
veterán
ujabb kérdés lenne:
Aztatat hogyankell, hogy ha egy műsor nézése közben rányomok a felvétel gombra, akkor ne csak azt vegye fel, hanem az utánalévőt (lévőket ) is, amig le nemállítom manuálisan ?? -
vtechun
veterán
ez hibás működés, hívd a 1412-t.
#3060: én szétszedtem az enyém, kivettem belőle a winyót és rádugtam gépre, még igy sem tudtam vele semmit sem kezdeni, mert DRM-el ellátott a rajta levő anyag. Ráadásul egy 60-70 gigás nagy image fájlban van benne minden. szóval még csak nem is felvételekként. Tehát, gyorsan el lehet hessegetni ezt a gondolatodat
-
törölt tag
válasz
Luissimo #3060 üzenetére
A nem felvevősben nincsen HDD,másik szoftver van rajta, tehát SEHGOY
Nem lehet kinyerni..mert jogvédettek.. mondjuk a Bejááá és Győzike shóun van is mit.. !
Jelenleg az USB portot..mobiltelefonom töltésére ,mp4 töltésére használom..Másra nem jó..: )
Bármilyen kérdésed van állok rendelközésödre. -
Luissimo
veterán
válasz
#51634688 #3059 üzenetére
Azt nem mondták véletlenül, hogy hogyan lehet az STB usb-jére valamit csatlakoztatni, ami működik is?
esetleg a hdd-ről kinyerni a afelvett műsorokat hogyan kell?
esetleg mi a modja , hogy a nemfelvevős stb-ből felvevőst varázsoljunk, mi a kódja, ha ugy jobbanteccik...
stb stb stb -
Luissimo
veterán
válasz
#51634688 #3057 üzenetére
Vazze, az a gomb egy CSODAGOMB !!
És hogy milyen diszkréten megbújik a többiközt.
kösz.Egyébként a képminőségre visszatérve:
-nem is olyan rossz, úgymondanám inkább, hogy változó.
A délutáni vízilabdameccs pl. xar volt simán, de most este az m1 és a csatornák nagytöbbsége egész jó minőségben jön.Várunk a végleges vélemény nyilvánítással, adunk neki kis időt, hogy összeszedjemagát !!
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok ! Nekem is IPTV-m van már kb egy éve és szokott olyat csinálni, hogy lefagy és 10-20 mp-ig ,de néha percekig semmi. Később rájöttem ,hogy ha ilyenkor csinálok egy gyors csatorna váltást (oda-vissza),akkor meg simán tovább megy. Az lenne a kérdésem ,hogy ez a technológia sajátossága,vagy nálam vacak valami ? Meg a telefonom sem mondhatnám megbízhatónak (IP). Általában ha telefonálni szeretnék, előtte egy modem restet-et kell csinálnom...
-
Luissimo
veterán
Szépnapot !
mint ismerjük, egy ujszülöttnek, minden IPtv ujnak számít.
ma kötötte be a Tés alvállalkozó. Panaszom nemlehet rá( mármint az alvállalkozóra), de kérdéseim vannak a régi rutinos használókhoz:STBOX: CISCO CIS 5230
Router: CISCO EPC 3925tévé:Samsung LE 40b650
csatlakozás, HDMI kábellel.
A csatornákon a kép"nagyság" változó, hol teljes képernyős, hol oldalt , alul-felül kisebb-nagyobb fekete csíkok láthatók.
Van lehetőség a STBOX menűjében valahol beállítani, hogy minden csati egyenlőmódon jöjjön?
Mert a tévé menűjében nemtudtam okosságot csinálni.Illetve , ha átszeretném szerkeszteni a csatornák sorrendjét az én egyéni kényem-kedvem szerint, akkor az hol és hogyan ?
Elsőre ennyilenne a kérdésem, kösz a tanácsokat !!
-
vtechun
veterán
alapesteben 80 gigás winyó van bennük, de lehet manapság már nagyobbat adnak, 1 óra felvétel 1,5-2 giga. Ugyanaz a minőség, ahogyan nézed is. Wirelles router khmm, jó, ha nem ingadozik az áram, tehát, ha van egy szünetmentes, akkor abba jó bedugni, és akkor nem nagyon van vele probléma
Speciális ajánlat az általában igen kedvező. Szinte egyedi. Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki.
-
Blaise
veterán
válasz
vtechun #3044 üzenetére
Én egy Családi TV + Alap internet + Alap telefon csomagot szeretnék, prémium opcióval.
A set-top-boxban mekkora hdd van? Kb mennyi cucc fér rá? Milyen minőségben vesz fel?
Ahogy láttam egy másik topicban, adnak egy wireless routert is. Az milyen minőségű?
ps: Spec.ajánlat mit takar?
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy t-home-os kombi csomagot rendelni (IPTV+telefon+internet), azonban az IPTV-s dolog nekem kicsit homályos. Ha 5 Mbites internet van megrendelve, az elég a tv résznek is? Mennyire vagytok megelégedve a szolgáltatással?
Amatőr kérdés:
Ha mondjuk letöltök valamit a netről, akkor belassul a tv adás? Vagy ugyanez fordítva...ha nézi valaki a tv-t, akkor be tud lassulni a net?
-
bkadar1
tag
válasz
vtechun #3034 üzenetére
na ez tök jó, köszi
mert feleslegesek is benne a klasszikus tv funkciók, ha jól értem ugyanúgy csak egy kijelzőre van szükség, mint a számítógépnél. A digitális tuner meg arra jó, hogy akkor STB nélkül is lehet vele digitális TV adást nézni (rádugom direktbe az UTP-t)?
-
bkadar1
tag
Hali! Azt jól gondolom, hogy ha van STB-m akkor teljesen felesleges TV-tunerrel is rendlekező TV-t (monitort) vennem? Pl. egy iylenre [link] HDMI-n rá tudom kötni az STB-t és vígan (jó minőség, felbontás stb.) tudok rajta TV-zni, vagy ennél komolyabb monitor/TV után kell nézni?
-
vtechun
veterán
válasz
ravebacsi #3028 üzenetére
azert van ilyenkor bemondas, mert akinek hibaja van, az, ha raer akkor betelefonal, viszont, ugye mivel kozponti hiba, igy mar tudnak rola, javitjak, berakjak a bemondast, hogy az ugyfel ne varjon feleslegesen, ha neki is ez a hibaja. mert ugye ilyenkor varhatna sok-sok percig is. ha bemondas van, akkor eselyesebb, hogy akire vonatkozik az, es meg is ertette, nem fog varni kezelore, mert ugye akkor elmondjak neki, hogy nemsokara jo kesz, stb. emiatt, akinek egyedi hibaja van, nagyobb esellyel tudja bejelenteni a hibajat. stb...
-
fero02
nagyúr
válasz
alice777 #3025 üzenetére
Próbáld ki azt, h a távirányítóval egy kamerás mobilba irányítva (mint ha le akarnád fényképezni) finoman nyomogasd a gombokat (normál nyomóerővel nyomkodva). Ha a távirányító úgy működik ahogyan kell, akkor villogó fényt fogsz látni.
Találkoztam olyan stb-al, ami vmiért alapból lassan váltotta a csatornákat (2-3mp).
-
alice777
csendes tag
Sziasztok! Nekem is t-homom van. Most a távirányító kezd bekrepálni. Már cseréltem benne elemet, újraindítottam a rendszert, de olyan nehezen váltja a csatornákat, már majdnem földhöz vágtam. Mi a tapasztalatotok? Lehet ehhez esetleg más programozhatót találni.?
-
ravebacsi
csendes tag
Csak nálam döglődik a ÁJPÍTÍVÍ ma reggel...?
Az ügyfélszolgálaton lerázz a voicemenu azzal, hogy - Egyes körzetekben a szolgáltatással problémák adódtak, szíves türelmemet és megértésemet kérik... - -
dr.bubo
őstag
válasz
ludsimon #3013 üzenetére
Csak úgy tudod lementeni, ha az stb-ből kijövő kábelt (scart, hdmi, stb), egy videohoz, dvd felvevőhöz, vagy valamilyen digitalizáló kártyához kötöd. Az stb-n elindítod a a felvett müsor lejátszását és a másik készülékkel szépen felveszed.
Pendrive, és a vinyó kivétele nem jöhet szóba, az stb-n a pendrive nincs támogatva, a vinyon pedig kódolva van a felvett anyag. -
ludsimon
veterán
Valamilyen módon megoldható az, hogy a felvett műsor az STB-ről lementeni egy pendrive-ra, vagy valahogy 'kiszedni' az felvett anyagot és áttenni a számítógépre kiírni DVD-re?
-
Jabby
őstag
Most kötötték be hozzám az IPTV-t, egy Cisco EPC3925 tip. routerrel (vagy minek nevezzem, leírást, CD-t nem adtak hozzá).
Egyik LAN portjára a TV van rákötve, a másikra egy Air Live router.
Routeren lógnak a PC-k, amik nagyon lassúak lettek. Ennek mi lehet az oka?A 2 router lehet azonos IP cím-tartományban?
Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Villanyszerelés
- Renault, Dacia topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- micro:Macqueen Lite - robot készlet, mikrovezérlő nélkül
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- AM 5 lapok
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest