- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology routerek
- Microsoft Excel topic
- Mikrotik routerek
- Adobe Lightroom topic
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Rendszergazda topic
Aktív témák
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Van mód a Cisco STB USB portjainak bekapcsolására?
Előre is köszi.
-
vtechun
veterán
válasz
fatallerror #4194 üzenetére
igen, focit.
-
vtechun
veterán
válasz
fatallerror #4190 üzenetére
sat1-en azokat nem adják? elvileg lesz talán az is, nem ?
-
Huroq
senior tag
válasz
fatallerror #4187 üzenetére
Nagyon remélem, hogy jól mondták, már nagyon kéne ez a fránya optika ide a XVII be
-
fatallerror
addikt
válasz
csemberlen #4186 üzenetére
ugyanott fog jönni ahol eddig, coaxon :] mi csaba újtelepiek vagyunk, családi házasok :]
-
csemberlen
őstag
válasz
fatallerror #4185 üzenetére
Családi házas részen laktok?
Itt rákoskerten elég gagyi a vonal. Az IPTV akadozik főleg fősműsoridőben. Az adsl meghagyásával koax-on kérjétek az IPTV-t ha váltani akartok -
fatallerror
addikt
válasz
Luissimo #4184 üzenetére
ah tökjó akkor, köszi
még maradhat ez, mert azt ígérik h optikai lesz majd hamarosan, év végén v év elején már itt a 17.kerben is szóval inkább ne kábelezzenek 2x újra :] az meg elméletileg 80 megás lesz és nem nagyon fog ingadozni
ők is ajánlották ezta 25 megás kábelnetet de annál a garantált sebesség tudtommal alacsonyabb mint a 15 megás adsl-nél meg nem tudom h apu már fixálta e a dolgokat majd megkérdem :]
-
Luissimo
veterán
válasz
fatallerror #4183 üzenetére
nemfogja, de szerintem mond Apunak, hogy ADSL net helyett kérjen kábelnetet is, van olyan csomag, IPTV+ 25 Megás kábelnet, az símán megél egymásmellett !!
És olyan gyors torrented lesz, hogy utól se éred majd -
fatallerror
addikt
szerződést kellett újítanunk a t-vel és aput rádumálták az iptv-re
ez ugye már nem fogja zavarni az adsl-em? úgy tudom h az iptv zabálja a sávszélet rendesen, ez még mindig így van v már külön van a 2 és nem lesz rosszabb az internetem? köszi a választ
-
vtechun
veterán
megvan a Kymco Agility, teljesen rendben van (kipufogó zajosodik
kicsit rozsdás már).
viszont a képaránnyal semmi problémának nem szabad lennie. mi lenne a kérdés? mert ha 16:9-re van állítva, akkor a 9-es gomb alatt lévő gombot nyomogatva lehet váltogatni, hogy nagyítva legyen, vagy nyújtva, esetleg normál.
-
Tigi
őstag
válasz
vtechun #4180 üzenetére
Hali
Nekem is 320-asal hozták.
Eddig vegyesek a tapasztalatok az IPTV-vel kapcsolatban.
Megáll a kép naponta többször (érdekes módon főleg csak az RTL Klub csinálja), aztán ott van a képarány problémája.Ezt a sok problémát már rég javítaniuk kellett volna.
OFF: Agility meg van még?
-
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a 160GB-os hdd-vel rendelkező STB-nél van-e már nagyobb tárhellyel bíró?
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ott azt mondták, hogy ők csak 80-asról tudnakAmennyiben létezik, hogy lehet rábírni a T-Home-ot, hogy kicseréljék egy nagyobbra?
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Eddig sima digitális kábelTV volt nálunk, tegnap kötötte be a T az IPTV-t, lecserélték a modemet is, meg természetesen a boxokat is.
Nos, mivel sajnos a ház kialakítása olyan, hogy különösebb barmolás nélkül csak az egyik emeleti szobába tudtuk anno telepíteni az internetmodemet, ezért most innen fentről húzták ki az UTP kábeleket a földszintre két helyre is. A problémám ezzel csak annyi, hogy rohadtul idegesítenek a házban ezek a kábelek, az elrejtésük sem valami egyszerű, de mivel a kábelmodem tud wifi-t is, felmerült bennem a kérdés, hogy lehetséges lenne e wifivel továbbítani a jelet a két lenti boxra? Természetesen ehhez vennék két wifi ap-t vagy ami szükséges hozzá, onnan meg UTP-vel menne bele a dobozokba a jel.
Van még egy TP-Link WR1043ND routerem is, ezt csak simán kábellel rákötöttem a modemre, a számítógépek erről mennek.
Másik kérdés:
A felvevős boxokkal lehetőség van külső vinyóra is felvenni a műsorokat? Ezeket a műsorokat meg tudom nézni a számítógépemen is?
Használhatóak ezek a dobozok médialejátszóként is? Tehát le tud-e játszani külső vinyóról usb/eSata csatin keresztül filmeket pl.Előre is köszi!
-
Fauszt
senior tag
Az a lényeg, hogy az ONT LAN1-es portja, valamint a LAN2-4 portjai 2 külön hálózati szegmenst alkotnak.
Ha a számítógépeden tárolt képeket és zenét szeretnéd elérni az STB-vel, akkor egyrészt a PC-nek és az STB-nek egy hálózati szegmenshez kell csatlakoznia és IP szinten természetesen egy alhálózatba kell tartoznia megfelelő IP címekkel.
Az ONT LAN1-es portján keresztül nem fogják elérni az STB-k az IPTV szervereket, míg a csak LAN2-4 portok által alkotott hálózati szegmensre csalakoztatott eszköz nem fog kijutni az internetre.
Alap esetben tehát a beállítási útmutató utolsó bekezdése helytálló.
Azonban akár az is megoldható, hogy a képeket és zenét tároló PC-n elérhető legyen az internet, miközben a képek és zene megosztás is működik rendben és azokat a STB-ok elérik. Erre egy példa:
Ha a képeket és zenét tároló PC-n 2 hálózati interface is van külön alhálózatban és úgy, hogy az egyik interface az ONT LAN1-es portjára csatlakozik, míg a másik interface a LAN2-4 portok által alkotott szegmenshez úgy, hogy a LAN1-re csatlakozó hálózati interface a távoli címek elérése szempontjából magasabb prioritású, és a LAN2-4 hálózati szegmensre csatlakozó interface ugyanabban az alhálózatban van IP szinten, mint az ugyanezen hálózati szegmensre csatlakozó STB-k, akkor úgy működhet a képek és zene megosztás funkció problémamentesen, hogy közben a PC-n az internet is elérhető.
Mivel az ONT-n 3 port van (LAN2-4) amin az IPTV szerverek elérhetők és neked 3 STB-d van, így ha akarod is használni egyidőben mindhárom STB-ot, akkor erre a hálózati szegmensre csak úgy tudod csatlakoztatni a PC-det is, ha kibővíted ezen portok számát pl. egy switch-el, esetleg routerrel.
Fontos azonban, hogy ezen switch, esetleg router támogassa a speciális IGMP multicast címzést, ami az IPTV tökéletes működéséhez szükséges.
vtechun kollega azért írta, hogy routeren keresztül nem lesz TV adás, mert a routerek többsége nem támogatja ezt a speciális címzést, de azért vannak olyanok, amiknek ez sem okoz gondot.
Ha pedig az a kérdés, hogy mi értelme ennek a képk és zene funkciónak, röviden én is azt válaszolnám, hogy nem sokminden. -
vtechun
veterán
Eloszoris, csak kepet es zenet tamogat, ebbol kifolyolag kb ertelmetlen is. Masodszor, mindenkeppen egy alhalozatban kell, hogy legyenek az eszkozok. Viszont az optikai modemre csak egy gepet tudsz radugni. Routerre meg nem dughatod a set top boxot, mert nem lesz adas. Szoval lenyeg az, higy felejtsd el. Ennek akkor lenne ertelme, ha az osszes mkv-t, avit, stb-t lejatszana, akar a beledugott pendriverol is, de ez talan sosem lesz igy...
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Bekötötték az IPTV-t optikai hálózaton. Kérdésem a következő lenne.
Találtam egy funkciót, miszerint a megosztott file-okat meg lehet tekinteni a beltéri segítségével.
Ennek mennie kellene úgy is, hogy mondjuk a 3 beltéri a modemre van közvetlenül csatlakoztatva, a számítógépek viszont routerről?
Tehát csak akkor fog működni a dolog, ha pl a beltérit is rákötöm a routerre?
-
-
Luissimo
veterán
nyugodj meg, teljesen normálisan működik, néha ezt azt frissít.
Azért mert te lekapcsolod távolrólirányítgatóval, attól még a kütyüben van élet, frissítget programujságot pl. , szinkronizál, stb. stb.Van ugy , hogy én is észreveszem, reggel, mikor ébredezek, hogy felpörög a wincsi, gondolom letölt magára valamit . (remélem nincs benne rejtetten beépített webkamera, amit mások néznek, másvalahol )
-
vtechun
veterán
Nem normalis, nem szabad, hogy menjen, kiveve kozvetlenul kikapcsolas utan meg egy percig kb. Ill. Ha musort rogzit eppen.
Erikviking: az meg, hogy ha bekapcsolod jobban porog megint nem lehet, mert ez vagy porog vagy nem, nem tudja a fordulatszamat valtoztatni... Lehet van benne egy kopogtatobogar???
-
pepe62
aktív tag
Az normális szerintetek,hogy készenléti állapotban (piros a kikapcsoló gomb) is működik a wincseszter? Amikor a fülemet közel teszem a boxhoz hallom a finom kattogást.
-
pepe62
aktív tag
Nakérem!
ígértem írok mi történt. Korrekt módon már másnap jött a szerelő és kicserélte az ezüst STB ot egy vadiúj fóliás feketére. (Megkérdezte,h.új volt e az első bokszom. Mondtam nem,használtat szereltek be. Kicsit húzta az órrát...)
És a lényeg.
Eddigi teszteim alapján még egyszer sem produkált hibát. Ugyanoda raktam,ahol az előző STB volt. Megérte bejelenteni, bravó T-Home! -
pbalintka
csendes tag
Szia! Amikor kijött a szerelő, egyből az ezüstöt akarta cserélni. Szóltam neki, hogy nem azt kell, hanem a feketét. Lement a verdához és hozott egy feketét
Rákérdeztem, hogy gyakori-e a hibajelenség, azt mondta, hogy az ezüstnél és a feketénél is előfordul.
Most nem kapcsolgat félre, azt csinálja amit szeretnék, végre raktak rá rendes kikapcsoló gombot is. -
meddox1
csendes tag
Nekem fekete van és az is Sz@rakorik! lassú!nem reagál időben! félrekapcsol!felvesz adásokat miközben nem is azt a gombot nyomom meg! lefagy! ujraindítja magát!
Szóval jól kivan találva ez csak még nem való ez a rendszer nekünk vagyis az üzemeltetőnek mertnem tudják kezelni....
Szerintem állítsanak még rá pár informatikust a témára,hpogy legalább a bekapcsolás zökkenőmentes legyen! -
pepe62
aktív tag
válasz
pbalintka #4142 üzenetére
Szia! Nekem van ez a problémám nem Fausztnak!
Te is tapasztaltad,hogy félrekapcsol a távirányító? A cserélt STBal megjavult a helyzet?
szerk. állítólag a fekete színű boxokkal voltak ilyen problémák. A tiéd ilyen volt csere előtt? Mellesleg az enyém ezüst,mégis csinálja...
-
pepe62
aktív tag
Hali! Iptv STB al, ha egy filmnél a közepétől,vagy végétől kapcsolom be a felvételt akkor is az elejétől veszi? Tehát ha az elejét nem láttam akkor a felvételen megnézhetem az egész filmet?
Azért kérdem,mert az első héten ezt tapasztaltam,de most csak onnét látom a felvételt ahol bekapcsoltam. Előre is köszi a választ. -
q13579
senior tag
Sziasztok.
Kiépítették az optikai hálót előttünk, ezért váltottam is gyorsan.
25 mbit net, telefon és 3 IPTV egység.
Kérdésem az lenne, hogy házon belül milyen kábelt fognak használni? Ugyanis elég nagy macera a kivitelezés, így előre dolgoznék, ahogy azt a SAT TV esetén is tettem pár hónappal ezelőtt. (Ekkor lecseréltem a régi coax kábeleket egy újabb fajtára, amit a T-nél is használnak).
Ebből és UTP-ből elég sok van, így a kezük alá tudnék dolgozni.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Szokenesz
senior tag
-
meddox1
csendes tag
válasz
Szokenesz #4138 üzenetére
Szerintem erre fölöslegesen hivatkoznak hisz a felvett tv műsorok ott vannak aminek ugyan ugy van mint amit a gépemen tárolok ost nem jut eszembe milyen jogok védik ezeket a dolgokat.....
szóval ez szerintem csak kamu az egész.. és a épeknek meg a zenéknek nincs ilyen joga????? -
meddox1
csendes tag
Sziasztok!
Van nállunk ip-tv és szeretném a géppel öszekötni hálozatba,de a képeken és a zenéken kívül mást nem tudok beállítani(filmeket szeretnék nézni kiírás nélkül a tv-n ami a gép vinyóján van)
van valami program vagy megoldás?
köszönöm a segítségeteket! -
Luissimo
veterán
Valaki van a XVIII kerből?
Tegnap éjfél előtt nemsokkal lelőtték az STB-t és elindítottak valami letöltést , frissítést, akármit.
10 percig nemlehetett semmit nézni.
aztán feléledt, de pár perc múlva ujra ráküldtek valamit és ujracsak nem ment az egész.
Teljesen tönkrevágták a beállított felvételeimet, hogy kapják bevalaki tapasztalt hasonlót ??
-
Crytek
nagyúr
Most ez az iptv hogy működik?Ugye jön a lakásba a tv kábel az elvan osztva két felé.
IPTV-t re váltok de csak 1 tv-re mivel a másikat nem igen használjuk.
Ha meglesz a váltás és netán valaki akarná nézni a másik tv-t akkor azon nem is lesz adás? -
.:ZS:.
senior tag
Sziasztok!
Nem olyan régen észre vettem, hogy a mostani analog+net csomagunkat iptv+net+telefon csomagra válthatnánk 300 ft különbséggel, de sok kérdés felmerült bennem. Először is milyen minőségű a stb, értem ezt arra hogy fagyások, akadások milyen gyakoriak? Kb 2 éve volt tányéros digink és az valami borzalom volt, azóta nem akar a család semmilyen stb-s tv-t. Illetve tud-e valaki valamit a Dél-Pest, konkrétan Soroksár környékéről, hogy milyen minőségű az iptv, értem itt akadás, megszakadás, stb? Az internet, igaz csak 5 mega van, elég stabil, csak egyszer volt komolyabb gond, amikor másfél hónapig nem jöttek rá hogy 10 centin felhasadt az árnyékolás a kábelen az oszlopnál. És végül a stb-n kívül milyen eszközöket építenek be, és valóban annyiba kerül-e mint ami neten van? Egy tv-re lenne, a másikon maradna analog, és 8890 HUF-ért írják, kérdés, hogy ehhez hozzá jön-e még pluszba stb ára meg modem ára meg még amit kitalálhatnak vagy tényleg annyi az annyi.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
kovlvi
csendes tag
Sziasztok!
Az én kérdéseimre (#4110) is tudnátok válaszolni?
plízzz.... -
Crytek
nagyúr
T-Home-nál kérdezték,hogy nem akarunk-e váltani digitális tv adásra. (analógunk van)
Ahogy nézem és küldtek is tájékoztatót ez az IPTV ami digitális néven megy.
Nekünk most ilyen TV-nk vanEzen látható lesz valami minőségváltozás az analóghoz képest?
Van valami hátrány az ip tvnek? -
Fauszt
senior tag
Nem a TV márka a lényeg hanem, hogy milyen és mekkora intenzitással sugároz az adott TV készülék infrajelet torzító elektromágneses hullámokat.
Gyakran már a TV készülék menürendszerében fellelhető energiagazdálkodási funkció kikapcsolása is eredményhez vezet, ill. a STB minél távolabbi elhelyezése a TV képernyőtől és lehetőleg oldal irányba, hogy az infra jel útvonalától minél távolabb legyen a TV készülék.
Ezen túl számos egyéb tényezővel befolyásolható a jelenség, melyek közül a leglényegesebbek itt olvashatóak. -
pepe62
aktív tag
Sziasztok!
Néhány napja van T-s iptv.m. Kétszer cseréltettem távirányítót, de nem változik semmi.
A következőt tapasztalom:
Gyakran ha a műsorújságban lapozok, a távirányítóval, vagy folyamatosan nyomva tartom, hogy pörögjön, akkor egy hosszabb-rövidebb idő után visszadob az előző menüpontra, vagy kidob a műsorújságból. Van úgy, hogy magától bekapcsolja a felvételt, pedig csak a joystikot nyomom, nem érek hozzá a rec gombhoz. Tehát gyakran amikor kezelem a távirányítót olyan funkciók jönnek amiket nem aktiválok. Pl. joy alsó szélét megnyomom, bejön az info sáv, azután megnyomom a kilép gombot és megjelenik az adott film tartalma...szóval ilyesmi.
A szervizes amikor másodszor kijött azt említette, hogy gyerekbetegség, ugyanis a rendszer minden csatornaváltásnál is mindig lekéri az ipő címet, ezért nagy adatmennyiséget kezel a sw. és néha megzavarodik.Van valakinek hasonló tapasztalata? Ötleteket szívesen veszek.
(mire jó az usb csatlakozó a box-on elöl-hátul?)
-
Garold
senior tag
válasz
andorra #4112 üzenetére
Minek, ha online is megvan??
http://www.t-home.hu/lakossagi/ugyintezes/hasznos_tudnivalok/hasznalati_utmutatok -
Huroq
senior tag
Sziasztok.
Ma lett beköttetve az IPTV. Eddig semmi gond. De!
Telepítették a két vevőegységet, kipróbáltam a műsor megállítást rendbe volt. 1-2 órával később folyamatosan ezt írja: " Digitális felvevő kikapcsolva" Ilyenkor mi lehet a gond, én nem állítottam azóta semmit rajta. És még egy kérdés A rögzített adást hol tudnám visszanézni?
Előre is köszi a választ.
Üdv.
Erik -
kovlvi
csendes tag
Sziasztok!
Néhány kérdésem lenne.
Nemrég vezették be nálunk a T-s IPTV-t, a régi telefonkábel helyett kihúztak egy újat (optikai?) a fali csatlakozóig. A beüzemeléskor a fali csatlakozótól a routerig meghagyták a régi vetetéket, majd a routerből a STB-ig vitték tovább új vezetéken. A régi vezeték meghagyása nem okoz minőségromlást a tv vételben? (Vagyis: ki kell cserélni, vagy nem?)
Második:
FHD tv-ről szeretnék felvenni PC merevlemezre. Milyen eszköz kell még hozzá? (Hogyan kell összekötni az eszközöket?) -
Dyrtyho
őstag
válasz
csemberlen #4107 üzenetére
Nekünk IP Tv-nk van,és nincs vele probléma....
-
Dyrtyho
őstag
Mennyivel járnánk jobban,ha a mostani Interwares szolgáltatótól átmennék a T-Homehoz és az ő általuk felkinált IP-Tvs internetet választanánk ?
-
uzsz
senior tag
válasz
vtechun #4102 üzenetére
Ahhoz hogy a BOX set top box ként használható legyen, először is kell az iptv szolgáltatójával egy szerződés. Amíg annó a nagy T nél dolgoztam, folytak tárgyalások, aztán nagy csend. Azóta is. Afelől érdeklődtem, hogy itthon is van - e már lehetőség a nagy T iptv szolgáltatásának használata xbox360-al. (Tudod mint pl USA - ban) Ennél egyszerűbben nem tudom neked leírni.
Mint ezen a 4-éves videón:
[link] -
uzsz
senior tag
Ma nekem is bekotottek az iptvt a t tol. kezenfekvo volt mert net toluk van a digi tanyeros tvje meg mocsok minosegben sugaroz. A settopbox ot meg nem nyalaztam at de ez az alap amit kitesznek. magyarorszagon az ms nem szerzodott meg t vel hogy a bix hasznalhato legyen set top bod kent ugye? Nehany szolgaltatas jo lenne amit az alap box nem tud.
Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest