Hirdetés
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
válasz gyetger #22985 üzenetére
Nem lepődök meg, hogy a 2 akksis 1000res szünetmentes elbírja azt amit az 1 akksis 800as nem :-)
Igen, normális, mert én saját beteges elméletem szerint pont ugyan azt vetted mintha njoyt vettél volna, csak hangzatosabb márkanév alatt, némileg drágábban.
Igen búg, igen melegszik. nekem a 2000res njoy teteje olyan 40 fokos, és búg is, eleinte úgy volt nem bírom megszokni, de már nem zavar :-) Mert folyton tölti az akksikat. Mindig 13,8Von tartja, akkoris ha kikapcsoltad de be van dugva. Mert csak 100%os akksival tudja megvédeni a géped. Ha nem töltené, lemerülne és ha szükség lenne a védelemre, nem tudná ellátni.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz gyetger #22782 üzenetére
Az én gépem teljes terhelésnél kb 260-280Wattot kajál a konjektorból (mérve), plussz a moncsicsi. Ezt nem vitte el a 850es njoy, ha játék közben kihúztam a konnektorból, csak ha kihúztam a konnektorból elindítottam a játékot és úgy játszottam vele kicsit. Tehát az ups tudta volna de az akksi nem. Az ezres elvitte, de azt visszaküldtem 2 év után megfáradtak benne az akksik.
A 600assaim csak office módban böngészés stb vitték, pedig azok is 360Wattot ígérnek.
A 850es njoyt visszavittem így énis azonnal. Tudod mit csináltam utána? Hoztam egy kétezrest, ez elviszi vazze :-)) Két gépet is egyszerre játék közben, ha kirántom a röfiből.A dolog kulcsa szerintem ott van, hogy az 1 darab 7Ah akksi kap akkora pofont ha a vga megkérdezi, hogy felteszi a kezét az ups meg lekapcsol. Vettem olyat amiben 2 akksi van. Ennyi. Azt se tudom, hogy 2x9 vagy csak 2x7Ah de tudjuk hogy járt Csernobil ne a teszteléstöl szálljon el a gép, legyen brutál az ups :-)
Rick: ez, hogy a monitoring szoftver azt mondja, hogy a terhelés 40% meg hogy az akksi 100% ez egy semmi. Ólomsavas akksiról a jóisten nem mondja meg egy szimpla feszmérésből, hogy az pont mekkora kapacitású éppen, gyárilag ráírt felét tudja, vagy annyit se.
Kocsinál is csak akkor derül ki, hogy meghalt az akksid mikor reggel elfelejt beindulni.
Tegye fel a kezét akinek az UPS monitoring szoftver 100% nak kijelzett akkujára nem kb 60%ot ír _azonnal_ amint kihúzta a konnektorból.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
cinemazealot
addikt
válasz gyetger #22783 üzenetére
"Egyébként a PSU is nJoy és 2 éves, szóval kompatibilitási probléma se kéne, hogy legyen.."
Erre én nem vennék mérget ennél a gyártónál.
"Mindegy, visszavittem. Többet ártok a gépnek a tesztelgetéssel, mint ha néha-néha elmegy az áram."
Jól sejtem, hogy azért vetted ezt a UPS-t, hogy legyen vele USB kapcsolatod és lásd, mi a helyzet az aktuális töltöttséggel? Mert szerintem ez asztali gép esetében -- ahol rend szerint ott ül állandóan a felhasználó -- egy tök fölösleges funkció. Az ilyen alja márkák meg pont ezekkel a(z ebben az esetben) tök haszontalan funkciókkal próbálják meg magukhoz édesgetni a vásárlót, holott sokkal fontosabb lenne, hogy bírja a ráírt terhelést a ráírt ideig. Szerintem ne engedd el a UPS vonalat, csak az USB monitorozás lehetőségét, és inkább vegyél egy kő buta, de megbízható modellt a megbízható márkákból (akár használtan is)! Ha elkezd sípolni, nem pillantasz még a monitorozóra és kezdesz el számolgatni, hogy na most ez ennyit mutat, még van ennyi percem, az alatt még lelövök egy-két rossz fiút. Nem. Kilépsz, lekapcsolsz, pont, mindenki boldog. Egy UPS-től ebben a kategóriában asztali felhasználásnál nem szabad többet elvárni. Csak az alapokat. De nekem ezeket röhögve teljesítik lassan 9 éve (többen az első akkujukkal).
#22784 Rick4
"...lehetett volna egy porszívóval is tesztelni..."Jelalak (PSU-val való kompatibilitás) miatt az sem lett volna feltétlenül elég.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz gyetger #22783 üzenetére
Jó, jó, látom, csak közben beszéltek hozzám.. De igazából hogy 9 vagy 16 másodperc, az mindegy... Sehogyse jó. Igazad van, az, hogy elmegy az áram, nem jó a gépnek, igaz lehetett volna egy porszívóval is tesztelni...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Gyöször
senior tag
válasz gyetger #22686 üzenetére
Nincs velük sok baj, ha szerencséd van az akksi is elmegy 2 évet. Ilyet nem csinálnak szériába, hogy 180-260V között mocorog a kimeneti fesz.. lényegében az akksi a gyengébbik pontja. Meg azt vettem észre, hogy nagyobbat kell belőlük venni. A 2000resem előtt egy 850 cadut rendeltem, azzal elszállt a gép, ha játszottam és elment az áram. 125W cpu volt a phenom II, meg egy rx580 volt mellette. De ha kihúztam a konnektorból az upst és próbából elindítottam a játékot ugyan azon a gépen, akkor frankón vitte vagy 5 percig a 300 watt körüli fogyasztást.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
cinemazealot
addikt
válasz gyetger #22674 üzenetére
Tehát úgy kattogott egy relé a UPS-ben, hogy közben ki volt húzva a konnektorból és ment róla egy PC és egy monitor? Halovány tippem sincs...
Azért az ügyfélszolgálat kommunikációja is bizalomgerjesztő egy "if not mistaken"-nel. A gyártó ügyfélszolgálata írta ezt?
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz gyetger #22664 üzenetére
Nem értem. Ha ki van húzva, akkor miért kattog? Egyszer kellene kattannia, amikor elmegy alól a hálózat, és egészen addig úgy kéne maradnia, amíg vissza nem jön.
Volt rajta terhelés vagy terheletlenül próbáltad az akkumulátoros üzemmódot? Van rajta olyan, hogy ECO mód? Nem lehet, hogy az is be volt kapcsolva?
-
Gyöször
senior tag
válasz gyetger #22664 üzenetére
Nekem van 2db keen 600am meg egy 2000res talán horus, de lehet az is keen. Most kihúztam az egyik 600asat magam is meglepődtem milyen csendes. Ennek annyi hangja sincs munkaüzemben mint a 2000res nek mikor csak az akksit tölti. És a 2000res van a hálóban a folyamatos trafóbúgás hangjával. :-)
Na de a 600as csak akkor kattan 1 ilyet mikor visszakapja az áramot. De kattogást nem produkál.. A kamerák mentek róla sose mértem mennyi Watt az összes cuccom. Kb 50 lehet.Nemtom mi lehet ez sajnos.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Lightyear - befektetési app
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- League of Legends
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest