Hirdetés
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz CactuS #10595 üzenetére
Semmi extra, csak szerintem nem szeretik az LSD akkuk a csepptöltést, ezért nem adok nekik. Minden feltöltés előtt kisütöm őket és a legtöbbször ~0.3C-n vannak töltve, csak minimális alkalommal max. 1C-n, ha nagyon rohannom kell.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
DigitXT
nagyúr
válasz CactuS #10583 üzenetére
A TDP-re méretezni akkor kell, ha jellemzően nagyon dolgozik a proci,
viszont ha nagyon dolgozik a proci, akkor megemeli a ventifordulatot a
szerver (ha jól értem a Gen8 az egy HP mikroszerver): hangos lesz!Önmagában egy rendesen megpörgetett 6 cm venti is elég hangos egy
nagyobb szünetmentesben (lásd esetemet), de azért nem sípoló 2 cm!
A jelenlegi szünetmentesed elvileg 800VA/480W teljesítményű, kicsi +
könnyű, így ha jól sejtem, egyetlen akku van benne, és tuti cserélhető,
mint kb. minden szünetmentesben. (Rá kell keresni az akku típusára.)A választáshoz még azt is meg kéne tudni, hogy igényli-e a leendő gép
a tiszta szinuszos táplálást, vagy megbirkózik egy kvázi-szinusszal is?
Utóbbi esetben nagyobb a választék, és olcsóbb modellek is játszanak.A "minél hosszabb" üzemidő sajnos nem elég konkrét. Lehet venni, kb.
"csillió" forintért UPS-t, ami akár órákat is bír (egy adott terhelésen), de
általában felesleges szokott lenni az ilyesmi otthonra: céges környezet
bekavarhat, de ott nagyon hosszú távra röffen a dízelgenerátor.Szerintem előbb el kéne dönteni, milyen gép lesz, kipróbálni a mostani
UPS-sel, hogy mit produkál (mivel az se tiszta szinuszos), aztán nézni
egy nagyobbat, hogy meglegyen a megfelelő tartási idő és kész...Szerk: most ilyened van? Ha igen, elvileg 200W-on 30 percet áthidal.
Ha nálad ennél kisebb fogyasztásnál pár perc után "döglik": akkucsere!
Szerk2: a felsorolt fogyasztóknak mennyi lehet az átlagfogyasztása?[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
"Az is jó lenne, ha mondjuk mindkét NAS lekapcsolná magát, ha már merülőben vannak az aksik."
Majd az okosabbak mondanak konkrét típust, de az ilyen zsebbenyúlós történet. Ha csak egy sima USB portod van, akkor az apcupsd segítségével be tudod állítani, hogy az a gép amelyik az USB-re van kötve lekapcsolja a többi gépet. Ehhez csak szünetmentes hálózati kapcsolatot kell biztosítani és azt, hogy az USB-vel összekötött gép biztos üzemeljen.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Benőke
őstag
Elméletben az APC vállal valamit aztán a gyakorlatban meg majd szólj ha probléma volt és sikerült érvényesíteni. EATON a másik nagy név. APC persze szebben hangzik, de olvass utána nyugodtan. A választéka sem apró ha megnézed elég széles skálán mozog... Nem csak egy két aprósággal vannak a piacon. mint sok más olcsó márka.
USB -s csatlakoztatás lehetősége már feltételez némi + elektronikát a szünetmentesbe. Mindenhol többe kerül.
A 650 -es pont olyan. +1K a különbség az általad megadott limithez képest.UPDATE:
Hülyeséget írtam. az EATON weboldala szerint nem tesz különbséget USB -s és nem USB -s verzió között. Viszont ITT még is van egy USB -s változat a másikon meg nem jelzik hogy lenne, ez viszont drágább kicsit. 27,8KMás:
A szakiktól kérdem hogy találtam egy megfizethető árú új Színuszos szünetmentest:
EATON P650i
Erről mi a vélemény? Még sem a 83K -s APC ami azért erősebb is 750VA/500W.[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
EATON Protection Station 500
A + dugajra pedig beteszel egy mezei elosztót amelyikbe szimpatikus... Nem kell + szünetmentest használniA 650 verziója 26,1K.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest