Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
Jorus, Qtya nagyon köszi a méréseket, nekem nincs lézeres, egy olyasmivel mérem mint Qtya, de még csak az njoy horus plus 2000 van meg. 45fok a tetején egységesen. Ha mennek róla a gépek ha nem. Ha megy akkor 240W -tól kb 500Wig, ha nem megy semmi róla, akkor a telekom optikai modem kb 25W meg 4 standby: 2 gép 2 monitor. A hőmérséklet nem változik, elég meleg a teteje. Majd szét akarom bontani és belelógatni az érzékelőt az akksi oldalához.
Ha elmegy az áram akkor megváltozik a sztori, beindul a venti és lemegy a hőfoka az upsnek teljesen szobahőmérsékletre. 2 óra pittyegés után is 25-26 fok.
Van 2db njoy 600va, ezek talán keen becenévre hallgatnak (játszott valaki régen a Commander Keen játékkal? Mindig az jut eszembe)Ezeknek nem mértem a tetejét mert nem itthon dolgoznak, majd pótlom, 60W fogyasztás megy róluk, a kamerák és egy modem. Ezeknek kézmelegnél kicsit hűvösebb a teteje, ha elmegy az áram akkor melegszik fel, kb 40fokra. Ezt megmérni lézeressel lehetne.
Van egy hulladék kstar 600va, az ugyan így viselkedik mint a keen-ek. Ha épp akar valamit csinálni.
Mind3 njoyvan még a gyári akksi van, a kicsik 3 évesek, a 2000res horus meg 2 lesz. De ezzel volt olyan jelenet, hogy idén a kánikulában bekapcsolgatott a ventije (éjjel is rakéta porszívó) mert egy szük polcon volt amin felül kb 3 centi hely maradt az ups fölött. 2 oldalt tudott szellőzni. Akkor kifújattam, meg áttelepítettem felső polcra. (Mivel egy jó minőségű, felső polcos upsről beszélünk )
Lent lehetett vagy 50 fokos a teteje.Qtya szerintem igen gyenge akksi lehetett abban a te szerkentyűdben... Nem a hőtől ment az tönkre. Romlik tőle, de nem kotlik meg 1,5 év alatt 40 fokon ami25 fokon elmenne 5 évet... Szerintem. Szal érted..
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Cs1csó
félisten
Ezt inkább ne ajánld, már kifutott modell egyetlen bolt árulja csak (beragadt készlet csillió éves akkuval, rosszabb esetben anno valaki elállt a vásárlástól és visszaküldte azóta se sikerült eladni)
Drága is: 30k HUF ami egy 500VA-es UPS esetén sok.
A legnagyobb gond hogy nem lehet tudni HÁNY ÉVES az akku ami benne van, ha 1-2 éven belül cserélni kell az elvárható 3-5 év helyett az még tovább drágítja) -
makoss
veterán
Egyáltalán hallgattad is milyen?
Volt róla teszt is ami elég jónak mondható + mérnökök százai dolgoznak azon, hogy minél jobb legyen! Megnézném ilyen áron ebben a kategóriában mi lehet jobb
Természetesen házimozira vannak jobbak, de nem 1 kategória a kettő!
Nekem is van Dali + Denon + Klipsch rendszerem....[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
baro32
aktív tag
De miért húzod le a 710-est ? hallottad te egyáltalán élőben hogy mennyire jól és hangosan szól? képzeld öcsém-nek meg egy 1000-es van belőle mikor meg küldi a ház csak úgy beleremeg! mintha egy koncerten vagy discó-ban lennél de te tudod nem mindenkinek jönnek be ezek a Party boxok
makoss: nem meg győződésből írtam 80w-ot hanem csak a 160w-ból indultam ki de ezt tényleg előtte ki kéne mérni pontosabban és utána nézni a lehetőségeket
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Throme
veterán
Olvastam már ezt itt a fórumon, hogy nem is gond a gyári csomag villás csati hiánya, mert úgy is van otthon mindenkinek megmaradt tápkábele... én is így emlékeztem, mert régi pc, régi monitor, vagy nagyobb külsőtápok ezzel mentek.... aztán lófüttyöt, egyet se találtam, csak egy rakat RCA-t, Scart-ot, még háló kábelt is, meg printer kábelt is (asszem ez az USB-B) .. szóval mindent is, csak tápkábelt nem....
#22254senki11
Lehet abból indul ki a gyártó, hogy a vásárlói 90%-a PC-hez veszi úgy is, oda meg a többiek által leírt kábel logisztikát alkalmazva elég amit adnak gyárilag a szünetenteshez...
... mondjuk a DIN verzió esetében azért valami vezérhangya elindulhatna a fejükben...[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
az ups a szekrény tetején van, 3m-re a fejemtől. megy az asztali gép és így is hallani a, gondolom tekercset, ilyesmi mint amit itt mutat a videóban de jobban eljön az a hang része, mint mikor a hegesztőtrafó zúg, búg, de alapjáraton.
szerk: azt aláírom, hogy ha elveszem a betápját akkor viszont nincs olyan nagy hangja mint pl az előző kstar-nak és nem is sokkal lesz hangosabb mint alapon.
majd csinálok egy felvételt, hátha kiadja a hangját.[ Szerkesztve ]
-
Nekem az is elég ha a PC nem kapcsol le egyből a TV (amire kötve van a gép) meg a hangszórók nem fontos.
A PC-n van Power gomb ha megnyomom beindul a kikapcsolás magától ahhoz meg nem kell kijelző és a játék mentése sem érdekel.
Fölöslegesen nem akarok nagyot venni 100k+-ért.
A kalkulált max fogyasztása a gépemnek ~685W körül van, ahhoz elég egy ilyen is: [link]S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Cs1csó
félisten
+1 PROTRON
Mekkora VA-es UPS-ekkel próbáltad? Csak a PS5-öt vagy pl. azon a UPS-en volt akkor tévé is, terhelés nélkül, tehát csak be volt kapcsolva a PS5 és épp nem játszottál? A UPS-eid legalább 850VA-esek? Milyen típsok? Ezt azért kérdezem mert már más is szünetmentesített konzolt és nem volt rá itt panasz.
Elvileg annak egy kockatápja van nem nagy eresztés ami zavarhatja az valószínűleg nem a tiszta szinusz hiánya hanem ahogy írták az átkapcsolási idő.
Sajnos ezt akkor inkább engedd el mert ha neked egy ONLINE típus kell az kicsit költségesebb, hangos is, ha csak nem 0-24-ben megy a konzol nem feltétlen éri meg.Az sem lehetetlen, hogy a te konzolod tápja érzékenyebb. Már ha nem a UPS-ekkel van gond.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Teasüti
nagyúr
Durva szerkó. Nem lennék a szomszédod.
Jó látom, tettél egy virágcserepet a szünetmentes tetejére?
Az a böszme nagy monitor az micsoda pontosan? Ilyen képarányt még nem láttam. Szerény méreteiből egy jobb használt kocsi árára tippelek.
Az a billzet se semmi.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Szia biztos hogy az az Eaton a 850-es 5E? Mint ha abban nem lenne még ventilátor az 1100VA-esben van az hangos is.
Katar Microsine 2000VA 68,5k (igaz csak egy bolt árulja)
Vagy ha bevált a Keor 2000VA
-
Teasüti
nagyúr
APC-kből kiindulva nem szabad kikapcsolni az UPS-eket úgy általában ezek szerint. Több márkánál is olvastam ilyenről. APC is kisüti saját magát, igaz nem egy éjszaka alatt azért. De Amazonon sok olyan beszámoló van, hogy két hetes nyaralásról döglött akksikra jöttek haza a Back-ups Pro esetében. Nálam egy éjszaka alatt olyan cirka 10%-ot merített az akkun a mikrokontroller az ezres APC-n. Ha tárolni kívánod, le kell választani az akkukat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Végül a másik Legrand Keor SP 2000 is megmakkant, egy pukkanás során eltávozott az árnyékvilágból. Szerencsére még garanciális volt, mindkettőt elvittem garanciális ügyintézésre, megállapították, hogy mindkettő meghibásodott, jogos a panasz, visszatérítik a vételárat.
Milyen UPS-t tudnátok ajánlani hasonló teljesítménnyel? 2000 VA /1200 W-os kellene, USB-n menedzselhető. A PC és a kapcsolódó eszközök egy APC Back-UPS BX2200MI-GR 2200VA-ra vannak kötve, elégedett vagyok vele, de ha van jobb javaslat, szívesen meghallgatom. Fontos, hogy hangtalan legyen hálózati üzemben, illetve töltés közben (ahogy a Legrandok és az APC is az). Van itthon Eaton 5E850I USB is, de azzal az a gond, hogy töltés közben is mennek a ventik, így egy fél perces áramszünet után 6 órán át süvít, szóval azt a padlásra száműztem az ONT és a switchek mellé.
Köszi az ajánlatokat!
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Vesa
veterán
Egy passzív Yamaha NS-10 párom van még, azt ugye külön erősítő hajtja és nem beépített mint a Presonus-t, de az nem búg. A Presonust nem próbáltam másik épületben.
A tudomány a valóság költészete!
-
Cs1csó
félisten
Kellene egy multiméter és egy feltöltés után rámérni az akkukra. Az a baj, hogy a boltból készen vett UPS-ekben:
1. nem a legjobb akkut teszik - főleg az olcsóbbakba
2. azt sem lehet tudni, hogy mennyi idősek az akkuk már mire hozzád kerülnek
Ez van sajnos. Jellemzően 2-3 évet bírnak ha meg veszel egy minőségit UPS-el foglalkozó boltból (talán ott nagyobb a készlet forgása nem áll éveket az akku a polcon) az lehet elfut 6-8 évet vagy akár többet is . -
cinemazealot
addikt
Szuper! Es köszi az infót!
Megidézem frpeter kollégát, hogy indítson az összefoglalóban egy rovatot a kompatibis kvázi szinuszos UPS-ekkel együttműködő aktív PFC-s PSU-k listázásához a fenti párral.
Illetve nem tudom, hogy az 1. generációs HP Proliant Microserverek (N36L, N40L) 150 Wattos tápja aktív PFC-vel van-e szerelve (feltételezem, igen), de az is gond nélkül elketyeg az FSP Nano 600-ról.
-
Dugos
tag
Köszönöm a gyors fejtágítást, ez így elég hasznosnak tűnik. Fentebb említett Eaton készülék számomra is alkalmas lenne? Ezen elvileg 4 bemenet van, nálam viszont 5 eszközt kellene ellátnia, jól értem, hogy ezekre akár hosszabbítót is lehet kötni? Ez jelent bármilyen kockázatot? Köszi!
-
Cs1csó
félisten
Ekkora teljesítménynél már mindegyikben van ventilátor, de jellemzően az csak akkumulátorról történő üzemelés esetén kapcsol be - áramszünet esetén - amúgy jellemzően csendesek.
- Legrand Keor SP 2000VA
- PowerWalker VI 2200 SH
- APC Smart-UPS 1500VA LCD ha a minőség ennyire fontos akkor ez a nyerő de kb. 3-4x drágább mint a többi tehát a minőségnek ára vanPadaVaJ
Új hozzászólás Aktív témák
- Elfelejtettem a film címét
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest