- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektronet Zrt. (internet, kábelTV, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Mesterséges intelligencia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Synology routerek
RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ano
senior tag
válasz
Sirjames73 #3699 üzenetére
-
Dolphine
addikt
Eszembe jutott egy kérdés!
Az alap portszámot lehet nyolcvanezer fölé vinni? -
Pubszon
veterán
Nincs ez még kiforrva sajnos.
A magas ára és emiatt a nyűgok miatt nem kell nekem még a mesh.
Nekem van egy AC router a házban egy pedig a műhelyben. Így le van fedve az egész telek. Néha váltani kell a hálózatok között, de a fix eszközökkel így nincs gond és filléres a rendszer. -
Ano
senior tag
válasz
Sirjames73 #3687 üzenetére
Nálam ugyanez a felállás (RT2600AC + 2db MESH router) és ugyanezt tapasztalom én is!
A legzavaróbb jelenség, amikor a TV-k (amik ugye mindig ugyanott vannak és számszerint van 4db belőlük) nem csatlakoznak csak sokadszori noszogatásra vagy a meszebb lévőhöz csatlakoznak fel ... Van közöttük újabb és régebbi is, így nem hiszem hogy kliens problémáról beszélhetünk!
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Adott egy Syno NAS, melyre Svédországból megpróbált belépni valaki.
Váltottam portot és jelszót, azóta viszont azt írja, hogy a WebDav felületre folyamatosan be akar lépni valaki jelszavak próbálgatásával. Az IP cím: 192.168.1.1. Ez viszont a router!
Ez most mi?! -
válasz
Sirjames73 #3687 üzenetére
Rákeresve, nem egyedi probléma, de állítólag már javítottak rajta egy SRM frissítésben. Viszont gondolom nem évekkel ezelőtti firmware van a router-eiden, hanem a legújabb 1.2.4.
Más ötletem nincs, max a Wi-Fi beállításokkal tudsz játszani, hátha. De MR2200ac hiányában azt sem látom, hogy pontosan mit lehet szabályozni. Majd talán valaki más kisegít akinek több tapasztalata van vele.
Ha pedig nem jutsz dűlőre, akkor vedd fel a kapcsolatot a műszaki támogatással. -
válasz
Sirjames73 #3685 üzenetére
Az kliensoldali döntés, hogy ugyanazon SSID-k esetén melyikhez csatlakozik, és ez rendszerint az erősebb jellel rendelkező router. Általában nem is ezzel szokott probléma lenni, hanem, hogy nem akar a kliens átváltani miközben mozogsz a lakásban. A Mesh normális működéséhez az is kell, hogy a kliensek is támogassák a kapcsolódó szabványokat; 802.11k/v/r. Ezekkel már van némi behatása a router-nek is, és mindig a legoptimálisabb pontra tudnak csatlakozni az eszközök.
Nekem nincs kiépítve Mesh hálózat, az MR2200ac-k ugyanazon csatornákon sugároznak mint az RT2600ac fő router? A klíma és a nyomtató gondolom csak 2,4 GHz-et támogat. -
Sirjames73
csendes tag
Sziasztok,
Van egy RT2600AC + 2 db MR2200AC eszközből álló mesh hálózatom. Tökéletesen müködik, csak sajnos vannak eszközeim(klíma, nyomtató) amik nem a hozzájuk legközelebb eső eszközhőz csatlakoznak automatikusan és ez miatt gyenge a kapcsolatuk és el eldobják a hálót. Lehet ezt valamilyen módon kényszeriteni router oldalról? (SSID-t látnak, BSSID-t nem)
Köszi,
James -
betyarr
veterán
vpn plus azt dobja nekem,amikor csatlakoznék,hogy ssl vpn leválasztva.a csomagot frissítettem,a klienst frissítettem,routert újraindítottam,de más ötletem nincsen.mi lehet a gondja?
-
válasz
Mindreader #3678 üzenetére
Azt nem tudom, hogy van-e egyéb lehetőség, de az SRM felületén én nem látok rá beállítási opciót.
-
Mindreader
tag
Meg tudom azt oldani valahogy, hogy a guest wifi forgalma (és csak az) egy saját Squid proxyn menjen keresztül?
-
válasz
felho001 #3675 üzenetére
Ennyi információból ezt így értelemszerűen nagyon nehéz megmondani. A legutóbbi frissítésnek itt a változáslistája, láthatóan elég sokat dolgoztak rajta mert igencsak masszív. Ha reprodukálható problémáról van szó, akkor vedd fel a kapcsolatot a műszaki támogatószolgálattal, érdemben ők fognak tudni segíteni.
Ha kereken 100/100-ra lassulna akkor biztosan a kábellel vagy a csatlakozóval lenne gebasz, de így valami más oka lehet. Viszont amennyiben a frissítés az oka, akkor rossz hír, hogy régebbi SRM verziót nem lehet feltenni. Szóval mindenképpen javasolt a probléma jelzése, hogy tudják javítani ha arról van szó. -
felho001
tag
Sziasztok az mitől lehet hogy telekom optikai net van itthon és egyik pillanatról az 1000/1000 net lelassul 160/170 sebességre kábelen majd ha újra indítom a synology routert akkor megjavul nyilván a wifi sebesség is ugyan ez. Nincs beállítva semmissebesség korlátozás de olyan mintha az utolsó frissítés óta csinálná.
-
Ha a PPPoE esetén javasolt Interfész ellenőrzésének engedélyezése opció ki van kapcsolva, akkor lehet azért nem észlelte. Nálam engedélyezve van, plusz a DDNS-nél a Heartbeat opció is, és szépen küldözgeti az emaileket mikor megszakad a kapcsolat, meg mikor visszatér. Annyi, hogy távolról nem tudom, hogy áramszünet van-e vagy csak az internetkapcsolat szakadt meg. Múltkor fél napra elment az áram miközben dolgoztam, azt már a szünetmentes sem bírta.
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Most voltak a Digitől lecserélni a koax és az internetes kábelt optikai kábelre, ami meg is történt, viszont észrevettem, hogy mialatt nem volt NET-em, (az összes LED-em be volt kapcsolva a modemen), az RC 1900-as modemem vígan végig zöld jelzésben volt, semmi hibajelzés, miközben a gépben nem volt NET.
Vajon miért? -
válasz
Stanley-B. #3667 üzenetére
Elvileg ez a beállítás:
Vezérlőpult -> Rendszer -> SRM beállítások -> Külső hozzáférés engedélyezése a(z) SRM rendszerhez
de ha itt nincs bepipálva akkor nem tudom. -
Stanley-B.
őstag
valaki nem tudja véletlenül hogyan lehetne törölni ezeket a baromi idegesítő automatikusan létrehozott tűzfal szabályokat?
Egy MR2200ac csinálja ezt. Ami érdekes, hogy van egy RT2600ac 100%ban ugyanilyen beállításokkal, de az érdekes módon nem csinálja ezt -
allein
addikt
Már hívott is a Digi. Úgy néz ki, hogy a lépcsőházban lévő valamelyik emelten lévő eszközzel van valami gond. Annyit tudnak csinálni, hogy az optikai kábelt nem csatlakoztatják a problémás eszközbe, hanem közvetlenül a lakásba vezetik be a régi lan kábel helyett. Ettől függetlenül gondolom megnézik mi a baj az problémás ezsközzel
-
allein
addikt
Rákötöttem a digi bejövő lan kábelt közvetlenül a laptopra, akkor is 100Mbit alatt mértem, nem a laptopom a szűk keresztmetszet. Ebben az esetben arra tudok gondolni, hogy nem nálam van a gond, hanem a szolgáltatónál. Hívtam már őket és jeleztem feléjük a problémát.
Routert azért újraindítottam és most megjavult
-
Ha pont 100/100-ra csökken, akkor a kábellel vagy a csatlakozásnál lesz a probléma.
SSH-n keresztül azethtool eth0
parancs kimenetéből kiolvasható, hogy 100Mb/s-ra váltott-e.
Ha ez a helyzet, akkor nézd meg a csatlakozót, húzd ki, igazgasd meg. Ha nem változik a helyzet, akkor jelezd az internetszolgáltató felé a problémát (ők is megnézik az ő oldalukon, meg ha szükséges akkor kicserélik a kábelt). -
allein
addikt
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni. Néha előfordul olyan, hogy az internet kapcsolatom 100/100Mbit/s-ra csökken, Digis gigabit net van itthon.
Wifin és lanon is csak 100Mbit/s, nem tudom mi okozza. Nem tudom a routerben mit kellene néznem, leellenőrizni. Random módon történik ez a jelenség. RT 2600ac routerem van.
-
válasz
Lacus MD #3660 üzenetére
Stabilabbnak talán stabilabb lenne és több eszközt is elbír, de a nagyobb jelerősséget nem gondolom. A telítettségen pedig nem segít egy másik router használata, mert a csatornák adottak. Az 5 GHz-es sáv használatára kell átállni ott ahol fontosabb a nagyobb sebesség.
-
Lacus MD
tag
Sziasztok!
Borzasztóan irritál az itthoni UPC connect box, ismeretlen okból eldobálják az eszközök a wifit és elég inkonzisztens a letöltési sebesség is. Emellett a környéken csak UPC van, ami miatt számtalan connect box nyomja a kis hálózatát a házban és a közvetlen szomszédoknál is.Gondolom az sem segít a helyzeten, hogy itthon is legalább 10 eszköz lóg egyszerre a wifin.
Arra gondoltam, hogy vennék egy MR2200ac-t és beraknám a connect box mögé, bízva abban, hogy a jelerősség is javul és megszűnik az állandó hálózati probléma.
Mi a véleményetek róla?
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Amióta a routeren 1900 a legújabb SRM van fenn (1.2.4-8081) azóta az 5GHz láthatósága elég lassú. Vajon miért van ez? Tehát úgy kell elképzelni, hogy bekapcsolom a telefonon a WiFi-t, a 2GHz hálózatot azonnal látja, viszont az 5GHz később jelenik meg csak a listában.
Csatorna az 52-es, a frissítés előtt is ez volt. -
gyugyo79
addikt
A VPN plus az a csomag neve ami tartalmaz több VPN szolgáltatást. Ebből van aminél van 2fa ez a SSL VPN és a WEB VPN és van aminél nincs ezek ppptp, open és l2tp/ipcsec. Tehát ne azt írd, hogy VPN Plus Server mert az ugyan az mint a NAS -on a VPN Server hanem, hogy azon belül mi az amit beállítottál és amihez bármilyen kliensről csatlakozni szeretnél mert nem kliens hanem szerver függő, hogy esetleg kell e a 2fa.
-
Magnat
veterán
válasz
gyugyo79 #3654 üzenetére
Beállítottam a synology oldalán lévő guide alapján, de szó sincs benne a 2fa-ról és nem is kapcsolódik (sajna nem emléxem a hibaüzenetre, munkahelyi gépen próbáltam), szóval azt gyanítom, h a 2fa hiányzik neki ... igazából azt gondoltam, h ha nem kell hozzá külön vpn kliens akkor majd ha feldobja a gyári akkor telefonon megnyitom az autentikátort és onnan begépelem ... de el sem jut odáig, h kérje a kódot.
Ano: köszi, nem maga az autentikátor telepítése a gond
-
gyugyo79
addikt
Gondolom nem authentikátort nem találsz hanem nem megy nálad valamiért a belépés? Vagy nem értem a kérdést.
Amúgy nálam tökéletesen működik, mármint a belépés úgy, hogy 2fa kell hozzá.
Laptopon is fut egy authentikator a Authenticator for Windows (Store-ból tölthető app nem a legjobb, már van jobb több is de amikor elkezdtem használni még nem volt jobb altarnatíva ..) a kódhoz, hogy ne kelljen mobilon matatni és nálam teljesen jól elfogadja azt amit generál (bár ez ugye bármivel jó amin az idő szinkronban van) .
Szóval kb amikor az authentikációnál kéri a kódot elindítom kód másol -> beilleszt és kész... -
Magnat
veterán
Üdv,
2 lépéses hitelesítést meg lehet ugrani valahogy Windowsról való vpn kapcsolódásnál? (Vpn Plus)
-
A jelszóprobléma megoldásához a négy másodperces, szoftveres visszaállításra van szükséged:
• Négy másodperc (szoftveres visszaállítás): A rendszer egyező jogosultságokkal állítja vissza az admin
és a rendszergazdai fiókok jelszavát. A többi felhasználó bejelentkezési adatai nem módosulnak. A rendszer
egyes beállításokat (tűzfal, DHCP-szolgáltatások, Wi-Fi és forgalomvezérlés) is alaphelyzetbe állít, majd
elindítja az SRM telepítővarázslóját. -
poirot
őstag
Sziasztok!
Tegnap óta egy problémám van. Bentről , a munkahelyemrol egyszercsak nem ertem el a NAS-omat. Munka utan, hazaérve , azt tapasztaltam , hogy minden zölden világít, viszont nem dolgoznak a winchesterek, a transmission GUI semmit sem talált, szoval meg voltam lőve . Ujrainditottam, viszont a wbes felületen kiírta, hogy nem jo a jelszó. Jelszó manager használok , többször próbálkoztam, egyszercsak sikerült belepnem, ez megoldódott. Viszont itt jön képbe a rtc 1900 routerem ott a webes feluleterol kiléptem, viszont ott sem engedett vissza a jelszóval. Es ez a problémám. Minden mukodik, csak nem tudok belpni Az elotte valo napon frissítettem a rendszerét, szoval nem tudom mi volt, es nem tudom mit lehetne csinalni, Mit javasoltok? Arra sem emlékezem, mennyi időre tiltja ki az embert. Vagy esetleg a gyári password-el próbálkoztam? Ha jol emlekszem Admin/Admin. Koszonom a válaszokat. -
gyugyo79
addikt
-
válasz
Pubszon #3645 üzenetére
A changelog-ban csak ennyit írnak ezzel kapcsolatban:
Fixed the issue where SRM might fail to renew the Let's Encrypt certificate.
Ebből sajnos nem derül ki, hogy felkészítették-e az ACMEv2 protokollra, vagy csak simán javítottak egy-két hibát. Mivel maga a frissítés korábban jött ki mint az ACMEv1 megszüntetése, sajnos könnyen lehet, hogy nem lett még felkészítve rá az SRM.
-
Pubszon
veterán
válasz
Mindreader #3644 üzenetére
RT1900ac, SRM 1.2.4-8081
Ez a legfrissebb.
-
Pubszon
veterán
Van egy meglévő, egy éve használt DDNS címem, mely LE-el lett hitelesítve.
Egyszerüen nem tudom most megújítani, csak letölt egy CSR-t.Ha jól emlékszem, korábban csak rányomtam a megújításra és megcsinálta újabb 3 hónapra.
-
Ano
senior tag
Nagyon nem tervezek váltani még, de lehet hogy kellene majd még1 MESH router és ugye ha az AX jobban érvényesülne a régi kliensekkel is, ugye akkor nem lenne bölcs dolog beruházni + MESH routerre, ha a következő 1-2 évben tuti teljes leváltás lenne, de így akkor nyugodtan vehetek még1 MESH routert mert tuti nem fogok váltani 5 éven belül ...
-
Az AX előnyeit csak kompatibilis klienssel lehet kihasználni, egyébként ugyanaz mint egy AC-s router. Vagyis ha cserében gondolkodsz, akkor egyelőre szerintem még bőven várhatsz.
Amúgy nekem van AX-es kliensem, mert a notiba vettem egy AX200-as kártyát. De nem sürgetem a router kérdést, mert a tesztek alapján alig-alig lenne csak gyorsabb. Így is kb. hozza a gigabites vezetékes sebességet, szóval AC-vel sem mondanám lassúnak. -
Ano
senior tag
Egy kicsit offos kérdés.
Az AX-es routerekre ha csak AC-s kliensek csatlakoznak, akkor is van értelme az AX-es routernek és ki lehet használni az előnyeit, vagy csak az AX-es kliensekkel lehet ezt igazából kihasználni?
-
Most vettem észre, hogy ebből az új, 1.2.4-es SRM verzióból sajnos kivették az nfsd.ko kernelmodult. Magában a rendszerben még ott vannak a kezeléséhez szükséges fájlok és az indítószkript, viszont enélkül haszontalan. Ami azt jelenti, hogy így nem lehet NFS szervert indítani. A kernelen pedig változtattak annyit, hogy inkompatibilis legyen. Szerencsére a WireGuard az még megy, probléma nélkül.
-
Pubszon
veterán
RT1900ac
Nekem még nem ajánlja fel az 1.2.4-et. -
Sanya
nagyúr
Felraktam, egyelőre hibamentes.
-
válasz
Aventurium #3631 üzenetére
Köszi, fel is raktam. A VPN Plus Server és Threat Prevention csomagokat utólag frissíteni kell, addig nem fognak működni. Utóbbinál persze sikerült megint elszúrniuk valamit, a Beállítások -> Eszköz alatt nem mutatja az eszközöket, hanem azt írja, hogy Nem sikerült a szükséges erőforrások betöltése. De ezen felül minden jónak tűnik.
-
Aventurium
csendes tag
válasz
Aventurium #3584 üzenetére
Minden elismerésem a synology-nak kijött az új frissítés SRM 1.2.4
Nem gondoltam volna, hogy a failover hibámat ebben már javítják is.
"Fixed the issue where interface failover cannot function properly when either of the WAN interfaces is disconnected." -
felho001
tag
Azt sem értem hogy miért nem lehet mondjuk azt valahogy fixálni hogy vagy 80 vagy 160mhz-en legyen fixen 20 mhz-en olyan mint a tetű pedig optika gigabit a net. Kicsit kezd elegem lenni a synologybol mivel a 2,4 ghz-en meg jó ha 20 Mbit/s el jön le az adat. azt csak az okos eszközök használják semmi más.
-
felho001
tag
az miért van hogyha beállítom a csatornát fixen 64-re akkor kis idő után gondol egyet és vissza áll 36-ra 20mhz-re az addigi 160mhz-ről
-
poirot
őstag
Köszönöm a választ, a Samsung comon Linux-os nevű jelenleg nem kap IP címet, a másikat meg nem látom a forgalomvezérlésben, majd figyelem a listát. Ez az átnevezés, a sírba vitt majdnem, pedig régebben csináltam, nem ENTER-rel, hanem mellé kattintok a listán kívülre. Meg gondolná az ember, hogyha egy helyen átnevezem, akkor mondjuk a DHCP-ban is átírja a rendszer, de nem.
-
A Forgalomvezérlés -> Általános alatt csekkold, ott mutatja, hogy aktívan csatlakoznak-e, illetve, hogy hova (Vezetékes, 5 GHz vagy 2,4 GHz). Ha készüléknévre sem ír semmi hasznosat, akkor jobb híján vedd sorra a klienseszközeidet, hogy kiderüljön melyek ezek. Ha meg van, akkor pedig simán át tudok őket nevezni, hogy egyértelműbb legyen. Egyébként ha ki vannak szürkítve, akkor olyan is előfordulhat, hogy egy csatlakozó eszköz eltérő MAC-című változata.
-
poirot
őstag
Sziasztok !
A Helyi hálózatok/DHCP kliensek két olyan eszköz van, amiről fogalmam sincs, hogy mi az. Az egyik névtelen, a másik Samsung comon Linux nevű. Hogy lehetne kideríteni? Köszönöm a válaszokat előre is. -
Magnat
veterán
Fel kell telepíteni egy bármilyen kompatibilis eszközre Playből(telefon vagy tablet), arról pedig az apk filet le lehet kapni pl Total Commanderrel (jobb felül házikó, aztán telepített alkalmazások, DS File kiválaszt, másolás egy tetszőleges könyvtárba, onnan meg fel lehet tölteni pl smb-n vagy ftp-n bárhova). Illetve másik módszer, h rengeteg website-on fent vannak visszamenőleges verziók is, pl [link] . Viszont utóbbi megoldásnál meglehet, h rosszindulatú kóddal módosítják a telepítőt, emiatt az első módszer biztonságosabb.
Szerk.: Most látom, Sanya kolléga belinkelte a telepítőt a Synology oldaláról, az a legjobb módszer, mert tuti biztonságos és a Play sem kell hozzá.
-
-
eszakas
őstag
Üdv.
Felötlött bennem a gondolat, hogy venni kellene egy modern mobilt ami jól fényképez. Viszont a nasos cuccokat még nem támogatja hála egy tupirhajú embernek. Volna arra szerintetek lehetőség hogy kihagyva a "barátunkat" feltelepítsük a SYNO progikat a jól fényképező keleti mobilunkra? -
Semin
őstag
válasz
gyugyo79 #3609 üzenetére
Mostanában úgy használom, hogy teljesen kihagyom a torrent oldalt.
Csak a DS-ben a keresőbe beírom amit keresek, (közvetlenül az nC##e-on keres)
a listából kiválasztom, majd letöltés gomb. Ettől egyszerűbb még nem voltEzt szerettem volna mobilról is megtenni. Köszi azért a tippeket, meg fogom találni a módját
-
gyugyo79
addikt
Nem opció, hogy az oldalon keresni és az RSS-be rakva letölteni amit szeretnél?
Én pld.: a NAS -al a nC##e -ról csak így töltök bármit, hogy rányomok a könyvjelzőhöz adásra az oldalon kiválasztom az előre létrehozott kategóriával, hogy hova töltse majd és kész. Itt a A Könyvjelzős módszer -rész. -
-
A böngésző mobilos nézete miatt dob át a DS router alkalmazásra, mert kicsi képernyőn nem, illetve csak nagyon nehézkesen kezelhető az SRM felülete. Ha asztali nézetre váltasz akkor be fogja hozni a webes felületet is, de csak minimum tablet méretű kijelzőn lesz használható.
A DS get appot tudom javasolni ha a Download Station-ös letöltéseidet szeretnéd elérni. -
Semin
őstag
A Router grafikus felületét távolról (Mobilról) hogyan érhetem el? Ha csak simán beírom a DDNS címet böngészőbe akkor átirányít a DS Router alkalmazásra. (A download stationt akarom elérni, mert a keresőjével távolról is tudok torrentet letölteni). Csak a VPN a megoldás?
-
Ahogy a telepítés végén is írta; 192.168.1.1:32400/web és 192.168.1.1:8200. A MiniDLNA viszont csak a beállításfájlján keresztül állítható, ami a /opt/etc/minidlna.conf.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen videókártyát?
- LED világítás a lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- CPU léghűtés kibeszélő
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ 680M 2GB
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- UH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 16/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
- OH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 32/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest