- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- macOS PC-re
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Milyen routert?
- Mesterséges intelligencia topik
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
Synology routerek
RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
ATM_automata #4703 üzenetére
Akkor offolok egy kicsit
Kijelentesz egy butaságot
"A helyi hálózaton lévő szervert kellene elérni ami a 192.168.5.10, de nem érjük el, mert nem egyezik az ip tartomány"
Ami után nálam már válaszra sem érdemes a hozzászólás.De javaslatom az van. Fizessen meg a cég egy normális informatikust, aki beállít mindent ahogy kell. (Nála lehet reklamálni míg itt vicces ...) Csak jelzem azt hogy rendesen beállított hálózat esetén a VPN hálózat IP címe bármilyen belső hálózatos IP lehet attól még el lehet érni egy másik belső hálózatos IP tartományban lévő gépet. Jellemzően nem használjuk ugyan azt az IP tartományt a kettőnek mivel semmi jelentősége csak hibát generálhat ha egyezik a kettő pld. a DHCP kiszolgálótól függetlenül megkaphat egy VPN -es gép egy már a hálózaton jelenlévő gép ip címét így ütközést generálva a hálózaton amire becsatlakozik .
Szóval lehet, hogy csak a hülye, hülyén feltett kérdésekre nincs válasz az mellet, hogy az offtopic a menő ...
-
gyugyo79
addikt
A konfig helyét amit használnál megadod abban a a parancsban amivel indítod (
--config-dir $CONFIG_DIR )
Ezért írtam, hogy végső esetben DS telepít = felkerül a TM. DS-t nem szabad elindítani mert mint írod speckó konfigot használ amibe vissza is ír azért azt módosítani sem jó, bár ha a DS soha el sem lesz indítva és frissítve sem lesz akkor az a konfig is átírható.De ha felrakható a kész csomag akkor szerintem kár bármivel is + "szenvedni". Ez csak akkor egy B út ha az sem megy valamiért .
-
gyugyo79
addikt
De a TM miatt miért "szenvedtek" ezzel ?
A DS miatt a Syno is fordított a routerekre ami ha fel van telepítve a routerre felrakja a TM-et így ha nincs futtatva a tm része simán futtatható egy saját configgal ...
De Nelek is készített synos telepítőt ami letölthető a synocommunity-től.
Transmission v3.00-20 -
gyugyo79
addikt
Nálam egy E8372h-153 -van tartalékba a router mellé rakva + családnak leírás ami a torrent leállításával kezdődik
Előnye, hogy bedugva a routerbe önálló eszközként is működik de nyilván olyan 5-10 eszközre jó csak úgy stabilan. #2814 > ez óta teszteltem is és stabil (ezért lett mellé rakva mint "vész" megoldás, és a torrent miatt nincs fixen bent)
Ebay ről vett ZongBolt -os kikódolva -
gyugyo79
addikt
válasz
ArthurShelby #4016 üzenetére
Inteles Synora (tök8, hogy Xpeno hacsak nem valami elveteműlten régi kernelel van) van Docker 100% innentől meg a wireguard de kb semmi más hasznos alkalmazás sem akadály. Én ezt teszteltem és 100% jól működött 918+ -on.
-
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3941 üzenetére
Akkor valószínűleg igen. Ha le akarod ellenőrizni (és te is azt kaptad amit fent írtam) akkor megnézed a fájlokat amiket másolgattak.
Kiemelve az elmentett 2 fájl
cp /lib/modules/ecm_pcc_syno.ko /volume1/ecm_pcc_syno_org.ko
cp /lib/modules/ecm.ko /volume1/ecm_org.koKiemelve a 2 új fájl a /lib/modules/ -ban (is)
cp ecm_pcc_syno.ko /lib/modules/ecm_pcc_syno.ko
cp ecm.ko /lib/modules/ecm.ko -
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79 #3932 üzenetére
Na belenéztem a patch -be.
ecm_pcc_syno.ko
ecm.ko
+ az sh ami felrakja őket meg a sallang
#!/bin/sh
SZF_PROGRESS="/tmp/update.progress"
SYSLOG() {
MSG="====="
if [ -n "$1" ]; then
MSG="$1"
fi
logger -p user.err -t updater "$MSG"
}
PROGRESS() {
echo "$1:$2:" > $SZF_PROGRESS
}
EXTRAMSG() {
local msg_file=/tmp/update.message
SYSLOG "$1"
echo "extramsg=\"$1\"" > $msg_file
}
### check dsm version / platform / models here ###
### 6281 6282
. /etc.defaults/synoinfo.conf
if [ "$unique" != "synology_ipq806x_rt2600ac" ]; then
EXTRAMSG "=== Unmatched SRM model detected ! ==="
PROGRESS C -47
exit
fi
. /etc.defaults/VERSION
if [ "$buildnumber" -ne 8081 ]; then
EXTRAMSG "=== Unmatched SRM version detected ! ==="
PROGRESS C -47
exit
fi
if [ "$smallfixnumber" -ne 0 ]; then
EXTRAMSG "=== Unmatched SRM small version detected ! ==="
PROGRESS C -48
exit
fi
PROGRESS A 10
CWD=`dirname $0`
cd $CWD;
### write down actions that you want to do ###
### ex: sed some config file , extract tgz to root folder ...etc. ###
cp /lib/modules/ecm_pcc_syno.ko /volume1/ecm_pcc_syno_org.ko
cp /lib/modules/ecm.ko /volume1/ecm_org.ko
cp ecm_pcc_syno.ko /lib/modules/ecm_pcc_syno.ko
cp ecm.ko /lib/modules/ecm.ko
PROGRESS R 50
SYSLOG "REBOOT!" -
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3931 üzenetére
Nem. Semmi köze nincs a problémának a NAS-hoz.Meg a BOND egy routeral van nem (A Router meg a switch közt meg úgysincs BOND) ? Kb. ha csak a HW NAT nem egy NAS irányából jövő valami miatt hasal el semmi köze nem lehet a hibához. Az 100%, hogy a HW NAT megy el és amikor a hálózati terhelésnél a proci túl lesz hajtva akkor elkezd a rendszer bezárni random dolgokat meg nyilván a kapcsolat sebessége is csak annyi lesz amit prociból bír.
Amikor havernál csináltam a videót a Synonak akkor pld volt olyan, hogy az ssh klienst is levágta amin a htop ment, hogy lássák mi a helyzet ...
Viszont nála a patch -el már 10 napja jó volt mikor tegnap rákérdeztem (#2663799 a jegyszáma amin a hibát kezelték) Ha még 4 napig nem romlik el akkor szinte, tuti, hogy megjavult nála és az is, hogy tudják a hiba okát (Már az is ezt erősíti nálam, hogy volt patch ...).
-
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3917 üzenetére
Havernál fent van a patch. Nem tudta felrakni amit kapott mert hibára futott, de utána a support felrakta neki még aznap hajnalba hogy megírtam ezt nekik. Most már csak az idő dönti el, hogy megjavult e. Nála volt, hogy 2 hét után jött elő és olyan 2 napja van fent ezt nem tudom most pontosan, de ha elromlik úgyis szól mert én irkálok a supportnak a nevében.
Azért elég durva, hogy nálad tök más a megközelítés ... -
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3879 üzenetére
No írtam haver nevében egy ticketet én is mert pont ott voltam náluk baba látogatáson amikor előjött a hiba. Csináltam nekik videót a router újra indítása előtti állapotról és utána. Bevállaltam, hogy levelezek velük
Csak 1 kör volt ahol a hw nat és egyéb rövidítéseimet kellet magyarázni és ma kapott egy linket amin vagy egy javítás.
Másnak küldtek ilyet ?
"
Thank you for your patience.
After developers checked, your situation may be a known issue, to clarify this problem, please help to follow the below steps to clarify it, thank you.
1. Please help to install this patch on the RT2600ac. (Please go to Control Panel > System > Update & Restore > MAnaul SRM Update to apply the patch)
You can find the attachment on the left side of the content."Ugye ez még nem biztos, hogy megjavítja tényleg! Meg nála pld 1-2 hetente jött elő ezért nem is gyorsan derül ki, hogy nála jó-e ezért ne örüljetek előre. Beszéltem vele és ma valamikor fel fogja rakni majd ha hazaért és lesz rá ideje.
Az ő Jegy száma #2663799 amin ez fut.
-
gyugyo79
addikt
válasz
ArthurShelby #3881 üzenetére
Mert fogtak egy régi DSM -et és abból lett az SRM egy kis módosítással amit azóta javítgatnak. Olyan régit ahol még ez volt akkora probléma
...
Kb így lehettek vele :
Igazából ezt úgyis max VPN -en / belső hálóból használja akinek kell így nem akkora gond ez, hogy energiát fektessünk bele ... -
gyugyo79
addikt
válasz
Aventurium #3850 üzenetére
Király vagy. felho001 így már tudsz hivatkozni arra, hogy másnál is ugyan ez a hiba stb stb. Ha megírod te is a jegy számodat akkor arra is lehet hivatkozni annak aki még bejelenti vagy már bejelentette de nem halad jó irányba az ügye.
Szurkolok nektek (és örülök, hogy nálam nem jött elő mert tudom milyen a Syno supporttal főleg az elején )
-
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3845 üzenetére
Láttam
Ez ilyen, válaszold meg a hülyeségeiket.Ha eredmény szeretnél túl kell jutni az első pár felesleges körön sajnos.Ha van olyan amúgy aki szintén bejelentette azzal esetleg hivatkozhatnátok egymás hiba jegy számára is ....
Minden képen emeld ki, hogy router WAN -ból UTP -t kihúzva és betárcsázva direktbe ugyan azzal a klienssel jó a sebesség amivel a routeren át mérted, hogy rossz!
-
gyugyo79
addikt
Kb wifi SSID, port átirányítás / tűzfal, DHCP foglalás amiben más de ezek nem olyanok amiket cserélni lehetne
Ráadásul neki jelentősen kevesebb eszköz van a hálózatán és a port átirányításokból is + nem is torrentezik annyit mint én. Lehet, hogy egy frissítésnél valami nem ugyan úgy frissült vagy van valami amibe bele áll a HW NAT az ő felhasználása mellet amit én nem csinálok de erre a Syno tudna első sorban ránézni amikor fent áll a hiba. Lehet valamelyik logban ott van csak egy hozzáértő kell aki tudja, melyik logban mit kell keresni ... -
gyugyo79
addikt
Akit én írtam annál DIGI van és nála elő jön míg nálam szintén DIGI -nél semmi probléma :/
De neki is hiába mondtam, hogy jelentse arra már "lusta", mert úgysincs értelme csak jelenteni, küzdeni meg nem akar, hogy az első felesleges köröket lefussa az ügyfélszolgálattal (és ezzel nem is tudok már vele vitatkozni)....
Pedig ha mindenki így áll hozzá tuti nem lesz megoldás. -
gyugyo79
addikt
válasz
Aventurium #3822 üzenetére
Ha a ksoftirqd ott van a lista elején az már nem jelent jót. Az oka, mármint a kiváltó ok amit elég nehéz megtalálni.
A Synonak kellene írni minél több olyannak akinél a hiba előjön. -
gyugyo79
addikt
Egy ismerősömnél is előjön a hiba a furcsa nála, hogy a letöltés beesik idővel 100-200 Mbps alá/közé míg a feltöltése 300 Mbps marad.
Nem fut nála semmilyen + alkalmazás.
Viszont ha bontja a ppoe kapcsolatot / betárcsáz akkor 99% egy ideig jó minden. Eleinte mindig újra indította a routert.Ja amúgy rendesen ötletem nincs és nálam pld nem csinálja, közel teljesen ugyan olyan beállítások mellet (2600ac és igen tuti, hogy a a CPU végzi a NAT-olást ilyenkor de az oka ....)
-
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3771 üzenetére
Gondolom az idő fogja eldönteni, hogy most így elő jön e a lassulás. Ha jól értettem nem egyből lassult be eddig sem, hanem bizonyos idő után.
Ha viszont kiderül, hogy az okozza akkor valakinek írni kellene a Synonak egy hiba jegyet akinél előjön a hiba fixen, mert csak úgy lesz megoldása.
-
gyugyo79
addikt
válasz
felho001 #3767 üzenetére
Attól függ melyik konténert használod, ami a logba ír az nem az igazi a legtöbbnél én ezért használom ezt mert ad egy linket ahol megvan rendesen az eredmény (hátránya, hogy konzolon kell egy yes amikor kéri a license -hez ezért magától nem fut le mindig) .
A link a képről (ahol már látszik, hogy ami a logban 352/297 az 830/318 volt valójában):
https://www.speedtest.net/result/c/22442acb-2458-4d28-9695-366fdc75a2a7 -
gyugyo79
addikt
Gyanúsan ugyan az a probléma mint ami a VPN Plusnál volt amikor a szolgáltató által használt (ez akkor a DIGI volt a 10.0.0.1 -el) átjáró IP címe és a VPN PLUS által használté (még ha használva nem is volt a felhasználó által ) megegyezett. Ezt javították és talán a 172.x.x.x valamit használnák (nem tudom vizsgálják e mit használ a szolgáltató / van esetleg már használva a hálózaton és az alapján állítanak be valamit mert az elegánsabb lenne). De mivel nálam ezek meg vannak változtatva kezdetektől nem tudom pontosan mik a default ip beállításai.
Akkor elég volt ha fel volt rakva a VPN Plus csomag már előjött a hiba, be sem kellet állítani semmit rajta, be sem kellet kapcsolni valamelyik VPN alkalmazást hozzá ...
Én biztos most is úgy kezdeném, hogy törlöm az alkalmazásokat és megnézném, úgy.
-
gyugyo79
addikt
válasz
hsrasus #3737 üzenetére
Mappát / kat vedd ki és utána állítsd be újra őket a media indexelésnél (vezérlő pult - tároló ). Az index status részél mutatnia is kéne ez után , hogy éppen indexel.
Meg majd ránézek ha lesz időm, hogy a routeren a synoindex melyik verzióját használják (mik a parancsok) ha azt használják és megírom, hogy hogy tudod kiadni az idexeltetését valaminek konzolon. Úgy ha mást nem lesz hiba üzenet esetleg. De az fontos, hogy a mappa jól hozzá legyen adva a media indexelésnél. -
gyugyo79
addikt
válasz
hsrasus #3724 üzenetére
Igen ha ki van pipálva korlátoz, csak volt már, hogy valaki kipipálta aztán idővel elfelejtette ezt.
Gyorsan le lehet törölni és vissza rakni a Mediaszervert és újra indexelni mindent főleg, hogy az indexelés a hosszabb úgy is ha sok a tartalom. Ezt szerintem csináld meg mielőtt tovább küzdesz ha még nem tetted meg.Ha az újra telepítés sem oldja meg és szeretnéd tovább keresni, hogy hol a hiba így tudod a mediserver adatbázisba megnézni, hogy oda bekerült e bármi :
ssh-n (vagy telnet stb.) belépsz root + jelszó
utána :psql mediaserver postgres
-> belépés az adatbázisba.SELECT COUNT(*) AS video_count FROM video;
-> lekéred mennyi video van indexelve ha nem 0 akkor az indexelés megy.\q
-> kilépsz az adtbázisbólexit
-> kilépsz a konzolból -
gyugyo79
addikt
válasz
hsrasus #3722 üzenetére
Nem tudom mennyire egyezik a NAS -on futóval mert én a routeren soha nem telepítettem mivel ott a NAS. Ott a Mediaszerver ->DMA kompatibilitás alatt állítható, hogy csak engedélyezett eszköz csatlakozhasson ezt nézd meg ki van e pipálva és ha igen akkor nézd meg engedélyezve van e az az eszköz amit szeretnél használni.
-
gyugyo79
addikt
A VPN plus az a csomag neve ami tartalmaz több VPN szolgáltatást. Ebből van aminél van 2fa ez a SSL VPN és a WEB VPN és van aminél nincs ezek ppptp, open és l2tp/ipcsec. Tehát ne azt írd, hogy VPN Plus Server mert az ugyan az mint a NAS -on a VPN Server hanem, hogy azon belül mi az amit beállítottál és amihez bármilyen kliensről csatlakozni szeretnél mert nem kliens hanem szerver függő, hogy esetleg kell e a 2fa.
-
gyugyo79
addikt
Gondolom nem authentikátort nem találsz hanem nem megy nálad valamiért a belépés? Vagy nem értem a kérdést.
Amúgy nálam tökéletesen működik, mármint a belépés úgy, hogy 2fa kell hozzá.
Laptopon is fut egy authentikator a Authenticator for Windows (Store-ból tölthető app nem a legjobb, már van jobb több is de amikor elkezdtem használni még nem volt jobb altarnatíva ..) a kódhoz, hogy ne kelljen mobilon matatni és nálam teljesen jól elfogadja azt amit generál (bár ez ugye bármivel jó amin az idő szinkronban van) .
Szóval kb amikor az authentikációnál kéri a kódot elindítom kód másol -> beilleszt és kész... -
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
Nem opció, hogy az oldalon keresni és az RSS-be rakva letölteni amit szeretnél?
Én pld.: a NAS -al a nC##e -ról csak így töltök bármit, hogy rányomok a könyvjelzőhöz adásra az oldalon kiválasztom az előre létrehozott kategóriával, hogy hova töltse majd és kész. Itt a A Könyvjelzős módszer -rész. -
gyugyo79
addikt
válasz
hsrasus #3576 üzenetére
Plex -hez vagy beszerzel mindent olyan formátumban amit a kliensek kezelnek anélkül, hogy át kellene alakítani (vagy te magad átalakítod azt egy erősebb gépen) vagy vesz mindenki olyan klienst ami kezeli az általad beszerzett tartalmakat vagy te veszel egy olyan erős szervert ami kiszolgál mindenkit ...
B@szni is meg szűznek maradni is nem lehet egyszerre ...Az esetek 99% -ban a tortrent áruházban vehető SD/720p tartalmak azok amiket 99.9% kezelnek a kliensek úgy, hogy max a konténert kell változtatni ami egy remux és nem annyira erőforrás igénylő. Feliratból csak a külső és szöveges (pld *.srt) az ami nagy mértékben kezelnek (kép formátumút az csak kódolással kezel minden kliens), de ahogy azt nem a kliens kezeli, hanem a szervertől kéri a képre ráégetve már az is egy komplett kép újra kódolást igényel.
Ráadásul sok eszközre és pláne TV -kre a kliens is igen általánosan van megírva és kb mivel ugyan az megy az XY típus leg gyengébb típusára is mint a legerősebbre tök8 milyen erősen kompromisszumos főleg átalakítás nélkül kezelt formátumok támogatásában ...A jelenlegi beállításokkal kb megtettél mindent ha azt nem nézem, hogy azzal, hogy a kódolás bekapcsolásával még magad szívatod egy kicsit, mert ha valaki belenyúl valami olyanba amit a szerver még nem tilt le de már túl terheli azt maga a router mint router fog rosszul működni mert az esetleg neked fontos dolgok is akadozni fognak azért mert egy barátod filmet néz tőled ...
Amúgy legegyszerűbb, hogy ha azok akik néznének tőled filmet azok vagy tesznek azért ha nézni akarnak mindent = vesznek megfelelő klienst vagy nem nézik csak azt amit tudnak ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Stanley-B. #3514 üzenetére
Nem tudod esetleg megpróbálni egy másik gépről ?
Én jártam már úgy, hogy és pont az L2TP -vel, hogy egy androidos telefonon nem tudtam működésre bírni. Csak mivel másik készülékeken már láttam működni nem merült fel, hogy szerver oldalon keresem a hibát.+ a kliens ip tartományának én nem adnám meg a local network -t.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Stanley-B. #3499 üzenetére
Elnézést nem néztem, meg úgy, hogy letiltom a tűzfalon és feltételeztem, hogy jól működik.
De most megnéztem nálam az összes (amit találtam és ki is mertem próbálni) TCP -s port scan zártra veszi a portot annak ellenére, hogy működik amúgy és az UDP -sek meg nyitva akkor is ha zárva van és amúgy nem is működik ebben az esetben a csatlakozás sem ...Ezért elővettem a gépem amin van Nmap és mielőtt azt mondom, hogy nézd meg azzal teszteltem ez van MAC -re is sőt ...
Zárva a tűzfalon:
Nyitva a tűzfalon:tehát ez biztos jó ezt megnézni.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Stanley-B. #3492 üzenetére
Az a helyzet, hogy én csak eddig tudtam + okosat mondani mert Windowsos kliensekkel használtam csak.
Ráadásul a MAC alatt ha jól tudom nem is kell olyan varázslat sem ami a Windowsnál ha NAT mögött van a szerver meg itt sem láttam én semmit. -
gyugyo79
addikt
válasz
Stanley-B. #3484 üzenetére
UDP -z néztél biztos? pld.: itt ha az 1701 -es portra , nézed vissza is adja, hogy a Service L2TP ami mögötte van és így tovább nat-t-ike a 4500 ha jól van beállítva ...
Viszont a "sima" átlag port scanner csak TCP -t néz.Maga ez a port átirányítás 100% jól működik mind a roterre mind egy másik eszközre (nálam pld.: NAS). A biztonság fülön van még egy Pass-through -rész azt nem tudom akkor is kell e ha a router saját VPN szervere van használva. De amikor sebesség teszt miatt át állítottam a NAS-ról a port átirányítást a routerre szerintem nem vettem azt ki és működött.
-
gyugyo79
addikt
-
-
gyugyo79
addikt
Ez szubjektív a részemről ezért nem feltétlen a nagy igazság
Én alap esetben a NAS-on futó VPN szervert használom L2TP -t Windowsos kliensről és amúgy biztonságos helyekről ahonnan első a sebesség, kevésbé biztonságosról+mobilról OpenVPN (AES-256-CBC/SHA512) -t és a routeren futó SSL VPN -nt használom a 443as porton onnan ahol tiltva van minden a 80/443 -at kivéve.Meg a WebVPN portálot a belső weboldalakhoz.
Ha kivesszük a képből a Kendek által megcsinált WireGuard -ot és csak a VPN Plus Server -ből kell ajánlani akkor kb a NAS-t kivonva ugyan ezeket használnám és ugyan így a rourteren (a L2TP előnye a kernel támogatás miatti kicsit kisebb terhelés és ezért nagyobb max sebesség)Ha nem vesszük ki a WireGuard-ot és pláne ha hivatalos lenne (tehát supportálná a Syno) lehet azt javasolnám, főleg mobil eszközre a a L2TP/OpenVPN helyett ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Aventurium #3364 üzenetére
Köszi meg is "vettem" mind a 2-höz (1 db site to site meg 19 vpn hozzáférés) a maximumot
-
gyugyo79
addikt
Normál esetben nem is kellene. Én is csak azért ismerem ezt mert volt anno olyan tervem, hogy egyszer rászánom magam, hogy automatizálom a NAS -ról LE tanúsítvány átadását a routernek és ott ez lett volna az utolsó lépés miután a másolások megvannak
Most inkább meg vissza felé lenne értelme de mivel a 7.0-val beígérték a NAS -ra is a wildcard tanúsítványt nem éri meg időt áldozni rá ... -
gyugyo79
addikt
2. -án volt a LE forduló nálam így most bukott ki, hogy a tanúsítvány megújult a VPN plus alá jól be is rakta DE a konfigurációs felület alá nem vagy is be berakta csak nem indította azt a service-t újra, hogy már a jót használja (így az lejárt tanúsítvány hibát dobott). Újra indítás után az is jó lett ....
-
gyugyo79
addikt
válasz
Stanley-B. #3263 üzenetére
Szerintem nem is a Syno drága hanem úgy egy normális router drága otthonra. Persze a router is idézőjelbe kell tenni mert ugye a router+ switch + wifi lenne a pontos ha nézzük a kicsit komolyabbnak pozicionált termékeket is amik még valójában nem azok mert azokból egy olyan amin wan oldalon pld ppoen -n megvan a gigabit az kb. 4 switch port meg a wifi nélkül is verik a Synot árban, és nyilván még többet tudnak, csak otthonra majdnem minek.
Amúgy én a már beígért rendes VLAN kezelést tudom majd még díjazni, és én sem használom egyik nem "router" funkcióját sem az eszköznek ....
Kívánság meg a logba rendesen bekerülő általuk elkészített portra kérhető ip szintű log lenne még. Tehát melyik ip -ről mikor volt használva ha éppen bekapcsolom az adott portra ....
-
gyugyo79
addikt
A MESH a legtöbb gyártónál még ennél is nagyobb átverése a vevőknek sajnos, ami azt amit a Synology is csinál kicsit sem szépíti ....
Sokan meg szerintem nem is értik mert 802.11r -t használó eszközökkel kiépített hálózaton ezt az élményt már megtapasztalták a megfelelő kliensekkel.
Ráadásul ha jól rémlik a 802.11s sem feltétele, hogy 'MESH' néven forgalomba hozzon valaki egy router+ap csomagot ....
-
gyugyo79
addikt
"Szerintem maga a MESH egy jó elgondolás és jól is csinálja a Synology mert frankón működik az a része"
Ez ezek után nekem nem kicsit ellentmondás :
"According to your description, the 5G-1 only can select the higher than channel 100.
Because RT2600ac only has Dual-band (2.4Ghz and 5Ghz-1) and after it joined mesh, the 5Ghz-1 channel will switch to the high band channel(Channel 100~169).
If you would like to connect to the low band channels(Channel 36-64), you may take the clients closes to the Wi-Fi point.
Or you can consider joining the mesh system with two MR2200ac, MR2200ac is Tri-band router. And you can connect the low band channels both on the main router and Wi-Fi point.
If there is any problem, please feel free to contact us."Ez szerintem főleg, úgy, hogy nem állítható egy hülyeség (nem amit írsz, hanem a Syno hozzá állása). Már eleve az, hogy az egész alsó-t pld lefoglalja. De ha azt mondják ez kell, ha sávot kell váltani is menjen akkor miért nem választható?
Főleg annak tudatában, hogy pont ők ajánlgatják a 2600 mellé a 2200 -at.Ha ehhez hozzá veszem azt is, hogy olyan eszközt tudok ami kezeli a magas és az alacsony csatornákat is és olyat is ami csak az alacsonyakat de olyat ami csak a magasakat nem, egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ők miért nem azt használják a kommunikációra és hagyják meg az alacsonyakat ha nem választható ez?
Ráadásul sehol nem hívják fel a figyelmet, hogy bukod az alsó sávot !
-
gyugyo79
addikt
válasz
bkiky01 #3201 üzenetére
VPN-hozzáférési kliens licenc
Minden VPN-hozzáférési kliens licenc segítségével egyszerre egy felhasználó használhatja a Synology SSL VPN, WebVPN és SSTP funkciókat. A licencek az aktiválást követően időkorlát nélkül érvényesek. -
gyugyo79
addikt
A cégnél van a lábamnál egy
UniFi Security Gateway 4P - UniFi Switch 24 - UniFi AP-AC-LR
egy barrátomé. Nem tudta a Digi 1000-et kihajtani (próbáltam neki segítséget kérni itt a fórumban is, minden ki lett próbálva ami ötlet jött). Összepakolta vett egy 2600 -at és azt használja ....
Neki nem számít. De ha összeadod az értékét annak ami ott áll ... Neki elég ha a Digi 1000 mint router stabilan elvan ő sem használ semmilyen + funkciót ....
Sokszor ha a kevés stabilan működik is meg kell sajnos becsülni. -
gyugyo79
addikt
Nálam volt olyan amit láttak hiba, de azt írták nem tudják reprodukálni ezért küldenek egy NAS-t 2 db HDD-vel én reprodukáljam és most figyelj küldjem nekik vissza. Tehát Én dolgozok vele és utána feladok egy 918+ -t 2 db 10 TB -os IW -al érték biztosítva a német központjukba ....
Ano
Van amikor nincs más megoldás én az otthoni NAS-omhoz már nem egyszer adtam nekik ilyet + egy virtuális gépet TV -vel hogy elérjék belső hálón hajnalban amikor a rendszermérnökök náluk dolgoznak.
Egy időzónából csak olyan support lesz akik egy listából írják a hülyeséget kb ... -
gyugyo79
addikt
Tippelgetés, elmélkedés.
Én VPN -en en belül jártam, úgy, hogy a partnernek készített belső hálózatos weboldalba az okos fejlesztő a google fontot a googeltől a felhasznált scripteket meg megint máshonnan húzta be és a weboldal a VPN -en belül szépen időtúllépésre is futott.Tehát nem lehet, hogy az oldal vár valaminek a betöltésére amit nem ér el és amíg ez időtúllépésre nem fut nem tölti tovább a többit.
Az ff elég sok mindent mutat a bal alsó sarokba (hogy éppen mit tölt be és honnan) nem szúrsz ki ott valamit amire várakozik ?
-
gyugyo79
addikt
válasz
twingo16v #3066 üzenetére
Megnéztem és nekem most 5. -én frissült magától (ráadásul most nem is 3 hóra adta mert lejárat 2020. március 1). RT2600 de ez ebből a szempontból szerintem mindegy.
De a jan5-el én még nagyon nem aggódnék. A NAS olyan 2-héttel a lejárat előtt frissít magától legkorábban a routert nem tudom de szerintem ezt is hasonlóan lőtték be. -
gyugyo79
addikt
Azt hittem csak te használod majd.
A 2 lépcsős az még a NAS -uknál a saját beépített FTP szolgáltatásukkal sincs össze kapcsolva ahol fejlettebb a rendszer ezen része.
Azt meg, hogy a routeren ez mennyire működik meg tudod nézni. Csinálsz egy sima felhasználót bekapcsolod neki a kétlépcsőst és utána megnézed kell a azzal meg a fn/pass -al autentikálni, hogy az ftp beengedjen ...
Én így vakon 1% esélyt látok rá de bármi előfordulhat.Ha nem működik akkor kell szerezni egy api leírást a rueterhez ha van és megírni, hogy a tűzfalba a 2fa autentikáció után legyen egy kapcsoló ami kapcsolja a tűzfalat XY időre vagy valami szabály alapján. De persze a kérdés felmerül mennyit dob a biztonságon, ha futtatunk ezért egy kívülről elérhető valamit.
Akkor már told be az egészet VPN mögé és akkor 1 szer kell egy VPN authentikácó meg egyszer az FTP. Csak a VPN -t meg jól találd ki, hogy a belső hálód egyéb része ne legyen átjáróház ha a gépük kompromittálódik.
-
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
Használhatod mind a 2-t is DE a wildcard sslt ha jól tudom (de majd javítanak ha nem) csak a Synosra fogja megadni ezért ha csak 0.01 % esélye van a jövőben, hogy azt használnád akkor a synosat csináld meg (a wildcard ssl-el használt webvpn amúgy szuper jó dolog ha ki tudod használni).
-
gyugyo79
addikt
Ott még nem is volt VPN használva csak feltelepítve - beállítva rajta csak az volt amit telepítéskor állított magától. Emlékezz vissza amíg a VPN Plus Szerver alapértelmezettnek a 10.0.0.0/24 -et állította be alapértelmezett alhálózatnak addig ha egy Digis feltelepítette annak be is esett a sebessége de még úgy is olyan 500 Mbps felett volt ezért ugye akinek kisebb hozzáférése van fel sem tűnt az sem.
-
gyugyo79
addikt
-
gyugyo79
addikt
Mióta felraktam a 1.2.3-8017 -t még nem jutott eszembe de ma kipróbáltam és beledugtam a E8372h-153 LTE 4G (Huawei) modemem amit eddig nem kezelt.
De most kezeli.
Itt ennyit mutat ugyan (Állítani semmit nem kell!) :
Az ip útválasztási táblához hozzá adja a 192.168.8.0 -1 -tEzért pld belső hálózatból simán elérhető a modem 192.168.8.1 -en lévő konfigurációs oldala amin látszik, hogy megvan a kapcsolat milyen a jelerősség stb (ami hiányzik az első képről a routernél).
Beállítható utána :A modemen a szoftver verzió az 21.328.03.00.00.
Olyan 10-en pár ezerét vettem anno Ebay -en.Azt, hogy mennyire kezelné stabilan sose fogom tudni megmondani mert nem fogom együtt használni a 2-t ....
-
gyugyo79
addikt
A wildcard -ot megnéztem és írja is a információnál, hogy csak synology-s ddns -el működik. Szóval azt rosszul gondoltam...
Amit én megnéznék a helyedben ha van kedved + LE tanusítvány frissítést csak ssh alól root ként, hogy ne a hülye webes hibaüzeneteket kapjam :
/usr/syno/sbin/syno-letsencrypt renew-all
A 80 -as ne a NAS costum portjára menjen hanem a rendes 80 ra (onnan is átdob DSM bejelentkezőre amíg nincs a PS vagy WEB S. telepítve).A 6.2.2-24922-3 a DSM/criticalupdate alatt van. Itt
-
gyugyo79
addikt
80 a 80 -ra látod, hogy nem írtam portot tehát ilyenkor a default 80 van használva.
A 8000 -et amit írtam pld a routerhez az csak belső hálózatból lehet használni , tehát úgy néz ki, hogy amikor a böngészőbe beírom, hogy http://routerem.synology.me akkor a NAS -on futó fordított proxy belső hálózaton lekéri a 192.168.0.254 futó router 8000 -es portján futó RSM felületet. Persze ezt csak a példa kedvéért írtam nem így van
Míg ugyan úgy a 80 -as porton bejövő kérésre pld http://ddnscimem.dyndns.akarmi a proxy 192.168.0.1 -en és 6725 -porton futó NAS docker konténerében lévő alkalmazás web felületét adja vissza.
De a 80 a 80 ra fordított proxynál igazából mindegy mert meg lehet adni nem alapértelmezett portot is.
pld műhold vevőnek nincs https felülete rendes aláírással
a proxyba be kell állítani, hogy ha https protokolon jön kérés az xy domain néven és az xy porton akkor azt innen és innen szolgálja ki. Pld:
https://nasom.synology.me:4001 -> http://192.168.0.50:8888
A routeren itt a 4001 -es port a NAS -ra van irányítva és ott a proxy fogja a 192.168.0.50:8888 -ról a átadni a műholdvevő webes felületét ráadásul az egész mindjárt https kapcsolaton keresztül megy már. Úgy, hogy a műholdvevő közvetlen nem is elérhető csak a belső hálózatból ....De a lényege az egésznek az , hogy nálam amikor az LE vissza ellenőriz akkor a nasom.synology.me -re 80 porton át a fordított proxy -t éri el ami meghív egy fájlt ami viszont átirányítja a DSM https bejelentkező oldalára (ez ha akarnám lehetne belső hálózaton meghívva a http oldal is akár ...) .
Míg a 443 -as https porton csak a routeren futó VPN az elérhető.Tehát az alap 80 portokon direktbe bár elérhető a NAS -on futó ngix (ami a proxy is) de igazából az utána lévő webkiszolgáló már erősen függ a domaintől és a porttól ami a kérésben van + a router felülete is ebből adódóan ugye csak kerülő úton hisz 1 80 port van, és a 443 -on meg 100%, hogy nem mert az meg a VPN -re van nálam fenntartva.
Ennek ellenére a NAS -on kb mióta van rá lehetőség lemegy az LE frissítés (bár f.prox csak 6.2 óta van) és a routernél meg mint írtam kb a VPN -es felületen rányomtam, hogy kellene és megcsinálta.Viszont ha olvastad a NAS topikját ott is össze vissza van kinek, hogy megy van aki sose nyitott 80 portot mégis megy míg azok közül a NAS -ok közül amikre nekem rálátásom van kb 90% kell a 80 port és van olyan hely ahol ehhez nyitni kell a portot manuális futtatni a megújítást utána a portot vissza csukni ...
Igazából most neked kb ha megy a routeren akkor kérj azon a NAS -nak is ...
Ami még eszembe jutott ugye nincs USA bejövő ki tűz falazva. Már csak azért mert én ezt is szívtam már meg
-
gyugyo79
addikt
Remélem le tudom írni követhetően
Nálam úgy néz ki, hogy a 80 port bemegy a NAS -ra
A NAS -on a fordított proxy meg tovább irányítja a domintől függően
tehát
ha http://routerem.synology.me -> az megy a http://192.168.0.x:8000 -re
ha http://nasom.synology.me -> az megy a http://192.168.0.y:8888 -re
ha http://ddnscimem.dyndns.akarmi -> az megy a http://192.168.0.y:8800 -reráadásul a 192.168.0.y:8888 az a NAS -on egy virtuális állomás amibe az index annyit csinál, hogy meghívja a https://nasom.synology.me:5001 -et.
Tehát ha a böngészőbe beírom, hogy http://nasom.synology.me az olyan mintha beírnám, hogy https://nasom.synology.me:5001Maga az alapértelmezett web mappa a NAS -on nem is elérhető kintről csak f. porxyn át....
A 443-as port az a routeren a SSL VPN -né.
De nekem így is frissül mindig a NAS -on a LE -s tanúsítvány.
Nekem volt egyszer egy felindulásom, hogy beautomatizálom majd a NAS - Router tanúsítvány átadást de most, hogy a router kér magának ráadásul * -sat lehet hagyom a fenébe (vagy megfordítom és a routerből adok a NAS-nak majd) ...
Mert eddig a routerem, nasom, ddnscimem domeineknek a NAS -al kértem a tanúsítványt amit után importáltam a routerbe is ...Az automatizáláshoz amúgy annyit kellet volna tennem, hogy megírok egy scriptet a NAS -on ami bemásolja a routerbe a cert.pem, privkey.pem, chain.pem -et a /usr/syno/etc/certificate/system/default/ könyvtárból. A routerbe meg egy olyat ami ezeket bemásolja a helyére
(ezek pontosítását már nem csináltam)
cert.pem >> /usr/syno/etc/ssl/ssl.crt/server.crt
privkey.pem >> /usr/syno/etc/ssl/ssl.key/server.key
chain.pem >> /usr/syno/etc/ssl/ssl.intercrt/server-ca.crtés utána újra indítani a kiszolgálót : synoservicecfg --restart httpd-sys
De most már elvileg működhet visszafelé is.
Én ott hagytam abba, hogy miután olvastam, hogy a routerbe a SRM verziót fog lépni arra jutottam, hogy ez az változni fog így azt megvárom és addig megcsinálom manuálisan 3 havonta.
A tanúsítványok helye a routerben és, hogy mi minek felel meg az nem 100%! Nem teszteltem azt hiszem bele néztem és elvileg jónak láttam ezért felírtam ugyan magamnak de fenntartásokkal kezeld.
A NAS -ba biztos ott vannak mert onnan használom őket a TV Mosichoz meg a PLEX hez stb -hez is. -
gyugyo79
addikt
Én nem azt írtam, hogy ez így oké, hanem hogy az általam linkelt oldalról csináld a képet amit küldesz nekik.
Meg, hogy maga a gigabites link megvan, mivel ha az nem lenne akkor nem lett volna az a mérés.
Attól hogy 2 eszköz gigabiten linkel még nemgarancia semmire, mivel amit írsz az alapján nincs még behúzva az optika simán lehet hibás akár a lépcsőház és a tető közti kapcsolata a szolgáltatónak stb....
-
gyugyo79
addikt
A második kép már kizárja, hogy ne lenne meg a gigabites kapcsolat (Nem az általad fizetett sebesség a kapcsolaton, de mért sebesség ugye bőven a 100Mbit felett van ami nem lenne meg ha csak a 4 érpáron lenne meg a kapcsolat és igazából vagy megvan utána 8-on vagy nem megy csak 4-en).
De mérést + képet innen küldj nekik : http://digi.hu/internet/meres
Más szervereknél simán ráfoghatják a szerverekre is és van mikor ráadásul joggal. -
gyugyo79
addikt
Köszönöm, akkor nem csak nálam van valami, így akkor ahogy időm van majd nyitok egy jegyet náluk mert szerintem igazából az lenne az igazi ha az autentikáció után már nem a web vpn portálra vinne hanem rögtön az oldalt töltené be rendesen mint azoknál ahol nincs a / után semmi. Vagyis úgy ahogy írtad nálam csak a portálról jó (vagy valamit másképpen csináltam mégis). De közvetlen meghívva a linket autentikáció után a portálra vitt nem az oldalra. Meg gondolom nem is így találták ki, hogy ennek működnie kell majd.
Viszont most elkezdtem nézegetni az egyéni szabályokat is és ha csinálok egy ilyet :
https://*.synoddnsnev.synology.me/mail ->https://mail.synoddnsnev.synology.me/mailA portáloknál csak a
http://192.168.0.1:<port> <->https://mail.synoddnsnev.synology.mehagyom meg (tehát nincs / -es )
Akkor meg fordítva jó vagyis közvetlen a https://mail.synoddnsnev.synology.me/mail után jön az authentikáció és betöltődik a rögtön jól az oldal.
Így viszont a Portálról a mentet (alapértelmezés) gombról meghívva nem jól töltődik be mert úgy viszont a http://192.168.0.1:<port> -t tölti csak beRáadásul másik alias -al ugyan azt a http://192.168.0.1:<port> -t (ha a port ugyan az) nem lehet használni mert csak 1 alias-hoz lehet / használata nélkül megadni, így nem lehet játszani az egyéni szabályokkal sem ha több oldal van különböző / -ek után.
-
gyugyo79
addikt
Valaki (pld.: Kendek
vagy aki még használja egyébként ) megnézné, hogy nála, hogy működik a VPN PLUS -ba a következő:
Ha aliast használok akkor a akarmi.synoddnsnev.synology.me -re ha azt beállítom authentikáció után bejön az amire be van állítva.
De ez csak addig működik így amíg nincs valami a portál címe résznél a cím után / -el még megadva példa :
https://mail.synoddnsnev.synology.me
működik ha a http://192.168.0.1:<port> -on van (ra mutat) de ha már a http://192.168.0.1:<port>/mail/ -en akkor bejön az authentikáció utána a VPN Plus felület ahonnan ugyan meg lehet hívni a http://192.168.0.1:<port>/mail/ -t vagy ugye ha el van mentve akkor gombra nyomva is betöltődik de csak úgy mint azok amik alias nélkül vannak használva tehát https://<randomalias>.synoddnsnev.synology.me -címet használva.
Szóval nálam ha bármit írok a cím után /akarmi/masik_alkonyvtar/ akkor már nem működik az közvetlen alias használata.Persze csak ha nem túl bonyolult. Aztán ha másnál is ilyen erőt merítek és írok nekik (még nem kerestem rá a syno fórumon se, hogy ott van e ilyesmiről bármi ...).
-
gyugyo79
addikt
Az a helyzet, hogy ez az 5 még ha nem is jó ha 1 is van akár észrevehetetlen is lehet ha nem egymás után van az 5 és egy PPPoE -n azt jelenti, hogy maga a PPPoE kapcsolat biztos nem szakad meg.
Én mondjuk nem is 8.8.8.8 -at pingelném "csak" mert ha nyomsz rá egy tracert -et akkor látod, hány szerveren megy át a csomag így a szolgáltató részéről bármire lehet fogni.
Én igazából a tracert eredményében látható 1-2-3 elsősorban a szolgáltató szervereit ping -elném.
Minta nálam :
tracert 8.8.8.8
Tracing route to dns.google [8.8.8.8]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms SYNOLOGYROUTEREM [X.X.X.X]
2 1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
3 * * * Request timed out.
4 6 ms 6 ms 7 ms et-10.bb01.dunaujvaros.digicable.hu [94.21.3.48]
5 7 ms 6 ms 6 ms te-0-3-0-0.xr01.budapest.digicable.hu [78.131.3.115]
6 6 ms 6 ms 6 ms as15169.peering.digicable.hu [94.21.255.2]
7 6 ms 9 ms 7 ms 74.125.242.241
8 8 ms 6 ms 6 ms 72.14.239.201
9 6 ms 6 ms 7 ms dns.google [8.8.8.8]A 3 digicabel szerverrel csinálnám én. Amúgy melyik szolgáltatónál vagy ?
-
gyugyo79
addikt
Nálam azóta 100%-os mióta megcsináltam amit Kendek is írt. A Syno fórumon olvastam és ott se 100% -osan de mivel sokaknak segített kipróbáltam és azóta jó. Talán ide is belinkeltem már. De akkor leírom nálam hogy van :
Bár mivel nincs feladatátvétel fontos, hogy a LAN1 legyen a főoldalon az inaktív jobb oldalon . Ha az van mindegy csak nálam már ott se az volt csak mivel úgyse használtam nem is gondoltam, hogy számít (Lehet nem számít de a leírásba azt írták az legyen)...
Speciálisnál: Ha helyreállt, kapcsoljon vissza ... -> pipa
Interfész prioritása gomb itt a PPoE-WAN legfelülre.
Irányelvalapú gomb üres minden.
Interfész ellenőrzése: Interfész ellenőrzések engedélyezése ne legyen engedélyezve! -
gyugyo79
addikt
Furcsa, 2 oka lehet az egyik nekem már előtte is LE- s tanúsítvány volt telepítve (amibe a routeres synologys ddns is be volt írva).
A másik, hogy a 2600 -on ez más, bár nem hiszem.Ha kérsz a Vezérlőpultban és megvan akkor esetleg néz rá is írd meg, hogy utána van e. Mert akkor kiderül, hogy az 1-2 vagy második.
Vagy egy harmadik ... -
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79 #2664 üzenetére
Rákerestem és a Syno Staff is a WebVPN-t ajánlja a reverse proxyt keresőnek így akkor annyira nem lőhettem mellé (itt).
Persze mint ahogy a hozzászólásokban rá is világítanak annyit nem tud tehát 100% nem tudja kiváltani.
De a személyes véleményem szerint otthonra bőven elég (99% megoldható benne max más képen minden) már ez is... -
gyugyo79
addikt
Persze, hogy megy a PLEX is csak maga a stream az közvetlen az interneten át megy a kliens oldali publikus ip címre (Állapot fülön tudod ellenőrizni).
Míg "rendes" VPN kapcsolatnál a stream is a vpn tunelen belül van és a belső hálós címre megy a a stream.
Legalábbis nálam így van. -
gyugyo79
addikt
Én eddig nem is néztem a web VPN -t de ez egy fordított proxy nem ?
Szóval amúgy buli és messze felhasználó barátabban lehet beállítani mindent mint a NAS-on a fordított proxyba, csak ugye pont azok nem is működnek így amik ott sem. Persze a * miatt elegánsabb is akarmi.synoddnsnev.synology.me -s címekkel (webvpn portál) az egész és nem azt mondom, hogy ez nem baromi jó dolog (Sőt ez egy hihetetlen jó dolog szerintem!), csak azt hogy nem egészen VPN mert azért sok minden nem működik így.
pld: NAS -on futó TvMosaic szerver webes felülete természetesen megy de a stream amit egy másik porton küldeni a hitelesített ip címre egy másik portra az már nem megy míg "rendes" VPN kapcsolatnál természetesen működik.
Vagy PLEX -nél is a webes felület elérhető de maga a lejátszás (stream) az egy külön kapcsolaton megy (kliens oldal publikus ip címe látható is a plex logban). -
gyugyo79
addikt
Nagyon felhasználó barátra meg lett csinálva ez a LE kérés itt.
Csak a VPN -t nézegettem elsőnek (miután sikerült újra felrakni). Mert nálam frissítés után csomagkezelő főoldala szerint telepíthető volt a telepített alkalmazásoknál meg ott volt és futott de maguknál az alkalmazásoknál meg nem volt ott a főmenübe de egy eltávolítás utáni letöltött új verzió telepítés meggyógyítottaNa de utána Synology VPN -nél a Tartomány beállításnál szerkesztésre feljött ez :
Nyomtam egy OK -t és lekérte a tanúsítványt + újraindította kiszolgálót és máris az új * -os ddns címes tanúsítvánnyal működött. (nekem eddig is volt mert a NAS -al csináltattam a routeren használ ddns címnek is csak az nem wildcard volt ugye.)
Szóval nem is kellet vezérlőpultba megcsinálni...
-
gyugyo79
addikt
válasz
Stanley-B. #2625 üzenetére
Nálam szerencsére nem.
Most 79 napja megy és az utolsó újraindítás is az Entware leszedése miatt volt amit azért raktam csak fel, hogy teszteljek valamit.
Nálam is hozzád hasonlóan van használva a NAS -on van minden és ott seedbe is van is egy 700-800 torrent és a routeren nálam is csak az ssl vpn van néha néha használva (talán még havonta sem).Mondjuk nálam a fixen nagy wifi forgalom az amikor a laptopokról hetente egyszer wifin megy egy mentés a NAS -ra és az egyik Laptopomról ez 1TB -ot jelent.
Ezek egyéb eszközök wifi használatától függően is olyan 40-50MB/s -el lemennek mindig.Nálam az utolsó frissítés nem lett felrakva, de ezzel amúgy most nálam minden jól is működik ezért nem is erőltettem a frissítést se amikor lehetett volna. Előtte azért voltak nálam is néha néha megmagyarázhatatlan dolgok amikor újra indítottam és minden megoldódott ezzel ....
A 2 wifi beállítás (2.4-5GHz közti váltás kikapcsolva) nálam:
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Cyberpunk 2077
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- További aktív témák...
- Életre szóló garancia Bennem bízhatsz!
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest