-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Volt ma egy gép upgradem és váltottam Windows 11-re. A NAS-ra be akartam jelentkezni mint hálózati hely hozzáadása, de nem fogadja el a felhasználónevet illetve jelszót. Mindenhol máshol be tudok jelentkezni a NAS-ra csak a számítógépről nem.
"A megadott bejelentkezési munkamenet nem létezik. Lehetséges hogy már befejeződött"
Szerintetek ezt miért dobhatja fel?Köszönöm a segítséget!
iPhone 16 Pro Max
-
boborján2
aktív tag
válasz
Scoobyte #95837 üzenetére
Behelyettesíti az ip címét a ddns név helyett. Az meg hamar változik a legtöb esetben.
A cert így nem fog menni , ha nem zavarja.Egyébként meg DDNS név ide vagy oda. A "jóindulatú" robotok folyamat szkennelik a netet , így kb. mindegy hogy DDNS név vagy IP alapján *****gatját. A tűzfal majd teszi a dolgát.
Nálam only magyarország van a tűzfalban , így a próbálkozások száma gyakorlatilag nulla.
Néha kíváncsiságból elengedem hogy megnézzem mi a történés. Kicikínai azonnal megtalálignored users : snyper990 | SlayR0113
-
atees
őstag
Ja közbe rájöttem, hogy nem lesz jó, mert a netre nem akarom kirakni, de köszi a válaszokat
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
-
atees
őstag
Sziasztok!
Azt megtudom valamilyen alkalmazással csinálni, hogy mondjuk egy messenger csoportba a NAS-ról egy linken keresztül megosztok egy fájlt?Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
gabka86 #95833 üzenetére
A compose.yaml csak az én mániám, sokféleképpen lehet létrehozni egy működő konténert, ami tetszik, és számodra megfelelő, azt használd.
A Youtube nekem is sokat lendített a dolgokon, de végül a ChatGPT hozta meg néhány dologban az áttörést (nem a Plexnél, az nekem natívan fut, hanem a többi konténer és a Home Assistant, illetve WLED esetén, de még a várható nyugdíjamat is nagyjából előrevetítette).
Örülök, hogy haladsz a dolgokkal, és szépen lassan, de biztosan belakod a NAS-odat.Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
gabka86
csendes tag
válasz
kis.zsolt #95787 üzenetére
Nem compose.yaml fájllal csináltam, hanem (gondolom) kézi módszerrel: A tároló beállításainál hozzáadtam a szükséges portokat (youtube anyagokból ellesve). Még vannak homályos dolgok de valamennyire értem a dolgot, hisz napokig foglalkoztam vele. Első körben összeraktam amiket akartam, még a Plex dlna dolgot megnézem amit említettél, meg kapva az ötleten ránézek egy tv stickre az árukeresőn.
Aztán persze talán egy apró honlapot és levelezőszervert is beizzítanék de nemrég hosszabbítottam az éves előfizetésem, szóval azt majd ha lesz időm...
Most lehetőségem volt távol egy tv-n lejátszani és ott nem akarta átkódolni, már a minőségén azonnal láttam ezt, de azért felléptem a NAS-ra és megnéztem, hogy nem terhelte a cpu-t sem. Szóval végül összeállt a dolog. Sokat vacakoltam a Hyper Backuppal is de megoldódott és ott is Tailscale lett a megoldás mert sehogy máshogy nem tudtam rábírni, hogy fateréknál lévő Synology-ra csatlakozzon, végül egy youtube videóban találtam rá a Tailscale-re.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
pccani #95828 üzenetére
Routerben kap IP címet? Ha nem, egy 4 másodperces resettel (4 másodpercig, az első csippanásig benyomva tartod a reset gombot, utána elengeded) visszaáll DHCP-re, úgy már kell kapjon ha nem hibás az eszköz. Ezután telepíthető és/vagy beléphetsz "admin" felhasználóval, jelszó nélkül.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
IT user
tag
Na igen:
Mariushosting -
Megjelent végre 24.0.2-es Docker engine (Container Manager álnéven)
Synology Archive Download Site - Index of /download/Package/ContainerManager/24.0.2-1535Mondjuk mire kihozták ez is EOL lett
Synology: New Docker Version 24.0.2-1535 The Unexpected Slap[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Patice
Topikgazda
válasz
stigma #95819 üzenetére
Ha tűzfal kikapcsolás sem oldotta meg, akkor nem az lesz.
Akkor routerben kell körbenézni --> irány a saját topikja.Asus routerben lehet olyat, hogy lemented a mostani konfigot?
Reset előtt érdemes.
De én is ezt csinálnám, hogy teljes gyári visszaállítás, aztán előröl elkezdeni a beállítását.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
boborján2
aktív tag
Mobilos android kliensek közül a drive miért hisztizik a nem megbízható tanúsítvány miatt?
Sőt nem is lehet így belépni.
Ezzel szemben a photo gond nélkül belép és működik.A nason noip ddns van , érvényes lets encrypt-el.
Illetve az létezhet ,hogy a fordított proxy nem működik ugyanígy noip ddns-el?
Ha nem akkor láma vagyok
Már a 2. tutorial nézem (meg egyébként sem kell hozzá nasa vizsga) , de nem akar jó lenni.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
stigma
addikt
válasz
AiRLAC #95778 üzenetére
2 gyorskédéseem lenne, mert tegnap este szenvedtem vele, viszont nem javult meg a dolog:
- Tűzfalat kiszedtem, router/Docker konténer restar/Syno restart is megvolt de maradtam Passzív
- 172-es sorhoz tartozó részbe felvettem a Docker Qbit portokat, de nem javult a szitu.Viszont ami nagyon fura nekem..Bármilyen portot portfowardokolok az erre fenntartott oldalak pl: portchecker, ping.eu, stb mind azokat írják hogy a routerben kiengedett portok be vannak zárva. Ez mitől lehet?
Felhívtam a szolgáltatót, hogy rákérzdettem a NAT-ra , és megerősítették, hogy nem vagyok NAT-olt.
Ezenfelül egy ötletem van, de szerintem hülyeség, hogy használok reklámblokkolt, melyet dockerben egy külön macvlan-ra tettem fel, és egy másik ip-n elérem. Ennek nem kéne belekevernie ugye?Ötletetek van erre?
Lehet innen inkább át kellene ugranom másik topicba megkérdezni :
ASUS routerek - PROHARDVER! Hozzászólások
Router gondok - PROHARDVER! HozzászólásokAmi biztos, az az, hogy szolgáltatós modemem van, ami a Routeremhez (AX82U) csatlakozik WAN portba, NAT-om nincs, és mégis valamiért a Portfowardolt portjaim zárva vannak. Gyári FW-t használok a leg frissebbet. Ha kifogyok az ötletekből, akkor lehet újrahúzom nulláról a routert, mert ennek 1 kattintásnak kellene lennie.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
Magnat
veterán
válasz
Magnat #95813 üzenetére
Lemaradt az előzőből, annyi előnye van egy belső címen való megszólításnak, h a routerben kevesebb erőforrást fog le ha nem kell routolnia meg natolnia, viszont a másik megoldás mellett szól, h nem igényel külön beállítást, plusz ha van olyan szolgáltatás, amit a routerben nem ugyanarra a portra irányítasz mint amin kintről bejön, akkor azt belülről más porton kell megszólítanod, szóval mindig figyelni kell, h lanon vagy vagy sem. Például ha a nason fut webszerver, de nem akarod a default porton hagyni, hanem pl a 20443-as porton akarod kívülről elérni, akkor az kb így fog kinézni:
https://boborjan.synology.me:20443/weblapom/index.php
De ha ugyanezt belülről akarod elérni úgy, h lanon a ddns a nas lan címére old fel, akkor bentről:
https://boborjan.synology.me/weblapom/index.phpAzért pont ezt a példát mondtam, mert a webszerver portját nem lehet a nason módosítani alapjáraton, szóval azt csak a routerben tudod megtenni.
Illetve még egy dolog, ha nem csak a nast, hanem más eszközt, pl nvr-t vagy home szervert is el akarsz érni ugyanazzal a ddns névvel úgy, h adott portot más-más eszközre forwardolsz, akkor már a lan elérés végképp más lesz, ott külön domain nevet kell létrehozni minden eszköznek ... szóval amiatt is egyszerűbb ha a ddns címet használod.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
válasz
boborján2 #95812 üzenetére
"Az beleszólhat hogy a ddns azonosítás a nason van létrehozva és nem a routerben?" nincs jelentősége
"Cmd parancssorban az nslookup saját ddnsnév a külső ip-t adja vissza.
dns mókolás után meg a nas belső címét , így szerintem kimegy." - ha belső címre old fel akkor nincs routolás, mert egy hálózatban vagytok, ha a külsőre, akkor van route (meg nat), de nem fog elmenni a szolgáltatóig a kérés, csak a router wan lábáig. Próbálj meg pl egy ftp-t v bármi mást beröffenteni vmilyen eszközön (vagy majd ha megveszed a nast) és szólítsd meg ddns névvel vagy a wan ip-ddel, biztosan nem 25mbittel fog menni.[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
boborján2
aktív tag
válasz
Magnat #95810 üzenetére
Cmd parancssorban az nslookup saját ddnsnév a külső ip-t adja vissza.
dns mókolás után meg a nas belső címét , így szerintem kimegy.
One.hu sagem szolga router egyébként.
Az beleszólhat hogy a ddns azonosítás a nason van létrehozva és nem a routerben?
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pccani #95808 üzenetére
Ugyanazon a hálózaton kell egy pc vagy laptop, amire telepíted a Synology Assistant nevű programot.
Ez megkeresi a hálózaton található NAS-t.
Belépsz a felületre ....és ha van benne lemez , akkor lehet is a rendszert ( DSM ) telepíteni.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
boborján2
aktív tag
válasz
Scoobyte #95807 üzenetére
Az oké hogy megy bentről ddns névvel , csak így szerintem kimegy a netre és vissza. 25 uploaddal nem vicces.
Most megcsináltam a dns server-ben az bejegyzést , hogy a helyi hálón a nas belső címére mutasson a ddns név.
Annyi hogy nem kellett hozzá pihole,adguard home, akámi , a nas dns server alkalmazása pont elég hozzá.
-
pccani
újonc
Üdvözlet!
Valaki nem tud esetleg abban segíteni, hogy a 213Play-hez DSM oprendszert tartalmazó hdd-t, hogy tudok előállítani, hogy beinduljon az eszköz. Sajnos hiába rakok bele 2 db üres hdd-t, nem gyullad ki a status led.
Köszönöm, üdv. -
burgatshow
veterán
válasz
boborján2 #95802 üzenetére
Ha felvetted a DNS rewrite szabályt, akkor otthoni wifin is a DDNS címmel kell használnod. Így amikor otthon vagy, akkor a telefonod:
1. Megkérdezi a DNS szerveredtől (AD Guard Home), hogy mi az IP címe a NAS-nak a DDNS címet használva és az visszaadja, hogy mi a belső címe (DNS rewrite).
2. Ha meg nem vagy otthon, akkor meg a telefonod által használt DNS-től kérdezi meg hogy mi a DDNS cím IP címe ami majd visszaadja a publikus IP-t, onnantól meg a port forward szabályai szerint fogod elérni. -
válasz
burgatshow #95800 üzenetére
Nem, az Adguard Home csak DNS-t szolgáltat a helyi hálózaton (ha jól van beállítva).
-
boborján2
aktív tag
válasz
Magnat #95801 üzenetére
Bocs, lehet én tudom rosszul.
Ha a ddns névvel és otthoni wifivel használom , akkor is a belső hálót használja? Mint amikor a belső ip-vel léptetem be a progit.
Megmondom őszintén rég volt már hogy ilyennel szórakoztam nem vagyok képben.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- Interactive Brokers társalgó
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest