- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Computex 2025: VGA-dömping az Acernél
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Van olyan VPN, ami DS118-on elfut, és ingyenes, de azért használható?
(hide.me-t próbáltam, de úgy látom, hogy az ingyenes verzióban nem telepíthető a synology-ra). -
dkess
őstag
válasz
Dany76 #66393 üzenetére
Már miért ne írná ki. Rányomtam böngészőben egy random videóra. Az alábbit írja ki a Dashboard -on ('Emby Szerver kezelése'. Egyébként, ha több eszközön van lejátszás, akkor mindegyiket látod - sőt akár üzenetet is lehet küldeni vagy éppen letiltani a stream -et ...
).
Alapvetően 3 féle mód van emlékeim szerint:
- Direct Play - nincs semmilyen transcode,
- Direct Stream - amikor csak remux van, esetleg hang transcode. Jelen példánál az AC3 -at kellett megmasszíroznia ...
- Transcode - Videó transcode (illetve akár más is e mellett).Jelen esetben nálam még ezt is kiírja a log -ban (Napló): "TranscodeReasons=AudioCodecNotSupported" (meg persze a részleteket, de ez nem érdekes most)
A klienseken is kiírja ezeket - még a web kliensen is. Egyébként ami gyakori transzkódolási ok szokott lenni, hogy a net -es sávszél rosszul van beállítva (illetve auto -n valamiért rosszul ismerné fel - de ez nem szokott előfordulni). Itt is külön sávszélt lehet állítani globálisan illetve felhasználónként. Mind a kettőre oda kell figyelni.
Egyébként be lehet állítani az egyidejűleg párhuzamosan futtatható stream -ek számát szintén globálisan illetve felhasználónként is külön-külön (de ez nem érdekes most). Állítsál be legalább 100 Mbps -t (többet is lehet) ...
Szerk.: Plex ugyanez ... Ha Emby -vel nem megy, akkor Plex -el se fog ...
-
Dany76
tag
-
dkess
őstag
válasz
Snoop-y #66369 üzenetére
Igen, egyfelől felhasználónként lehet beállítani illetve tiltani a transzkódolást. Sőt külön az offline és külön az on-the-fly transzkódolást.
@Dany76,
Sajnos logikailag nem ilyen egyszerű a mutatvány, hogy majd jól letiltom a transzkódolást és akkor minden jó lesz. Ugyanis, ha nem kezeled a szituációt, akkor egyszerűen az fog történni, hogy bizonyos videókat nem fog lejátszani.
A felirat kérdéshez. Mindenekelőtt a képernyőképeden a legalsó opciót pipáld be. Másodsorban hiába nézel szinkronos filmet, ha azzal együtt indul mondjuk egy forced felirat (akár egyetlen bejegyzéssel mely mondjuk egy szót tartalmaz) - az egész filmet le fogja transzkódolni e miatt ... Azaz ezekre oda kell figyelni. Továbbá arra is, hogy SRT feliratos filmjeid legyenek csak ... Ezerféle megoldás van erre ...
Ugyanakkor sikerült megnézni, hogy amikor akad a lejátszás, akkor mit ír ki az Emby (akár a Server oldalon - akár a kezelőfelületen vagy a log -okban)? Biztosan transzkódolás a probléma forrása?
-
Csabi1984
addikt
válasz
Laposelemer #66382 üzenetére
Elvileg támogatja az NFS-t is
-
LEON_01
tag
Hali!
Van valakinek tapasztalata UPS ügyben? DS218-hoz vennék egyet és amiket kinéztem (Legrand usb és Kstar usb) az nem szerepel a Syno támogatási listájában. Ettől függetlenül tudnak rendesen kommunikálni egymással, vagy csak az ajánlott márkákat érdemes venni?
-
Zsadi
őstag
válasz
Intelligencs #66375 üzenetére
Köszi a választ!
Keresem.
Hyperbackup nem volt felrakva, nem tudom mi hivatkozhat rá.
Csak mentési helynek volt beállítva, programtól függetlenül, csak másoltam rá, pc-ről. De hogy hogy rakta be magát ilyen mélyen a rendszerbe, azt nem tudom. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok azt szeretném megkérdezni lehet olyat csinálni, hogy mondjuk van a WDTV player édesanyámnál viszont az nem tud 4K-t lejátszani ezért ahhoz a készülékhez csak azon mappákat "rögzítenem" amit amúgy is kezelni tud
-
Elemental
addikt
Ironwolf ST8000VN004 megrendelve
Gondoltan rád, Dzsekó, purple-t is néztem, de arra az oázis 2 év garit ad, erre meg 3 évet. 7k a különbség. -
-
ratkaics
senior tag
válasz
Intelligencs #66359 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ez így nem tűnik számomra annyira jónak.
-
Zsadi
őstag
Erre nincs ötletetek?
[link]
Nem bírom egyszerűen eltüntetni ezt a meghajtót. -
Dello79
aktív tag
Van akinek ez valószínű triviális kérdés, de a quickconnect. to - "kilát" a NAT-ból ?
-
blakey
titán
válasz
Dany76 #66362 üzenetére
Igen, Plexnél is van átkódolás letíltási lehetőség, szerver oldalon is valamint egyes kliensek esetében az app-on belül is be lehet állítani. A feliratok miatt szokott történni átkódolás, egyes TV-k kliensei ezt nem tudják másképp megjeleníteni. Ha LG TV-d van akkor kipróbálhatod az XPlay-t.
-
Dany76
tag
válasz
blakey #66361 üzenetére
Szia,
köszönöm a véleményed, ha hiszed ha nem épp azon tanácskodtam hogy maradok a plex-nél annyi hogy nem fogok nagy felbontásu filmeket nezni mivel azok siman mentek csak az FHD akadozott. A családban megakartam osztani mással is TV-re ezert akartam TV (okos TV) alkalmazásokra ami támogatja. Esetleg van mód a transzkodolas kikapcsolására a Plex-ben?
-
blakey
titán
válasz
Dany76 #66358 üzenetére
Olvastam, hogy Plex-ről térnél/tértél át, nos nem biztos, hogy jól tetted. Plex, Emby kb. ugyanaz, egyik sem terheli jobban a procit mint a másik. Közel 2 évig párhuzamosan futtattam a két szervert, eleinte az Emby jobb volt DLNA-n így azt használtam azokon az eszközökön ahol csak DLNA volt de sajnos nem tökéletes az sem, pl. a Philips nem is látja mint DLNA szervert
. Az elmúlt 8 hónapban viszont a Plex-et "átírták", sokkal jobb lett, legalábbis ami a terhelést illeti, kevesebb erőforrással is megelégszik, végül karácsony előtt "dobtam" az Embyt, véglegesen.
Ami a lejátszást illeti, sajnos vannak eszközök ahol egyik-másik kliens sz@rul működik, nálam LG és Samsung készüléken nem volt valami jó, Sonyn, Apple TV-n meg jó volt.
TV-s app-al próbálokozol? Esetleg a TV DLNA kliensével is megpróbálhatod. Egyébként a NAS-od miatt jobb lenne olyan eszközzel próbálkozni ahol semmilyen transzkódolásra nincs szükség, és itt nem TV-re gondolok, hanem olyan lejátszóra ahol van pl. Kodi, MrMC, Infuse, ahol ezek transzkódolás nélkül, mindenféle terhelés nélkül lejátszák a 4K HDR. -
válasz
ratkaics #66356 üzenetére
"Meg lehet azt valahogy csinálni, hogy a felhasználók számára ne "látszódjon" több meghajtónak?"
Két esetben, 1. ha JBOD-ot hozol létre, amikor a két meghajtó tárterülete egyszerűen összeadódik, illetve 2. ha RAID0-t hozol létre, amikor csíkoz, ezzel gyorsítja az olvasást (egy bitet az egyik diszkre ír, egyet a másikra), ilyenkor is megkapod a teljes területét a diszkeknek, és mégis egy meghajtónak lehet őket felcsatolni. (Pontosabban a rajta létrehozott shared foldert.) Ha JBOD esetén tönkremegy az egyik lemez, akkor a kötet összeomlik, de a megmaradt lemezről valószínűleg le lehet menteni az adatokat. RAID0 esetén az egyik lemez halála az összes adat elvesztését jelenti. Mindkét esetben már rögtön a legelején rendelkezésre kell álljon mindkét lemez.
Lehetőségek utólagos lemezhozzáadásra: 1. SHR (RAID1), amikor mindkét lemezen ugyanaz van (tükrözés), Ilyenkor egy lemez kapacitása elveszik, pontosabban a biztonságot szolgálja. A biztonsági lemezt utólag is hozzáadhatod, de a kapacitást nem fogja növelni. 2. Vagy a két lemezt BASIC kötetként használod, ekkor is rendelkezésedre áll mindkét lemez teljes kapacitása, viszont külön shared foldereket kell létrehozni rajtuk. Tehát a felhasználó csak két külön meghajtóként tudja felcsatolni. A második lemezzel utólag is bővítheted a rendszert.
Ha menet közben bővíthető rendszert akarsz, minimum 4 lemezes NAS-t, pl. egy DS420+-t kell venned, és SHR kötetet használnod. Ajánlom figyelmedbe a délelőtti hozzászólásomat.
-
dkess
őstag
válasz
ratkaics #66356 üzenetére
Szia,
Igen, folyamatosan érkeznek az új modellek - igaz más kategóriákban jellemzően.
Igen, a DS220+ is fog kapni utódot valószínűleg. Szerintem olyan 2-3 év múlva várható (ugye a DS218+ és a DS220+ között pont 3 év volt) ...
Komolyabbra fordítva - a DS220+ vadonatúj típus. Egyelőre nincs hír olyasmiről, hogy jönne akár egy frissített verzió (mondjuk 2.5 Gbps -es LAN csatival vagy ilyesmi).
Celeron -os vonalon most nagyjából ez a választék: DS220+, DS720+ , DS420+ , DS920+ . A DS1019+ -al ne számoljunk - irreálisan drága és még a korábbi generációs Celeron van benne ...
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy DS220+ beszerzésén. Ezzel kapcsolatban felmerült bennem néhány kérdés:
- Lehet tudni, hogy érkeznek-e új modellek a jövőben? Mert nem sürgős a beszerzés, jelenleg egy DS116-ot használok, de a Docker miatt szeretnék váltani a DS220+-ra.- Első körben egy HDD menne bele, de ha később kevés lenne, akkor szeretnék mellé majd betenni másikat. Meg lehet azt valahogy csinálni, hogy a felhasználók számára ne "látszódjon" több meghajtónak?
Köszi előre is mindenki segítségét!
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Magnat #66354 üzenetére
Persze, csak ha transzkódolás is kell.
Ki kell kapcsolni / le kill tiltani.
Felületes tudásom va róla,de úgy tudom, hogy a trasznódolás tiltása a Plex és az Emby szerveren is nehézkes - ha egyáltalán lehetséges.
Úgy van kitalálva mindkettő, hogy a klien képessége határozza meg a transzkódolás szükségességét, azaz "megbeszélik".Cserében a kliensnek kell tudnia kezelni a formátumokat.
De szerintem még egy kisebb intel CPU-s NAS sem szeret transzkódolni, a nagyobb NAS-ok pedig erre a célra irrelálisan drágák. -
lewisfm
aktív tag
válasz
Csabi1984 #66350 üzenetére
A DS118-ban ne intel CPU van, ezért sem az Emby, sem pedig a Plex nem tud hardveresen transzkódolni ezen a NAS-on. Továbba tudtommal ezen média szervereknél az ingyenes verziók csak szoftveresen transzkódolnak, de ebben nem vagyok biztos.
Szóval ha transzkódol, akkor az itt mindenkélpen szoftveres, az pedig nem erőssége ennek a NAS-bak.
Még a Video Station transzkódolása is akadozik sokszor, pedig annak van némi hardveres gyorsítása ezen a CPU-n is a Syno által módosított ffmpeg-nek köszönhetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 - White - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- MSI Stealth 15M A11UEK 15.6" FHD IPS i7-11375H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Neo - Pantone Poinciana - Használt, karcmentes
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest