- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Marci112233 #56649 üzenetére
Bocsi, de egymás után jöttek a kommentek és ráadásul a mappaszerkezetetek is kísértetiesen ugyanaz!
Mindentől függetlenül a NAS lomtár ürítés nem megy egyik pillanatról a másikra, nálam régen volt hogy ürítettem lomtárból több mint 1TB anyagot és lestem hogy nem lett egyszerre több hely. Kellett neki elég sok idő...
-
törölt tag
válasz
Marci112233 #56644 üzenetére
Érdekes, hogy az első általad berakott képen a "video" mapa mérete 0 Bytes a kép szerint, a másodikon meg 2,61TB...
Első:
Második:
-
Alex91
félisten
válasz
Windows lomtaraban sincs?
-
törölt tag
válasz
Érdekes...
-
Marci112233
addikt
No, átnéztem a dolgokat. NAS-on rányomtam az összes lomtár ürítésre, aztán igen a megerősítésre. Hely továbbra sem nőtt, és csak aztán néztem hogy a használt mappán a lomtár tiltva is van.
Download Station megy, de abban 1 tétel fut az is csak seed-el, de az kisebb mint 1 GB.
Rendszermentés vagy hasonló pedig nem fut.
Ötlet hogy akkor mégis hová lettek a törölt tételek?
-
nyiriisi
csendes tag
Sziasztok.
Megvettem a DS218+
Milyen vinyot ajánlotok? A red-re sokan panaszkodnak mostanában.
2 db 4 TB lesz benne. Esetleg Western Digital Purple? -
zAcsKO
tag
Sziasztok, valamiért kb 2TB tárheyem eltűnt.
A storage manager szerint gyakorlatiag beteltek a lemezek:Ugyanakkor kb 3,4TB fájl van valójában, amit a Storage Analyzer ki is mutat:
JBOD data protection nélkül. A NAS kizárolag filmnézésre van, nem használok Cloudstationt, meg semmilyen backup programokat, így ez a hibalehetőség kizárva. Egyéb ötlet?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Marci112233 #56633 üzenetére
- A NAS-on a Lomtárat ürítetted ?
Vezérlőpult / Megosztott mappa / Tevékenység : Összes lomtár ürítése.- Download Station megy ? Feladatok vannak benne ?
Feladat eltávolítása után törlődnek a linkek és az adatok, visszakapod a tárhelyedet.- Hyper Backup vagy hasonló rendszeres mentésed készül ?
A beállítások között alapból úgy van beállítva, hogy több példányt őrizzen meg.....ezt vissza kell venni 1-2-3-rom darabra, az alap 24 vagy 32 helyett. -
törölt tag
válasz
Lomtárat ürítsd a NAS-on. Nagyon meg tud viccelni...
Nem fogja azonnal törölni hanem a háttérben, bár 50GB az nem sok, hamar lemegy. -
válasz
Valószínűleg engedélyezve van arra a megosztásra a Lomtár, azt kellene üríteni.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Nemrégiben írtam, hogy fogyóban a hely a NAS-ban lévő tárhelyen. Na most mivel régebben volt egy rosszalkodó HDD-m ami mai napig azóta is megy, de akkor gyorsba rátoltam a NAS-ra ami rajta volt, mert ott volt elég hely rá hogy egy az egyben rátegyem. DS418-am van.
Na most hely szűke miatt gondoltam törlök egy két dolgot a NAS-ról ami könnyen pótolható. Ezt a Win alól fájlkezelőben tetem. Nem számoltam utána, de kb 50 GB ami töröltem így, de a 641 GB szabad hely maradt, és ugye törlés után nőnie kellett volna. Ma viszont böngészőből a DSM felületen File Staion-on keresztül töröltem egy 1 GB-os tartalmat, és onnan törölve nőtt a tárhely. Na most a sima Win alól törölt elemek hova lettek, ha a tárhelyem nem nőtt meg?
-
istvan170
aktív tag
Azt te adtad meg telepítéskor. Saját ip tartomány 199-es véggel a videóban. Az a videó teljesen jó, ahogy a többi is, különben ott lenne 1000 hozzászólás, hogy baj van vele. Csak hajlamos az ember átsiklani a kapkodásban dolgok felett, meg kihagyni, amit nem ért. Törölj le mindent, indítsd újra a nast és figyelmesen csináld végig. Aztán megint indítsd újra a nast, amikor mondja. Dns váltáskor egyébként is kellene, sokszor elmarad, mert anélkül is megy legtöbbször. Nekem sem ment a Pihole dolog, csak kb.: 3. nekifutásra, nincs ezzel gond. Nekem ez a pihole konfig azóta is hibátlanul megy, sőt boldogan használom hálózaton kívülről is, pedig a speedtest szerint nem kéne
-
blakey
titán
Ez NAS topik és a routerekbe nem lehet tenni HDD-t maximum USB-n keresztül csatlakoztatni. Amúgy nem olyan erős Wifiben, szabályozva van a Wifi erőssége, tehát minden router adott régióban ugyanazt tudja, a stabilításban lehet eltérés illetve régiónként is eltérő lehet az erősség.
-
Immy
őstag
Sziasztok, néztem a synology routereket és már kezdtem megörülni hogy mennyire erős wifit ad.
Amit viszont nem találtam, hogy hol lehet a winchestert bele tenni? -
Proci85
senior tag
Érdekességképpen:
A NAS-t ugye érdemes szünetmentesíteni. A 230V->UPS-> 12V akku -> inverter 230V -> NAS táp 230V->12V -> NAS utat ki akartam hagyni.
Helyette 230V->13.8V kimenet+akku töltés -> DC-DC step up-down konverter, ami 8-20V bemenő feszig a kimeneten stabil 12V-t csinál -> NAS
Ha elmegy a 230V, az akku adja a tápellátást. Ahogy csökken az akkumulátor feszültsége, a kimeneten 12.5...12,..egyre kisebb feszültség jelenik meg, de az utána jövő DC-DC konverter ettül függetlenül fix 12V-t ad a NAS-nak.
A DS216Play egyébként 700mA-t vesz fel 64GB SSD+4TB WD RED-del.
Mellette egy mikrotik van, ami DC-DC konverter nélkül meghajtható, mert 8-50V-ig fogad bemenő feszültséget.
Ez tudja mérni a bemenő tápját, és le tudom kérdezni. Ha a bemenő táp 11V alá esik, a mikrotik belép a NAS-ba és leállítja.
A képen lévő Makrai féle UPS pedig 10.5V akkufesznél leválaszt minden kimenetet. Tehát még ezelőtt szabályosan leállítom.Ez a DC-DC konverter.
-
Proci85
senior tag
válasz
mondomén #56623 üzenetére
Azért zizek, mert a nagy frekvenciás részben a tekercsek kicsit lazák és ciceregnek. Egy kis cicergés belefér. Sajnos silány a táp. Ha a 230V->12V-os táp csinálja ezt, és van othon hasonló, cserélheted vagy szünetmentesítheted is, ha már úgy is ott vagy zselés akkuról
Nekem ez volt a hétvégi projektem
-
Proci85
senior tag
válasz
windlord #56616 üzenetére
Unifit én is használom és telepítem 2014 óta. Tényleg jó. A controller lehet bármilyen windowsos vagy linuxos gép. Én virtuális szervert használok erre kint a neten és minden unifi oda küldi az infót. Tehát nem kell egy LAN-on lennie a controllernek és a wifi eszközöknek.
Ha van valahol a neten egy géped, ami amúgy is fut, használt ott. -
mondomén
őstag
válasz
blakey #56612 üzenetére
Kicsit sem zavaró. Ha csend van és közel hajolok hozzá, akkor hallani. Matattam, hallgatóztam a nas körül, hogy mekkora hangjavan működés közben, aztán mikor kikapcsoltam, akkor hallottam meg a tápot. Nekem is van olyan akku töltőm, ami picit zúg. Illeve a monitornak is van hangja, ha mögé hajolok. Itt csak azért aggasztott, mert egyrészt új, másrészt 0-24 menne. Aztán, ha gatya, nem szívesen hagynám itthon...
-
gyugyo79
addikt
válasz
#80977664 #56594 üzenetére
Ha már így bele írtad a nevem okoska. Megint egy olyan magyarázkodásba kezdtél ami viccnek is rossz.
A "Domain Name Server"-é is az pont annyira mint a Dunai Napi Sajtó -é vagy a Dán Napon Sütkérezők -é ...
Persze előtted a lehetőség, hogy javítsd a Wiki -t DNS (egyértelműsítő lap)
Addig amíg okoskodsz is mellette maradj ennél a kettőnél amit ott látsz ... -
windlord
őstag
válasz
#80977664 #56615 üzenetére
Cloud Key -t ismerem, de ahogy olvasom azért felvarázsolható erre a nasra is egy kis bogarászással.
Két kisgyerek üvölt a fejembe, így azért nehéz utánajárni a dolgoknak, ezért írtam ide hátha valaki tud segíteni.
Miért vegyek 218+ -t, ha nas funkció kell? 118 nas?
Unifi mellett meg azért döntöttem mert jó. -
blakey
titán
válasz
mondomén #56599 üzenetére
Vannak ilyen tápok, volt két Pana Blu-ray lejátszóm, mindkettő ciripelt, volt egy médiaboxom, annak a tápja ciripelt, szerencsére most semmi nem ciripel, a NAS tápja sem, nem túl egészséges ha ciripel, egyrészt zavaró másrészt akár egy hiba kezdete is lehet, a ciripelés nem feltétlenül működési zaj, na meg egy háztartási eszközben ne legyen semmilyen zavaró tényező.
Mennyire zavaró a ciripelés? -
törölt tag
válasz
mcroberto #56609 üzenetére
Hááát, szerintem bárki bármit mondana is korábbi tapasztalata alapján az csak élőben fog kiderülni nálad amikor berakod... Én a sorrendre figyelnék!
Ha külön kötetek voltak a lemezek (gondolom ext4) akkor még tudod PCn olvasi őket, legfeljebb veszel egy plusz lemezt a migráció végéig ha nem tudod egy lemez adatait sem tárolni ideiglenesen. Legfeljebb elállsz és visszaviszed ha végeztél.
-
törölt tag
-
mcroberto
tag
Sziasztok.
A segítségetekre lenne szükségem.
Közel a 8 évhez meghalt a HP N36L gépem. Leállítottam mert tervezett villamoshálózat karbantartás volt. Utána nem kapcsolt be. Csak piros HP logó világított illetve a LAN led villog. Ventik pörögnek stb, de nem elérhető, nem pingel, és képet sem ad.
Kipróbáltam másik táppal is de semmi életjel.
Xpenologyval (6.2) használtam, de ha nem tudom talpra állítani, akkor kénytelen leszek 4 lemezes Synology NAS-t venni..
DS418 v. DS418j -t néztem.Kérdés az hogy csak átrakom a 4 lemezt, és elkezdem beállítani és észreveszi a 4 lemezen tárolt dolgokat, és nem lesz adatvesztésem? Vagy bukok mindent?
Illetve számít-e a diskek sorrendje?
Járt már valaki így? Tudom hogy a szentségtörés itt az xpenology-t említeni, de kellene valami útmutató.Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest