Hirdetés
- Router gondok
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem mond le Kínáról az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mesterséges intelligencia topik
- OpenMediaVault
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Ds115 Nas-t. Előtte az USB Disc Station 2 volt amin csak 3.2 Os volt és most az 5.1 kicsit fura. Két napos, még próbálgatom mielőtt kérdezgetek. Van benne egy 1 TB-os WD Red. Ma próbaképp csatlakoztattam hozzá egy USB 3-as házban lévő merevlemezt és nem jelent meg a Külső meghajtóként. Áttettem az USB 2 portba és ott rögtön megjelent. Próbáltam még 2 különböző USB 3-as pen driveot, de azok sem jelentek meg csak ha az USB 2-be dugtam. Viszont egy USB 2-es pen drive az USB 3 portra dugva megjelent. Most ez mi? Tapasztaltatok ilyet? Vigyem vissza a boltba? -
aktív tag
válasz crissprivat #14517 üzenetére
Szia!
Nincs letiltva semmi. Viszont sokadik próbálkozásra rájöttem, hogy az Usb 3 port alatt van közvetlen a tápcsatlakozó. Ha már 1-2 mm-rel szélesebb a pen drive akkor hozzáér és csak erőltetve lehet betolni. A két pen drive közül az egyiket felismerte, de csak úgy ha lefelé, a tápcsatira nyomtam. Usb 3 merevlemeznél meg ha teljesen ütközésig betolom akkor a vinyó felpörög, a Led világít, de nem villog, nincs adatforgalom. Ha kb. csak féli dugom be akkor elkezd a Led villogni és a Nas felismeri. Több kábellel próbáltam és mind ilyen volt.
Viszont a sima Usb 2 portba dugom akkor semmi trükközés, minden rendben megy. Ez igaz a Nas Usb 3 portjába dugott Usb 2 pen drive esetén is. Ez most hiba vagy mi a fene? -
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Synology DS115 amin filmek vannak. Ezt szeretném hálózaton keresztül elérni és a rajta lévő filmeket lejátszani, de nem otthonról hanem egy teljesen más hálózatról. A médialejátszós topikban már kérdeztem, de nem sok sikerrel. Milyen megoldást tudnátok ajánlani? PC-t nem akarok használni. -
aktív tag
Szia!
Ezt egyelőre nem tudom mi. Az elején azt gondoltam, hogy nálam van a NAS a másik helyre veszek egy média lejátszót ami csatlakozik a neten keresztül a NAS-ra és szépen nézzük a filmeket egy sima LCD tévén, tehát mindenféle PC kikerülésével. Viszont idáig ahány topikban voltam nem nagyon biztattak. Tehát ha ez az Openvpn megoldás, de PC nélkül akkor kicsit bővebben leírnád? -
aktív tag
Szia!
Köszönöm a tippeket. Náluk UPC Technicolor modem+router van amit szerintem nem nagyon lehet konfigurálni. Azt hittem, hogy egy média lejátszóval ami tud hálózatra kapcsolódni megoldható egyszerűen. Akkor egyelőre marad a pen drive.
Más. A Video Stationből vagy a File Stationből akarok filmet lejátszani akkor az avi filmeket nem játssza le.
Ezt írja ki: " A Sajátgép nem támogatja a videoformátumot. " Viszont mkv filmet simán lejátszik. Ez miért van? Még ha fordítva lenne esetleg érthető volna. Kell valami kodeket telepíteni? Vagy valami lejátszót? -
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja vettem észre, hogy mikor belépnék a böngészőből a DSM-be akkor ez fogad: kép1
Ez az oldal a névvel és jelszóval el volt mentve és már régóta használom. Ugyanez fogad ha nem a ....no-ip.org címről hanem a ....synology.me címről próbálok belépni. Viszont ha a 192.168......címról lépek be akkor beenged. A DSM-ben mindkét DDNS név zöld ( normál ). Viszont telefonról vagy tabletről be tudok ezekkel lépni, tehát a név, jelszó jó. Mi lehet az oka?
Más. Miért van az ha a File Stationben egy mappának a letöltési linkjét beírom akkor nem a letöltést ajánlja fel hanem ezt mutatja: kép2 ha viszont betömörítem a mappát akkor egyből a letöltést ajánlja fel?[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok!
Frissült a DSM a 6-os verzióra és a bejelentkezési oldalon az óra-dátum helyett üdvözlő szöveg van.
Hogy lehet visszavarázsolni az órát? -
aktív tag
válasz Borisz76 #24006 üzenetére
Szia! A BT protokoll bekapcsolásának mi a jelentősége? Csak azért kérdem mert több mint egy éve használom a DS-t és alapból ki volt kapcsolva, de most a képed alapján bekapcsoltam és nem látok változást. Viszont nálad a UPnP/NAT-PMP engedélyezése nincs bepipálva, nekem igen. Az mire jó?
-
aktív tag
Sziasztok! Mostanában egyre sűrűbben fordul elő, hogy a NAS-t nem érem el külső hálózatról. Otthon minden rendben, megy a net, NAS-ról tudok filmet nézni. Viszont a fájl másolás nagyon belassult. A Vezérlőpult - Külső hozzáférés - DDNS fülnél a Synology és a No.Ip állapotnál a
" Hálózati hiba történt. Ellenőrizze a DNS - és hálózati beállításokat." felirat látható.
A Vezérlőpult - Hálózat - Hálózati interfész fülnél a LAN kapcsolódva van,
de a Hálózat állapota - 10 Mbps, Duplex, MTU 1500, holott idáig 1000 Mbits volt. A Download Stationben a le és feltöltés nem megy, torrent oldalon mindenre stopped felirat van.
A Vezérlőpult - QuickConnect - Általános fülnél a QuickConnect engedélyezése négyzetben nincs pipa, pedig volt és ha újra bepipálom akkor a QuickConnect ID ablakba nem lehet írni semmit és a lap alján piros betükkel " Hálózati hiba történt. Ellenőrizze a DNS - és hálózati beállításokat." felirat látható. Ha újra indítom a NAS-t vagy a routert akkor egyből minden működik rendesen, néha egy napig, néha 4-5 napig és kezdődik megint. Az utolsó ilyen eset után a Főmenü - EZ-Internet varázslót végig futtattam és utána ment 2 napig hibátlanul. Mi lehet a hiba? Router vagy NAS beállítás? -
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Áramtalanítottam mindent és utána újra működik rendesen. Megint megy a torrent, a QuickConnect ID újból látszik, mobilnetről elérem, megint 1000 Mbps a sebesség, a külső hozzáférésnél mind két állapot újra normál. Nem tudom, hogy számít-e, de a NAS ( DS 116 ) hátulján van egy usb 3-as pendrájv csatlakoztatva mert arról is szoktunk filmet nézni. Tegnap este a feleségem filmet nézett a NAS-ról egy DUNE lejátszón, igaz nem a pendrájvról hanem a belső hdd-ről és szólt, hogy megakadt a film és nem reagál semmire a hálózati lejátszó. Kis idő múlva ki tudott lépni és újból elindult a lejátszás, de nagyon lassan töltötte be a filmeket. Akkor néztem meg a Vezérlőpultban a beállításokat és már minden rossz volt.
Az EZ-Internet varázsló beállításainál az alapértelmezett átjáró 192.168.1.1, de alatta a DNS szervernél is ez van beírva. Ez jó vagy oda mást kéne írni?[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz #56573440 #30500 üzenetére
Köszönöm, átírtam 8.8.8.8-ra. A szoba ahol a NAS van és a másik szoba ahol a DUNE van ott nem tudtam kábelt átvinni hanem vettem egy Powerline kittet és úgy oldottam meg. A routerből megy a kábel az egyik adapterbe és a másik szobában lévő adpterből megy a kábel a lejátszóba. Ez nem okozhat ilyen hibát?
-
aktív tag
válasz #56573440 #30502 üzenetére
Most megint 1000 Mbps sebességet mutat a NAS. A router és a NAS CAT 6 kábellel van összekötve.
A UPC modem bridge módba van állítva és az CAT 5e kábellel van az ASUS RT-N18U routerrel összekötve. Ezt így használtam az előző DS 115-tel és most pár hónapja a DS116-tal. Az a furcsa, hogy mikor előjön a hiba akkor rögtön megszűnik a kapcsolat a Synology fiókkal és a No.Ip címem sem működik. -
aktív tag
Sziasztok! Van egy DS118-as amiről megosztanék egy kb. 4 GB-os mappát ami rarba van csomagolva. A netem UPC 120/10 Mb/s. A linket amit a File Station generált elküldtem ismerősnek aki elkezdte a letöltést, de hívott, hogy nagyon lassú. Azt írta ki neki a böngészőben, hogy kb. 7 óra a letöltés. Én megnéztem a Nason az Erőforrás figyelése widgeten és 100-300 KB/s között ingadozott a feltöltés. Ilyenkor ő mennyivel tud rólam letölteni? Az én netem feltöltési sebessége szabja meg? Neki a legmagasabb UPC nete van. Ha nekem 10 Mb/s a feltöltésem akkor azért 100-300 KB/s-nél gyorsabbnak kéne lenni, nem?
-
aktív tag
Sziasztok! Egy ismerősöm szeretne NAS-t venni a biztonsági kamerákhoz. Qnap vagy Synology között vacillál. A Qnap neki a hdmi csatlakozás miatt szimpatikusabb, mert szeretné a felvételeket egyből a tévén visszanézni. A Synologyn meg lehet oldani a tévés visszanézést egyszerűen?
. -
aktív tag
válasz szelim74 #60775 üzenetére
Ilyenkor nem alvó módban van? Azért kérdezem mert mikor lefotóztam éppen egy sorozatot néztünk egy Dune médialejátszón a NAS-ról és feltűnt, hogy a HDD-k ledjei nem világítanak. Viszont mikor a tabletről megnyitottam a DS File alkalmazást rögtön világított a két HDD led.
Új hozzászólás Aktív témák
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Router gondok
- Napelem
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest