Hirdetés
- Nem sikerült megismételni a Pokémon Go-sikert, eladják a játékrészleget
- Száguld a robotika, AI-modellekkel száll be a Google
- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
Egyetértek veled, viszont nekem az android tv-s app tűnik inkább az állandó bugosnak.
A múltkori adás megállós hibát leszámítva Apple TV-n egész stabil és nincs vele gondom személy szerint.
Mindig működik, akkor is ha 1 hónapja nem zártam be az appot és mindig csak alszik az Apple TV box.
Egy gombnyomás és a kikapcsolt állapotból 2 másodperc múlva már megy is az adás és elég 1 távirányító, mert az Apple TV távirányító megtanulja a TV infráját automatikusan.A hálóban android TV van amin állandóan vagy újraindítással vagy a sweet tv app kényszerített leállításával és újra elindításával kell kezdeni minden nap, mert eltűnnek a tekerős gombok a kezelő felületről meg ilyenek és nem lehet normálisan használni. Plusz kell a két távirányító is, mert nincs átjárás az eszközök között, bár ez a Xiaomi box hibája inkább.
Ez miatt már el is ment tőle a kedvem és nem is nagyon kapcsolom be a hálóban a TV-t, mert meguntam a sz..akodást… lehet majd veszek egy újabb Apple TV-t a nappaliba és a régi bekerül a hálóba. -
trec12
addikt
válasz
Nheo047 #2896 üzenetére
Kis képernyőre, PC-n hibátlan nagyobb tévén is élhető. Akár sat tv, kábeltv és iptv "normál" előfizetés is kiváltható vele bár utóbbiaknál a képminőség valószínűleg jobb. A tv2 és Telekom problémát írták már meg én olyan rendelkezésre állást meg szupportot nem várnék mint az ismert nagy mo-i szolgáltatóknál van. Ettől függetlenül nem jellemzőek a komoly hibák. Legjobb ha kipróbálod van ingyenes időszak. Szerintem egy próbát mindenképp megér. Több ismerősöm is áttért erre rendes szolgáltatói tv előfizetésről mert lényegesen kedvezőbb az árazása....
-
4Grider
nagyúr
válasz
Nheo047 #2896 üzenetére
Én digi dvb-c-vel tudom egy tv-n összenézni. Itt a digi mostani sd csatornáinál a sweeten az sd mintha jobb lenne, a hd-hd összehasonlításban a digi jobb egy kicsit és nyilván a sweet jobb ott, ahol a digin nincs hd, de itt van...
Ami jobban idegesít mindenkit, hogy a TV2 csatornáin elég gyakori, hogy adás helyett csak egy felirat van, miszerint a jogtulajdonos nem egyezett bele az ilyen terjesztésbe.
Meg ha otthon telekom neted van, akkor mostanában egyre gyakoribb, hogy a túlterhelt nemzetközi telekom sávszélesség miatt egyre gyakoribbak a homokórázások. -
Nheo047
kezdő
sziasztok,
tapasztalatok a minőséggel kapcsolatban?
aki mar használja egy ideje.... -
tobias40
veterán
Szerintem akinek nem tetszik nem fizeti elő és megnyugodott!
Mindenki eldönheti hogy meddig nézi az adásokat,ha meg esetleg ingyen nézi akkor meg...Tényleg felesleges bizonyítgatni a saját igazát,elhiszi mindenki mindenkinek amit lát...
-
devast
addikt
válasz
4Grider #2889 üzenetére
Szerintem is nyugodtan abba lehet ezt hagyni... semmi értelme és semmit nem bizonyít... és egyesek azt hiszik majd az ilyen összehasonlításnak van értelme. Teljesen kontrollált feltételek mellett, profi eszközökkel van, de így, ahogy ezt itt a userek csinálják, annak nincs.
-
4Grider
nagyúr
válasz
unravel #2888 üzenetére
Én sem értem ezt a fényképezősdit. Kismillió paraméterben különbözhet két fotó nem csak a különböző fényképezők, megvilágítás, tv és az épp lejátszott stream pillanatnyi minősége miatt is. Azaz ha azt akarom, hogy a hulladék minőség legyen kidomborítva, azt ugyanazzal a szolgáltatóval is meg tudom tenni, akivel a tűéles képeket bizonyítom...
-
tobias40
veterán
Nem osztom a véleményeket,én egy Pana vt50 plazmával és több projektoron is nézem a sat tv mellett a sweet tv-t is és nem látom ezeket a rossz minőségeket.
Néha szaggatt ez igaz de a képminőség igenis elfogadható,legalább is amiket én nézek.(sport csatik ,néha filmek ,ez mind csak is hd-ban.Nem azt mondom hogy nem lehetne jobb de nem ennyire rossz (nálam) mint ahogy sokan leírtátok itt.(nem vagyok a sweet tv alkalmazottja!
)
-
urgoz
aktív tag
Tudnám díjazni, ha a BL meccsre magához térne a Sport1...
De van jó hír is, elindult a Duck TV Best HD, Duck TV Plus Best HD, és az Eskimoska HD jobbnál jobb rajzfilmekkel.
-
-
Jól megkavarták a kiosztást, de miért?
- Eltűnt az összes kedvencem
- 1 hete mét tudtam nézni a Galaxí4-et, most meg már nem is a csomagom része (mert HD lett?) -
vampire17
addikt
A Viasat History HD ujra magyar.
-
1stVikman
senior tag
válasz
Akelaus #2854 üzenetére
Na ez engem is utolért.
Bekapcsolom a tv-t, aztán kedvencek össze- vissza.Legjobban az tetszik, hogy hiába van kikapcsolva, hogy a tv adás induljon alapértelmezettként, csak azért is elindul.
Hiába van mindig a "kedvenc fül" kiválasztva, kilépéskor is azon van, következőre mindig az "összes" füllel indul az app, és általában a comedy central - al. -
urgoz
aktív tag
Sehogy. Erről már írtam párszor itt a topicban, én is szívtam vele éves előfizuval. Nem csak az e-mailjeidet tudják olvasni, hanem pl. a mentett jelszavaidat, és a fiókhoz kapcsolt bankkártyádat is. Ha havi előfizud van, akkor mondd le, és ha lejár, regisztrálj egy másik e-mailről. Amúgy nem értem, hogy ezt a brutális biztonsági problémát miért nem tudják már megoldani...
-
Léteznek most új kódok a Sweet.tv-hez?
-
vampire17
addikt
Szuper ! Ez amugy a hivatalos leiras, kb ugyanaz
https://docs.opnsense.org/manual/how-tos/wireguard-selective-routing.html
Ez a resz masabb ezt en igy alitottam be [link] :
Specifying the endpoint VPN tunnel IP is preferable. As an alternative, you could include an external IP such as 1.1.1.1 or 8.8.8.8, but be aware that this IP will only be accessible through the VPN tunnel (OPNsense creates a static route for it), and therefore will not be accessible from local hosts that are not using the tunnel. Use the Disable Host Route check box if you wish to use an external IP AND it still be accessible by everything
Neztem egy szabad IP-t a VPN range-ben pl. 100.96.0.1 ezt beirtam a wireguard configba is, meg a gatewaynel is ezt adtam meg. monitor ip-hez pedig megadtam az endpoint ip addresst: 162.159.192.1
-
Akelaus
senior tag
válasz
boborján2 #2853 üzenetére
Az hagyján, de másnap a kedvenceket kavarta össze magától az app, mind a tévén mind pedig a telefonon. Este bekapcsoltam, és néztem egy qrva nagyot, hogy mi az a kupi ami fogadott.
Telefonon az app-ban dettó, ott kb. visszaállítottam, és hopp pár perc múlva ismét szanaszét minden. -
boborján2
aktív tag
-
jada
csendes tag
Helló
Kis segítséget szeretnék kérni.
Sweet tv belépés google fiókkal van. Han
bár sima email címmel regisztráltam, csak összekötötte a google fiókommal.
Hogy tudnák belépni egy másik androidos telefonon, hogy ne kelljen a saját google fiókomat is hozzárendelni egy másik androidos telefonhoz.
Mert jelelneg csak így tudok, de így az én emailjeim is olvashatók a másik telefonon.
Köszönöm. -
trec12
addikt
Telekomnál? Hiába is kérne. Megszűnt legalábbis a vezetékes. Itt már nincsen vezetékes opció.
-
Santi22
aktív tag
válasz
vampire17 #2780 üzenetére
Amennyiben nem akarod láttatni a lakcímedet szerintem vedd le ezt a képet, mert pontosan meg tudom mondani hol laksz, hiába van elhomályosítva, tökéletesen ki lehet venni, főleg a fórumba szúrt lekicsinyített képen.
Telekom leváltásán amúgy én is elgondolkodtam, nem is azért, mert akad a sweet, mert általában nálam jól megy, persze volt már példa akadozásra, hanem mert iszonyat drága lett itt maga az internet. Most havi 7,8k és inflációkövető emelés még ugye nincs rajta, simán 8k felett lesz és ez a legkisebb 250-es csomag optikán. Másnál ennyiért gigabites van és ha még a Telekom most is meglévő optikáján fog bejönni ugyanúgy csak One vagy Tamanet néven, akkor gyakorlatilag ugyanaz olcsóbban a cloudfares meg egyéb nyűgök nélkül...
-
kano
nagyúr
válasz
Neil Watts #2840 üzenetére
Miért ne lehetne?
-
gabo89
senior tag
válasz
Neil Watts #2840 üzenetére
Az ÁSZF-et nem néztem meg, de a főoldalon azt írja "3 cím egy fiókhoz".
Illetve google-ba beírva, ezt találtam: 1 előfizetés 3 címre: Megtakarítás a televízión a családnak, függetlenül attól, hogy, hol élsz -
-
zelikocc
senior tag
Köszi! Így már tényleg egyértelmű.
Itt jól látszik a TamaNET peeringje is, ami ezzel szemben szerintem elég jó. TamaNET -› Giganet -› Rackhost (Deninet)
Amúgy nekem van svéd Telia szolgáltatós (Arelion, vagy másnéven Twelve99) VPN elérhetőségem is a családban általam felügyelt routeren, onnan meg kb közvetlenül elérhető az egész világ
Na most már tényleg nagyon sok lesz itt az OFF
-
-
zelikocc
senior tag
válasz
4Grider #2830 üzenetére
Ez volt a konkrét kérdésem:
3.) Egy kicsit nehezebb kérdés: Azért szeretnék a Telekomról váltani, mert a Telekom - Cloudflare közötti routing nem közvetlenül történik (pl. a BiX-en keresztül), hanem különféle nemzetközi tranzitazolgáltatók útvonalain, ami miatt gyakran problémás a Cloudflare-es szolgáltatások elérése a Telekom hálózatából. Például több 100ms-os válaszidők vannak és gyengébb sebesség. A PeeringDB adatbázisában viszont nem szerepel a Netfone mint szolgáltató, ebből arra következtetek, hogy nincs önálló peering összekapcsolása a Netfone-nak. Szóval a kérdésem az, hogy melyik szolgáltatón keresztül kapcsolódik a Netfone az internet felé? Mert ha ez szintén Telekom, akkor a Netfone-nál is jelen lehetnek ezek a problémák? Erről szeretnék megbizonyosodni mielőtt váltanék.
Egyébként honnan gondolod, hogy “hazai routingjuk van”?
Nem találtam a PeeringDB-n őket, tehát nincs ASN számuk.
Egyébként a Kalásznetet sem találom, de a Vidanetet például igen, viszont csak mint szolgáltató. Nekik sincs ASN-jük. -
4Grider
nagyúr
válasz
zelikocc #2829 üzenetére
Az L1 nem mindig áll a helyzet magaslatán és simán előfordulhat, hogy nem kérdezik meg az L2-t minden válasz előtt.
Ha pl. azt a kérdést teszed fel nekik, hogy őket is érinti-e a telekomos előfizetőket érintő szűk nemzetközi sávszélesség probléma, akkor valószínűleg nemleges választ kapnál ugyanattól az ügyfélszolgálatostól. -
zelikocc
senior tag
válasz
4Grider #2828 üzenetére
[kép] ezt válaszolta nekem a Netfone ügyfélszolgálat tavaly ősszel. A 3. Kérdés volt a routing/peering
graver40:
A Kalásznetet nem tudom, de ha azt használsz könnyen ki tudod deríteni:
asztali gépen nyiss egy parancssort és rendszertől függően (Windows) tracert sorozatjunkie.hu
(Unix) traceroute sorozatjunkie.huHa 100 feletti pingeket látsz a végén és NYC US feliratokat, akkor az azt jelenti, hogy a Telekom peeringjét használod te is. Egy .hu cloudflares weboldalnak kimegy az USA-ba a forgalma, ami messze van és még legalább terhelt is.
Ez csak egyetlen példa, nagyon sok weboldal és szolgáltatás sínylődik a Telekom anyacégének üzletpolitikai döntése miatt. -
4Grider
nagyúr
válasz
graver40 #2824 üzenetére
Mert nem a magyarországi szakasszal van a probléma, hanem a telekom nemzetközi kapcsolatával, mivel a sweet kiszolgálói nem itthon vannak. Márpedig van egy pár olyan telekomos hazai infrastruktúrát használó szolgáltató, aki saját külföldi kapcsolatot használ (tehát nem a telekomét).
-
zelikocc
senior tag
-
zelikocc
senior tag
válasz
graver40 #2787 üzenetére
Akkor mégegyszer:
Telekom hálózaton is szolgáltatnak.
Azon a kábelen ami a Telekomé.
Bérlik a Telekom hálózatát.
Nyisd meg a KÜF linket ott ahol linkelgettem, ott nincs hűség és havidíj kedvezmény is van.A tévéjüket én nem tudom milyen, én csak internetet veszek tőlük, hogy kiváltsa a szar Telekom nemzetközi összeköttetését. Így megy a sweet tv mellett sok ezer más is hibátlanul.
-
4Grider
nagyúr
válasz
graver40 #2815 üzenetére
Részlet a directone ÁSZF-ből:
"Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között megkötött előfizetői szerződés esetén az Előfizető az előfizetői szerződés megkötésétől számított 14 napon belül hátrányos jogkövetkezmények és indokolás nélkül elállhat az előfizetői szerződéstől. Ha a Szolgáltató az előfizetői szerződés teljesítését már az elállási jog gyakorlására nyitva
álló határidőn belül megkezdi, az Előfizetőt az Előfizetői Szerződés megkötésétől számított 14 napon belül indokolás nélküli, azonnali hatályú felmondási jog illeti meg." -
boborján2
aktív tag
válasz
graver40 #2815 üzenetére
14 napos elállás nem egyenlő a próbaidőszakkal.
A megoldás az lehetne, hogy nem vállal az ember hűségidőt, akkor bármikor lemondható az előfizetés. Csak hát úgy meg drága, annyit nem ér nekem.
Olyat nem lehet hogy ha beválik , akkor vállalsz hűséget, az első pár napra meg nem? -
boborján2
aktív tag
válasz
graver40 #2805 üzenetére
Akkor passz.
Én anno lemondtam a 13. napon mert raklap sz@r volt
Nem szóltak egy árva szót sem,mert hivatkoztam a 14 napon belüli elállásra.
Telekom topikban is olvastam már hogy bekötés után 1 héttel elbúcsúztak egymástól.
Ezek tudatában már nem tudom mi az igazság jelenleg.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Kickass #2798 üzenetére
Otthon még meg is van a Telekom tévé előfizetés. Hamarosan döntök, melyik marad. Nálam amúgy semmi gond a Sweet tévével, működik rendesen, nem szaggat.
A Telekom TV androidos set up box-a elég problémás, (meg eleve minek kell ez manapság, amikor egy appal is meg lehetne oldani) sokszor lefagy és csak a konnektorba való ki-be csatlakoztatás segít. Ez főleg akkor jön elő, amikor sokáig nem tévézek és akkor pl meg akarok nézni egy focimeccset vagy valami. Ekkor jellemzően mehet az újraindítás, ami ráadásul sokáig is tart, vagy nem is működik elsőre. Ilyenkor azért van egy-két keresetlen szavam. Emellett zavaró az is, hogy elég drága a szolgáltatás és most akarnak emelni pluszba. Kb ennyi...
-
graver40
csendes tag
"Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében sem élhetünk elállási jogunkkal, ha a tizennégy napos elállási határidő lejárta előtt az eladó a teljesítést a kifejezett beleegyezésünkkel, hozzájárulásunkkal megkezdte. Tehát nem gyakorolhatjuk elállási jogunkat, ha az interneten megrendelt műsorszolgáltatásra (például kábeltelevízió), valamint internet-hozzáférésre vonatkozó szerződés alapján a szolgáltatási hely kiépítése és a szolgáltatás aktiválása előzetes, a jogkövetkezmények ismeretében megtett beleegyezésünk alapján a szerződéskötéstől számított 14 napon belül megtörténik."
https://www.magyarefk.hu/hu/hasznos-tudnivalok/internetes-vasarlas/elallasi-jog-hianya.htmlSzóval ha leszerződöm 1 év hűséggel pl. a Direct One-nal online tévészolgáltatásra, ő azonnal megkezdi a szolgáltatást nyújtani, így nem élhetek az elállási joggal.
-
graver40
csendes tag
Optika itt tuti nincs és szerintem nem is lesz. Vidéki kistelepüléseken nem éri meg a szolgáltatóknak.
A TamaNet árai is magasak, mint írtam, a Digi tévét pont az ára miatt mondtuk le. (Ki tudtuk fizetni, de egyszerűen nem ért annyit.) Nem váltanék hasonlóan drágára, és hűségidőt sem akarok vállalni. Egyedül a párom ragaszkodik a tévécsatornákhoz, ha csak rajtam múlna, már rég nem lenne tv előfizetés. Remélem, idővel ő is elengedi. -
devast
addikt
válasz
Kickass #2798 üzenetére
Millió +1 ok miatt. De leginkább azért, mert a telekom háztartásonként kér el x ezer pénzt a TV-ért. Én meg egy sweet.tv előfizuval lefedek 3 háztartást. Ez olyan, hogy közösen használjuk a netflix,disney,max,skyshowtime -ot is, így eloszlik. Egyszerre meg nem tud mindenki mindent is nézni. Másrészt a telekom tv go az ultra gagyi. Mikor utazok akárhova, csak bedobom az android tv stick-em a csomagba, és akárhova megyek ahol van wifi, ott tudok tv-zni és a többi streaming is megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Van még bőr a Realme 14 képén
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vírusirtó topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardcore café
- További aktív témák...