Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Windows XP
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Synology NAS
- A napot és a szelet is akarják az adatközpontok
- Programozás topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
Van egy 3.6 GB sql dump és a restore valami undorító sok ideig tart. Percona alatt megy a backup restore, és amiért sokat kellene ezt csinálni, mert van egy master slave replikáció és a Vagrant dev környezetbe akarjuk időnként átpakolni a slave adatait. Hogyan lehetne a lehető legnagyobb sebességet elérni a restore során?
-
bpx
őstag
válasz
lordring #2979 üzenetére
Az SQL Server is tudja már 2008-tól az ehhez szükséges aggregációs kiegészítéseket. Kicsit eltördeltem, hogy látszon mit módosítottam:
SELECT
T0.[ItemCode], T0.[Dscription], T0.[Quantity], T0.[Price], T0.[Currency],
sum(T0.[LineTotal]), -- eredeti helyett sum, ez valojaban csak az utolso sorban lesz osszeg
sum(T0.[TotalFrgn]), -- eredeti helyett sum, ez valojaban csak az utolso sorban lesz osszeg
T2.[CardName], T0.[ShipDate], T1.[CardCode]
FROM
CSI1 T0 INNER JOIN OITM T1 ON T0.ItemCode = T1.ItemCode
INNER JOIN OCRD T2 ON T1.CardCode = T2.CardCode
WHERE
T0.[ShipDate] >=[%0]AND T0.[ShipDate] <=[%1] AND T2.CardName = '[%3]'
-- es itt jon a lenyeg
GROUP BY
GROUPING SETS((),(T0.[ItemCode], T0.[Dscription], T0.[Quantity], T0.[Price], T0.[Currency], T2.[CardName], T0.[ShipDate], T1.[CardCode] )); -
Szmeby
tag
válasz
aprokaroka87 #2997 üzenetére
Örülök, hogy akad olyan ember, aki rájött, a roottal milyen orbitális biztonsági rést nyitott a telefonján. De hát erről szól ez az egész, mindenki a résért csinálja.
Sajnálom, hogy nem tudok érdemben segíteni neked, de ugye arról van szó, hogy a fájlokhoz nem nyúlhatsz, hiszen a gmail appnak látnia kell, márpedig ha te lekódolod a tartalmát, azzal már nem fog tudni mit kezdeni. Esetleg a fájl hozzáféréssel lehetne játszani, hogy pl csak a gmail tudja őket listázni / olvasni, de hát mielőtt rootoltad, pont ezt csinálta.
Drasztikus megoldások persze vannak: unroot.
Vagy rootolt eszközön ne tarts érzékeny adatokat. Tudom, ez képtelenség. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Előre leszögezem hogy nem nagyon vagyok jártas a témában,max annyira hogy láttam már msql db fájlt az androidos telefonomon.
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem
Rengeteg alkalmazásnál azt látom hogy az adatbázis fájlok túl informatívak,pl a Gmail alkalmazás adatbázis fájljai tartalmazzák azt hogy kivel,mikor,mit leveleztem.
Namost ugyebár nekem root-olt a telefonom,ez esettben van lehetőség arra hogy ezeket az adatbázis fájlokat titkositsam valahogy?...vagy magában az adatbázis fájlban ugyanezt?
mert így ha egy "jó szándékú" user bejut a rendszerbe akkor ezekből a fájlokból azt olvas ki amit nem akar.
Sql editor van a telefonomon.
-
bambano
titán
válasz
bambano #2987 üzenetére
közben az én agyam is járt, és eszembe jutott a régi jó gépikód. és kiderült, hogy van bitenkénti or aggregátor függvény.
select customer_id,bit_or(sid) from (
select customer_id, case
when service_type_id=11 then 1
when service_type_id=13 then 2
end sid from service) cc group by 1;ezt beágyazva még egy subselectbe, lehet grouppal darabszámot számolni.
kösz az ötletet, azon indultam el.
-
tm5
tag
válasz
bambano #2987 üzenetére
select cc.szolgaltatas, COUNT(*)
from
(
select
customer_id,
row_number() over (partition by customer_id order by service_type_id) rnum,
case
when COUNT(*) over (partition by customer_id) = 2 then 'Mindketto'
when service_type_id = 11 then 'Internet'
when service_type_id = 13 then 'TV'
end szolgaltatas
from Table_1
) cc
where rnum=1
group by cc.szolgaltatasha egy sorba akarod az eredményt akkor viszont ahogy lejjebb írták, (SUM(DECODE...stb)), de a subquery ugyanaz.
-
bambano
titán
válasz
rum-cajsz #2984 üzenetére
nem igazán látom, hogy ez hogy is működne.
a sum(decode(jóérték))) helyett elég lenne a select count(*) where mezo=joertek, de nem ez a kérdés.
az a kérdés, hogy egy ügyfélnek egy rekordja van, ha csak egy szolgáltatásra fizet elő és kettő, ha mindkét félére.
erre kellene valami szép megoldás, mert barkács módon én is meg tudom oldani. -
bambano
titán
érdekelne a véleményetek a következő kérdésben:
postgresql
mint internet szolgáltató, statisztikáznom kell, hogy hány előfizetőm van, akinél csak tv, hány, akinél csak net és hány, akinél mindkettő van.
van egy táblám, amiben a szerződések vannak, ebben van ügyfélazonosító (customer_id) és szolgáltatás fajta azonosító (service_type_id).lehet ezt egy sql utasítással összegezni, esetleg néhány utasítással, vagy olvassam végig az egészet és programmal csináljam meg?
első körben gondoljuk végig, ha csak az számít, hogy internet, második körben azt is gondoljuk végig, ha azon belül számít, hogy melyik internet csomag.
tia -
tm5
tag
válasz
Peter Kiss #2981 üzenetére
jaja, abszolút egyetértek...
-
tm5
tag
válasz
lordring #2979 üzenetére
Szóval valami ilyennek kéne lenni:
SELECT
T0.[ItemCode], T0.[Dscription], T0.[Quantity], T0.[Price], T0.[Currency], T0.[LineTotal], T0.[TotalFrgn],
T2.[CardName], T0.[ShipDate], T1.[CardCode]
FROM CSI1 T0
INNER JOIN OITM T1 ON T0.ItemCode = T1.ItemCode
WHERE
UNION ALL
SELECT
0,'Total:', SUM(LineTotal), SUM(TotalFrgn), NULL, NULL, NULL
FROM
(
SELECT
T0.[ItemCode], T0.[Dscription], T0.[Quantity], T0.[Price], T0.[Currency], T0.[LineTotal], T0.[TotalFrgn],
T2. [CardName], T0.[ShipDate], T1.[CardCode]
FROM CSI1 T0
INNER JOIN OITM T1 ON T0.ItemCode = T1.ItemCode
WHERE
)Mindamellett az a véleményem, általában a Total sort nem itt kéne számolni, hanem a kliens oldalt, hisz valszeg a megjelenítéskor úgyis másképp lesz formázva.
-
lordring
aktív tag
Mivel nem tanultam SQL-t, így valamit tuti nem tisztán értek. Így fest most a lekérdezés:
SELECT T0.[ItemCode], T0.[Dscription], T0.[Quantity], T0.[Price], T0.[Currency], T0.[LineTotal], T0.[TotalFrgn],T2.[CardName], T0.[ShipDate], T1.[CardCode] FROM CSI1 T0 INNER JOIN OITM T1 ON T0.ItemCode = T1.ItemCode INNER JOIN OCRD T2 ON T1.CardCode = T2.CardCode WHERE T0.[ShipDate] >=[%0]AND T0.[ShipDate] <=[%1] AND T2.CardName = '[%3]'
SELECT sum(T0.LineTotal)
Erre a "The multi-part identifier "T0.LineTotal" could not be bound" hibát kapom.
-
lordring
aktív tag
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam.
A lekérdezés eredménye egy táblázat, ahol soronként vannak a rekordok, mindegyikben szerepel egy T0.[LineTotal] érték. A végén ezen értékeket szeretném összegezni, tehát vmi SUM(T0.LineTotal) alakú függvény lenne, de erre az Incorrect Syntax hibaüzenetet kapom.
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! Van egy lekérdezésem, a következőképpen néz ki:
SELECT T0.[ItemCode], T0.[Dscription], T0.[Quantity], T0.[Price], T0.[Currency], T0.[LineTotal], T0.[TotalFrgn],T2.[CardName], T0.[ShipDate], T1.[CardCode] FROM CSI1 T0 INNER JOIN OITM T1 ON T0.ItemCode = T1.ItemCode INNER JOIN OCRD T2 ON T1.CardCode = T2.CardCode WHERE T0.[ShipDate] >=[%0]AND T0.[ShipDate] <=[%1] '
A végén szeretném ha összegezné a T0.[LineTotal] és a T0.[TotalFrgn] értékeit a SUM fügvénnyel. Ezt hogy tudom megtenni?
-
bambano
titán
-
updog
őstag
"Valójában nem értem, hogy niért lenne rá szükség" A válasz (nem) meglepő: mert azt mondták
Komolyra fordítva: a projekt megköveteli, hogy igazoljuk, hogy az átvitel során az adatok nem változnak. Mivel van közte pár finomság (spéci MS típusok alfanumerikus és LOB szinten is), amik nincsenek konkrétan Oracleben, implicit konverzió is történik, ahol ha jól értem, nem garantált a konzisztencia (nyilván 99.99%-ban megoldja a driver, és random beleselectálva ezt is látjuk, de ha MS lennék, én se írnám le sehova hogy 100%.
+ugye példa nem bizonyít
A biznisznek meg egy dokumentáció kell, ahol le van írva hogy 100%.
-
tm5
tag
Valójában nem értem, hogy niért lenne rá szükség. Van valami "zajos" elem valahol a két végpont közötti csatornában? Azért normálisan azt várnám el, hogy se az Oracle se az MSSQL ne torzítsa az adatot az átvitel során.
Egy dolog jut az eszembe ami problémát okozhat, az pedig az eltérő db character set encoding. Bár azért van az Oracle Gateway, hogy ezeket kezelje.
Én használtam Gateway-t bő 10 éve és ahogy emlékszem már akkor sem volt vele semmi gond.
Vagy az a gond, hogy valaki valahol belenyúlhat az adatokba?
-
updog
őstag
Igen, köszi, őrá én is ráakadtam, épp várom hogy a kolléga tesztelje a túloldalt (ebbe se menjünk bele, hogy miért így van
)
De az MSDN-n amit találtam doksit, aszerint nem biztos hogy ez kell nekem. Az Oracle SELECT-et eszik, és a teljes resultset hash-ét dobja vissza, ez nem úgy tűnik. Persze még azt is tesztelem, hogy pl. mi van a LOB oszlopokkal, null-okkal, ilyesmi.
-
updog
őstag
Sziasztok,
SQL Serverről DBlinken Oracle-be áthozott adatok (nem, nincs más út
) integritását kellene ellenőriznem, Oracle oldalon találtam az alábbit, jónak tűnik, MSSQL alá tudtok hasonló function-t? Köszi!
"The DBMS_SQLHASH.GETHASH function applies one of the supported cryptographic hash algorithms to the result set of the SQL statement."
-
-
bambano
titán
postgres:
ezen el tudsz indulni:
select * from a, (
select id,max(timestamp) as timestamp from a group by id) as c
where a.id=c.id and a.timestamp=c.timestamp;id | value | timestamp | id | timestamp
----+-------+-----------+----+-----------
1 | 100 | 5 | 1 | 5
3 | 300 | 5 | 3 | 5
2 | 250 | 4 | 2 | 4
(3 rows) -
-
bpx
őstag
Mivel nem írtál adatbáziskezelőt, automatikusan feltételezem, hogy szabad a pálya és lehet analitikus függvényeket használni (Oracle).
select
b.id, b.name, a.value, a.timestamp
from
b
join
(
select
id, value, timestamp
from
(
select
id, value, timestamp,
rank() over (partition by id order by timestamp desc) as rn
from
a
)
where
rn = 1
) a on (b.id = a.id); -
Sziasztok, egy home projekten dolgozok, és nem boldogulok egy SELECT-tel. Adott két tábla:
TABLE A:
id value timestamp
---------------------
1 100 5
3 300 5
1 150 4
2 250 4
3 350 4
TABLE B:
id name
--------
1 apple
2 peach
3 orangeAz elvárt kimenet pedig ez volna:
id name value timestamp
-----------------------------
1 apple 100 5
2 peach 250 4
3 orange 300 5Vagy esetleg a peach(value) és peach(timestamp) lehet NULL is, ha úgy egyszerűbb. A lényeg, hogy minden B táblára adja ki az utolsó A táblás bejegyzést. Próbáltam OUTER JOIN-nal is, de az sem működött.
-
Petya25
őstag
-
Petya25
őstag
MSSQL és nem ismeri a LAG függvényt.
bambano
Lehet nem fejtettem ki pontosan, 'b' minden első előfordulását szeretném megkapni egy időintervallumban. A 4 az állapotváltozásokra lehet hogy jó lenne a példámban, de a státus állapota többféle is lehet nem csak kettő. Ha úgy tetszik a b c d e értékek is előfordulhatnak. -
tm5
tag
Én is LAG-gal csinálnám amire még lenne téve egy CASE WHEN, hogy
CASE
WHEN val = LAG(val) OVER ... THEN 0
ELSE 1
END xez menne egy subqueryben és erre már csak egy SUM(x) kell.
Nagyon szépen működik a LAG, nekem a multkor a legutolsó értékváltozás dátumát kellett meghatározni és így csináltam.
-
bambano
titán
válasz
Petya25 #2943 üzenetére
nem kötözködni akarok, de a pontos feladatmegfogalmazás sokat dobna a végeredményen
a fenti példában miért nem 4 a helyes végeredmény? van egy a->b átmenet, egy b->a átmenet, majd ugyanez mégegyszer.az eltolt soros joinolás, amit martonx kollégánk kiválóan bedobott, is 4-et adna eredményül.
-
Ispy
veterán
válasz
Petya25 #2943 üzenetére
Esetleg egy függvény, ami ciklusban szépen végigmászik az értékeken, majd megszámolja. WHILE cikklus, ami egy SUBSTRING-gel végigmegy a mező tartalmán, ha változik az érték, akkor egyel növeled a számlálót.
Nem tudom mekkora tábláról van szó, azért az ilyen függvényekkel óvatosan kell bánni.
Most így hirtelen ennyi infóból ezt csinálnám, de lehet másnak van jobb ötlete.
-
Petya25
őstag
Valami tipp arra hogy ha egy státus mező egy idősoros listán időnként állapotot vált, akkor a figyelt állapot előfordulások számát miként tudnám visszakapni?
Ugye nem csak meg kell számolnom a figyelt státust db-ra, hanem minden első előfordulást kellene számolnom.Ha a rekordokon a 'b'-t figyelem:
a a a b b b b a a a b a a a
akkor a várt eredmény 2 -
Louro
őstag
válasz
Apollo17hu #2941 üzenetére
+1 erre. Én is ezzel a kettővel darabolnék, ha van egyértelmű szeparátor. Ha pedig fix hosszúságúak az azonosítók, akkor még könnyebb a dolgod. Akkor csak SUBSTR() kell.
-
tm5
tag
válasz
DopeBob #2939 üzenetére
A neten találtam, valszeg más szeparátorral is működhet, csak nem vagyok magam nagyon otthon a regexp-es kifejezésekben:
select REGEXP_SUBSTR(s, '[^.]+', 1, 1) a,
REGEXP_SUBSTR(s, '[^.]+', 1, 2) b,
REGEXP_SUBSTR(s, '[^.]+', 1, 3) c,
REGEXP_SUBSTR(s, '[^.]+', 1, 4) d
from (select 'hello.how.are.you' s from dual) -
DopeBob
addikt
Sziaszotok,
PL/SQL-ben hogy tudom egyszerűen kezelni, ha egy mezőbe több adatot vontak össze?
Kb Rendelésszám, sorszám, változatszám
Van egy ilyen: xxxx^x^x^xHogy tudom felbontani? Nem találok rá semmi beépített függvényt. Valami olyan kéne, hogy ez a mező, ez az elválasztó, melyik a 2. elem.
-
tm5
tag
válasz
pittbaba #2907 üzenetére
Bár látom, hogy ez egy régi feladvány, de mivel nem láttam rá megoldást azért így utólag csak javasolnék valamit:
Szóval minden ami a apro_category_customs-ből jönne azt 1 subquery-be menne amire rékerülne egy PIVOT.
Ez egy Oracle-s példa rá.Ennek illene sokkal gyorsabbnak lennie és a query is szebb lenne.
-
lakisoft
veterán
válasz
adamm.telki #2927 üzenetére
Ez nem igazán ide való kérdés.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
PL SQL-ben valahogy meg lehet nézni egy táblának, hogy az oszlopaira milyen szabály vonatkozik?
Gondolok itt arra, hogy
Oszlop1 varchar2(40)
Oszlop2 integer
Oszlop3 dateValami ilyesmi beépített funkció van rá?
-
adamm.telki
újonc
Sziasztok!
Hogy tudok .database kiterjesztésű fájlt megnyitni, szerkeszteni?
Lehet nem jó helyen teszem fel a kérdésem.....
-
tm5
tag
válasz
Apollo17hu #2925 üzenetére
Hát az exact match-eket ugye elég hamar megkaphatod, de közelítő összehasonlítások már más tészta. Az IBM pl. nagyon nagy összegért adja bérbe cégeknek azt a szoftverét ami ezt csinálja. De még e fölött is általában működdik egy emberi csoport aki, egy bizonyos % fölött kézzel dönti el, hogy match, false positive vagy false negative az egyezés.
Valszeg valmilyen szintű közelítést össze lehet rakni, A kérdés az az, hogy a business mennyire tolerálja, hogy ha a hibás matchelés miatt nem érik el az ügyfelet.
Pl. Váci u. az Váci utca vagy Váci út? -
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Kifejezetten magyar lakcímek összehasonlítására tudna valaki kódot vagy kódkezdeményt adni?
Ez egész jó, de nem tudom, hogy szükséges-e adattisztítás pl. az ékezetek miatt. -
martonx
veterán
válasz
zolynet #2920 üzenetére
Vagy nekiállnak valamilyen BI rendszert használni. PL. a Microsoft Office-ban lévő Power BI mostanra egészen elképesztő tudású. És még sokba se kerül (relatíve persze), mert az Office árában benne foglaltatik a 2013-as verziótól kezdve. Persze egy ilyen önkiszolgáló BI használata előtt se árt egy pár százezres képzésen részt venni, hogy mégis eszik-e vagy isszák.
-
zolynet
veterán
-
martonx
veterán
válasz
Apollo17hu #2916 üzenetére
Ha nincs módja az excellel direktben lekérdezni az adatokat a DB-ből, akkor excel makróval se fogja azt tudni elérni. És ezen még a gugli se fog tudni segíteni neki
-
martonx
veterán
válasz
Agostino #2913 üzenetére
Jelzem az Excel direktben le tud kérdezni adatbázisokból is, szóval ezt a lekérdezem majd átforgatom excelbe lépést illik tudni megspórolni.
És ha már direktben lekérdez, akkor semmi se tarthat vissza, hogy a lekérdezéseidre beállíts automatikusan frissülő diagram-okat, pivotokat, amit csak akarsz, és voilá. -
Agostino
addikt
sziasztok
adott egy komolyabb sql adatbázis. a lekérdezés rész stb ilyesmi teljesen oké. a gondom nekem az időveszteséggel van. lekérdezem az igényt, majd azt átforgatom excelbe, onnan grafikonokat gyártok stb. van olyan sql admin tool mostanság, ami ilyen jellegű beépített megoldásokkal rendelkezik?
-
bambano
titán
9-es postgresben kellene feltételes értéket visszaadni, a kérdés, hogy hogy illik ezt szépen?
ha a rekordban a status mező (char(1)):
- T,K,N, akkor akkor a rekordban tárolt másik mező tartalma legyen a végeredmény.
- S,D,V, akkor egy előre megadott string konstans
- ha B, akkor egy másik string konstans
- ha pedig a rekord egy másik mezője (boolean) hamis, akkor egy harmadik string konstans. -
pittbaba
aktív tag
Sziasztok! Ritkán jövök egy egy brutál kérdéssel, hátha most is belöktök a jó irányba.
Weblap, termékek feltöltése. Minden kategóriának és alkategóriának saját custom paraméterei ami felvihető a termékhez (monitornál átmérő, autónál köbcenti stb).
Mivel végtelen nagy táblát kapnék, ezeket a custom adatokat külön táblákban tárolom.
Ezeket ki kell nyerjem, így egy kérés már 5mp.Így néz ki a lekérés:
SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS
`apro_ads`.id AS ad_id,
`apro_ads`.*,
`apro_users`.*,
`apro_cat_level1`.*,
`apro_cat_level2`.*,
`apro_cat_level2`.*,
`apro_ad_favorites`.advert_id AS is_favorite,
`apro_ad_favorites`.user_id AS favorite_user_id,
transactions.id AS trans_id,transactions.upgrade_type,transactions.auto_top,transactions.upgrade_duration,transactions.payment_status,transactions.payed_time,transactions.ad_showed
,customs_maganszemely.element_value,customs_kinal_keres_kiadna_berelne.element_value,customs_szobak_szama.element_value,customs_meret.element_value,customs_allapot.element_value,customs_futes.element_value,customs_emelet.element_value,customs_lift.element_value,customs_ingatlan_tipusa.element_value,customs_kilatas.element_value,customs_erkely.element_value,customs_butorozott.element_value,customs_parkolas.element_value,customs_energiatanusitvany.element_value
FROM apro_ads
JOIN `apro_users` ON apro_ads.owner_id = `apro_users`.id
LEFT JOIN `apro_cat_level1` ON apro_ads.cat_level1 = `apro_cat_level1`.id
LEFT JOIN `apro_cat_level2` ON apro_ads.cat_level2 = `apro_cat_level2`.id
LEFT JOIN `apro_cat_level3` ON apro_ads.cat_level3 = `apro_cat_level3`.id
LEFT JOIN `apro_ad_favorites` ON apro_ads.id = `apro_ad_favorites`.advert_id
LEFT JOIN (SELECT ad_id AS max_ad_id,MAX( id ) AS max_trans_id FROM `apro_transactions` GROUP BY max_ad_id) AS max_trans_id ON max_trans_id.max_ad_id = apro_ads.id
LEFT JOIN `apro_transactions` AS transactions ON (transactions.id = max_trans_id.max_trans_id)
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_maganszemely') AS customs_maganszemely ON `apro_ads`.id = customs_maganszemely.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_kinal_keres_kiadna_berelne') AS customs_kinal_keres_kiadna_berelne ON `apro_ads`.id = customs_kinal_keres_kiadna_berelne.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_szobak_szama') AS customs_szobak_szama ON `apro_ads`.id = customs_szobak_szama.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_meret') AS customs_meret ON `apro_ads`.id = customs_meret.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_allapot') AS customs_allapot ON `apro_ads`.id = customs_allapot.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_futes') AS customs_futes ON `apro_ads`.id = customs_futes.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_emelet') AS customs_emelet ON `apro_ads`.id = customs_emelet.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_lift') AS customs_lift ON `apro_ads`.id = customs_lift.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_ingatlan_tipusa') AS customs_ingatlan_tipusa ON `apro_ads`.id = customs_ingatlan_tipusa.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_kilatas') AS customs_kilatas ON `apro_ads`.id = customs_kilatas.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_erkely') AS customs_erkely ON `apro_ads`.id = customs_erkely.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_butorozott') AS customs_butorozott ON `apro_ads`.id = customs_butorozott.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_parkolas') AS customs_parkolas ON `apro_ads`.id = customs_parkolas.item_id
LEFT JOIN ( SELECT element_value, item_id FROM `apro_category_customs` WHERE element_name = 'customs_energiatanusitvany') AS customs_energiatanusitvany ON `apro_ads`.id = customs_energiatanusitvany.item_id
WHERE `apro_ads`.`cat_level1` = 2 AND `apro_ads`.`cat_level2` = 6 AND a_town ='Budapest' AND `customs_maganszemely`.`element_value` = '1' AND `customs_kinal_keres_kiadna_berelne`.`element_value` = '1' AND a_status='A'
AND transactions.payment_status = 'payed'
AND DATE_ADD(transactions.`payed_time`,INTERVAL transactions.`upgrade_duration` DAY) >= NOW()
AND a_status='A'
AND `apro_users`.status = 'A'
GROUP BY ad_id
ORDER BY transactions.ad_showed ASCCsatoltam egy explain kimenetet, hogy lássátok mi van indexelve.
[link] -
DopeBob
addikt
válasz
martonx #2904 üzenetére
PL\SQL 11g
Igen, pivottal megcsináltam a lekérdezést amit egy másik táblához kéne kapcsolnom, de a join már nem megy.
Ugy nézne, ki hogy.
SELECT a, b FROM table1 t1
LEFT OUTER JOIN (select * from (select a, b, c from xx) pivot ( .. ) t2
ON a.t1 = a.t2Lefut, de nincs meg a tábla hozzákapcsolt része.
Külön futtatva a join allekérdezését működik rendesen.
*egy ötletem volt a * helyére felsorolom azt az 50 oszlopot az allekérdezésben van, de úgysem megy.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
össze kéne kapcsolnom két lekérdezés eredményét, de van egy kis bökkenő. Valami olyasmi kellene, mint a transzponálás. Egy sorból + oszlopokat szúrok be egy másik lekérdezés végéhez. Plusz érdekesség. Itt x különféle kategória lehet, bármelyik kombinációban, ez esetleg az oszlopfejlécek miatt érdekes problémákat vet fel.
Meg lehet ezt oldalni kultúráltan?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okos Otthon / Smart Home
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- E-roller topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- One mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- DELL G5 5590 I7 9750H RTX 2060/6G 16G DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest