Új hozzászólás Aktív témák
-
n4n3x
csendes tag
Ezt szép hacsis háttérképet esetleg el lehet kérni privátban? Neten a Google kereső nem adja ki.
-
mjani1172
addikt
"A Sony viheti haza az első helyért járó díjat, ha természetességről van szó. A főkamera képei remek dinamikát, színeket, fehéregyensúlyt és vonalélességet hoznak nappali fények között,"
Lehet, hogy hazaviheti,......de a Sonynál már hagyomány, hogy ezt a minőséget tudja amikor valami mozgás van a képen.
Ez a képből ki van vágva,de nincs nagyítva ez 100% .
Csak úgy itt hagyom.[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
Nagyon tetszik külsőre a telefon. Kár, hogy a 10 VI nem ilyen lett. Gondolom nyakukon maradt a rengeteg kijelző.
Androidok közt nehéz lenne szebb telefont mutatni most, mint a Sony. -
Pedrok
friss újonc
Az értesítési led hiányát nagyon sajnálom én imádom
-
doooo
veterán
Mondjuk a Pixelekre sok minden igaz, de a természetesség semmiképp. Agresszív az "AI" algoritmus, abszolút mindenbe belenyúl, és ahol jól végzi a dolgát, ott oké (sokszor túlzottan is), de ahol hibázik, ott nagyon szembetűnő; már csak azért is, mert így hatalmas a kontraszt a kép jól sikerült részeivel szemben (pl. bármilyen random, árnyékos rész mondjuk egy fákkal/fűvel teli, napos képen; ezt évek óta nem tudják megoldani).
Ezzel szemben itt legalább konzisztens a végeredmény, azaz kisebb a kontraszt a jó és rossz részek között. -
hankock
tag
Mindenki a saját preferenciája alapján dönt, de az S24 U hosszabb támogatással, jobb kijelzővel, közel ötvenezerrel olcsóbb. Szerintem a Sony-val mindig ez (volt) a baj, hogy túlárazza a készülékeit.
[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
Az árához képest ez a "csomag" nem elég jó.
Pozitívum, hogy még mindig van Jack, és nem lyukasztják ki a kijelzőt.
Negatívum, hogy visszavettek a felbontásból.
Nonszensz hogy még kábel sem jár hozzá. Tehát natúrban konkrétan nem lehet feltölteni! (Ez fogyasztó védelmi szempontból vajon tök oké?)
Kábellel legalább egy pc-hez, powerbankhez lehetne csatlakoztatni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Érdekesnek tartom, hogy nem valamelyik LYT szenzor van benne, azt hittem az a csúcs most, és maguknak azért csak belepakolják
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
SkyLine3000
addikt
Külsőre (előlap) nagyon bejön. Az ideális számomra. Szinte szögletes kijelző, mindenféle lyuk, noccs, egyébtől mentes. Alul-felül pont akkora káva, amekkora kell, hogy elférjen rajtuk minden és fektetett módban kényelmesen meg lehessen fogni. És már nem annyira elnyújtott kijelző képarány. Tökéletes. Engem nem zavarna, hogy már csak fhd a felbontás. Ha az LG V50-emen leveszem a felbontást fhd-ra, szinte fel sem tűnik.
Az ára viszont rohadt sok. Az meg kifejezetten ellenszenves, hogy mindent, de tényleg mindent kispórolnak a dobozból. Jövőre jön az üres doboz egy kis leírással, amin az lesz, hogy minek kéne a dobozban lenni??[ Szerkesztve ]
-
Szena67
tag
Ha valami meg akarja venni, az ne most tegye, bevezetéskor a legmagasabb az ár. Lesz black friday, stb. Maradok az 1V 21:9 4k-nál. Nekem ez visszalépés. Nem vagyok üzemidő megszállott, nekem az 1V elég jó. Éppen a jobb felbontás és a karcsú arányok, egyedi design miatt vettem Sonyt. Ebből most 2-őt elvettek. A cikkíró elég zavarsan ír le dolgokat a beépített hangzásal kapcsolatban. Tudtommal semmi extra DAC-ot nem tette bele a Sony, mert akkor akkor azt nagy betűkkel kiírnák, mint annó az LG. A Qualcomm SOC beépített DAC-ját használják. Inkább további hangolásról lehet szó. A hangszórók frekvenciamenetéhez jobban hozzáhangolták a beállításokat. Kb EQ beállítás kategória, mint a HTC tette annó a Beats Audio beállításokkal. Esetleg egy másik Cirrus Logic erősítő chip-et tettek bele (ez nem DAC), de nem tartom valószínűnek. Inkább a korábbi 1V Cirrus chipjének beállítását finomították, meg a hangszórók rezonancia kamrájának geometiája is megváltozott, picit szélesebb lett, ezért faragtak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
Ennek a telefonnak ket baja van:
- az ara (ennyi penzert mindennek is a dobozban kellene lennie)
- a nem 9:21-es keparanya (ezert olyanok sirtak, akik sosem vettek vagy vesznek Sony telefont).https://www.coreinfinity.tech
-
allergia
csendes tag
Tiszteletben tartom a véleményed, légy szíves te is majd az enyémet.
Nálam egy telefonnál a fő prioritás a kamera. Csak az elmúlt egy naptári évben kipróbáltam vagy 10 csúcskategóriás telót (S24U-tól iPhone 15 PM-en át Oppo Find X 7 Ultra, Huawei Mate 60 Ultra (!!!),) és nálam (és tudom ez szubjektív) toronymagasan a Pixel 8 Pro a nyerő. Hogy maga a P8P valóban a legjobb telefon-e, ízlés kérdése, de nálam összességében a P8P toronymagasan a legjobb kamerás teló.
A Sony anno óriási csalódás volt. Csak hogy a topiknál maradjunk. Egyértelműen a kamera szoftver gyengesége miatt.
-
hdavid1
tag
Kár érte, lehetne ez jobb is.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Értem,hogy környezet védelme, de akkor legalább egy szuper tokot miért nem adnak hozzá, az biztos nincs ,illetve kijelző fóliát meg egy jó kis vezetékes haedsett-et, gondolom belefért volna az árba.
A jövő most van
-
janeszgol
félisten
Sok javulás van, pláne kamera terén. A felvett hang mindenhol pöpec. A 48 mpx-es képek jók, a 12 mpx-est egy középkategóriás telefon is kiröhögi. De gondolom minden épeszű a 48 mp-es felbontást használja majd.
a Videók is tök jók. Végre.A melegedés gáz, de sajnos ilyen ma az ipar. Pontszámokban alig marad el a többitől. Bár a 44%-os stability tesztre nem lennék büszke. Az S23U-m 68 körül van, és ott is úgy érzem, hogy az SoC harmadának árát kitettem a kukába vásárlásnál.
A GSMArena is 46.7%-ot mért. Őszinte leszek és ez nem csak a Sony-nak szól. Ez kurva gáz. -
Crafter32
őstag
Lesz Sony 10 VI teszt is?
-
Brett001
aktív tag
Én is úgy tudom, hogy a Sony a 24/192-es hangminőséget szoftveres felskálázással produkálja, nem pedig nativan hardveresen, mint az LG V széria ESS Sabre Quad DAC-ja. Gyakorlatilag jelenleg nincs a piacon olyan gyártó aki audiofil minőségű DAC-ot használna (már a Jack is ritkaság). Aki vájtfülű az vegyen külső telóhoz való DAC-ot, úgy vannak vele.
[ Szerkesztve ]
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
addikt
Mindent tud amit egy Lyt szenzor, csak más a neve.
Bár az is igaz, hogy ha már van, akkor belepakolhatták volna a jelenlegi csúcs lyt900-at is, de akkor meg vastagabb lenne.
A főszenzor még jó is, inkább a zoom kamera ami nagyon gyenge szerintem.
Egy s24 ultra vagy pixel 8 pro, a jobb szenzor miatt, sokkal jobb minőséget tud zoomban.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
Graphics
Jómunkásember
Semmi értelme ennek a Snapinak ebben a készülékben... 50%? Total feleslegesen.
Tették volna bele akár a 8s Gen3-at, vagy olyat amivel elbír.
Hűtés semmit se ér..
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
janeszgol
félisten
GSMArena:
S23U: 62.9%
S24U: 46.8%A többi SD8 gen2 és gen3 mobil sem jobb ezektől. Vagy nem sokkal jobb.
Ez lenne a nagy hardvergyártás? Ebbe feccölnek dollármilliárdokat? Hol van az SD860 vagy SD865/870 99.6%-os stability-je? Oké Extreme stress alatt lemegy 88-93% köré.
Persze akadt olyan telefon 865-tel vagy 870-el, ami szintén stability-ben 8x% volt.Csak halkan hozzáteszem, hogy az Xperia és a két csúcs Galaxy értéke az a sima stability. Az Extreme Stress az még csúnyább. Notebookcheck:
S23U extreme stress: 58.7%
S23U stability: 69%S24U extreme stress: 46.1%
S24U stability: 56.4% -
janeszgol
félisten
válasz janeszgol #28 üzenetére
Még annyi kiegészítés, hogy az almás oldal sem mindig virágos terhelésben. Ugye a SE-k és Minik értéke alapból rossz. De a többi sem büszkélkedhet. A 14 PM pl egész elfogadható. (80.1% és 66.7%)
Az i15 Plus-al tök elégedett vagyok (stability 82%, extreme stress 73.3%).
De a Pixelek sem szerepelnek jól.
-
sh4d0w
félisten
válasz pirosmajom #29 üzenetére
Most en sem talalom, de biztos vagyok benne, hogy irva volt. Lesz teszt a 10-esrol hamarosan.
https://www.coreinfinity.tech
-
Crafter32
őstag
Megtaláltam benne elrejtve:
"Az olcsóbb Sony mobiloknál itt szokott a legtöbb gond lenni (Xperia 10 VI teszt hamarosan), az Xperia 1 viszont korrekt módon teljesít."Ezekszerint lesz teszt. Kiváncsi vagyok rá nagyon. Mediamarktban nagyon jó áron van. A 10 IV és V sokkal drágább volt még akcióban is mint most a 10 VI -ot kínálják a megjelenése után pár hónappal.
-
Hallosz
senior tag
Ez a Sony, ez jó lett. Két Xperia telót is használtam az elmúlt egy évben, de a képaránnyal nem tudtam megbarátkozni. A novemberi feketepénteken majd jóáras lesz.
-
janeszgol
félisten
válasz janeszgol #34 üzenetére
Ja nem, a kijelzője sem jó, csak lejárt a szerkesztési idő. Sem színkezelésben, sem képfrissítésben. Teljesen elavult, ósdi.
Xperia 10 VI Review: Why Does This Phone Exist? (youtube.com) -
judas13
addikt
Múltban ragadt formavilág.
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
klaya86
senior tag
válasz janeszgol #28 üzenetére
Anno a poco f2 prom,ha jól emlékszem 98% stabilitást tudott a snapdragon 865el. Ilyen szempontból azóta sem sikerült hasonló,de még megközelítően jó csúcskategóriás processzort sem csinálni. Asszem még a 870 volt, ami frankó volt,csak valamiért nem terjedt el. Azóta igazából a gen2 az, amire azt mondom, hogy rendben van.
-
-Skylake-
addikt
válasz pirosmajom #29 üzenetére
leginkabb egy olyan osszeg ami azt feltetelezi, hogy egy iphone 15 pro is melle van csomagolva.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
veterán
válasz Elit3Zotya #26 üzenetére
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Teringettét
csendes tag
Ha a jelen az a lyukas kijelző, akkor köszönöm, örömmel ragadok a múltban.
-
Predatorr
őstag
Néztem, de jó, gyors SOC, SD, jack, szögletes képernyő, megér 300e-t, de ezt megint úgy árazták, hogy csak lesz egy rakás hülye, aki megveszi dupla áron.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
elmo
aktív tag
Még klasszabb lenne (számomra) abban a kék színben, ami itt-ott szerepel a cikkben. Várjuk a _komoly_ akciókat.
-
Silenzio
addikt
Az IMX 888 az a LYT 808, utóbbi néven került be a Oneplus Openbe is. A 900-ast ők nem hiszem, hogy használni fogják. Azaz de, ha majd csinálnak egy új Xperia Pro készüléket.
Ezt meg mindenkinek: nem tudom, mit lehet ennyit sírni a Sony termékek automatikus képességei miatt. Fél éve beruháztam egy sima Xperia 1 III-ra, téli vaksötétben mcpro24fps beizzít, elmentem kamerázni a szakadó hóesésben. A képminőségen is meresztettem a szemem, zaj ugyanis konkrétan nem volt egyáltalán - itt a cikkben prezentált videóminőség szinte nevetséges ahhoz képest - de a mikrofonok térrögzítése telefonos viszonylatban páratlan volt. Most meg itt a mérföldekkel újabb és modernebb Honor Magic V2 a birtokomban (a cikkben is említik), és egy rakás szar, amit produkál - kivéve a mikrofonokat, azok több mint korrektek.
Aki nem ért hozzá, vegyen telefont megbízható brandből, Apple, Samsung stb., de point n shootra szinte nem is lehet mellélőni, a Honor algoritmusai is kiválóak. Csak nekem nem ez kell, így aki ért is hozzá, annak nehezebb a dolga, én most pl. befürödtem, de a Sony-ban még nem csalódtam, mióta az 1/5 vonalat elindították. Mindegyik készülék képalkotó tudása pazar, és ez csakis attól függ, mennyire tudnak programozni és mennyire követik a Google kamerákra vonatkozó előírásait. A Honor pl. nem nagyon, ez megmaradt a Huawei "majdénazttudom" mentalitásából.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Szena67
tag
Ázsiában népszerűbb az 1VI és a 10VI, mint a korábbi modellek. Ennek oka talán a bonyolultabb írásjelek miatt a szélesebb kijelző (10-nél inkább csak a jobb hardver) előnye illetve az extra vörös változat népszerűsége. Ha van eszük az EU-ba is hoznak további színeket vörös, kék... Black Friday meg hasonló akció kell, főleg egy ilyen csóró országban, mint a mienk.
-
tms+
aktív tag
Nem értem, hogy ki nem tartotta tiszteletben a véleményede, teljesen kulturáltan reagált a hozzászólásodra.
Egyetértek azzal, hogy a Pixelek nagyon jók fotózásban, de szerintem sem mondható el róluk, hogy a Pixelek produkálják a legtermészetesebb képeket.
Teszthez: nekem nagyon tetszik ez a Sony, és szívesen ki is próbálnám, de iszonyat magas ez az ár. Ilyen áron nem merném bevállalni, hogy tegyek vele egy próbát, mert lehet, hogy nem passzolnék vele. Ennyiért számomra a Galaxy többet nyújt, legalábbis biztosabbat, mert itt tudom, mire számíthatok.
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
-
Szena67
tag
+10% ártöbblet esetén is sampon helyett inkább a Sony. Ennél legalább figyelembe vették, hogy az embernek néha telefonálni is szükséges és esetleg nem akar egy tabletet a fejéhez tartani. Ez, mint minden kezdőár magas, de majd év vége felé a fogyasztókért folyatatott harcban biztos lesznek más ajánlatok is. Több helyen kell figyelni, nem csak MM meg a kis hülye idegesítő zöld robotos gyittegyletnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ukrajnai háború
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- További aktív témák...
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest