Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz MrChris #5896 üzenetére
Nálam a kirenderelés eddig csak az XDCAM (remélem jól emlékszem) verzióval (mp4) nem rontotta a kép minőségét. Ezért mindig azzal renderelek. De akkor ezek szerint tök mindegy is hang szempontból. :S
Úgy érted hogy külön videófájlokból állnának a szakaszok? :S
Hát az elég faramuci megoldás. Azt újra egybe renderelni meg szintén. És félő hogy ott megint romlana a minőség.
Plugint nem is használok, de szerintem kodek sincs telepítve a gépemen, max amit a VLC felrakott, meg az MPHC. -
z123456789
addikt
válasz MrChris #5894 üzenetére
Köszönöm, de az a baj hogy teljesen az köré a bizonyos betűtípus köré építettem a videót, és nem találtam hasonlót, vagy csak rossz a szemem. Illetve már minden megvolt.
Megoldottam máshogy, illetve két "Ő" marad rövid.MINDENKINEK!
Ami nagyobb probléma, és erre lennék kíváncsi inkább, hogy egy 720p, 60fps, 44 perces videót miért nem képes lsjátszani a médialejátszóm hangcsúszás nélkül? Rendernél mire kell figyelni? Sokmindenre nem hiszem. Kb a huszadik perc után elkezd késni a hang, és rettenetes. Ellvileg tudnia kéne, korábban, rövidebb filmekkel nem volt gond. PC-n VLC játsza rendesen, tabletem is lejátsza hiba nélkül. Lehetséges hogy túl hosszú?
Csak mert ha igen, akkor...és itt jönne a második kérdésem:
mi lenne, ha beletennék szakaszokat a videóba. Mármint úgy értem hogy olyan részeket, amiket az ugrás gomb érzékel. Remélem értitek. Fejezeteket csinálnék. És amikor rányomok az ugrás gombra (nem a tekerés gombra), akkor odaugrik. Mert jelenleg csak tekerni tudom, pedig elég jól felosztható fejezetekre, és szeretném is hogy tudjam ugrasztani. Ez segíthet nekem ebben? Ez által rövidíteném a feldolgozandó részeket, és minden fejezetnél - talán - újra elkezdené feldolgozni a hangsávot is a lejátszóm. Mit gondoltok? Próbáljam ki, mi?[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
SOS szükségem lenne a megoldásra.
TypeLight-tal megszerkesztettem az ékezetes ő, ű betűket. A Windows betűkészlet kezelője jól is írja, és mondjuk word-ben is jó, de vegas nem fogadja be.
Mit tudnék csinálni hogy ott is működjön?
Csak az Ű, ű, Ő, és ő hiányzik...és nagyon kéne. -
z123456789
addikt
Sziasztok ismét!
Egy régi kérdés. Még mindig nem tud senki segíteni m benn?
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #5865 üzenetére
Elnézést a dupláért. Valami ilyesmit szeretnék. De nem találok további videókat.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy hogyan keressek rá egy olyan szöveg effekt tutorialra amiben egy haladó ember mögül bukkannak fel a betűk?
Nem tudom jobban leírni. :S
Sétál egy ember balról jobbra, és ahogy halad előre mindig felbukkan egy betű, mintha eddig takarta volna. Videót sem találok róla hogy hol láttam sajna. :S -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van itt valaki profi time laps-es?
Lebegő hatást szeretnék elérni egy személlyel. Sajnos nem tudok videót linkelni, mert nem találok olyat, de láttam már, és nagyon tetszik az a hangulat...na mindegy is.
Szóval azt találtam ki hogy megkérem az illetőt, hogy ugorjon fel kb 30-50szer a levegőbe, megpróbálva mindig ugyan olyan arckifejezést csinálni. Majd ezt a 30 képet berakom time lapsebe. A problémám az hogy a vegas túl gyorsra csinája ezt a timelapset. Nem tudja valaki hogy hol tudom beállítani a képek közti intervallumot? Mert nem találom, hiába keresgélek a youtubeon videókat, nem igen részletezi senki, talán ő, de ezt meg nem értem.
A manuális kilassítással is kevés, szóval mindenképp szeretném megnyújtani a képeket. Még ha ettől kevésbé is lesz videó hatású.
Hálás lennék ha valaki tudna segíteni. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Újabb kérdés. Egy kicsit összetetteb műveletet szeretnék csinálni. Szóval a videómban lenne egy intro rész, és ebben tüntetném fel a szereplők nevét. Az elképzelésem az hogy ez úgy nézne ki mint a régi pénztárgépek "kijelzői".
Magyarul pörögne az a karaktersáv ott mint a nyerőautomaták, és egyszer csak megállna egy névvel. Majd pörögne tovább, és még egy név...
Fogalmam sincs hogy hogyan keressek rá...
Valakinek lenne ötlete? -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #5756 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #5756 üzenetére
Semmi?
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Hol lehet azt beállítani hogy videók között automatikus átfedés legyen?
Eddig ez soha nem kapcsolódott ki, de most igen.
Fogalmam sincs mitől, egyszerűen nincs áttűnés a videók között, hanem egyenes vágás van. Az első 3 képen szemléltetem hogy mi történik miután összetolom.
A harmadik képen egy korábbi szerkesztésem van, ahol még megvolt ez a funkció. Azt hiányolom. Sajnos az sem működik hogy a korábbi szerkesztésemet lemásolom, kitörlöm belőle a korábbi anyagokat, és arra kezdem el szerkeszteni. Ugyan azt csinálja. A korábbi nyersanyagok 1920x1080/29fps, amit most szeretnék szerkesztni azok meg 1920x1080/60fps. Lehet ez miatt? Előre is köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #5746 üzenetére
Elnézést a kép lemaradt, erre gondoltam:
-
z123456789
addikt
Egy újabb kérdés. Credit rollban hogyan tudom beállítani hogy ne csak a 3 betűtípust használja, amit hozzárendel a típusokhoz?
Úgy értem van ez a 3 típusú szöveg megjelenítés. Header, SIngle item, dual item. Ha az egyiket beállítom valamely betűtípusra, és több sorban is használom ezt, akkor mindegyiknek ugyan azt a betűtípust állítja be. Nem lehet ezt valahogyan szeparálni? Vagy új track sort kell hozzáadnom?[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Kép a képben lett végül...jóvanazúgy'!
Más:
folyamatban van egy nagyobb projektem is. Egy kb 30-40 perces videó, mely remekül felosztható 8/10 fejezetre. Mármint nincs elszeparálva mint mondjuk a HELP című Beatles film, de megvannak a jelenetek különbségei.
Mit tanácsoltok? Egyben rendereljem az egész filmet (ehhez valószínű kell új PC ) vagy a fejezeteket külön, és a végén valami más programmal illesszem össze? Esetleg utólag rendereljem egybe a 8/10 fejezetet egy nagyba? Azt szeretném hogy lejátszásnál egy sima VLC mondjuk folyamatosan játssza, ne kelljen mindig kiválasztani a következő file-t.
Előre is köszi a tippeket. -
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van egy készülőben, pontosabban már nagyon is befejezett videó, ami egy zeneszám kíséretében játszódik.
Egy egyszerű nyaralós videó. Viszont van még kb 10-15 mp-nyi képanyag amit feltétlenül szeretnék beiktatni valahova, de fogalmam sincs hova, mert már mindent kitöltöttem, ritmusra amennyire lehet, és nem találok helyet nekik.
Nincs valami ötletetek hogy hogyan lehetne ezt valami effekttel megoldani? Olyasmire gondoltam mint pl a képben kép.
Nagyon megcsüntem vele, már 1 hete, és bosszant a dolog, de nem akarok már kivágni semmit belőle amit eddig beletettem.Előre is köszönöm.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy itt a videóban amit az öreg beállít a végén (3:50-nél, match output aspect) az ugye nem torzítja a képet, hanem kivágja a megfelelő méretre?
Csak mert én is így csinálom, de nekem rohadtul belenyomorgatja az 1280x720-ba az 5184x3456-os képekből készült time lapse-et.
Tudnátok segíteni hogyan tudom torzítás nélkül beilleszteni 1280x720 méretbe?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #5227 üzenetére
Na jó. Mégis tudok feltenni kérdést.
Először is ha Mov a forrás file-om (Canon EOS 600D), NTSC-ben vettem a folyamatosabb mozgás érdekében, és szeretném ugyan ebbe kirenderelni, akkor melyiket kell választanom a listából? Mert jelenleg úgy érzem hogy ez még bővíthető. Például hogyan lesz nekem H.264 választási lehetőségem a Vegas legördülő menüjében?
Nem találtam a hozzászólások között sehol ezt így leírva. Valaki elmondhatná szájba rágósan, hálás lennék. Akár jöhet PM-ben is. -
z123456789
addikt
válasz lacibacsi #5198 üzenetére
Ja igen, csak akkor meg nem biztos hogy minden lejátsza.
Egy 24p-s anyagot akarok végül lehetőleg 720p-ben. Mondjuk azt még sosem próbáltam hogy 24 képkockát veszek fel, és azt próbálom szerkeszteni. A kilassítások miatt mindig a több képkockát preferáltam.Jézusom mi az a dvavi?
-
z123456789
addikt
válasz lacibacsi #5196 üzenetére
A hét meg a nyócát! Ezt eddig nem is figyeltem.
Hát ez majdnem 2 harmados veszteség.Erről az alapanyaggal megegyező kodek használatáról hol tudnék olvasni? Vagy ha mondjuk a Canon MOV-ban ment, akkor én is ezt a profilt erőltessem?
Akkor miben lenne megoldás? Tudnál más programot ajánlani?
-
z123456789
addikt
válasz quailstorm #5194 üzenetére
Jó lenne ha nálam is működne, de nem.
Most csak Team Vieweren érem el a gépem, mert melóban vagyok, de hazamegyek, és kipróbálok más profilt is hátha.
Addig is köszönöm! -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #5192 üzenetére
Ez úgy mond...katasztrófa.
Feltétlen képminőség vesztéssel jár a renderelés? -
z123456789
addikt
válasz quailstorm #5191 üzenetére
Próbáltam így is, nem megy.
Köszönöm szépen a segítséget, már ez is egy kiindulópont, hogy legalább a profil úgy néz ki jó választás.
Ha valaki esetleg még tudna mondani nekem valami okosat, megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz quailstorm #5189 üzenetére
Az nekem inaktív.
Ez gondolom egy beállításon múlik, vagy azon hogy mibe renderelem ki nem?
Egyébként mi az ami ajánlott?
Eddig nekem a legszebben ezzel sikerült:
Sony AVC/MVC (*mp4; *.m2ts; *.avc)
-Internet 1280x720-30p -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #5180 üzenetére
Sziasztok!
Egyre jobban feltűnik számomra a minőség romlása renderelésnél. Amiket feltöltöttem képeket egy Drift Ghost S-ről származnak. (720p 120kép)
Viszont egy Canon EOS 600D-vel veszek fel leginkább, és annál még jobban feltűnik a romlás.
Nekem az is elég ha valaki hetykén idedob egy youtube videót. Szeretnék magam utána járni, de most itt nagyon megakadtam, és nem szeretném hogy egy nagyobb anyag jóval csúnyábban készüljön el mint amilyenek a nyersanyagok.Előre is köszönöm!
-
z123456789
addikt
válasz MrChris #5174 üzenetére
Hát nézd ugye ezer és ezer beállítás létezhet rendernél.
A video anyag 120 képpel készült 720p-ben, mert kilassított felvételeket szeretnék csinálni. Lehet hogy ez is bezavart, de a képen látszik, hogy mennyire összetöri a folyamatosságot.
Az első kép páros sima videó esetén van, a második pedig a már kilassított renderelésből van kivágva.
A jobb oldali van az eredeti videóból. A bal oldaliak a rendereltek.
(Ez alapján rendereltem)Végülis a lassítás a lényeg számomra, ami nem is olyan rossz, de nem értem hogy a színek miért romlanak ennyit? Erre van valami ötletetek?
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van arra mód hogy amilyen "szépen" felveszek valamit, vágás/renderelés után is ugyan olyan "szép" maradjon?
Mert keresgetek egy ideje már, de egyszerűen nem marad olyan tiszta a képem mint az eredeti felvételeken.
Legfőképpen most egy Drift kamera 120p-s képeiből szeretnék lassított vágást csinálni, de 100x rosszabb minőséget kapok.
(Esetleg ha valakinek van egy tuti youtube-os videója, ne fogja vissza magát. Csak mert ott sem találok semmit ami megfelelne. Egyszerűen rosszabb, kevésbé kontrasztos, halványabb színeket kapok ) -
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
Sziasztok!Mi a fene blokkolja a szöveget abban az értelemben hogy nem tudom az x tengelyen kihúzni a szürke felületen kívülre? (Eddig ment, de szerintem elnyomtam valamit). Valaki tudna segíteni? Youtube-on sem találok semmit, illetve nincs már ötletem hogy hogyan írjam be.Miért van az hogy ide kell szemetelnem ahhoz hogy rájöjjek.
Elnézést![ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #5037 üzenetére
...tárgytalan, jobb gomb reverse.
Bocs a szemetelésért! -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van egy szöveg effekt a Vegas-ban. Fly in. Gondolom ismeritek. Ennek szeretném az inverzét beállítani egy szövegre. Azt külön be kell valahonnan szerezni, vagy a szöveg beállításoknál valahol meg lehet adni hogy az Fly out legyen?
Előre is köszönöm! -
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Sony Vegas Pro 12.
A problémám az hogy berakok egy szöveget, mondjuk címnek, és szeretném hogy egy bizonyos intervallumon belül látszódjon.
Nos széthúzom olyan nagyságúra mint ameddig szeretném hogy látszódjon, és periódikusan elhalványul, majd újra előjön.Tehát a szöveg magától csinál fade out-ot, meg in-t (remélem jól írtam).
Ez tuti valami alapbeállítás, mert minden szöveggel ezt csinálja.Sajnos nem jövök rá, és fogalmam sincs hogyan keressek rá akár google-ban, akár youtube-on.Tudna valaki segíteni?
-
z123456789
addikt
válasz lacibacsi #4848 üzenetére
Ah!
Velocityt összekevertem valami mással.Ez így tényleg frankó!Kösz!Illetve pont most szeretnék olyat csinálni hogy az összevágott részek között villódzással váltson.
AZt hogyan tudnám?Régen sikerül (véletlenül) Nem tetszett, hát rájöttem hogyan nem villodzik, most meg az kéne, de nem jön vissza a tudás :S[ Szerkesztve ]
-
-
z123456789
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest