Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Celtis #50357 üzenetére
Megjött a válasz sonysupporttól:
"A hiba elhárítása érdekében, győződjön meg arról, hogy az alkalmazás legfrissebb verziója van telepítve. Javasoljuk, törölje le, majd telepítse újra az alkalmazást, illetve ürítse ki a gyorsítótárat. Amennyiben a probléma nem oldódott meg, kerjük jelezze felénk válaszemail-ben."Magát a youtube alkalmazást nem tudod eltávolítani, csak a frissítését.
Frissítést töröltem, gyorsítótárat ürítettem, de sajnos így sem lett jó.
Utána újra frissítettem, hátha...
De ez sem vezetett megoldásra
Ugyanúgy a kis sávszél miatt lekorlátoz 1440p60fps-re.
Ha átállítom a felbontást 2160-ra, akkor máris szaggat. -
SSJmeszes
senior tag
válasz Celtis #50314 üzenetére
Video ( googledrive)
Ez csak az egyik az egyre több közül..@icemad: Megnéztem hálózatos külsőről is, ugyan ilyen, mint a sima usb verzió.
#50313) vlevi: Szinte teljesen mindegy.. vannak bizonyos anyagok, amik esetleg egyikkel jobban futnak mint a másikkal, de ki fog így szórakozni ezzel? Elmegy a kedvem még a tévé bekapcsolásától is..
Azért köszönöm mindekinek, hogy próbál segíteni!
Csak akkor mostmár lassan kifogyunk minden ötletből, hogy végül is mit lehet neki ártani, hogy esetleg használható is legyen amire kell is. :-/ A nyakamat rá, hogy az euronicsba is ezért vitték vissza.. Mint írtam az előzményekben, nekem ezt bontatlan jelzővel adták el, csak mikor kibontottam, nagyon nem volt az mint kiderült.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
-
LML
tag
válasz Celtis #50171 üzenetére
Mivel ugyanolyan típusú a TV amit kapok mint az eredeti amim volt, (csak egy zsír újat) így nem opció az, hogy nem veszem át
A 70" helyett adtak volna egy 75" ost, de 60 hz-es modellt, de azt nem kértem.
Ha belementem volna az IPS-be, akkor szerintem kaptam volna egy 75"/100Hz- et. De mivel az elején kikötöttem, hogy nekem az nem kell, így nyilván nem is ajánlották fel.[ Szerkesztve ]
-
bikfic1
tag
válasz Celtis #50154 üzenetére
ezt irja egyik vásárló árukereson
"Az X1 extreme képfeldolgozó processzor valójában csak egy marketing név (nahát) , a TV lelke egy Mediatek MT5891-es chipset 1. 5Gb RAM társaságában, ami telefonokban 3 évvel ezelőtt sem volt menő. Ennek a TV-nek a 2-vel ezelőtti generációja is ezzel futott, tehát cserébe legalább kiforrott technikáról van szó. Ez nekem annak ellenére, hogy a TV jól működik, némileg csalódás. A gép 8Gb belső Flash memóriából kb. 6-ot használhatunk saját appok telepítésére.Hálózat:
4K tartalmat wifin nem nagyon lehet értelmesen lejátszani, mert akad. Legalábbis a filmek nagy része olyan sávszélességet kíván, amihez nem elég a wifi. Az ember azt gondolná, hogy sebaj, ha wifi-n nem megy, akkor majd vezetékesen megolduk, de 2018-ban nincs benne Gigabites, csak 10/100-as Ethernet. "most lenne egy jó áron használt, elvileg szeptemberi vétel, de gari nincs rá, ami gyanús kicsit. ha kipróbálnám, meg lehet nézni valahol hogy mennyit ment? esetleg valami szervizmenuben mint philipsnel?
köszi. -
ivanyila
csendes tag
válasz Celtis #50130 üzenetére
A jobb képivilág érdekel engem is, eddig sonyk esetében éreztem azt, hogy uhh, de jó nézni, persze oledre nincs pénz...
DV- vel még annyira nem foglalkoztam, ha lesz TV-m ujra, és tapasztalatom, akkor igyekszem lerni. Amúgy olcsóbb is az XF9005, mint a Q70, és már így is a keretet felülröl súroljuk. Kezdtek megnyugtatni. -
ivanyila
csendes tag
válasz Celtis #50124 üzenetére
Azt értem, ez lenne a cél, de mint elektronikai eszköz, milyen minöségű, megbizhatóságú? Az xg széria hasonló árkategóriája főleg IPS paneles, így sötétben tud kiasé zavaró lenni, tapasztalatom szerint, hogy vacak a fekete. Q70 samu jöhetne még szóba, de a Q60 miatt kicsit skeptikus vagyok a képminöség kapcsán, nekem ahhoz képest az xg8096 is jobban tetszett, ha nem sötétben néztük. Tisztább kép, szebb szinek. Ennél jobb sz xf9005?
-
blakey
titán
válasz Celtis #49956 üzenetére
Másképp írom, a legbiztosabb, hogy működni fog és olcsóbban beszerezhető. Scart-on kizárólag a TV-adások fognak megszólalni,. ha egyáltalán 2 kétrányú a csatlakozó. HDMI-t meg nem éri feláldozni egy erősítő miatt. Optikain keresztül egy DAC-al szépen megszólaltatható egy sztereó rendszer vagy akár fejhallgató is csatlakoztatható.
(#49957) Quqesz
Scart nem jó erre a célra, felejtsétek el. Ott az optikai, nem kell mással bohóckodni.[ Szerkesztve ]
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
seneca07
tag
válasz Celtis #49901 üzenetére
A tv beépített lejátszója eddig elboldogult mindennel, de egy mkv fájlt nem tudott lejátszani, le is fagyott töle. Olvastam, hogy sajnos a Sony tv-ken nem mindig a legjobb a rátelepített mediaplayer, a Samsung, LG sokkal nagyobb tudású. Na, de mindegy is, tudsz esetleg vmilyen megbízható márkájú mediabox típust ajánlani? Elöre is köszönöm. Üdv.
-
törölt tag
válasz Celtis #49637 üzenetére
Biztos, még a hátulján is megnéztem a matricát! 55xf9005
Köszi a tippet a black clippinggel, megnéztem és visszaállítva a gyári 50-re pont ott villogott a csík!Ha lefuttatom az alábbi tesztet, akkor a helyi képhalványítást maxra állítva elég jó, csak egy kis "felhőt" húz maga után a kis pötty. Az is a képernyő bal felső sarkában a legerősebb.
https://www.youtube.com/watch?v=lBNQExntf7s
Ez normális?Gondolom ezt veszem észre ha a film elején homogén fekete háttéren megjelenik mondjuk egy sony logo és körülötte így felhősödik?
-
törölt tag
válasz Celtis #49605 üzenetére
Már két napja próbálom beálítani de semmi, frissítettem az androdot is. Nagyon nagy csalódás az 5 éves full hd tvm színei álom ehhez a szarhoz képest. Nem is értem mindehol jót írtak róla, többször néztem a kiállított darabokat is de ezt nagyon benéztem. Próbáltam sötétben világosban de ugyan az....
Alapból a háttérvilágítással van a baj, semmi felekete szín csak szürkés paca az egész. Találtam a beállításokban teljesítmény menüt ott nagy ha ott magas energatakarékosságra állítom akkor jobb a fekete, viszon sötét az egész és ilyen nincs lehetőség fényerő állításra sem.Nem tudom mi lehet? Selejt... A mediában előttem idította újra a gyerek a tvt és az elején a kis színes android töltőfelirat szép fekete héttérrel volt, de nálam nagyon csúnya, sürke felhős.
Tehetem vissza lehet a régi tvm
-
törölt tag
válasz Celtis #49605 üzenetére
Köszi szépen a tippeket mindenkinek!
Próbálgatom az említett beálításokat, de egyenlőre a normál mód marad pár változtatással: alacsony fényerő, true cinema, hideg fényhatás... meglátjuk milyen leszA frissítés nem fog automatikusan megtörténni később? Csak Usb-n kereszül lehetséges?
[ Szerkesztve ]
-
szasza0608
csendes tag
válasz Celtis #49411 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a régi hdd illetve az alaplejátszó rosszalkodott, mert amióta új hhd és vlc van, azóta jól működik minden. (Túl voltam én már többszöri újraindításon , gyári visszaállításon, hdd formázáson is.) A régi hdd+kodival csúszott a hang nekem, viszont vlc-vel nem.
-
mano42
aktív tag
válasz Celtis #49547 üzenetére
Kösz, hogy megnézted, csakhogy ez egy nappali jelenet, pl az utolsó hídas képkockánál is látszik a kék ég és a fehér felhők. De csináltam egy másik módosítást, a DV beállításoknál felhúztam a gammát maximumra. A fekete megmaradt feketének viszont előjöttek a részletek: A fekete csaj rasztájának a részletei amikor hátulról van filmezve, a ruháin több részlet stb. Sokkal emészthetőbb így a film.
-
Joshi
titán
-
mano42
aktív tag
válasz Celtis #49531 üzenetére
Igen, képek forrása a mibox mivel a mibox nem DV jelet küld hanem síma HDR jelet, és a tv megengedi, hogy ki be kapcsolgassam a HDR-t amit a DV-nál nem enged meg. A tv beépített netflix kliensében is hasonló az eredmény, a miboxra csak azért váltottam át, hogy le tudjam fényképezni szemléltetésként. (amúgy a miboxon is ugyanaz a verziós netflix fut mint a tv-n, de sztem ez nem lényeges).
-
mano42
aktív tag
válasz Celtis #49454 üzenetére
Még egy gondolat erejéig visszatérek a HDR problémámra. Mind mondtam egyes filmek szerintem túl sötétek HDR-ben vagy DV-ben. A DV-t nem lehet kikapcsolni, ezért rádugtam a tévére egy miboxot ami csak HDR-t küld ki (a sötétség itt is pont úgy előjön mint a DV tartalomnál) viszont a HDR-t legalább ki lehet kapcsolni.
Adva van az Altered Carbon, ami DV tartalom, illetve HDR a miboxon.
A képeket az 1/7 23 percénél csináltam, a hídas jelenetnél. Kovács, a japán srác bőre már szinte fekete, a néger csaj már egyenesen fekete lyuk.
A két kép hdr on és off.
Tudom az összehasonlítás nem tökéletes, de érzékelteti miről beszélek,HDR-ben a sötétség mellett a részletek is elvesznek, amik SDR-ben látszanak. Megkérled kipróbálod te is, ugyanígy látod? (a 6 underground ami ugyancsak DV film a kép tökéletes, sőt még le is kellett vegyek a fényerőből).
-
mr.dana
aktív tag
válasz Celtis #49453 üzenetére
az remélem nem factory reset . .
mindegy kipróbálom ..egyébként a TV hálózati kábelt hogy lehet kihúzni ?? tök erövel húztam de nem jött v van valami trükkje ? mármint a TV felőli oldalon .. inkább hagytam nem erőltettem ..
a konnektor meg messze van a földön örölük hogy egyszer bedugtam .. -
mr.dana
aktív tag
válasz Celtis #49410 üzenetére
nem okozott semmi problémát - mondom engem vert át csak- mert azt hittem hogy ott jön a hang .. ( de ne is kérdezd tulképp mi a francnak kötöttem be - egyébként mondom azért mert mindent kihúztam a panaból és mindent bedugtam a sony-ba - de igazság szerint végig felesleges volt optikaival is összekötni - na mindegy) és az átverés ott volt - hogy most az erőlködő annyit ír ki hogy TV ( mint a fotón is látszik ) én meg a HDMI feliratot vártam ..
na de mindegy hagyjuk a francba az optikai kábelt - ki is szedtem a rendszerből ...A lényeg átjön minden faxán a hdmi -n teszteltem PS4 -el ( ott ugye a menüben állítható hogy DTS , DD, PCM hang jöjjön ki .. ) de ez ugye túl direktbe állítja a hangot - tehát nem tudod hogy milyen mondjuk egy filmen a hangsáv ..
de kipróbáltam a TV VLC playerével és frankón lehet állítani a hangsávokat sőt "találtam" egy másik video playert - ez még sokkal jobb - igaz teljesen puritán - de mintha itt lenne a legjobb a hang egyébként - legalábbis a leghangosabb - meg talán a kép is , bár ez csak nüansznyi , ha van egyáltalán - faxán lehet mindent PC -ről játszani .. érdekes sztem még jobb mintha a PS4 -et használnám média playernek .. meg persze egyszerűbb is - minek iktassak be még egy készüléket pluszban .. bár pont nézegettem tegnap media playereket - mert a ps nem a legjobb e téren ( ellehet vele lenni egy darabig - de sztem a TV lejátszója jobb ) ezt nézegettem - de sztem akkor egyenlőre felesleges .. [link]
ja meg még a Netflixet is próbáltam a kép faxa , de hang az nem annyira - de átlagos felhasználásra az is teljesen jó . . -
szasza0608
csendes tag
válasz Celtis #49369 üzenetére
Már a második filmmel és második hdd-vel csinálta ezt. Egyébként azóta teljesen off lett a tv. Nem ismeri fel a hdd-t és fagyogat-akadozik össze-vissza. VLC-t nem tudja megnyitni, hiába töröltem le és telepítettem újra sokszor. Most várom, hogy a Sony technikusai felvegyék a kapcsolatot velem. Kezdem megbánni, hogy megvettem, mert az eddigi Samsungom (UE46F6400) soha nem fagyott le 6 év alatt!
-
mr.dana
aktív tag
válasz Celtis #49401 üzenetére
igazad van , kissé túlbonyolítottam az egészet .. lényegében felesleges volt leírnom , hogy hogy volt .. ( lehet tényleg a pana plazmán is van ARC - most nem tudom megnézni mert elcsomagoltam )
de ja .. mindegy is ..szal maradjunk a Sony nál : tehát az ARC -ARC ot kéne összekötni - ahogy elsőre gondoltam ..
( csak azért próbáltam hátha, ill az erőlködőn is ha HDMI bemenet - akkor bemenet nem ? tehát szólnia kéne - a lényeg hogy a Sony TV "kimenetén" nem jön a hang ..
közben ezt találtam : [link] de semmi -
vlevi
nagyúr
válasz Celtis #49391 üzenetére
Nekem Samu 40C650 volt az XE8505 előtt.
Ezeket az akadozás problémákat olyan nagyon nem érzékeltem, pedig az is Samu volt (2010-es, még nem is LED, hanem CCFL háttérvilágítású), és azt kell mondjam, ahhoz viszonyítva nem vagyok olyan nagyon hű de elájulva a Sony képétől.Még a 4K BD anyagok sem.
Jó, tudom, ez nem 9005-ös, nincs többzónás háttérvilágítás, de az a Samu se egy csúcskészülék volt, hanem egy 6-s sorozatú Samu, igaz, szintén VA panellel, és azóta is visszaemlegetem a felhasználói felület egyszerű, de kényelmes kezelhetőségét, az androiddal szemben.[mano42] : Hát, akkor ennyit erről, hogy majd az android TV tovább frissül, mint bármelyik másik okostv platform...
Igaz, ami igaz, számítani lehetett ilyenekre, mert a korábbi évjáratok se nagyon frissülgettek 8-as androidra, ha jól tudom.
Tulajdonképpen hagyni kéne a picsába az egész okostv platformot, legyen egy jó panel, sokaknak még TV tuner se kell bele, úgyis szolgáltatói STB-ot használnak, aki meg oksságokra vágyik, az majd castolja a telójáról a videót.
Korábbi TV-mről se nagyon hiányoztak az okos appok. Videót le tudott játszani, hálózat volt benne, ennyi elég volt, talán a YT az, amit gyakran használok a TV-n.[ Szerkesztve ]
-
válasz Celtis #49389 üzenetére
Mondjuk engem érdekelne, hogy ha csak és kizárólag xbox one x-hez keresnék tévét, akkor mi lenne az ajánlott?
A másik ami érdekelne, hogy pl egy xf9005 mitől jobb/másabb, mint pl egy b9 LG oled. Ha csak a one x a szempont.
Papíron az oled képe jobb, árban majdnem ugyanaz (nálunk, Hollandiában)Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Joshi
titán
válasz Celtis #49384 üzenetére
"Olyanok ezek a tv-k a boltban mint megannyi páva kakas, aki a legszinesebb tollakkal akarja elnyerni a tojó (vevő) választását. "
Húúúú, ez nagyon jó hasonlat. Ráadásul neked volt OLED tévéd is, szóval nincs mellé beszélés. Habár azóta is furcsának találom, hogy esti mozizáskor nem hiányzik az OLED.[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz Celtis #49359 üzenetére
Alapvetően ezt sem tartom technikai problémának, inkább üzletpolitikainak. A Sony döntése volt hogy ezt a hulladék SOC-ot rakja a tévéibe és az ő döntése volt úgy szerződni a beszállítójával, hogy nem biztosította a támogatást.
Azzal meg szerintem erősen megsértik a Google Android TV megállapodásukat is, hogyha nem adnak ki frissítéseket (ha jól tudom kettő főverzióra elvileg vállalásuk lenne). A 2018-as tévékre így 1 főverzió jutott csak, a 2019-esek egy részére meg egy sem, ami nevetséges.[ Szerkesztve ]
-
Thomas19
tag
válasz Celtis #49306 üzenetére
Oké, megvárhatom, amíg megjön a TV, de van rá esély, hogy ez a 9 éves kábel 4K kompatibilis lenne? Ha meg nem, akkor csak kéne venni egy másikat, különben mire jó a 4K TV?
Joshi:
"Ha csak filmre kell a 4K akkor nem gond a max 30Hz, mert minden UHD mozifilm ugyan úgy 24p. Inkább játéknál van szerepe a 4K@60Hz-nek, mert oda kötelező a 60Hz."Nem hiszem, hogy túl sok UHD tartalmat fogok nézni, de ez a 24p mit takar, 24fps-t? És ha egy 720p vagy 1080p 60 fps-es vidit elindítok és csak 30Hz-et tud az alaplap, akkor mi fog történni? Mert azért olyannal elég gyakran szoktam találkozni. Valami állandó megoldás kéne, az nem jó, hogy majd ide-oda váltogatom a Windows felbontását
Nem tudtok ajánlani akkor egy minőségi kábelt, ami nem kínai 2 eurós és nem is 10 ezres, és tutira tudja a 4K60Hz-t? Mert ha olyat veszek, ami nem biztos, utána azt sem fogom tudni, hogy a kábel vagy az alaplapom miatt nem működik-e. Jó lenne, ha lehetne kapni az Aquában, mert mennem kéne be a garisan cserélt egeremért úgyis, de a MM-ba is be tudok menni.
Az igazi nagy baj akkor lesz, ha alaplapot kell cserélnem, mert erre egyáltalán nem gondoltam nyáron a gép vásárlásakor, hogy bedöglik a TV és majd 4K-ban szeretnék videózni.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Celtis #49284 üzenetére
A "látszólag" itt most szó szerint értendő.
Mivel az automata frissítéssel nem ugrik fel újabb változatra (a "frissítések keresése" kiírja, hogy a "szoftver naprakész"), ezért...
Éppen úgy telepítettem (volna), ahogyan írod, illetve, ahogyan Salapp fórumtársunk végezte a frissítést.
USB kulcs, kikapcsolt tévére csatlakoztata, majd a készülék bekapcsolása. Elindul a szoftver másolása, majd a frissítés, majd automatikusan újraindul a készülék...
És végül az elméletben sikeres frissítést követően marad a rendszer a korábbi firmware verzión."Aquila non captat muscas."
-
Joshi
titán
válasz Celtis #49293 üzenetére
+TCr
Az a gond a kínai csodakábelekkel, hogy nem tudsz ajánlani egyet sem, mert lehet hogy amit te kaptál az még éppen jó a te környezetedben, de egy másik meg már nem. Én nem akarok győzködni senkit, mindenki azt vesz amit akar. Ettől függetlenül én csak minőségi kábeleket fogok ajánlani ha tetszik nektek ha nem.
-
Thomas19
tag
válasz Celtis #49297 üzenetére
Igazad van, lehet, hogy elég lesz a rövidebb verzió is, majd lemérem. Amihez oda van írva, hogy Premium High Speed, az 13 ezer Ft, ennél kell, hogy legyen olcsóbb alternatíva is. Az előbb írt TCr egy 4000 Ft-os Hama kábelről. Azt hol nézzem, Media Markt?
A filmeket mindenképpen gépről szeretném lejátszani, ahol egy gombnyomással tudok képet kimenteni, átváltani más ablakra, stb. Sokkal kényelmesebb, mint folyton a távirányítót nyomkodni. Majd megkeresem akkor PuMBát is, köszi!
-
snecy20
nagyúr
válasz Celtis #49289 üzenetére
"Ennek a mozgásmegjelenítésben akkor van szerepe, ha a motionflow (interpoláció) be van kapcsolva. A beállítások függvényében a TV a bejövő képkockák közé köztes képkockákat "talál ki", hoz létre. Az eredmény egy folyamatosabb, jobb felbontású mozgás, amit a szem kevsébé elmosódottnak lát. A 120Hz-es Tv értelemszerűen több köztes kockát tud hozzáadni."
Csak mellé olyan brutál input lagot okoznak, hogy ihaj - nem véletlen, hogy játék módban pont ezek ki vannak lőve gyárilag.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Thomas19
tag
válasz Celtis #49289 üzenetére
Hú, köszi szépen! Tehát a Hz és az fps lényegében egymás párja, az egyik, hogy a kijelző hány képkockát tud megjeleníteni másodpercenként, a másik pedig, hogy egy videó hány képkockát tartalmaz másodpercenként, igaz? Én még 60 fps feletti videókkal nem is igazán találkoztam, azok pedig, ha jól értem, ugyanúgy fognak mutatni 120 Hz-en, mint 60-on. Csak bekapcsolt Motionflow folyamatosabbá tudja tenni a mozgást, mert több köztes képkockát tud behelyezni a 120 Hz-es megjelenítő miatt.
De korai volt a TV csatlakozója miatt aggódnom, mert nagyon úgy tűnik, hogy az alaplapom 4K felbontás mellett csak 30 Hz-et támogat HDMI-n keresztül (Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 24Hz / (3840x2160) @ 30Hz). (A videokártyám elvileg: "The 2200G supports HDMI 2.0b (3840x2160@60Hz)"). Ez most hogy fog kinézni, ha 4K felbontásra állítom a Windowst és elindítok egy 1080p-s, 60fps videót, akkor azt nem fogja tudni továbbítani? Tehát Full HD-n kell továbbra is használnom?
Kábelek terén akkor nekem Premium High Speed kell, igaz? Feleslegesnek látom az Ultra High Speedet, ha sem a TV, sem a számítógépem nem támogatja a 4K120Hz-et. A most használatos kábelem 9 éves, fogalmam sincs, hogy milyen, de Full HD-t 60 Hz-en továbbítja. Ez mondjuk jó lenne? Itt csak annyit ír, hogy 2.0. Már ha egyáltalán tudom és akarom 4K felbontásban használni a Windowst, ha ez a 30 Hz nem kavarna be, különben ugyanúgy használhatom a jelenlegi kábelemet is.
-
Joshi
titán
válasz Celtis #49277 üzenetére
HDMI ARC csak akkor használható, ha a tévé és az erősítő HDMI kábellel van összekötve. De mivel ki kell kerülni az erősítőt hogy legyen 4K HDR, ezért kénytelen optikai kábelt használni vissza az erősítő felé.
Drága kábel nálam a 30-50-100ezres kategória. Az Audioques Pearl 1,5m-es 10k, ennyiért ez minden csak nem drága. A 3ezres kategória meg szívás, az Inakustik is 6-8ezer, de akkor inkább AQ.
[ Szerkesztve ]
-
delibab
senior tag
válasz Celtis #49259 üzenetére
Ok, megpróbáltam de nem az igazi... konkrétan az a bajom, hogy ha focimeccset nézek és ívelik a labdát (sima passznál nem) akkor s labda homályos/átlátszó lesz. Ha lassan mozog a labda akkor rendben van de lövésnél/ívelésnél gáz
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
Snoop27
őstag
válasz Celtis #49189 üzenetére
Köszi, valóban már le lett írva párszor. Ebben az esetben még várok vele lássam hány ilyen film jön majd velem szembe, s ha szükséges lesz akkor beruházok egy MP-re. Köszi mégegyszer.
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
salapp
addikt
válasz Celtis #49112 üzenetére
Tényleg durva, milyen igénytelen nálunk a televíziós szolgáltatások minősége. (B7-en láttam Telekom adást, XF90 számomra elfogadhatóbb képet faragott az adathiányos hulladékokból, saját W8 meg igazság szerint még jobbat, de ez szubjektív) Ha csak én lennék a családban, már tíz éve nem lenne csak a német műholdas, azon azért vannak szép számmal igényes műsorok.
Migráns1-et meg ne szídd, sajnos napi 267 millió üzemeltetési költségből ennél egyszerűen nem lehet igényesebb műsort csinálni.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
pinnacle
nagyúr
válasz Celtis #49112 üzenetére
Köszi! Érdekes, hogy kikapcsolt állapotban is folyamatos a felirat. Panán kikapcsolva homályos, bekapcsolva tökéletes. Ezért gondoltam, hogy a Motionflow hatással van rá. Illetve LG C9-et néztem ezzel a felvétellel. Alapon simán futott, de ahogy az eladó elkezdte váltogatni a képmódokat, akadozott. Gondolom ott is valami mozgásjavítás kapcsolt ki. Ha van még energiád nézd meg letöltve, légy szíves. Ha itt sem lesz akadás a futó szövegen, akárhogy állítod a Motionflowt, akkor tényleg valami csoda a Sony mozgásjavítása. Illetve lehet, hogy kiderül, az nem is erre van.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Celtis #49109 üzenetére
Tavaly 3db 4K-s TV-t tudtam FHD-val összehasonlítani. Jobb volt az FHD TV adásra.
Azt nézd meg légy szíves, hogy ha kikapcsolod vagy maximumra teszed, lesz-e változás az alul futó feliratban.
Szerintem ez a link téves, amit beraktál. Ez egy általános tájékoztató lehet. Valószínüleg az összes TV-nél ez jön be.
Mastered in 4K Optimises picture quality for Blu-ray Discs mastered in 4K. Applies to 1080/24p signals only. Ez, hogy lehetne FHD-s TV-n?[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Celtis #49103 üzenetére
Ügyfélszolgálat azt írta, hogy Ami a második kérdését illeti, az Ön készülékén a Motionflow automatikusan be van kapcsolva.
Amit idéztem azt a szerviz írta, de szerintem, különösebben nem foglalkoztak vele, csak arra válaszoltak, hogy írtam, nincs Motion Flow menü.
Szerintem nem lehet külföldi oldalakon jelzett Motion Flow, ráadásul "kitalált" 400Hz-es értékkel.
Erre írtam, hogy Szerintem fix közép állásban van, Híradók alatt futó feliratok élesek, de a mozgást már nem tudja követni.
Nézd meg, hogy ha kikapcsolod a Motion Flow mi lesz a kép alatt futó szöveggel.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Celtis #49096 üzenetére
Persze, írtam is. IFC-t kikapcsolva, ugyanúgy szaggat a Panasonic is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz Celtis #49078 üzenetére
Akkor pontosítsunk. A 24p kevés képkockájából adódik a Judder, erről itt olvashatsz. A Bruce Willises videónál ez látszik, ami Sony tévék esetén a Motionflow-al kiküszöbölhető, de az akkor is Interpoláció, mert képkockákat szúr be a meglévők közé.
A Stutter meg talán (ebben nem vagyok biztos), a 23,976fps és a 24Hz-ből adódó bizonyos időnkénti megröccenés. Ez a kadenciahelyes lejátszás hiánya. Vagyis akkor van Stutter, ha a készülék nem tudja a 24p-t. De ugye erről rég nincs szó, hiszen a 24p megjelenítést már nagyon régóta tudják a tévék. Persze ehhez elengedhetetlen a kadenciahelyes lejátszó is, vagyis ne 24fps-el, hanem 23.976fps-el játssza a filmet.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Celtis #49056 üzenetére
Köszi! Sajnos nincs ilyen lehetőség, pedig pont ez hiányzik. Stutter gond is van. 24, 50, 59,94Hz, TV-s alkalmazásból 59,94Hz-en jó, HDMI-ről 50 és 59.94 is jó, 24Hz viszont szörnyen akad. Nem tudja a 24p-t, hiába van ráírva, és vált is arra. Nem tudom, hogy ezt meg lehet-e szokni, vagy sajnos le kell mondanom az FHD-ról, amit nagyon sajnálnék a régi felvételeim miatt. Biztos rosszabbak lesznek 4K-n.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Celtis #49048 üzenetére
Köszi! Persze ismerem ezeket. PWM-et, úgy lehet a legegyszerűbben ellenőrizni, hogy az ujjad vagy egy ceruzát gyorsan mozgatsz ide-oda a kijelző előtt. Ha PWM-es akkor sötétebb sávok is látszódnak, ha mentes akkor semmi.
Ennél a Panánál, ha jól emlékszem az IFC=BFI-vel.
Hol van a Motion Flow beállítás a menüben? Én nem találom, SONY-nál azt mondták, nem állítható. Egyébként szerintem az a gond, hogy a Motion Flow ezen a készüléken közép állásban lehet, ezért pl. az alul futó szövegek, élesen jelennek meg, de gyorsabb mozgással már nem tudja tartani a tempót. 24p-vel nem tudom mi lehet a gond, hiába vált át, tegnap is néztem egy filmet, nagyon rossz volt látni, amikor fordul a kamera.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Celtis #49022 üzenetére
49XF8505 volt, ami most nézem lehet, hogy nem is PWM-es. Mondjuk nem is értem a Flicker Free miért csak pár TV-nél van jelezve. Ha nem az, akkor nem tudom mi volt a gond, de TV nézés után homályosan láttam az apró betűket, ezzel viszont nincs semmi gond.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Celtis #48999 üzenetére
Nekem azt kell eldöntenem, hogy mennyire zavar az akadás. Család észre sem veszi, nekem meg ráállt a szemem. Az viszont jó, hogy PWM mentes, idén már csak kettő ilyen TV van, azok Edge IPS-sek. Nekem tavaly a 49"-es TV-ktől fájt a szemem, TV nézés után homályosan láttam a betűket, ezzel viszont semmi gond sincs. Ezért tartok a XG/XF9005-től, azok PWM-sek. Tehát vagy ez marad vagy Oledet kell vennem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest