- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz DUB Inc. #29696 üzenetére
Azért, mert akkor még talán nem is volt végleges specifikációja a HDR-nek. Még ma is nyitott a kérdés hogy melyik HDR lesz a "végleges" mert ugye ott a Dolby Vision is. De ha utánaolvasol a HDR-nek, akkor megérted hogy azt már nem lehet egy átlagos kijelzőn szembetűnően megjeleníteni.
[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
Androidon tökéletes légegérként működik,de TV részhez is jó,pl Home gombra bejön a Home képernyő,multimédiás gombjai/ESC /nyilak/enter gombjai is működnek TV alatt,sőt ki/be kapcsolni is lehet vele a tévét
Igaz nem pont ez mert már nem kapható ahonnan én vettem de tök ugyanígy néz ki.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
allfinanz
senior tag
válasz headhunter #29689 üzenetére
Ezt hasznalom:
Flavo Comfort Bluetooth MouseBluetooth a legjobb, mert igy nem foglal helyet az USB slotban.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
headhunter
addikt
Androidos Sony TV-n, hogyan vezérlitek az HBO GO-t a televízióhoz adott távirányítóval? (43W807C)
Érdemes venni hozzá egy Airmouse-t?
----------------------------------------------------------------------
+1 kérdés a profikhoz: [link]
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz WonderCSabo #29687 üzenetére
Már állítottam rajta, de a jelenség nem sokat változott.
-
WonderCSabo
félisten
-
DUB Inc.
aktív tag
Lenne egy olyan kérdésem a hozzáértőkhöz, hogy mitől van az, ha HDR (Netflix) filmek nézésekor a képernyő felületét egy világosabb fátyol jellemzi, még a sötétebb (pl a menü feketéje) is majdnem barnás árnyalatú, a széleknél erősebben? Gondolom utóbbi az Edge miatt, de mégis furcsa nekem. Valamit nem jól állítottam be?
Köszönöm.
-
Jacktor
tag
Én ezt veszem majd januárban: Sony HTCT80 (emagban 42k akció nélkül). "Olcsó", de a célnak nekem tökéletesen megfelel majd, illetve mivel Sony, így a tv távkapcs is tudja majd a hangerőt szabályozni.
[ Szerkesztve ]
www.wotinfo.hu
-
cd930
aktív tag
válasz hegylako01 #29682 üzenetére
Köszi mindannyiótoknak!
Befoglalva egy darab 43W808CEhhez milyen soundbart érdemes venni? Alacsonyabb árkategóriát kell figyelnem.
Mindegy milyen márka, ugyanúgy össze tudnak kapcsolódni?20+ éve a Prohardveren
-
cd930
aktív tag
Amúgy jól látom, hogy a 43W755C, 43W756C, 43W805C, 43W807C, 43W808C, 43W809C típusok gyakorlatilag ugyanolyan tudásúak, kivéve azt, hogy a 7-es sorozat nem tud 3D-t?
Igaz lelketekre: ezeknek a tévéknek a képe jobb, mint az agyon hype-olt Samsung-LG kettős hasonló árkategóriájú tévéinek?
20+ éve a Prohardveren
-
Quent1n
senior tag
válasz JozsBiker #29676 üzenetére
Edigitalba ma vettem egy 50W805C-t 220-ért (plusz 2 év gar volt rá 16k) Szerintem nem volt rossz ár.
A TV amúgy adja eléggé bár az STB-t (T-Home) párszor restartolni kellett mire hajlandó volt a magenta képen túl mást is adni. Eddig tökély bár a képbeállításokkal még el kell játszani, ismerkedés van. Kár, hogy csak 4 év garit sikerült rá megcsípni de tekintve, hogy mindenhol jóval drágább, így nem panaszkodom. 3D-re kíváncsi leszek.
Egyedül azt sajnálom, hogy az optikain át hifire kilőtt hangot a TV távirányítójával nem lehet szabályozgatni de belefér
(#29677) cd930 MM weblapját el kell felejteni hacsak nincsenek akciók. Végigjártam a pesti boltjaikat 170 körül voltak a 43W756C-k emlékeim szerint. A webes készletük más mint a tényleges raktárkészlet. Én az Arenaban és az Árkádban találtam több darabot.
[ Szerkesztve ]
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
cd930
aktív tag
válasz SipiBcs #29673 üzenetére
Sziasztok!
Ezt az akciót hol látjátok? Szórólap? Mert a honlapon nem találom.
A sógoromnak keresek tévét és a tévés fórumban a 43W755C, 43W756C, 43W805C, 43W807C, 43W808C, 43W809C készülékeket ajánlják.
Melyik ezek közül az általatok is ajánlott típus?
Két dolog határol be:
- az egyik az ár, ahol 150ezer volt a terv, de 20-30 ezret még rászán a sógor, ha azt mondom neki, hogy tegye meg a saját érdekében
- a másik a készülék magasság, ami talppal együtt max. 62 centi lehet (emiatt kötött a 43"-os méret, mert úgy látom, hogy ezek még épp beférnek.A 43W808 típust látom a MM honlapján, 220e helyett 200ezerért. Vajon melyik árból fognak engedni 10%-ot?
20+ éve a Prohardveren
-
JozsBiker
aktív tag
válasz SipiBcs #29673 üzenetére
Odaver odaver, de azért nem kell félteni hogy csődbe megy.
A 43W808C most kb. 200kHUF, abból ha enged 10 % -ot éppen ott lesz, mint amennyiért 2 hete árulta. Vagy legalábbis a 43W807C annyi volt, gondolom hogy fekete káva v. ezüst káva nemigen játszik nagy szerepet az árban. -
T_Stark
őstag
Nekem is ez tűnik eddig a legjobbnak, így már egész szép folyamatos a kép szinte mindig, de még nincs meg az a zavaró szappanopera hatás. Akkor így marad.
(#29672) superg
Aha, akkor valószínűleg azért nem vettem észre semmi változást, mert Full HD film alatt állítgattam.
Majd kipróbálom a TV csatornáknál. -
SipiBcs
őstag
Holnap picit odaver a Sony a karácsonyi hangulatnak a MédiaMarktokban!
TV-nél az XD9xxx és XD8xxx sorozat kap 20 %, az XD7xxx 15, az FHD 10% kedvezményt. Az audió 15-20% mínuszban lesz! Boldog Karácsonyt Sony!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
T_Stark
őstag
válasz Jacktor #29656 üzenetére
W809C-n nekem is sok volt az 50, olyan gyenge kontrasztú lett tőle a kép.
Most épp így használom, de szinte mindig finomítok itt-ott rajta:Fényerő 35
Kontraszt max
Sötét részek fényerőszintje 42
Színtelítettség 55
Színhőmérséklet Profi 1
Motionflow egyéni, egyenletesség 3, tisztaság 1 (ezzel még kísérletezem)
Film üzemmód magas
Képélesség 40Minden egyéb ki
Amire még nem igazán jöttem rá mire jó, az a reality creation. Erre és a motionflow-ra van valakinek beállítás tippje?
-
Zoli83
tag
válasz SlágerTibo #29655 üzenetére
Hello!
Köszönöm! -
demmer123
őstag
válasz blakey #29667 üzenetére
Én mindent normál beállításon hagytam.Kivéve a MotionFlow illetve a Film üzemmódot kapcsoltam ki mert túl gyors volt a filmek.
Próbálgattam az itt ajánlottakat kikapcsolni pl a sötét részek fényereje,speciális kontraszt javítást kikapcsolni,de túl fakó lett a kép akkor.
Nekem így tökéletes.Előző tv-ém Samsung ue48h6400 volt és meglepően szebb ezen a képek.
-
blakey
titán
válasz Jacktor #29665 üzenetére
A beállítás összetett dolog , ha csak 1 opció eltér a beállítotthoz képest máris fals eredményt mutat, ezért ha valaki nem ért a kalibráláshoz akkor semmilyen szinten ne másolja le az adatokat, mert utána módosítani sem tudja, aki meg ért hozzá vagy netán épp azzal foglalkozik akkor ott megadatott a pontos beállítás lehetősége. Évek óta csak kalibrált kép előtt dolgozom így nekem egyszerűbb dolgom van, tudom milyennek kell lennie. Mindeki úgy használja ahogy neki tetszik, de az élethű képhez kalibráni kell, vannak színek amik csak kalibrálás után kelnek életre. Ha most megtaláltad a megfelelő beállítást akkor szürkeskálás illetve fényerő/kontraszt videóval ellenőrízd, hogy mindent úgy látsz ahogy kell, ha igen akkor oké.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Jacktor #29658 üzenetére
Igen, csak azok kalibráva vannak, tehát nagyon összefüggnek a dolgok.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
manu75
aktív tag
-
Tegla80
addikt
-
Jacktor
tag
válasz PrinceHerceg #29657 üzenetére
Érdekes módon mégis minden általam olvasott ajánlott setup-ban 50-en van hagyva... Tegnap újra kellett néznem a Planet Earth II-t emiatt, mert egész más képi hatást kaptam így
www.wotinfo.hu
-
-
Jacktor
tag
Húú gyerekek, napokig nem sikerült beállítanom a 755c-m képét olyanra, amilyet szerettem volna. Nálam is fakó és életlen volt a kép, illetve nekem túlvilágosított, ami bármennyit is játszottam a fényerő-kontraszt párossal, nem akart elmúlni.
Aztán végső elkeseredésemben hozzányúltam a "Sötét részek fényerőszintje" csúszkához (azt eddig soha nem bántottam mert minden ajánlott beállításban 50-en volt hagyva). Na szóval, ezt lehúztam 40-re, és csoda történt, gyönyörű lett a kép, legalábbis az én ízlésemnek. Akit esetleg érdekel (én az élénkre állítottam ezt be):
- Fényerő: 18
- Kontraszt: 90
- Színtelítettség: 62
- Szín hőmérséklet: Meleg (ha jól emlékszem, ha nem akkor Profi 1)
- Sötét részek fényerőszintje: 40
- Minden egyéb default/képjavítók kikapcsolvaÉg és föld lett komolyan mondom. Ez nyilván egyénfüggő, de akit a fakóság/életlenség hatása zavart eddig, az próbálj ki a fenti setup-ot, hátha segít.
[ Szerkesztve ]
www.wotinfo.hu
-
blakey
titán
válasz Kizzoltán #29650 üzenetére
Action menü és ott lemész a Hangszóró almenübe átváltasz Audiórendszerre, így passtrough módba kapcsol, a zv hangszóróján nem lesz hang.
-
Kizzoltán
újonc
Azt szeretném kérdezni, hogy az újonnan vásárolt Sony Bravia 3d-s tv-m miért csak sztereo jelet küld az erősítőmre, ha nem a belső médialejátszó programját használom. Egy Dune solo lite medialejátszót kötöttem rá...de a tv-re feltelepített Kodi program is csak sztereoban továbbít. Tudnátok segíteni??? az erősítőm : Denon .kz
-
miller79
tag
válasz headhunter #29643 üzenetére
Köszi!
-
Pokolika
tag
-
Tegla80
addikt
válasz manu75 #29640 üzenetére
Ez nehez lesz mert specko a kerdesed......
Lehet egy gyari beallitasok visszallitasa utan megjavulna,de ez nem biztos es eleg nagy macera egy belakott tv-n.(de megoldhato....)
Lehet az uccso fw frissitessel gond van e teren es lehet a kovinel megjavul......
Lehet meg mas is,de azt majd lehet mas irja ide,de lehet nem.Viszont nekem ennyi jutott eszembe.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
nismoka
addikt
válasz balinttomi18 #29638 üzenetére
Estleg sötét horror játékoknál,zavarhat. ;}
-
miller79
tag
Sziasztok! Van egy Sony kd-55s8505c tvm. A kérdésem az lenne, hogy ehhez van egy Sony tdg-bt500a vagy tdg-bt400a, de ezek horror áron vannak. Elméletileg itt olvastam régebben, hogy van a Samusngnak egy szemüvege, ami jó ehhez a tvhez is.... Ez melyik szemüveg? Előre is köszi a segítséget!
-
manu75
aktív tag
Kérnék egy kis segítséget, hozzáadtam korábban a tévéhez (W809) egy DS4 kontrollert, működött is tökéletesen a menüben és a játékokkal is. Most, hogy újra próbálnánk csatlakozni csak a tapipad két szélén lévő funkcióra reagál sem a kar sem a gombok nem működnek. Próbáltam kitörölni a listából és újra párosítani többször is, de ugyanaz az eredmény, a gombokra nem reagál. Ha a tévében a vezérlő kikapcsolására megyek akkor kikapcsol a kontroller szóval valamiféle kapcsolat van csak nem jól működik. Első alkalomra minden flottul ment. A kontroller jó konzollal hibátlanul működik. Valakinek lenne ötlete mi lehet a probléma?
-
krx21
nagyúr
válasz Bubukain #29612 üzenetére
Adnék egy tippet, hátha bejön... Tegyél ki a képernyőre valami keves világos tartalommal, egy amúgy fekete képet. Mondjuk egy fehér kört fekete háttérel. Végy egy puha, tiszta pamut törölközőt és körkörösen enyhén masszírozd a képernyőt... Közben figyeld, hogy változik a foltosodás. Ha szerencséd van jó lehet...
A mérnöki hátér koncepció az eljáráshoz a következő :
Ha valaha is fektetve szállították a készüléket, belenghet a "hasa" és a panel rétegek elmozdulhatnak egymáshoz képest...
Eljárás referencia: Nekem így sikerült eltüntetni, pont egy ilyen tv-ről, középen egy hatalmas foltot![ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
Ami azt illeti a fekete mélységétől én sem estem hanyatt a W809C-n.
Samsung F6500-ról váltottam, de azon is volt ilyen mély, ha nem jobban. -
nismoka
addikt
válasz balinttomi18 #29631 üzenetére
Nem, azt nem okoz. A kontraszt és a fekete szint gyengébb az IPS panel miatt, a látószög viszont nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli83
tag
válasz headhunter #29603 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást, viszont Ebből a külső merevlemezes topikból küldtek ide, hogy jobban járok ha itt érdeklődök, hogy mások, akiknek ilyen Sony KDL-50W809C tv-je van milyen külső merevlemezzel használják.
-
Tegla80
addikt
válasz Bubukain #29627 üzenetére
Tv-t nem tuneren fogadott jellel tesztelnek,ezert irtam azt amit....
Igaz az atlag ember azt nez rajta,de abbol kovetkeztetest levonni a keszulekkel kapcsolatban nem szabad. Meg kell taplalni normalis forrasbol normalis minosegu anyaggal es ha akkor latsz ilyeneket akkor meg mindig van,h beallitas is lehet es ha azt vegigjarva is xar,nah akkor mehet szervizbe.
Persze csak sztem es Te donthetsz maskepp is.balinttomi18
Asszem az altalad kinezett tv ips paneles es azert nem ajanlott annyira,de az elozo szerias x85c meg fellelheto igy azt mondanam inkabb. Abbol van a one topikban es a ps4 topikban is tobb pozitiv tapasztalat es mindenki elegedetten hasznalja.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
balinttomi18
csendes újonc
Legyetek kedvesek majd az én kérdésemre is ránézni bár ez az imént feldobott téma is érint,ha lecserélem a tévét..
-
Bubukain
senior tag
jó akkor megpróbálom máshonnan megközelíteni a hibát.
az nem lehet hogy a műholdvevőből hdmi-n bejövő képpel van csak a gond?
bár műholdvevőt is cseréltem nemrég, mindkettővel ilyen a kép.
hdmi kábel esetleg? csak hangosan gondolkozom.
hogy tudnám kiszürni hogy ez biztosan a tv hibája?
köszönök minden segítséget. -
Joshi
titán
válasz Bubukain #29617 üzenetére
Arra figyelj, hogy minden bemenetre külön kell beállítani a képet.
(#29619) Lauda pedig ez ilyen ahogy láthatod , nagyon sokan panaszkodtak már itt hasonlóra. Az más kérdés hogy kinek milyen mértékű ez a hiba. Minél nagyobb egy kijelző annál nagyobb az esély rá, hogy nem lesz teljesen homogén, ez konkrétan egy 65W8xx.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Bubukain #29614 üzenetére
Ez nem kéne, hogy ilyen legyen, azért megnyugtatlak, Enyém közelebb van a plazmához, mint ehhez. W75C.
Ez inkább egyedi hiba lehet.[ Szerkesztve ]
-
Bubukain
senior tag
több éves plazma tv használat után vettem egy sony 65w859c tv-t.
kb egy hónapja használom, de egy dolgot nem sikerült megszoknom, illetve beállítanom (már ha lehetséges)
nevezetesen ahol sötét kéne hogy legyen a kép ott nem homogén hanem foltos az egész, nagyon csúnya.
rakok fel egy képet hogy látható legyen miről beszélek.
csökkenthető ez a hatás valamilyen beállítással? nekem nem sikerült. -
balinttomi18
csendes újonc
Sziasztok!
Új vagyok még a fórumon. Tv csere előtt állok,kinéztem egy Sony-t,nevezetesen a KD-49XD8305B készülékről lenne szó.
Elvileg ez egy 4k-s HDR-s készülék,ami számomra fontos,mert ps4 pro-t használok. Viszont ami a konkrét kérdés lenne,olvastam hogy a képfrissítése 100hz, motionflow 800hz... nem tudom,hogy ez a 100hz elég-e a játékokhoz,nem lesz-e képtörés esetleg,vagy bármi hasonló. Vagy a motionflow pont erre van kitalálva és kezeli ezt?Válaszotokat köszönöm előre is,illetve ha valakinek van tapasztalata erről a példányról,azt szívesen olvasom.
-
Tegla80
addikt
válasz ati888 #29609 üzenetére
Ha hivatalos Sony viszonteladotol vetted(veszed ) a tv-t akkor igen.(mm,euronics,edigi,stb)
Akkor pl a kozpontiszalon vagy soncity-nel is tudsz pluszban venni hozza es igy 5evre bovitheto.
Linket csak ezt talaltam [link],de mind2 boltban vehetsz elvileg. Emilben kuldesz szamlat stb meg utalsz lovet es intezik/kuldik a kiterjesztest.
Forumban tobben vettek igy.
(csorogj oda valamelyiknek holnap es elmondjak mit kell bekuldened hozza es mennyi zseton)[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
válasz ati888 #29606 üzenetére
Ezt neked kell eldontened.
Van tobb verza:
-beered az alap 2evvel
- alap 2ev es megkotod a hivatalos Sony gari hosszabbitast a Sony-val a gari 1ő eve alatt(ezt tudod az mm-ben vasarolt tevere is)
-alap 2 ev es megkotod az mm-ben a kiterjesztet akarmit pluszban amit biztosito ad.(Nekem most jart le a 2ev garim.....En rabiztam az eletre es nem koltottem pluszban.)
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
ati888
senior tag
A W756 és a W805 (W809) között mi a különbség? Az MM-ben annyit mondtak, hogy csak a 3D, de azért rákérdezek.
Ati
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egy óra, két rendszer
- MSI notebookok
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest