-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Nincs jó beállítás. Stream minősége alapból rosszabb, mint egy FulHD TV adás, valamint sávszélesség kímélés miatt 50 helyett 25 képkockád van másodpercenként, tehát a mozgás sem az igazi TV adást legjobb minőségben TV előfizetéssel lehet még mindig nézni.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
-
Bogyi007
veterán
Samsung 2019-es felhozatal...
Iden úgy tűnik RU7-es sorozat lesz a korábbi MU6-os és a tavalyi NU7-es széria neve.Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Celtis
veterán
válasz steele80 #130007 üzenetére
Nem is értem ezt a képet. Ez egy állatorvosi ló? Erős bevilágítás több helyen. A képernyő egyik fele kék a másik fekete. A local dimming mintha inverzben működne, ott világos, ahol sötétnek kéne lennie és fordítva. Vagy ilyen volt a képtartalom?
Pixelhiba nincs esetleg?
-
steele80
senior tag
válasz Celtis #130014 üzenetére
Pixelhiba nincs és szabad szemmel ennyire nem durva a helyzet, de a felső részén a tévének 4 helyen látható bevilágítás nagyon zavaró szélesvásznú filmeknél. És a tévé pont filmnézésre lett véve. Amúgy a képe tökéletesen szuper jó és egyszer sem szaggatott vagy csúszott a kép, de ez a bevilágítás elszomorít.
-
JoeYi
őstag
válasz Bogyi007 #130013 üzenetére
sőt. Ez alapján elkezdték kivezetni a sima LED tévéket és a Q60R -rel leviszik a belépőszintre. Már ha csak a Q6 méreteit nézem.
Cserébe a Q7 és 8 is direkt ledes lesz.
Én amúgy azt tippelem, hogy a Q9-ben vagy idén, vagy jövőre megjelenik a microLED QLED hibryd. Micro LED lesz a fullarray háttérvilágítás (1920x1080 fényforrásszámmal), QLED meg a színek (4 vagy 8K-ban)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A többieknek ellentmondva, igen ez normális ennél a gagyi szintű típusnál, mert kb a sokadik vagy, aki emiatt panaszkodik.
Tv-t 7402 alatt, főleg aki erre háklis, az egyszerűen nem vesz, mert főleg erre a típusra kib...ttul igaz, hogy olcsó húsnak nagyon híg a leve. Vidd vissza, tegyél még hozzá pénzt és vegyél legalább azt, amit írtam.
De, kb a 8002-8052 alatt tévét sem szabadna piacra dobni ennek az elfuserált cégnek. -
-
Partizan182
senior tag
válasz Bogyi007 #130013 üzenetére
Érdekes irány, részben örömteli, részben csalóka:
- Hívjunk mindent Qlednek: biztos segíteni fog a QLED vs OLED eladási grafikonokon, kérdés, hogy nem hígítja-e fel a brandinget a már a középkategória alja is QLED lesz. Ezzel együtt egy jól implementált 43-mas valódi Qled (nagy színtér, 10 bit, 120 hz, min 600-700 nit) sokak számára hiánypótló.
- 8-as széria: RU800 vajon az NU8000 vagy az NU74xx továbbvitele lesz? Picit derivativ volt már tavaly is az NU8000 / Q6, idén méginkább az lehet
- Mindenképpen öröm, hogy a Samu nem röhögteti ki magát Edge led LCDk-kel a középkategória tetejétől kezdve, ez már 2017-ben kínos volt.
- Ultra Wide Viewing Angle: ha ez bejön (és nem pusztítja el a kontrasztot mint a Sony hasonló megoldása) az hatalmas lenne.
-
JoeYi
őstag
válasz Partizan182 #130022 üzenetére
tuti nem lesz 120Hz az alsó kategóriás QLED-ekben. Valamivel ki kell emelniük a nagyobbakat.
-
Gauguin
tag
55-ös méretben, vajon ez a Q80R verni fogja a jelenlegi Q9FN-t?
A leginkább keresett 55-ös méretben árban nyilván jelentősen felette lesz hosszú ideig, míg a 2018-as model kifutkossa magát egy lecsengő - tippre - 400-450k közötti áron.
-
Zigi
senior tag
válasz ΞΔGLΞ #130027 üzenetére
Pont úgy ahogy az elmúlt években........egyre 'jobb' tvket gyártanak....ja nem. Csinosítgathatjuk a szart, de attól még szar marad. Az oled és a micro led fejlesztése hozhat minőségi ugrást addig kár 5-600 e beletenni elavult technológiába. A Qled egy marketink bullshit amit addig tolnak amíg eszi a nép.
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
Valahogy úgy érzem, hogy minden tv szar. Egy sík crt-t cseréltem le egy cfl-es lapos tévére, amit most egy ledes háttérvilágításúra. Valahogy nekem mindig lett egy olyan érzésem, hogy szebb jobb lett a látvány, pedig nem öltem bele milliókat. Ehhez képest egy félmilliós tévét itt többen leszaroznak. Értem én hogy van pénz lóvéra, csak egy átlag felhasználónak aki vesz egy 55"-os tévét, lehet, hogy évekre megteszi százezerért is, azt itt úgy érzem le van oltva. Tegyél még hozzá..., azt a szart meg fost ne vedd meg..., meg ilyenek. Sokan kikapcsolódásra, filmet, adást nézni veszik. Nem tévés műszaki szakemberek, de azért nekik is jó egy meccset a haverokkal a kanapéról megnézni, közben sörözni. Nem kell azt 1,8 méterről nézni és nem kell hozzá két kilóért soundbar sem, két ezresért egy átalakító üvegről rca-ra és mehet a hifire, higgyétek el úgy is jó! És senki nem nézi, hogy gag, i műanyag az egy centis káva.
Ezt csak azért írtam le, mert úgy érzem itt túl van tolva ez a "mindenszamszungszar".[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
Hypper°
csendes tag
válasz KamuMazsola #130030 üzenetére
Egyetértek pedig műszaki fan vagyok de nem kell ezeket az eszközöket túl gondolni ezek csak tárgyak😉!
-
mpo
veterán
Itt-ott van egy kis ferdítés.
Csak 4K tartalomnál szokott előjönni a nézési távolság, meccsnézéskor soha.
A 60 és 120 Hz közötti különbséget és hátrányt meg le szokták írni, az IPS és VA is így van.
Minden ársávban van egy jobb, amivel kicsivel többe kerül, a különbséget is ki szokták emelni.Ha érted, akkor már elavult.
-
SidCorky
őstag
7022-m van, annál nem tapasztalok ilyet, kifejezetten szép feketéje van. Szerintem próbáld meg a szervizt, vagy ha netes rendelés és 14 napon belül van akkor vidd vissza és próbálj be egy másikat.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
kokokka
őstag
Igen, de abban igaza van, hogy amiket megnéztem a Q6 vásárlása előtt a Media-ban, annak a nagy részével ember nem rongálná a szemét azok közük, akik tényleg jobb/szebb/ uram bocsá' "hibátlanabb" képre vágynak. Pedig ott aztán volt TV mindenféle méretben és márkában! És itt a lényeg : nem csak SAMSUNG! És mondhat akárki akármit, nem véletlenül volt külön kiemelve egy közös rész a QLED-eknek és az OLED-eknek! Zongorázni lehetett a különbséget, ugyan is voltak ezek, meg volt a "szemét". És tudom, hogy lesznek akik ezen most megbotránkoznak, mert nem telik jobbra, drágábbra, vagy egyszerűen csak nem akarnak sokat áldozni rá, de bizony igaza van annak (pl. Eagle) aki azt mondja, hogy inkább tegyünk hozzá és akkor választhatunk akár jó TV-t is. Esküszöm, hogy például az LG-k (az összes ami ott volt kiállítva) az ipari hulladék kategóriába tartozott képileg, kivéve a standon lévő OLED-eket, mert azok azért na! Persze amiket leírtál azok igazak, én is csak a SAMSUNG "ellenesség" miatt írtam.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
Abban egyetértek, hogy nüansznyi különbségek vannak sokszor felnagyítva, hogy igazolják a sokszázezres árkülönbséget
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
JoeYi
őstag
válasz kokokka #130034 üzenetére
megvan az edge ledeknek is a létjogosultsága. Aki ilyet vesz és mondjuk boltban se volt előtte nézelődni, az boldog lesz vele. Ha nincs mihez viszonyítani, akkor a legolcsóbb Orion 55"-os a vilá legjobbjának tűnik.
Csak az ilyen technikai buzik mint mi, akik az ilyen fórumokba irogatnak/olvasnak (ez kb 100 darab ember lehet az összes fórumban együtt) élik meg úgy, hogy szar az alap felhős edge led egy OLED-hez képest. A maradék többi 5millió magyar teljesen boldog lesz az UE55NE7000-esével.
Anno hónapokig töprengtem mire megvettem az UE46ES6100-at. Aztán hány 3D filmet néztem meg 5-6? Beleértve a techdemókat. Hány fullhd filmet néztem meg rajta? Max 10. Ebből egy volt 24p. Egyszerűen leszarom a minőség buzulást, a sztory érdekel a filmekben. Még a 720p-vel se bajlódok az a fontos, hogy ogyorsan lejöjjön, ergó kicsi legyen. Pl a Venom ami ncoreon most az első. Felbontás: 720x300. És engem nem érdekel. Meg azt a 200e másik embert se aki leszedte.
Szóval az én szememben a 4K is csak egy olyan hülyeség, mint a 3D, meg az ívelt kijelző. FullHD pont elég. A kontrasztnak meg a színeknek viszont van létjogosultsága sztem és ezért éri meg az oled meg a qled
-
PuMbA
titán
válasz JoeYi #130036 üzenetére
"Még a 720p-vel se bajlódok az a fontos, hogy ogyorsan lejöjjön, ergó kicsi legyen."
6 GB letöltése 15 perc egy nem gyors nettel Azért sok bajlódás nincs vele. Ha kicsit előre tudod, hogy mit akarsz nézni, akkor eddig se volt gondod, addig megcsinálod a házi munkákat.
Másrészt, akkor egy streaming szolgáltatásra már érdemesebb előfizetni, mert FullHD-ban nézel akármit és 1 mp-ed nem veszik el, mert amint kitaláltad, hogy nézni akaro, már nézheted is.
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz JoeYi #130036 üzenetére
Hogy csináltad hogy csak egy volt 24p? Mèg az említett sd 720x300 venom is 24p meg úgy minden ami DVD/BR lemezről készül.
Vagy csak telefonnal felvett videókat nèztèl?Azzal teljesen egyet értek hogy itt el vagyunk szállva, de aki ide jön jó eséllyel pont ezért jön ide.
Mert közvetlen a családom nagy része is olyan, hogy vett valamilyen TV-t randomra.
Sogoroméknak sem jutott eszébe egyáltalán tanácsot kérni se, felesége ment telefont cserélni és vett egy tv-t is a telekomnál pár éve, totál alap 50-es Smart Samsung, és én mondom irigylésre méltó, milyen boldogan tudják használni, mert nem értenek hozza nem tudják mit kell nézni ami esetleg hiba lehet. Nekem persze nem felelne meg..
Kollegám is miattam vett 140k alap helyett 300- ért q6-ot pár hónapja, mert napról napra tanult, hogy ki miért sz@r, és most benne is ott a kettős érzés hogy jó hogy ilyen jó tv-t vett mert élvezi, de ha nem tudott volna minderről, akkor valószínű olyan boldog lenne mint a testvére meg a bartátjáék, ugyancsak full legbelépőbb nu7000-ekkel, így viszont elmegy hozzájuk és másnap nekem ecseteli mennyivel rosszabbak azok mint az övék, persze ezt nekik nem mondja/mondhatja szent a béke alapon.
Szóval ez is valahol a boldogok a tudatlanok kategória, viszont ide jellemzően tech buzik járnak és nem tudatlanok, mert azok nem tudják azt se mi az a PH -
JoeYi
őstag
válasz PuMbA #130037 üzenetére
értem az érvelésed és tetszik. Viszont én magamon keresztül akartam egy példát mutatni milyen hülyén tudnak gondolkodni az emberek Hogy tetézzem: ott a TV, de sokszor a laptopomon nézem meg a mondjuk legújabb Vikings epizódot. Így a hasamon tartva a 46-os tévéhez képest olyan mintha 80" lenne És bakker még ilyen közelről se érzem soha, hogy ájj, hát ez a kép olyan pixeles!
-
JoeYi
őstag
válasz Fr3eWar #130038 üzenetére
ahh igen a 24p leírásán vacilláltam... Szóval arra akartam utalni, hogy 100Hz (120?) panelre is gyanítom, hogy semmi szükségem nincs. Vagyis soha nem venném észre, hogy nem lenne az, ha nincs mellette egy jobb TV. Ez a kadenciahelyes téma amit a korábbi kommentedben gyönyörűen leírtál.
Egy szó mint száz, ahogy te is mondtad, boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. A Ford Fusionöm egy frankó kocsi, de amikor Tesla Model X-ről nézek videót akkor egy fostalicskának érzem. Egy Trabi 601-hez képest meg űrrakéta. A poén, hogy mind3 ugyanazt tudja, elvisz Aból Bbe, és 10ből 8nak ez a lényeg
-
JoeYi
őstag
válasz JoeYi #130042 üzenetére
konkrétan 2 évig vacilláltam a TVken és megírtam ezt a 2 cikket, mire dönteni tudtam
[link]sok buzulás a sammiért. Bár így utóla is jó vételnek érzem. Ami nagyon izgatja a fantáziám, hogy egy UE55ES8090 vs UE55NU8000-ből ki jönne ki győztesen. Valamiért azt érzem a felbontst leszámítva a régi vas lenne a szebb képű. Emlékszem annak is pont olyan lenyűgöző volt a képe MM-ben mint most egy QLEDnek
Sztem Samu direkt butította a LED LCD vonalat, hogy jobbnak tűnjön a qled
-
BenFe
tag
Sziasztok! Valaki megnézné nekem hogy a q6-osában van ez ci+ kártya fogkalat vagy csak ci van?!
Nagyon köszönöm! -
lowphas
tag
válasz kokokka #130034 üzenetére
"LG ipari hulladék" - én is így érzem, hogy az LG portfóliójában valamiért érthetetlen nagy a mesterséges szakadék az oled és a nem oledek között. (árban egyébként kevésbé, mint minőségben, ott óriási) Pedig ott is van fald tv, meg a nanocell akármi is egyfajta válasz a quantum dot technológiára. (Sonynak is van "qled" tvje, csak másképp trademarkolta)
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #130048 üzenetére
Amit hirdet az nem új, hanem újszerű, vagyis használt, vagy újracsomagolt, sérült ilyesmi....
1 év garanciával, ez outlet hirdetés lesz. Ráadásul ez az edge ledes verzió, aminek egyetlen előnye van, hogy tudja a DTS-t. Jó fogásról tévét venni, ezt komolyan gondoltad? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Miért lenne túltolva? Ha egy adott típus szar, akkor szar. Én elhiszem, hogy sokan nem is látják a hibákat ezeknél a belépőszintű hulladékoknál, viszont ez nem őket jellemzi, de pontosan nekik készülnek ezek a tévék.
Ilyenek, pl a szüleim is egy hányadék képű philips 65-ös dögöt bámulnak, letojják. És ebből jó sok van, akiket ez nem érdekel, sőt a legfaszábbbak a gyártóknak ezek vásárlók, aki nem is látják a valós hibákat. Ugyanis a későbbiekben nem fognak reklamálni semmiért.
De akinek azonnal feltűnik, hogy a lecserélt tévéje mérföldekkel szebb volt, az új meg bevilágít, vagy szürkésebb, jobban fakul etc..., ráadásul lóvéban is tud többet áldozni rá, azoknak muszáj vétel előtt pontosan az ilyen fórumokat olvasni, különben csinál magának egy elállási hercehurcát, ami elkerülhető lett volna, ha nem az árukereső istenbarmait olvassa az értékelésnél, akiből 9.5 seggfej a 10-ből valótlan és elfogult értékelést ír. Ha meg jön az a "fél emberke" és szerényen megjegyzi, hogy az adott típus egy hulladék, akkor leszavazzák a csába. De az is benne van a pakliban, hogy csak spórolni akar és még értékelést sem olvas, csak azt látja, hogy olcsóbb.
Nem lehet olcsón jó tévét venni, a samsung sem hülye, sőt semelyik gyártó nem az, ha kell az egyre jobb képminőség, akkor ki kell nekik köhögni és ez mindig így volt és így is lesz.Nyilván mindenkinél megvan, hogy mi a kerete, ha valakinek sajnos csak belépőszintre telik ebben az elfuserált országban, mert ez jellemző inkább, az örül, hogy vehet egy tévét a szét melózott napok után, mikor egyik napról a másikra él, addig a samsung és a többi is tömegével fogja gyártani az olyan tévéket, amik egyszerűen nem lehetnének piacon nemhogy 2019-ben, de már egy H6400 (2014-2015!) korszakban is égés lett volna ilyet árulni.
Mindent egybevetve és a félreértések elkerülése végett, ha szarozva van az adott típus az nem a leendő tulaját jellemzi, bármennyire is magára veszi, hanem azoknak szól, akiket fentebb említettem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest