- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- YouTube
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #26042 üzenetére
Megvan a megoldás a kínlódásra, már ha valakit érdekel
Miután a porszívó motort is kicseréltük, jött a cellák külön töltés, merítés, balanszer teszt, minden jó volt. Aztán feltűnt, hogy az aksi egyik vezetékén lévő saru, ami a 4 eres csatlakozóba megy, el van színeződve.
Nem kicsit van megégve. Valamiért erőlködött és ettől olyan mértékű áramot húzhatott ki az aksiból, amit a vezeték nem bírt. Sarut kicserélve már minden jó. 80 perc nedves takarítás után még 62% áram maradt az aksiban. -
dethroner
veterán
válasz
tranceplanet #26262 üzenetére
Szia!
A cellák már újak, azokat nem kell már cserélgetni. És van rá emberem aki megoldja amire van lehetőség, ezért postázgatni nem érdemesMár csak meg kéne tudni Xiaomi 1C aksiban milyen BMS van. De szétkapjuk és megnézzük.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van valakinek a fiók mélyén rossz, hibás, rossz aksi Mi Robot Vacuum Mop 1C-hez? -
dethroner
veterán
válasz
dethroner #26024 üzenetére
Újra nálam a porszívó. Próbálkoztam legalább a silent módban járatni, térképezze fel az egész lakást, hogy utána már ha másképp nem is megy, de legalább helyiségenként egyesével tudjak takarítani, ha már másképp nem megy. Fura volt, mert a takarítás első felében nagyjából 7 perc alatt fogyott az aksiból 30%. Majd megemberelte magát és a maradékkal végigment, 65 percet dolgozott, kész a térkép.
16%-ra merülve ment vissza a töltőre, ahol 1 perc múlva már 44%-os töltöttséget mutatott. Ráküldtem a konyhára strong fokozaton és 1 perc múlva 15%-ra merülve visszaosont a töltőre, ahol egyből 34%-nak látta a töltöttséget.
Ma 100%-ról indulva strong fokozaton ment 7 percet egy szobában, 57%-ra, bemondta hogy végzett és tölteni indul, de lehalt. Hosszan nyomva a bekapcsoló gombot feléledt és valami Obstacle sensor error üzenetet dobott a Mi home. Persze nem volt koszos, de letörölgettem a szenzorokat. Kézzel visszaraktam a töltőre, és az 57%-ból egyből 84% lett.
Ismerős aki kitakarította azt mondta vizet szívhatott valamikor a motor, mert sáros volt, és rohadt sok por és mocsok volt a motor után, vagyis átment a portartály szűrőn és a motoron is. Azt mondta érzésre nehezebben jár mint a saját porszívójában a motor, azt gondolja a szoruló motor miatt fogyaszt többet. De én azt gondolom ha szorulna akkor hangosabb is lenne, másrészt a rapszodikusan jelzett aksinak nem hiszem hogy köze van a motor szoruláshoz, az hogy takarítás után 1 perccel nagyságrendekkel többet mutat az aksiban mint előtte, az nem hiszem hogy motor gond. Én valami olyan sejtek, hogy rosszul érzékeli az aksi szintet, valami helytelen információt küld az appra és a robotra is.
De vajon mi lehet a gond, ha nem aksi? -
dethroner
veterán
válasz
dethroner #26006 üzenetére
Van némi friss infó a porszívómról. Ugye nálam maxra feltöltve 55 percet ment standard fokozaton, majd 15%-ra merülve tölteni ment. Ismerősek szintén Mijia 1C porszívója van, berakta az övébe az én aksimat, nála 44 perc alatt végzett a takarítással strong fokozaton, és 70% benne maradt az aksiban. Egyelőre úgy néz ki, a gépemben van valami gebasz, megpróbálunk utánajárni mi lehet. Van ötletetek, járt már hasonlóan valaki?
-
dethroner
veterán
válasz
atos30 #26007 üzenetére
Most csatoltam a porszívót egy másik MI fiókhoz. Itt már nem mutatta a korábbi elnevezését a szobáknak, ez eddig jó. Majd folytatom holnap a próbálkozást, resetelem, törlöm és újra telepítem. De még egy kérdés. Flolevac apphoz próbálom csatolni, megadom a Mi fiókhoz tartozó emailt és jelszót, de azt dobja hogy nem tartozik a fiókhoz porszívó. Na ez mi a fene? Lehet a szervert jól megadni? Mert Magyar szerver nincs, Európát és Kínát próbáltam, azoknál nem talált.
-
dethroner
veterán
Mintha egyre jobb lenne az akksi. Nem adtam fel, 100%-ra feltöltve ismét ráküldtem, csináljon új térképet. Most 55 percet ment, mielőtt elment tölteni, és már csak nagyon kevés volt vissza a takarításból. Lehet hogy ezek a hülye cellák nem azonnal működnek tökéletesen, kell nekik pár töltés mielőtt maximum teljesítményre képesek?
-
dethroner
veterán
válasz
atos30 #26000 üzenetére
Mivel 3 rövid próba során nem akadt el, nem került offline-ba, ráküldtem a lakásra. Kb fél órát bírt egy menetben, aztán ment tölteni. Töltés után a hülyéje beragadt a kanapé mögé, ott szerencsétlenkedett, nem voltam bent, nem vettem észre. De egyből utána ment is tölteni vissza, tehát az akksival nincs rendben valami, vagy az azt kezelő/érzékelő résszel. De legalább már nem hal le takarítás közben.
-
dethroner
veterán
válasz
farkas26 #25997 üzenetére
Igaz hogy nem vagyok szakértő, de szerintem az app csak azokat az adatokat jeleníti meg, amiket a robot továbbít neki. Ha az appban elindítanám a porszívózást, majd kikapcsolom a telefonon a wifit és a mobilnetet is, vagyis nem kap az app semmi adatot, a porszívónak szerintem tökéletesen tennie kéne a dolgát, hiszen a térkép adatok a saját memóriájában kell hogy legyen. Vagy ha térképkészítés után törlöm az appot, a porszívó az addigi adatai alapján működőképes kell hogy legyen a robot gombjaira, ott a takarítás megkezdése, és a home gomb elegendő arra, hogy az alap takarítást megcsinálja minden app és telefon nélkül. Legalábbis én ezt gondolnám. Az akku gond, hát nem tudom. Nem lehet hogy a porszívó érzékelője működik hibásan, és ez továbbít hibás adatokat az appra és hibás érzékelő miatt áll meg, vagy indul vissza tölteni túl korán?
Ma reggel újra teszteltem a kis szobában.
Első kör, 100% aksiról indul, 6 négyzetmétert takarít, 7 perc idő, lemerül 71%-ra, kész.
Második kör, hagyom feltöltődni 75%-ra, terület és idő mint az előbb, ismét 71%-ra merül. Vagyis egyszer 29, máskor 4 százalék ugyanannyi működés.
Harmadik kör, 71%-ról indul és 52%-ra merül. Legalább még nem állt le, nem került offline-ba, stb. De akkor is nagyon durva az első és a harmadik kör merülése. Standard fokozaton megy: Az első évben még kitakarított az egész lakást minden reggel, ment majdnem 1 órát, és maradt az aksiban kb 25-30% a gyári aksival, ami elvileg kisebb kapacitású volt. Ha most ezzel a nagyobbal elengedném, a felét se tudná megcsinálni. -
dethroner
veterán
válasz
farkas26 #25997 üzenetére
App gyorsítót is töröltem és magát az appot is újraraktam már. Ami a fura, hogy mindezek után is megmaradtak dolgok, az új telepítés után amikor el kell nevezni a porszívó lakhelyét, azok a szoba nevek jöttek fel választási lehetőségként, amiket korábban megadtam. Mintha nem lett volna teljes törlés, pedig de.
Mi a helyzet ezzel a FloleVac alkalmazással, jól használható? Magyar nyelvet be lehet szerezni? Mert kértem már hozzáférést a google drive-on, de még nem kaptam választ. -
dethroner
veterán
válasz
farkas26 #25995 üzenetére
Most egy kis szobára korlátozom a porszívót. Térképet megrajzolja, első takarítás oké. Második körben megáll, offline az alkalmazás szerint, semmire nem reagál az alkalmazásban. Ha a gépen a home gombot nyomva tartom feléled, megcsinálja a takarítást, de az alkalmazás továbbra se látja. Csak akkor ha törlöm az eszközök közül és újra hozzáadom.
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #25975 üzenetére
Kész az aksi csere, jönnek a fejlemények. Kb 50%-on volt az aksi amikor bekapcsoltam, nézzük meg hogy működik. Első indítás után fura mód, nagyon gyorsan merül, ennyire még sose láttam merülni, alig tudott 1 kis konyhát kitakarítani, ment is tölteni. Második indítás fullra feltöltve ment kb 20 percet, majd offline-ba került. Ilyen nem csinált még sosem emlékeim szerint. Alkalmazás szerint utolsó pillanatban kb 40% volt az aksiban, nagyon fura. Felrakom a töltőre, egyből jelzi hogy kilencven valahány százalék van még benne. Új start, kitakarítja szinte az egész lakást, és 49 % marad az aksiban. Ismerős javasolja reseteljem, töröljem az appból is és induljon tiszta lappal. Ma megtettem, 98%-ról indul az aksi, térkép készítés indul, nagyjából 20 perc után el kell pakolnom az útjából, pasuse, majd utána már nem reagál semmire. Újra töltőre rakom, 90% fölötti töltöttséget mutat, ismét elkezdem a térkép készítést, megy szépen folyamatosan, a töltöttség pedig elég rapszodikusan néz ki, néha másodpercenként merül 1%-ot, majd ez megáll és látszólagos merülés nélkül megy hosszú percekig. Már kezd a takarítás végéhez közeledni, de nem bírja az aksi, 15%-ra merül, mondja hogy elindul a dokkra, de nem tudja befejezni a mondatot, elnémul, nem reagál semmire. Kézzel rárakom a töltőre, erre mutatja az alkalmazás hogy az aksi 66%-on van.
Várom a tippeket, szerintetek mi a gond, mit kell kezdeni vele? Kuka?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van egy Mop 1C masinám. Kb 2, 5 éves, és múlt héten takarítás közben leállt és se kép, se hang. Visszaraktam a dokkra, de nem ment bele áram, 1-2% körül mozgott órákon át. Ismerős szétkapta, aksi döglött meg. Ma kerültek bele ipari cellák. Most tök jó újra. De elgondolkodtam, hogy normális-e, hogy 2,5 év alatt megkotlik a lítiumion aksi. Vajon nem árt-e neki, hogy a dokkon folyamatosan töltögeti magát? Vajon hasznos volna-e, ha egy okoskonnektorba csatlakozna, ami kikapcsolna ha feltöltött 100%-ra? Mit gondoltok ezekről? -
dethroner
veterán
válasz
2thletme2day #22867 üzenetére
Egyszer mintha olvastam volna valami olyat, hogy az erős napfénytől zavarodott meg valaki porszívója.
-
dethroner
veterán
válasz
alexandrosz #22826 üzenetére
De beüzemeltem. De feleslegesen szívtam fél órát, amíg próbáltam a home alkalmazásban megkeresni, mert kínai régióra állítva nem találta. Korábban pedig kínaira kellett rakni, úgy emlékszem, különben nem működött. Aztán átraktam magyarra, és egyből ott volt
-
dethroner
veterán
válasz
alexandrosz #22823 üzenetére
Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro-ot vett a szomszédom, holnap megyek és segítek a beüzemelésben. Megbízható, jófajta készülék ez? Van amire figyelni kell?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Szomszédom megkért hogy segítsek neki megtalálni az első robotját.
Csak magyar beszerzés, magyar garival jöhet szóba. Háziállat nincs, nagyrészt kő és laminált padló, egy dolgozószobában van rövid szőrű szőnyeg. Ház egyszintes, küszöb nincs, csak ezek a pár mm-es padlóváltók. Nedves feltörlés legyen, és legyen megbízható, hiszen 60 fölötti nő, legyen minél kevesebb buktató a masinával. Kb 150 ezerig gondolta a vételárat.
Miket lenne érdemes megnézni, MM, Euronics, hasonló boltokban? -
dethroner
veterán
Van nekem egy Mi Robot Vacuum Mop gépem, ami kínai szerverre volt állítva, jött is rá az idők folyamán kb 3-4 frissítés, az alkalmazás szerint pár napja jött az utolsó. De nem vagyok mostanában megelégedve a porszívó mozgásával, néha idétlen módon több alkalommal is visszamegy ugyanarra a fél négyzetméterre, több helyen egyszerűen képtelen megtanulni a falak helyét, folyton át akar menni rajta. Korábban ilyen gondja nem volt, gondoltam vagy visszaraknék korábbi fw-ket próbálgatva hogy melyik felel meg jobban, vagy átrakom a szervert kínairól valami más, európai országra, hátha esetleg ott másféle fw jön rá.
Két kérdésem van hozzátok. Aki ilyen porszívót használ, az tapasztalt-e hasonló gondokat az utóbbi fw-k óta, és hogy hozhat-e más fw-t egy másik szerverre állított Mi home app?
Ja, és még egy: korábbi fw-t hol lehet találni és manuálisan fel lehet tenni korábbit? -
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz
Alvin76 #22684 üzenetére
Nekünk is olyan székünk van, borzasztó mit művel vele a robot. Rámászik és ott döglik meg. Nálunk minden hétköznap reggel 9-kor megy egy kört. Első időszakban azt csináltuk, hogy reggelente a székeket előrebillentettük, nekitámasztva az asztalnak. Így a robot kicsit be tudott menni a lábak alá és nem akadt el benne. De ez se mindig jó, néha addig lökdöste, hogy magára borította. Meg az is előfordult hogy a reggeli kapkodásban elfelejtettük a székeket döntögetni, és jött az agyhalál.
Manapság már inkább virtuális falat teszek le a székek mögé, ez jól bevált, nem történt még ilyenből baleset -
dethroner
veterán
válasz
bandigno #22670 üzenetére
Igen, párhuzamosan, viszont adtál egy ötlete. Amíg a nappaliban volt, addig teljes a hátsó rész teljes felületével nekifeküdt a falnak, stabilabb volt. Pár hete viszont átköltözött az egyik szobába, ott csak a lamináltlap szegélynek fekszik neki, ott könnyebben elmozdul. És a hibák is azóta jönnek elő. Akkor az lesz, kétoldalas ragasztóval az alját fixálom és újra térképezek.
Köszi az ötletet -
dethroner
veterán
válasz
reflxx #22655 üzenetére
Nekem másfél éves xiaomi vacuum mop van, hasonló problémával. Minden jó volt pár héttel ezelőttig, amikor elkezdett a hálószobában elakadni a padló szegélyben. Folyamatosan nyomja fel a jobb oldalát, amikor a takarítás vége felé a sarkokat, széleket takarítja, és minden alkalommal elakad. De közel másfél évig egyszer se, csak pár hete kezdte. Kiabál hogy elakadt az oldalkefe, mert annyira bújik bele a falba, hogy nem tudja pörgetni. Aztán megnyomom hogy folytassa és megy tovább. Ez egy takarítás alatt 1-2, ritkán 3 alkalommal fordul elő. Néha ilyenkor meghülyül és hiába rajzolt térképet, hiába tudja mi hol van, az elakadástól kezdve csak keres, kutat, alig találja meg magát. De csak abban az egy szobában, csak az egyik falnál. Máshol nem. És persze olyan is van, hogy kimegy a térképről és akkor megint nem tudja merre van előre, megy neki mindennek, nem tudja hol merre menjen. Dobok fel képet az alkalmazásról.
Több is van ilyen, de a lényeg látszik. Mintha félrecsúsza benne valami pozíciót érzékelő szenzor. Máskor meg tök normálisan megcsinálja, nem tudom mi váltja ki ezt belőle. Persze reseteltem, újratérképeztem, hiába.
Van használható ötlete valakinek? -
dethroner
veterán
Hali!
[link] Ettől az eladótól vettem pár kiegészítőt. Rendelt már tőle valaki, van róla tapasztalat? -
dethroner
veterán
Az összefoglalóban lévő link már nem él, ezért szeretném megkérdezni, tudtok javasolni hol lehet a legjobb áron mop 1c porszívóhoz tartozékokat rendelni? thx
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
A Mijia 1C az ugyanaz mint más néven a Vacuum Mop Essential?
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Black & Decker töltőt keresek
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest