Hirdetés
- Felléphet az amerikai tech óriások ellen Németország az újabb vámok miatt
- Sok pénztől esik el az OpenAI, ha nem lesz profitorientált cég
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- Henna Virkkunen szerint minden tech cégnek tisztelnie kell az EU-s törvényeket
- Nincs elég NVIDIA AI-chip Kínában
-
IT café
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
vmarci21
tag
válasz
zerodot #30412 üzenetére
Ja, hogy a régi változatot miért nem tették elérhetővé?
Erre könnyű logikus választ találni: egy kivezetés alatt álló alkalmazást viszonylag ritkán szoktak új piacokon elérhetővé tenni... (más kérdés, hogy milyen gyors lesz ez a kivezetés (USA-n kívűl mikor kezdik el lecserélni a régi appot az újjal). És ha ez megvan, akkor valószínűleg onnan számítva még kell egy kis várakozás, hogy Magyarországra is bejöjjön a Google Pay. Gondolom csak évek, évtizedek kérdése a dolog)
-
vmarci21
tag
válasz
zerodot #30406 üzenetére
Meg december óta még "néhány apróságot" is csinálhatsz benne, ha támogatott országban laksz..
-
vmarci21
tag
válasz
kazsmerlaca #30261 üzenetére
-
vmarci21
tag
válasz
Donki Hóte #29847 üzenetére
-
vmarci21
tag
válasz
emeritus #29508 üzenetére
7071771xx és 7071777xx telefonszámokról csak olyan kódok jönnek, mint Google, PayPal, Wise, Twitch, MailChimp, Twitter, stb...
Revolutot egy ideje nem kaptam, így azt nem tudom megnézni..Úgy hogy valószínűleg nem zaklató telefonszám ez, hanem valószínűleg a 7071771xx és 7071777xx számok egy SMS küldő szolgáltatáshoz tartoznak, amit nagyon sokan használhatnak. Pl. akár a Revolut is.
-
vmarci21
tag
"Körbeért" minket a Revolut Bank: weboldal szerint Szlovéniában, Szlovákiában, Horvátországban és Romániában is elérhető már a szolgáltatás..
[kép] -
vmarci21
tag
-
vmarci21
tag
válasz
Mr.Skynet #28202 üzenetére
olyan szinten automata, hogy el se olvassák amit írok
Így működik minden oldalon (ahol be van állítva) az automatikus Facebook válasz, egész egyszerűen miután megkaptad az automata választ, utána el kell újra küldeni az üzenetet, és akkor már nem fog automatikus választ küldeni, és fog válaszolni a Revolut support.
Nem is értem, hogy történhet ilyen egyáltalán, hogy nincs egy hivatalos bárki számára elérhető helpdesk
van ilyen: feedback@revolut.com
-
vmarci21
tag
Ma másnak is kért a Revolut app Androidon NFC hozzáférést?
Van valami új funkció, ami miatt ez indokolt lehet? -
vmarci21
tag
válasz
Somatom #28165 üzenetére
De Curve-t használtál, így Revolut szempontjából mind egy kereskedőtől (Curve) érkezett..
Nem lehet, hogy a Curve módosított a működésén, és új tranzakciók indítása helyett egy ideig a régi összegét módosítja a háttérben? Mert ez lenne a leglogikusabb megoldás, hogy Revolut miért egy tranzakciónak látja az egymás utáni Curve vásárlásokat.
-
vmarci21
tag
válasz
adriankoooo #28037 üzenetére
Én még nem.
De ez az a levél, amit 2018 óra várunk, mióta van a Revolutnak banki licence.. - 2020 elején kezdték el az "átállást" a Litván ügyfelekkel, akkori cikk, ami kicsit bemutatja a dolog működését is: [link] -
vmarci21
tag
-
vmarci21
tag
válasz
Krethx #27445 üzenetére
A forint egyenlegemnél nálam is van az ikon mellett szöveges doboz is, hogy "A pénzedet globális bankok kezelik és védik.", amire kattintva szintén feljön a Revolut Bank UAB-os ablak, de ez úgy tűnik, csak bug a szoftverben, ügyfélszolgálat szerint sincs semmi közöm jelenleg a Revolut Bank UAB-hoz, illetve ez olyan szintű váltás lenne, amit nem tudnának felmondási idő hagyása nélkül megtenni, mint ahogy Revolut Ltd -> Revolut Payment UAB váltásnál is egy hónappal hamarabb kiment a tájékoztató email a szolgáltatási felétetlek módosulásáról, így ha automatikusan áttettek volna a a Revolut Bank UAB-hoz, akkor is meg kellett volna tenniük ugyan így a tájékoztatást.
De Litvánoknál és Lengyeleknél senkit nem tettek át így, automatikus módon, hanem úgy ment a dolog, hogy "váltás Revolut Bankra" gomb jelent meg a főképernyőn, és el kellett fogadni a Revolut Bank-ra vonatkozó szerződés-kiegészítést.Bárhogyis nézem, Magyarországon sem az alap szerződés nem módosult, sem a szerződés-kiegészítést nem dobta fel elfogadásra, így lehetetlen, hogy a Revolut Bank UAB kezelje a pénzt.
-
vmarci21
tag
válasz
vmarci21 #27409 üzenetére
Reddit alapján azoknak a Litván és Lengyel felhasználók, akik elfogadták a Revolut Bank UAB-hoz való csatlakozást, azoknál megjelent a Revolut Bank UAB név is az alkalmazás beállítások oldalán. Főoldalon profilképet választva, majd az egész aljára görgetve elméletileg ott kell legyen a Revolut Bank UAB név is, ha Revolut Bank UAB kezeli a pénzedet..
Viszont nekem itt csak Revolut Payment UAB látszik, így ez a számla mellett megjelenő pajzs ikon csak egy alkalmazás-bugnak tűnik.. -
vmarci21
tag
válasz
Krethx #27400 üzenetére
Ez fura, nekem is írja, de semmi más utalás nincs rá sehol. Revolut Magyarországra vonatkozó részéről teljesen hiányoznak a Revolut Bank UAB-os dolgok, Litvánokra vonatkozó résznél meg ezt írja a súgó:
Joining the bank is completely optional, you don’t have to do it. If you are not looking for any change and you like your Revolut account just the way it is you can stay a customer of Revolut Payments UAB and your account will continue to work as usual.
If you are eligible to join the Revolut Bank UAB, you will see a banner in your Revolut app home screen which says "Switch to Revolut Bank". To join the Bank, simply click on that banner and follow the instructions on screen.Én ilyen feliratot nem láttam, és biztosan nem is választottam ki..
Most akkor az alkalmazás bugos, vagy a weboldalt felejtették el frissíteni? -
vmarci21
tag
válasz
Somatom #27005 üzenetére
Akkor még javaslom a 3. pontot is:
A Bank – a törvény előírásainak megfelelően – köteles az ügyfeleivel fennálló üzleti kapcsolatot folyamatosan figyelemmel kísérni, melynek végrehajtásában az ügyfelek kötelesek együttműködni adat- és információszolgáltatással, illetve a Bank által kért dokumentumok bemutatásával.Pont ugyanaz, mint Revolut esetében, hogy kötelesek figyelemmel kísérni a pénzmozgásokat, és lehet hogy erről majd papírokat is kérnek..
-
vmarci21
tag
válasz
szabi__memo #26998 üzenetére
-
vmarci21
tag
Azért nem válhat gyorsan köddé, mivel e-pénz kibocsátók, ezért kénytelenek az ügyfelek pénzét biztosított, alacsony kockázatú helyeken tárolni, és azt nem használhatják fel semmi másra - így ha a Revolut csődbe megy, akkor is ott lesz a pénzed valamelyik bank számláján, vagy egy alacsony kockázatú befektetésben.. - mondjuk gyakorlatban én inkább nem lennék rá kíváncsi, hogy mennyi munka és idő lenne ezt visszaszerezni, úgy hogy inkább ne menjen csődbe a Revolut...
-
vmarci21
tag
ez nem igaz: Revolut Payments UAB != Revolut Bank UAB
Egyedül Litvánok tudják aktívázni, hogy a Revolut Bank kezelje a pénzüket*, a dolgok egy kis "megkavarásával": [link] (azóta elméletileg minden Litván felhasználónak elérhető a dolog, nem csak néhány "kiválasztottnak".)A legfrissebb, talán ősz eleji hír ezzel kapcsolatban az, hogy év végéig egész Európában be akarják vezetni a kölcsön-felvételi lehetőséget, amit meg a Revolut Bank UAB nyújtana, így talán (tehát ezt egyáltalán nem jelentették be, még csak nem is utaltak rá) az alap e-pénz -> betéti számla váltási lehetőség is elérhető lesz nekünk is. Vagy nem, végülis kölcsönt e nélkül is adhatnak. Majd kiderül.
*Leszámítva az USA-t, mert itt is betétbiztosított bankszámla van minden felhasználó pénze mögött, de azt meg a Metropolitan Commercial Bank kezeli.
-
vmarci21
tag
válasz
zsamiatt #25855 üzenetére
A MasterCard és Visa részletfizetés funkcióit: a Visa leírása, és a MasterCard-é.
-
vmarci21
tag
válasz
zsamiatt #25848 üzenetére
NEM férnek hozzá a számládhoz a kártya megszűnése után, ekkor már csak 2 dolgot tudnak csinálni:
- még függőben lévő tranzakció befejezése, összegének módosítása
- részletfizetéses tranzakcióknál a hátralévő részletek levonásaTehát megszűnt kártyára új tranzakció már nem indítható.
Eddig a fórumban feltűnt esetekben mindig kiderült, hogy az első esetet láthattuk, tehát volt egy függőben lévő tranzakció, amit még be tudtak terhelni. Ebben a mostani esetben a #25809-es posztban látható kép alapján úgy tűnik, hogy már megtörtént (bár ha jól értem, akkor lehet hogy 2 különböző, kézzel sztornózott tranzakció volt, és 1 darab, 1 euróval befejezett tranzakció látszódik a képen, így még talán maradhatott 1. De ha az a 2 különböző tranzakció valójában 1 darab, csak a kézi sztornózások után többször megpróbálták a terhelést, akkor már ez sincs, és akkor 1 euró az össz. veszteség, több az eddigi tapasztalatok és ismeretek alapján nem lehet.
Szerkesztés:
Most látom képen, hogy más a kereskedő neve is.. Akkor az tényleg 2 külön tranzakció lehet, és akkor még van egy függőben lévő... Akkor cfhand.co-nak még van 1 lehetősége..
) -
-
vmarci21
tag
válasz
Donki Hóte #25659 üzenetére
De ilyenek legjobb tudomásom szerint nincsenek Revoluton, így Revoluton át tényleg csak annyit lehet bukni, amennyit befektetsz. De lehet hogy tévedek, ez esetben szívesen veszem, ha kijavítasz.
-
vmarci21
tag
válasz
Tuomas #25315 üzenetére
Ismétlődő fizetésnél minden levonás külön tranzakció, így minden hónapban új tételként megjelenik, illetve ha éppen letiltod a kártyát amikor épp levonnák a következő havi díjat, akkor nem fog nekik sikerülni.
HBO GO valószínűleg azzal "játszik", hogy próbaidő után a pending állapotban hagyott, eredetileg 0 ft-s "teszt"-terhelést módosítják, és azzal fejezik be a tranzakciót. - De ezt csak egyszer lehet eljátszani tranzakcióként, illetve még idő limitbe is "bele futnának", sok országban 10-14 napja van a kereskedőnek befejezni egy tranzakciót, Magyarországon ugyan ez 30 nap, de még 30 napba sem férne bele 2 havi levonás sem.... Illetve ha már kész állapotban van a tranzakció, azt nem lehet módosítani, azt a kereskedő csak visszatéríteni tudja (részben, vagy egészben), de az pont fordított irányú pénzmozgás, így havi díj szempontjából nincs jelentősége.
Tehát praktikusan ahhoz hogy egy már zárolt kártyát meg tudjanak terhelni, 2 dolog kell összeálljon:
- kell legyen egy régebbi, de még mindig pending állapotú tranzakció
- ami nem régebbi 10 - 14 (Magyarországon 30) napnálSzerk.: Ez alól talán kivétel a részlet fizetéses tranzakció, de az Magyarországon gyakorlatilag majdhogynem ismeretlen dolog, illetve ha jól tudom, akkor ott is időlimiten belül meg kell a kereskedőnek határozni, hogy összesen mennyit fog levonni, így az nem alkalmas havi díjak levonására, illetve a kártya "korlátlan lefogyasztására" sem ad lehetőséget.
-
vmarci21
tag
válasz
zerodot #25271 üzenetére
Ok, félreérthető voltam, köszi a kiegészítést. Eredetileg azért fogalmaztam így, mert nem tudtam, hogy mi a regisztrációs címe vnorbi-nak, így egy általánosabb választ adtam, ami nagyjából bármilyen regisztrációval megállja a helyét. Speciálisan, magyar regisztrációt nézve a Local payments tényleg nem érdekes.
-
vmarci21
tag
-
vmarci21
tag
válasz
vnorbi #25255 üzenetére
"a szeptember előtt regisztráltakra az UK-s árazás az érvényes"
unless you have received an email from us."hogy a belföldi SEPA (euró) utalás díját kiderítsem":
Local payments in your base currency: Free
Cross-border EUR payments within the SEPA region: FreeEbből következik, hogy a SEPA utalás mindig ingyenes, mert vagy országon belüli lesz, akkor az első pont miatt ingyenes, vagy országok közötti, akkor meg a 2. pont lesz igaz.
-
vmarci21
tag
válasz
sopruk #25240 üzenetére
Revolutnál is látsz minden díjat előre, ezen az oldalon, regisztráció nélkül is.. Már csak egy Excel / papír, ceruza kérdése, és ki is lehet számolni, hogy adott szituációban melyik az olcsóbb..
-
vmarci21
tag
válasz
<Adamsky> #25178 üzenetére
Angol biztosan megy, nekem rémlett a lengyel is, gyors kereséssel 2019-es blog posztban meg is találtam, hogy angol és lengyel supportjuk van, de az aktuális magyar ÁFSZ meg angolt és litvánt ír, így nehéz eldönteni, hogy akkor a Lengyel még mindig létezik-e, vagy nem.
Mindenesetre más nyelveken, így magyarul vagy németül jelenleg nem valószínű, hogy tudnak, mert akkor említve lenne az oldalukon.. -
vmarci21
tag
válasz
Tuomas #25102 üzenetére
"de valószínűleg a kártyák működnek ez alatt az idő alatt is."
Ezt a részt módosítanám arra, hogy van rá esély, hogy a kártya fog működni zárolás alatt is. Meg arra is van esély, hogy nem. Nálam az utóbbi volt a helyzet, a linkelt képen látható is. Bár csak a felső kettőnél írja a zárolás miatti tranzakció elutasítást, de az alsó két tranzakció is a zárolás miatt lett elutasítva, mert az adott virtuális kártyát én sosem tiltom le. [kép] -
vmarci21
tag
válasz
emeritus #24989 üzenetére
Régebbi telefonomon, amin nem volt Google Pay app, és NFC sem, azon a Revolut ajánlotta fel a Google Pay-t, viszonylag új, magyar regisztrációs Revolut kártyához is (itt a fórumban meg is osztottam róla képet akkor, valószínűleg a Google Play Services-en át ment ott a hozzáadás rész. )
De úgy tűnik, hogy az (legalábbis félig) telefonhoz kötött dolog lehetett, mert új telefonon már nem volt Revolutban add to GPay gomb a kártyák alatt, viszont Google Pay-ban hozzá tudtam adni a kártyát új telefonon is.És azóta már más is írta itt is, hogy Revolut neki is felajánlotta a Google Pay-hez adást, úgy mint nekem a régi telefonomon. Tehát úgy tűnik, hogy valamilyen logika mentén néhány embernek magyar regisztrációval is elkezdték engedélyezni a GPay-t.
-
vmarci21
tag
Google Pay beállítás tapasztalatok:
Lett új, NFC-s telefonom, így beléptem Revolutba, hogy bekapcsolom a Google Pay-t, de nyoma sem volt a Google Pay beállításoknak. Google Pay-t Play Store-ba keresve sem ajánlotta fel. DE:
pay.google.com/about oldalon a Get started linkre kattintva feljött a Play Store-ban a Google Pay adatlapja, és engedélyezés gombra kattintva meg is nyílt a Google Pay, majd Revolut kártyát simán hozzá tudtam adni, és úgy tűnik, működik érintéses fizetésre is.Úgy hogy ha valaki Google Pay-ra vár, de Magyarországról nem dobja fel neki a Revolut a lehetőséget, akkor ezt érdemes lehet megpróbálni.
-
vmarci21
tag
Revolut tud eurós azonnali átutalást bejövő irányba is, így ha a küldő bank is tudja ezt, akkor maximum 10 másodperc alatt átér az utalás. Egyéb esetben maximum 2 munkanap lehet az utalás ideje.
-
vmarci21
tag
válasz
szabi__memo #24967 üzenetére
Reklamáld meg Faceboon vagy Twitteren, Revolutnak küldött privát üzenetben, az lehet hogy felgyorsítja az eseményeket.
Illetve ha zárolt a fiokod vagy ellenőrzést kérnek tőled, akkor alkalmazáson belül nem a rendes ügyfélszolgálatot, hanem a "KYC-es chatet" érheted el, ilyen esetben pedig tapasztalat szerint nem kell olyanra számítani, hogy csak a live agent beírására kapsz bárkit is, live agent után irj egyből üzenetet, majd ha valaki ráér, akkor fog neked válaszolni, olyan 8-24 óra alatt, majd jó eséllyel el is fog tűnni az illető, és újabb 8-24 óra a következő kérdezz-felelek kör. -
vmarci21
tag
válasz
#30786816 #24566 üzenetére
Nem tudok válaszolni, csütörtökön tiltva lettem Revoluton újra, megkaptam chat-en "Elle"-t, akivel pénteken még tök jól elbeszélgettem (valamiért nem látta a csütörtökön elküldött fájlokat, majd még kérdezett új dolgokat is), de aztán azóta "Elle" nem elérhető..
Előző tiltásnál, mielőtt az egyik ügyfél-szolgálatos eltűnt, írt, hogy ő lelép, de átad valaki másnak, és tényleg a chat visszaváltott "looking for an agent"-re, majd néhány óra múlva már mással beszégettem. Ezzel ellentétben "Elle" úgy tűnik ezt nem tette meg, viszont nem is nagyon dolgozik éppen... Legalábbis az adatlapján lévő chat-ek darabszámát jelző szám sem nagyon változik, tehát úgy tűnik hogy nem csak nekem hosszabbítja meg a blokkolás időtartamát, hanem senki másnak sem válaszolgat éppen.
(lassan több tapasztalatom és ismeretem lesz a blokkolásról, mint amennyit valaha is akartam szerezni
)
-
vmarci21
tag
válasz
Somatom #24560 üzenetére
"minél több ember, minél több pénzét kezelni."
jó nyilván, de ha azt nézzük, hogy ki a célközönség, kik közül akarják hogy kikerüljön a "minél több ember", akkor történt 2 irányváltás..
Kezdetekben rámentek azokra, akiknek vannak külföldi költéseik is (weboldalon jól látszik, utazásról, nyaralásról még szó sincs rajta)
majd elsődlegesen az utazókat célozták meg (pl. egy weboldal-kép abból az időből)
most meg már mindenkit, akinek van pénze nem készpénz formában.Az meg hogy voltak irányváltások, a startupok jellemzői (jó, business témájú előadásokon vagy oktatásokon ez inkább valahogy úgy van megfogalmazva hogy "gyorsan követi a piac változásait és a piaci trendeket", de a lényeg ugyan az... )
Amúgy Revolut eddig még nem is változott olyan nagyon sokat (vagyis az alapok legalább maradtak), ha mondjuk a magyar példákat nézzük, akkor pl. Prezi vagy Barion ennél sokkal nagyobbat változott. (elég csak megnézni a mostani és az induláskori weboldal tartalmát. Mintha nem is ugyanaz a szolgáltatás lenne a 2.) Akinek a gyors változásokkal nem tudnak mit kezdeni, annak nem való egyik startup sem...
-
vmarci21
tag
válasz
Somatom #24544 üzenetére
"Amikor 1.850 ezer volt a limit, akkor nem magánvállalkozás volt, ami profitot akart termelni?"
Akkor elég erősen induló startup voltak, így pontosan, elsősorban (rövidtávon) nem profitot, hanem hírnevet és ügyfelet akartak szerezni... Ügyfél már van, most jöhet a következő lépés, megmutatni a befektetőknek, hogy volt értelme a pénzük cégbe öntésének...
Másrészt lehet hogy az eredeti pénzügyi konstrukciót állandónak szánták (már amennyiben startup esetén értelmezhető az a szó, hogy állandó*), de egyrészt induláskor maximum felmérésekből lehetett tapasztalatuk arról, hogy mire, mennyire használnák az emberek az egyes szolgáltatásokat, ezóta van 10 millió+ ügyfelük, így van konkrét tapasztalat, ami alapján lehet korrigálni a díjtételeket, másrészt azóta jelentősen módosultak a Revolut céljai is. Mint ahogy az általában történik egy startupnál.
*Hogy mennyire állandó egy startup, az a Revolut esetén is jól és könnyen végig következő:
indultak a jó árfolyamú, nemzetközi pénzküldés + bankkártya szolgáltatásként (szlogen: "The new fair way to instantly send and spend money globally.")2017 körül egy mindennapi pénzügyekre használható pénzügyi alkalmazás lett, középpontban a nemzetközi utalások, átváltás a bankkártya mellet most már a tovább fejlesztett elemzések a költséglimitekkel és az újonnan bejövő crypto, számla szétosztás, majd vault. Briteknél éppen éledezik a Perks. (szlogen: "better than your bank account", illetve "your digital banking alternative" szlogen is fut.)
2018: bejönnek biztosítások és az utazós funkciók. (szlogen: "A radically better Account". Főbb állítások: "Travel with ease" és "Send money easily")
2020: cél teljes-körű pénzügyi alkalmazássá válni, leginkább a megtakarításokhoz és kölcsönökhöz tartozó funkciók jönnek be itt: részvény, arany, illetve savings vault és személyi kölcsön a biriteknél, később személyi kölcsön és hitelkártya a Litvánoknál. (szlogen: "Get more from your money" és "Your whole financial life at your fingertips". Főbb állítások: "Exchange money with no hidden fees. Buy crypto, gold, and trade stock commission-free from $1. Manage your money with spending analytics.")
Ez kívülről nézve 2 nagyobb irányváltásnak tűnik: amikor a "mindennapok költései"-ről átmentek az "utazós kártya" koncepcióra, majd amikor az "utazós kártya" a koncepciónak csak egy része lett, és rámentek a "minden pénzügyed egy helyen" dologra. Persze nem olvastam a Revolut üzleti tervét sosem, lehet hogy nem menet közben kitalált módosítások voltak ezek, hanem már 2017 elején benne volt a tervben, hogy majd miután megcsináljuk a reptéri várós funkciót meg az utasbiztosítást, azután majd rámegyünk a tőzsdén való kereskedésre is, de ha ez így volt, kifelé akkor sem kommunikálták sosem a jövőt, (sőt, interjúk alatt jól el is hitették velünk, hogy az aktuálisan hirdetett célok a Revolut által megfogalmazott célok,) így ezek az esetlegesen létező tervek számunkra láthatatlanok voltak, így a mi szemszögünkből ugyan így megmarad a 2 irányváltás (aminek valaki örül, valaki kevésbé.).
Tehát nagyjából azt kéred számon Revoluton, hogy 2020-ban miért nem tudják tartani a 2015-ös, vadi új pénzváltós szolgáltatásként bevezetett pénzügyi szintjüket, amikor már a szolgáltatási kör és célok is többször módosultak.. (mert az alap pénzváltós kondíciók gyakorlatilag 2015-2016 óta változatlanok voltak, mindig csak "kiegészítették" a díjakat a bejövő újdonságoknak megfelelően.)
-
vmarci21
tag
Csak a tények kedvéért módosítanom kell a zárolásokról szóló tapasztalatomat
:
Mégsem lett meg az egész 24 óra alatt, mert ma már megint nem tudtam belépni azzal, hogy bocsi, de még egy friss szelfire is szükségünk lenne a fiók feloldásához. Így több héttel a zárolás eredeti feloldása után jó hogy eszükbe jutott..
-
vmarci21
tag
válasz
Tuomas #24447 üzenetére
Van engedélyük, de nem oda kerülnek most a felhasználók:
2 Litván Revolut cég van:
Revolut Payments UAB - e-pénz kibocsátók, pont úgy mint a brit Revolut
Revolut Bank UAB - Speciális bank, normál működés során csak a Revolut Payments UAB-al van kapcsolatban, valahogy így.2020 nyár elején az volt a hír, hogy 300 000 embernek érhető el a Revolut Bank, ami szerintem nagyjából azt jelenti, hogy az összes Litván Revolut felhasználó tudja aktiválni a Revolut Bank funkciót. Kb. 2 hetes hír volt, hogy idén év végére minden közép és kelet európai Revolut felhasználónak elérhetővé akarják tenni a személyi kölcsönöket és a hitelkártyát, amit meg a Revolut Bank biztosít.
-
vmarci21
tag
válasz
hunluigi #24406 üzenetére
Alkalmazás indításnál ez a kép jött fel:
[kép]
És kártyák menüben, a kártyák alatt is látszik az "Add to G Pay" gomb (egyetlen angol szöveg Revolutban), amivel elkezdi a kártya Google Pay-hez adását. (kártyák részről nem tudok képernyőképet csinálni, mert nem engedi.) Magyar Revolut és Google regisztrációval, Magyarországról.
(De ezek szerint nálatok nem látszik ez. Ha engem néztek ki magyar Google Pay tesztelőnek, akkor ez nem lesz túl sikeres teszt NFC nélkül.)
-
vmarci21
tag
válasz
Tuomas #24402 üzenetére
Revolutban hozzáadás gombra feljön a Google Pay teljesen magyarul, bejön a reklámszöveg, hogy fizess online és boltokban is a telefonoddal, majd elfogadtatja a felhasználási feltételeket, majd hozzá is adja a kártyát. Nekem itt azzal folytatódott, hogy kiírta, hogy a telefonom nem alkalmas az érintéses fizetésre, de internetes vásárlásokra így is használhatom a kártyát. (ami igaz is, tényleg nincs NFC a telefonomban.)
2 dolgon lepődtem meg a folyamat során:
1. hogy Google Pay alkalmazás megnyílt magától, gondolkodás nélkül. Sosem láttam a telefonomon sehol még a nyomát sem, apk-ból sem tettem fel, mert minek, ha nincs is NFC a telefonban, de valahogy, valahonnan mégis előkerült.
2. hogy a Google Pay magyar volt. Eddig még Play Store-ban sem látszódott Magyarországról, most meg hirtelen itt van a semmiből, és még a nyelvet is beszéli.Nem tudom, sikernek könyvelhető-e el, hogy Google Pay-hez hozzá tudta adni a Revolut kártyát, ha aztán közli, hogy a telefon nem jó érintéses fizetésre, mindenesetre nem a kártyára, hanem a telefonra panaszkodott, így szerintem sikerült neki a hozzáadásos dolog..
-
vmarci21
tag
Úgy tűnik, sok minden történik ma a Revoluttal: Litván átállás a magyaroknál is, Japán indulás és:
Google Pay Magyarországon:
[kép] -
vmarci21
tag
válasz
vmarci21 #24395 üzenetére
Felhasználási feltételeknél látszik, mikor kezdték az átállást, úgy tűnik, országok szerint megy a dolog, a tavalyi litváni után Augusztus 19-én folytatták a Románokkal, Észtekkel, Lettekkel, Máltaiakkal és Bolgárokkal, 24-én Ciprus, Görögország, Horvátország, Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia tegnap pedig nálunk és a Cseheknél.
De Redditen van görög felhasználótól poszt, aki azt írja, hogy csak tegnap került át, így úgy tűnik, nem megy olyan gyorsan a dolog.. Illetve Redditen leginkább tegnap jelentek meg az átállásról szóló első posztok. Lehet csak most kapcsoltak rá a dologra..
Viszont az kiderült, hogy a Cseheket még közép-Európába sorolja a Revolut, Ausztriát meg lehet nem, mert őket nem kezdték el Litvánokhoz áttenni, így nekik még van esélyük a Nyugat-Európai régióval az Írekhez kerülni...
-
vmarci21
tag
válasz
gixxergabi #24393 üzenetére
Én ma Revoluttól csak "A kriptopénzzel kapcsolatos legfrissebb hírek" email kaptam.
Aki kapott emailt, annak EUR IBAN már változott?
Reddit-en különböző tapasztalatokról írnak, pl.: [kép] de ebből nem derül ki, melyik országban vannak.. Kíváncsi vagyok, országok szerint zajlik-e az átállás, vagy nincs benne ilyen logika -
vmarci21
tag
válasz
Tuomas #24388 üzenetére
Hírek szerint Litván felhasználókat már áttették, ott vannak néhányan, akiknek már a Revolut Bank is megy.
Litvánián kívül pedig pont ma jelezték egy csomóan Redditen, hogy vagy emailt kaptak az átállásról, vagy észrevették, hogy az app már nem GB-s euró számlaszámot mutat.Úgy hogy elkezdődött a dolog Litvánián kívül is.
-
vmarci21
tag
válasz
<Adamsky> #24331 üzenetére
Zárolásról jött egyből push üzenet, de nem lehet nem észrevenni, mert alkalmazás a megszokott dolgok helyett csak ennyit enged:
[kép]De maguk a bankkártyák a legtöbb esetben zárolás alatt is működnek valamilyen limitig, csak a többi funkció lesz teljesen elérhetetlen a zárolás feloldásáig.
A zárolás feloldásáról is jön push, meg ha jött üzenet a Revolut oldaláról, akkor is jött push, így nem kell nézegetni, hogy reagáltak-e már a válaszodra.Értesítés téren nem szokott alapból sem gond lenni a Revolutnál, vásárlásokról is egyből jön az értesítés, beállított árfolyam figyelésekről is, meg alacsony egynlegről is.
-
vmarci21
tag
válasz
<Adamsky> #24328 üzenetére
Csak 2 kérdésük volt:
Milyen célból használom a Revolutot?
Milyen fő bevételforrásaim vannak?megválaszoltam őket, már előkészítettem a 3 havi bankszámla kivonatot, hogy biztos a következő körben azt is kérik, mert amit eddig olvastam, azt szokták kérni, de csak megköszönték a választ, és feloldották a zárolást..
Emiatt lehet használni és ajánlani is a Revolutot, mert megéri, csak tudni kell róla előre, hogy előfordulhat, hogy néhány napig / hétig nem fogsz tudni majd bizonyos funkciókhoz hozzáférni. (esetemben a bankkártyákon kívül biztosan minden tiltva volt a 24 óra alatt, a bankkártyát nem tudom, mert nem volt rá szükségem, így nem is próbáltam.) Tehát legyen mellette más is tartaléknak. Mondjuk egy bankszámla, vagy akár TransferWise is jó lehet. És akkor a 2 közül az egyik nagyon jó esélyekkel elérhető lesz éppen.
Az eredeti kérdésedre, hogy melyik éri meg jobban, arra meg nem tudok neked választ adni, azt pontos összegek ismeretében lehet kiszámolni, meg nekem leginkább csak HUF->EUR irányban van tapasztalatom, és talán TransferWise esetén számít a díjaknál a váltási irány is.
-
vmarci21
tag
válasz
<Adamsky> #24326 üzenetére
"Miért zárolnának bármit is?"
Ez nagyon jó kérdés, és a válasz az, hogy nem lehet tudni..Engem szerintem pl. egy 190 euros utalás miatt zároltak, mert zárolás előtti héten semmi más nem történt a fiókomban ezen kívül meg egy Amazon Prime Video havidíj levonástól eltekintve. (és a ~2000 ft-s előfizetési díj miatti teljes fiók-zárolás durva vicc lenne, így inkább gyanakodjunk a másik tételre.)
Azért gondoltam, hogy ez érdekelhet, mert a zárolások miatt szoktak aggódni a Revolut nagyobb összegekkel való használata miatt, meg volt régebben egy időszak, amikor olyan szinten túl voltak terhelve, hogy mindenhonnan azt lehetett hallani, hogy 1 hét alatt nem lehet megúszni egy Revolut zárolást. Most az én esetemben 24 óra alatt megvolt a dolog a zárolás kezdetétől az ellenőrzés utáni feloldásig. -
vmarci21
tag
válasz
<Adamsky> #24324 üzenetére
Ha zárolás miatt kérdezed, akkor arról egész friss tapasztalatom van:
kb. 24 óra alatt végig ment az egész, a zárolástól a feloldásig. A válasz rész lassan megy, kb. 8-10 óra volt "1 kör", tehát ha írtam valamit, kb. ennyit kellett várni, hogy azt valaki elolvassa, és kezdjen aztán vele valamit. -
vmarci21
tag
válasz
aleister #24301 üzenetére
Azt írták hogy havi 75.000 ft, nem azt hogy naptári hónaponként 75.000 ft.
Nem ugyanaz a kettő, a havonta nullázódó limit nem jelenti automatikusan azt, hogy elsején fog a limit nullázódni. Mint ahogy HBO GO, Amazon Prime, Revolut premium, stb. előfizetésnél is a havi szó van használva, mégsem elsején vonják mindenkinek a havidíjat. Sőt, Havi Budapest-bérlet sem naptári hónapra szól.Monthly, Cambridge Dictionary szerint:
"happening or produced once a month"
Magyar Értelmező Kéziszótárnak nincs webes keresője, így ott nem tudom megnézni, de gyanítom ott is hasonló a dolog jelentése, mint az angoloknál. -
vmarci21
tag
A magyar, azonnali átutalásos QR kód visszafelé kompatibilis az európai szabvánnyal:
"A QR-kód használata elképzelhető külföldi, az EPC QR szabvány szerint működő fizetési megoldások esetében is, ekkor az EPC szabványon túli hazai, kiegészítő szolgáltatások fejlesztését támogató mezők nem kerülnek figyelembe vételre.
Továbbá lehetséges a hazai QR kód olvasására fejlesztett alkalmazások átjárhatóvá tétele az EPC QR szabvány felé is, a hazainál szűkebb adattartalom használatával, a két szabvány megegyező adatmezőinek figyelembe vételével."A kérdés csak az, hogy az OTP Simple-s megoldás az most szabványos-e, vagy saját, OTP fejlesztés.
-
vmarci21
tag
Van olyan, akinek régi (tehát díjcsomag limitek augusztus 24-ei változása előtti) csomagja van, és már változtak a limitjei?
Nálam már volt fordulónap augusztus 24 óta, de maradt az 1 850 000 ft-s átváltási, és a korlátlan utalási limit az app szerint...
-
vmarci21
tag
válasz
t72killer #24128 üzenetére
Nem, ez az új, "promóciós időszak" utáni kondíciós lista.
Itt láthatod részletesebben: [link]
Viszont ez magyar regisztráció esetén nem vonatkozik a HUF, EUR és SEK utalásokra:"Helyi kifizetések az alap devizájában - Ingyenes
Nemzetközi kifizetések a SEPA-régióban, euróban és svéd koronában - Ingyenes" -
vmarci21
tag
válasz
Tuomas #23598 üzenetére
"have announced that they are partnering with Google to offer digital-first bank accounts directly in the Google Pay app. As explained by BBVA, the financial side of these accounts will be managed by the partner banks, and Google will provide the front-end, intuitive user experiences and financial insights.”
Jelenleg az USA-ban a Revolut is pont így működik:
Az amerikai Revolut számlákat a Metropolitan Commercial Bank kezeli, míg a márkanevet, meg az alkalmazást hozzá a Revolut adja.
Úgy hogy alap felállásban ez simán lehet Revolut-alternatíva is, attól függően, hogy a Google milyen szolgáltatásokat, milyen áron fog kínálni. -
vmarci21
tag
válasz
ledgeri #23470 üzenetére
Revolut logó sincs ott, így valószínűleg le vannak tiltva nálad a képek megjelenítése..
Bár a gomb nem kép, hanem egy sima link, megformázva CSS-el, de lehet hogy valahogy annak a megjelenését is tiltod.
Nézd meg email forráskódját, ott kell legyen. (Webes Outlookban: három pont (válasz, továbbítás ikon mellett) -> üzenetforrás megtekintése, majd keress rá <a href= -re, és meg kell legyen az emailben). -
vmarci21
tag
válasz
zsamiatt #23373 üzenetére
Tényleg jó lenne minden hónapban végig kattingatni a szolgáltatás hosszabbíást Revoluton, Netflixen, HBO Go-n, Spotifyn, Amazon Prime-on, Office 365-ön, Google Drive-on, .....
Szerintem az emberek nagyon nagy százaléka nem szeretne egy csomó szolgáltatásnál havonta kattingatni, hogy igen, még mindig használni szeretném, csak azért mert néhányan nem értik az előfizetések működését, miszerint addig vagy előfizető, amíg le nem mondod.Egy olyan dologból csinálsz problémát, ami gyakorlatilag a standard működési elv az internetes szolgáltatások esetében, és az a kivétel, ami nem így működik (ha van egyáltalán olyan).
-
vmarci21
tag
válasz
vigyorgó #23024 üzenetére
Készpénzel való feltöltés súgó szerint nem szabályos, és valószínűleg nem is fogadják el.
[link]Magyarországról kézpénzes kerülőút: Barionra is regisztrálsz, oda lehet és szabályos is készpénzzel befizetni, majd onnan utalsz a Revolut számládra.
A másik lehetőség, hogy ha PayPalra sikerült felvenned a USD-s Transferwise fiókodat (amit mostanában nem szoktak engedni), hogy paypalról utalsz usd-t Transferwise-ra, majd vagy azt használod, vagy tovább utalod Revolutra.
Harmadik megoldás, hogy nyitsz egy magyar folyószámlát.
-
vmarci21
tag
válasz
Brandynew #22892 üzenetére
Igen, van üzletszabályzata, amiben megtalálható ez a mondat:
"Cégünk egyéb okokból is dönthet úgy, hogy megszünteti vagy felfüggeszti az Ön számláját. Mielőtt erre sor kerülne, a Revolut appon keresztül legalább két hónappal előre értesítjük Önt."Senki sem mondta, hogy tilos utalgatni, de elfogadtad regisztrációkor, hogy ha a Revolutnak nem tetszik amit csinálsz, akkor 2 hónap felmondási idővel, indoklás nélkül felmondhatják veled a szerződést..
És abban igazad van, hogy az csak találgatás, hogy azért tiltanak embereket, mert csak készpénz kivételre / utalásra használják a Revolutot, de több esetben olyanok írtak fiókmegszüntetés miatt, akik nagyjából csak erre használták azt, így azért elég jó tippnek tűnik erre gondolni...
-
-
vmarci21
tag
válasz
LordRajZoL #22227 üzenetére
Biztosan nem országot figyel, határ menti településen élők biztosan meg tudják erősíteni azt a tapasztalatomat, hogy megy úgy is, hogy a telefon Magyarországon van, te meg egy szomszédos országban fizetsz éppen. (vagy veled van a telefon, csak nem engedted fel netre, így Revolut nem tudatja, hogy időközben átlépded a határt..
). Valószínűleg inkább telefon x km-es körzete módon működik. De csak tippelek, annyi biztos, hogy a határvonal az előbb leírt módon (nem) befolyásolja a működését.
-
vmarci21
tag
válasz
kirkri #21803 üzenetére
Lejárt / letiltott bankkártyával nem lehet új tranzakciót fizetni, bármennyire is le akarja vonni a szolgáltató az előfizetési díjat.
Esetleg az lehet, hogy a HBO beterhelte a kártyát 0 ft-al, majd 1 hét múlva nem új tranzakciót indított, hanem a 0 ft-s értékét módosította. Így hiába módosult a kártyaszám, le tudta vonni az előfizetés összegét.
Az első előfizetésre vonatkozó részt nem találom, de HBO esetén volt, hogy le volt tiltva az a kártyám, amiről vonta az előfizetés díját, így nem sikerült neki, 3 nap múlva a sikeres terhelés nem új tranzakcióként jelent meg, hanem "késedelmes terhelés"-két, így az biztos, hogy HBO szokott ilyet csinálni.. Ezzel szemben Netflix sikertelen terhelés esetén nálam teljesen új tranzakciót indított a következő nap, és nem az előzőt próbálta meg újra beterhelni. (így itt nincs "késedelmes terhelés" üzenet Revolut alkalmazásban.) -
vmarci21
tag
válasz
balinlin #21793 üzenetére
Revolut szempontjából teljesen érthető az új felület, eddig a navigációs struktúrában nagyon hátul voltak olyan funkciók, amikből pénze van a cégnek, az új megjelenéssel pedig ezek jobban előtérbe kerültek, pl a tőzsdei kereskedés egyenrangú, fő funkcióvá lépett elő, a Revolut pénzforgalmi számlák mellé.
Eddig az alkalmazás felületén a számlák, és a hozzá kapcsolódó kártyák, pénzkérés / küldés voltak az egyetlen elsődleges elemek, és olyan hangulata volt az egésznek, hogy a többi funkció ami elérhető, csak ezekhez egy kiegészítő extra lenne, amikkel nem nagyon kell foglalkozni. Sőt néhány funkció kifejezetten olyan volt, mintha eredetileg nem is tervezték volna meg a helyét, és utólag betették oda a menüpontját oda, ahol találtak neki helyet. (ami valószínűleg tényszerűen igaz is, és tényleg így történt a dolog.)
Szerintem egész jól sikerült a Revolutnak megoldania azt a problémát, hogy ez már nem csak egy számlákat és bankkártyát adó cég, és hogy ennek megfelelően a többi funkciónak is kell hely a közvetlen navigációs menüben. Szépen csoportokba szedték a funkciókat, és most már majdnem minden logikus helyen, nem a háttérbe szorítva érhető el.A hiba ott van, hogy egyes funkciók zavaróan ketté lettek vágva, pl. tranzakciók listájáról miért nem lehet közvetlenül az elemzésekhez menni, (és fordított irányban ugyan ez), illetve óriási kihagyás, hogy navigációs struktúra szempontjából nem tervezték újra a kezdőlapot a számlákkal és tranzakciókkal, most a design váltással pont meg lehetett volna tenni, hogy a számlák és junior menü mellé betesznek egy tranzakciók fület is, amin pénznemtől függetlenül látszik minden tranzakció, és a számlák fület is újra lehetett volna tervezni, hogy a számla adatai meg az átváltás ne 2 menü mélyen legyen elérhető.
Talán a következő verzióban kap érdembeli módosítást a számlák rész is, mert most érezhetően nem arról, hanem az eddig 3-4 menü mélyen elérhető funkciókról szólt a frissítés. -
vmarci21
tag
válasz
szabi__memo #21713 üzenetére
Nem mindenkinek ment fel 15 000-re, ha emlékeim nem csalnak, akkor amikor eltűnt a limit kijelzés az appból, akkor nekem 10 000 eurón állt, de volt akiknek csak 5000-ig ment fel a Revolut kártya használatával...
Feltételezve, hogy nem random döntötték (döntik?) el ezeket a limiteket, csak kell az 5 000-es és 10 000-s összegnek is valamilyen indoka legyen.. Meg a regisztrációkori, kártyahasználat előtti 200 eurósnak is..
-
vmarci21
tag
válasz
vmarci21 #21711 üzenetére
amúgy kb. 2 évvel ezelőtt a Revolut még írta is a limitet, ami felé nem is lehetett menni csak ellenőrzés kérésével, és regisztráció után ez a limit 200 euróról, később magyar regisztrációval 70 000 HUF-ról indult, majd ahogy használtad a kártyát, úgy nőtt folyamatosan, és általában elég gyorsan elérte az 5000, 10 000 vagy 15 000 eurós limitet, amiknél meg is állt, és csak úgy lehetett tovább menni, ha megcsináltad a "papírbeküldős" hitelesítést (amikor közel kerültél a limitedhez, akkor megjelent a képen látható limitjelző lapon az erre szolgáló gomb). [kép]
(csak azóta átálltak arra a működésre, hogy: "You can transfer any amount to your Revolut account, but we may require you to verify your source of funds. If we need you to do this, we’ll notify you with a push notification and an email.")
A 200 eurós induló limit eléggé alatta van az egyszerűsített átvilágítással elérhető 2 500 EUR-nek, hogy kártya-használatból jövő adatokkal fel lehet-e ezt tornászni 5000, 10 000 vagy 15 000 eurós összeg valamelyikére a Brit törvények alapján, az meg jó kérdés, most már nem teljesen értem, hogy ezek milyen limitek, meg hogy alap Revolut regisztráció melyik ügyfél-hitelesítési szint. (de valószínűleg még most is ezek a limitek lehetnek, csak most már nem közlik velünk, csak utólag, amikor elértük őket.
)
-
vmarci21
tag
válasz
szabi__memo #21710 üzenetére
Az anonim szint az az ügyfél-átvilágítás alól mentesített státusz. Egyszerűsített átvilágításnál már meg kell adni a nevet, címet, születési helyet / időt, személyi-igazolvány számot, stb..
Legalábbis Magyarországon.. ha a Briteknél az anonim regisztrációt hívják egyszerűsítettnek, akkor bocsi, az esetben nem igaz amit írtam.. -
vmarci21
tag
válasz
szabi__memo #21664 üzenetére
Azért nem kell összekeverni a bankokra és az e-pénz kibocsátókra vonatkozó limiteket.
(az alábbi leírást nem ellenőrizte semmilyen jogász, így lehet hogy egyes részeket félreértelmeztem, ez esetben elnézést. )
Magyar szabályozás alá eső e-pénzt kibocsátó intézetek (mondjuk a többesszám nem indokolt, mert a Barion az egyetlen, ami magyar engedéllyel bocsát ki e-pénzt, de elméletben lehetnének mások is
) alap limitei azért eléggé alacsonyak:
Egyszerűsített ügyfél-átvilágítás esetén a maximális egyenleged összességében nem lehet több, mint 300 000 Ft, és évente maximum 260 000 Ft lehet a kifelé menő forgalom.
(az egyszerűség kedvéért a lényeget kimásolva Barion súgójából, mivel legjobb tudomásom szerint a limitjeik pontosan megfelelnek a magyar törvény által előírt maximum összegek limitjének.)
Ezzel szemben brit szabályozás azt mondja, hogy egyszerűsített ügyfél-átvilágítás esetén maximum évi 2 500 EUR forgalom (éves forgalom, nem aktuális egyenleg-összeg!) lehet egy felhasználó e-pénz számláján, és maximum 1 000 EUR váltható így vissza bankszámlára. Viszont ez még nem elég, mert ezek mellett még kockázatbecslést is kell csinálniuk a brit e-pénz kibocsátóknak, és ha a kockázati szint nem alacsony, akkor teljes ügyfél átvilágítást kell csinálniuk, függetlenül attól, hogy átlépte-e valaki a fenti limiteket, vagy sem. És már az is kockázat-növelő tényező, ha 250 EUR-nál nagyobb az aktuális egyenleged összege.Persze nem teljesen egyezik a dolog, mert a magyar egyszerűsített ügyfél-átvilágításnak nem része a személyi fotózgatás, míg (ahogy tapasztaltuk pl Revolut regisztrációkor,) a Britnél elkérik azt is, de a teljes ügyfél-átvilágítás módja meg már nagyjából stimmel, mert mindkét országban bekérnek hozzá egy tonna papírt. De azért az kijelenthető, hogy a magyar e-pénz limitek nemhogy nem nagyobbak, de jelentősen alacsonyabbak a Briteknél.
Az egészhez plusz kiegészítés, hogy az összehasonlításnak magyar Revolut ügyfél szemszögből hamarosan nincs is semmi értelme, mert lassan a Brit törvények helyett a Litvánt kell nézni..
És ez alapján a dokumentum alapján úgy néz ki, hogy a Litvánoknál egyszerűsített ügyfél átvilágítás mellett az éves forgalom maximum 1 000 euró lehet (itt is éves forgalom van, nem aktuális egyenleg-összeg!), és ha jól látom, akkor itt is csak addig nyújtható a szolgáltatás egyszerűsített ügyfél átvilágítás mellett, amíg a kockázati szint alacsony besorolású, tehát ebben hasonlít a Britek szabályozásához. -
vmarci21
tag
válasz
Ezekiell #21600 üzenetére
Magyar PayPal regisztrációval csak forintban lehet utalni, más pénznemben nem.
(maximum még USD-ben lehet kiutalni, akinek sikerült valahogy bekönyörögni a TransferWise fiókját PayPal alá, de nekem múltkor nem engedték, azzal rázott le a PayPal ügyfélszolgálat, hogy ez egy TransferWise fiók számlaszáma, és nem támogatjuk a TransferWise Bankszámlára való kiutalást.)Úgy hogy alapból nem elkerülhető a PayPal-on való EUR -> HUF konverzió.
Egyetlen kerülő megoldás lehet, ha PayPal-on átküldöd egy eurózónában regisztrált PayPal fiókra az összeget, és onnan már ki lehet euróban utalni. Ehhez kell egy eurózónában élő ismerős, aki kiveszi neked a pénzt, majd továbbutalja. (vagy csinálni kell egy új fiókot, és hazudni kell a tartózkodási hellyel kapcsolatban PayPal regisztrációkor. Ez duplán nem ajánlott művelet: nem szabad PayPalra több fiókot regisztrálni, és nem szabad hamis tartózkodási helyet megadni.) -
vmarci21
tag
válasz
kmarci25 #21569 üzenetére
Szerk: látom, közben megoldódott.
A Standard (SWIFT)-et úgy kell érteni, hogy euró esetén SEPA-utalás, más esetben SWIFT, csak nem akartuk összezavarni a felhasználót még egy fogalommal, vagy tényleg SWIFT utalásként ment ki az utalás?
Mert SEPA utalás maximális átfutási ideje törvény szerint 3 munkanap lehet, míg SWIFT utalás hetekig is "keringhet", különböző bankok, pénzintézetek között..
-
vmarci21
tag
-
-
vmarci21
tag
válasz
FoxiestFox #21314 üzenetére
én a bank címét szoktam megadni.
-
vmarci21
tag
Úgy látom a Revolut.com weboldala megújult, és olyan alkalmazás-képek vannak bent, amit eddig még sosem láttam (bár Androidot használok, és iOS-es képek vannak a weboldalon, de néhol menü-szerkezetben / navigációs logikában is teljesen másnak tűnnek a képen lévő részek, mint a jelenlegi Androidos alkalmazásban, így nem rendszerek közötti különbségeknek, hanem egy újabb verzióból készült képeknek tűnnek.)
A másik, hogy a magyar weboldalra is bekerült a Perks ismertetője, és magyar fordítás is lett hozzá ("Napi engedmények és pénzvisszatérítés"), így lehet hogy a közeljövőben nálunk is elérhető lesz ez? (fölöslegesen gondolom nem fordíttatták volna le a szöveget hozzá)
Meg vannak még ilyen szépségek is bent, ([kép]) úgy tűnik, néhány helyen még hiányoznak a magyar szövegek az oldalhoz... -
vmarci21
tag
válasz
#30610944 #21218 üzenetére
Akkor az ügyintéző rosszul mondta / valamit félreértettél:
"Curve is obligated under the Money Laundering, Terrorist Financing and Transfer of Funds Regulations 2017 to retain your personal data for a period of five years after termination of our mutual contract." [link] -
vmarci21
tag
válasz
Leslie-Sz #21179 üzenetére
Ezzel betétbiztosítás még nem lesz, bár kétségkívül a költözés előfeltétele a betétbiztosításnak, mivel működésileg elég szép átfedés van a Litván Revolut Bank és a Litván Revolut e-pénz kibocsátó között.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), frissen tisztva, 6 hó garancia, Bp-i üzletből eladó!
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1650W SilverStone DA1650 Gold moduláris tápegység
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Purple Használt, karcmentes állapotban 16/512 GB
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst - 3év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Livboj vezetéknélküli mobiltöltő eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest