Új hozzászólás Aktív témák

  • vmarci21

    tag

    válasz Somatom #24544 üzenetére

    "Amikor 1.850 ezer volt a limit, akkor nem magánvállalkozás volt, ami profitot akart termelni?"

    Akkor elég erősen induló startup voltak, így pontosan, elsősorban (rövidtávon) nem profitot, hanem hírnevet és ügyfelet akartak szerezni... Ügyfél már van, most jöhet a következő lépés, megmutatni a befektetőknek, hogy volt értelme a pénzük cégbe öntésének...
    Másrészt lehet hogy az eredeti pénzügyi konstrukciót állandónak szánták (már amennyiben startup esetén értelmezhető az a szó, hogy állandó* :D ), de egyrészt induláskor maximum felmérésekből lehetett tapasztalatuk arról, hogy mire, mennyire használnák az emberek az egyes szolgáltatásokat, ezóta van 10 millió+ ügyfelük, így van konkrét tapasztalat, ami alapján lehet korrigálni a díjtételeket, másrészt azóta jelentősen módosultak a Revolut céljai is. Mint ahogy az általában történik egy startupnál.

    *Hogy mennyire állandó egy startup, az a Revolut esetén is jól és könnyen végig következő:
    indultak a jó árfolyamú, nemzetközi pénzküldés + bankkártya szolgáltatásként (szlogen: "The new fair way to instantly send and spend money globally.")

    2017 körül egy mindennapi pénzügyekre használható pénzügyi alkalmazás lett, középpontban a nemzetközi utalások, átváltás a bankkártya mellet most már a tovább fejlesztett elemzések a költséglimitekkel és az újonnan bejövő crypto, számla szétosztás, majd vault. Briteknél éppen éledezik a Perks. (szlogen: "better than your bank account", illetve "your digital banking alternative" szlogen is fut.)

    2018: bejönnek biztosítások és az utazós funkciók. (szlogen: "A radically better Account". Főbb állítások: "Travel with ease" és "Send money easily")

    2020: cél teljes-körű pénzügyi alkalmazássá válni, leginkább a megtakarításokhoz és kölcsönökhöz tartozó funkciók jönnek be itt: részvény, arany, illetve savings vault és személyi kölcsön a biriteknél, később személyi kölcsön és hitelkártya a Litvánoknál. (szlogen: "Get more from your money" és "Your whole financial life at your fingertips". Főbb állítások: "Exchange money with no hidden fees. Buy crypto, gold, and trade stock commission-free from $1. Manage your money with spending analytics.")

    Ez kívülről nézve 2 nagyobb irányváltásnak tűnik: amikor a "mindennapok költései"-ről átmentek az "utazós kártya" koncepcióra, majd amikor az "utazós kártya" a koncepciónak csak egy része lett, és rámentek a "minden pénzügyed egy helyen" dologra. Persze nem olvastam a Revolut üzleti tervét sosem, lehet hogy nem menet közben kitalált módosítások voltak ezek, hanem már 2017 elején benne volt a tervben, hogy majd miután megcsináljuk a reptéri várós funkciót meg az utasbiztosítást, azután majd rámegyünk a tőzsdén való kereskedésre is, de ha ez így volt, kifelé akkor sem kommunikálták sosem a jövőt, (sőt, interjúk alatt jól el is hitették velünk, hogy az aktuálisan hirdetett célok a Revolut által megfogalmazott célok,) így ezek az esetlegesen létező tervek számunkra láthatatlanok voltak, így a mi szemszögünkből ugyan így megmarad a 2 irányváltás (aminek valaki örül, valaki kevésbé.).

    Tehát nagyjából azt kéred számon Revoluton, hogy 2020-ban miért nem tudják tartani a 2015-ös, vadi új pénzváltós szolgáltatásként bevezetett pénzügyi szintjüket, amikor már a szolgáltatási kör és célok is többször módosultak.. (mert az alap pénzváltós kondíciók gyakorlatilag 2015-2016 óta változatlanok voltak, mindig csak "kiegészítették" a díjakat a bejövő újdonságoknak megfelelően.)

    >> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

Új hozzászólás Aktív témák