Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
"attól még csinálni kell, csak nem 16 órád megy el valamivel, hanem 4 és utána tudsz mást csinálni."
Éppen azért mondja azt a főnök, hogy úgyis órabérben fizet, szóval vagy kevesebb fizetést kaptok, vagy felezi a számotokat és ugyanannyi marad a fizetés a szerencsés megmaradtaknak. Persze ehhez szükséges, hogy a főnök többet értsen a géphez, minthogy be tudja kapcsolni meg el tudja indítani a passziánszt.
-
moonman
titán
válasz vehement69 #95 üzenetére
Spotlight több szempontból is butább, mint a Windows Search. keress rá neten, találsz több leírást arról, hogy miért. (tipp: Mac-es blogban keresd, ne Windows-osban )
-
Bluegene
addikt
úgy repül, mint a huzat. és a kollégáid fel is
de most komolyan, egy nagy cégnél van 4 info-s, kijön a win 7 amivel alig van munka mert csináljaq magától, akkor mit mond a főnök? csökkentsük 2-re az infosok számát, úgyis csak ott lődörögnek
vagy ez naiv nézet tőlem?
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
moonman
titán
"Amúgy hogyhogy nem ez az alapértelmezett?"
sokminden van, amit én sem értek, így döntöttek és kész. nekem elég sokminden kint van, hogy lássam, ha kell.az üresjáratban hagyott gépnél egyébként érdemes elindítani egy resource monitort is, abból többminden kiderül, mint a task managerből, ilyen tekintetben a task manager elég buta. vagy akár egy sysinternals-os procmon-t beállítani naplózásra, ha nagyon utána akarsz járni.
"Amúgy az miért van, hogy lapozófájl kikapcsoláskor/átméretezéskor újra kell indítani, visszakapcsolásnál pedig nem kéri?"
pontosan nem tudom, de ilyen a mechanikája, kikapcsoláskor ki kell flush-ölnie mindent a fájlból, és egyáltalán nem biztos, hogy épp rendelkezésre áll annyi fizikai ram. bekapcsoláskor meg ugye nem történik semmi, csak lehasít egy szeletet és befűz pár plusz memóriacímet a managerbe. -
Penge_4
veterán
"tedd ki a commit size-t és ámulj."
Na, így már mindjárt jobb. De komolyabb különbség sehol nem volt, úgy arányosan mindenhol olyan 20-30%-kal nőtt. A kis párszázasak, mint winlogon meg ilyesmi tízszereződött meg. Amúgy hogyhogy nem ez az alapértelmezett? Még XP után cserélték le Vistában a working set-et a private-ra.
Amúgy most visszakapcsoltam én is, kíváncsi vagyok melyik fog sokat zabálni, mikor jön az ebédszünet.
Amúgy az miért van, hogy lapozófájl kikapcsoláskor/átméretezéskor újra kell indítani, visszakapcsolásnál pedig nem kéri?
-
Bluegene
addikt
hálózatban felügyelni, karbantartani őket viszont el sem tudnám hirtelen mondani, mennyivel egyszerűbb és automatizáltabb vigyázz, mert ez kétélű fegyver
csak neghogy annyira automatizált legyen h ne legyen munkád (vagy nehezen kapj)
vissza sírod majd az XP-t mikor még volt munka vele dögivel
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
moonman
titán
átlagfelhasználói szemszögből talán igazad van, de az is igaz, hogy eddig akárhány embernek mutattam meg, pár nap múlva visszaülve az XP elé az első reakciójuk kivétel nélkül az volt, hogy "ez de fapados". és itt gondolom nem az Aero-ra gondoltak. (a kereső pl. világbajnok)
hálózatban felügyelni, karbantartani őket viszont el sem tudnám hirtelen mondani, mennyivel egyszerűbb és automatizáltabb, az XP-n már nagyon látszik az idő...
Lenry: mennyi ram van a gépben?
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
átlagfelhasználói szemszög:
fájlkezelés, szövegszerkesztés, letöltés, netezés, játék
ugyanazt meg lehet vele csinálni, jó az xp fapadosabb, de most h visszatértem bejön, olyan katonás
ferlhasználóként talán a dinamikus háttérváltás a start menü keresője egy két apróság hiányzik de lehet enélkül élni
DX11 VGA-m meg úgy sincs, szal az tökmind1(nem is lesz egy darabig), igazi DX10-es játék pedig...hmmm
jó most 1 giga ramom van, win7 sajnos igen belassult, de az xp jól fut
-
moonman
titán
ezzel a képpel több dolog is sántít. egyrészt programkód sosem kerül kilapozásra, csak adat, így az exe-t hiába nézegetjük, másrészt pedig ez csak a private working set, tedd ki a commit size-t és ámulj.
"penge: ha te ennyire irtózol ettől a szerencsétlen Windows-tól, akkor miért nem használsz Linuxot?"
erre szerintem mindannyian tudjuk a választ. -
moonman
titán
"És ha minden nap máskor van az ebédszünet?"
ez nem így működik, ez csak az elnevezése a jelenségnek, mert legtöbbször munkahelyen, ebédidőben otthagyott, majd fél, egy óra múlva ismét használatba vett gépeknél figyelhető meg. Vista óta ez nincs, mivel a superfetch folyamatosan memóriában tartja a legutóbb/leggyakrabban használt programokat, ráadásul a lemez-cache sem kicsit intelligensebb, így egy üresjáratban lefutott defrag, víruskeresés, nagyobb másolás, stb. nem okoz traumát, rögtön pörgősen tudja folytatni a munkát. ezt tapasztalatból is megerősíthetem, a több napig nem használt XP-be ha bejelentkezek, 3-4 perc, mire eléri a rendes sebességet, a Vistában (még csak nem is 7) ezzel sosem találkoztam, még soktíz GB másolása közben is válaszkész marad a rendszer, míg az XP "not responding".
-
félisten
Furcsa.
Mondjuk azt hozzáteszem, hogy én ezen nem játszom.
Az xp ma már egyszerűen fapad. Lehet moddolni, felrakni minden szart, objectdock, stb, de akkor is egy régi rendszer. Még jó hogy villám.
Megcsinálni megcsinálja az ember a dolgokat alatta is, de nekem tetszik a W7.
Gyors, egyszerű, pár katt minden, nem váltok vissza. Mondjuk az asztalin xp van, de ritkán használom. -
Lenry
félisten
látom, mikor kilapoz olyan futó programokat, folyamatokat, amikre szükségem lenne éppen"
ööö izé, vagyis szóvalhogy, he?ez sajnos tényleg így van. legalábbis nagyon erősen kétlem, hogy a 3ds max 15mega RAMot enne.
igaz, csak a max csinálja ezt, legalábbis más nagyétkű processnél még nem láttam ilyet, de ezt 5 perc szünet után is képes kilapozni, és utána akár egy ablak megnyitása is percekbe telik.
penge: ha te ennyire irtózol ettől a szerencsétlen Windows-tól, akkor miért nem használsz Linuxot?
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Bluegene
addikt
válasz FoxiestFox #76 üzenetére
én most váltottam vissza w7-ről XP SP3-ra
1. lejárófélben az RC1
2. sajnos 4giga helyett 1 giga ramom van, a "szuper" w7 nagyon szenved alatta, XP meg száguldjah és elárulom ugyanazt megcsinálod xp-vel mint w7-tel, leszámítva pár izzadtságszagú dolgot, mint aero felület és dx10
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Csak jó emlékem van az XP sp2-vel. Jó kis rendszer volt az.
De W7-ről már nem tudnék visszaváltani.Erről a nagy off-háborúról pengusz pingusz elvtárs és a fórum többi lakója között pedig csak annyit tudok mondani, hogyha nekem egy non-stop üzemelő egy azaz 1GB rammal szerelt, kb. 6 éves laptopon, nem legózza az ablakokat több napos tálcán alvás után sem, 5400rpm-es vinyóval, akkor ott nálam valami nagyon nagy hiba van?
Firefox (ami amúgyisszartuggyuknemkellezzeljönni) több ablakkal, Winamp, Dc, Steam, Ovi Suite, PhotoFiltre, stb szinte folyamat megy. -
Penge_4
veterán
"akkor nálad valami nagyon gáz azzal a géppel. pont a superfetch lett kitalálva az általad leírt, ún. "ebédszünet-szindróma" ellen."
És ha minden nap máskor van az ebédszünet?
"ööö izé, vagyis szóvalhogy, he?"
Fut a, b és c program. Valamint gyakran indítom d és e programokat.
Az a mondjuk a böngésző azt szinte folyamatosan használom mikor gép előtt vagyok, ezzel nincs is gond. Kezdetben mindegyik normálisan fut.
Első eset:
Úgy hagyom 10-12 órára, majd visszatérek a gép elé. Első a böngésző általában, elolvasom az RSS-t meg a többit. Utána átváltok b programra. Elindul az olvasás a vinyóról átvált a másik ablakra de a program még használhatatlan legalább 5 másodpercig. Ilyenkor c program szintén ugyanezt eljátssza, majd elindítom d-t és e-t, alapesetben mondjuk elindul 2 másodperc alatt ilyenkor van, hogy 8-10 másodpercbe is beletelik.
Miután betöltötte őket utána már ha kilépek és elindítom újra vagy csak szimplán néha visszaváltok normális sebességgel működik, de akkor már mindegy, az első indítás lett volna a lényeg.
Második eset:
A böngészőt használom aktívan, vannak 20-30 perces szünetek, de aránylag folyamatosan a gép előtt vagyok. Ilyenkor szintén hajlamos eljátszani ugyanezt a többi, futó, de éppen háttérben lévő vagy nem futó, de olyan, amit bármikor indíthatok programmal.És ezen kívül még van sok más eset, ezek a leggyakoribbak.
"mindig azokkal a konfigokkal van probléma, ahol a tulaj jobban akarja tudni, és széttuningolja a rendszert, hogy "optimálisan" fusson, aztán csak néz."
Tuningol a halál. Alig van third-party szoftver a gépemen. Opera, Firefox, Chrome, Everest (csak a hardverinfó miatt), uTorrent, KMPlayer, K-Lite, Ashampoo Burning Studio, TC, 7zip, Picasa, Process Explorer (bár ez félig házon belüli)
Pluginből is csak Flash meg Java. A HKLM-ből és HKCU-ból is kigyomlálva minden szükségtelen autorun cucc, mindent manuálisan frissítek.A szolgáltatásoknál is csak a számomra felesleges dolgokat tiltottam le, mint Fax, Print Spooler, HomeGroup, WMP Sharing, Remote Access, Media Center
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
"Nem én vontam párhuzamot a piaci részesedés és az erőforrásigény között."
pontosan érted, mire gondoltam, nem kell a nagyképűsködés, anélkül is lehet érvelni."Ha be van kapcsolva akkor van így."
akkor nálad valami nagyon gáz azzal a géppel. pont a superfetch lett kitalálva az általad leírt, ún. "ebédszünet-szindróma" ellen."látom, mikor kilapoz olyan futó programokat, folyamatokat, amikre szükségem lenne éppen"
ööö izé, vagyis szóvalhogy, he?miért van az, hogy itt rajtad kívül nagyjából mindenki másnak tekerés, lapozás és legózás nélkül működik a rendszer, még gyengébb gépen is? tapasztalatom szerint mindig azokkal a konfigokkal van probléma, ahol a tulaj jobban akarja tudni, és széttuningolja a rendszert, hogy "optimálisan" fusson, aztán csak néz.
-
Penge_4
veterán
"felsőbbrendűsködős, lenézős stílust kéretik befejezni."
Nem én vontam párhuzamot a piaci részesedés és az erőforrásigény között.
"elképzelhető, hogy vissza kéne kapcsolnod a lapozófájlt?"
Ha be van kapcsolva akkor van így. Ha nincs akkor minden normális sebességgel működik, ugyanis nem lapozza ki azt, aminek lehet, hogy 5 perc, lehet, hogy 10 óra múlva fogok átváltani az megnyitott ablakára.
"aha, tehát egy újságíró azt írta, és ezzel egyetemes tényként kijelenthetjük, hogy a Vista szar. jólvan."
Nem tudtam, hogy a bukás és a szar rokonértelmű szavak. Attól, hogy valami megbukott az emberiség szemében, - amit kár lenne vitatni, mert egyértelmű - még nem jelenti azt, hogy szar lenne. Ugyanígy egy agyonhypeolt valami sem jelenti feltétlenül azt, hogy az a valami jó lenne.
"te tényleg, komolyan azt hiszed, hogy okosabb vagy a superfetch-nél?"
Nem hiszem, hanem látom, mikor kilapoz olyan futó programokat, folyamatokat, amikre szükségem lenne éppen aztán lassan töltődik vissza. Még a Power Management is High performance-ra van állítva, hogy ez se kavarjon be, de így sem javul a helyzet.
Ha SSD-m lenne biztos másképp látnám a dolgot, de sajnos csak elavult ócska 7200rpm-es HDD-m van, amit még az élményindex is csak 5.6-ra értékelt, így érezhetően lassabb, mikor vinyóról dolgozik, mintha ramból tenné.
-
moonman
titán
"8-10 óra elteltével megnyitom a tálcáról és úgy rakja össze az ablakot, mint a legót, 5-6 másodpercig akadozik."
"Megnyomom a Windows gombot megnyílik 1-2 másodperc múlva, majd elkezdek gépelni, megjelenik a szöveg 1 másodperces késéssel"
elképzelhető, hogy vissza kéne kapcsolnod a lapozófájlt? de te biztos okosabban gazdálkodsz a rammal, mint a Windows memóriakezelője.
"http://itcafe.hu/hir/vista_evtized_legnagyobb_it_bukasa_time_wall_st.html"
aha, tehát egy újságíró azt írta, és ezzel egyetemes tényként kijelenthetjük, hogy a Vista szar. jólvan."még sokszor én magam sem tudom mikor mit fogok elindítani, nem még egy algoritmus."
te tényleg, komolyan azt hiszed, hogy okosabb vagy a superfetch-nél?[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz szabogabor10 #66 üzenetére
"Az Ezen az oldalon lévő statisztika szerint nagyon kevés ember érthet veled egyet (max pár ilyen elszánt pingvines, mint te)..."
Egymilliárd légy nem tévedhet...
"Nézd meg a konfigomat, sztem egyáltalán nem tekinthető erőműnek a gépem"
Hát valóban nem egy Pistike Benchmark Edition 16 giga rammal, de azért nem is egy utolsó konfig.
"és mégis tökéletesen és gyorsan viszi a Windows 7 Ultimate összes fontosabb és kevésbé fontos szolgáltatását is."
Használtál már Linuxot? Próbáltad már legalább csak pár napig? Mert ha nem, akkor a sebességről alkotott véleményed kizárólag szubjektív lehet.
Plusz ha rendszeresen adott időben futtatsz adott alkalmazásokat akkor a superfetch is sokat segít. Nálam meg például még sokszor én magam sem tudom mikor mit fogok elindítani, nem még egy algoritmus.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ez is jó döntés volt a Microsofttól, nem lehet egy oprendszert a végletekig támogatni.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
veterán
Az Ezen az oldalon lévő statisztika szerint nagyon kevés ember érthet veled egyet (max pár ilyen elszánt pingvines, mint te)...
És azt sem értem, hogy szted miért kell egy erőmű a Windows Vista/7-nek... Nézd meg a konfigomat, sztem egyáltalán nem tekinthető erőműnek a gépem és mégis tökéletesen és gyorsan viszi a Windows 7 Ultimate összes fontosabb és kevésbé fontos szolgáltatását is.iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
anulu
félisten
hatt igen. csak ugy sugarzik a hozzaertes a hsz-rol... kivancsi vagyok, h az egekig magasztalt Ubuntu memoriakezelese mitol is annyival jobb a Win7 / Server2008R2-nel...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Penge_4
veterán
"ez így egy elég nagyképű kijelentés."
Legalább nem lapoz ki mindent, amit nem kéne. De ez felhasználói szokásoktól függ. Nálad a Superfetch is gyorsít, nálam akkor a leggyorsabb, ha a lapozófájl is ki van kapcsolva.
Megnyitok mondjuk 5 akármit aztán azok futnak a háttérben aztán 8-10 óra elteltével megnyitom a tálcáról és úgy rakja össze az ablakot, mint a legót, 5-6 másodpercig akadozik.
Akkor ott a Start menüs keresés. Megnyomom a Windows gombot megnyílik 1-2 másodperc múlva, majd elkezdek gépelni, megjelenik a szöveg 1 másodperces késéssel és keres. Utána normál sebességgel működik kb 5-6 órán keresztül, aztán eltelik fél nap megint kilapozza és megint lassan nyílik meg."no comment, látom, megint szakértők közé csöppentem."
Ó, van benne HomeGroup is, meg Windows Touch is. Meg végre bekerült a Libraries, ami tényleg jó (lenne, ha a Windows Explorer végre elérné a TC szintjét). Meg frissült a kernel is, amiből sajnos nem sokat lehet észrevenni, mert bármilyen benchmark-on lehet gyorsabb, de sajnos (ahogy egy ITCafés cikkben is volt már róla szó) ezek csak addig mérik, amíg meg nem jelenik a bejelentkező képernyő. Hogy onnantól meddig olvas a vinyóról vagy hogy bejelentkezés után meddig szüttyög (igen, a third-party autorun cuccok ki vannak takarítva) azt nem.
"mikor? hol? ki?"
http://itcafe.hu/hir/vista_evtized_legnagyobb_it_bukasa_time_wall_st.html
[ Szerkesztve ]
-
-
Zirowe
nagyúr
Mindenki az xpről beszél..
Arról senki nem tesz említést, hogy a microsoft, hogy kúr ki a legális vista felhasználókkal?
Hány éves a vista rtm?
Mert nem hiszem, hogy van már 10éves, illetve az sp1hez hozzáadva azt a +24hónapot sem éri el szerintem a 10éves ciklust,szóval inkább ezen kéne pörögni, hogy a microsoft a win7 érdekében elsüllyeszti a vistat,amit hibának könyvelt el, de sokan kicsengették érte a pénzt és most a felhasználók maradnak hoppon!We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
törölt tag
Hát pedig cáfolom, első kézből. ~720 mega ram mellett labdába se rúgott az ubi. Fedora már jobb volt, csak az meg a pendriveot írta csigalassan. Vistát nem próbáltam volna 720 megára feltenni Xp-nél is gyorsabb, de ott gyanítom a sok gyártói szir-szar a ludas.
A mikroszoft fantól meg kurva messze vagyok. És megnyugtatásul, az rc egy fillérbe se került.
-
Penge_4
veterán
Hát igen, azt nehéz lenne cáfolni, hogy az Ubuntu sokkal gyorsabb és a memóriakezelése messze túlszárnyalja a Windows-t. A Vista/Win7 2 giga rammal is szűkösen van. Még a Wubi is gyorsabb, ami kvázi emulálva fut NTFS fájlrendszeren.
A Win7 pedig annyira sikerült jól, mint egy tweakelt Vista egy új tálcával, mert valójában az is. Azért ajnározzák, mert jobb a marketingje meg mivel sokan optimalizáltak Vistára így mire megjelent a Seven addigra már egy csomó szoftver kompatibilisebb lett.
[ Szerkesztve ]
-
Moreecqa
tag
-
Moreecqa
tag
Szerintem az XP az utolsó jól, egyszerűen, használható oprendszerük, bár már ebben is sok a felesleges dolog... Lassan nem marad más választás mint a Pingvines jóáras, jóoprencerek..., ha nem akarsz erőművet üzemeltetni a sok érdekes ám picit sem hasznos fícsör miatt...
-
localhost
Közösségépítő
válasz PowerBuldog #44 üzenetére
És a "jövő informatikusai" értelmezni tudják ezt ?
LESZÖGEZVE: Nem az XP támogatottsága szűnik meg, hanem a fejlesztések , frissítések és támogatás alapja ezentúl az XPSP3 lesz.
Képzeletbeli frissítés a jövőből: az Ön rendszere nem SP3-as, tehát ezen frissítés telepítése előtt telepítse az SP3-at.
Minek ezt túlspilázni ?
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
gaborbol
őstag
válasz #06658560 #45 üzenetére
Azota van igy gyakorlatilag, amiota vista van.
Mi is rengeteg Dell gepet adunk el meg XP-vel, egyszeruen ezt akarjak meg mindig az ugyfelek nagyresze.
Rendeleskor ott van hogy windows 7/Vista vagy Xp downgrade.
Nem virtualisan van ott, hanem alapbol azzal jon.
Xp telepitve meg 2 cd hozza xp es vista vagy xp es w7.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Azzal nem. Pont arra akartam rávilágítani, hogy még mindig lehet legális XP licence-hez jutni, tehát nem lehet azzal indokolni a warezt, hogy már nem lehet kapni, és nekem pont az kell.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
őstag
most néztem az msdnaa-n xp sp2 hun tölthető le és van eng is.
akkor ezt sem supportálják a fiuk?
jövő informatikusai tanuljatok..... -
leviske
veterán
1: Igaz. A gond csak az, hogy az oldalak minimum 95%-án van flash, minimum reklám formájában.
2: Szövegszerkesztésre... Ha valaki csak ennyire használja a gépét, az az ember nem hiszem, hogy túl nagy mértékben befolyásolja a statisztikákat, miután netes aktivitás alapján következtetgetnek a cégek a valószínűsíthető részesedésekre.
3: Egyetértek, de itt most nem ez volt a kérdés.
-
vehement69
senior tag
akkor legyen trabi, azt is lehet még kapni, azért is kell fizetni ha nem is sokat.
és attól még hogy elavult, attól még mi a pöts van? a vista is elavult, nem? mindegy, akkor sem fogom megérteni, de ha egy cég pénzszerzésre használ egy eszközt, akkor magyarázhat akármelyik seggfej akármit, az lopás, abból is a szarabb fajta, mert nem hiszem el hogy 1 irodai gépre 1 windows licenc nem térül meg belátható időn belül.. saját, otthoni felhasználásra már más a dolog, bár sosem bírtam kiigazodni ezen az artisjuson..
az hogy meg a hozzáállás a jelenlegi gazdasági állapotunknak köszönhető 2 oldalú, egyrészt mi hagyjuk hogy satöbbi, másrészt van az a mondás, addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! és a 3. oldal meg a messze földön híres magyar irigység
I am cancer in your bones
-
bobsys
veterán
válasz #06658560 #34 üzenetére
gondolom azokat a merest vegso rendszereket ugy az nt koraban allitottak uzembe, ma pedig csak tan van frisebb valtozata, ha meg celhardveren fut akkor meg adjak a hw-el egyutt
amazonon tudsz venni win 2000et, meg ntt isEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
MODERÁTOR
válasz #06658560 #36 üzenetére
Veszel egy Vista vagy win7 pro változatot, és a helyett használhatsz XP-t legálisan. Szóval igen, okozol nekik kárt, mert ilyen módon lehet downgradelni.
De kapsz ingyen XP licence-t is Win7 Pro mellé (a beépített virtuális géphez), tehát ha úgy vesszük még forgalomban van.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
MODERÁTOR
válasz #06658560 #34 üzenetére
XP-ről volt szó. A w95-ért szerintem senki sem problémázna. Az XP azért cinkes, mert jelenleg még - ha a DX10/11-től eltekintünk - teljes mértékben tudja helyettesíteni a win7-et.
(#33) Penge_4: Én megértem az álláspontodat, de az MS-ét is. Semelyik cég nem szereti, ha hosszú ideig használod a termékét. Neki az a jó, ha újat veszel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vehement69 #27 üzenetére
Tudsz helyet, ahol lehálisan tudok win2k-t venni? Csak, hogy a példád analóg megfeleljen.
Hajára kenheti az ember a linuxot, ha a célszoftvere, célhardvere csakis egy adott os-sel hajlandó kommunikálni.
Rengeteg mérést végző rendszeen pl nem hogy 2k-t, de NT-t láttam még tavaly is.ollie: egy olyan OS-sel, amit a cég már nem forgalmaz mégis miképpen okozok neki kárt, meg kiesett bevételt, ha letöltöm, felhekkelem magamnak? Tehát ha én régi jtékokkal akarok szórakozni, s ezért valahonnan előbányászok a net bugyrairól egy 95-öt, akkor milyen kára lesz belőle MS-nek?
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Itt arról volt szó, hogy ha már kivonták a forgalomból. Tehát nem lehet megvenni sem, mert nem lehet kapni.
"Persze ilyenkor lehet jönni a linuxszal, de azon meg ugye nem tud játszani."
Nem erről a rétegről van szó, ők úgyis upgradeltek Win7-re, akár warez akár nem, mert DX11-el több fps-t ér el a Crysis-ban. Itt arról volt szó, hogy mondjuk xy ember akinek mondjuk csak szövegszerkesztésre kell a gép az használhatja-e ezután legálisan, vagy tanulja meg mondjuk 70 évesen a Linuxot. De ezek szerint nem, az MS-től nem is vártam többet.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Légy szíves ne írj ilyeneket. Ha nem is a win7 árával, de egy xp árával mindenképpen kárt okoz. És itt nem állja meg a helyét az, hogy úgysem venné meg, mert oprendszer nélkül nem tudná használni a gépét. Persze ilyenkor lehet jönni a linuxszal, de azon meg ugye nem tud játszani, vagy nem fut a cég speckó szoftvere.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz vehement69 #27 üzenetére
Azert ne keverd ossze a dolgokat.
10 eves szoftver nem veszi fel a versenyt a 10 eves auto peldaddal.
10 eves szoftver igenis elavultnak mondhato.
Viszont siman adhatnak toredekeert a regi oprendszereket, a fejlesztese mar reg ki lett termelve, es az is csak hasznot termelne, es sokkal tobben meg is vennek.
A hozzaalas meg a jelen gazdasagi allapotunknak koszonheto....
-
Narxis
nagyúr
Egy újabb mérföldkő az informatika csodás világában.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
leviske
veterán
Aki még 2014-ben is XP-t fog használni, az nem igazán akarja már most sem igénybe venni a terméktámogatást, ha jól sejtem...
Az még érthető, hogy a Vista-t, mint lépcsőfokot, sokan kihagyták, de a 7 ellen már egy XP használó sem tud felhozni komoly érveket. Eleve amin egy Vista/7 nem fut el, azon a flash is eléggé döcög, így még azt sem lehet mondani, hogy netezésre még jó.
-
vehement69
senior tag
emiatt a szar csóró mindentingyen magatartás miatt ilyen szar többek közt ez az ország... 10 éves audiért ugyanúgy szokás pénzt fizetni, vagy csak én nem találtam még ingyen.
szerk: és persze a rohadékjának egyből a win98 jut eszébe, pedig egy linuxszal még akkor is jobban járnának, ha nehéz átszokni rá. de mégis az illegális út a legális helyettja és ez a lépés semmiben nem fogja befolyásolni a win7 eladásait szerintem. aki nem vette meg az nyilván azért, mert nincs sok értelme, aki meg megveszi, azért teszi, mert új géppel ezt kapja, a cégek meg a szokásos ütemtervük alapján haladnak.
[ Szerkesztve ]
I am cancer in your bones
-
Devid_81
félisten
Pedig nyugodtan ingyenes lehetne, vagy legalabb "elfelejtenek" ellenorizni.
Nem hiszem, hogy az MS nagy penztol esne el, ha azt mondana szabadon terjesztheto az XP SP2-ig.Szerk: foleg, hogy mar dobozoskent nem is kaphato.
OEMben is szinte mar csak a netbookok kapnak belole.[ Szerkesztve ]
...
-
HyP3b0y
senior tag
Én most rakok Win7 RTM-et mert Win7 RC barátom siránkozik, hogy lejár szegény...persze az igényelt kulcsom még mindig sehol, remélem olyan mint a vista, hogy 30napon belül még aktiválhatom.
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
Penge_4
veterán
"elenyésző a dobozos licencek eladása az oem-hez és a volume-hoz képest."
A volume egyértelmű, mivel egy cégnél akár több ezer, több tízezer példányt is vehetnek, OEM meg majd akkor, ha
1: Nem csak a garanciába cserélős brand gépek tulajdonosaival normálisak, aki meg úgy rakta össze a gépét aztán bővít vagy cserél az fél napig telefonál, mire nagynehezen esetleg újraaktiválják neki.
2: Nem akarja magát random újraaktiválni egy Nvidia driver újratelepítése után.Egyébként meg mivel a dobozosat is csak egy gépre rakhatod fel tényleg tökmindegy. Viszont az MS-t legjobban azzal lehet megkárosítani, ha Linuxot használsz, ezt már Jeff Raikes is megmondta.
-
Devid_81
félisten
Kar, hogy ezzel a szabadon terjesztest nem oldottak meg.
Nah jo, latom ideje nem alomvilagban eljekSzerk: (#10) Penge_4: Egy cegnel ahol beugros es tavrendszergazda vagyok ott is Win98-as minden, pont oda gondoltam, hogy hatha az SP2-es XP mar felmehet nyartol
[ Szerkesztve ]
...
-
Penge_4
veterán
Az, hogy a warezolás annak bizonyítékául szolgál, hogy szükséged van egy OS-re. És (habár lehet, hogy meg sem tudnád fizetni) ha nem tennéd, akkor kénytelen lennél venni egyet. És az még véletlenül sem Linux lenne, hiszen te nyilván USA-i állampolgár vagy, így zsebből kifizeted a dobozos Windows 7 Ultimate-et, tehát azáltal, hogy "lejárt szavatosságú" XP-t használsz megkárosítod őket, ugyanis elesnek egy dobozos Windows 7 Ultimate árától.
Egyébként ezzel még részben egyet is tudok érteni, mert ha legális lenne, akkor egy csomó cég arra specializálódna, hogy kivárja a támogatási ciklus lejártát és így van nekik legális ingyen Windows-uk, mert a Linuxról vagy nem hallottak, vagy távol áll tőlük. Vannak most is olyan cégek, akik még Win98-at használnak, mert "azt már úgysem ellenőrzi a BSA". A magyar ember találékony.
-
Devid_81
félisten
Ez egyenlo azzal, hogy az XP SP2-es kaloz windowsok nem lesznek illegalisak?
Vagy ne keverjem a szezont...?...
-
Penge_4
veterán
Hurrá! Ismét egy lépéssel közelebb kerültünk, hogy végre kihaljon az XP (és vele együtt az IE6).
Ismét egy korrekt lépés a Microsofttól.[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
nagyon nyomatják a win7-et
ha jó tudom az XP-t(SP3-at) 2014-ig igérték támogatni
mondjuk érdekes lesz ha nem fogják támogatni hisz sztem még 2014be is 50%+ lesz a népszerűsége vagy 40%, ez talán milliárd embert érinthet, kiváncsi leszek mekkora felháborodás lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Programozás topic
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Óra topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- The Crew sorozat
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest