Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz julius666 #29 üzenetére
Ohh máj wtf
Nekem egy kicsit általánosabbnak hatott a nagy mondása, hogy mennyire sokkaljobbabb, Aztán kiderül, hogy egyrészt nem tudja mi van a hátterében, másrészt meg fikáz egy technológiát annak a fényében, hogy egy másik kb 2 hete tud valami hasonlót, mint az eredeti 1%-a.
Amúgy egyébként rendben van.
szerk.: streaming video egyébként eddig is volt, flash sem kellett hozzá, aztán valahogy nem olyan népszerű
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Ajánlom a #25-ös hszét pengének, nem az O3D-ről beszélt, az csak egy szerencsétlen véletlen hogy pont az van a videóban, ez jött ki először keresésénél a WebM-re
Szóval O3D-ről szó se volt, inkább arról, hogy ha valaki nem játszik flashes genyókkal, annak már nincs szüksége különösebben a pluginre, videót már tud anélkül is nézni. -
floatr
veterán
A linkelt koncepcionális technológia egy Shockwave-hez hasonló plugin (bár azóta van webgl-re portolt változata egy library formájában, ami talán fut fele olyan tempóban, mint a plugin), amit a Flash pluginhez mérsz. Shockwave-ben jópár olyan alkalmazás született, ami körbefutja a videón látható koncepciót, ami mondjuk nem baj, mert ezért hívják koncepciónak, csak gáz, hogy ez nálad a tuti befutó egy valós piaci szereplővel szemben.
Arról meg nem is beszélve, hogy ami egyelőre nem fut a piacot meghatározó böngészőkön, az a technológia elég sokáig csak koncepció marad. Márpedig ez pár évig így marad, még ha html5-alakút kakálsz is.
Amúgy FYI sem minőségben, sem teljesítményben nem jobb, de még csak nem is alternatíva. Majd esetleg 2-3 év múlva, de lehet h több is lesz az.
(#27) sheratan plugin esetében van plusz színtér konverzió, canvasnál meg nincsen gyorsítás
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Elég érdekes géped lehet.
Nálam a webgl és o3d demók közül azok futnak gyorsan, ahol nincs textura. A Flash előnye, hogy a texturázás elég gyorsan csinálja, viszont azonok objektum sokszorozását nem szereti, ebben a WebGL/O3D sokkal jobb, nem véletlen, hogy rengeteg ilyen példát látni a neten.A Flash Player 10.1 a jelenlegi 10-es playernek az agyon csavart, részben GPU módba kényszerített változata. Az alapjait még a Macromediától örökölte az Adobe, így a mai napig kompatibilis a legrégebbi .swf-ekkel.
Pletyik szerint az Adobe tervezi, hogy gyökerestül újraírja a playert, és szakít a visszamenőleges kompatibilitással, legalábbis a nagyon régi verziók a kukába kerülnek.
Sejtelmem sincs, hogy mi igaz belőle.
Ha meglépi az adobe, és az eddigieknél sokkal komolyabban rágyúrnak a hardveres gyorsításra, akkor a Flash ellen nem sok esélye van a HTML5-nek, ha nem lépi meg, akkor 4-5 év múlva több HTML5 kompatibilis böngésző lesz, mint telepített Flash Player..."Már csak azt nem értem, hogy eddig mit jelképezett az a kis checkbox, ami már elég régóta ott van "Hardware acceleration" néven, mikor hivatalosan csak 10.1-től van ilyen?"
DirectDraw - ON/OFF
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Penge_4
veterán
válasz julius666 #24 üzenetére
"Nem értem ez mit akar jelenteni, én arra értettem hogy a többiek azt hiszik, hogy az O3D-ről beszéltél. De lehet hogy tényleg arra gondoltál, és én tévedek."
Ja, jól van, most esett le. A a VP8-ra gondoltam, azt hittem egyértelmű lesz a seekbar alatt látható nagy HTML5 WEBM felirat.
"Azt az "élvezhetik"-et én idézőjelbe raktam volna. Ha az élvezet, hogy fűt a GPU bármi észlelhető eredmény nélkül, akkor persze élvezik a userek."
Tipikus Adobe stílusú megoldás. Már csak azt nem értem, hogy eddig mit jelképezett az a kis checkbox, ami már elég régóta ott van "Hardware acceleration" néven, mikor hivatalosan csak 10.1-től van ilyen?
A másik, nem tudom mi ez a nagy hype a hardvergyorsítás körül, de nálam sorozatban nem hozza a várt eredményeket. Az IE9-nél még úgy gondoltam, hogy biztos a kártyám miatt, ami nem támogatj a DX10-et, de most a Safari 5-tel is ez a helyzet. Oldalbetöltéskor ugyanúgy terheli a procit, ha nem jobban mint a többi böngésző.
-
julius666
addikt
Nézd már meg mi van alulra írva, meg a videó dátumát. Ez volt az, amit találtam, de bármilyen film traileréről csinálhattam volna, mivel május közepe óta minden feltöltött videót automatikusan konvertálnak WebM formátumra is.
Nem értem ez mit akar jelenteni, én arra értettem hogy a többiek azt hiszik, hogy az O3D-ről beszéltél. De lehet hogy tényleg arra gondoltál, és én tévedek.
A hw gyorsítást is csak Nvidia 8-as kártya fölött élvezhetik a felhasználók.
Azt az "élvezhetik"-et én idézőjelbe raktam volna. Ha az élvezet, hogy fűt a GPU bármi észlelhető eredmény nélkül, akkor persze élvezik a userek.
-
Penge_4
veterán
válasz julius666 #21 üzenetére
Nézd már meg mi van alulra írva, meg a videó dátumát. Ez volt az, amit találtam, de bármilyen film traileréről csinálhattam volna, mivel május közepe óta minden feltöltött videót automatikusan konvertálnak WebM formátumra is.
(#22) Bici: "Kiváncsi lennék, hogy ezt mire alapozod..."
A saját és rajtam kívül még rengeteg felhasználó tapasztalataira. Tudod én már csak ilyen szkeptikus vagyok, hiába mondja nekem valaki, hogy überkirály a Flash, amikor nálam csak a szopás van vele és egy csomó ismerősömnél is, valamint a neten is nem teljesen hülye emberek is panaszkodnak, hogy szar.
Azt pedig elhiszem, hogy az implementáció kezdetleges állapota miatt más-más böngészőkben máshogy működik a HTML5. A motoros játék például Chrome-ban csúcsra járatta a procit, Operában nem. Vannak különbségek, de bíztató, hogy erőforrásigényben és stabilitásban sokkal jobban teljesít már jelenleg is, legalábbis nálam. És ettől még csak jobb lesz. A Flash meg már nem igazán. A hw gyorsítást is csak Nvidia 8-as kártya fölött élvezhetik a felhasználók.
-
Penge_4
veterán
Nem, de nem mindegy mennyit. Nem elég, hogy fos az egész, de még bugos is.
floatr: Az a koncepcionális technológia már régen megelőzte teljesítményben és minőségben.
Bici: Milyen külső plugin kell hozzá? A HTML5 video szabvány része lesz, az egészet natívan támogatja a böngésző.
sheratan: Nekem meg leginkább sehol, legyen akár HTML5 video (Theora vagy VP8), Canvas, JavaScript, Operával mind jóval alacsonyabb erőforrásigényű, mint a folyamatosan 20-30% között ingadozó Flash, ami HD videó lejátszáskor 100-ra terheli a procit.
De nyilván az én Windowsom lehet a szar, akár XP, akár Vista, akár Win7 van rajta (szinte a Flash plugin volt az első, amit feltettem a böngésző után), de már az elején ilyen volt és azóta nem lett sem jobb sem rosszabb. Sőt a hardverem is szar, azért viszi bármelyik lejátszóprogi még a 1080p-t is és azért akadozik meg pörgeti 100-ra a procit a YouTube-os 720p-s flash, mikor asztali lejátszóban ugyanez 20-30, max 50 még akkor is, ha FLV konténerben van.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Ez egy igen érdekes dolog, ugyebár ha lefagyasztanak alattam egy programot, és semmilyen módon nem tudom bezárni illetve kezelni, nyomok egy reset-et, igy az irányitást nem értem, hogy miként veszik át a gépem felett.
Úgy hogy mire megnyomod a resetet a jóisten a megmondója mi mászott fel a gépedre
Az persze más kérdés hogy az ubuntu és a nem rendszergazda jogosultságú fiókkal használt win7 normális védelemmel mennyire veszélyeztetett, ezt nem tudom.
De ha már valami szemét a gépeden van, akkor hiába törlöd a flashplayert. -
ntomka
nagyúr
Hát nem igazán, de te biztos meg tudod magyarázni, hogy ha tudják, hogy hogyan sebezhető valami, akkor egy másik verzióját hogy nem tudják ugyanarra, esetleg különböző variánsaira letesztelni?!
(#13) sheratan: Nekem youtube-on is.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
EmberXY
veterán
"A Flash Playert, az Adobe Readert és az Acrobatot egyaránt érintő hiba kihasználásával támadók lefagyaszthatják a programot, majd átvehetik az irányítást a célszámítógép felett."
Ez egy igen érdekes dolog, ugyebár ha lefagyasztanak alattam egy programot, és semmilyen módon nem tudom bezárni illetve kezelni, nyomok egy reset-et, igy az irányitást nem értem, hogy miként veszik át a gépem felett.
Ha továbbra is fennáll a probléma, kidobom a kukába a programot (itt most nem elsősorban az Adobe-ról beszélek, hanem általában, egyébként sem kell telepitenem külön, hiszen Ubuntu-t használok..), szóval én nem értem ezt a kacifántos megfogalmazást.., de mindenképpen megnyugtat, hogy azért rájöttek, hogy valami nem stimmel.Up the Irons!
-
-
shev7
veterán
"valószínűleg már immúnis a fenti támadások ellen "
mi az hogy valoszinuleg?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
floatr
veterán
Az eredeti koncepció az volt persze, de nemrég módosították az egészet úgy, hogy egy webgl-re húzott js library-vel működik ugyanúgy. A gond inkább a webgl-el van, pontosabban a nem létező párhuzammal.
(#7) ntomka huffnágel steve is ezt nézi be leginkább. Legalábbis a sajtónyalatkozatai szerint, hogy húde erőforrászabáló a flash, közben meg arról suttyón hallgat, hogy ugyanez a html5 bűvkörbe tartozó technológiákkal is kb annyi aksit/procit eszik.
Én azt várom már nagyon, hogy a webgl-be ágyazott natív shader kódokkal mikor fognak valamit problémásat művelni, esetlen hibrid platformon...
-
Még jó, hogy a 10.1 RC-vel tolom már egy ideje.
-
Penge_4
veterán
Használ még valaki Flash-t? [link]
-
Narxis
nagyúr
Az állomány törlésével kivédhetők a támadások
Jobban kivédhetők ha megnyitjuk a Vezérlőpultot, rákattintunk a Program eltávolítása opcióra, megkeressük és kiválasztjuk az Adobe Readert, majd pedig egy elegáns mozdulattal rábökünk az Eltávolítás gombra.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Pavilion Gaming Laptop 15-EC0XXX - AMD Ryzen 5 3550H, 16GB RAM, 1660Ti 6GB, magyar kiosztás
- Keychron K4 v2 - Magyarosított Világító RGB Billentyűzet
- Fujitsu-Siemens Lifebook S 935 (13,3" IPS érintőkijelző, i5-5300U, 6GB RAM, 240GB Samsung SSD)
- Adus 27" TUF Gaming VG279Q1A
- Corsair SF600 600W 80 PLUS Gold,moduláris,SFX tápegység,dobozában,hibátlan állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest