Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- Mozilla Firefox
- Freemail
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
"de ezzel nem azt akarták mondani, hogy az ismerőseik bejegyzéseit nem kedvelik"
Nem a francokat nem
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
-szp-
aktív tag
válasz Teréz Atya #46 üzenetére
Ha egyszer meggondolnád magad, a /groups/chemtrailfunclub/ zseniális.
#48: pedig benned reménykedtem, hogy legalább a folyamba választott képet megdicséred
[ Szerkesztve ]
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
Polllen
nagyúr
Ennyit kombinálni a semmin...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
chipesz
őstag
Jó volt olvasni ezt a véleményt, hasonlóan vélekedek a témáról én is.
Samsung Galaxy S24
-
Teréz Atya
senior tag
Dehogy kovetek csoportokat, meg cak az kene. Letrehoztam egy "futobolondok" listat es bedobaltam ezen ismeroseim oda, igy nem szemetelik tele a falam a kretensegeikkel.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
törölt tag
válasz Seangaijin #44 üzenetére
Te elolvasod a cikkeket?
-
Seangaijin
aktív tag
Azért az se normális aki arról ír, hogy az új emoji-k mennyire jók vagy sem. Tényleg ennyire semmi dolga vagy fontosabb dolga/problémája nincs az illetőnek? Én személy szerint pont lefosom a facebook újítását, lájkolni is szökőévente 2-3 szoktam.
YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel
-
davidsone
addikt
fúújj, de jó hogy ebből kimaradok
[ Szerkesztve ]
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
-szp-
aktív tag
válasz Teréz Atya #41 üzenetére
Megígérem, ha audienciát kapok és Zucki meghallgat, szerzek neked olyat. Csak ígérd meg, hogy nem leszel fukar, és rám is dobsz majd egyet! Melyik kemes csoportot követed?
-
Teréz Atya
senior tag
Kemtreles ismerosok bejegyzeseit olvasva merult fel, h kene egy "haTeHulyevagy" emoji.
Jovan, tudom minek olvasom, de ez nekem ilyen guilty pleasure.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
bb0t
senior tag
Nincs vele gondom csak emlekeztetett az angol stilusra azert gondoltam.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
törölt tag
"nájsz tráj Márk" Nem vagyok perfekt angolos, de felfordult a gyomrom. (hányós smiley miért nincs? )
-
-szp-
aktív tag
-
cashzoli
aktív tag
válasz Teréz Atya #35 üzenetére
Sokunknak tényleg kényszer. Eleinte nagyon utáltam, hogy szétválasztották a messengert a facebook többi részétől, de most legalább nem kell felmennem, hogyha valaki értelmes okból rám talál írni.
[ Szerkesztve ]
+20 piros pont a régi oldalról. || Makulátlan, persze. No de mi az a makula?
-
Teréz Atya
senior tag
Csak azert vagyok fent FB-n, mert a technika ellen beoltott ismeroseim meg a csajok nem ismernek vagy hajlandoak mas instant messaging cuccot hasznalni, mint a facebook.
Egyik ismerosom elegge ellenallt. Meg sajat szervert is futtatott, valami jabber mutaciot. Aztan akkor adta fel, amikor valami beuott, es a haverja FB-n rairt, h valamit meg kene beszelni, de nem megy a cuccos. Ekkor elkezdte kendacsolni, erre a haverja rairt, hogy akkor lenyegeben FB-n is megbeszelhetnek. Eeees ennyi.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Argos
őstag
Miken nem képesek az ember fiai/lányai pörögni..
Ha, használod a fácsét követ, ha nem használod, akkor is.. Nem édesmindegy?
A sz*rt meg hiába tekered palacsintába, attól még sz*r íze lesz.
Viszont a célját elérte. Szó van róla, köztudatban van. Az is erről beszél, aki nincs fent.
Egy rész marad csak el, a 'teszekrá'. (Egyébként egy ilyen emoizé kellet volna még. Elég nagy keletje lett volna.. )Sarcasm-on:
És még én is idepötyögtem.
Uncsiztam.
A postás ma se hozta a lájk-jutalékom, így végigtekergettem oda-vissza kétszer is a falam, pár évre visszamenőleg és módszeresen ('tökrandom') cserélgettem a hüvejkujjakat emolyokra.Jó világ van na. Máshol háborúk dúlnak, nincs mit enni, nincs mit inni, villany sincs ( - ezért kénytelenek gyertyafénynél nyomkodni az ájfónt ), stb. Mi meg azon hentergünk, hogy őket milyen hangulatjellel illessük.
off....elmúlik...
-
bb0t
senior tag
Ez az írás egy lefordított anyag? Valahogy olyan a nyelvezete...
Amúgy, még kevesebb kifejezés lesz, már nem kell írni semmit se, mert gombokban mindent ki tudsz majd fejezni. Túl sok perspektívája, túl nagy a pszichológiája pár emotikonnak... és ez baj.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Graphics
Jómunkásember
A tegnapinal kifejtettem, reszemrol a facebook ennyi kiszervezem magam onnan...
Elertem azt a kort, ami utan ugy gondolom nem lesz erre szuksegem... Csak idot vesz el tolem... Van persze jo oldala is... De Zuckerberg rajtam ne gazdagodjon...
-
-szp-
aktív tag
válasz Bluesummers #28 üzenetére
-
őstag
-
Csapoati
nagyúr
válasz Bluesummers #28 üzenetére
Sötét vagy!
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
őstag
Egyetértek Veled, tökéletesen.
A nőknek mindig kell a visszajelzés, mivel mások is kaptak visszajelzéseket a selfiejük alapján, ezért nekik is kell. Minél több, a nők leginkább csoportban érzik magukat jól, ritka a csoporttól független nő, úgymond "magányos farkas".
FB = Képmutatás, degradálás, önénképed egyre alább ásása, de hogy őszinte legyek a kontaktolásra is egyre szarabb. Régebben évekig leveleztem, jobb is volt, mint ráírni valakire, hogy mi van vele ... s az üzengetés percekbe fullad.
Lájkolgatás, minél több, annál jobb? Láttam, hogy lehet "lájkokat" venni, ezzel a vállalatod, vagy saját magad menőbb lehet, de ez a biznisz része.
Részemről undorító, de minek erről a szarról cikket írni egyáltalán?
A legrégebbi FB volt a legjobb, az még tetszett, a mostani csak görgess lejjebb, görgess lejjebb, görgess lejjebb, b@szd el az időd, stb.
Sőt, most magam is gyűlölöm, mert közel 5 percet szántam erre a f@szságra.
Bocsánat, ez ki kell belőlem jöjjön!
Amúgy ez a profilom, kérnék rá pár emodzsít vagy lájkot.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
-szp-
aktív tag
A like a felsorolt esetekben ráutaló magatartás, ezért is írtam, hogy eddig tiszta volt a kép, hogy ha lépsz valamit, az mivel jár. Nem ismerem viszont az algoritmust ami értékeli ezeket az új lehetőségeket. Ami biztos: amire a mezei júzer felhúzta az orrát eddig, arra maximum csúnyát kommentelt vagy továbblépett, most pedig ott a lehetőség a mérges képében, vagy a szomorúban, és a like mellett megjelenő gombok sokkal szofisztikáltabb képalkotást tesznek lehetővé. Legyen itt a fórumban is linkelve: publikálták az eredményeket, így szélesebb réteghez is elért a kísérlet ténye, amit a FB a felhasználók manipulálására és szintén az algoritmus fejlesztésére használt fel másfél éve.
-
Csapoati
nagyúr
Kicsit vihar a teáscsészében szagú a dolog. Használom a Facebookot napi szinten (megnézem mit csinálnak az ismerőseim, ismeretterjesztő cikkeket olvasok FB-s linkekről, messengerezek, csoportokban vagyok benne), de ezek a reakciók nálam a "teljesen leszarom" kategóriába esnek. Nem kötelező használni ezeket, így nem is fogom, de az se zavar, ha más használja. Egészségére.
Aki pedig büszke magár,a hogy nincs fent, az most mire is büszke? Ő különb? Akkor ez máris valami felsőbbrendűségi dolog? Essek hasra attól, hogy ő máshogy kommunikál az ismerőseivel vagy nem érdekli, hogy mi van velük? Wow. Mindenki Facebookja olyan, mint amilyen ő maga és az ismerősei. Ezen kellene elgondolkodni kicsit.[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
steven84
tag
Ilyenkor vagyok igazán büszke magamra, hogy nem vagyok fent. Ennyi baromságot.
-
MongolZ
addikt
Miért, a lájk a folsorolt esetekben mit jelent?
Nem kell használni őket és kész. FB-sem kötelező használni, tudomásom szerint több száz ember nőtt föl és élt egészséges életet már a történelem során fészbúk nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
Minél bonyolultabb a Facebook, és minél több ismerősöm van rajta, annál kevesebbet használom. A legegyszerűbb, ha magasról teszek a lájkokra, megosztásokra, meg a sok egyéb közösségi bullshitre, és szigorúan információcserére korlátozom a használatot.
Szerintem az embereknek többet kellene törődniük a saját érzéseikkel, és kevesebbet a közösséggel, meg a reakciókkal, így minden emberi kapcsolat sokkal egészségesebb lehetne. Arról nem beszélve, hogy a "politikai korrektséget" és a többi önmegtartóztató viselkedésformát is el lehetne felejteni. Ha stabil az érzelmi világom, akkor nem sértődök meg a negatív véleményeken, illetve nem erőszakolom ki, hogy mindenki a barátom legyen. A képlet ilyen egyszerű.
Mellesleg ha már a Facebookot szidjuk, akkor hozzátenném, hogy nekem nem tetszik az, hogy az ismerősöket "friend"-nek, vagyis barátnak nevezi. Majdnem háromszáz Facebookos ismerősöm van, de ebből csak talán kettőt-hármat tartok barátomnak.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
-szp-
aktív tag
Egyetértünk, a felhasználók egy bizonyos hányadán kívül senki nem gondolta komolyan, hogy lesz dislike. Viszont ami lett, annak egyébként semmi köze hozzá, csak a sztori apropóját adta a dolog. Nem győzöm hangsúlyozni, a felhasználó a termék, amiről minél több az infó, annál többért lehet értékesíteni. És lássuk be, a like/semmi kombónál sokkal többet fognak elárulni magukról az öt opció révén az emberek, amikor beájulnak egy-egy céges bejegyzés láttán, vagy fintorognak, stb.
-
Matada2.3
veterán
Elég tisztán lát a cikk írója. Jó volt olvasni egy ilyen józan véleményt is.
Finn the human
-
Apollyon
Korrektor
Teljesen érthető hogy nem lesz dislike, vagyis mondhatjuk úgy is hogy voting. Ezt itt is pedzegették a fórumon egyes userek, amire az lett a válasz, hogy itt ilyen sosem lesz (értékelés) mert sokkal kifejezőbb, ha valaki arra van motiválva hogy rendesen, érvekkel alátámasztva írja le pozitív/negatív véleményét. Egy +/- nem túl kifejező, és nem is néz ki jól.
Ez +/- zás sehol nem életképes, teljesen megölheti a diskurzust. Mondjuk ezek a kretén smileyk sem az értelmes kommunikáció zászlóshajói, mint ahogy a like sem az.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
félisten
Mennyi betű a semmiről.
-
kkf
aktív tag
félreértitek...az egész koncepció mögött az van, hogy Markus Facebookus csupán időt szeretne megtakarítani mindenkinek, hiszen az új emojik lehetővé teszik, hogy egyáltalán ne kelljen megerőltetned magad, hogy a post alár rondítsd 2 mondatban, hogy mit is gondolsz, mert csak klikkelsz egyet valamelyik ilyen ikonra, és máris mindenki tudni fogja.
más kérdés, hogy a szerencsétlen paraszt, aki épphogy a nevét le tudja írni helyesen, olyannyira el fog szokni ezáltal az írástól, hogy idővel már elolvasni sem fogja tudni a postokat.
köszönjük Mark, hogy globális szintén járulsz hozzá a társadalom a vegetáció szintjére történő lebutításához.
valaki nyomjon helyettem egy lájkot pls."Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"
-
-szp-
aktív tag
válasz Jim Tonic #10 üzenetére
A FB CEO-ja azt kommunikálja, hogy az embereknek szüksége volt a változtatásra. Le is írja a posztjában, hogy dislike gombot szerettek volna, ezért kaptak 5 hangulatjelet, amit nyomkodhatnak. Erre épül az írás első része, aminek ugyanúgy semmi értelme, mint magának a döntésnek ebben az értelemben.
Az utolsó két bekezdés (a belepakolt linkek nem véletlenül kerültek oda, elég fontosak a történet és a gondolatmenet megértéséhez) pedig az, amiről Zuk nem beszél, méghozzá a pontosabb visszajelzés, ami így a legegyszerűbb neki.
1. Eddig is volt lehetőség a kommentelésre, és a kommentelés keretein belül használni nagyjából 200 hangulatjelet, vagy még többet
2. A mostani változással ezeket szűrték meg és tették ki a polcra, hogy mindenki könnyedén elérje.
3. Nem az számít, hogy az ismerőseik fotójára melyik érzelmet nyomják az emberek, hanem amit a hirdetésekre, hírekre, céges bejegyzésekre tolnak el.
4. A fentiek alapján egyszerűbben és pontosabban nyomon követhető, hogy x céggel kapcsolatban milyen attitűdök merülnek fel, ami a hirdetések célzása, formálása szempontjából elengedhetetlen.ennyiről szólt az anyag, és szerintem ennek itt a helye, nem a logouton, mert ez UX, marketing és pszichológia
-
mirci18
addikt
válasz Jim Tonic #10 üzenetére
Csak azért van belőle téma mert ez jelenleg az egyik olyan dolog ami a legtöbb embert foglalkoztatja.
Soha ezelőtt nem akart ennyi ember megosztani másokkal ennyire semmit mint most.
Mostanra a facebook megváltoztatta a társadalmat a gondolkozást.
Nagyon sok ember főleg nők függenek ettől az oldaltól.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
MC Pite
veterán
UTÓPIA ON:
Fészbukot... az emberek... ésszerűen használni?
UTÓPIA OFF:
Hát, nem lenne rossz...Mivel csak pozitív visszacsatolási lehetőség van, továbbra sem szeretnék termék lenni, nem ad semmit számomra, és nem tudom a környezetemnek sem visszajelezni hogy mizu. Az utópia offosokat a magyar oldalon anno szépen kizárogattam, az is egy megoldás volt. De itt?
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
domos
senior tag
-
nagyúr
Olvastam, de nem értem a problémát, egyetérteni sem tudok vele. Semmi nem változott a FB szempontjából. Természetesen a FB keresni akar azon, hogy használják. Természetesen hatékonyan. De nem tudom, ebből miért kell témát faragni. Mindenki ezt csinálja.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
ALBY
senior tag
<gúnyos megjegyzés>
Nem kell ennyi képecske, a birkának is elég ha csak annyit tud hogy Beee! de az jókor süti el.
</gúnyos megjegyzés>A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
Apollyon
Korrektor
Ez egy röhej. Miért nem logoutra megy az ilyesmi?
1st world problem, milyen emódzsik vannak a fb-on.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nagyúr
És úgy gondolja a cikkíró, hogy Zuckerberg körül idióták dolgoznak, és ezt nem vették számításba. Valószínűleg igen, csak bíznak annyira az emberekben, hogy tudják észszerűen használni.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
törölt tag
Legyen "Go F**k yourself!" emodzsí is!
-
Cheesy
őstag
A FB a pozitív visszacsatolásról szól. Ha lenne benne dislike gomb, rengeteg felhasználót és ezáltal rengeteg bevételt vesztene. Mindenki a boldog, sikeres arcát akarja mutatni a világnak, a mögötte lévő sanyarúságról igyekszik megfeledkezni. Képmutatásról szól az egész.
www.vakbelmutet.hu
-
elithun
őstag
Feltételezem, ha lenne dislike gomb, akkor az lenne a baj...
Döglött Róka: +1
[ Szerkesztve ]
„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
Döglött Róka
veterán
Nincs saját blogja a szerzőnek?
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest